o aš tai jau pora savaičių esu dideliame klausime savęs - KAM aš vedu tuos vaikus į darželį.. šalta grupėje.. dvi savaites eina, dvi savaites serga.. sušalusius dar išveda į lauką.. košmaras.. kam man reikia dabar to darželio..
QUOTE(naitas @ 2011 10 15, 22:03) o aš tai jau pora savaičių esu dideliame klausime savęs - KAM aš vedu tuos vaikus į darželį.. šalta grupėje.. dvi savaites eina, dvi savaites serga.. sušalusius dar išveda į lauką.. košmaras.. kam man reikia dabar to darželio.. dar nešildo? pas džiniukę mokyklą Šilo pradėjo ketvirtadienį šildyti QUOTE(naitas @ 2011 10 16, 00:03) o aš tai jau pora savaičių esu dideliame klausime savęs - KAM aš vedu tuos vaikus į darželį.. šalta grupėje.. dvi savaites eina, dvi savaites serga.. sušalusius dar išveda į lauką.. košmaras.. kam man reikia dabar to darželio.. hmmm....negali buti QUOTE(Džinė @ 2011 10 16, 00:10) dar nešildo? pas džiniukę mokyklą Šilo pradėjo ketvirtadienį šildyti Šildo darželyje jau visa savaitę
Patarkit mamytės... mano vaikis keturias dienas paėjo į darželį ir iki dabar sirgom
Tai vietoj to, kad eičiau į darbą sėdėjau namie su abiem sergančiais vaikais, o dabar nuvesiu į daržą juk vėl užsikrės. Maniškiai naminiai, net slogos neturėję, tai žiūriu tik išeina ir parsineša iškart, ir labai sunkiai :/ nebenoriu ligų Juk eina į darželius, net lopšelius ir neserga? Nemie juk ištisai irgi nelaikysiu :/
Žiauru, kai vaikas ištisai serga: organizmas nuo antibiotikų ir kt. vaistų silpsta, mamai širdis plyšta, kad vaikas kamuojasi, o nervai genda dėl to, ką pasakys darbdavys...
Bet ligos kolektyve neišvengiamos, vaikai vieni nuo kitų užsikrečia. Tik vieni lengviau serga, kiti sunkiai. Tą pati pastebėjot iš savo vaikų. Labai linkiu, kad kuo greičiau išsikapstytumėt. Kaip susitvarkyti su ligom? Jei kas žinotų universalų "receptą", niekas nesirgtų. Siūlyčiau gerti imunitetą stiprinančius papildus, arbatas. Jei vaikai ne alergiški, labai geras "miksas": malta citrina, imbieras, sumaišyti su medumi lygiomis dalimis. Sveikit.
PUCA - deja,nepaguosiu - ligų neišvengsit
Retas vaikas iš namų atėjas į darželio kolektyvą nesuserga. Ypač pačius pirmus metus. O vėliau, organizmas įgauna imunitetą ir tos ligos nebūna tokios dažnos. Beto, juk ruduo - pats geriausias metas įvairioms infekcijoms ir virusams pulti. Prisidedu prie klopedijos palinkėjimų - sveikit
Dėkui
Ir dabar matyt, po tokios patirties, perdaug jautriai žiūriu į ligas. Galvoju ką darysiu, blogiausiu atveju darysim pertrauką iki pavasario, tada gal ligų mažiau bus. QUOTE(PUCA @ 2011 10 21, 17:31) Dėkui Ir dabar matyt, po tokios patirties, perdaug jautriai žiūriu į ligas. Galvoju ką darysiu, blogiausiu atveju darysim pertrauką iki pavasario, tada gal ligų mažiau bus. aš irgi dariau vienų metų pertrauką dėl ligų taip, kad niekaip nepaguosiu
Sveikos, merginos
Nuėjus į svetainę http://www.snekutis.kaunas.lm.lt/ ir paspaudus "įstaigos pedagogai", jokios Birutės nesimato.
Gal Eidzi, supainiojo pavadinimus, gal vaikas lankys Čiauškutį? QUOTE(klopedija @ 2011 11 02, 00:52) Nuėjus į svetainę http://www.snekutis.kaunas.lm.lt/ ir paspaudus "įstaigos pedagogai", jokios Birutės nesimato. Gal Eidzi, supainiojo pavadinimus, gal vaikas lankys Čiauškutį? aš jau patikrinau. "Čiauškutyje" irgi nėra jokios pedagogės ar auklėtojos vardu Birutė. Bet kas yra... ohoooo kiek ten moterų su aukštaisiais nu nieko.. sekanti karta nebebus tokia išsilavinus.. Dabartiniai ministrai viską daro, kad tik užraukti švietimą Lietuvoje, ugdymą. Kad tik daugiau sutaupyti ir skirti jevrosojuzo apsaugai. Bet kai debilai saugos, tai irgi brangiai atsieis
Kauno miesto savivaldybės Švietimo ir ugdymo skyrius patvirtino įsakymą, pagal kurį darželiuose mokami būreliai, spektakliai ir kiti renginiai gali vykti tik pasibaigus grupės darbo laikui (18-19val.). Tai reiškia, kad praktiškai darželyje būrelių nelieka.
Kam šis įsakymas aktualus, galite paskaityti čia http://www.supermama.lt/forumas/index.php?...;#entry50808926 QUOTE(Peledike @ 2011 11 06, 19:59) Kauno miesto savivaldybės Švietimo ir ugdymo skyrius patvirtino įsakymą, pagal kurį darželiuose mokami būreliai, spektakliai ir kiti renginiai gali vykti tik pasibaigus grupės darbo laikui (18-19val.). Tai reiškia, kad praktiškai darželyje būrelių nelieka. Kam šis įsakymas aktualus, galite paskaityti čia http://www.supermama.lt/forumas/index.php?...;#entry50808926 mano akimis - nesąmonė.. bet gal darbuotojams kitaip atrodo.
