Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Pradėjo bijoti maudytis
Supermamų klubas > Naudingi patarimai > Tėvų patirties taupyklė
Pages: 1, 2
elenuxus
Viena diena smagiai taskesi vonioje, krykstavo, o kita...lipa verkdama lauk, rekia baisiausiai, vos nulaikyti galima...taip jau antras menuo.Temperatura visada budavo ta pati, viska dareme taip pat, neisivaizduoju kaip vel pripratinti prie vandens.Nepadeda nei zaisliukai, nei raminimai...Smagios maudynes virto rimtu darbu abiem doh.gif
Gal kam buvo panasiai?Ka darete?
Šeima
mums taip buvo. Kazkaip maudyniu vadovavo tetis, kai pradejo edet idedavom i maudyniu zieda, tada vienam lengva ismaudyt. Is pradziu patiko, bet as manau, kad kai dusiuku perleisdavom per galvyte, tai labai nepatikdavo, gal del to ir pradejo bijoti. Tai mes tiesiog apsikeitem, maudyti ejau as, ir dar muilo burbulu paemiau. Tai is pradziu reke, vos ikelus i vonia, bet pradejau burbulus pusti, juoktis, tai kazkaip nukreipe demesi, pradejo tuos burbulus gaudyt... galvytes neploviau, o kita karta jau ir galvyte issiplovem, o paski jau ir be burbulu, ir su teciu vel eme maudytis
elenuxus
O, reiks pabandyt burbuliukus rolleyes.gif Gal kazkaip demesi nukreips kitur.
Šeima
parasykit kaip sekesi. Beje, burbulus, kai baigiasi (o baigiasi labai greitai, ypac kai vyresnioji prasisuka), tai darom tiesiog is fairy su vandeniu.
elenuxus
Is pradziu putem burbuliukus, bet ilipus i vandeni vel baisus riksmai...Bet po keliu minuciu nusiramino, galvytes neplovem, tai bent jau baigem maudynes tyliai lotuliukas.gif O burbuliukai patiko labai.Bandysim ir kita karta prisivilioti thumbup.gif
Danilkos mama
Laba diena, mano sūneliui taip buvo, tai jis tik baseino pagalba vėl pamilo vandenį, ir paprašydavau, kad man padėtų indus išplauti, tai pradžioje spyriojosi, paskui pradėjo plauti indus, prileistoje kriauklėje, taip po truputį vėl pamilo vandenį, dabar iš dušo išiti nenori, o baseine, ežere, jūroje tai būtų turbūt kiek leisčiau.
elenuxus
Mes pabandeme ivilioti i vandeni graziame ezere.Buvo silta diena, dugnas labai grazus, smeletas, vanduo skaidrus.Visu pirma nuejo vyras, po to as braidziojau vandeny.Mazoji stebejo, ziurejo, kol pati atejo, ilipo i vandenuka.Po kokiu 15min.jau atsitupe, po to jau net pasilenke ir imerke galvyte - mate kaip as plaukus plaunu... ax.gif O jau tada...su asarom teko lipti is vandens thumbup.gif Namuose pripylem vonyte, is pradziu paleido kakaryne, bet kai pataskiau vandenuka tai iskart pati pradejo turkstis ir smagiai maudemes.Valio lotuliukas.gif
Aciu uz patarimus 4u.gif Tikiuos baime galutinai isgaruos laaabai greit.
polo
Pas mus tokia pati istorija.Dar ir dabar nelipa i vandens prileista vonia, dušo bijo, bet po tekanciu vandeniu prausiasi.O galvytė plaunam tai su riksmais doh.gif
glinglingas
musu vaikai irgi bijodavo vien del to praustis po dushu, kad i akytes patekdavo vanduo. nupirkom akinukus maudynem ir dabar tik einam i dusha ishkart uzsideda patys akinius tuos thumbup.gif

