Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Astigmatiniai kontaktiniai lęšiai
Supermamų klubas > Grožis ir sveikata > Šeimos ir moters sveikata
Pages: 1, 2
Jamaika
Sveikos mamytes smile.gif
Take buvo gana placiai isrutuliota tema apie akinius ir linzes. Taigi ir as viena is akiniuociu  ;D Kartais nesioju ir linzes. Turiu toki dalyka kaip astigmatizmas. Kas turi ji, tai supras. Tai va, norejau paklausti, ar perkate specialias astigmatines linzes (jei is viso perkat) ar paprastas sferines? Man kazkaip labai norisi nesioti tik linzes, bet kiek domejausi, tai tos astigmatines 460-480 lt kainuoja. O gal zinot kur pigiau? Nagi, astigmatikes, pasidalinkit rupesteliu  :smile.gif
mamulia
As astigmatike,bet linzes bijau nesiot,nes isidet labai baisu atrodo,kaip ten kazkoki svetimkuni i aki kist  ???
Jamaika
As tai kai kokia proga einu be akiniu, tai turiu paprastas linzes, bet su jom ir regejimas ne toks, koks turetu buti. Viena karta buvau nusipirkus astigmatines - nu fantastika. Bet kad ziauriai brangu  :'(
O tu mamulia niekad net nebandei linziu?
ITA
Aš irgi  į atigmatikių kompaniją puikiai tinku! [img]http://members.fortunecity.com/bbsmilies/ericmorecambe.gif[/img]. Aš praktiškai visada su linzem, bet   nešioju ne astigmatines, bet paprastas Bausch & Lomb.  Astigmatinių tikrai fantastiška kaina. O su akiniais tai man užburtas ratas- kiek darausi tiek vistiek jie man "ne taip rodo". Visdėlto su linzėm, kad ir paprastom man geriau. Nors kai dabar su leliūnu namie dagiau laiko praleidžiu, tai su akiniai ir draugauju, o linzės tik išėjimams.
mamulia
ne...niekad nebandziau... :smile.gif
Jamaika
Ita, o tau regejimas neblogeja nuo to, kad ne visai tinkamas linzes nesioji? Beje, pas tave + ar -? Bent man kaip aiskino, kad jei minusinis regejimas, su linzem visada geriau jausies nei kai pliusinis. Atseit linzes labiau pritaikytos trumparegiams. Man tai jauciasi skirtumas tarp paprastu linziu ir akiniu  :-/
ITA
Jamaika, pas mane  minusas, o blogėt jau eilė metų neblogėja ir geriau jau neblogėtų,nes ir taip jau -7!!!!! O su linzėm tikrai geriau matau ir man taip aiškino, kad aš niekad taip su akiniais gerai nematysiu kaip matau su linzėm! O tavo ar +?
Jamaika
Aha, pas mane +3,5 ir +4. Tai as ir su astigmatinem nematysiu taip gerai, kaip su akiniais, bet vis tiek labai labai norisi  :'( Tai va ir gundausi. Bet ta kaina  :o
Mirtishe
cia priklausomai koks tas astigmatizmo laipsnis... jei nedidelis nebutina prikti specialias linzes.

as jau seniai su akiniais, bet turiu ir linzes. Akiniai astigmatiniai, o linzes - paprastos. Regos astrumas, be abejo, geresnis su akiniais smile.gif
Jamaika
QUOTE (Mirtishe @ 2004 01 08, 14:28)
cia priklausomai koks tas astigmatizmo laipsnis... jei nedidelis nebutina prikti specialias linzes.

as jau seniai su akiniais, bet turiu ir linzes. Akiniai astigmatiniai, o linzes - paprastos. Regos astrumas, be abejo, geresnis su akiniais smile.gif

