Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Bandelės, pyragėliai
Supermamų klubas > Mūsų namai > Kulinarinės idėjos > Saldumynai
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
vilda
Skaitinėjau, skaitinėjau, bet apie bulkutes nieko neradau....

Taigi, ar kepate bulkutes? Jei taip - tai pasidalinkite tais paprastais receptukais, o tai noriu kept - o receptėlių nežinau...
Liu
As nekepu, bet labai megstu biggrin.gif Ypac su cinamonu, niam niam essen.gif
happy
Aš darau mielines bandeles, o jau įdarus tai
kiek fantazija ir šaldytuvas leidžia.

Mielinė tešla:

500 g miltų
250 ml pieno
1 kiaušinis
40 g mielių
3 valgomi šaukštai aliejaus
4 valgomi šaukštai cukraus (nesaldžiai tešlai 2 arbat. šaukšteliai)
truputis druskos

Pieną pašildau iki 40 laipsnių (šiltas, bet ne karštas). Cukrų išsuku su
mielėm, kiaušiniu ir pienu. Tada atskirai imam miltus, į juos supilam
aliejų, druską, išsuktą pieno masę ir lengvai suminkom, kol bus vientisa
masė. Tada visą indą su tešla dedu į didesnį indą su karštu vandeniu
uždengiu rankšluoščiu ir laukiu kol pakils. Kai pakyla tešla išminkau ir
dedu dar kartą kad pakiltų. Antrą kartą pakilus darau bandeles.
Atrodo sudėtinga, bet šiaip tai greit pasisdaro..
Skanaus
Doma
as cia ne i tema truputi pasisakysiu, bet man zodis bulkute is karto sukelia juoka - pas mus fakultete bufete tokia padaveja Stasele buvo, tai jei uzsimirses paprasydavai bulkutes, ji kaip surikdavo -"Pati tu bulkute" ir neparduodavo -reikedavo atsiprasyti ir paprasysi is naujo "Prasau bandeles" biggrin.gif Stovedavome eileje ir repetuodavome, kad nepamirstume- bandele, bandele, bandele... biggrin.gif
Elena
Aš irgi nemoku bulkučiu - bandelių kept tongue.gif Pas man kaimynka anksciau buvo...kokias ji bandeles kepdavo....atsimenu šeštadieni ryte pasikviečia kavos ir traukia iš orkaites karštas bandeles.... rolleyes.gif rolleyes.gif rolleyes.gif rolleyes.gif O dabar mes kitur gyvenam mad.gif Aš tai dabar laukiu malsenos mišinių bandelems, girdėjau jau buvo pristatymas, greit gal parduotuvese pasirodys...va tada tai jau tikrai bandysiu thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
vilda
Bet aš įsivaizduoju ir manau - kad tai neturėtų būtų sunku...va anyta mano labai skanias kepa...tik va išdidumas neleidžia recepto paklaust.... rolleyes.gif
vilda
QUOTE (eglek @ 2004 03 30, 11:21)
Aš darau mielines bandeles, o jau įdarus tai
kiek fantazija ir šaldytuvas leidžia.

Mielinė tešla:

500 g miltų
250 ml pieno
1 kiaušinis
40 g mielių
3 valgomi šaukštai aliejaus
4 valgomi šaukštai cukraus (nesaldžiai tešlai 2 arbat. šaukšteliai)
truputis druskos

Pieną pašildau iki 40 laipsnių (šiltas, bet ne karštas). Cukrų išsuku su
mielėm, kiaušiniu ir pienu. Tada atskirai imam miltus, į juos supilam
aliejų, druską, išsuktą pieno masę ir lengvai suminkom, kol bus vientisa
masė. Tada visą indą su tešla dedu į didesnį indą su karštu vandeniu
uždengiu rankšluoščiu ir laukiu kol pakils. Kai pakyla tešla išminkau ir
dedu dar kartą kad pakiltų. Antrą kartą pakilus darau bandeles.
Atrodo sudėtinga, bet šiaip tai greit pasisdaro..
Skanaus

beje, kalbant apie mieles, norėčiau kad iš karto parašytumėte kokios jos- sausos ar ne.
vilda
Nejau niekas nekepa bulkučių-bandelių biggrin.gif ???? Bea, kur tu, tu gi mūsų šeimininkė, gal tu moki?
ulaa
QUOTE (vilda @ 2004 03 31, 08:12)
Nejau niekas nekepa bulkučių-bandelių biggrin.gif ???? Bea, kur tu, tu gi mūsų šeimininkė, gal tu moki?

