Sveikos mamytes, mum jau tuoj 7 menesiukai, po truputi kalasi apatiniai dantukai(abu), ir labai jau mum niezti. Mergyte viska kisa i burna, kramto, kandzioja,ciulpia, trina toj burnytej viska kas papuola po ranka. Siaip vaikas ramus - neverkia, temperatura nekyla, tik gaila jos kad taip jau jai niezti...Zaisliukus-kramtukus pakramto ir numeta, labai greit atsibosta. Zinau yra tokie tipo duoniukai, niekur ju nemaciau bet girdejau, gal ka zinot apie tai? Dar zinau kad lasinukus duoda pakramtyt,tik kurie geriau sudyti ar rukyti? Ir ar isvis tokius dalykus galima kramtyt, jei mes pagrinde valgom MP, per pietus darzoviene ir kartais vakare vaisine tyrele?Pasidalinkit savo patirtim kuriu lialiukai jau vyresni...
mano mazge duoniuko paragavo kazkur 7 men amziaus ir jai labai patiko
o as atvirksciai uz lasinukus labiau, man tie duoniukai, sausainiukai ir kt nelabai naturalus atrodo, nors ir ekologiski...
As duodu Milupa dziuveselius
QUOTE(-panthera- @ 2009 07 28, 12:18) o as atvirksciai uz lasinukus labiau, man tie duoniukai, sausainiukai ir kt nelabai naturalus atrodo, nors ir ekologiski... aš už duoniukus, geri jie, be priedų ir pan. Kam vaikui tie lašiniai? Kiek su jais ten ką pasikasys? QUOTE(diva3 @ 2009 07 28, 15:06) Nepatiko tie vaikiški. Trupa be proto, košmariškai saldūs Aš duodu duoniukus ir padžiovinu batoną.
Bandžiau duoti lašinius, bet jie slidūs tokie, ir kai mano mažė bečiulpdama jais vos neužspringo, tai net nebekyla mintis jų duoti
Nusipirkau ir as vakar duoniuku, bet kad jin pakramte keleta minuciu ir pamete... Nezinau ne ka ce daryt
Mano mazyliui baisiai nepatinka tie specialus kramtukai
QUOTE(burbuliuxbum @ 2009 07 30, 08:27) Bandžiau duoti lašinius, bet jie slidūs tokie, ir kai mano mažė bečiulpdama jais vos neužspringo, tai net nebekyla mintis jų duoti mamytes, o nuo keliu men galima duoti ciulpti dziovinta duonyte??? Ar kam taip buvo? QUOTE(Aleksiusha @ 2009 07 30, 23:15) mamytes, o nuo keliu men galima duoti ciulpti dziovinta duonyte??? Ar kam taip buvo? Aš savo pupai džiovintą duoną pradėjau duoti, kai jau jai pradėjo dantenėles niežtėti ir viską ką nugriebus burnytėn dėti, ir ne čiulpti, o kramtyti ėmė , o tai ir prasidėjo kažkur apie 5 mėn.
spec.kramtukų nei vienas mano vaikas nenorėjo
O ką duoti kai mums tik 3,5 mėn
QUOTE(D-e-i-s-i @ 2009 07 30, 21:59) Mano mazyliui baisiai nepatinka tie specialus kramtukai baronkas paprastas pieniskas?