As paprastas irgi turejau, bet matymas visai ne tas. Uzsisakiau astigmatines linzes, tikiuosi viskas bus gerai.
Ingaaa
O kaip tu astigmantizminiu ( nezinau ar taip parasiua) linziu naudojimo laikas kiek laiko jas galima naudot suplojus tokia sumele??
Kas galit rekomenduot kokias linzes, kokios firmos geresnes?
As visada nesiojua linzes bet kai laukiausi leliuas tai teko isigyt akinukus cool.gif
Su akinaiis visada jauciu diskomforta kabo kazkas ant nosies ir dar be to rasoja ir kai lyja nepatogu labai. Nesiodama linzes jauciausi kaip su sveikom akim.
Sestadieni buvau uzsukus fielman optikos salone tai nustate kokio stiprumo linziu reikia tik va kad neturejo tokiu kokiu reikia tai ir likau be ju sad.gif Man siule Bausch & Lomb linzes , ka jus apie jas girdeje ar verta jas pirkt? Ir aplamai koks Vilniuj geriuasias optikos salonas?
Jamaika
Alvija, as uzsisakiau Bauch and Lomb linzes, man su kaledine nuolaida kainavo 392lt (be nuolaidos butu 490). Tokios pacios linzes skirtingose optikose skirtingai kanuoja (apie 100lt kaina svyruoja), todel reikia visur pasidometi. Uz ta suma as gausiu 7 poras menesiniu linziu. Bet viena pora galima isnesioti gerai priziurint iki 3 menesiu. Taigi manau metams man ju tikrai uzteks, tuo labiau kad akinius turiu.
Ajuss
Aš irgi astigmatikė, bet lindzių išvis negaliu nešioti, nes mano akys labai jautrios, net tušą tik specialų galiu naudoti ir tai tik išeigai, redsykiais, bo jei dažniau, tai akys kaip žvyro pripiltos blink.gif .
Bet pripratau aš prie akinių ir nejaučiu didelio diskomforto rolleyes.gif . Nu tik nervija kai lyja mad.gif
Atize
o ar galetumete mamos man neismaneliai paaiskinti ka reiskia astigmatizmas na nesuprantu as to zodzio prasmes o tarptautiniu zodziu zodyno nelabai turiu sad.gif...
mamulia
QUOTE (Atize @ 2004 01 12, 15:27)
o ar galetumete mamos man neismaneliai paaiskinti ka reiskia astigmatizmas na nesuprantu as to zodzio prasmes o tarptautiniu zodziu zodyno nelabai turiu sad.gif...

Astigmatizmas - akies refrakcijos yda, kai spindulių pluoštas, iš vieno taško perėjęs per akies optinę sistemą, nebesusikerta viename taške. Todėl reginio vaizdas akyje būna neryškus. Priežastis - dažniausiai įgimtas ar paveldėtas nevienodas ragenos gaubtumas. Nedidelio laipsnio (0,5-0,75 dpt) ragenos astigmatizmas yra fiziologinis. Jis pasitaiko dažnai, bet regai nekenkia. Be to senstant jis pamažu nyksta. Dėl didesnio laipsnio astigmatizmo susilpnėja rega į tolimus ir artimus daiktus, greičiau pavargsta akys, gali prisidėti konjunktyvitas.
Atize
QUOTE (mamulia @ 2004 01 12, 15:32)
Astigmatizmas - akies refrakcijos yda, kai spindulių pluoštas, iš vieno taško perėjęs per akies optinę sistemą, nebesusikerta viename taške. Todėl reginio vaizdas akyje būna neryškus. Priežastis - dažniausiai įgimtas ar paveldėtas nevienodas ragenos gaubtumas. Nedidelio laipsnio (0,5-0,75 dpt) ragenos astigmatizmas yra fiziologinis. Jis pasitaiko dažnai, bet regai nekenkia. Be to senstant jis pamažu nyksta. Dėl didesnio laipsnio astigmatizmo susilpnėja rega į tolimus ir artimus daiktus, greičiau pavargsta akys, gali prisidėti konjunktyvitas.

