jubrazu-driuke
2011 11 18, 21:48
QUOTE(Dziugaa @ 2011 11 18, 19:34) As ne kaip priekaista turejau omeny  , norejau pasakyti, kad tos ligutes toks slidus reikalas, kad kaip sakote: ryte bus sveikas, o vakare ligoniukas Neisivaizduoju, kuri mamyte paliktu serganti vaikuti kankintis darzelyje. Bet jeigu taip yra, tai irgi negaliu smergti, nes manau, ne is geros situacijos taip elgiasi. pritariu, nes mūsų miela valstybėlė tokia, kad zmones arba bijo arba tiesiog negali paimti nedarbingumo, o gyventi uz kazka reikia... nors tai nepateisinimas
Pritariate būtent tai nuomonei, kad priverčia gyvenimas  Bet, sergantys vaikai grupėje sukelia bėdas kitoms šeimoms, kuriose susirgus vaikui kyla tos pačios problemos. Pradėkite pasaulį keisti nuo savęs, tada visiems bus paprasčiau.
jubrazu-driuke
2011 11 18, 23:03
QUOTE(sarmi @ 2011 11 18, 22:59) Pritariate būtent tai nuomonei, kad priverčia gyvenimas  Bet, sergantys vaikai grupėje sukelia bėdas kitoms šeimoms, kuriose susirgus vaikui kyla tos pačios problemos. Pradėkite pasaulį keisti nuo savęs, tada visiems bus paprasčiau. pritariu bet sakau, jog tai nepasiteisinimas, as asmeniskai taip nedarau. Jei pamatau kad mano dukryte sirguliuoja, darzas pasibaigia, ir kol nepasveikstam ir neatsigaunam i darza jokiu budu neeinam.
Dziugaa
2011 11 19, 14:43
Aisku, pikta ant tokiu teveliu, kurie veda sergancius vaikus, kai pats imi nedarbinguma ar samdai aukle. Visiems vienodos salygos ir nei vienas darbdavys nepageidauja tokiu darbuotoju. Ir tikrai nepateisinu tu, kurie galvoja, kad siek tiek pakosejo, tai nieko - issivaikscios. Blogiausia, kad jie ne tiks savo vaikui daro blogai, bet ir kitu.
Bet yra ir tokiu seimu, kur tikrai sunku ir neturi galimybes sau to leisti. Kiek vienisu mamu, kurios, kad neprarastu darbo, isivaizduoju, kokia skaudama sirdim turi taip elgtis.
jubrazu-driuke
2011 11 19, 15:05
QUOTE(Dziugaa @ 2011 11 19, 14:43) Aisku, pikta ant tokiu teveliu, kurie veda sergancius vaikus, kai pats imi nedarbinguma ar samdai aukle. Visiems vienodos salygos ir nei vienas darbdavys nepageidauja tokiu darbuotoju. Ir tikrai nepateisinu tu, kurie galvoja, kad siek tiek pakosejo, tai nieko - issivaikscios. Blogiausia, kad jie ne tiks savo vaikui daro blogai, bet ir kitu. Bet yra ir tokiu seimu, kur tikrai sunku ir neturi galimybes sau to leisti. Kiek vienisu mamu, kurios, kad neprarastu darbo, isivaizduoju, kokia skaudama sirdim turi taip elgtis. Pritariu
Mūsų grupėje vieniša mama yra viena, daugiavaikių vienetai (kiek žinau mamos nedirba). Aš visus metus negaliu dirbti, nes vaikas serga. Nei vienas darbdavys nekentės nedarbingumo kas trys dienos po dvi savaites. Dėl tos priežasties, kad nedirbu, negaliu sau leisti samdyti auklės. Gyvenu pagal esamą situaciją ir vis tiek nevesiu sergančio, nes man rūpi vaiko fizinė/psichologinė savijauta ir kiti žmonės.