..... aš duodu duonytę nuo 6 mėn įdėjus į šviežio maisto maitintuvą-valgo, graužia- ir ramu, kad nepasprings...dabar jau į jį dedu ir obuolio, kriaušės, uogyčių-.... jai labai patinka, ir skanu, ir dantenas pasikaso
mes nuo 6 mėn. iš močiutės gavom lašinukų pačiulpti. Mergytei patiko, bet , kad ir kokie naminiai ir geri būtų, vis tiek sūdyti, tad pati neduodu, o mano anytai atrodo, kad vaiks labai alkanas nes viską į burnytę kišasi
Papildyta: kramtukai nedomino nei 6 mėn, nei 8 mėn... turėjom ir minkštesnių, ir kitesnių, ir pašaldydavom ir ...patys galim kramtyt, jei norim
sveikos mamytes
QUOTE(viva 31 @ 2009 08 04, 13:21) sveikos mamytes .....aš tai bijau- todėl viską dedu į va tokį šviežio maisto maitintuvą, tada ramu, kad tikrai neužsprings
mano visai noriai kramto kramtuka,dabar dar ir arbatini traskuti duodu,aisku nepalieku visai be prieziuros
[quote=murce,2009 08 04, 14:13]
.....aš tai bijau- todėl viską dedu į va tokį šviežio maisto maitintuvą, tada ramu, kad tikrai neužsprings ![]() [/quas irgi ji turiu,bandziau duoti,bet nelabai maniskei jis patiko QUOTE(viva 31 @ 2009 08 04, 21:44) as irgi ji turiu,bandziau duoti,bet nelabai maniskei jis patiko ......atpjaunu duonytę, nupjaustau pluteles ir įdedu taip, kad plokščia gaunasi- ir jai duodu dabar jau į rankytę- anksčiau dar į burnytę įkišdavau, kad paragautų..tai labai patinka, aš juo džiaugiuosi neatsidžiaugiu, man tai labai geras daiktas- kai rytą geriu kavą- jai įdedu duonytės, ir ramiai papusryčiauju QUOTE(murce @ 2009 08 04, 18:13) dedu į va tokį šviežio maisto maitintuvą As taip pat toki turiu, bet mano Emilijai jis nepatinka Tai duodu barankytes, morkytes, obuolio kietesnio, dantu dar neturim, tai neatsikas, bet sedziu ir priziuriu salia, kad neuzspringtu.. Spec kramtuku nemegsta ir maniske
Maniske uz kramtukus naudoja agurka (per puse perpjauta), morka ir kopusto lapa
QUOTE(-panthera- @ 2009 08 03, 10:08) Jo pacias paprasciausias QUOTE(viva 31 @ 2009 08 04, 10:21) norejau paklaust,o jus nebijot,kad vaikutis gali uzspringti truputi atsikandes to duoniuko ar duonytes? Zinoma kad baisu...Kai bandziau duoti ta specialu kudikiu sausainuka, tai ji lengvai atkasdavo, tai iskart imdavau lauk is burnytes, todel nusprendziau duoti baronkas, nes jos kietos QUOTE(Zuwytes @ 2009 08 06, 11:49) Maniske uz kramtukus naudoja agurka (per puse perpjauta), morka ir kopusto lapa Aha, ir as bandziau duoti agurko ir morkos. Tai morka jam nelabai patiko (labai raukydavosi
Geriausias kramtukas tai baronkytes,agurkai
QUOTE(murce @ 2009 08 04, 17:13) .....aš tai bijau- todėl viską dedu į va tokį šviežio maisto maitintuvą, tada ramu, kad tikrai neužsprings ![]() aš irgi neseniai tokį maitintuvą įsigijau. Patinka jis mano dukrytei. Tik ji rūgščiai nemėgsta, tai darau "kokteilį" - dedu uogų kokių nors ir bananą dėl saldumo. Duonos dar nebandžiau, bet ruošiuosi. Tik labai sunku tą maitintuvą gerai išvalyti, krašteliuose, siūlėse lieka maisto likučių.Valau su dantų šepetuku. Gal patarti galit, kaip jį valot. Atsiprašau, kad gal ne į temą šiek tiek QUOTE(mamabalta @ 2009 08 08, 11:56) aš irgi neseniai tokį maitintuvą įsigijau. Patinka jis mano dukrytei. Tik ji rūgščiai nemėgsta, tai darau "kokteilį" - dedu uogų kokių nors ir bananą dėl saldumo. Duonos dar nebandžiau, bet ruošiuosi. Tik labai sunku tą maitintuvą gerai išvalyti, krašteliuose, siūlėse lieka maisto likučių.Valau su dantų šepetuku. Gal patarti galit, kaip jį valot. Atsiprašau, kad gal ne į temą šiek tiek ...mano maitintuvas tai nevisai toks, koks paveikslėlyje, paprastesnis- be kramtomo laikiklio..... tai gerai įsiplauina po kranu, stipria srove....tik tinbkslelis nusidažė, bet šiaip tai gerai plaunasi......... irgi galvojau bus psbolemų su plovimu- bet nieko.... QUOTE(mamabalta @ 2009 08 08, 11:56) aš irgi neseniai tokį maitintuvą įsigijau. Patinka jis mano dukrytei. Tik ji rūgščiai nemėgsta, tai darau "kokteilį" - dedu uogų kokių nors ir bananą dėl saldumo. Duonos dar nebandžiau, bet ruošiuosi. Tik labai sunku tą maitintuvą gerai išvalyti, krašteliuose, siūlėse lieka maisto likučių.Valau su dantų šepetuku. Gal patarti galit, kaip jį valot. Atsiprašau, kad gal ne į temą šiek tiek toki pati naudojame ir taip pat valau dantu sepetuku arba mazu sepeteliu,kur ciulptukams valyti.Nieko cia daugiau nesugalvosi.Ypac banano likucius sunku isvalyti.