vajeij kaip moksliskai parasiai kazka supratau bet teisybe pasakius nelabai. Mano mazylei pripazintas astigmatizmas tipo is arti kiek suprantu i daiktus truputi zvairiau ziuri ar gal ju nedamato, gydytoja sake kad ji truputi per daug toliarege, del to jai akinius prirase. tai vat ar galetumete man paaiskint normaliau nes gydytojos pabijojau klaust o kai klausi ji taip navarotnai paaiskina kad as ir uztilau o isejus toksliudnumas uzejau taip gaila mazyles pasidare verkt pradejau tik nelabai supratau del ko verkiau, nes tai sake nieko baisaus ir panesiojus akinius jos akys atsistatys. Todel mamytes prasau paaiskinkit man normaliau unsure.gif unsure.gif
Jamaika
Atize, man astigmatizmas buvo pastebetas labai anksti. Akinius nesiojau nuo 2 ar 3 metu. As kaip ir tavo dukryte esu toliarege. Esant astigmatizmui gali buti zvairumas, kuris koreguojamas arba operacija, arba nesiojant akinius, lankant visokias proceduras ir t.t. Bet zvairumo gali ir nebuti. Tai va tiek ir zinau.
zika1
Sveikos,as taip pat turiu astigmatizma,as trumparege,turiu ir akinius,ir lindzes,siaip su akiniais geriau matau,bet jauciu ta diskomforta,tad visada nesioju lindzes,bet jos silpnesnes uz akinius,ir mano lindzes ne tokios brangios kaip jusu "SEELITE38",gal kas zinot ar jos labai prastos,mokejau 200lt,metams,o gal papasakomet apie tas astigmatines lindzes,gyditoja nesiule,gal del to,kad mano cilindras vienos akies-2,0,o kitos -4,0.lankausi Siauliuose "VIZIJOJE". smile.gif
Jamaika
Zika1, kaip suprantu tavo linzes ne astigmatines, o paprastos. Todel tu ir nematai taip gerai kaip su akiniais. Pas mane cilindras +1 ir +1,5, bet renkant linzes ji kazkaip perskaiciavo i minusini, tai gavosi -2,25 ir -1,75. Kiek zinau, tai astigmatines linzes yra tik Bausch and Lomb ir Ciba Vision firmos. (Focus toric ir Soflens 66 toric). O brangumas ju tai ne nuo gerumo ar blogumo priklauso, tai tiesiog kitokia rusis, specifine, ir tiek.
zika1
smile.gif Aciu tau Jamaika,sakai astigmatines lindzes yra tokio stiprumo kaip akiniai,tada pasiteirausiu gyditojos del astigmatiniu lindziu. smile.gif
Jamaika
QUOTE (zika1 @ 2004 01 19, 20:21)
smile.gif Aciu tau Jamaika,sakai astigmatines lindzes yra tokio stiprumo kaip akiniai,tada pasiteirausiu gyditojos del astigmatiniu lindziu. smile.gif

Matai, kai man rinko linzes, tai panasiai kaip ir renkant akinius, dejo tuos stikliukus ant akiu, tikrino ar gerai matau ir t.t. Bet isidejus tas linzes i akis sake regejimas gali skirtis iki 10%, nes kazkaip pasisukti gali asis, ar gazkas tokio. Bet nebutinai. As kazkada jau turejau tokias linzes, tai matydavau gerai. Skirtumas tarp akiniu ir linziu tik toks (jei nesioji ir ta ir ta, tai turbut zinai), kad akiniai vaizda keicia nuo tos vietos kur stiklas, o su linzem tas vaizdas is karto nuo akies, nera to erdvinio skirtumo (jei supratai ka as cia noriu pasakyti). Be to, jei tu esi trumparege, tau is viso gerai. Nes su linzem trumparegiai visada geriau mato negu toliaregiai.
zika1
Sveika,Jamaika sakyk o astigmatines lindzes keliem menesiams buna,o gal galima isigyt metams rolleyes.gif ,gal zinai ar tie skysciai lindzems skiriasi vieni nuo kitu,nes kainos tai skiriasi,ar cia priklauso nuo gamintojo? smile.gif
Jamaika
QUOTE (zika1 @ 2004 01 20, 21:07)
Sveika,Jamaika sakyk o astigmatines lindzes keliem menesiams buna,o gal galima isigyt metams rolleyes.gif ,gal zinai ar tie skysciai lindzems skiriasi vieni nuo kitu,nes kainos tai skiriasi,ar cia priklauso nuo gamintojo? smile.gif