tokie akinukai tipo

svajotojaa
musu ir patikdavo, po to pora kartu bijodavo, bet vel viskas gerai, gal vandenukas truouti per karstas buvo mirksiukas.gif
BlueFire
Kai maziui buvo kokie 10 men, eme ir atsisake guledamas maudytis blink.gif iki siol nesuprantu kodel. Ir niekaip nepaguldysi i vonia, spardosi, rekia. Taip kad maudomes stovedami biggrin.gif Aisku sunku galva isplaut, bet niekaip neiseina paguldyt ar net pasodint vonioj
Violetta.in
Dukrytei 1,9m. jau antra karta maudomes su asarom.Pirmakart galvojau gal nenori, gal ne ta nuotaikele....antrakart vel asaros , riksmai. Nesuprantu kas uzejo? Galvyte visada buvo problema palauti, mat gime su plaukuciais ir dabar jau ilgus turime.
dovillee
QUOTE(glinglingas @ 2009 08 23, 10:26)
musu vaikai irgi bijodavo vien del to praustis po dushu, kad i akytes patekdavo vanduo. nupirkom akinukus maudynem ir dabar tik einam i dusha ishkart uzsideda patys akinius tuos  thumbup.gif

tokie akinukai tipo
*

o kur galima isigyti tokius akinukus? g.gif nes mum galva issiplaut didziausia beda,rekia kad akytes grauzia doh.gif
elenuxus
Musiske jau nors ir nebebijo maudytis, bet galvytes nenori plauti, iskart stojasi ir lipa lauk. doh.gif Bet bent jau maudytis vel patinka smile.gif
jolkutee
Ir mes turėjom tokią pat bėda doh.gif .Visada maudydavos ,taškydavos ir galvą plaut nebuvo problemu,bet vieną kartą staigiai atsistojo ir sako lipam lauka,net nesupratau kas nutiko,tai užbaigėm su ašarom.Paskui tai tragedija buvo,bandėm visaip ir su tėčiu kartu,ir su vonios putom,ir baseiniuke ,bet niekas nepadėjo.Paskui sugalvojom pastatyti į vonią ir leisdavom vandenuka,o jis stovėdavo su maikute tik be kelnių ir žaisdavo su čiurkšle ir taip po truputi ir maikute numovem,ir vandens prileidom į vonią.Pirma atsitūpe,paskui ir atsisėdo,bet galva plaunam su ašarom. verysad.gif
Ir mane domina tie akinukai,kur jų būtų galima rasti? 4u.gif
Beautiful Life
Ir pas mus tos pacios bedos verysad.gif , tik isodinam dukrele i vonele is karto riksmas nezmoniskas. Nors stovint prie voneles pasipliuskiant joje megsta. Prie kriaukles pazaisti, baseine padugti irgi megsta, o vat maudytis, ypac plauti galva katastrofa doh.gif
Agnieshulia
Mano dukryte labai mego maudytis iki to momento, kol plaunant galwa po dushu i akytes pribego wandens... Po to tragishkai pradejo bijoti maudytis ir apskritai lipti i wonia apie keleta menesiu, galwyte su skandalais plowem karta per keleta sawaichiu... Kai pilu putas i wonia, jinai nulaizo jas ir geria muiluota wandeni. blush2.gif Galiausiai pripirkau knygeliu, kurias galima shlapinti, zaisliuku, pradejau i wonia kartu murgdyt leles. Prashau, kad dukryte pati imestu wisus zaislus i wandeni, duodu muila, kad praustu kojytes, ipilu i delniuka shampuno truputeli, kad pati turetu uzsiemima... smile.gif ish pradziu sodindawau i wonia be wandens, tiesiog dusho srowe leisdawau, o su laiku pradejau wel leist wandens...dabar net atsiloshia atgal, zinoma ash ja prilaikau, ir tokiu budu lengwai galiu nuplauti galwyte 4u.gif
dovillee
ir kas kiek laiko gaunasi kad plaunat galvyte vaikuciui? nes pas mus tai gaunasi vos ne vienas kartas per menesi ir tai su tragiskais riksmais blush2.gif
elenuxus
QUOTE(dovillee @ 2009 10 01, 17:16)
ir kas kiek laiko gaunasi kad plaunat galvyte vaikuciui? nes pas mus tai gaunasi vos ne vienas kartas per menesi ir tai su tragiskais riksmais  blush2.gif
*