Mes pirkome iš čia (nors dar per maži naudojimui, bet vienu kartu su kitais pirkiniais iškart čiupom
http://www.manospinta.lt/index.php?option=...9&Itemid=62 Bet gal kitos mamytės rado ir kur pigiau QUOTE(viva 31 @ 2009 08 04, 14:21) sveikos mamytes Taigi tie duoniukai tipsta burnoj... Maniskei penelei sesi men bet ji jauisgudrejo - duoniuku nebeciulpia, bet jai turi lauzyt ir ikist i burnyte kad galetu pakramtyt
man dar truputeli baisu visai palikti su kokiu traskuciu,nes pora kartu didziulis gabalas atluzo,uzsikosejo dar nesupranta ka daryt
As duoniukus Javines duodu, jei ir atluzta gabaliukas- jis burnyteje nuo seiliu tuoj pat istirpsta
Mano dukrytei spec kramtukai nepatiko,ji naudoja juos kaip zaislus,o vat duoniukai,tai
QUOTE(zaleake @ 2009 08 13, 14:29) ....Aš pirkau Limpopo...kainavo 29 Lt........bet tik paprastesnis, nei paveikslėlyje...o dėl valymo- kadangi banano nevalgo, tai neduodu, tik nuo obuolio parudavo tas tinklelis, bet rašo, kad galima pirkti atskirai, bet kaži ar poto jau reikės......išbandėme duoniukus- tikrai skaniai valgo, tokie tirpūs.....ir svarbiausia, be jokių E
na mes turime specialius zaisliukus - kramtukus, o ir siaip as jau duodu kudikiams skirtus dziuveselius ir sausainukus, bet kol kas manoji nelabai noriai juos kisasi i burna. ji geriau mamos papuli pakandzioja, ar peti mamai pagrauzia
QUOTE(Fatimaallaa @ 2009 08 17, 19:46) na mes turime specialius zaisliukus - kramtukus, o ir siaip as jau duodu kudikiams skirtus dziuveselius ir sausainukus, bet kol kas manoji nelabai noriai juos kisasi i burna. ji geriau mamos papuli pakandzioja, ar peti mamai pagrauzia Maniske lygiai taip pat - papa pakramto, ranka, bet skaniausias yra mamos pirstas biski sulenktas. Vaje kaip jai patinka - kramto ir sneka sau kazka (be be be,te tete, kekeke...)
na jau geriau tegu duoniuka kramto, bet ne pirsta, brr kaip skauda, kai su dviem dantukais pakandzioja
Atradau gera kramtuka mazei
Duoniuku duodu mazdaug nuo 8 menesiuko, anksciau pradejau duoti riestainiu, bet ziurejau kai atsikasdavo keiciau i nauja. Dabar duodu ir javainiuku, bet jie su idarais, tai juos duodu tik pasmaliziauti
As dukrytei perku nuo 6 men spec hipp sausainiukus, o kartais duodu kaimisko lasinio pakramtyt
Mes savo graužimus, kramtymus pradėjom nuo baronkyčių
QUOTE(Saša Ž @ 2009 09 04, 13:31) As dukrytei perku nuo 6 men spec hipp sausainiukus, o kartais duodu kaimisko lasinio pakramtyt
As dziovinu juodos duonos kampukus, po to labai skaniai ir ilgai juos grauzia:)
o mums su dantukais tai gelbsti lasinukai, didesni gabaleli atpjaunu ir nesprinksta jis. dar padeda mazos barankos kietos, zaisliukai-kramtukai, bet jie dazniausiai greit atsibosta, kietas obuolys
Su zaisliukais kramtukais mes kolkas visiskai nedraugaujam, bet vat uztad ikast i kokio pliusinio zaislo nosi tai pats tas
kramtukai mums nepadėjo kažkaip jų nemėgo nei mano mergina nei sūnus. Geriausia būdavo sudžiovinta baranka dar patikdavo duoniukai bananų skonio.
Geriausiai tinka mamos pirstas, o kramtuku nemegsta!
|