bimkutele
2009 03 24, 14:44
QUOTE(Ice tea @ 2009 03 24, 16:35) Visu pirma- negalite teigti, kad ant mano vaiko sita vakcina kazkas ISBANDE, mes tik dalyvaujam sitame projekte. Jei skaitet tema nuo paciu pradziu, tai tikriausiai zinot, kad buvo trys variantai- 1. naujoji vakcina, 2. vakcina nuo vejaraupiu + MMR ir 3. tik MMR Jei jus tikrai domintu tai ka kalbate, tai pasidometumet atidziau- vietoj svaidymosi tusciais zodziais jusų manymu ši vakcina buvo išbandyta ir patikrinta? kodėl ja neskiepyjami vaikai?  ši vakcina buvo keturi viename,MMR+vėjaraupiai.
Raganaa999
2009 03 24, 14:47
QUOTE(dange @ 2009 03 24, 13:33) Sakykit, o jūs savo vaikui kada nors, kokiomis nors aplinkybėmis esate davusi vaistų: nuo karščiavimo, slogos, kosulio  Antibiotiką  Pirma karta dabar susirgom, temperatura, gerkle, duodam antibijotikus  bet juos duodu todel kad serga, o ne siaip profilaktiskai, kaip kad skiepyja sveikus vaikus
Ice tea
2009 03 24, 14:48
QUOTE(bimkutele @ 2009 03 24, 14:44) jusų manymu ši vakcina buvo išbandyta ir patikrinta? kodėl ja neskiepyjami vaikai?  KA JUS SNEKAT????????????? Ar mane nevisprote laikot???? Beje neskiep ijami Papildyta:QUOTE(bimkutele @ 2009 03 24, 14:44) ši vakcina buvo keturi viename,MMR+vėjaraupiai.
Matau pasidomejot
Ice tea, atmetus bimkuteles minčių dėstymo būdą, ji nėra neteisi šiuo konkrečiu atveju  Tai, kas buvo vykdoma Lietuvoje šiuo konkrečiu atveju, buvo klinikinis tyrimas- ne projektas, ne akcija, o būtent klinikinis tyrimas. Neesu prieš klinikinius tyrimus, dažniausiai tik per juos galima patvirtinti arba paneigti hipotezes, gydymo metodus, naujus medikamentus ir pan. Šio klinikinio tyrimo pirminis tikslas buvo patvirtinti naujos vakcinos efektyvumą, lyginant su senosiomis. Antrinis tikslas- palyginti šalutinių reakcijų dažnį. Papildyta:QUOTE(Raganaa999 @ 2009 03 24, 14:47) Pirma karta dabar susirgom, temperatura, gerkle, duodam antibijotikus  bet juos duodu todel kad serga, o ne siaip profilaktiskai, kaip kad skiepyja sveikus vaikus  Linkiu kuo greičiau pasveikti Ar duodama vaistus(nuo karščiavimo, antibiotikus) pagalvojat, kad prieš įvedant juos į rinką, su jais buvo atliekami klinikiniai tyrimai ty buvo eksperimentuojama  Tam, kad gydytoja šiandien galėtų išrašyti jūsų vaikui antibiotiką ar panadolį, kita motina davė sutikimą, kad su jos vaiku vaistas būtų išbandytas
Ice tea
2009 03 24, 14:58
QUOTE(dange @ 2009 03 24, 14:55) Ice tea, atmetus bimkuteles minčių dėstymo būdą, ji nėra neteisi šiuo konkrečiu atveju  Tai, kas buvo vykdoma Lietuvoje šiuo konkrečiu atveju, buvo klinikinis tyrimas- ne projektas, ne akcija, o būtent klinikinis tyrimas. Neesu prieš klinikinius tyrimus, dažniausiai tik per juos galima patvirtinti arba paneigti hipotezes, gydymo metodus, naujus medikamentus ir pan. Šio klinikinio tyrimo pirminis tikslas buvo patvirtinti naujos vakcinos efektyvumą, lyginant su senosiomis. Antrinis tikslas- palyginti šalutinių reakcijų dažnį. Bet juk tai nera kazkokios kontoros bandymelis ant pelyciu. Tai juk normalus civilizuotas tyrimas, beje, jis buvo atliktas ir kitose Europos salyse. Ir tas tyrimas buvo tame, kad vienu duriu vaikas gautu MMR+vejaraupiai, vietoj dvieju atskiru duriu. Aisku, ta vakcina patobulinta, kad tarpusavyje "deretu". Ai, nebesigincinu- galvokit ka norit, kalbekit ka norit. Tik smagu, kad NORS kiek pasidomejot naujovemis
Raganaa999
2009 03 24, 15:03