Dabar bet kokios linzes yra pagrinde menesines. Pereinama prie to todel, kad kuo dazniau jas keiti, tuo mazesne kokios infekcijos rizika. Metines astigmatines linzes kiek zinau siulo tik Rega, bet ir tai nerekomenduoja. As emiau menesines. O kiekis yra taip: jos supakuotos dezutese po 6vnt. Viena pora kainuoja 70lt, tai 3 poros - 210lt. Bet jeigu tavo akys skirtingos - tai turesiimti 2 dezutes skirtingu dioptriju, tada gausis 6 poros. As taip ir emiau, + 1 pora bandomoji, tai is viso 7 poros. Cia 392 - tai kaina su kaledine 20% nuolaida. Gydytoja is karto pasake, kad gerai priziurint 1 pora galima isnesioti iki 3 menesiu, taigi man tu 7 poru metams tikrai uzteks, tuo labiau kad ir akinius turiu. O per Kaledas vel galesiu nusipirkti su nuolaida.
Skysciai tai is esmes niekuo nesiskiria, tik firma. As nusipirkau paandyti Aosept su peroksidu (atrodo). Tipo jis labai prailgina linziu nesiojimo laika. bet jame linzes turi isbuti ne maziau kaip 6 valandas. O siaip naudodavau Renu, Complete.
Becel
As trumperege siaubinga, nes nematau net didziuju raidziu gydytojos kabinete. Ir dar turiu astigmatizma. Turiu akinius, bet jauciu didelei didziausia diskomforta del tu ramentu smile.gif . Wat, turiu linzes ir esu be galo patenkinta. Jos vadinasi day&night, pusei metu, galima neissiimti diena, nakti, bet myliu savo aklas akutes, todel nakti ju nevarginu. Nebent tenka nakti baliavot wink.gif Va taip vat tongue.gif
Anelija
QUOTE (Jamaika @ 2004 01 23, 12:59)

Skysciai tai is esmes niekuo nesiskiria, tik firma. As nusipirkau paandyti Aosept su peroksidu (atrodo). Tipo jis labai prailgina linziu nesiojimo laika. bet jame linzes turi isbuti ne maziau kaip 6 valandas.

Sveikos mielosios akiniuotosios...
paskutines tendencijos mylincioms savo akytes net ne menesines, o lparos 24 val. dar dieninem vadinamos linzes. jos sveikiausios, o kai ne kasdien nesioji ir ne brangiausios.
o del to skyscio tai atsargiai - kai pasakiau gydytojai, kad ji naudoju, tai pasirodo kazko nedadarydavau - optikoj to nepasake, bet taip ir nezinau ar tai nuomoniu skirtumas ar kazkieno nezinojimas.
o dabar jau du metai beveik nenesioju linziu - tik progomis, nes labai jau patogius akinukus isigyjau - su cilindrais, tai matau super ir akys visai nevargsta. o del linziu - tai buvau isistaisiusi konjuktyvita, tai... zodziu yra kaip yra.
tik saugokit savo akytes...
Kozete
Dabar jau astigmatiniu lesiu yra ne tik menesiui, bet pusei metu, tiesiog ju kaina daug aukstesne. O siaip jei nedidelis cilindras, pvz. iki -1 ar +1, tai galima nesioti Frequency 55Asph, jie yra be cilindru, menesio nesiojimo lesiai, bet pakankamai gerai koreguoja nedideli cilindra.