I savaite pora kartu tai tikrai, nes plaukuciai trumput trumputeliai.
Agnieshulia
mes dazniausiai plaunam karta per sawaite, bet kartais tenka ir keleta, nes dukryte megsta bewalgant koshes ar sriubos isitrint i plaukuchius
ojojoi
QUOTE(dovillee @ 2009 10 01, 17:16)
ir kas kiek laiko gaunasi kad plaunat galvyte vaikuciui? nes pas mus tai gaunasi vos ne vienas kartas per menesi ir tai su tragiskais riksmais  blush2.gif
*

Mano trimetis, bet dar ir dabar be baisinio verkimo galvos isplauti niekaip negaliu
shopmania
Zaidimu pagalba gal kaip nors pabandyti reikia, kartu pasipiuskenti, pazaisti, kad nusiramintu ir viskas praeis.
himeira
maniskis buvo labai isigandes nes kazkaip paslydo ir truputi uzsigavo as jo nenulaikiau doh.gif ir poto ne uz ka i vonia tai teko man kartu su juo lipt ir maudytis ir tada ljau pats noriai eina turkstis
afns78
maniskis irgi bijojo del to kad sampunas i akis pateks,bet kai pradejau sakyt ziurek i liampa pati viena ranka uzdengdavau kakta o kita dusu greit nuplaudavau,arba su ranksluosciu uzdengdavom akis ir viskas polaipsniuj pavyko mirksiukas.gif
elenuxus
Jau kuris laikas ir mums pavyksta be asaru galvyte issiplauti.Suslapinu kempine, tada skaiciuojam - 1, 2, 3 ir pilam vandenuka ant galvytes.Mazylei tai kaip zaidimas.Kartais nelabai patenkinta, bet po to vistiek juokiasi lotuliukas.gif Taip kelis kartus pakartojam kol isskalaujam gerai.Kol kas labai trumpuciai plaukai, tai poros kartu perlieti uztenka ax.gif Kol skaiciuojam ji susikaupia, pasiruosia, tai ir nebeissigasta.Uch...nukrito nemazas vargelis rolleyes.gif
niekad
mano mažylė apie metukus laiko buvo, kai staiga sugalvojo, kad bijo maudytis- nu šaukdavo kaip nuplikyta. Tai po truputį po dušu įprato. O jei būdavo, vonioj nors kiek kojytes pradeda semti, tuoj kaukdama lauk. Taip pasikankino kokį pusmetį. Ir kaip staiga užėjo, taip staiga ir dingo baimė. Dabar didelėj vonioj prileidžiam vandens iri jos pusę blauzdų ir plaukuija sau patenkinta....
rudenssniegas
Mano mazoji siaubingai bijojo maudytis, vargom ilgai, viena karta net prikakojo i vonia nuo rekimo doh.gif blush-anim-cl.gif
Taip ir nepamilo ji vonios.... O kai paaugo dabar, tai is baseinu, juros ir t.t. neimanoma istraukti... bigsmile.gif
still_magic
o mes tokia beda turim, mano didysis nesenai sugalvojo, kad bijo plautis galva...ir jau nemazas vaikas, dantu uzkalbet nepavyksta, kai plaunam galva klykia baisiai, bando "pabegt" i jokias kalbas ir zaidimus nesileidzia, tai jau tiesiog nebezinau ka daryt, gal kam buvo panasiai? doh.gif
joojoooj
