Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Ar mokamas valstybinėje poliklinikoje echoskopas?
Supermamų klubas > Apie nėštumą ir gimdymą > Aš nėščia! > Vaisiaus vystymasis
rugiagele30
Sveikutes noriu paklausti, kiek kartu daro echoskopa poliklinikoje per visa nestumo laikotarpi? Pirma karta dare 18 savaiciu, o kai dabar paklausiau kada darys antra karta, tai sako, kad nepriklauso, o jeigu pati nori, tai 38 litai. Siaip diagnoze nuo pat pradziu buvo centrine pirmaeiga placentos. Tai manau turetu dar karta apziureti. Ir i genetinius tyrimus nesiunte, nors man jau 35 metai, siaip skaiciau, kad nuo 35 metu privalomas genetinis tyrimas. Nezinau ar cia as perdaug pergyvenu gal ir turi buti tokia nesciuju prieziura.
Dar noriu paklausti gal kuri zinot kur gerai daro echoskopa, kad ir privaciai. 4u.gif
GSS
QUOTE(rugiagele30 @ 2009 07 31, 11:29)
Sveikutes noriu paklausti, kiek kartu daro echoskopa poliklinikoje per visa nestumo laikotarpi? Pirma karta dare 18 savaiciu, o kai dabar paklausiau kada darys antra karta, tai sako, kad nepriklauso, o jeigu pati nori, tai 38 litai. Siaip diagnoze nuo pat pradziu buvo centrine pirmaeiga placentos. Tai manau turetu dar karta apziureti. Ir i genetinius tyrimus nesiunte, nors man jau 35 metai, siaip skaiciau, kad nuo 35 metu privalomas genetinis tyrimas. Nezinau ar cia as perdaug pergyvenu gal ir turi buti tokia nesciuju prieziura.
Dar noriu paklausti gal kuri zinot kur gerai daro echoskopa, kad ir privaciai.  4u.gif
*

Sveika, kaip tik aptikau tinkamą straipsnį:
http://www.lsveikata.lt/index.php?option=c...&Itemid=232

smile.gif
rugiagele30
Aciu, labai geras straipsnis. Vadinasi i Genetikos centra turejo siusti. Ir antra echoskopa turetu daryti, kad suzinoti ar nepakilo placenta, nes cia kaip ir indikacija.
super_wife
Siaip turetu buti du echo tarp 18-22sav. ir gale nestumo,aisku jeigu yra komplikaciju,reiketu ziureti dar.Bet kadangi dabar ligoninese labai daug reikia apmoketi paciai tai manau,kad antras(kuris buvo priklausomas) mokamas. Galiu ir maisyti aisku.Pati lankausi privaciame seimos centre tai nezinau,bet turejau lapeli su visais tyrimais(kurios privalo atlikti nestuke.gif ) tai ten buvo surasyti butent du echo 18-22 ir 34-38sav berods. 4u.gif O del genetiniu tai 100% turejo israsyti siuntima,su tuo siuntimu nemokamas genetinis tyrimas.
Antalija*
QUOTE(rugiagele30 @ 2009 07 31, 11:29)
Dar noriu paklausti gal kuri zinot kur gerai daro echoskopa, kad ir privaciai.  4u.gif
*

nu žinai ir tavo daktarė doh.gif genetinis tyrimas tikrai privalomas, o ir dėl pirmaeigės placentos tai tikrai turėtų sekti situaciją ir daryti echo, siūlyčiau keisti daktarę, nes šita schmoll.gif ....

