Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Spiralė ar KT?
Supermamų klubas > Grožis ir sveikata > Kontraceptinės priemonės
Pages: 1, 2
Švieselė
Sveikos. Būkit gerutės, patarkite, ką geriau pasirinkti spiralę ar KT? Gydytoja pasiūlė spiralę, bet aš kažkaip bijau... cry.gif kažkoks svetimkūnis...
nercep
Net nežinau kas geriau. Prieš nėštumą gėriau KT beveik tris metus, o dabar turiu Mirena spiralę. Tai gliu pasakyt, kad man tai geriau su spirale, ns aš tai tokia užmaršuolė, tai dažnokai pamišdavau išgert KT, o po to parindavausi, ar veikia. O dabar jokių baimių ir jokių galvos skausmų biggrin.gif
Ir dar man dabar daug geriau, nes anksčiau mano mėnesinės būdavo skausmingos ir gausios, o dabar pora dienų pateplioja ir vsio thumbup.gif Apsienau su kasdieniais įklotais.
Taigi man priimtiniau spiralė, nes vis tiek tie patys hormonai, tik kad mažiau galvos skausmo smile.gif
Švieselė
QUOTE(nercep @ 2005 09 24, 12:34)
Net nežinau kas geriau. Prieš nėštumą gėriau KT beveik tris metus, o dabar turiu Mirena spiralę. Tai gliu pasakyt, kad man tai geriau su spirale, ns aš tai tokia užmaršuolė, tai dažnokai pamišdavau išgert KT, o po to parindavausi, ar veikia. O dabar jokių baimių ir jokių galvos skausmų biggrin.gif
Ir dar man dabar daug geriau, nes anksčiau mano mėnesinės būdavo skausmingos ir gausios, o dabar pora dienų pateplioja ir vsio thumbup.gif Apsienau su kasdieniais įklotais.
Taigi man priimtiniau spiralė, nes vis tiek tie patys hormonai, tik kad mažiau galvos skausmo smile.gif
*

Ir visai nesijaučia, kad ten kažkas viduj yra? O kaip ten su tais siūlais? Skaičiau, kad moteris pati turi tikrinti, ar yra spiralė, ar neiškrito?Mane tai ir gąsdina... cry.gif
craizy
as uz spyrale!!!!!!!!!!!!! nieko ner geriau uz spyrale, zinoma jei neturi daug partneriu. Esu pries kontraceptines tabletes, pati naudojau nemaza laika, paskui sugalvojau isidet spirale, nes daznai pamirsdavau isgert, tai kad prasidejo bedos - pienlige, cista..... Dabar esu issiemus spirale, nes ketinu pastati, bet po gimdymo vel prie jos grisiu. O del iskritimo, tai tik keli pirmus menesius yra tokia galimybe jei sunkiai nesi ar pan. - taip gydytoja sake, bet man viskas praejo ciki.
nercep
QUOTE(Švieselė @ 2005 09 24, 11:38)
Ir visai nesijaučia, kad ten kažkas viduj yra? O kaip ten su tais siūlais? Skaičiau, kad moteris pati turi tikrinti, ar yra spiralė, ar neiškrito?Mane tai ir gąsdina... cry.gif
*

Nesijaučia nieko, tik tiek, kad pati žinai, kad ji ten yra smile.gif O dėl siūlų, tai man tik pirmą mėneį sakė vis pažiūrėt, o kai nuėjau po šešių savaičių patikrinimui, tai juos nutrumpino dar labiau ir iš vis net neužčiuopiu. O vyras sakė, kad ir jam netrukdo wub.gif
liepsnele
Spiralė gerai tom, kas tikrai neplanuoja pastot 5 artimiausius metus. Aišku, išimt galima ir anksčiau, bet jau gaunas pinigų mėtymas smile.gif . O KT visada gali nutraukt kai nusibosta mirksiukas.gif
*barbora*
Čia kiekvienai skirtingai, nes man pavyzdžiui spiralė netiko, prasidėjo uždegimai, skausmai, teko po trijų mėnesių ištraukt, po to metus vartojau KT, vėl prastai, nes noras mylėtis visai praėjo, nors tabletes ir bandžiau keist.Dabar žadu mest ir pereit prie gumyčių, kol kas bent .Vėliau bus matyt.Manau, kad pati nepabandžius negali žinot, kas yra tau geriau. 4u.gif
Švieselė
Labai dėkoju mamytėms už patarimus thumbup.gif Sutinku, kad reikėtų pačiai išbandyti, o po to jau ir žinosiu. Bet manau, kad vis dėlto teks pasilikti prie KT, labai jau bijau visokių komplikacijų. O, be to, kai sumokėti nemaži pinigėliai, kažkaip brangokai apsieina ta spiralė ir jos pašalinimas. Ir dar - gal neužilgo labai užnorėsiu dar vieną leliuką pagimdyt? ax.gif
Estrella...
Aš nešiojau spirates 7,5 metų.Kadangi sugalvojom antrą leliuką ,tai išsiėmiau.Pasigimdžiusi po pusės metų vėl įsidėjau spiralę.Ir galiu pasakyti ,ją išsiėmiau po 5 mėnesių ,nes negaėjau kentėti skausmų lytinio akto metu doh.gif Taigi dabar bandysiu KT,nors niekada aš jų nevartojau g.gif Jei jie netiks,tai net nežinau ką tada darysiu g.gif
Turi pati pabandyti ir atrasti kas tau tinka,o kas ne mirksiukas.gif
mergyca
as tik UZ spirale.. Tiesa pas mane ne MIRENA, nes:
1. ji hormonine, man negerai su tokia
2. ji brangi labai

