Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Kramtukai, duoniukai ir pan.
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Nuo 0 iki 1 metų
Pages: 1, 2
-panthera-
Sveikos mamytes, mum jau tuoj 7 menesiukai, po truputi kalasi apatiniai dantukai(abu), ir labai jau mum niezti. Mergyte viska kisa i burna, kramto, kandzioja,ciulpia, trina toj burnytej viska kas papuola po ranka. Siaip vaikas ramus - neverkia, temperatura nekyla, tik gaila jos kad taip jau jai niezti...Zaisliukus-kramtukus pakramto ir numeta, labai greit atsibosta. Zinau yra tokie tipo duoniukai, niekur ju nemaciau bet girdejau, gal ka zinot apie tai? Dar zinau kad lasinukus duoda pakramtyt,tik kurie geriau sudyti ar rukyti? Ir ar isvis tokius dalykus galima kramtyt, jei mes pagrinde valgom MP, per pietus darzoviene ir kartais vakare vaisine tyrele?Pasidalinkit savo patirtim kuriu lialiukai jau vyresni...
jurabalta
mano mazge duoniuko paragavo kazkur 7 men amziaus ir jai labai patiko smile.gif Lasiniu jokiu tai as nedaviau dar blush2.gif Nors spaudima tai patiriu jau seniai del tu lasiniu visokiu, bet man kazkaip nesinori skubeti su visokiais sudytais ir rukytais unsure.gif O duoniuku tai visose didelese parduotuvese manau turetu buti smile.gif
-panthera-
o as atvirksciai uz lasinukus labiau, man tie duoniukai, sausainiukai ir kt nelabai naturalus atrodo, nors ir ekologiski...
diva3
As duodu Milupa dziuveselius thumbup.gif
Elijana
QUOTE(-panthera- @ 2009 07 28, 12:18)
o as atvirksciai uz lasinukus labiau, man tie duoniukai, sausainiukai ir kt nelabai naturalus atrodo, nors ir ekologiski...
*

atgyvena jau lašiniai, nesamone kažkokia
Ievosius
user posted image
Isila
QUOTE(-panthera- @ 2009 07 28, 12:18)
*

aš už duoniukus, geri jie, be priedų ir pan. Kam vaikui tie lašiniai? Kiek su jais ten ką pasikasys?

QUOTE(diva3 @ 2009 07 28, 15:06)
As duodu Milupa dziuveselius thumbup.gif
*

Nepatiko tie vaikiški. Trupa be proto, košmariškai saldūs schmoll.gif

Aš duodu duoniukus ir padžiovinu batoną.
burbuliuxbum
Bandžiau duoti lašinius, bet jie slidūs tokie, ir kai mano mažė bečiulpdama jais vos neužspringo, tai net nebekyla mintis jų duoti schmoll.gif schmoll.gif O dabar dantenėlėms pakasyti orkaitėje padžiovinu juodos duonos ax.gif , aišku gerai ir duoniukai, bet kam pirkti?! smile.gif
-panthera-
Nusipirkau ir as vakar duoniuku, bet kad jin pakramte keleta minuciu ir pamete... Nezinau ne ka ce daryt doh.gif
D-e-i-s-i
Mano mazyliui baisiai nepatinka tie specialus kramtukai doh.gif tai bandziau duoti lasinuko gabaleli, tai jam labai patiko wub.gif bandziau ir sausainukus, ir dziuveselius, bet jie greit istirpsta burnytej, tai nespeja net pasikasyti smile.gif O dabar duodu baronkas, tokias mazytes ir kietas, tai jam labai patinka ax.gif Jei tik pabandau paliesti ta baronka, tai iskart `signalizacija` isijungia biggrin.gif
Aleksiusha
QUOTE(burbuliuxbum @ 2009 07 30, 08:27)
Bandžiau duoti lašinius, bet jie slidūs tokie, ir kai mano mažė bečiulpdama jais vos neužspringo, tai net nebekyla mintis jų duoti schmoll.gif schmoll.gif  O dabar dantenėlėms pakasyti orkaitėje padžiovinu juodos duonos ax.gif , aišku gerai ir duoniukai, bet kam pirkti?! smile.gif
*