Dziugaa
2011 11 20, 12:33
QUOTE(sarmi @ 2011 11 19, 23:07) Mūsų grupėje vieniša mama yra viena, daugiavaikių vienetai (kiek žinau mamos nedirba). Aš visus metus negaliu dirbti, nes vaikas serga. Nei vienas darbdavys nekentės nedarbingumo kas trys dienos po dvi savaites. Dėl tos priežasties, kad nedirbu, negaliu sau leisti samdyti auklės. Gyvenu pagal esamą situaciją ir vis tiek nevesiu sergančio, nes man rūpi vaiko fizinė/psichologinė savijauta ir kiti žmonės. Tikiuosi po tokiu komentaru daugiau teveliu taps supratingesni
Zuwytes
2011 11 21, 09:01
QUOTE(Dziugaa @ 2011 11 20, 13:33) Tikiuosi po tokiu komentaru daugiau teveliu taps supratingesni  Tikėkimės Nes pas mus grupėje kai atėjau praeitą savaitę dukros paimti tai pusė vaikų buvo kosinčių (akivaizdžiai girdisi kol vaiką iškrapštai iš grupės ir aprengi), viena mergytė stovėjo su siaubingai tekančia nosim ir ištisai kosėjo, kita mergaitė (auklėtoja pasakojo) kosti visą dieną iki apsivėmimo...... Maniškė kaip imli, tai 4 diena paėjo ir dabar pati sėdi namie kosėdama
Lolita2
2011 11 28, 10:33
Sveikos Nykstuku grupes mamos Mes šiuo metu sergam, tad norėjau paklaust kokiu naujienų yra darželyje, gal kartais susirinkimas vyks dėl Kalėdų šventės? Ačiū.
jubrazu-driuke
2011 11 28, 10:48
mes irgi pries tris sav grizom is darzo, kazkodel dukryte paprase mieguciio, nuejo pamiegojo, o atsikelus sukosejo ir nieko. o vat sestadieni kosejo vos ne iki apsivemimo  po savaites pasveikom, bet susirgo sese  tai taip ir kankinames su ligom. bet jau siandien sveikos, manau reiks nuo kitos savaites leist jau i darza jei vel kas neprikibs  nu tu ligu jau bloga, greiciau saltukas atkeliautu
sveiki, vedu ir as savo mergyte i dasrzely-lopseli vieversys, lopselio grupe. zinokite, kazkoks siaubas, nueiname i darzeli, dvi dienas vaikutis prabuna be slogos, trecia diena, jau nosis varva upeliais ir buname namie dvi-tris savaites. isisgydome, einame vel i darzely ir vel viskas prasideda is naujo, vel sirgimai, vel slogos, vel sedejimas nami. gerai, akd siuo metu man palanki situacija, nedirbu, nes namie auginu dar viena maza vaikuti, bet greitai jau pradesiu dirbti ir teks vesti jau iir mazesniji vaikuti i darzeli, jau bus du vaikai, du vargeliai, du sirgimai ir t.t. net bijau pagalvot, kaip reikes eiti i darba ir dirbti.jauciu, kad bus be sansu, nes kazkaip is tu darzeliu nesitikiu nieko... nesuprantu tevu, kurie veda sergancius vaikus...tarkime, kad ir musu grupeje yra keletas teveliu, kuriu vaikuciai i darzely yra vedami kosejantys ir su begaliniais snargliais...tai naturalu, akd tokie vaikuciai apkrecia sveikus ir tu cia gali tureti bet koki stipru imuniteta, mano nuomone anksciau ar veliau vistiek vaikutis susirgs...gal kiek reciau nei tas vaikutis, kurio imuninene sistema stipresne, bet kad nesirgs, tai mano manymu, nera jokiu sansu
Mes čia, forume, pasiguodžiam, o kas iš to. Reiktų susirinkti mamoms, kurios nori keisti situaciją ir eiti pas darželio vedėja. Aš kito kelio nematau. Auklėtojos priima sergančius vaikus su vaistų maišiukais, pabandytų nepriimti, juk pasakys žodį ne taip ir nepatenkinti tėvai 'padarys' tvarką. Žmonės saugo savo darbo veitas. O vedėja savo kabinete sėdėdama gal nelabai žino situaciją, kuri vyksta grupėse...Žinau, kad yra Vilniuje darželių, kuriuose griežtai draudžiama vesti sergančius vaikus. O 'Vieversio' darželyje tokia tvarka galėtų būti vidaus sistemoje, vedėjos įsakymas nepriimti sergančių vaikų ir auklėtojų sąžinės reikalas. Sutinku, kad yra vaikų (tame tarpe mano dukra), kurie yra silpno imuniteto ir užsikrečia tiesiog žaibiškai. Bet tai nereiškia, kad kiti turi teisę vesti virusuotus savo vaikus. Dirbti, realizuoti save per veiklą norime visi, o ne vien slaugyti ištisai sergančius savo vaikus.