Tai vat taip
Plumeria
As esu tik fiziologinio hipermetropinio astigmatizmo turetoja, pas nera nei hipermetropijos nei miopijos (tik su cilindriniais akiniais matau 1.0) ir nesioju akinius darbui su kompu, esu nusistacius pries linzes, kadangi jas uzsidedant ar jas nusiimant yra pazeidinejama ragena, ko pasekoje ilgainiui susidaro ragenos drumstys, o tai jau veda i akluma cool.gif . Tuomet reiks ragenos persodinimo operacijos. Cia jums ne dirbtinio lesiuko implantacija. Zmones ragenos persodinimo operacijos laukia metu metais, kada atsiras racipientas. juk donorine ragena nuimama tik nuo mirusio zmogaus akies, bet ir to negana - nevisi nori buti donorais ir kartais artimieji po artimo zmogaus mirties nesutinka atiduoti to zmogelio organu donorystei. doh.gif

Statistikai: Kauno Akiu ligu klinikoje yra atidarytas donorines medziagos bankas, kuris per savo 3-4 metu gyvavima sviesa akims suteike maziau nei 1000, o eileje recipientu laukia daugiau kaip 1500. cry.gif

va taip verysad.gif
Perrin
Turejau astigmatizma ir as ir mano regejimas buvo jau -9.5 Tai Vilniuj dariausi lazerine akiu operacija ir jau 2.5 metu nereikia nieko nei akiniu nei linziu thumbup.gif
Nors astigmatizmas sakyciau isliko, bet ne toks stiprus kaip buvo.
10 metu nesiojai linzes ir paprasciausiai akys jau pradejo atsisakineti. Man geriausios Jonsons&Jonsons. Per tiek metu jau buvau isigijusi neblogas nuolaidas tai man jos kainuodavo 50lt pusei metu tongue.gif
Niekad nebandziau astigmatiniu del aukstos kainos, bet tikiu, kad jos labai geros.
Bet vistiek geriausia operacija, po tiek metu akiniu ir linziu vis dar negaliu patiket, kad nieko nebereikia thumbup.gif
soffi
sveikos astigmatizma turejau ilgai 10metu...kiek vargau ir akinius nesiojau ir pratimai ir tt buvo ziaurus laikai atradau viena gydytoja ji klaipedoje,padare operacija sauniai pavyko visiskai akys tapo normalios:)labai labai grazios kaip pas normalu zmogu gal iseitis lazeris arba operacija zinau ne visiem atstato priklauso nuo zvairumo kampo.
mireja
labas,gal kas zino kokios siai dienai astogmatinių linzių kainos.
Svajoju isigyti astigmatines linzes...Gal kas nors is jusu gali pasidalinti patirtim ax.gif
neaiski
http://www.alfa.lt/straipsnis/c88187

Gal jau ir skaitet ?
Gal cia ir bus iseitis po tu 5 metu.
Greipfrukte
QUOTE(mireja @ 2008 09 15, 12:48)
labas,gal kas zino kokios siai dienai astogmatinių linzių kainos.
Svajoju isigyti astigmatines linzes...Gal kas nors is jusu gali pasidalinti patirtim  ax.gif
*