Pas mane paprasta spiralyte, ne T formos, bet tokia uzlenktais galais ir su tokiais dantukais. ax.gif Jau tiriu ja daugiau nei puse metu. Esu patenkinta, saugi. KT nebenoriu gerti, geriau pries pastojima. O siaip tai as nezinojau, kad dabar yra tokios spirales, kur ir negimdziusioms deda, buciau pries nestuma isidejusi. Bet daba turiu mazaja grazuole. Ir saugausi spirale. Beje skausmai menesiniu metu isnyko ir pasidare labai negausios. Uztenka 2 lasiuku tamponu, kai iki tol reikedavo 4-5. Vat. rolleyes.gif
*barbora*
QUOTE(Kamilliux @ 2005 10 07, 16:20)
2. ji brangi labai

Pas mane paprasta spiralyte, ne T formos, bet tokia uzlenktais galais ir su tokiais dantukais.  ax.gif  Jau tiriu ja daugiau nei puse metu. Esu patenkinta, saugi. KT nebenoriu gerti, geriau pries pastojima. O siaip tai as nezinojau, kad dabar yra tokios spirales, kur ir negimdziusioms deda, buciau pries nestuma isidejusi. Bet daba turiu mazaja grazuole. Ir saugausi spirale. Beje skausmai menesiniu metu isnyko ir pasidare labai negausios. Uztenka 2 lasiuku tamponu, kai iki tol reikedavo 4-5. Vat.  rolleyes.gif
*

Gal gali placiau parasyt apie ta spirale?Dar neteko girdet apie tokia.Gal turi informacini lapeli, ten tikslus pavadinimas turetu buti.Man su T formos spirale skausmai menesiniu metu zymiai padidejo, o ir pacios menesines budavo gausesnes ir ilgesnes.Idomu butu suzinot kas tai per spirale.
Estrella...
QUOTE(Kamilliux @ 2005 10 07, 15:20)
2. ji brangi labai

Pas mane paprasta spiralyte, ne T formos, bet tokia uzlenktais galais ir su tokiais dantukais.  ax.gif  Jau tiriu ja daugiau nei puse metu. Esu patenkinta, saugi. KT nebenoriu gerti, geriau pries pastojima. O siaip tai as nezinojau, kad dabar yra tokios spirales, kur ir negimdziusioms deda, buciau pries nestuma isidejusi. Bet daba turiu mazaja grazuole. Ir saugausi spirale. Beje skausmai menesiniu metu isnyko ir pasidare labai negausios. Uztenka 2 lasiuku tamponu, kai iki tol reikedavo 4-5. Vat.  rolleyes.gif
*

Prašau plačiau ax.gif Gal pavadinimą gali parašyti?Ir kiek kainavo?
mergyca
QUOTE(sarkar @ 2005 10 08, 13:15)
Gal gali placiau parasyt apie ta spirale?Dar neteko girdet apie tokia.Gal turi informacini lapeli, ten tikslus pavadinimas turetu buti.Man su T formos spirale skausmai menesiniu metu zymiai padidejo, o ir pacios menesines budavo gausesnes ir ilgesnes.Idomu butu suzinot kas tai per spirale.
*

zinok tikrai neprisimenu ir lapelio turbut nerasciau.. siaip gydytoja turetu zinoti apie tokios formos spirale. Pasikonsultuok su ja.
mergyca
atrasiau Sarkar, kad neprisimenu pavadinimo. Siaip as prasiau, kad man daktare nupirktu ja. Tai pati pirale apie 50lt kainavo ir + 50lt sumokejau uz idejima (cia aisku neoficialiai).
Estrella...
Aš už NOVA T mokėjau 50lt ax.gif .Gal čia ir buvo NOVA T,tik tu nežnojai,nes ji ir yra su lenktais galiukais ax.gif
*barbora*
QUOTE(estrella @ 2005 10 09, 10:53)
Aš už NOVA T mokėjau 50lt ax.gif .Gal čia ir buvo NOVA T,tik tu nežnojai,nes ji ir yra su lenktais galiukais ax.gif
*