Aš irgi poliklinikoje vaikščiojau, man tik įtarė pirmaeigę placentą, tai darė pakartotinai echo, tada nustatė, kad tiesiog ji žemai bet nepirmaeigė, bet tada vėl po kiek laiko darė echo patikrinti ar pakilo ir nei karto nereikėjo mokėti, nu o tavo daktarė tai be žodžių doh.gif
rence*
rugiagele30- na virsune blink.gif begciau nuo tokiu dakataru ir poliklinikos kuo toliau- labai jau neatsakingai dirba schmoll.gif
tuzikas83
Mano privati gine, tai sake, kad pagal dabartini istatyma yra taupoma nesciuju prieziurai ir nemokama echos poliklinikoje daro tik 1 karta. Man tik 1 karta ir dare, uztat as dar privaciai papildomai lankausi biggrin.gif
liliok1982
Sveikos gal kas zinote ar VGN per echo. daro nuotraukytes? Aciu smile.gif
mabi
man pirma karta dare vaginalini 5sav, bet ten buvo tokia situacija, kad su vyru kaip tik neturejome grynuju pinigu, nors reikejo moketi 20lt. tai ir nesumokejome. antra karta dare 11sav, bet net nesake, kad susimoketi. ziuresim kita karta ar lieps.
JURRGA
Laba gal ne i tema , bet gal kas parekomenduotu kaune privatu echoskopo kabineta, norecaiu gauti atsiminimui ir lelio fota, ne snd buvau poliklinikoje tai pakraupau nuo tvarkos, vyro neileido sako as neleidziu, kaip isvaziavo, sako tegu ateina, apie foto net nera minciua ceit poipieriaus nera, aoie lyti neklaus sako cia nesimato nors jei ir matos tai as nesakau koks tau skirtumas???sako aki suzino vyrai kad berniukas tai prasigeria iki gimdymo, o kaip mergaite tai praeina nora sgimdys ............ziauru, tokia isekus isejau ir liudna o taip laukiau,.....tai va gal kas kokia tema nurodytu kur apie tai daugiau kalbama arb ka rekomenduotu dekui smile.gif
alionna
Sveikos,
Turiu toki klausima: kai pirma karta eini nustatyti nestuma i poliklinika ar daro echoskopija? Nes as kazkaip buvau isitikinus, kad darys. Ketvirtadieni einu pas ginekologe, mano skaiciavimais dabar kazkur 6 savaites.
liliok1982
QUOTE(alionna @ 2009 08 17, 18:55)
Sveikos,
Turiu toki klausima: kai pirma karta eini nustatyti nestuma i poliklinika ar daro echoskopija? Nes as kazkaip buvau isitikinus, kad darys. Ketvirtadieni einu pas ginekologe, mano skaiciavimais dabar kazkur 6 savaites.
*

Nevisada, man pirma karta dare 15 savaite. Cia kaip kokia gydytoja mirksiukas.gif
dezma
Man tai dare echo, kai buvo 7 sav., kadangi pries tai turejau bedu 4u.gif
RutaB
QUOTE(alionna @ 2009 08 17, 18:55)
Sveikos,
*

Anksciau (pries kokius 1,5 metu) poliklinikoje (lankausi Vilniuje pylimo p-koje) nustacius nestuma darydavo echoskopa, kad nustatytu ar vaisius gimdoj.
Dabar pagal kazkokia nauja tvarka, echo nedaro, na nebent anksciau bedu turejot ar itaria dvynius ir pan. Arba jei nori, gali moketi apie 60 lt.
Pirmas echo dabar priklauso 18-22 sav. O antras irgi turetu buti nemokamas, kazkur 38 savaite pasiziureti ar viskas tvarkoj.
mamakarolina
MAN DARĖ POLIKLINIKOJ, BET REIKĖJO MOKĖTI, NES TIPO NEMOKAMAM ECHOSKOPUI VIETŲ NEBUVO smile.gif ABSURDAS KAŽKOKS 4u.gif
zippy
QUOTE(mamakarolina @ 2009 08 25, 12:31)
MAN DARĖ POLIKLINIKOJ, BET REIKĖJO MOKĖTI, NES TIPO NEMOKAMAM ECHOSKOPUI VIETŲ NEBUVO  smile.gif  ABSURDAS KAŽKOKS  4u.gif
*

bliamba, mane irgi siunčia mokamam, nes vietų 2 mėn. į priekį nebėr mad.gif labai pikta, nes ginė žiopla, neužrašė iškart kai pirmą kart apsilankiau prieš savaitę. O dabar tipo reikia būtinai, nes vėliau bus per vėlu mad.gif Čia gal jos specialiai taip "pražioplina". Galvoju pareikalaut 2-ijų nemokmų echo tyrimų, jei aišku priklauso 2, nes dabar nesuprantu - ar 2 ar vienas?
liliok1982
QUOTE(zippy @ 2009 09 14, 14:43)
bliamba, mane irgi siunčia mokamam, nes vietų 2 mėn. į priekį nebėr  mad.gif  labai pikta, nes ginė žiopla, neužrašė iškart kai pirmą kart apsilankiau prieš savaitę. O dabar tipo reikia būtinai, nes vėliau bus per vėlu mad.gif  Čia gal jos specialiai taip "pražioplina". Galvoju pareikalaut 2-ijų nemokmų echo tyrimų, jei aišku priklauso 2, nes dabar nesuprantu - ar 2 ar vienas?
*

