Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Kūdikio planavimas ir krizė
Supermamų klubas > Apie nėštumą ir gimdymą > Nėštumo planavimas
Pages: 1, 2, 3, 4, 5
samanaa
sveikos. nezinau ar si tema vietoj, bet labai idomu butu suzinoti, ka jus manote apie vaikelio planavima krizes metu? mes su draugu labai to norime.Taciau gyvename nuomojame bute. Kolkas abu dirbame. Draugas dirba individualioje imoneje, kurioje jau prasidejo darbuotoju mazinimai. Mano darbas stabilesnis, taciau baime vistiek yra. Kokia jusu nuomone, ar vertetu palaukti kol ekonomika pasitaisys, ar visdelto nieko nelaukti?
-Mylia-
QUOTE(samanaa @ 2009 08 05, 13:36)
sveikos. nezinau ar si tema vietoj, bet labai idomu butu suzinoti, ka jus manote apie vaikelio planavima krizes metu? mes su draugu labai to norime.Taciau gyvename nuomojame bute. Kolkas abu dirbame. Draugas dirba individualioje imoneje, kurioje jau prasidejo darbuotoju mazinimai. Mano darbas stabilesnis, taciau baime vistiek yra. Kokia jusu nuomone, ar vertetu palaukti kol ekonomika pasitaisys, ar visdelto nieko nelaukti?
*

Na, tokiu, nieko gero nežadančiu metu, planuoti vaiką nėra labai gerai.Nebent esate tikra, kad pragyvenimo šaltinis garantuotas ir neteks kęsti nepritekliaus, turite pakankamai santaupų. Bet aš susilaikyčiau. blush2.gif Vistik, geriau vienai pabadaut ir kruopas pavalgyt , jei jau visai prastai, nei apgailestauti, kad vaikučiui kažko būtino trūksta. Žinoma, visuomet yra išimčių. Spręsti reikia tik dviems žmonėms, kurie tą vaikutį sukurs. smile.gif
trr
jeigu jums jau senai ne dvidešimt, ir tikrai labai ABU to norite, manau nereikia paisyti tokių kintamų išoriškų dalykų kaip ekonominė krizė ir laukti neverta. (o ką daryti jei pagimdei prieš pat krizę? paprašyti sulysti atgal? g.gif ) dar ir nežinia kada pasiseks užkibti, nežinia ir kada ta krizė baigsis, žodžiu, aš siūlyčiau neatidėlioti.. 4u.gif 4u.gif biggrin.gif

p.s. beje, net neabejoju, kad dauguma čia sakys palaukti kol baigsis krizė. bet tai proto balsas, tačiau kalbant apie vaikus manau labiau reiktų klausyti širdies balso... mirksiukas.gif 4u.gif
-Mylia-
QUOTE(trr @ 2009 08 05, 15:32)
dar ir nežinia kada pasiseks užkibti, nežinia ir kada ta krizė baigsis, žodžiu, aš siūlyčiau neatidėlioti..  4u.gif 4u.gif  biggrin.gif