Nova T yra T formos, o ir kainuoja apie 50lt.Man irgi panasu, kad tai ta pati.Man kai dejo, tai dave informacini lapeli, ant kurio parase tikslia data kada ideta, kad neuzmirsciau ir jei eiciau pas kita gydytoja, tai nesciausi parodyt.Bet deja to daryt neteko, nes buvo istraukta jau po pusmecio.
boruzzze
QUOTE(sarkar @ 2005 10 09, 18:52)
Nova T yra T formos, o ir kainuoja apie 50lt.Man irgi panasu, kad tai ta pati.Man kai dejo, tai dave informacini lapeli, ant kurio parase tikslia data kada ideta, kad neuzmirsciau ir jei eiciau pas kita gydytoja, tai nesciausi parodyt.Bet deja to daryt neteko, nes buvo istraukta jau po pusmecio.
*

hm g.gif taip pigiau iseina, nei kas menesi pirkti KT...
Estrella...
QUOTE(boruzzze @ 2005 10 10, 10:35)
hm g.gif  taip pigiau iseina, nei kas menesi pirkti KT...
*

Pigiau tai pigiau,bet gali netikti schmoll.gif
*barbora*
QUOTE(boruzzze @ 2005 10 10, 11:35)
hm g.gif  taip pigiau iseina, nei kas menesi pirkti KT...
*

Neskaitant visu priesuzdegiminiu vaistu, visokiu tyrimu ir t.t.As per ta pusmeti kol turejau spirale tiek prisifarsiravau vaistu, kad net pagalvotjus bloga darosi.O apie pinigus ismestus as jau ir nebekalbu.Taip kad pigiau tik tada, kai viskas tinka ir ner komplikaciju.
Estrella...
QUOTE(sarkar @ 2005 10 11, 08:58)
Neskaitant visu priesuzdegiminiu vaistu, visokiu tyrimu ir t.t.As per ta pusmeti kol turejau spirale tiek prisifarsiravau vaistu, kad net pagalvotjus bloga darosi.O apie pinigus ismestus as jau ir nebekalbu.Taip kad pigiau tik tada, kai viskas tinka ir ner komplikaciju.
*

Man, nežmoniškas skausmas buvo smileysex.gif metu doh.gif
debesuota
QUOTE(estrella @ 2005 10 11, 07:12)
Man, nežmoniškas skausmas buvo  smileysex.gif metu doh.gif
*

o čia su "mirena" ar paprasta spirale?
Estrella...
QUOTE(debesuota @ 2005 10 11, 09:22)
o čia su "mirena" ar paprasta spirale?
*

Su paprasta ax.gif Nors prieš antrą vaiką nešiojau 7metus,ir jokio skausmo nejutau schmoll.gif Po antro, turėjau po 5mėn išsiimti doh.gif
mergyca
nu matot, viskas priklauso nuo organizmo. Man nei smileysex.gif: skaudejo, nei siaip jokiu nepatogumu nejauciau. Ir tikrai zymiai pigiau, nei KT. Skaityk as uz 5 metus ramybes sumokejau 100lt, tai uz KT uz 4 menesius tiek palikciau. Tarp kitko KT irgi ne visom tinka. As is pradziu geriau iki nestumo Mercilon, man nuo ju bloga budavo, tada patare Mirelle, biski brangiau, bet ten yra maziausia hormonu doze, todel man tiko! Bet dabar jokiu budu neatsisakyciau spirales!
Estrella...
QUOTE(Kamilliux @ 2005 10 11, 11:43)
nu matot, viskas priklauso nuo organizmo. Man nei smileysex.gif: skaudejo, nei siaip jokiu nepatogumu nejauciau. Ir tikrai zymiai pigiau, nei KT. Skaityk as uz 5 metus ramybes sumokejau 100lt, tai uz KT uz 4 menesius tiek palikciau. Tarp kitko KT irgi ne visom tinka. As is pradziu geriau iki nestumo Mercilon, man nuo ju bloga budavo, tada patare Mirelle, biski brangiau, bet ten yra maziausia hormonu doze, todel man tiko! Bet dabar jokiu budu neatsisakyciau spirales!
*