QUOTE(sarmi @ 2012 01 07, 16:04) Mes čia, forume, pasiguodžiam, o kas iš to. Reiktų susirinkti mamoms, kurios nori keisti situaciją ir eiti pas darželio vedėja. Aš kito kelio nematau. Auklėtojos priima sergančius vaikus su vaistų maišiukais, pabandytų nepriimti, juk pasakys žodį ne taip ir nepatenkinti tėvai 'padarys' tvarką. Žmonės saugo savo darbo veitas. O vedėja savo kabinete sėdėdama gal nelabai žino situaciją, kuri vyksta grupėse...Žinau, kad yra Vilniuje darželių, kuriuose griežtai draudžiama vesti sergančius vaikus. O 'Vieversio' darželyje tokia tvarka galėtų būti vidaus sistemoje, vedėjos įsakymas nepriimti sergančių vaikų ir auklėtojų sąžinės reikalas. Sutinku, kad yra vaikų (tame tarpe mano dukra), kurie yra silpno imuniteto ir užsikrečia tiesiog žaibiškai. Bet tai nereiškia, kad kiti turi teisę vesti virusuotus savo vaikus. Dirbti, realizuoti save per veiklą norime visi, o ne vien slaugyti ištisai sergančius savo vaikus. tikrai su jumis sutinku visu simtu procentu. vieni teveliai draskosi, kad nevesti serganciu, sloguojanciu, ciaudinciu savo vaikuciu, bando ivairiausius budas, tai su auklem palikti, tai su mociutem ir pan., kad tik nevesti ir neapkresti kitu vaiku...o kiti teveliai pasitrenka tiesiog lengviausia buda-nekreipia demesi ir atveda savo vaikelius i grupe
Dziugaa
2012 01 08, 18:06
QUOTE(sarmi @ 2012 01 07, 17:04) Mes čia, forume, pasiguodžiam, o kas iš to. Reiktų susirinkti mamoms, kurios nori keisti situaciją ir eiti pas darželio vedėja. Aš kito kelio nematau. Auklėtojos priima sergančius vaikus su vaistų maišiukais, pabandytų nepriimti, juk pasakys žodį ne taip ir nepatenkinti tėvai 'padarys' tvarką. Žmonės saugo savo darbo veitas. O vedėja savo kabinete sėdėdama gal nelabai žino situaciją, kuri vyksta grupėse...Žinau, kad yra Vilniuje darželių, kuriuose griežtai draudžiama vesti sergančius vaikus. O 'Vieversio' darželyje tokia tvarka galėtų būti vidaus sistemoje, vedėjos įsakymas nepriimti sergančių vaikų ir auklėtojų sąžinės reikalas. Sutinku, kad yra vaikų (tame tarpe mano dukra), kurie yra silpno imuniteto ir užsikrečia tiesiog žaibiškai. Bet tai nereiškia, kad kiti turi teisę vesti virusuotus savo vaikus. Dirbti, realizuoti save per veiklą norime visi, o ne vien slaugyti ištisai sergančius savo vaikus. Laba, ir musu darzelyje grieztai draudziama vesti sergancius vaikus (yra taisyklese nurodyta). Todel, manau, kad pradziai reikia ne pas vedeja eiti, o pradeti nuo musu paciu ir per susirinkimus kalbetis su grupes teveliais. Nes susidaro toks vaizdas, kad kai kas nelabai supranta darzelio funkciju. Pries menesi atejau pasiimti savo vaiko ir viena mama klausia aukletojos "vakar ir ryte vaikas labai kosejo, kaip jis jautesi? aukletoja: per pietu miega kosejo ir pan". Jeigu taip mama sugeba paklausti prie kitu teveliu, tai ko noreti. Ta karta nenorejau pyktis ir nutylejau (dabar labai gailiuosi), nes maniskis kazkaip labai gerai iki tol laikesi ir nepasigaudavo ligu (bet ir patys i jo imuniteta pakankamai investuojame). Bet kai po paros atsikele su temperatura ir 2 sav. kosejo iki siol laikau pykti ant saves, kad nutylejau. P.S. Pernai skaiciau straipsny apie darzeli, kuriame pandeminio gripo metu visi vaikai ejo i darzeli, nors kituose darzeliuose grupes buvo visiskai tuscios ar keli vaikiukai. Darzelio aukletojos buvo sugalvoje i kinder indelius su pradurtomis skylutemis ideti cesnako skiltele ir visiem vaikams pakabinti kaip pakabukus. Fainai