kiek zinau priklauso tik vienas nemokamas, as esu prisirasiusi i VGN, tai moku tik uz apsilankyma pas gydytoja, o echoskopai visi nemokami smile.gif
indriuska
poliklinikoi tikrai nemokama jei viskas gerai gal kokius 3k.
braskeles
nu nieko nesuprantu doh.gif as lankausi seskines poliklinikoj ir man echo dare jau 5 kartus :blin ne karto nereikejo moket schmoll.gif tik uz nuotraukyte kai dare kita gine reikejo 10 lt sumoket g.gif kaip tik siandien ryte dare paskutini echo wub.gif num nezinau kas per tvarkos jusu poliklinikose g.gif nu man siaip daugiau ziurejo nes turejau persileidima pries tai, bet kad tik viena karta daro tai pirma karta girdziu g.gif
Ievuliuks
Na, mums labai nedaug laiko dar, bet jau turėjau du echo... Ir darė man pati ginė, nusivedus į kitą kabinetą.... pirmą kartą patikrino ar tikrai nėštumas, ir ar gimdoj... o antrą kartą pamačiau širdutę wub.gif
Veiksmas - Antakalnio poliklinika...
Gal ateity ir reiks kovot dėl kiekvieno echo, bet kolkas esu patenkinta ax.gif
Keja
As lankiausi Kaune Sanciu poliklinikoje, echo dare 5 kartus, nekart nemokejau 4u.gif
Lelina
QUOTE(Ievuliuks @ 2010 02 23, 22:09)
Na, mums labai nedaug laiko dar, bet jau turėjau du echo... Ir darė man pati ginė, nusivedus į kitą kabinetą.... pirmą kartą patikrino ar tikrai nėštumas, ir ar gimdoj... o antrą kartą pamačiau širdutę wub.gif
Veiksmas - Antakalnio poliklinika...
Gal ateity ir reiks kovot dėl kiekvieno echo, bet kolkas esu patenkinta ax.gif
*

Aš taip pat Antakalnio poliklinikoje lankausi, tai man kiekvieno vizito metu daro echo, paskui gal ir retes tie apsilankymai tame kabinete kur echo wink.gif Bet dabar labai smagu matyti kaip jis keiciais ir is zirniuko darosi i leliuka panasus wub.gif
Wild Pearl
QUOTE(braskeles @ 2010 02 23, 10:41)
nu nieko nesuprantu  doh.gif  as lankausi seskines poliklinikoj ir man echo dare jau 5 kartus  :blin ne karto nereikejo moket  schmoll.gif  tik uz nuotraukyte kai dare kita gine reikejo 10 lt sumoket  g.gif  kaip tik siandien ryte dare paskutini echo  wub.gif  num nezinau kas per tvarkos jusu poliklinikose  g.gif  nu man siaip daugiau ziurejo nes turejau persileidima pries tai, bet kad tik viena karta daro tai pirma karta girdziu  g.gif
*

drinks_cheers.gif as irgi daugiau nei 5kartelius buvau echo ir niekam nieko nemokejau (mano padidinta rizika) schmoll.gif gal cia nuo nestumo eigos priklauso nezinau, bet tikrai tris kartelius turetu ziureti? mirksiukas.gif
@mamyčiukas@
QUOTE(mamakarolina @ 2009 08 25, 13:31)
MAN DARĖ POLIKLINIKOJ, BET REIKĖJO MOKĖTI, NES TIPO NEMOKAMAM ECHOSKOPUI VIETŲ NEBUVO  smile.gif  ABSURDAS KAŽKOKS  4u.gif
*

pirma karta girdziu,kad echoskopui nemokamui kazkokios eiles yra g.gif
lankausi seskines poliklinikoje ir nei karto nemokejau nei uz viena echo schmoll.gif
+777+
Šiaip aš irgi vaikštau į valstybinę, mūms jau 5 mėn. Einu kas mėnesį ir tik vieną kartą(antrąjį vizita nežiūrėjo echoskopu). Mokėt man nereikia nieko.
PUPA13
Nu cia tik pas mus tokia tvarka gali buti doh.gif ,kas kaip nori tas taip tvarkosi.Lankausi Kauno Centro poliklinikoje.Pirma karta dare,kai nuejau pirma karta 4sav,paskui buvau 8sav ir dare,nieko nemokejau ir nuotraukas 2turiu rolleyes.gif
Migdole
Dar karta isitikinu, paskaicius tema, kad poliklinikoj gali lankytis tik sveikos moteriskaites nestuke.gif
Wild Pearl
QUOTE(Migdole @ 2010 03 13, 12:59)
Dar karta isitikinu, paskaicius tema, kad poliklinikoj gali lankytis tik sveikos moteriskaites  nestuke.gif
*