Aš kai tik dabar atsisakiau spiralės ir naudoju mirelle .O sakyk visiškai jokių pašalinių veiksnių nebuvo,net su svoriu viskas tvarkoja?
mergyca
QUOTE(estrella @ 2005 10 11, 12:50)
Aš kai tik dabar atsisakiau spiralės ir naudoju mirelle .O sakyk visiškai jokių pašalinių veiksnių nebuvo,net su svoriu viskas tvarkoja?
*

Mirelle man puikiai tiko! tiesiog nusprendem tureti lialia, todel ir meciau gerti ir iskart per pirma menesi pastojau. Mercilon man netiko, nes pas mane su endokrinine sistema yra biski problemeliu, o Mercilon matyt buvo perdidele hotrmonu doze mano organizmui. O Mirelle skaitosi yra maziausios hormonu dozes tabletes. Ir kas man dar patiko Mirelle tabletese, tai kad jas geri be pertraukos, 28 dienas, todel jau ipranti nepraleisti, nes pastoviai geri. O kodel tu pasirinkai butent Mirelle?
mergyca
O su svoriu man niekad nebuvo problemu. 1.5metu geriau kontraceptikus, bet svoris visiskai nekito. Bet cia irgi priklauso nuo organizmo. Drauge viena per pusmeti 20kg priaugo, bet nezinau nuo kokiu butent KT..
Estrella...
QUOTE(Kamilliux @ 2005 10 16, 09:56)
Mirelle man puikiai tiko! tiesiog nusprendem tureti lialia, todel ir meciau gerti ir iskart per pirma menesi pastojau. Mercilon man netiko, nes pas mane su endokrinine sistema yra biski problemeliu, o Mercilon matyt buvo perdidele hotrmonu doze mano organizmui. O Mirelle skaitosi yra maziausios hormonu dozes tabletes. Ir kas man dar patiko Mirelle tabletese, tai kad jas geri be pertraukos, 28 dienas, todel jau ipranti nepraleisti, nes pastoviai geri. O kodel tu pasirinkai butent Mirelle?
*

Pasirinkau ,nes gydytoja patarė ax.gif ,bet turbūt reikės atsisakyti ,nes nenustoju kraujuoti blink.gif jau antra savaitė blink.gif
laurinka25
as uz kt 4u.gif
muminukas
Aš po gimdymo norėjau gerti KT, bet kol maitinu liepė gydytoja spiralę. o kai prasidės mmm, žiūrėsiu, nes kai gėriau KT, ciklas kaip laikrodis buvo.
krika
dabar kt, o po antro vaiko (jei jis bus) spiralė ilgaaam. bent dabar aš taip galvoju ax.gif
pauksciukas
labas, as irgi turiu spirale, paprasta T formos, jau keturius menesius, pradzioj buvo salutiniu poveikiu, ypac pirma menesi po isidejimo labai skaudejo pilva, bet dabar gerai, nieko nejauciu. Prigasdino drauges, kad bus menesines gausios, ir ilgos, bet visai nieko, pirmos buvo gausios, o dabar visssssai normalios. taip kad as irgi uz spirale thumbup.gif
KOSMĖJA
4u.gif
Noriu paklausti mamų jau turinčių spirales, ar gėrėte antibijotikus ( ar kaip kitaip spec.ruošėtės) tuo metu kai dėjote spirale? g.gif
craizy
Noriu paklausti mamų jau turinčių spirales, ar gėrėte antibijotikus ( ar kaip kitaip spec.ruošėtės) tuo metu kai dėjote spirale? g.gif

as turejau spirale (neseniai issiemiau), tai ruostis tikrai nieko nereikia, o kai idejo geriau savaite vaistu nuo skausmo, analgino lygtai (bet dabar visi pataria ketanova gert). Ir tikrai spirale yra gerai, nei galva reik sukt del neisgertos tabletes, nei rupintis niekuom, aisku jei turi pastovu partneri. thumbup.gif
craizy

as turejau spirale (neseniai issiemiau), tai ruostis tikrai nieko nereikia, o kai idejo geriau savaite vaistu nuo skausmo, analgino lygtai (bet dabar visi pataria ketanova gert). Ir tikrai spirale yra gerai, nei galva reik sukt del neisgertos tabletes, nei rupintis niekuom, aisku jei turi pastovu partneri. thumbup.gif
KOSMĖJA
QUOTE(editukė @ 2005 11 04, 19:20)
as turejau spirale (neseniai issiemiau), tai ruostis tikrai nieko nereikia, o kai idejo geriau savaite vaistu nuo skausmo, analgino lygtai (bet dabar visi pataria ketanova gert). Ir tikrai spirale yra gerai, nei galva reik sukt del neisgertos tabletes, nei rupintis niekuom, aisku jei turi pastovu partneri.  thumbup.gif
*