mano vyresnioji tarp 2 ir 3 metuku labai bijojo maudytis, o dabar mazajai tas amzius ir tie patys riksmai. dickei jau viskas gerai. nesuprantu kas jom darosi doh.gif . laukiu kol isaugs g.gif
Blyksnis
Maniskis jau 6 metu,bet kai reikia idusa eit,tai prasideda derybos:tai gal rytoj,gal ne dabar,as labai pavarges ir tt.Nu nenori labai maudytis duse,rodos lyg vandens bijotu.Na bet pav pirtyje-viskas liuks,patinka,tik kad daznai ten maudytis nera galimybiu.
Raigra
Musu mazoji irgi pradejo bijoti vandens nuo 7 men. Saukdavo baisiausiai, nežinau ką kaimynai galvodavo doh.gif Tai keleta kartu ir likome neissimaude, negi klykinsi vaiką...
Bet po to su tecio pagalba vel apsipratinome, pazaisdavome su vandenuku beganciu is krano ir dabar jau maudynes vel megstamiausia veikla thumbup.gif
agnek
Mažoji mano bijo galvytės plovimo. doh.gif Sugalvojo vieną dieną ir viskas. doh.gif Stengiamės ir bandom išvyti tą baimę, žaidimų forma, juokais. Tikiuosi greit pavyks tai įgyvendint.
eglelapas
Mano mergaite 1,3 m. bijo paniskai maudytis. Per diena 2-3 kartus as jai uzpakaliuka plaunu po dusu, tai tyli ir nieko nesako. Bet jei tik uzlieju vandens auksciau uzpakaliuko iskart klykia. I vonia su vandeniu ner ko net ir kisti. Pamato, kad vandeni leidziu ir ja rengiu, puola sleptis. Ikelti i vandeni tenka praktiskai jega, nes kojas kakelusi is mane isitverusi baisiaibuna. O ka jau kalbeti apie galvos plovima doh.gif
Sunus nustojo vergslenti plaunant galva tik nuo kokiu 5 m.
Kyvis
buvo mazdaug metukai, kai sugalvojo, kad nepatinka jai maudytis.
Koki menesi vargom, kaip maudynes - taip ir rekimas. Bet kazkaip savaime praejo. aisku kaskart stengdavausi uzkalbinti, zaisliuku i vonia prikraudavau. Dabar tik galvytes plaut nemegsta, bet siaip is vandenuko traukiant saukia. Tai dabat isigudrinau, jai vonioj sedint islaisti vandeni, ir kai jau lieka tuscioj vonioj sedet, pati kelia rankas kad paimciau biggrin.gif
Varliuke1
mano mazylis baisia bijojo nuo gimimo maudytis. bet nuo kokio 2 men sugalvojau kad vaikui atrodys saugiau su teciu maudytis. ilindo abu maudytis dar bande rekti , uzdejom slapia ranksluosti, apsiprato ir nuo tada abu maudosi ir problema dingo, maudosi dabar jau vienas. smile.gif
avilnius
ir musu baimes susijusios su galvytes plovimu... gal nuo pusantru metuku... o siaip vonioje taskytis be galo patinka, tik ta galvos plovima vis zaidimu reikia paversti rolleyes.gif
son
QUOTE(avilnius @ 2010 07 07, 16:45)
ir musu baimes susijusios su galvytes plovimu... gal nuo pusantru metuku... o siaip vonioje taskytis be galo patinka, tik ta galvos plovima vis zaidimu reikia paversti  rolleyes.gif
*