mamytes, o nuo keliu men galima duoti ciulpti dziovinta duonyte??? blush2.gif maniskej tuoj bus 5 men, tai ji pripazista tik papa, arba tas kas yra is odos: ranka, kaklas, bet kas tik ne specialus tam skirti daiktai: kramtukai, ciulptukai ir pan. doh.gif
Ar kam taip buvo?
burbuliuxbum
QUOTE(Aleksiusha @ 2009 07 30, 23:15)
mamytes, o nuo keliu men galima duoti ciulpti dziovinta duonyte???  blush2.gif  maniskej tuoj bus 5 men, tai ji pripazista tik papa, arba tas kas yra is odos: ranka, kaklas, bet kas tik ne specialus tam skirti daiktai: kramtukai, ciulptukai ir pan.  doh.gif 
Ar kam taip buvo?
*

Aš savo pupai džiovintą duoną pradėjau duoti, kai jau jai pradėjo dantenėles niežtėti ir viską ką nugriebus burnytėn dėti, ir ne čiulpti, o kramtyti ėmė , o tai ir prasidėjo kažkur apie 5 mėn. biggrin.gif O tų spec. kramtukų tai ir dabar nenori schmoll.gif
Isila
spec.kramtukų nei vienas mano vaikas nenorėjo schmoll.gif
pasimetus_laike
O ką duoti kai mums tik 3,5 mėn doh.gif mintam dar tik mišinuku 4u.gif o baigiam jau visus surgaužt ir nukramtyt doh.gif blink.gif spec. kramtukų neima nė iš tolo schmoll.gif mes turbūt barankytei dar per maži... g.gif jau bais gaila mažulio verysad.gif atrodo kartais kad net su nagiukais drasko dantenytes unsure.gif ir išvien graužia ir graužia tą savo vargšą kumštuką doh.gif
-panthera-
QUOTE(D-e-i-s-i @ 2009 07 30, 21:59)
Mano mazyliui baisiai nepatinka tie specialus kramtukai  doh.gif  tai bandziau duoti lasinuko gabaleli, tai jam labai patiko  wub.gif bandziau ir sausainukus, ir dziuveselius, bet jie greit istirpsta burnytej, tai nespeja net pasikasyti  smile.gif  O dabar duodu baronkas, tokias mazytes ir kietas, tai  jam labai patinka  ax.gif  Jei tik pabandau paliesti ta baronka, tai iskart `signalizacija` isijungia  biggrin.gif
*

baronkas paprastas pieniskas?
murce
..... aš duodu duonytę nuo 6 mėn įdėjus į šviežio maisto maitintuvą-valgo, graužia- ir ramu, kad nepasprings...dabar jau į jį dedu ir obuolio, kriaušės, uogyčių-.... jai labai patinka, ir skanu, ir dantenas pasikaso smile.gif o lašinukų tai neduosiu iki metų tai tikrai, nes skaičiau, kad iki metukų inkstai neperdirba druskos- taigi jos negalima- o lašinukai visi sūdomi...spės, atsivalgys dar...anksčiau taip augino- nes nebuvo tiek tyrimų, kiek dabar, tai ir davė ką namie turėjo, juk turėjo kažkaip verstis.........o dabar- visko daug, tik pasirink teisingai smile.gif smile.gif smile.gif
dirde
mes nuo 6 mėn. iš močiutės gavom lašinukų pačiulpti. Mergytei patiko, bet , kad ir kokie naminiai ir geri būtų, vis tiek sūdyti, tad pati neduodu, o mano anytai atrodo, kad vaiks labai alkanas nes viską į burnytę kišasi bigsmile.gif tai agurką paduoda, tai dar ką nors tik spėk žiūrėt. Skaniausios paprastos kietosios barankytės, ir džiuvėsėliai. Dabar jau mums 8 mėn, tai visą džiuvėsėlį sučiulpia, o anksčiau gaudyti iš burnytės reikėjo, arba pati išspjaudavo. thumbup.gif šuniukas visada sėdi šalia ir atiminėja barankas doh.gif lotuliukas.gif
Papildyta:
kramtukai nedomino nei 6 mėn, nei 8 mėn... turėjom ir minkštesnių, ir kitesnių, ir pašaldydavom ir ...patys galim kramtyt, jei norim lotuliukas.gif
* viva*
sveikos mamytes 4u.gif radau dabar sita temele ir labai patiko 4u.gif norejau paklaust,o jus nebijot,kad vaikutis gali uzspringti truputi atsikandes to duoniuko ar duonytes?mano dukrytei 6 men ir 3 savaiteles,turim 4 dantukus.bandziau duoti duoniuko,bet ji iskart ji kanda.tetis issigandes vos iseme is burnytes g.gif sako,kad uzsprings g.gif kaip Jums atrodo?
murce
QUOTE(viva 31 @ 2009 08 04, 13:21)
sveikos mamytes 4u.gif radau dabar sita temele ir labai patiko 4u.gif norejau paklaust,o jus nebijot,kad vaikutis gali uzspringti truputi atsikandes to duoniuko ar duonytes?mano dukrytei 6 men ir 3 savaiteles,turim 4 dantukus.bandziau duoti duoniuko,bet ji iskart ji kanda.tetis issigandes vos iseme is burnytes g.gif sako,kad uzsprings g.gif kaip Jums atrodo?
*