QUOTE(dange @ 2009 03 24, 15:58) Linkiu kuo greičiau pasveikti Ar duodama vaistus(nuo karščiavimo, antibiotikus) pagalvojat, kad prieš įvedant juos į rinką, su jais buvo atliekami klinikiniai tyrimai ty buvo eksperimentuojama  Tam, kad gydytoja šiandien galėtų išrašyti jūsų vaikui antibiotiką ar panadolį, kita motina davė sutikimą, kad su jos vaiku vaistas būtų išbandytas  As vistiek niekada gyvenime nesutikciau ant savo vaiko bandyti vaistu  netgi ant saves nebandyciau (nebent tik tokiu atveju jeigu jau butu beviltiska, t.y. nebedaug liktu gyvent  ) Ir kazkaip keista man kai tiek daug mamu sutinka tai daryti.. Papildyta:QUOTE(Ice tea @ 2009 03 24, 15:58) Bet juk tai nera kazkokios kontoros bandymelis ant pelyciu. Tai juk normalus civilizuotas tyrimas, beje, jis buvo atliktas ir kitose Europos salyse. Ir mane LABAI uzkabino tai, kad svaidosi FAKTAIS, kuriu neturi  vistiek tai eksperimentai... beje vakar paskaiciau ibuprofeno lapeli apie saluttinius poveikius, tai ten nuo poros ligu ir mirties atvejai irasyti, o tai reiskia kad kazkas is tu zmoniu, kurie sutiko ta vaista isbandyti mire..
QUOTE(Ice tea @ 2009 03 24, 14:58) Bet juk tai nera kazkokios kontoros bandymelis ant pelyciu. Tai juk normalus civilizuotas tyrimas, beje, jis buvo atliktas ir kitose Europos salyse. Ir mane LABAI uzkabino tai, kad svaidosi FAKTAIS, kuriu neturi  Taip tai buvo normalus tyrimas. Jei neklystu, trečios stadijos(vadinasi tyrimai laboratorija, tyrimai su sveikais savanoriais juo buvo praeiti etapai). Kaip suprantu, dalyvavote šiame tyrime  jei taip, gal galėtumėt atsakyti:1) kaip plačiai buvo paaiškinta galima rizika 2) ar sutartyje gamintojas įsipareigojo informuoti apie tyrimo rezultatus. Papildyta:QUOTE(Raganaa999 @ 2009 03 24, 15:03) As vistiek niekada gyvenime nesutikciau ant savo vaiko bandyti vaistu  netgi ant saves nebandyciau (nebent tik tokiu atveju jeigu jau butu beviltiska, t.y. nebedaug liktu gyvent  ) Ir kazkaip keista man kai tiek daug mamu sutinka tai daryti..  Bet mielai pasinaudosite bandymų rezultatais, tiesa
Raganaa999
2009 03 24, 15:09
QUOTE(dange @ 2009 03 24, 16:06) Bet mielai pasinaudosite bandymų rezultatais, tiesa  tikrai taip
Ice tea
2009 03 24, 16:10
QUOTE(dange @ 2009 03 24, 15:06) Bet mielai pasinaudosite bandymų rezultatais, tiesa  Papildyta:QUOTE(Raganaa999 @ 2009 03 24, 15:09) tikrai taip  Nenustepciau, jei taip pat mastot ir apie transplantacija Papildyta:QUOTE(dange @ 2009 03 24, 15:06) Kaip suprantu, dalyvavote šiame tyrime  jei taip, gal galėtumėt atsakyti:1) kaip plačiai buvo paaiškinta galima rizika 2) ar sutartyje gamintojas įsipareigojo informuoti apie tyrimo rezultatus. Dalyvaujame- atsakau 1)LABAI placiai- tikrai placiau, nei leidziant eiline vakcina, 2) Taip Gerai, gana gincytis i vienus vartus Bet kokiu atveju Jus teisios, visiskai teisios. As esu demonas, pakises savo vaika i nezinia  Ir kaip as taip galejau
Raganaa999
2009 03 24, 16:27
QUOTE(Ice tea @ 2009 03 24, 17:10) Nenustepciau, jei taip pat mastot ir apie transplantacija   taip tikrai nemastau, jau kai mirsiu galit daryt su manim ka norit
Zuwytes
2009 03 24, 16:37
QUOTE(Ice tea @ 2009 03 24, 17:10) Nenuste pciau, jei taip pat mastot ir apie transplantacija  beje - NenusteBciau  kad jau sioje temoje gramatines klaidos irgi nagrinejamos
Ice tea
2009 03 24, 16:45
QUOTE(Raganaa999 @ 2009 03 24, 16:27)  taip tikrai nemastau, jau kai mirsiu galit daryt su manim ka norit  Juk transplantacija nera vien mirusio zmogaus organu persodinimas Turbut serganciam zmogui "nepatiketum" savo kaulu ciulpu, inksto, kraujo ir pan. Papildyta:QUOTE(Zuwytes @ 2009 03 24, 16:37) beje - NenusteBciau  kad jau sioje temoje gramatines klaidos irgi nagrinejamos  Dekui uz pataisyma Papildyta:O pabaigai noriu labai nuosirdziai pasakyti, kad NEI VIENAI nepatariu dalyvauti panasiuose tyrimuose, nes atsakomybes jausmas BEGALINIS Ir atsiprasau, jei kartais karstakosiskai komentavau- labai jau uzsipuolet  Nelengva ir man gyventi su TOKIA "nasta"