kodel jus taip manote? g.gif mirksiukas.gif
Migdole
Todel, kad apsilankymai 7-8k. per visa nestuma ir echoskopai vienas, geriausiai 2 kart. As dabar lankausi kas 2 sav ir echoskopas kaskart. Poliklinikoj nesirupina. Kaip bus taip-vadinasi LEMTA...
spongebob
QUOTE(Migdole @ 2010 03 13, 16:42)
Todel, kad apsilankymai 7-8k. per visa nestuma ir echoskopai vienas, geriausiai 2 kart. As dabar lankausi kas 2 sav ir echoskopas kaskart. Poliklinikoj nesirupina. Kaip bus taip-vadinasi LEMTA...
*

jei viskas gerai tai tikrai nereikia kiekviena karta ziureti echoskopu smile.gif pas mus moki tik uz nuotraukas 20lt bet gali tu nuotrauku ir neimti,tada apziura nemokama biggrin.gif
vittie
*

Nesakau, kad poliklinikose viskas gerai, bet daryti echoskopą kas 2 savaites, tai jau perlenkimas - nebent iš tiesų yra nestuke.gif problemų.

Poliklinikoje viskas labai priklauso ir nuo gydytojos, bet jeigu yra kažkokių įtarimų dėl persileidimo ar nestuke.gif priklauso rizikos grupei, tai tikrai echoskopija daroma dažniau, nei privalomi 2 kartai.

Mano ginekologė man minėjo, kad nepaisant Sveikatos Ministerijos (ar ko ten g.gif ) nustatytų tyrimų normų, ji pati turi savo limitus - kiek per mėnesį gali atlikti echo. Todėl mėn. gale man jau teko susimokėti (labai jau nekantravau pasitvirtinti, kad nėtumas vystosi), dabar eisiu pradžioj, tai jau turėčiau nemokamai patekti.
Eagle78
*

Lankausi poliklinikoje, bet konsultacijomis ir priežiūra visai nesiskundžiu g.gif mums 15 savaitė, jau du kartus žiūrėjo echo (pirmą kart apsilankius ir 13sav. kai buvau). Gydytoja labai maloni, žiūri/prižiūri ir viską daro, sakyčiau, dar kruopščiau nei privačiai wink.gif
O kas dvi savaites (ir jei dar - be reikalo) echo darytis.. ne tik, kad privalumo, bet dar ir prasmės nematau... schmoll.gif
Meskute5
As einu ne ten kur registruota - todel moku po 30 litu. O jei eiciau pagal registracijos vieta - manau turetu buti nemokamai 4u.gif
Unregistered
QUOTE(@mamyciukas@ @ 2010 03 09, 13:22)
pirma karta girdziu,kad echoskopui nemokamui kazkokios eiles yra g.gif
lankausi seskines poliklinikoje ir nei karto nemokejau nei uz viena echo schmoll.gif

O kiek tų echoskopijų darė?