.....aš tai bijau- todėl viską dedu į va tokį šviežio maisto maitintuvą, tada ramu, kad tikrai neužsprings smile.gif nes kartą duonytės daviau, dar dantukų nebuvo- o jau prikramčiusi buvo pilną burną.... doh.gif
user posted image
vetruze
mano visai noriai kramto kramtuka,dabar dar ir arbatini traskuti duodu,aisku nepalieku visai be prieziuros smile.gif
* viva*
[quote=murce,2009 08 04, 14:13]
.....aš tai bijau- todėl viską dedu į va tokį šviežio maisto maitintuvą, tada ramu, kad tikrai neužsprings smile.gif nes kartą duonytės daviau, dar dantukų nebuvo- o jau prikramčiusi buvo pilną burną.... doh.gif
user posted image
*

[/quas irgi ji turiu,bandziau duoti,bet nelabai maniskei jis patiko schmoll.gif o kaip tu duodi,kaip dedi i ta maitintuva?
murce
QUOTE(viva 31 @ 2009 08 04, 21:44)
as irgi ji turiu,bandziau duoti,bet nelabai maniskei jis patiko schmoll.gif o kaip tu duodi,kaip dedi i ta maitintuva?

......atpjaunu duonytę, nupjaustau pluteles ir įdedu taip, kad plokščia gaunasi- ir jai duodu dabar jau į rankytę- anksčiau dar į burnytę įkišdavau, kad paragautų..tai labai patinka, aš juo džiaugiuosi neatsidžiaugiu, man tai labai geras daiktas- kai rytą geriu kavą- jai įdedu duonytės, ir ramiai papusryčiauju smile.gif
Maja**
QUOTE(murce @ 2009 08 04, 18:13)
dedu į va tokį šviežio maisto maitintuvą

As taip pat toki turiu, bet mano Emilijai jis nepatinka schmoll.gif
Tai duodu barankytes, morkytes, obuolio kietesnio, dantu dar neturim, tai neatsikas, bet sedziu ir priziuriu salia, kad neuzspringtu..
Spec kramtuku nemegsta ir maniske g.gif ...
Zuwytes
Maniske uz kramtukus naudoja agurka (per puse perpjauta), morka ir kopusto lapa thumbup.gif Ji kandzioja, pleso dantukais ir dantenytem, o paskui isspjauna. Tiesa nuo kokiu 8 menesiu as jai siuos produktus duodu kramsnot ir visada salia stebiu ax.gif
D-e-i-s-i
QUOTE(-panthera- @ 2009 08 03, 10:08)
baronkas paprastas pieniskas?
*