p
*

Panašu, kad krizė Lietuvoje nesibaigs greitai.bent jau pasiklausius žinių, paskaičius laikraščių, optimizmas sumažėja iki mažiau nei minimumas...Bet čia ne į temą. Vaikas ne pirkinys.Dėl jo šeima turi tvirtai nuspręsti abu KARTU, kaip jau ir minėjau. smile.gif
zhilius
Perduokit savo vyrui, kol bent del jusu ir savo ateities nera garantiju, tegu nesaudo "pilnom kulkom", Lietuvoj jau uztenka langu dauzytoju seimui.
rakatanga
O aš manyčiau, kad jeigu tvirtai nusprendėte tai atidėlioti tikrai neverta, juk teisingai pasakyta mintis, kad krizė gali tęstis kelis metus, ir kas žino kas bus po tų kelių metų, tada laukti kol ekonomika atsigaus - dat keletas metelių doh.gif Sakoma, kad kiekvienas gimęs vaikelis atsineša savo dalį mirksiukas.gif Gal kas sukritikuos, tačiau aš tuo tikiu ax.gif Mes irgi norime antro vaikelio ir man nesvarbu, kad krizė, žinoma nepuolam stačia galva į "gamybos procesą", tačiau šiuo atveju tą lemia tikrai ne krizė mirksiukas.gif
samanaa
QUOTE(rakatanga @ 2009 08 05, 16:05)
O aš manyčiau, kad jeigu tvirtai nusprendėte tai atidėlioti tikrai neverta, juk teisingai pasakyta mintis, kad krizė gali tęstis kelis metus, ir kas žino kas bus po tų kelių metų, tada laukti kol ekonomika atsigaus - dat keletas metelių  doh.gif Sakoma, kad kiekvienas gimęs vaikelis atsineša savo dalį  mirksiukas.gif  Gal kas sukritikuos, tačiau aš tuo tikiu  ax.gif Mes irgi norime antro vaikelio ir man nesvarbu, kad krizė, žinoma nepuolam stačia galva į "gamybos procesą", tačiau šiuo atveju tą lemia tikrai ne krizė  mirksiukas.gif
*

aciu uz pasisakymus g.gif reiks rimtai viska apsvarstyti, tikrai nenoriu kad vaikui ko nors truktu schmoll.gif
trr
QUOTE(zhilius @ 2009 08 05, 15:53)
...kol bent del jusu ir savo ateities nera garantiju,...
*

garantijų niekada nėra. 4u.gif

QUOTE(samanaa @ 2009 08 05, 16:27)
aciu uz pasisakymus g.gif  reiks rimtai viska apsvarstyti, tikrai nenoriu kad vaikui ko nors truktu schmoll.gif
*

paprastai jei tikrai norima, abejonių visai nekyla.. jokių.. cool.gif 4u.gif
zhilius
Nesuprantu uzmoju dirbinti vaikus, kai net nesi garantuotas del savo subines...
samanaa
QUOTE(zhilius @ 2009 08 05, 16:53)
*

del savo subines niekada negali buti tikras.iseisi i kiema ir nudurs banditas su peiliu, ir liks vaikai naslaiciai...
zhilius
QUOTE(samanaa @ 2009 08 05, 17:01)
del savo subines niekada negali buti tikras.iseisi i kiema ir nudurs banditas su peiliu, ir liks vaikai naslaiciai...
*

Jei turite priesu, kurie tyko prismeigti prie sienos, tada tikrai nereiketu uzsiimti vaiku planavimu, bet jei ne, tai finansinio garanto nebuvimas yra svarbesnis argumentas nei tikimybe buti uzpultam kandziu.
trr
QUOTE(zhilius @ 2009 08 05, 17:18)
Jei turite priesu, kurie tyko prismeigti prie sienos, tada tikrai nereiketu uzsiimti vaiku planavimu, bet jei ne, tai finansinio garanto nebuvimas yra svarbesnis argumentas nei tikimybe buti uzpultam kandziu.
*

o taip, vos prieš pora metų laaabai daug žmonių jautėsi laaabai garantuoti finansiškai.. o kas dabar.. cool.gif
tirida
QUOTE(zhilius @ 2009 08 05, 16:53)
*