Raganaa999
2009 03 24, 16:45
QUOTE(Ice tea @ 2009 03 24, 17:41) Juk transplantacija nera vien mirusio zmogaus organu persodinimas Turbut serganciam zmogui "nepatiketum" savo kaulu ciulpu, inksto, kraujo ir pan.  nu dar pagalvociau  kraujas mano netinka sake nes gelta sirgau, norejau kazkada duot  O siaip tai net nezinau, kazkaip negalvojau apie tai
Ice tea
2009 03 24, 16:47
QUOTE(Raganaa999 @ 2009 03 24, 16:45) nu dar pagalvociau  kraujas mano netinka sake nes gelta sirgau, norejau kazkada duot  O siaip tai net nezinau, kazkaip negalvojau apie tai  Kazin yra tema apie transplantacija  Reiks nueit, pasizvalgyt
žydrynė
2009 03 24, 17:16
QUOTE(bimkutele @ 2009 03 24, 15:06) naujagimių stabligė  kas tai ir nuo ko ?  Na čia ne į temą,bet kad nieks neatsakė,tai aš pabandysiu.Stabligė labai reta,bet labai baisi liga,o naujagimių stabligė,jei gerai prisimenu,tai kada naujagimis užsikrečia nuo užsikrėtusios motinos  .Dange,pataisykit jeigu aš klystu  .Kiek žinau suaugusieji traumos atveju yra revakcinuojami,bet jeigu žmogus užsikrėtė stablige,tai skiepas vargu ar padės
bimkutele
2009 03 24, 17:23
QUOTE(Salvina @ 2009 03 24, 19:16) Na čia ne į temą,bet kad nieks neatsakė,tai aš pabandysiu.Stabligė labai reta,bet labai baisi liga,o naujagimių stabligė,jei gerai prisimenu,tai kada naujagimis užsikrečia nuo užsikrėtusios motinos  .Dange,pataisykit jeigu aš klystu  tai taip išeina suaugę nemiršta nuo stabligės  ar mama miršta gimdydama nuo stabligės ir tik gimęs naujagimis miršta užsikrėtęs nuo mamos  bent jau 1955m.(ir dar anksčiau)tikrai jau buvo skiepyjama nuo stabligės,o naujagimiai mirė 1980m.taigi neaišku,ar jie buvo vakcinuoti,ar tai vakcinų pasekmės ar dar kas,nuo mamų šie naujagimiai tikrai neužsikrėtė.taigi neaišku kaip ir nuo ko jie mirė,vakcinos jau buvo išrastos.
QUOTE(bimkutele @ 2009 03 24, 17:23) tai taip išeina suaugę nemiršta nuo stabligės  ar mama miršta gimdydama nuo stabligės ir tik gimęs naujagimis miršta užsikrėtęs nuo mamos  Suaugę miršta. Didžiausias mirčių skaičius suaugusiųjų grupėje- 60 ir daugiau metų. Naujagimių stabligė paprastai yra "naminio gimdymo" rezultatas, kai virkštelė nukerpama ir bigė apdorojama nesteriliomis sąlygomis. Papildyta:QUOTE(Ice tea @ 2009 03 24, 16:45) Juk transplantacija nera vien mirusio zmogaus organu persodinimas Turbut serganciam zmogui "nepatiketum" savo kaulu ciulpu, inksto, kraujo ir pan. Papildyta:Dekui uz pataisyma Papildyta:O pabaigai noriu labai nuosirdziai pasakyti, kad NEI VIENAI nepatariu dalyvauti panasiuose tyrimuose, nes atsakomybes jausmas BEGALINIS Ir atsiprasau, jei kartais karstakosiskai komentavau- labai jau uzsipuolet  Nelengva ir man gyventi su TOKIA "nasta"  Ice tea, jei konkrečiai apie mane- tai neketinau jūsų užsipulti, tikiuosi tokio įspūdžio nesusidarėte. Jei sprendimą dalyvauti klinikiniame tyrime priėmėte gerai apsvarsčiusi ir buvote tinkamai informuota, galiu tik išreikšti pagarbą
bimkutele
2009 03 24, 17:50
QUOTE(dange @ 2009 03 24, 19:46) Suaugę miršta. Didžiausias mirčių skaičius suaugusiųjų grupėje- 60 ir daugiau metų. Naujagimių stabligė paprastai yra "naminio gimdymo" rezultatas, kai virkštelė nukerpama ir bigė apdorojama nesteriliomis sąlygomis. taigi,geresnės gyvenimo sąlygos apsaugo nuo ligų,o ne vakcinos.kam skiepyti naujagimius vakcinomis,kurios turi šalutines reakcijas? Naujagimių stabligė Lietuvoje buvo paplitusi seniau, kai moterys gimdydavo namuose ir per rankas ar gimdymo metu virkštelei sutvarkyti naudotas priemones mikroskopiniai dirvožemio kiekiai kartu su stabligės sporomis patekdavo į naujagimio bambą. Jau daug metų naujagimiai stablige Lietuvoje nebeužkrečiami.
