Įkraunama...
Įkraunama...

Bandelės, pyragėliai

user posted image
o pradzioje hihihi.gif
user posted image
idejau bananu, citrinos zieveles, ir pries iskepant patepiau kiausinio plakiniu plius surio ant virsau tarkuoto , na nzn taip norejosi g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo motiejuke: 24 gruodžio 2007 - 16:07
as zinau labai gera varianta skubanciom kuo nors pavaisinti draugus, tik reikia MANTINGOS bemieles sluoksniuotos teslos ir obuoliu, sutarkuotu per burokine tarka.sumaisau obuolius su cinamonu ir cukrumi. Uzdedu sios tarkes ant teslos , sulankstau trikampiukais ir patepu virsu kiausinio plakiniu.Kepti reikia apie 15min. Skanaus!
Atsakyti
labai skanus ir gan greit pagaminami

PYRAGELIAI SU SVOGUNAIS/DZIOVINTAIS GRYBAIS

tesla:
300g miltu
30g mieliu
2 kiausiniai
3 v.s. lydyto sviesto
4 v.s. pieno
2 a.s. cukraus
ziupsnelis druskos

grybu idaras:
sauja virtu dziovintu grybu
svogunas
3 v.s. alyvu aliejaus
druska, pipirai pagal skoni

svogunu idaras:
3 svogunai
3 v.s. alyvu aliejaus
druska,pipirai pagal skoni

teslai: mieles istrinti su cukrum, ipilti silto pieno, iberti 2 v.s. miltus ir pastatyti siltai, kad tesla pakiltu. tada supilti lydyta sviesta, imusti kiausinius, iberti ziupsneli druskos, po truputi berti miltus ir minkyt, kol tesla pasidarys vientisa ir nebelips prie ranku. tesla pridengti raksluosciu ir palikti pakilti. gaunas kazkur apie 30 min.
tada pakilusia tesla iskocioti pirsto storumo lakstu. stikline isspausti skritulius. ant kiekvieno ju, trijose vietose ipjovus, per viduri deti idaro ir ipjautus teslos gabaliukus virs idaro sulipinti. pyragelius sudeti i riebalais patepta skarda. virsu patepti isplaktu kiausinio tryniu ir apie 30 min. kepti 170 laipsniu orkaitej...

grybu idarui: grybus ir svogunus supjaustyti kubeliais. keptuvej ant aliejaus is pradziu kepinti svogunus, kol jie suminkstes ir pagels, tada deti grybus. dar siek tiek viska pakepti. pagal skoni ideti druskos ir pipiru.

svogunu idarui: sausoj keptuvej pakepinti kubeliais supjaustytus svogunus, kai jie pagels ipilti aliejaus ir dar minutele pakepinti. pagal skoni ideti druskos ir pipiru.

ps: kas megsta galima dar ir su kopustu idaru situs pyragelius kept smile.gif

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lanaa: 08 sausio 2008 - 16:38
QUOTE(happy @ 2004 03 30, 12:21)
Aš darau mielines bandeles, o jau įdarus tai
kiek fantazija ir šaldytuvas leidžia.

Mielinė tešla:

500 g miltų
250 ml pieno
1 kiaušinis
40 g mielių
3 valgomi šaukštai aliejaus
4 valgomi šaukštai cukraus (nesaldžiai tešlai 2 arbat. šaukšteliai)
truputis druskos

Pieną pašildau iki 40 laipsnių (šiltas, bet ne karštas). Cukrų išsuku su
mielėm, kiaušiniu ir pienu. Tada atskirai imam miltus, į juos supilam
aliejų, druską, išsuktą pieno masę ir lengvai suminkom, kol bus vientisa
masė. Tada visą indą su tešla dedu į didesnį indą su karštu vandeniu
uždengiu rankšluoščiu ir laukiu kol pakils. Kai pakyla tešla išminkau ir
dedu dar kartą kad pakiltų. Antrą kartą pakilus darau bandeles.
Atrodo sudėtinga, bet šiaip tai greit pasisdaro..
Skanaus

Dėkui už puikų receptuką 4u.gif šiandien jis buvo išbandytas, bandelės thumbup.gif o dariau su mėsytės ir obuoliukų įdaru. kepkite ir mėgaukitės 4u.gif
O mantingos bemielė šaldyta tešla mums nepatiko, pyragėliai su mėsa išėjo labai riebūs, su obuoliais ne taip riebai. mums labiau patiko namie kepti pyragėlai
Atsakyti
Man kazkodel nesigauna minkstos bandeles,atrodo viska darau kaip parasyta,o kai iskepa tokios kietos buna mad.gif g.gif Gal cia dar ir nuo miltu priklauso????Atrodo ir iskyla ir forma gera,o iskepa kaulai tokie
Atsakyti
QUOTE(Apelsinmedis @ 2007 09 29, 17:49)
Pabandžiau pirmąkart namų sąlygom turėt reikalų su mieline tešla. Kepiau pagal 3 žinutėj pateiktą receptą. Blogai, kad neparašyta, kokio karštumo orkaitėj kepti, tai sukinėjau tą temperatūrą vis, bijojau, kad neapdžiūtų, nesudegtų, bet išėjo viskas neblogai. Šiek tiek paviršius tik lyg ir apdžiūvęs, bet elektrinės orkaitės kaltė, matyt. Pagal receptą cukraus tikrai mažoka, nors ir nemėgstu saldžiai. Su kildinimu truputį kitaip dar dariau - tešlą kildinau vieną kartą, tada išminkiau vėl, iškart formavau bandeles ir jau suformuotas dar pakildinau, kol užaugo iki reikiamo dydžio ir tada kepiau.