nu zinoma, tai gal geriau palaukim geresniu laiku (dar nezinia kada jie ateis, o gal ir nesulauksi...) ir tada bandykim kazka gaminti, kai jau nebebus galimybiu???
o jeigu nieko neplanuoji, bet mazylis beldziasi? oi, atsiprasau mazyli, dabar krize, negalesim taves auginti....
mes gyvenam nuomojamame bute, nuo algos iki algos (plius dar jos veluoja). ir stai, uzkibo 4u.gif . ir as tuo labai dziaugiuosi, nes tikrai nezadu laukti kol man bus virs 30, kai bus isvis sunku pastoti. nes nuo pat paauglystes visokiu problemeliu turejau, pastoviai pas gine vazinedavau, ir dabar netgi pastojusiai teko iskart biuleteni tris savaites praguleti, nes kazkas negerai daresi verysad.gif .
todel siulau visoms ivertinti, kokios vertybes jums yra svarbesnes. nes jei dabar nuspresite vienaip, veliau viska pakeisti gali buti jau per velu.
samanaa
QUOTE(tirida @ 2009 08 06, 11:23)
nu zinoma, tai gal geriau palaukim geresniu laiku (dar nezinia kada jie ateis, o gal ir nesulauksi...) ir tada bandykim kazka gaminti, kai jau nebebus galimybiu???
o jeigu nieko neplanuoji, bet mazylis beldziasi? oi, atsiprasau mazyli, dabar krize, negalesim taves auginti....
mes gyvenam nuomojamame bute, nuo algos iki algos (plius dar jos veluoja). ir stai, uzkibo 4u.gif . ir as tuo labai dziaugiuosi, nes tikrai nezadu laukti kol man bus virs 30, kai bus isvis sunku pastoti. nes nuo pat paauglystes visokiu problemeliu turejau, pastoviai pas gine vazinedavau, ir dabar netgi pastojusiai teko iskart biuleteni tris savaites praguleti, nes kazkas negerai daresi verysad.gif .
todel siulau visoms ivertinti, kokios vertybes jums yra svarbesnes. nes jei dabar nuspresite vienaip, veliau viska pakeisti gali buti jau per velu.
*

o kokie jusu spejimai, kada ta krize baigsis?
zhilius
QUOTE(trr @ 2009 08 05, 18:27)
o taip, vos prieš pora metų laaabai daug žmonių jautėsi laaabai garantuoti finansiškai..  o kas dabar.. cool.gif
*

Tureti darba ir paskola bustui, tai dar nera jokia finansinio uznugario garantija, kas turejo daugiau, smarkiai nesiskundzia ir dabar.

QUOTE(tirida @ 2009 08 06, 11:23)
*

Tema apie planavima, o ne apie shara.
Melisandra
Davė Dievas dantis, duos ir duonos.. Reikia tik noro, pastangų ir tikrai ir tėveliai bus pavalgę ir mažylis aprūpintas ax.gif
-Mylia-
QUOTE(Melisandra @ 2009 08 06, 14:31)
Davė Dievas dantis, duos ir duonos.. Reikia tik noro, pastangų ir tikrai ir tėveliai bus pavalgę ir mažylis aprūpintas ax.gif
*

Deja, ne visada šis posakis pasitvirtina.
zhilius
QUOTE(Melisandra @ 2009 08 06, 14:31)
Davė Dievas dantis, duos ir duonos..
*

Buna kartais, kad ne tik neduoda duonos, bet dar ir i dantis duoda.
sima_1
O aš girdėjau pasakymų, kad kaip tik krizė - tinkamiausias laikas gimdyti ir auginti vaikus smile.gif Dalinai sutikčiau su tuo. Ypač jei iki tol alga normali buvo, tai gausi tą pašalpą juk.
zhilius
Tik gimdyti ir gimdyti, niekam nerupi, kad gimstamumo mazejimas butu 20 kartu efektingesnis gelbejant pasaulio ekologija, nei bet kuri kita priemone.
-Mylia-
QUOTE(sima_1 @ 2009 08 06, 15:22)
O aš girdėjau pasakymų, kad kaip tik krizė - tinkamiausias laikas gimdyti ir auginti vaikus smile.gif Dalinai sutikčiau su tuo. Ypač jei iki tol alga normali buvo, tai gausi tą pašalpą juk.
*

O jei valstybė neturi iš ko tas pašalpas mokėti? g.gif
mergina05
geras klausimas, atsakymo ieškau ir pati, daug už ir prieš, kol kas sprendimo jokio.
sima_1
QUOTE(-Mylia- @ 2009 08 07, 13:10)
O jei valstybė neturi iš ko tas pašalpas mokėti?  g.gif
*