<Marta>
2012 01 09, 14:56
QUOTE(Dziugaa @ 2012 01 08, 18:06) Laba, ir musu darzelyje grieztai draudziama vesti sergancius vaikus (yra taisyklese nurodyta). Todel, manau, kad pradziai reikia ne pas vedeja eiti, o pradeti nuo musu paciu ir per susirinkimus kalbetis su grupes teveliais. Nes susidaro toks vaizdas, kad kai kas nelabai supranta darzelio funkciju. Pries menesi atejau pasiimti savo vaiko ir viena mama klausia aukletojos "vakar ir ryte vaikas labai kosejo, kaip jis jautesi? aukletoja: per pietu miega kosejo ir pan". Jeigu taip mama sugeba paklausti prie kitu teveliu, tai ko noreti. Ta karta nenorejau pyktis ir nutylejau (dabar labai gailiuosi), nes maniskis kazkaip labai gerai iki tol laikesi ir nepasigaudavo ligu (bet ir patys i jo imuniteta pakankamai investuojame). Bet kai po paros atsikele su temperatura ir 2 sav. kosejo iki siol laikau pykti ant saves, kad nutylejau. P.S. Pernai skaiciau straipsny apie darzeli, kuriame pandeminio gripo metu visi vaikai ejo i darzeli, nors kituose darzeliuose grupes buvo visiskai tuscios ar keli vaikiukai. Darzelio aukletojos buvo sugalvoje i kinder indelius su pradurtomis skylutemis ideti cesnako skiltele ir visiem vaikams pakabinti kaip pakabukus. Fainai  Ai, žinokit, su tėvais kalbėtis šia tema beviltiška  Bandžiau vieno susirinkimo metu kelti klausimą dėl sergančių vaikų vedimo į darželį, tai žinokit nelabai buvau suprasta, buvo nedgi paijuokta iš manęs. Viena mamytė, man pasiūlė nevesti savo vaiko į darželį, jeigu jau mes tokie sergantys Yra tokių tėvų, kurie galvoja, kad jeigu vaikas neturi temperatūros, tai jis neserga, nesvarbu, kad snarglys iki kelių kabo, ar kosti be sustojimo. Nelabai suprantu, tokio mastymo, tokie tėvai tiktai kenkia savo vaikams. Juk kuo greičiau imiesi visų priemonių, kad vaikas neįsisirgtų, tuo jis greičiau pasveiksta ir jo sirgimo laikas sutrumpėja, o jei lauki kol jis rimtai susirgs, paprasta sloga komplikuosis į sinusitą ar ausų uždegimą, o kosulys į bronchitą, tai tada ir namie ilgiau tenka sėdėti, ir piniginė labiau nukenčia  , o dar kiek aplinkui kitų vaikučių apkrečia  Negi, geriau prasėdėti namie mėnesį su rimtai įsisirgusiu vaiku, negu tik pasirodžius slogai, nebevesti jo į darželį ir pasveikti per savaitę. Manau, reikia eiti pas vedėją ir kelti šį klausimą. Manau, kad auklėtojos turėtų nepriimti sergančių vaikų į grupę, o jeigu pamato, kad vaikas sloguoja ar kosti turėtų skambinti tėvams ir reikalautų, kad tėvai pasiimtų tokius vaikus iš darželio ir be gydytojo pažymos, kad sveikas neateitų.
Dziugaa
2012 01 09, 18:28
QUOTE(<Marta> @ 2012 01 09, 15:56) Ai, žinokit, su tėvais kalbėtis šia tema beviltiška
kriiisteee
2012 01 19, 19:10
Sveikos  Mano berniukas į šį darželį eis tik kitais metais dar, bet jau dabar įdomu paskaitinėti aks ir kaip  Norėjau paklausti, vaikui du metukai sukanka balandį, o į darželį gali tik nuo rugsėjo, kur jį palikti likusį laiką, gal kas turit patarimų?
joli 01
2012 01 20, 11:46
QUOTE(kriiisteee @ 2012 01 19, 20:10) Sveikos  Mano berniukas į šį darželį eis tik kitais metais dar, bet jau dabar įdomu paskaitinėti aks ir kaip  Norėjau paklausti, vaikui du metukai sukanka balandį, o į darželį gali tik nuo rugsėjo, kur jį palikti likusį laiką, gal kas turit patarimų? sveiki mus i darzeli prieme nuo birzelio 1d.