Rezultatas -
Bandelės su obuoliais, pynutės, širdelės su cinamonu:

user posted image



thumbup.gif thumbup.gif

Norejau paklausti kas ten per glaistas ir kaip daryti?
Dar klausimelis bandeliu myletojoms bigsmile.gif , kaip paruosti grybai geriausia tinka bandeles idarui?
turiu dziovintu bet juos dedu tik i barsciu sriuba, o i bandeles g.gif , gal tada pries tai pavirti ? ar gal geriau marinuotus deti, ar virtus? patarkite
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kedute: 25 sausio 2008 - 18:41
na va, turiu receptėlį ir aš smile.gif privalumai keli smile.gif
1. sumaišius tešlą, jos nereikia kildinti, ta prasme iš kart kočiot ir formuot gaminius. juos, tiesa, tik prieš kepimą reikėtų pakildint smile.gif
2. iškepta ilgai išsilaiko šviežia. na, labai ilgai. kokias 3 dienas 100%
3. užmaišius tešlą galima, tarkim, iš pusės padaryt kokį pyragą ar bandelių, o likusią į šaldytuvą, apvyniojus maistine plėvele, ir kept kitą dieną smile.gif
taigi... smile.gif
1 litras pieno
2 kg miltų (na, kaip visuomet, geriausia imti EXTRA smile.gif )
50 g. mielių
3 kiaušinukai
20 v.š. aliejaus. būtent, 20, tada tešla minkšta bus mirksiukas.gif
2 a.š. druskos
1 st cukraus
į pieną pašildytą mieles su cukrumi, išplakti kiaušinius ir supilt į pieną, aliejų irgi, druską. pilti miltus ir su mikseriu plakt. kai nebesiplaks, minkyt smile.gif
manyčiau, kad galima pasinaudot Owly patirtimi ir supylus mieles į pieną palaukti, kol susidarys burbuliukai smile.gif
Papildyta:
QUOTE(kedute @ 2008 01 25, 18:34)
thumbup.gif  thumbup.gif

Norejau paklausti kas ten per glaistas ir kaip daryti?
Dar klausimelis bandeliu myletojoms bigsmile.gif , kaip paruosti grybai geriausia tinka bandeles idarui?
turiu dziovintu bet juos dedu tik i barsciu sriuba, o i bandeles g.gif , gal tada pries tai pavirti ? ar gal geriau marinuotus deti, ar virtus? patarkite

mes su mama kai darom,tai juos išverdam, keptuvėje apkepam svogūniukų. grybus per mėsmalę sumalam, sumaišom su svogūnais ir truputį prieskonių, druskos taipogi įdedam smile.gif
Atsakyti
QUOTE(stewie @ 2008 01 25, 18:48)
mes su mama kai darom,tai juos išverdam, keptuvėje apkepam svogūniukų. grybus per mėsmalę sumalam, sumaišom su svogūnais ir truputį prieskonių, druskos taipogi įdedam  smile.gif


aciuks.gif

Gal kas atsakys koks ten glaistas any bandeliu kaip ji daryt?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kedute: 25 sausio 2008 - 19:18
QUOTE(kedute @ 2008 01 25, 18:58)
aciuks.gif

Gal kas atsakys koks ten glaistas any bandeliu kaip ji daryt?

smile.gif į sveikatą smile.gif
mano manymu, ten citrinų sultys+cukrus, tik nežinau kokiom proporcijom smile.gif
Atsakyti
Baltas glaistas yra iš virinto vandens ir cukraus pudros. Vanilinio cukraus dar galima įdėt. Savotiško rūgštymėlio prideda citrinos rūgštis. Man žymiai skaniau, kai jos įdedama, tik labai nedaug reikia, nes padauginus atrodys, kad visas glaistas iš tos rūgšties pagamintas smile.gif .
Įspėjimas pirmą kartą darančioms: labai atsargiai su proporcijom - į cukraus pudrą vandenį po truputėlį pilkit. Tas truputėlis labai mažas turi būt, nes paskui gausis per skysta masė ir reikės labai daug cukraus pudros bert ir nebus kur dėt tokio kiekio glaisto.
Atsakyti
QUOTE(Apelsinmedis @ 2008 01 25, 19:48)
Baltas glaistas yra iš virinto vandens ir cukraus pudros. Vanilinio cukraus dar galima įdėt. Savotiško rūgštymėlio prideda citrinos rūgštis. Man žymiai skaniau, kai jos įdedama, tik labai nedaug reikia, nes padauginus atrodys, kad visas glaistas iš tos rūgšties pagamintas  smile.gif .
Įspėjimas pirmą kartą darančioms: labai atsargiai su proporcijom - į cukraus pudrą vandenį po truputėlį pilkit. Tas truputėlis labai mažas turi būt, nes paskui gausis per skysta masė ir reikės labai daug cukraus pudros bert ir nebus kur dėt tokio kiekio glaisto.



aciukas, bet kadangi pirma kart darysiu tai noretusi tiksliu gramu ar saukstu? niu kiekiu zodziu ax.gif
Atsakyti
Aš niekada niekaip nesveriu. Iš akies 'atmatuoju', kiek pudros reikės, ir paskui pilu tiek vandens, kad gautųsi reikiamas tirštumas - masė nebūtų labai varvanti, bet gražiai užsiteptų. Nieko čia sudėtingo, tik svarbu neperskiesti smile.gif.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Apelsinmedis: 25 sausio 2008 - 20:50