Hm.. na kol kas kiek žinau moka dar g.gif kaip paskui bus, velnias žino
*GALATĖJA*
Sunku ka ir patarti. Pamenu, kai pagimdziau pries 15 metu patekom i savo asmenine finansine krize. Suzinojau kas tas yra badas ir ka reiskia su vaiku ant ranku sedeti ir nezinoti, ar turesi rytoj valgyt. Skolas uzsiauginom ir nesimate jokiu prosvaisciu ateityje (as vaika auginau, gaudavau po 50 lt/men, vyras leido sau nedirbti, nes buvo meninykas). Ir ka, isgyvenom, nenumirem, bulves bevalgydami puse metu. Dabar kai pagalvoju, daug ko mane ismoke tas laikotarpis, pazinau tamsiaja gyvenimo puse. Jeigu galeciau ka nors pakeisti praeityje, gal ir rasciau ka, bet tikrai sutikciau vel ta pati isgyventi ir tureti vaika, negu tureti pilnas lekstes ir jo netureti. Tai tokie tai mano komentarai.
trr
QUOTE(zhilius @ 2009 08 06, 15:32)
Tik gimdyti ir gimdyti, niekam nerupi, kad gimstamumo mazejimas butu 20 kartu efektingesnis gelbejant pasaulio ekologija, nei bet kuri kita priemone.
*

įdomiai čia, jūs gyvenimo taip nekenčiate ar vaikų? g.gif
_una_
QUOTE(samanaa @ 2009 08 06, 12:53)
o kokie jusu spejimai, kada ta krize baigsis?
*

O jūs gal žinote kada kita prasidės g.gif ?
Liniuks
QUOTE(samanaa @ 2009 08 05, 16:27)
aciu uz pasisakymus g.gif  reiks rimtai viska apsvarstyti, tikrai nenoriu kad vaikui ko nors truktu schmoll.gif
*

Visiškai nebūtina, kad vaikas VISKĄ turėtų... Laikui bėgant įgyjama po truputuką.
Jūsų vietoje abejočiau, jei būčiau bedarbė, negausianti motinystės pašalpos, na, žodžiu, jei šeimos padėtis būtų visiškai kritinė
Renatele0202
*GALATĖJA* 4u.gif
Dzenete
dabar negalima gimdyti nes krize, paskui reiks darbo karjeros siekti, paskui dar kazkas ir taip ir nerasime to laiko vaikeliui, manau jei turi darba tai kaip tik dabar galima gimdyti, juk niekur ta valstybe nedings, mokejo ir mokes tas pasalpas. vat mano dukrai tuoj 2 metai, baigesi motinystes ismokos, grysti nera kur, o naujo darbo kaip ir nelabai kazka padoraus galima rasti mano mieste. manau kad vat ce ir pasijaus krize, juokais net pagalvoju reikejo po metu antra gimdyti buciau galejusi gyventi dar ramiai biggrin.gif
P.S. zmones ir kara ir tremti isgyveno, ir nemanau kad kazkam tokiu klausimu kilo.
samanaa
QUOTE(Dzenete @ 2009 08 08, 16:10)
dabar negalima gimdyti nes krize, paskui reiks darbo karjeros siekti, paskui dar kazkas ir taip ir nerasime to laiko vaikeliui, manau jei turi darba tai kaip tik dabar galima gimdyti, juk niekur ta valstybe nedings, mokejo ir mokes tas pasalpas. vat mano dukrai tuoj 2 metai, baigesi motinystes ismokos, grysti nera kur, o naujo darbo kaip ir nelabai kazka padoraus galima rasti mano mieste. manau kad vat ce ir pasijaus krize, juokais net pagalvoju reikejo po metu antra gimdyti buciau galejusi gyventi dar ramiai  biggrin.gif
P.S. zmones ir kara ir tremti isgyveno, ir nemanau kad kazkam tokiu klausimu kilo.
*

aciu uz nuomones smile.gif sutinku, kad tokiu dalyku atidelioti negalima.Zodziu, kaip bus lemta taip ir bus rolleyes.gif
swajojuu
QUOTE(samanaa @ 2009 08 05, 17:27)
*

Dazniausiai, jei kazko truksta materealine prasme, tai tevams,o ne vaikui schmoll.gif juk svarbiausia,kad jis butu mylimas, krize ar ne krize,manau,vaikams maziausiai rupi. Nebent maziau zaislu tures doh.gif bet nemanau,jog nuo to bus nelaimingesnis
Papildyta:
QUOTE(zhilius @ 2009 08 06, 16:32)
*

Taip, o ypac Kinijoj ar Indijoj. Bet tikrai ne Lietuvoje, kur tauta ir taip nyksta.... schmoll.gif
zhilius
QUOTE(trr @ 2009 08 07, 16:12)
įdomiai čia,  jūs gyvenimo taip nekenčiate ar vaikų?  g.gif
*

Gyvenima kenciu, vaiku nelabai.