QUOTE(bimkutele @ 2009 03 24, 17:50) taigi,geresnės gyvenimo sąlygos apsaugo nuo ligų,o ne vakcinos. Filosofinis klausimas  Geresnės gyvenimo sąlygos be abejonės turi įtakos tam tikrų ligų paplitimui, perdavimui, užkrato plitimo keliams, tačiau.... Viena vertus, geresnių gyvenimo sąlygų užtikrinimas visiems yra nerealus, bent kolkas, kita vertus, tos "geresnės sąlygos" taip pat turi savo kainą. Lietuvoje naujagimių stabligės rizika šiai dienai yra nedidelė.Tačiau nepamirškim, kad imunitetas nesusiformuoja po pirmos dozės.Tuo tarpu sužeidimų tikimybė vaikystėje, paauglystėje didėja. Esant rizikingai žaizdai, anksčiau atlikta vakcinacija suteikia galimybę vienkartinai revakcinuoti, tokiu būdu "pažadinant" imunologinę atmintį ir per trumpą laiką pakelti antikūnių lygį iki reikiamo.Tuo tarpu nevakcinuotam žmogui, esant rimtai stabligės rizikai, vakcinavimo nauda abejotina: antikūniams susiformuoti reikės daugiau laiko, o stabligės sukėlėjas išskirdamas toksiną, nepalauks
bimkutele
2009 03 24, 18:15
QUOTE(dange @ 2009 03 24, 20:04) Filosofinis klausimas  Geresnės gyvenimo sąlygos be abejonės turi įtakos tam tikrų ligų paplitimui, perdavimui, užkrato plitimo keliams, tačiau.... Viena vertus, geresnių gyvenimo sąlygų užtikrinimas visiems yra nerealus, bent kolkas, kita vertus, tos "geresnės sąlygos" taip pat turi savo kainą. Lietuvoje naujagimių stabligės rizika šiai dienai yra nedidelė.Tačiau nepamirškim, kad imunitetas nesusiformuoja po pirmos dozės.Tuo tarpu sužeidimų tikimybė vaikystėje, paauglystėje didėja. Esant rizikingai žaizdai, anksčiau atlikta vakcinacija suteikia galimybę vienkartinai revakcinuoti, tokiu būdu "pažadinant" imunologinę atmintį ir per trumpą laiką pakelti antikūnių lygį iki reikiamo.Tuo tarpu nevakcinuotam žmogui, esant rimtai stabligės rizikai, vakcinavimo nauda abejotina: antikūniams susiformuoti reikės daugiau laiko, o stabligės sukėlėjas išskirdamas toksiną, nepalauks  gal galit paaiškinti kodėl persirgus stabligę imunitetas nesusidaro,o nuo skiepo susidaro?dar klausimas ar išvis susidaro imunitetas,paskiepyt paskiepyja,o ar susidarė imunitetas niekam neįdomu
QUOTE(bimkutele @ 2009 03 24, 18:15) gal galit paaiškinti kodėl persirgus stabligę imunitetas nesusidaro,o nuo skiepo susidaro?dar klausimas ar išvis susidaro imunitetas,paskiepyt paskiepyja,o ar susidarė imunitetas niekam neįdomu  Bimkutele, imunitetas po vakcinavimo nėra amžinas- revakcinacijos tikslingos kas dešimtmetį ir stabligės rzikos situacijose. Tiesiog bandau paaiškinti, kad vakcinuotam asmeniui pakanka vienkartinės revakcinacijos, jei įtariama, kad pvz žaizda gali būti infekuota, tuo tarpu nevakcinuotam reikėtų ieškoti kitų skubios profilaktikos galimybių, tokių kaip antitetaninis serumas.