Aciu, kad atsakei 4u.gif
Dusia
Po antrojo gimdymo įsidėjau spiralę. Po pirmųjų mmm nuėjau pasitikrinti pas ginekologę, ar viskas tvarkoj, spiralės nebėra schmoll.gif Tikrinausi pas kelis gyd., rezultatas tas pats. Visiškai nieko nepajutau ir nepastebėjau schmoll.gif Teko vėl pradėti draugauti su KT ax.gif nes daugiau tokių bajerių nebenoriu doh.gif
Taigis, moralas būtų toks rolleyes.gif Kai įsidedat spiralę, būtinai pasitikrinkit pas gydytoją po pirmųjų mmm 4u.gif biggrin.gif
sanira
Šiaip spiralė labai patogu, bet man kyla įtarimų, kad aš per ją negaliu atstatyti savo buvusio svorio.Dabar sakiau artimiausiu metu eisiu išsiimti, nes jau praėjo 3 metai.
«gėlytė»
Sveikos merginos 4u.gif Gal kuri tiksliai žinot, ar tikrai yra spiralių, kurias deda ir negimdžiusioms? Ar vis tik negimdžiusioms nepatartina dėtis spiralės ir kodėl? Mat aš pastaruoju metu mąstau mesti gerti KT, nes geriau jau beveik 3 m. ir 2 mėn., per tą laiką pakeičiau 3 KT, ir kiekvieną kartą, kai organizmas pripranta prie naujų KT, sumažėja aistra... blush2.gif Dėl to l. nesmagiai jaučiuosi. Norėčiau išsiaiškinti, gal man galima būtų įsidėti spiralę?
Rencike
Gal neįtemą paklausiu blush2.gif , bet labai jau rūpi ar neiškris spiralė nešiojant metinį lialių ant rankų, juk nėra lengva, kokia 11kg? Nes sakoma, kad įsidėjus spiralę negalima sunkiai kilnoti. g.gif
***Žaltvykslė
Niekas tau neiškris.
nep
o zindancioms, kurioms dar nera mmm ar galima? siaip dar girdejau, kad spirale tarsi turi abortuojanti poveiki. nuzudo vos uzsimezgusi vaisiu. stai ir jos kontraceptinis veikimas g.gif moterys nesiojancios daznai to net nezino g.gif
***Žaltvykslė
QUOTE(kisiukas @ 2007 11 06, 19:30)
Niekas tau neiškris.
*

Nešioju daugybę metų ir esu labai patenkinta.
ver
Aš tai už spirales, pas mane įdėta paprastą varinę (Nova-T) prieš 10 mėn., esu patenkinta.
Zylute1
aš tai už KŽ. pati naudoju jau beveik 3 metus . o KAAAAIP PATOGU thumbup.gif drinks_cheers.gif thumbup.gif
baltagulbe
vartoju KT, bet galvoju apie spirale. Vyras važinėja i užsienį, nebūna namie, geriu tas KT ir nervas eina, kad be reikalo save nuodiju. Pasiskaitinejau jūsų komentarus, bet dar turiu abejonių. Auginu du vaikus ir daugiau nebenoriu. Kas galėtu ką patarti, ar verta dėtis ar ir toliau gerti KT g.gif
makalaika
as irgi noriu detis spirale, tableciu negaliu gert nes nuolat pamirstu blush2.gif o leliuko nenoriu artimiausiu metu rolleyes.gif . tai gi ... dabar matinu ir menesiniu dar nera, ar galima ja det siuo metu ar reikia laukti menesiniu? gal kas zinot...
laura7
Sveikos, norejau suzinoti ar auga svoris isidejus spirale?
viltea
KT pakeičiau spirale ir esu labai patenkinta. Reikalai su vyru labai pagerėjo thumbup.gif
sindi
QUOTE(laura7 @ 2008 05 06, 20:28)
*

as turejau mirena,tikrai neaugo,o kaip tik krito,su ja harmonai issiskiria tik i gimda,i krauja pateka laaaabai mazai bigsmile.gif
Papildyta:
QUOTE(laura7 @ 2008 05 06, 20:28)
*

tikrai ne
supermamyte69
Sveikos, isidejau spirale praeita savaite, bet dar siandien jauciuos nekaip, bloga pykina ir kraujuoju. daktare sake kad pora dienu taip gali but, bet jau savaite beveik praejo ir niekas nesikeicia.... norejau paklaust ar kas buvot susidre su tokia situacija, ar tai normalu?
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.