Sveiki,
Ar įmanoma kaip nors sužinoti, apie "pertvarkas" darželyje iš anksto? Tai darbo laikas keičiasi, tai penktadienis "sutrumpintas".... :S
Taip.
Juk mokyklose trumpinamos pamokos...
Man įdomu pasidarė, ar kad vaikas gautų šiame darželyje paprastas logopedės konsultacijas būtinai reikia praeiti visas pedagogines/psichologines komisijas ir gauti įvertinimus, neužtenka paprasto gydytojos įrašo pažymoje???
Nes prieš tai lankėm kitą darželį, ėjo pas logopedę ir jokių komisijų nereikėjo, buvo tik gydytojos įrašas, kad reikalingos logopedo konsultacijos. O čia logopedė pareiškė, kad dirba tik su vaikas, kurie turi pažymas iš komisijos, nes jai ir taip darbo pakanka, o kituose darželiuose, kur logopedai atseit neturi darbo, tai gal dirba ir su vaikais be pažymų.... man jau čia tiesiog įstatyminė pusė įdomi pasidarė, nes kaip suprantu įstatymai visiems darželiams vienodi ar ne?
Lankom jau trečius metus ir kiek pamenu, visą laiką penktadieniais darželis dirba trumpiau
QUOTE(PUCA @ 2011 11 17, 10:29) Man įdomu pasidarė, ar kad vaikas gautų šiame darželyje paprastas logopedės konsultacijas būtinai reikia praeiti visas pedagogines/psichologines komisijas ir gauti įvertinimus, neužtenka paprasto gydytojos įrašo pažymoje??? Nes prieš tai lankėm kitą darželį, ėjo pas logopedę ir jokių komisijų nereikėjo, buvo tik gydytojos įrašas, kad reikalingos logopedo konsultacijos. O čia logopedė pareiškė, kad dirba tik su vaikas, kurie turi pažymas iš komisijos, nes jai ir taip darbo pakanka, o kituose darželiuose, kur logopedai atseit neturi darbo, tai gal dirba ir su vaikais be pažymų.... man jau čia tiesiog įstatyminė pusė įdomi pasidarė, nes kaip suprantu įstatymai visiems darželiams vienodi ar ne? Sveika, Del istatymines puses - nezinau, bet siulau pasigilinti i darzelio darbo nuostatus ir vidaus taisykles. Be to pagrindiniame http://www.snekutis.kaunas.lm.lt/ puslapyje aiskiai parasyta koks tai darzelis. detaliau skiltyje "bendroji informacija". Jeigu naudojates internetu, tai naudotikes tikslingai
Dėl penktadienio man naujiena
Dėl logopedės jau išsiaiškinau, tvarka man nepatinka Na ir ką, noriu pasidžiaugti, vaikas kas dieną iš darželio grįžta su naujais sakiniais. Ir dėka tokių pačių vaikučių kompanijos - bendravimas padarė savo. Net nustebina, anksčiau traukiau po vieną žodį, o dabar jau pradeda patys lietis. Vakar man papasakojo, kad jo grupėje yra labai graži mergaitė, kuri jam patinka, ryte kai nuvežiau į darželį parodė - ir toks susigėdęs, sakė, kad čia jo graži draugė Auklėtojos mūsų kol kas atrodo puikios... ir su auksine kantrybe QUOTE(madi @ 2011 11 17, 13:48) Man atrodo, kad visai ne trumpiau. Jeigu taip būtų, tai tada ir darželio darbo grafike būtų nurodyta - vienomis dienomis taip, o penktadienį - trumpiau. Trumpiau gaunasi tiesiog automatiškai - ateina tėvai pasiimti vaikus, visus pasiima, tai auklėtojos irgi eina namo, nelaukia darbo pabaigos, jeigu vaikų nelieka. O penktadieniais dauguma tėvelių gal ir dirba trumpiau.. Ofisuose kur nors.. gamyboje tai tokia tvarka negalioja. Papildyta: QUOTE(PUCA @ 2011 11 17, 17:42) Dėl logopedės jau išsiaiškinau, tvarka man nepatinka Turit sveiką vaiką, na be kokių tai sutrikimų, tai ir džiaukitės QUOTE(PUCA @ 2011 11 17, 15:42) Dėl logopedės jau išsiaiškinau, tvarka man nepatinka Ne taip jau sunku nueiti į tą PPT. Tik eilės gali reikėti laukti iki sausio-vasario. QUOTE(naitas @ 2011 11 17, 17:18) Man atrodo, kad visai ne trumpiau. Nu nežinau, tiksliai, bet pamenu, kai pernai vieną penktadienį atėjau prieš penkias, maniškė jau buvo viena su aklėtoja, kuri pasakė, kad jau norėjo man skambinti, nes juk penktadieniais dirba trumpiau
Mes namie sėdim per šalčius nes sergam, bet auklėtojos kol kas neklausiau, kaip tvarka darželyje per šalčius? Vienuose darželiuose reikia mokėti, jei -20, kituose ja ne, kaip šitam tvarka?
Čia ištrauka iš straipsnio, tai turėtu galioti ir pas mus... Be to, sostinės taryba nustatė, kad temperatūrai nukritus žemiau nei 20 laipsnių šalčio tėvai gali nevesti savo vaikų į darželį ir neprivalės mokėti už maitinimą. Vis dėlto darželiai per šalčius dirbs įprastai - ar vaiką vesti į darželį sprendžia patys tėvai.
Mums vakar sakė, kad mokėti nereikės, jei nevesim
Kad galvų neskaudėtų: http://kaunas.lt/index.php?742711541
|