Sveika,

15 metų pranešiojau akinius, pas mane stiprus astigmatizmas (-3,25)+ trumparegystė (-7,5) ir dar akys skirtingu dioptrijų reikalauja... Tad apie linzes net nesvajojau, ypač kai jų kainos tokios nerealios.
Bet prieš pusę metų įsidūriau į akį gėles balaistydama ir teko skubiai ieškoti budinčios optikos. O optikoje labai fainas daktarėlis man pasiūlė sugijus akiai pabandyti linzes. Pirmas davė pabandyti nemokamai, pora būtų kainavusi 90 litų (3 mėn.). Bet tos pigiosios būna tik iki -2,00 cilindro. Ir man jos visiškai netiko. Tad spjoviau į viską ir nusipirkau brangesnes, tik vėlgi cilindras tik kas pusę dioptrijos, tad vienai akiai tiko, o kitai - per silpna truputį, bet šiaip tai matau gerai. Reikėjo pirkti iš karto 3 poras, nes taip supakuotos. Man sakė, kad turėtų užtekti metams, gal net pusantrų. Kainavo gal ~500 Lt viskas.
Ale man tos linzės nelabai smagiai nešiojasi. unsure.gif Aišku, labai gražu save matyti visiškai pasikeitusią ir jausmas visai kitoks, nei su akiniais, tačiau namo grįžusi pirmu taikymu bėgu išsiimti jų...
Jeigu susidomėsi, parašyk į AŽ, duosiu tos optikos Vilniuje kontaktus.
SeRi
Mano vaikis 12 metu ir labai noretu linziu,bet jam Vokietijoje pasake,kad tokiu nera blink.gif . Pas ji +3 ir viena akis 80°,kita 100° verysad.gif
Mantelis
Klaipedoje gal zinote kokiu geru optikos centru kur yra pigiu astigmatiniu linziu?

Akiniu recepte pas mane tai toke info: cilindras +1.5 (D ir K), Asis: 113/85 (D/K). Tai tokiom akim linziu taip pat yra? Ir kokios kainos mazdaug sviruoja siuo metu? Yra linziu pabandimam?

P.S. Sorry, kad isiskverbiau i jusu foruma, bet panasiu forumu sia tema neradau.
^Braškytė^
o kur galima Kaune nusipirkti SPALVOTU LINZIU ? noriu pasikeist akiu sp .kazin kur butu galima ju isigyti nebrangiai g.gif
tindiriushka
QUOTE(Greipfrukte @ 2008 10 01, 21:53)
Sveika,

15 metų pranešiojau akinius, pas mane stiprus astigmatizmas (-3,25)+ trumparegystė (-7,5) ir dar akys skirtingu dioptrijų reikalauja... Tad apie linzes net nesvajojau, ypač kai jų kainos tokios nerealios.
Bet prieš pusę metų įsidūriau į akį gėles balaistydama ir teko skubiai ieškoti budinčios optikos. O optikoje labai fainas daktarėlis man pasiūlė sugijus akiai pabandyti linzes. Pirmas davė pabandyti nemokamai, pora būtų kainavusi 90 litų (3 mėn.). Bet tos pigiosios būna tik iki -2,00 cilindro. Ir man jos visiškai netiko. Tad spjoviau į viską ir nusipirkau brangesnes, tik vėlgi cilindras tik kas pusę dioptrijos, tad vienai akiai tiko, o kitai - per silpna truputį, bet šiaip tai matau gerai. Reikėjo pirkti iš karto 3 poras, nes taip supakuotos. Man sakė, kad turėtų užtekti metams, gal net pusantrų. Kainavo gal ~500 Lt viskas.
Ale man tos linzės nelabai smagiai nešiojasi.  unsure.gif  Aišku, labai gražu save matyti visiškai pasikeitusią ir jausmas visai kitoks, nei su akiniais, tačiau namo grįžusi pirmu taikymu bėgu išsiimti jų...
Jeigu susidomėsi, parašyk į AŽ, duosiu tos optikos Vilniuje kontaktus.
*

mano cyl 3,, tai galiu pasakyti - kuo daugiau nešiosi, tuo smagiau jausis, nes akys pripranta smile.gif
manta-lora
O gal kas nešioja astigmatinius lęšius?Ar patartų kitiems įsigyti?
Pas mane nedidelis astigmatizmas. smile.gif
Kriopena
QUOTE(manta-lora @ 2009 08 05, 14:42)
O gal kas nešioja astigmatinius lęšius?Ar patartų kitiems įsigyti?
Pas mane nedidelis astigmatizmas. smile.gif
*