žydrynė
2009 03 24, 19:25
QUOTE(dange @ 2009 03 24, 19:33) Atleiskit už nekuklų klausimą,bet ar jūs pati revakcinuojatės kas dešimt metų nuo difterijos ir stabligės?O tarkim jeigu aš paskutinį kartą vakcinuota prieš 20 metų,tai traumos atveju esant tikimybei užsikrėsti stablige man padėtų revakcinacija  ?
QUOTE(Salvina @ 2009 03 24, 19:25) Atleiskit už nekuklų klausimą,bet ar jūs pati revakcinuojatės kas dešimt metų nuo difterijos ir stabligės?O tarkim jeigu aš paskutinį kartą vakcinuota prieš 20 metų,tai traumos atveju esant tikimybei užsikrėsti stablige man padėtų revakcinacija  ? Jei esate gavusi bent tris stabligės vakcinos dozes, gautumėt vienkartine revakcinaciją ir moralą skiepytis kas dešimt metų. Jei dozių buvo mažiau, arba jūs nežinot kiek jų buvo- suskiepytų visą schemą plius esant dideliai rizikai būtų pradėta pasyvi imunoprofilaktika antitetaniniu serumu.
bimkutele
2009 03 24, 22:47
QUOTE(dange @ 2009 03 24, 23:47) Jei esate gavusi bent tris stabligės vakcinos dozes, gautumėt vienkartine revakcinaciją ir moralą skiepytis kas dešimt metų. Jei dozių buvo mažiau, arba jūs nežinot kiek jų buvo- suskiepytų visą schemą plius esant dideliai rizikai būtų pradėta pasyvi imunoprofilaktika antitetaniniu serumu. Vis dar idomu, ar pati skiepyjotės
QUOTE(bimkutele @ 2009 03 24, 22:47) Vis dar idomu, ar pati skiepyjotės  Net neabejoju, kad įdomu  Papildoma revakcinacija atlikta vienąkart, šiai dienai nuo jos praėjo kiek daugiau nei dešimt metų. "Slaptas motyvas"- tinginystė  . Pasiteisinimas- duomenys literatūroje, jog po pilnos vakcinacijos, revakcinavimas nuo stabligės kas dešimtmetį nėra būtinas, nes didina sensibilizaciją stabligės komponentui(tačiau tai netaikoma difterijai, taigi pasiteisinimas silpnokas)
Ice tea
2009 03 25, 09:21
QUOTE(dange @ 2009 03 24, 17:50) Ice tea, jei konkrečiai apie mane- tai neketinau jūsų užsipulti, tikiuosi tokio įspūdžio nesusidarėte. Jei sprendimą dalyvauti klinikiniame tyrime priėmėte gerai apsvarsčiusi ir buvote tinkamai informuota, galiu tik išreikšti pagarbą  Tikrai buvau ir esu pilno proto ir iki siol nesu atsakomybe uz savo toki poelgi. Vakar nepatingejau ir pasitikslinau- paskaiciau dar karteli tyrimo "sutarti" (net nezinau kaip pavadinti) Pakomentuosiu trumpai "Tyrimo tikslas yra parodyti, kad Priorix-Tetra ir Varilrix vakcinos gali apsaugoti vaikus nuo vejaraupiu. Tyrimo metu suleidziamos dvi vakcinos, paskui desimt metu stebimas kraujas- tiriami antikuniai ir bendra vaiko sveikata. Beje tyrimo dalyviai yra apdrausti bendru draudimo polisu, kuri sudare GSK Biologicals (t.y. apdraudziamas bet koks susizalojimas, kurio nebutu, jei vaikas nebutu itrauktas i tyrima). Is tyrimo galima pasitraukti bet kuriuo metu." Ir dar pasidomejau internete, tai Priorix-Tetra yra naudojama kaip ir kitos vakcinos. Tad nelabai supratau, kodel Jus sakot, kad tas tyrimas nepasiteisino  Placiau cia
QUOTE(Ice tea @ 2009 03 25, 09:21) Ir dar pasidomejau internete, tai Priorix-Tetra yra naudojama kaip ir kitos vakcinos. Tad nelabai supratau, kodel Jus sakot, kad tas tyrimas nepasiteisino  Placiau ciaTuo metu, kai rašiau komentarą dėl šio tyrimo rezultatų, Amerikos vakcinų priežiūros ir kontrolės komitetas išplatino pranešimą, kuriame buvo komentuojami tyrimo rezultatai. Tetravalentė vakcina imunogeniškumu nenusileido atskiroms MMR ir vėjaraupių vakcinoms, tačiau buvo stebėtas statistiškai reikšmingai didesnis febrilinių ir kt kilmės(?) traukulių dažnis. Pateikta išvada buvo vienareikšmė- ši vakcina nėra pranašesnė už atskiras. Todėl tikrai nustebau gana skubotu Europos sprendimu registruoti šią vakciną. Kaip suprantu Priorix tetra nėra kompensuojama Lietuvoje  P.S neabejoju jūsų sveiku protu. Tiesiog tuo metu, kai vyko tyrimas, teko girdėti įvairių motyvų iš susidomėjusių tėvelių pusės  Tokių kaip: "tai galimybė pasiskiepyti nemokamai nuo vėjaraupių" arba "nėra jokio skirtumo tarp atskirų ir kombinuotos vakcinų"
meinherz
2009 03 25, 09:53
Mano sunus yra irgi sia vakcina Priorix- Tetra paskiepytas. Vokietijoje oficialiai nuo 2006 i apyvarta isleistas. Pasak straipsniu salutiniai poveikiai pastebeti vienodai kaip ir MMR. mes vakcinavomes preitais metais spalio men., salutiniai poveikiai pasireiskia kazkur po desimt dienu, bet cia ne taisykle. mes turejom lengvus salutinius poveikius, deja mano daktaras viska neige, ir paise kitas ligas, kaip 3 dienu temperatura su berimu. antra doze jeigu viskas gerai gausim balandi ar geguze.