Jo pacias paprasciausias smile.gif
QUOTE(viva 31 @ 2009 08 04, 10:21)
norejau paklaust,o jus nebijot,kad vaikutis gali uzspringti truputi atsikandes to duoniuko ar duonytes?
*

Zinoma kad baisu...Kai bandziau duoti ta specialu kudikiu sausainuka, tai ji lengvai atkasdavo, tai iskart imdavau lauk is burnytes, todel nusprendziau duoti baronkas, nes jos kietos ax.gif
QUOTE(Zuwytes @ 2009 08 06, 11:49)
Maniske uz kramtukus naudoja agurka (per puse perpjauta), morka ir kopusto lapa  thumbup.gif  Ji kandzioja, pleso dantukais ir dantenytem, o paskui isspjauna. Tiesa nuo kokiu 8 menesiu as jai siuos produktus duodu kramsnot ir visada salia stebiu  ax.gif
*

Aha, ir as bandziau duoti agurko ir morkos. Tai morka jam nelabai patiko (labai raukydavosi smile.gif ), o agurka tai greit atkanda blush2.gif
buruliuke
Geriausias kramtukas tai baronkytes,agurkai biggrin.gif
mamabalta
QUOTE(murce @ 2009 08 04, 17:13)
.....aš tai bijau- todėl viską dedu į va tokį šviežio maisto maitintuvą, tada ramu, kad tikrai neužsprings  smile.gif nes kartą duonytės daviau, dar dantukų nebuvo- o jau prikramčiusi buvo pilną burną.... doh.gif
user posted image
*

aš irgi neseniai tokį maitintuvą įsigijau. Patinka jis mano dukrytei. Tik ji rūgščiai nemėgsta, tai darau "kokteilį" - dedu uogų kokių nors ir bananą dėl saldumo. Duonos dar nebandžiau, bet ruošiuosi. Tik labai sunku tą maitintuvą gerai išvalyti, krašteliuose, siūlėse lieka maisto likučių.Valau su dantų šepetuku. Gal patarti galit, kaip jį valot. Atsiprašau, kad gal ne į temą šiek tiek bigsmile.gif
murce
QUOTE(mamabalta @ 2009 08 08, 11:56)
aš irgi neseniai tokį maitintuvą įsigijau. Patinka jis mano dukrytei. Tik ji rūgščiai nemėgsta, tai darau "kokteilį" - dedu uogų kokių nors ir bananą dėl saldumo. Duonos dar nebandžiau, bet ruošiuosi. Tik labai sunku tą maitintuvą gerai išvalyti, krašteliuose, siūlėse lieka maisto likučių.Valau su dantų šepetuku. Gal patarti galit, kaip jį valot. Atsiprašau, kad gal ne į temą šiek tiek  bigsmile.gif
*

...mano maitintuvas tai nevisai toks, koks paveikslėlyje, paprastesnis- be kramtomo laikiklio..... tai gerai įsiplauina po kranu, stipria srove....tik tinbkslelis nusidažė, bet šiaip tai gerai plaunasi......... irgi galvojau bus psbolemų su plovimu- bet nieko.... 4u.gif
xde
QUOTE(mamabalta @ 2009 08 08, 11:56)
aš irgi neseniai tokį maitintuvą įsigijau. Patinka jis mano dukrytei. Tik ji rūgščiai nemėgsta, tai darau "kokteilį" - dedu uogų kokių nors ir bananą dėl saldumo. Duonos dar nebandžiau, bet ruošiuosi. Tik labai sunku tą maitintuvą gerai išvalyti, krašteliuose, siūlėse lieka maisto likučių.Valau su dantų šepetuku. Gal patarti galit, kaip jį valot. Atsiprašau, kad gal ne į temą šiek tiek  bigsmile.gif
*

toki pati naudojame ir taip pat valau dantu sepetuku arba mazu sepeteliu,kur ciulptukams valyti.Nieko cia daugiau nesugalvosi.Ypac banano likucius sunku isvalyti.
zaleake
QUOTE(xde @ 2009 08 13, 11:26)
toki pati naudojame ir taip pat valau dantu sepetuku arba  mazu sepeteliu,kur ciulptukams valyti.Nieko cia daugiau nesugalvosi.Ypac banano likucius sunku isvalyti.
*