Papildyta:
Iki šiol?
sandrijja1980
as taippat niekada nemokejau.
modestule
su nestumu viskas gerai tai man jau 2 kartus dare echoskopa(8 ir 18 savaite), manau darys ir 3 karta.Kolkas nieko nemokejau ir niekas nieko apie tai nesake.1 echoskopas per visa nestuma tai kazkas nerealaus.Dar didesnio nerimo taip suteikia...
stebukliukas13
priklauso tik 2 nemokami echoskopai sklandžiam nėštumui,jei kas negerai tai turi siūsti daugiau smile.gif pati nė karto nebuvau nemokamai,išskyrus ligoninę ax.gif eidavau kas mėnesį nes buvo netvarkinga placenta 4u.gif
natariuxi
Sveikos,
man gine sake, kad nemokamai priklausys tik vienakart apziura echoskopu, cia galbut db tik taip pasikeite,anksciau matyt buvo galima dazniau nemokamai, o gal kaip kur... g.gif Veiksmas Vilniuj, Centro poliklinikoj. Mano drauge pvz Utenoje vaiksto i poliklinika ir niekad nemokejo, nors ja berods 4ar5kartus ziurejo echoskopu. As planuoju moketi uz echoskopa, kai db nueisiu(bus 9sav), nes man realiai priklausys nemokama apziura echoskopu tik mazdaug 4menesiu. Nesamone schmoll.gif Beje, gydytoja paguode, kad veliau kazka sugalvosim, kad dar bent viena apziura priklausytu nemokamai.
kooksas
Hm keista, Vilniuje Antakalnio poliklinikoje, tikrai nemokamai, na žinoma jei eisi kiekviena savaite ir sakysi kad nori pasižiurėti į vaikelį šiaip tai net nežinau, bet man kai tik neramu dėl ko pasidarydavo, išskyros keisteesnės, temperatūros pokyčiai ar šiaip neramu tai visada darydavo ir jokių problemų. Jau 9 svaitė, dariausi kokius 5 echo...
ingriduke26
sveikos,jo mokamas echo bent jau vln naujoje vilnioje,mokejau beveik 58lt uz echo.
vanesa9
valstybinej poliklinikoje turi buti nemokamas, nebent esi nedirbanti. pas mus tauragej sake 3 priklauso nemokami.
Ksesanko
Dabar valstybineje nemokamas tik vienas kartas (18 - 20 sav.). Uz kita reikia moketi apie 50 lt. Dar nemokamai daro, jei gydytojas itaria komplikacijas. siaip pasiziureti i leliuka nemokamai neiseis smile.gif
metiolka
sveikos! 4u.gif
Na mes jau 4 kartus matem leliuka (18 savaiciu) ir ne karto nemokejom. Lankau Antakalnio poliklinika, moteru konsultacija. Per pirma apziura iskarto pasake daktare, kad visi tyrimai bus nemokami ir be eiliu. Tame tarpe ir echo. O kaip kitaip stebeti vaisiu be echoskopijos? visiems dirbantiems priklauso... ax.gif
donna bella
Pas mus mokamas echo poliklinikoje 20lt. Bet aš einu tik privačiai, mat poliklinikoje, jei ir pažiūri "ginė", vistiek nieko nemato, ar nesusigaudo, tai kam papildomai pinigus mėtyti, eini pas tą, kas nusimano.
kandelaa
Man dare 3 echo, ir visi nemokamai smile.gif
Masiuke
as irgi uz echo nieko nemokejau,ir negirdejau kad reiketu moketi valstybineje poliklinikoje,cia gal nuo miesto priklauso..
Ksesanko
QUOTE(Masiuke @ 2010 05 31, 10:39)
as irgi uz echo nieko nemokejau,ir negirdejau kad  reiketu moketi valstybineje poliklinikoje,cia gal nuo miesto priklauso..
*

Nemoka tos, kurioms del kazkokiu priezasciu reikia echo (kazkas negerai). Jei gydytojas itarineja kazka, tada gali paskirti nemokama. O jei viskas OK, juk niekas neskyria papildomu tyrimu. Juk niekas jus nemokamai pvz. magnetinio rezonanso tomografijai ar rentgenui nesius smile.gif Aisku cia nuo gydytojo priklauso ar jis kazka itaria ar ne smile.gif
Masiuke
QUOTE(Ksesanko @ 2010 05 31, 15:11)
Nemoka tos, kurioms del kazkokiu priezasciu reikia echo (kazkas negerai). Jei gydytojas itarineja kazka, tada gali paskirti nemokama. O jei viskas OK, juk niekas neskyria papildomu tyrimu. Juk niekas jus nemokamai pvz. magnetinio rezonanso tomografijai ar rentgenui nesius smile.gif Aisku cia nuo gydytojo priklauso ar jis kazka itaria ar ne smile.gif
*

nepasakyci au kad man kas butu negerai, lankausi kas men ,pasiziuri,bet tiesiog priklauso daryti ir daro .. g.gif tongue.gif
Ksesanko
QUOTE(Masiuke @ 2010 05 31, 20:11)
nepasakyci au kad man kas butu negerai, lankausi kas men ,pasiziuri,bet tiesiog priklauso daryti ir daro .. g.gif  tongue.gif
*

Vadinasi del kazkokiu priezasciu jums priklauso smile.gif Siaip planiniai du: 18 - 20 sav. ir 30 - 34 sav. O ar viskas Ok matosi is kraujo, slapimo tyrimu, bei vaisiaus judesiu. Vaisiaus padetis nustatoma apciopiant pilva. Taigi tikrai nematau jokio reikalo kas menesi echo darytis, jei nepriklausai rizikos grupei. Juk niekas iki siol neirode ar kenkia tai ar ne smile.gif
Axxa
Kai lankiausi su pirmuoju vaikučiu (maždaug prieš 2 metus Dainavos pol., Kaune), tai tikrai žinau, kad priklausė 3 nemokami tyrimai echoskopu (1 per trimestrą), bet kadangi man darė 1 trimestrą 2 k., tai už antrą mokėjau 20 Lt (nuotraukytes 2 k. gavom nemokamai). Dabar žiūriu tvarka smarkiai pasikeitus, bet ginė nieko neminėjo apie mokamus echo. Kol kas padarė pirmą, kai buvo 10 sav., o už nuotraukytę pagal tvarką sumokėjom 5 Lt į kasą (aišku, prieš tai paklausė, ar tinka, nes tokie įkainiai, tai sakom, aišku, kad tinka).
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.