QUOTE(Una Li @ 2009 08 07, 21:34)
O jūs gal žinote kada kita prasidės g.gif ?
*

Kita krize Lietuvoje neprasides dar maziausiai 150 metu, nes pirmoji, kuri tesiasi nuo 1991m. iki tol nesibaigs.
_una_
QUOTE(zhilius @ 2009 08 12, 11:42)
Kita krize Lietuvoje neprasides dar maziausiai 150 metu, nes pirmoji, kuri tesiasi nuo 1991m. iki tol nesibaigs.
*

Siūlot atidėt vaikų gimdymą 150 metų g.gif ? Abejoju ar tada bepavyks schmoll.gif .
zhilius
QUOTE(swajojuu @ 2009 08 12, 11:32)
Taip, o ypac Kinijoj ar Indijoj. Bet tikrai ne Lietuvoje, kur tauta ir taip nyksta.... schmoll.gif
*

Ji as siaip ar taip pasmerkta isnykti, tai kam be reikalo dar prisideti prie EKOkalapso?

QUOTE(Una Li @ 2009 08 12, 12:05)
Siūlot atidėt vaikų gimdymą 150 metų g.gif ? Abejoju ar tada bepavyks schmoll.gif .
*

Ne, siulau vaziuoti tai daryti i Kinija arba Indija, ten niekad nera jokiu kriziu, beto ten daug lycnu siauraakiu ir juodaveidziu.
_una_
QUOTE(zhilius @ 2009 08 12, 12:16)
Ne, siulau vaziuoti tai daryti i Kinija arba Indija, ten niekad nera jokiu kriziu, beto ten daug lycnu siauraakiu ir juodaveidziu.
*

Čia aš apie jus rašiau, aš neturiu problemų nei su vaikų planavimu, nei su krizėm. Beje, jūsų žinios apie Kiniją kiek pasenusios - dabar ten leidžiama turėti tik vieną vaiką, o antro jei valdžia per nėštumą nespėja nugalabyti, tai tėvams tenka dideles baudas už jį mokėt 4u.gif .
zhilius
QUOTE(Una Li @ 2009 08 12, 14:40)
Čia aš apie jus rašiau, aš neturiu problemų nei su vaikų planavimu, nei su krizėm. Beje, jūsų žinios apie Kiniją kiek pasenusios - dabar ten leidžiama turėti tik vieną vaiką, o antro jei valdžia per nėštumą nespėja nugalabyti, tai tėvams tenka dideles baudas už jį mokėt 4u.gif .
*

Zinau apie vieno vaiko politika Kinijoje, prikisau ja retoriskai.
Papildyta:
QUOTE(Una Li @ 2009 08 12, 12:05)
*

As vaiku neplanuoju.
trr
QUOTE(zhilius @ 2009 08 12, 11:42)
Gyvenima kenciu, vaiku nelabai.

*

QUOTE(zhilius @ 2009 08 12, 14:50)

As vaiku neplanuoju.
*

na tai va, neplanuojate, nes nekenčiate jų, o ne vien todėl, kad kilniaširdiškai "gelbėtumėt pasaulio ekologiją" ar labai kentėtumėt nuo krizės.. cool.gif tai kam apie tai skiesti..
zhilius
QUOTE(trr @ 2009 08 12, 15:10)
na tai va, neplanuojate, nes nekenčiate jų, o ne vien todėl, kad kilniaširdiškai "gelbėtumėt pasaulio ekologiją" ar labai kentėtumėt nuo krizės..  cool.gif  tai kam apie tai skiesti..
*