o kur pirkot tokius maitintuvus mano maziui ir praverstu 4u.gif
vetruze
QUOTE(zaleake @ 2009 08 13, 14:29)
*

man irgi niekur neuzkliuvo,visai nieko,kiek kainuoja?
pasimetus_laike
Mes pirkome iš čia (nors dar per maži naudojimui, bet vienu kartu su kitais pirkiniais iškart čiupom biggrin.gif )

http://www.manospinta.lt/index.php?option=...9&Itemid=62

Bet gal kitos mamytės rado ir kur pigiau 4u.gif
to-o-ma
QUOTE(viva 31 @ 2009 08 04, 14:21)
*

Taigi tie duoniukai tipsta burnoj... Maniskei penelei sesi men bet ji jauisgudrejo - duoniuku nebeciulpia, bet jai turi lauzyt ir ikist i burnyte kad galetu pakramtyt lotuliukas.gif
vetruze
man dar truputeli baisu visai palikti su kokiu traskuciu,nes pora kartu didziulis gabalas atluzo,uzsikosejo dar nesupranta ka daryt
DonAlma
As duoniukus Javines duodu, jei ir atluzta gabaliukas- jis burnyteje nuo seiliu tuoj pat istirpsta smile.gif
Upjora
Mano dukrytei spec kramtukai nepatiko,ji naudoja juos kaip zaislus,o vat duoniukai,tai thumbup.gif Nelieka ne kasnelio,net trupiniukus susirenka ir suvalgo thumbup.gif Nebijau ju duoti,nes jie tirpsta burnytej.O ir vezime sedint gerai,sedi,sauvalgo ir nekyla minciu lipti is vezimo,prasytis ant ranku thumbup.gif
murce
QUOTE(zaleake @ 2009 08 13, 14:29)
*

....Aš pirkau Limpopo...kainavo 29 Lt........bet tik paprastesnis, nei paveikslėlyje...o dėl valymo- kadangi banano nevalgo, tai neduodu, tik nuo obuolio parudavo tas tinklelis, bet rašo, kad galima pirkti atskirai, bet kaži ar poto jau reikės......išbandėme duoniukus- tikrai skaniai valgo, tokie tirpūs.....ir svarbiausia, be jokių E thumbup.gif
Fatimaallaa
na mes turime specialius zaisliukus - kramtukus, o ir siaip as jau duodu kudikiams skirtus dziuveselius ir sausainukus, bet kol kas manoji nelabai noriai juos kisasi i burna. ji geriau mamos papuli pakandzioja, ar peti mamai pagrauzia lotuliukas.gif
-panthera-
QUOTE(Fatimaallaa @ 2009 08 17, 19:46)
na mes turime specialius zaisliukus - kramtukus, o ir siaip as jau duodu kudikiams skirtus dziuveselius ir sausainukus, bet kol kas manoji nelabai noriai juos kisasi i burna. ji geriau mamos papuli pakandzioja, ar peti mamai pagrauzia  lotuliukas.gif
*