Pries pora menesiu ir man gydytojas nustate nedideli astigmatizma. Pas mane -0,75 cyl. Akiniu nenoriu nesioti, tai nutariau, o teisingiau- mane itikino vienoje optikoje isbandyti Acuvue Oasys for astigmatism kontaktinius lesius. Esu labai patenkinta thumbup.gif
Miaška
Porą metų nešiojau, nes astigmatizmas buvo nemažas, jau su paprastais lęšiais prastai mačiau. Matomumas su jais (gerai parinktais) puikus, bet vienas trūkumas: sportuojant lęšis visada pasislinkdavo arba tiesiog truputį "atkibdavo" nuo akies paviršiaus, tikriausiai dėl to, kad jis nėra idealiai apvalios formos. Kadangi gyvenu aktyviai, tas rimtai trukdė. Kitas trūkumas - brangu, užsakinėdavau specialiai pagal savo akies parametrus, yra tekę ir ilgai palaukti (5 sav., jei gerai pamenu).
cherry pie
O gal kam yra trumparegystė plius astigmatizmas?

Ir kokia astigmatinių lęšių kaina? Visada girdėjau, kad brangu, bet kiek tiksliai taip ir nežinau smile.gif
manta-lora
QUOTE(cherry pie @ 2009 08 06, 23:47)

Ir kokia astigmatinių lęšių kaina? Visada girdėjau, kad brangu, bet kiek tiksliai taip ir nežinau smile.gif
*

Aš jau užsisakiau OASYS FOR ASTIGMATISM OPTIKOS PASAULYJE iš pradžių bandomuosius lęšius ,o jei jie man tiks ir dvi pakuotes užsisakysiu,nes tik taip parduoda,kainuos 500 lt,bet pusę metų užteks biggrin.gif
SuperMeska
Pas mane nedidelis astigmatizmas yra, lesius nesioju paprastus ir kuo puikiausiai matau. Kai uzsisakinejau akinius, tai man padare su specialiais stiklais astigmatikams. Ilgai kankinausi, kol pripratau. Kiek veliau nuejau pas savo akiu gydytoja (ne tos optikos), sako nebuvo reikalo, galit paprastus nesioti, astigmatizmas labai nedidelis.
pikkolo
QUOTE(cherry pie @ 2009 08 06, 23:47)

*

Galima kainas pasižiūrėti internetinėse parduotuvėse: http://www.manolesiai.lt/
Kriopena
QUOTE(manta-lora @ 2009 08 07, 08:26)
Aš jau užsisakiau OASYS FOR ASTIGMATISM OPTIKOS PASAULYJE iš pradžių bandomuosius lęšius ,o jei jie man tiks ir dvi pakuotes užsisakysiu,nes tik taip parduoda,kainuos 500 lt,bet pusę metų užteks  biggrin.gif
*

As astigmatinius lesius isigijau pgl specialia akcija, perkant dvi pakuotes. Be to esu lojali Optikos pasaulio kliente, tai dovanu dar gavau tirpaliuka thumbup.gif
tindiriushka
QUOTE(Kriopena @ 2009 08 09, 14:50)
As astigmatinius lesius isigijau pgl specialia akcija, perkant dvi pakuotes. Be to esu lojali Optikos pasaulio kliente, tai dovanu dar gavau tirpaliuka  thumbup.gif
*