Ar jus bent zinote su kuo yra valgomas sarkazmas?
_una_
QUOTE(zhilius @ 2009 08 12, 15:20)
Ar jus bent zinote su kuo yra valgomas sarkazmas?
*

O jūs įsitikinęs, kad žinote kas yra sarkazmas biggrin.gif ?
zhilius
QUOTE(Una Li @ 2009 08 12, 15:44)
O jūs įsitikinęs, kad žinote kas yra sarkazmas biggrin.gif ?
*

Isitikines, neisitikines, sarkazmas ar ironija nu koks bl skirtumas, neber apie ka rasyt? Smailika koki vietoj posto geriau imeskit i netrinkit klaviaturos.
INGirJANG
Truputi finansinio aiksumo vaiko auginimo etape iki 2 metu 4u.gif

1. Jei vaikiuka maitinsite savo pienuku, tai realiai, vaiko auginimui per men iki 6 men uzteks ir 100 lt. Geresni pampersai apie 40 lt reikia 2pok. Taigi 80 lt. 20lt priskirkime kt islaidoms.
2. Nuo 6men galima primaitineti. Manau bulves, morkos, o buoliai, ir visokios kruopienes tikrai brangiai nekainuoja, taigi vaikiuko maistui iseis tikrai gana nebrangiai mirksiukas.gif
3. Nuo 1 m, vaikiuka valgo viska ka ir suauges zmogus, taigi, maistas brangiai nekainuoja, o be to jau galima bandyti ir ant puoduko sodinti, mazinant islaidas pampersams.
4. Rubeliai, irgi brangiai nekainuoja jei pirksite "padevetu parduotuvese". As rubus savo vaikams, visada perku is ten, nes jie buna geros kokybes, ir nenunesioti, oroginalus 4u.gif
5. Zaislu savo antram vaikiukui bnebeperku, nes tokiems maziukams idomiausia aplinka. Be to dazniausiai zaislu pridovanoja visokios mociutes ir drtaugai eidami i svecius biggrin.gif

Taigi, realiai, paskaiciavus vaiko auginimas iki 7m tikrai brangiai nekainuoja 4u.gif

Manau, kad visos islaidos isauga kai vaikas pradeda lankyti mokykla, burelius, taciau juk kol vaikiukui sueis 7 metai, tai jau ir visokios krizes praeis.
Papildyta:
Beje, i idomu, kas ieina i mineta savoka VISKAS: "vaikiukui VISKA nupirkti"? Kas 2 metuku bamblui yra VISKAS???
Fanore
Jei tikrai norite abu, tai turekite, na reikia gi ju, reikia.
Pas mane ir biologinis laikrodukas pradejo tikseti, bet negalim sau to leisti, nes na neuztenka tu keliu litu per men, ir iki 7 metu, o kodel neparaset minus mamos atlyginimas.Taigi, kad ir labai norisi, bet ziuriu i padeti blaiviai.
Gerai, as atlyginimo nebegausiu, bet kazkuri tai laika gausiu motinystes pinigelius, o kas paskui, kai pinigeliai baigsis, darbas mano pamaininis, turiu samdyti aukle, nes seneliu nera, vyras dirba ilgas valandas.
Taip, kad aisku prie didelio noro galetumeme, bet velgi baime, o jei vyras neteks darbo, ar man nebebus kur gryzti, na zodziu, daug visokiu bet.
Zodziu, kol kas teks tenkintis mano dvejais dziaugsmais, kurie jau dideli, ir stengtis, kad jiems ateityje ko netruktu.
_una_
QUOTE(zhilius @ 2009 08 12, 17:20)
Isitikines, neisitikines, sarkazmas ar ironija nu koks bl skirtumas, neber apie ka rasyt? Smailika koki vietoj posto geriau imeskit i netrinkit klaviaturos.
*