Destiny73
2012 01 22, 20:16
QUOTE(kriiisteee @ 2012 01 19, 19:10) Sveikos  Mano berniukas į šį darželį eis tik kitais metais dar, bet jau dabar įdomu paskaitinėti aks ir kaip  Norėjau paklausti, vaikui du metukai sukanka balandį, o į darželį gali tik nuo rugsėjo, kur jį palikti likusį laiką, gal kas turit patarimų? Motinystes atostogos iki 3 metu.. tad kokios problemos?
jubrazu-driuke
2012 01 22, 20:28
QUOTE(Destiny73 @ 2012 01 22, 20:16) Motinystes atostogos iki 3 metu.. tad kokios problemos?  tikriausiai tokios, kad pinigelius moka iki dvieju metu, o pragyvenimui ju reikia
Destiny73
2012 01 23, 20:21
vaikai is vis daug kainuoja...
mijaxxx
2012 01 23, 22:27
 as net iki 3,8 men namie su vaiku busiu, pinigu reikia. bet ka darysi, jei vaiko i darzeli nieks nepriima.
sveikos mamytes,, as zinokite jau baigiu prarasti savo vidine ramybe ir kantrybe...nezinau, ka ten su tais vaikais darzelyje daro aukletojos, arba cia ne jos kaltos, o patys tevai, akd veda sergancius vaikus, nuo kuriu kiti apsikrecia...bet va mano vaikas negali eiti i darzely..jau va taip pradedu galvoti...nes dvi dienos darzelyje- tirs gydomes sloga, jei ne dar kokia ,,prikubusia" komplikacija nuo ju. nuvedu pasveikusi vaika i darzely, po triju dienu vel scenarijus tas pats, vel sloga, snarglys iki keliu...nebezinau, ka daryti
Zuwytes
2012 01 24, 12:24
QUOTE(ladyga @ 2012 01 24, 13:09) sveikos mamytes,, as zinokite jau baigiu prarasti savo vidine ramybe ir kantrybe...nezinau, ka ten su tais vaikais darzelyje daro aukletojos, arba cia ne jos kaltos, o patys tevai, akd veda sergancius vaikus, nuo kuriu kiti apsikrecia...bet va mano vaikas negali eiti i darzely..jau va taip pradedu galvoti...nes dvi dienos darzelyje- tirs gydomes sloga, jei ne dar kokia ,,prikubusia" komplikacija nuo ju. nuvedu pasveikusi vaika i darzely, po triju dienu vel scenarijus tas pats, vel sloga, snarglys iki keliu...nebezinau, ka daryti Manau ir nuo vaikucio priklauso Mano siais metais mazoji pirmus metus lanko, tai spali prasirgo pulinga angina 2 savaites, lapkriti bronchitas 2 savaites ir jau du menesiai kaip lanko be pertraukos, nepaisant visu sloguojanciu krenksinciu vaiku grupeje
jubrazu-driuke
2012 01 24, 12:33
QUOTE(ladyga @ 2012 01 24, 12:09) sveikos mamytes,, as zinokite jau baigiu prarasti savo vidine ramybe ir kantrybe...nezinau, ka ten su tais vaikais darzelyje daro aukletojos, arba cia ne jos kaltos, o patys tevai, akd veda sergancius vaikus, nuo kuriu kiti apsikrecia...bet va mano vaikas negali eiti i darzely..jau va taip pradedu galvoti...nes dvi dienos darzelyje- tirs gydomes sloga, jei ne dar kokia ,,prikubusia" komplikacija nuo ju. nuvedu pasveikusi vaika i darzely, po triju dienu vel scenarijus tas pats, vel sloga, snarglys iki keliu...nebezinau, ka daryti as ir manau kad cia nuo vaikucio imuniteto priklauso. nereikia kaltinti kitus. mes ir iki lapkricio sirgom ir sirgom, dabar jau nebe, tfu tfu tfu. o kad kai kurie veda sergancius, tai tiesa, bet nieko nepakeisi. P.S. ne karta paemusi vaika, isgirdusi ziauru kosuli kito vaikucio, supratau, kad savaitgalis ir vel namie, drauge su liga
sveikos nykstuku mamos. zodziu situacija tokia: siandien kalbejau su musu grupes pirmininke, ji isdeste aukletojoms nuogastavimus del per saltu patalpu musu grupeje. Tada as paskambinau aukletojai,pasiuliau nupirkti dar viena sildytuva i vonia,nes kai matavo temperatura ji ten sieke 17 laipsniu, nors manau is tikruju yra dar maziau.. zodziu aukletoja kategoriskai atsisake. vedeja taip pat atsisake keisti patalpas i siltesnes,neva baldus reikia tampyti... tiesiog nebezinau. mano vaikas dabar sveiksta.. savaite palankes darza vel atgule su didziausia tempa. kita savaitele vel reiks vest ir matyt vel savaitei... ka daryt??? teisybes delei dar karta pasakysiu, kad TIKRAI NENORMALU maziausiems vaikams skirti pacias salciausias patalpas visame darzelyje!!!