Maniske lygiai taip pat - papa pakramto, ranka, bet skaniausias yra mamos pirstas biski sulenktas. Vaje kaip jai patinka - kramto ir sneka sau kazka (be be be,te tete, kekeke...) biggrin.gif Tik kad mamai biski skauda, ji gan stipriai kanda... Gydytoja sake yra tokie ale antpirsciai kramtukai, bet keliose vaistinese buvau sake tokiu neturi, gal jus zinot kur tokiu rast? Nes greit be pirstu liksiu smile.gif
dinokis
na jau geriau tegu duoniuka kramto, bet ne pirsta, brr kaip skauda, kai su dviem dantukais pakandzioja doh.gif
-panthera-
Atradau gera kramtuka mazei smile.gif Kriause! Prisipirkau turgelyje pas bobute kriausiu, jos tokios mazos,kaip vaiko kumstelis(bet visa i burna netelpa) ir kietos, tai kramte kramte ji ta kriause, sakes, ziurejau patiket negalejau. Pries tai buvau davusi saldesniu kriausaiciu - nelabai valge,pazaide ir numete, o sikart uztaikiau ant tokiu ale be skonio, galvojau irgi nevalgys bet kaip jai patiko! kase kase savo dantukus tai beveik puse kriauses taip suvalge thumbup.gif
*caffe macchiato*
Duoniuku duodu mazdaug nuo 8 menesiuko, anksciau pradejau duoti riestainiu, bet ziurejau kai atsikasdavo keiciau i nauja. Dabar duodu ir javainiuku, bet jie su idarais, tai juos duodu tik pasmaliziauti smile.gif
Jūros*gėrybė
As dukrytei perku nuo 6 men spec hipp sausainiukus, o kartais duodu kaimisko lasinio pakramtyt biggrin.gif zinoma dideli gabala, kad neprarytu ir tokiu tystanciu- neatkandamu, tai grazu ziuret kaip vaikas ji "zliaumoja" lotuliukas.gif atimt po to neina.
Luana
Mes savo graužimus, kramtymus pradėjom nuo baronkyčių biggrin.gif , dar bandėm duoniukų, bet tie jai nelabai tinka ir labai jau skanu kukurūzai patys paprasčiausi be jokių priedų irgi labai šauniai burnoj tirpsta ax.gif , dar pirkom ir tuos kūdikių džiuvėsėlius tai labai jau trupa ir baisu kad nepaspringtu unsure.gif , sausainukų irgi dar nepirkom nes rašo kad nuo 8 mėn , o mum dar nepilnai šeši ax.gif , ir šiaip labai atsargiai su visokiais kramtymais aš , nes mažoji nors ir neturi dantukų, bet su dantenom viską atkanda blink.gif , turim taip pat ir tą maitintuvą ax.gif
takupaj
QUOTE(Saša Ž @ 2009 09 04, 13:31)
As dukrytei perku nuo 6 men spec hipp sausainiukus, o kartais duodu kaimisko lasinio pakramtyt  biggrin.gif  zinoma dideli gabala, kad neprarytu ir tokiu tystanciu- neatkandamu, tai grazu ziuret kaip vaikas ji "zliaumoja"  lotuliukas.gif atimt po to neina.
*

biggrin.gif jei kaip smagu apie lasinius paskaicius pasidare... 4u.gif mums jau 6 men ir pagalvojau apie lasnuku ,,smoteli'',tik nezinau ar rukyti gerai,sako geriau sudytus duoti,o as tokiu neturiu.turim viena dantuka,tai juo barankytes trupinam mirksiukas.gif
saner
As dziovinu juodos duonos kampukus, po to labai skaniai ir ilgai juos grauzia:)
cioliuke
o mums su dantukais tai gelbsti lasinukai, didesni gabaleli atpjaunu ir nesprinksta jis. dar padeda mazos barankos kietos, zaisliukai-kramtukai, bet jie dazniausiai greit atsibosta, kietas obuolys thumbup.gif
lincia_pincia
Su zaisliukais kramtukais mes kolkas visiskai nedraugaujam, bet vat uztad ikast i kokio pliusinio zaislo nosi tai pats tas thumbup.gif duodu maziukei dziovinta duona, tai puse valandos tylu ramu, kol duonyte sudreksta tiek, kad atsikasti galima butu, duodu paprastut paprasciausiu pustu kukuruzu, be jokio skonio, tik kad labai jau skalsiai jie eina blush2.gif tai nespeju duot... ax.gif bandem ir dziuvesius ir tuos kudikiu sausainius, bet nepatiko jie man schmoll.gif tryupa labai... vat lasinuku irgi nebandziau, bet galvoju pabandyt.. tik bijau, kad maziuke vduriuku nuo ju nepaleistu.. gi toks riebumas doh.gif
daivune
kramtukai mums nepadėjo kažkaip jų nemėgo nei mano mergina nei sūnus. Geriausia būdavo sudžiovinta baranka dar patikdavo duoniukai bananų skonio. 4u.gif
kroha
Geriausiai tinka mamos pirstas, o kramtuku nemegsta!
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.