Ice tea
2009 03 25, 10:39
QUOTE(dange @ 2009 03 25, 09:36) P.S neabejoju jūsų sveiku protu. Tiesiog tuo metu, kai vyko tyrimas, teko girdėti įvairių motyvų iš susidomėjusių tėvelių pusės  Tokių kaip: "tai galimybė pasiskiepyti nemokamai nuo vėjaraupių" arba "nėra jokio skirtumo tarp atskirų ir kombinuotos vakcinų"  Aciu del to labai  Nes po visokiu komentaru, net buvau suabejojus savimi- gal rimtai nusikaltima padariau O del tu teiginiu, tai tikrai- mums irgi LABAI akcentavo, kad gausit NEMOKAMA skiepa nuo vejaraupiu, visokius nemokamus tyrimus, dovaneles ir pan. Taciau esam tikrai pasiturintys zmones ir musu akcijos-atrakcijos nevilioja Savo apsisprendima motyvavau tuo, kad ateityje vakcina itrauks i nemokamu skiepu plana ir kad vaikai gautu vienu duriu maziau. Nu bet yra kaip yra
bimkutele
2009 03 25, 11:18
QUOTE(dange @ 2009 03 25, 11:17) Net neabejoju, kad įdomu  Papildoma revakcinacija atlikta vienąkart, šiai dienai nuo jos praėjo kiek daugiau nei dešimt metų. "Slaptas motyvas"- tinginystė  . Pasiteisinimas- duomenys literatūroje, jog po pilnos vakcinacijos, revakcinavimas nuo stabligės kas dešimtmetį nėra būtinas, nes didina sensibilizaciją stabligės komponentui(tačiau tai netaikoma difterijai, taigi pasiteisinimas silpnokas)  QUOTE(Ice tea @ 2009 03 25, 12:39) Aciu del to labai  Nes po visokiu komentaru, net buvau suabejojus savimi- gal rimtai nusikaltima padariau O del tu teiginiu, tai tikrai- mums irgi LABAI akcentavo, kad gausit NEMOKAMA skiepa nuo vejaraupiu, visokius nemokamus tyrimus, dovaneles ir pan. Taciau esam tikrai pasiturintys zmones ir musu akcijos-atrakcijos nevilioja Savo apsisprendima motyvavau tuo, kad ateityje vakcina itrauks i nemokamu skiepu plana ir kad vaikai gautu vienu duriu maziau. Nu bet yra kaip yra  svarbiausia,kad būtų mažiau durių  o kiek virusu vienu metu suleidžiama nesvarbu
Raganaa999
2009 03 25, 11:19
QUOTE(Ice tea @ 2009 03 25, 10:21) Tikrai buvau ir esu pilno proto ir iki siol nesu atsakomybe uz savo toki poelgi. taigi niekas jusu sveiku protu neabejoja, tiesiog visos turim skirtingas nuomones ir poziurius  Jusu vaikas jums ir spresti, ir tai nereiskia kad tos kurios neskiepyja yra geresnes uz tas kurios skiepyja savoo vaikus. Tiesiog yra laisve rinktis
meinherz
2009 03 25, 11:27
QUOTE(bimkutele @ 2009 03 25, 11:18) Ne vien del duriu, o kad ir maziau konservuotu medziagu gautu vaikas , kurios irgi sukelia salutinius poveikius. Atskiroms vakcinoms reikia tiek pat konservuotu medziagu kaip ir kelioms is karto. o jei salutiniai poveikiai panasus, renkuosi bendra.