jubrazu-driuke
2012 01 25, 22:49
QUOTE(Jinx @ 2012 01 25, 20:03) sveikos nykstuku mamos. zodziu situacija tokia: siandien kalbejau su musu grupes pirmininke, ji isdeste aukletojoms nuogastavimus del per saltu patalpu musu grupeje. Tada as paskambinau aukletojai,pasiuliau nupirkti dar viena sildytuva i vonia,nes kai matavo temperatura ji ten sieke 17 laipsniu, nors manau is tikruju yra dar maziau.. zodziu aukletoja kategoriskai atsisake. vedeja taip pat atsisake keisti patalpas i siltesnes,neva baldus reikia tampyti... tiesiog nebezinau. mano vaikas dabar sveiksta.. savaite palankes darza vel atgule su didziausia tempa. kita savaitele vel reiks vest ir matyt vel savaitei... ka daryt??? teisybes delei dar karta pasakysiu, kad TIKRAI NENORMALU maziausiems vaikams skirti pacias salciausias patalpas visame darzelyje!!! Sveiki,mes drugeliuose. Na pas mus silta
Zuwytes
2012 01 26, 09:38
QUOTE(Jinx @ 2012 01 25, 21:03) sveikos nykstuku mamos. zodziu situacija tokia: siandien kalbejau su musu grupes pirmininke, ji isdeste aukletojoms nuogastavimus del per saltu patalpu musu grupeje. Tada as paskambinau aukletojai,pasiuliau nupirkti dar viena sildytuva i vonia,nes kai matavo temperatura ji ten sieke 17 laipsniu, nors manau is tikruju yra dar maziau.. zodziu aukletoja kategoriskai atsisake. vedeja taip pat atsisake keisti patalpas i siltesnes,neva baldus reikia tampyti... tiesiog nebezinau. mano vaikas dabar sveiksta.. savaite palankes darza vel atgule su didziausia tempa. kita savaitele vel reiks vest ir matyt vel savaitei... ka daryt??? teisybes delei dar karta pasakysiu, kad TIKRAI NENORMALU maziausiems vaikams skirti pacias salciausias patalpas visame darzelyje!!! Uzjauciu Nyksutku grupe Jusu vietoje bandyciau savo vaiko gerove toje grupeje pagerinti dovanelemis aukletojoms (nemuskit stipriai, as ne uz kysius, bet kai tai liecia mano vaiku gerove - nesvarbu kokiais budais, o zinant tos grupes aukletojas ir salygas  )
jubrazu-driuke
2012 01 26, 10:00
QUOTE(Zuwytes @ 2012 01 26, 09:38) Uzjauciu Nyksutku grupe Jusu vietoje bandyciau savo vaiko gerove toje grupeje pagerinti dovanelemis aukletojoms (nemuskit stipriai, as ne uz kysius, bet kai tai liecia mano vaiku gerove - nesvarbu kokiais budais, o zinant tos grupes aukletojas ir salygas  )  pritariu dovanelem. visada malonu gauti dovaneliu ir demesio kiekvienam
pelytex
2012 01 26, 16:46
QUOTE(Jinx @ 2012 01 25, 21:03) sveikos nykstuku mamos. zodziu situacija tokia: siandien kalbejau su musu grupes pirmininke, ji isdeste aukletojoms nuogastavimus del per saltu patalpu musu grupeje. Tada as paskambinau aukletojai,pasiuliau nupirkti dar viena sildytuva i vonia,nes kai matavo temperatura ji ten sieke 17 laipsniu, nors manau is tikruju yra dar maziau.. zodziu aukletoja kategoriskai atsisake. vedeja taip pat atsisake keisti patalpas i siltesnes,neva baldus reikia tampyti... tiesiog nebezinau. mano vaikas dabar sveiksta.. savaite palankes darza vel atgule su didziausia tempa. kita savaitele vel reiks vest ir matyt vel savaitei... ka daryt??? teisybes delei dar karta pasakysiu, kad TIKRAI NENORMALU maziausiems vaikams skirti pacias salciausias patalpas visame darzelyje!!! Na, žinoma, kur gi auklėtojos sutiks , joms ir taip gerai, sedi visada prie radiatoriaus:) Sutinku su Jumis, kad tualeto patalpose labai salta, idomu kiek laipsniu ten bus kita savaite, kai zada didelius salcius? O taikaip aukletojos argumentavo ta nenora pastatyti tualeto patalpose radiatoriu? Nes siaip tai koks joms skirtumas, ne jos gi mokes uz ta radiatoriu..