stupid.gif thumb_yello.gif .
AgathaGray
butent del tos krizes mano vyras ir padejo laikina taska, neva, kol ji baigsis. bet po truputi vis lenkiu ji savo pusen, motyvuodama, kad milijonu nereikia. na, gal ju daugiau reikes leidziant i mokslus ar pan, bet auginant mazus, tikrai is pirmo patirties zinau, nereikia. nenoriu didelio metu skirtumo, ir manau kitais metais turesiu, netgi jei reiktu gudraut, nors nesazininga taip butu.............
~Dark Elf~
As vaikus myliu ir kenciu...bet neuzka dbr jo nedaryciau.Pati galiu iskrist is darbo..MB gali t.p. dar ir ant kupros vaikas ... is ko maitinciau?
Kazkas cia raso,kol mazas vaikas mazai pinigu reik... tad paskaiciuokit brangioji dar karta..kokios islaidos bus. Juk savo pienu nemaitinsit iki dvieju metu,t.p. iskart nesodinsit i tualeta....ir daug daug kitu dalyku..ar savo lovoje guldysit miegot,liulkos,zaislu,drabuziu nepirksit...o jie greit auga...ir daug kitu islaidu.cia jums ne chichanki chachanki.
Tik atrodo,kad nieko nereik.. mirksiukas.gif
INGirJANG
QUOTE(AsataN<-- @ 2009 08 12, 22:58)
As vaikus myliu ir kenciu...bet neuzka dbr jo nedaryciau.Pati galiu iskrist is darbo..MB gali t.p. dar ir ant kupros vaikas ... is ko maitinciau?
Kazkas cia raso,kol mazas vaikas mazai pinigu reik... tad paskaiciuokit brangioji dar karta..kokios islaidos bus. Juk savo pienu  nemaitinsit iki dvieju metu,t.p. iskart nesodinsit i tualeta....ir daug daug kitu dalyku..ar savo lovoje guldysit miegot,liulkos,zaislu,drabuziu nepirksit...o jie greit auga...ir daug kitu islaidu.cia jums ne chichanki chachanki.
*

O jus turite vaiku?

Kadangi esu 2vaikau mama, tikrai labai atsakingai galiu pareiksti, kad mazam vaikui, bent jau iki 2m, tikrai islaidos nera dideles. Kaip jau ir minejau, jei kudikis maitinamas MP, pagrindines islaidos eina ant pampersu. Mes per menesi ant ju isleidziame 80 lt(2pok), taciau juk galima nepirkti huggies pampersu, yra zymiai pigesniu mirksiukas.gif
Maitina MP vaikus ir iki 2m, taciau vaiko iki 2m papildomas maistas tikrai nera imantrus, kruopienes, darzovienes brangiai nekainuoja biggrin.gif

O tokius daiktus kaip lovyte, galima ir po truputi iki vaiko gimimo nusipirkti.
Zaislu pikrti tikrai neapsimoka, nes paprastai idomiausi zaislai kaip taisykle buna visokie puodai, paprastas popierius ir tt. o geriausia tai aplinkos tyrinejimas ir komodu rausimas bigsmile.gif

Nezinau, kol kas mums musu maziulis (jam greitai bus 1m) per menesi "kainuoja" 100lt tongue.gif Zinoma, man pasiseke kad maitinu savo MP.
Gorada
QUOTE(AsataN<-- @ 2009 08 12, 23:58)
Kazkas cia raso,kol mazas vaikas mazai pinigu reik... tad paskaiciuokit brangioji dar karta..kokios islaidos bus. Juk savo pienu  nemaitinsit iki dvieju metu,t.p. iskart nesodinsit i tualeta....ir daug daug kitu dalyku..ar savo lovoje guldysit miegot,liulkos,zaislu,drabuziu nepirksit...o jie greit auga...ir daug kitu islaidu.cia jums ne chichanki chachanki.
*

nu man irgi uzkliuvo tas postas, nu noreciau paziureti kaip vaikas uz tokius pinigus auginamas iki 7 metu.... vargsas vaikas. kad ir kudikiui, jam reikia gerokai daugiau nei pienelis, kur higienos reikmenys? kur vezimai, loveles, kedutes i masina, del devetu drabuziu sutinku, bet si ta vistiek noresis naujo nupirkti...... vaikiukas augs tai kur visoss sultytes tyreles? kur zaislai kuriu ugtelejusiam vaikui jau tikrai reikes. o jeigu dar ne vienas vaikas seimoj???? mano sesuotris augina, kad ir mazuciukai buvo, bet yra skirtumas kur pirkti viena banana ir kur tris. ir lygiai tas pats visur!!!!
o jeigu dar su pieneliu problemos???? prasideda misinukai, ir pacio pigiausio turbut niekas nenori pirkti.... nugi dar yra milijonai dalyku kuriu reikes.