mums ta pati baime - galvos plovimas - baisu, na bet patys kalti, kelis kartus staigiai isplovem po dusu ir nuo tada bijo, na bet kantrybes ir pavyks vel pripratinti, bandom paaiskinti kad uzvetus galva aukstyn nepribegs vandens i akis ir ranksluosti turim kad galetume nuvalyti vandeni nuo vaido. doh.gif
Benukas
Musiskis ir dabar dar vis sako: tik neprausk galvytes; bijo, kad vanduo begs per veida ir akis. Bet dabar kai prausiames galvyte, iskart paduodu ranksluosti ir nuvalom veiduka - padeda. 4u.gif
Aniox
mano mergyte iki metuku dziaugesi maudynemis,bet staiga kazkas nutiko,viena diena nurengem,pamate vonia ir pradejo rekt,reke visa laika kol maudem schmoll.gif
mociute sake kad gali but kad buvo kada per siltas vanduo.dabar megsta maudytis,tik irgi,kaip pradedam galva plaut,klykia ir lipa is vonios.tai per karstas dienas net lauke,baseine bandem maudyt,nes ten tai megsta pliuckintis,biski padejo cool.gif o namie tas pats doh.gif
laurilija
QUOTE(Aniox @ 2010 07 29, 12:30)
mano mergyte iki metuku dziaugesi maudynemis,bet staiga kazkas nutiko,viena diena nurengem,pamate vonia ir pradejo rekt,reke visa laika kol maudem schmoll.gif
mociute sake kad gali but kad buvo kada per siltas vanduo.dabar megsta maudytis,tik irgi,kaip pradedam galva plaut,klykia ir lipa is vonios.tai per karstas dienas net lauke,baseine bandem maudyt,nes ten tai megsta pliuckintis,biski padejo cool.gif o namie tas pats doh.gif
*

manoji irgi bijodavo galva plauti,baisiausiai klykdavo,nes viena karta netycia pateko sampuno i akis doh.gif ,ir dabar nors jai jau 6,5 bet si procedura ne is maloniuju biggrin.gif
Rusne2010
QUOTE(laurilija @ 2010 07 29, 22:28)
manoji irgi bijodavo galva plauti,baisiausiai klykdavo,nes viena karta netycia pateko sampuno i akis doh.gif ,ir dabar nors jai jau 6,5 bet si procedura ne is maloniuju biggrin.gif
*

mano pipiriukas irgi bijo plauti galvyte tai as kai plaunu galva uzsuku ranksluostuka ant kaktos na lyg ir padeda nes tada vanduo kuris nubega nuo galytes susigeria i ranksluostuka
nanainis
musu vaikinui tuoj 4m, tai vis dar baime tebegyvena, nezinau net is kur atsirado, siaip niekad dziaugsmu netrysko kai ir pats pasipliuskendamas apsitaskydavo veiduka, dabar isvis asaros asaros....galvos plovimas seniai jau abieju tevu uzsiemimu tapo, nes viena neisplauciau, juolab su isskalavimu kiltu bedu 4u.gif dazniausiai MB laiko ant ranku, o as galva plaunu, pastebejom, kad duso labai bijo, tai su puoduku ir isskalaut tenka biggrin.gif mazoji mokosi is brolio, jau dabar aki pramerkdama prie vonios stovi ir mekena biggrin.gif
mamycka
Mano vyresneliui ta baime tai atsirasdavo tai dingdavo keli kartus. Buvo susijusi su galvos plovimu, kartais padedavo nauji zaislai i vonia arba veikla (pvz putem muilo burbulus tik vonioje, kai bijojo maudytis, tai del muilo burbulu ilipdavo i vonia, o smagi veikla atitraukdavo demesi nuo jo baimes). dabar 4 metai, nebebijo maudytis, ir galva net pats mokosi isplauti. stiprybes 4u.gif 4u.gif 4u.gif
wella25
mums buvo, pusantru metu vargom. Jai tik pilna vonia pripildavom vandens viskas budavo neikelsi...Regdavo ant viso namo.Tai taip ir prausdavomes,, einam ,,tipo" po dusu. Tai truputi vandens ipildavom ir viskas, prasydavom,kad atsisestu ir t.t. tai eidavom kiekviena vakara pazaisti i vonia ir kazkaip iprato. bet jai tik galva plauti, tai tegdavo teveli pasikviesti i pagalba,reikedavo laikyti. Bet stai atejo vasara, taip patiko ezeruose maudytis, kad dabar be ploblemu eina i vonia ir vaidina kad ezere biggrin.gif, tik dar galvytes nenori plauti, bet susitarem graziuoju thumbup.gif Manau praeis tas laikas
Maia
su sunumi ir tokia problema turejome, visad sakydavo kad jis svarus, nes nenorejo praustis, bijojo ypac galva plauti, bet va nuo sios vasaros, kai visada spec. taskydavosi, ir plaudavosi galva ezere, isidrasino.
oksan
QUOTE(Aniox @ 2010 07 29, 12:30)
*