motyvavo tuo, kad neva tai nėra rozetės vonioj.. šiaip manau, kad čia ne auklėtojų, o darželio vedėjos reikalas. Neprotinga taip patalpas išskirstyti.. Dar auklėtoja minėjo, kad vaikų basom į vonią neveda, bet man poliklinikoj gydytoja patikino, kad vaikui gerklė tik nuo pašąlusių kojyčių.. Namie pas mus šilta, basom neleidžiam lakstyt.. Ech, žodžiu aš tikrai nenoriu nieko per daug kaltinti, tiesiog nebežinau ką daryt.. Nenormalu vaiką į darželį tik savaitei išleist, o po to dvi farširuot vaistais..
Lolita2
2012 01 30, 11:24
Pritariu Jums , tikrai gali būti, kad vaikai už tad ir serga taip dažnai (kaip matau iš pasisakymų, tai daugelio vaikai iš ligų išbrist negali). Labai gerai būtų temperatūrą išmatuot, kad žinotumėm tiksliai kek laipsnių ten ir tada šnekėt su direktore.Na turi ji šitą problemą kažkaip išspręst, jeigu jau direktorė yra. Ir jeigu yra tik septyniolika laipsnių, tai labai mažai, pagal higienos normas turi būt 22 laipsniai lopšelio grupėse ir tualetuose.
na ką, kaip ir sakiau... praėjusią savaitę pirmadienį visiškai pasveikusį vaiką išleidom į daržą, o penktadienį vėl parsivedėm sergantį... "Šaunumėlis".. Auklėtoja man mestelėjo, neva mano vaiko imunitetas nestiprus, bet kodel tada iki pat darželio nei sirgo, nei ką.. Kiekvieną dieną lauke būdavom, šiltnamio sąlygom nelaikėm! Ai, čia jaučiu padėtis be išeities..
jubrazu-driuke
2012 02 12, 18:05
QUOTE(Jinx @ 2012 02 12, 17:41) na ką, kaip ir sakiau... praėjusią savaitę pirmadienį visiškai pasveikusį vaiką išleidom į daržą, o penktadienį vėl parsivedėm sergantį... "Šaunumėlis".. Auklėtoja man mestelėjo, neva mano vaiko imunitetas nestiprus, bet kodel tada iki pat darželio nei sirgo, nei ką.. Kiekvieną dieną lauke būdavom, šiltnamio sąlygom nelaikėm! Ai, čia jaučiu padėtis be išeities.. zinokit, kai vaika vedi i lauka, tai jis ir neserga.  is savo patirties sakau  kai tik namie uzsibuna - tai kosuliukas ir pan... o iki darzo nesirgo... normalus reiskinys, visi vaikai darze serga daugiau, juk ju imunitetas nulinis, turi "susipazinti" su virusais. tai neisvengiama. tik vieni serga daugiau kiti maziau, o pykti ant aukletoju tikrai nera ko. kuo jos cia detos???
na, gal tuo, kad nesužiūri..