nzn, as vaiku dar nenoriu, nors tarp kitko maza mamyciuka namuose turiu. t.y. 2 menesiu šunelis, ir jau sitas pukuotis man tikrai nemazai kainuoja, ziasliukai skaniukai ir vizitai pas veta t.t. tai itariu kiek vaikas kainuotu doh.gif
INGirJANG
QUOTE(Gorada @ 2009 08 13, 10:41)
nu man irgi uzkliuvo tas postas, nu noreciau paziureti kaip vaikas uz tokius pinigus auginamas iki 7 metu.... vargsas vaikas. kad ir kudikiui, jam reikia gerokai daugiau nei pienelis, kur higienos reikmenys? kur vezimai, loveles, kedutes i masina, del devetu drabuziu sutinku, bet si ta vistiek noresis naujo nupirkti...... vaikiukas augs tai kur visoss sultytes tyreles? kur zaislai kuriu ugtelejusiam vaikui jau tikrai reikes. o jeigu dar ne vienas vaikas seimoj???? mano sesuotris augina, kad ir mazuciukai buvo, bet yra skirtumas kur pirkti viena banana ir kur tris. ir lygiai tas pats visur!!!!
o jeigu dar su pieneliu problemos???? prasideda misinukai, ir pacio pigiausio turbut niekas nenori pirkti.... nugi dar yra milijonai dalyku kuriu reikes.

nzn, as vaiku dar nenoriu, nors tarp kitko maza mamyciuka namuose turiu. t.y. 2 menesiu šunelis, ir jau sitas pukuotis man tikrai nemazai kainuoja, ziasliukai skaniukai ir vizitai pas veta t.t. tai itariu kiek vaikas kainuotu  doh.gif
*

Vezimai, loveles, kedutes, juk perkami ne kas menesi???? Tokius dalykus galima pasitaupius susipirkti po truputi doh.gif biggrin.gif O ir tie ne milijonai kainuoja, galima labai puikiu padevetu dalyku nusipirkti ir SM biggrin.gif
Sakote sultytes, tyreles.... Zinoma visada yra paprsaciau nueiti i parduotuve ir nusipirkti gatava produkta, nei isvirti savo kudikiui kompotuko, ar paciam su blenderiu sumalti ir padaryti tyrele doh.gif biggrin.gif
Sakote ziaslai ugtelejusiam vaikui biggrin.gif Mano 5 m vaikui, geriausias zaislas kompiuteris doh.gif biggrin.gif

Gorada
QUOTE(INGirJANG @ 2009 08 13, 11:55)

Sakote ziaslai ugtelejusiam vaikui biggrin.gif  Mano 5 m vaikui, geriausias zaislas kompiuteris doh.gif  biggrin.gif
*

ane, sakot tai tinkamas zaislas penkiameciui?
INGirJANG
QUOTE(Gorada @ 2009 08 13, 11:03)
ane, sakot tai tinkamas zaislas penkiameciui?
*

ane, sakot netinkamas? Matote, yra visokiu lavinanciu vaizduote ir atminti zaidimu biggrin.gif
Bet tema ne apie tai.

Papildyta:
Kol neturejau vaiku ir as isivaizdavau, kad vaikai "kainuoja" milojonus.
As tik noriu pasakyti, kad visos islaidos proporcingai auga, augant vaikui. Taciau juk niekas nezino kaip bus po poros metu, gali Lt ekonomine padetis dar labiau suprasteti, o gali ir atsigauti, kas butu jeigu butu.

This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.