Pas mus lygiai ta pati istorija verysad.gif kas pasidarė nežinom blush2.gif visada džiaugdavosi maudynemis , bet dabar doh.gif
Maudynes vyksta sklandžiai iki galvos plovimo smile.gif
Šio metu nusiziurejau tokia apsauga galvos plovimui vaikams ,reiks isbandit ,gal pades smile.gif
user posted image
foreverlove
Gal buna kazk issigasta maziukai.musu tai pradejo bijoti galvos plovimo,nors niekada nebuvo nei pateke i akis nei pan. g.gif
rircik
mano berniukas nuo pirmu maudyniu verkdavo,nezinau kodel bijodavo vandens, potruputi aprimo,nors vis tiek abu dreba vandeny ir bando ko nors girebtis,laikytis, nors visada juos laikau,snekinu,raminu,kad ju nepaleisiu ax.gif
mintys
Mum tas pats velnias: dusas apskritai pamirstas, tai liko tik vonia, kur viskas puiku kol nepaimu i rankas sampuno.

Radom iseiti: pasistatem besisukanti veidroduka (apie 30 cm diametro), ir sakau kad dabar primuilinsiu galva ir darysiu visokiu gyvuneliu ausis ir ragucius, o tu ziurek ar gerai gaunas:)

Pakol paziuri, ivertina, pasukioja veidroduka kad geriau matytusi, ziurek po 4-5 raguciu ir isplovem galva:) o antra kart leidziasi muilint nes a la man ausys visai blogai stovi, tai vel leidzia:)smile.gifsmile.gif

Na, kartais ir ji man ant galvos pameistrauja:)
smiler
Maniske taip pat pradejo bijoti lipti i vonele... bet tai mano pacios kalte. Taip supykusi ant saves buvau. Buvom pasivaikscioti lauke, grizom ir po pusvalandziukes ejo maudytis. Visada mego vandeni, niekada nebuvo problemu. Taip ir ta diena, su dziaugsmu prisipylem vandenuko, susikrove zaisliukus ir tik ikisus kojytes soko lauk, pradejo verkti ir tik kartojo: "karsta". Patikrinu vandeni, nu nekarstas, toks kaip visada. Vis bandau ikalbeti, o ji i nesileidzia ir viskas. Galu gale susiprotejau patikrinti pedutes, o jos saltos. Pasalo, kol lauke buvom. Taip dar nera buve, tai apie tai net nebuvau pagalvojusi. Susalusiom kojytem net ir vos siltas vanduo atrodo karstas.
Pratinames is naujo dabar. Is leto, pazaidziant, kiekviena diena. Pirma diena prisipylem vonele, nurengiau ir leidau zaisti salia voneles, ikisus rankytes. Davesi, taskesi. Kita diena jau po keletos minuciu taskymosi pati ilipau i vonele patiuskentis, tai ir jinai ilipo. Po to islipau pasakiusi, kad reikia ranksluosti atsinesti. Palikau ja viena. Po akimirkos griztu, jinai jau sedi. Vos istraukiau is voneles biggrin.gif Vakar vel ta pati procedura, zaidimai tik viskas vyko jau greiciau. Taip tikiuosi ir priprasim. Tik kad dabar jau visada tikrinu delniukus ir pedutes, ar nesusalusios pries leisdama i vandeni.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.