jubrazu-driuke
2012 02 13, 08:32
QUOTE(Jinx @ 2012 02 12, 20:51) na, gal tuo, kad nesužiūri.. idomu kaip gali nesuziureti, as nesuprantu teveliu kurie kaltina aukletojas. Mes drugeliu grupeje, aukletojos superines, o jei vaikas mano susirgdavo, tai dar gal kartais galeciau kaltinti tevelius, kurie buvo atvede serganti, bet ir klausimas, gal ryte vaikas dar buvo sveikas. o aukletojos... niekada nebuvo taip kad mano vaikas nebutu nesuziuretas
Zuwytes
2012 02 13, 11:33
QUOTE(jubrazu-driuke @ 2012 02 13, 09:32) idomu kaip gali nesuziureti, as nesuprantu teveliu kurie kaltina aukletojas. Mes drugeliu grupeje, aukletojos superines, o jei vaikas mano susirgdavo, tai dar gal kartais galeciau kaltinti tevelius, kurie buvo atvede serganti, bet ir klausimas, gal ryte vaikas dar buvo sveikas. o aukletojos... niekada nebuvo taip kad mano vaikas nebutu nesuziuretas  Uz tai irnesuprantate nes jus Drugeliu grupeje Nors siaip - tai pirmi metai dazelyje normalu kad vaikas daugiaus serga nei budamas namie, susiduria neisvengiamai su daug daugiau virusu irbakteriju irmokosi su tuo kovoti. Bet aplinka laabai didele reiksme turi jau vien psichologiskai - pajauciau is savo vaiku
jubrazu-driuke
2012 02 13, 12:14
o kazkas negerai nykstukuose? :-o
Zuwytes
2012 02 13, 12:27
QUOTE(jubrazu-driuke @ 2012 02 13, 13:14) o kazkas negerai nykstukuose? :-o  Drugeliu aukletejos tikrai zmoniskesnes
jubrazu-driuke
2012 02 13, 12:48
Musiskes (Drugeliu) man superines  gaila kad teks kitamet issiskirti, bet kita dukryte ir noreciau pas jas leisti
Dziugaa
2012 03 02, 20:50
Sveikos mamytės,
gal galite pasiūlyti valandinę auklę, kuri galėtų su 2,5m berniuku pabūti kelias valandas ar visą dieną (darbo dienomis 8:30-16:30), kai jis neina į lopšelį. Reiktu, kad mylėtų vaikučius, nereiks namų ruošos, gaminti valgyti ir pan. Gyvename prie pat Vieversio darželio.
Dziugaa
2012 03 18, 11:44
QUOTE(jubrazu-driuke @ 2012 02 13, 13:48) Musiskes (Drugeliu) man superines  gaila kad teks kitamet issiskirti, bet kita dukryte ir noreciau pas jas leisti  Sveikos, noriu ir aš pagirti Nykštukų grupės auklėtoją, taip pat superinė. Kada neateisi ji žaidžia, sėdi prie to paties staliuko su vaikas. Mano vaikas atsisveikindamas visada nubėga, apsikabina, pabučiuoja.
brenda mama
2012 03 21, 19:59
Mamytes,kokie aukletoju ir seimininkiu vardai smalsuciu ir drugeliu grupese? labai isgirta aukletoja Vile kokioje grupeje ji dirba?
Zuwytes
2012 03 22, 09:33
QUOTE(brenda mama @ 2012 03 21, 20:59) Mamytes,kokie aukletoju ir seimininkiu vardai smalsuciu ir drugeliu grupese? labai isgirta aukletoja Vile kokioje grupeje ji dirba? Vilytė dirba Žirniukų grupėje
Laba, oi kaip pagalvoju, paskutiniai metai darželyje  O atrodo neseniai atvedėm, jaudinomės kaip verkai ir pan. sentimentai kokie tai užpuolė  Čia ne į temą, bet moterims gal bus įdomu
Lolita2
2012 03 22, 13:53
QUOTE(Zuwytes @ 2012 03 22, 10:33) Vilytė dirba Žirniukų grupėje  o kokio amziaus vaikai žirniukų grupėje būna? Mes dabar lopšelyje, tai idomu kur kitais metais busim
QUOTE(Lolita2 @ 2012 03 22, 13:53) o kokio amziaus vaikai žirniukų grupėje būna? Mes dabar lopšelyje, tai idomu kur kitais metais busim  Jau mes paskutiniai metai pas Viliją, kitais išeinam į paruošiamąją. Kitais metais turės naują grupę.
brenda mama
2012 03 22, 19:27
O apie smalsuciu ir drugeliu grupiu akletojas nieko nezinot? QUOTE(Zuwytes @ 2012 03 22, 09:33) Vilytė dirba Žirniukų grupėje 
jubrazu-driuke
2012 03 22, 20:27
QUOTE(brenda mama @ 2012 03 22, 19:27) O apie smalsuciu ir drugeliu grupiu akletojas nieko nezinot? siaip drugeliai ir nykstukai yra lopselinukai, o smalsuciai, man rodos vyresni jau
joli 01
2012 03 23, 12:17
QUOTE(brenda mama @ 2012 03 22, 20:27) O apie smalsuciu ir drugeliu grupiu akletojas nieko nezinot? Mes drugeliuose jopselyje buvom preita sezona, tai aukletojos ten superines, mano vaikas jas mylejo . Aukletojos Birute ir Maryte, o seimininkute Genute
|
|