QUOTE(bimkutele @ 2009 03 25, 11:18) svarbiausia,kad būtų mažiau durių  o kiek virusu vienu metu suleidžiama nesvarbu  Svarbu, bimkutele, svarbu, todėl ir atliekami klinikiniai tyrimai tam svarbumui įvertinti
Ice tea
2009 03 25, 11:29
QUOTE(bimkutele @ 2009 03 25, 11:18) svarbiausia,kad būtų mažiau durių  o kiek virusu vienu metu suleidžiama nesvarbu  Jei turite nuomone, jog skiepai yra visiskas blogis, tai taip ir sakykite Duriu skaiciu paminejau del to, kad jei tevai apsisprendzia vaika skiepyti ir nuo MMR ir nuo vejaraupiu, tai manau geriau vienas duris. As nesneku apie virusus, suleidziamus i kuna  Nors kam as cia teisinuosi ir aiskinu  Pikti zmones visada ras prie ko prisikabinti
bimkutele
2009 03 25, 11:31
QUOTE(dange @ 2009 03 25, 13:28) Svarbu, bimkutele, svarbu, todėl ir atliekami klinikiniai tyrimai tam svarbumui įvertinti  bet ar nėra taip,kad vaikai gaudavo daugiau dūrių,bet buvo sveikesni,nei dabar?
meinherz
2009 03 25, 11:33
QUOTE(meinherz @ 2009 03 25, 11:27) Ne vien del duriu, o kad ir maziau konservuotu medziagu gautu vaikas , kurios irgi sukelia salutinius poveikius. Atskiroms vakcinoms reikia tiek pat konservuotu medziagu kaip ir kelioms is karto. o jei salutiniai poveikiai panasus, renkuosi bendra.  Tai yra keturis kartus maziu to gyvsidabrio , vistos baltymoir taip toliau kas tame skiepe dar yra.. Nes mano ziniomis papildomos medziagos sukelia didesnius salutinius poveikius nei patys virusai. Gal as klystu?
Ice tea
2009 03 25, 11:36
QUOTE(bimkutele @ 2009 03 25, 11:31) bet ar nėra taip,kad vaikai gaudavo daugiau dūrių,bet buvo sveikesni,nei dabar?
O ar nebuvo taip, kad anksciau vaikai daugiau laiko leido grynesniame ore, valge sveikesni maista ir pan. ??? Cia  - ar Jums patinka "pesiotis" Baikim sita tema
QUOTE(bimkutele @ 2009 03 25, 11:31) bet ar nėra taip,kad vaikai gaudavo daugiau dūrių,bet buvo sveikesni,nei dabar? Ar viskas, kas pasikeitė nuo "anksčiau" iki "dabar" skriasi tik vakcininių dūrių skaičiumi  Kažkodėl kalbėdama apie sumažėjusį sergamumą ligomis, nuo kurių vakcinuojama, jūs nepamirštate įvertinti pagerėjusių gyvenimo sąlygų, tuo tarpu vertindama sveikatą bendrai, pasikeitusias gyvenimo sąlygas ir ekologiją tiesiog esate linkusi ignoruoti
bimkutele
2009 03 25, 11:39
QUOTE(meinherz @ 2009 03 25, 13:33) Tai yra keturis kartus maziu to gyvsidabrio , vistos baltymoir taip toliau kas tame skiepe dar yra.. čia dar neaišku ar mažiau
Ice tea
2009 03 25, 11:40
QUOTE(bimkutele @ 2009 03 25, 11:39) čia dar neaišku ar mažiau  Deja, JAU aisku
QUOTE(bimkutele @ 2009 03 25, 11:39) čia dar neaišku ar mažiau  Visada galima išsitraukti info ir patikrinti  Bet.... sukelti abejonę, kad ir neparemtą faktu,efektingiau, ar ne
bimkutele
2009 03 25, 11:44
QUOTE(Ice tea @ 2009 03 25, 13:40) Deja, JAU aisku  sudominot,gal plačiau paaiškinsit
AlfaBeta
2009 03 25, 11:45
QUOTE(Ice tea @ 2009 03 25, 11:21) Tikrai buvau ir esu pilno proto ir iki siol nesu atsakomybe uz savo toki poelgi. Vakar nepatingejau ir pasitikslinau- paskaiciau dar karteli tyrimo "sutarti" (net nezinau kaip pavadinti) Pakomentuosiu trumpai "Tyrimo tikslas yra parodyti, kad Priorix-Tetra ir Varilrix vakcinos gali apsaugoti vaikus nuo vejaraupiu. Tyrimo metu suleidziamos dvi vakcinos, paskui desimt metu stebimas kraujas- tiriami antikuniai ir bendra vaiko sveikata. Beje tyrimo dalyviai yra apdrausti bendru draudimo polisu, kuri sudare GSK Biologicals (t.y. apdraudziamas bet koks susizalojimas, kurio nebutu, jei vaikas nebutu itrauktas i tyrima). Is tyrimo galima pasitraukti bet kuriuo metu." Ir dar pasidomejau internete, tai Priorix-Tetra yra naudojama kaip ir kitos vakcinos. Tad nelabai supratau, kodel Jus sakot, kad tas tyrimas nepasiteisino  Placiau ciaMan irgi įdomu. Tyrimas ar stebėjimas dar tebevyksta? Tie vaikučiai, kurie dalyvauja tyrime pagal ,,sutartį", nuo vakcinų injekcijos momento stebimi/tiriami 10 metų. Tuo tarpu, vakcina jau įregistruota ir ja gali būti skiepijami vaikai, kurių jau tuos 10 metų niekas nestebės <?> Be to, jie dar ir neapdrausti nuo pasekmių.