pasižiūrėjai ar galiojimo laikas nepasibaigęs tirpaliuko? biggrin.gif

aš ir astigmatinius turiu nešioti, bet man nepatogu.. kol akis pripranta reik palaukti, bet mano sudėtingas astigmatizmas - gal dėl to? su akiniais patogiau..
barbora666
Drauges sūnus turi ta liga , plius trumparegystę, tai jam patare nesiot lešius, po metų patikrino kitoj optikoj, tai vaikui dar labiau nusilpo akys, ir liga vystosi sparčiai. .. Taigi, manau, kad ne kiekvienas gali juos nešiot. Geriau pasitart su keliais gydytojais. g.gif
Giedre.vs
QUOTE(tindiriushka @ 2010 01 25, 15:53)
pasižiūrėjai ar galiojimo laikas nepasibaigęs tirpaliuko? biggrin.gif

aš ir astigmatinius turiu nešioti, bet man nepatogu.. kol akis pripranta reik palaukti, bet mano sudėtingas astigmatizmas - gal dėl to? su akiniais patogiau..
*

Manau tai pripratimo reikalas. Nešioju astigmatinius lešius apie 10 m.- super. Tik reikia ilgiau pratintis prie jų. Nes pačioj pradžioj leidžiama nedaug koreguoti astigmatizmą.
agnulia
Sveiki.
Turiu tokia problema didele.Norejau isigyti Focus toric ir pasake kad ju nebegamina,nervas dabar ima nes negaliu surasti kad atitiktu visus parametrus mano lesiai,kad butu toriniai,menesiniai,ir kad butu su paryskintu viduriuku(yra teke ne viena karta ieskoti ant grindu,gerai kad pariskinti jei permatomi tai neisivaizduoju kaip surast reiketu,nes as kaip kurmis). Jau keleta metu uzsakynejau is uzsienio nes gaudovosi zymiai pigiau,dabar net nezinau viska ka ziuriu vos ne dvigubai brangiau gaunasi.Nes tarkim jei torinis ir paryskintas tai suradau tik 2savaitinius.Gal kazkas naudoja panasius?
Beje del patogumo na kaip cia pasakius,as nesioju 5 metus ir vargo nematau,bet reikia labai noreti,pacioj pradzioj net infekcija isitaisiau,bet kaip noras toks didelis buvo viskas praeina biggrin.gif
Giedre.vs
QUOTE(agnulia @ 2010 01 26, 18:56)
Sveiki.
Turiu tokia problema didele.Norejau isigyti Focus toric ir pasake kad ju nebegamina,nervas dabar ima nes negaliu surasti kad atitiktu visus parametrus mano lesiai,kad butu toriniai,menesiniai,ir kad butu su paryskintu viduriuku(yra teke ne viena karta ieskoti ant grindu,gerai kad pariskinti jei permatomi tai neisivaizduoju kaip surast reiketu,nes as kaip kurmis). Jau keleta metu uzsakynejau is uzsienio nes gaudovosi zymiai pigiau,dabar net nezinau viska ka ziuriu vos ne dvigubai brangiau gaunasi.Nes tarkim jei torinis ir paryskintas tai suradau tik 2savaitinius.Gal kazkas naudoja panasius?
Beje del patogumo na kaip cia pasakius,as nesioju 5 metus ir vargo nematau,bet reikia labai noreti,pacioj pradzioj net infekcija isitaisiau,bet kaip noras toks didelis buvo viskas praeina biggrin.gif
*

Metinius nešiojai? Aš vietoj jų nešioju kitokius. Tik ką tu turėjai omeny paryškintas viduriukas? Kažkaip aš nepamenu, kad pas mane būtų, o gal jau pamiršau blush2.gif
agnulia
QUOTE(Giedre.vs @ 2010 01 26, 18:21)
Metinius nešiojai? Aš vietoj jų nešioju kitokius. Tik ką tu turėjai omeny paryškintas viduriukas? Kažkaip aš nepamenu, kad pas mane būtų, o gal jau pamiršau blush2.gif
*

As turejau kur nesiojami 1 menesi dezuteje,6 kontaktiniai,na viduriukas toks melynas ta kad linze matytum.Angliskai visibly tinted.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.