QUOTE(AlfaBeta @ 2009 03 25, 11:45) Man irgi įdomu. Tie vaikučiai, kurie dalyvauja tyrime pagal ,,sutartį", bus stebimi/tiriami 10 metų. Tuo tarpu, vakcina jau įregistruota ir ja gali būti skiepijami vaikai, kurių jau tuos 10 metų niekas nestebės <?> Be to, jie dar ir neapdrausti nuo pasekmių. Tiriamųjų draudimas klinikinės studijos metu- standartinis privalomas reikalavimas. Kaip suprantu, dešimties metų trukmės stebėjimas ir tyrimai skirti efektyvumo/imunizacijos lygio patvarumo vertinimui. P.S bet vakcinos įvedimo į rinką istorija gana "įdomi"
AlfaBeta
2009 03 25, 11:56
QUOTE(dange @ 2009 03 25, 13:55) P.S bet vakcinos įvedimo į rinką istorija gana "įdomi"  Tai va
QUOTE(bimkutele @ 2009 03 25, 11:44) sudominot,gal plačiau paaiškinsit  Abejonę, dėl konservantų kiekio pirmoji išsakėt jūs, o dabar pareigą ieškoti atsakymų permetat oponentui
bimkutele
2009 03 25, 12:07
QUOTE(dange @ 2009 03 25, 13:58) Abejonę, dėl konservantų kiekio pirmoji išsakėt jūs, o dabar pareigą ieškoti atsakymų permetat oponentui  rašiau,kad dar neaišku ar mažiau.bet man buvo atsakyta,kad jau aišku.
Ice tea
2009 03 25, 13:09
QUOTE(AlfaBeta @ 2009 03 25, 11:45) Man irgi įdomu. Tyrimas ar stebėjimas dar tebevyksta? Tie vaikučiai, kurie dalyvauja tyrime pagal ,,sutartį", nuo vakcinų injekcijos momento stebimi/tiriami 10 metų. Tuo tarpu, vakcina jau įregistruota ir ja gali būti skiepijami vaikai, kurių
Jei tikrai idomu, tai galiu pasakyti, jog pirmus du metus aiskinosi ar ji tokia pati efektinga kaip ir dvi atskirai paemus (MMR ir Varilrix), o likusius 8 metus stebi ilgalaiki efektyvuma. Jeigu tikrai Jums idomu ir dar turite daugiau protingu klausimu, tai siulau pasiskambinti Vytautui Usoniui, kuris yra atsakingas uz si projekta tel. 5 2720368 Papildyta:QUOTE(bimkutele @ 2009 03 25, 12:07) rašiau,kad dar neaišku ar mažiau.bet man buvo atsakyta,kad jau aišku.
Jei TIKRAI idomu, tai pasiskaitinekit cia ir cia bei cia ir palyginkit
AlfaBeta
2009 03 25, 13:22
[quote=Ice tea,2009 03 25, 15:09] Jei tikrai idomu, tai galiu pasakyti, jog pirmus du metus aiskinosi ar ji tokia pati efektinga kaip ir dvi atskirai paemus (MMR ir Varilrix), o likusius 8 metus stebi ilgalaiki efektyvuma. Jeigu tikrai Jums idomu ir dar turite daugiau protingu klausimu, tai siulau pasiskambinti Vytautui Usoniui, kuris yra atsakingas uz si projekta tel. 5 2720368  Ačiū, neturiu klausimų, nes šiame tyrime nedalyvausime
Ice tea
2009 03 25, 14:14
QUOTE(AlfaBeta @ 2009 03 25, 13:22) Ačiū, neturiu klausimų, nes šiame tyrime nedalyvausime  Sis tyrimas jau kaip ir baigtas- naujai "sutartys" nepasirasomos, viskas vyko pries 3-4 metus
|
|