As kepu,bet tikslaus recepto negaliu parasyti,nes visada tesla darau is akies,virsuje esantis receptas tinka,tik reikia prideti cukraus,be to visada pilu i tesla apie 0,5 stiklines kefyro,kai iskepa,tesla buna minkstesne ir ne taip greit dziusta.Idarui dazniausiai darau virta malta mesyte su pakepintais svoguneliais ir prieskoniais,tada valgome su sultiniu.Jei darau saldzias bandeles,dedu varske+cukrus+kiausinis+razinos,arba tiesiog iskocioju storoka blyna ,pabarstau cukrumi ir cinamonu,susuku ir pjaustau bandeles,i tesla ivynioju po desrele ir t.t.
Fantazijai ner ribu,juk galima deti ir grybus ir patroskintas darzoves,ir... wink.gif
happy
Aš dedu nesausas mieles. wink.gif
Springlet
ROŽYTĖS


Tešlą suminkyti iš 200g ištirpinto margarino, 2 trynių, 2 saldžių sūrelių, miltų (tiek kiek reikia nekietai tešlai) ir 2 val padėti į šaldytuvą, galima ir per visą naktį. Tešlą padalinti į dvi dalis, iškočioti kvadratus, juos ištepti plaktais baltymais (2 baltymai, stiklinė cukraus), suvynioti ir supjaustyti. Kepti vidutinio karštumo orkaitėje.

Papildyta @ [mergetime]1080910559[/mergetime]
Mielinė bandelės


Tešla : 80-100g mielių,
7 valgomieji šaukštai cukraus,
0,875l pieno,
1750g miltu,
10 valgomųjų šaukštų aliejaus.

Čia paprasčiausia mielinė tešla.
Mieles riekia ištrinti su cukrumi, tada įpilti pašildyta pieną, maišant sudėti persijotus miltus ir aliejų. Pastatyti šiltai, kad pakiltų.

Įdarai gali buti įvairus.

200g permaltų aguonų, 100g cukraus, 100 ištirpinto sviesto. Šį įdarą sumaišome tik jau iškočiojusios tešla, ištepame įdaru, suvyniojame, supjaustome ir i orkaitę. wink.gif Aš kepu 170 laipsniu, kol graziai apskrunda.

Galima iškočiotą lakšta pabarstyti cinamonu su cukrumi.
Galima įv, džiovintų vaisių dėti.
bea
Mielines bandeles

30 g mielių (ne sausos, tos kur kubeliais buna)
50 g cukraus
¼ l drungno pieno
500 g miltų
2 kiaušiniai
žiupsnelis druskos
100 g tirpinto sviesto


1. Piene ištirpinti cukrų ir mieles. Suberti persijotus miltus ir druską, įmušti kiaušinius, įdėti 3 šaukštus sviesto. Užminkyti tešlą ir palikti, kol dvigubai pakils.
2. Tešlą dar kartą išminkyti, padaryti bandeles, aptepti tirpintu sviestu. Sudėti į kepimo indą vieną šalia kitos, pridengti ir palikti, kad dar pakiltų.
3. Kepti 220C orkaitėje apie 30 minučių. Iškepusiais apibarstyti cukraus pudra


Brioches (bandelės Brioš)

275 g miltų
30 g cukraus pudros
60 g sviesto
1 pakelis 7 g sausų mielių
2 kiaušiniai, išplakti
3 šaukštai šilto pieno
saulėgrąžų aliejus patepimui
išplaktas kiaušinis bandelių aptepimui
12 formelių

1. Persijokite miltus. Juos sutrinkite su sviestu iki trupinių. Tada sudėkite mieles, kiaušinius ir pieną, padarykite minkštą tešlą.
2. Išminkykite tešlą, kad būtų elastinga ir vientisa. Padėkite šiltai, kad pakiltų (1-1½ val.)
3. Vėl išminkykite tešlą (2-3 min.), patepkite aliejumi formeles. Padarykite 12 briošų (daroma taip: suformuojamas tešlos rutulys, jame padarom duobutę su pirštu ir į tą duobutę įdedam mažą rutuliuką tešlos). Sudedam briošus į formeles ir paliekam 20 min., kad dar pakiltų.
4. Patepam briošus išplaktu kiaušiniu ir kepame įkaitintoje orkaitėje 200 C apie 10-12 min., kol paruduos.
Carmen
Gal žinote kaip gaminti pyragėlius su įdarais?
bea
a kokius? mielinius, sluoksniuotos teshlos??
jei mielinius, pasidarai mieline teshla, rasi forume recepta prie pyrageliu su kopustais ir padarai koki nori idara, kad tik nebutu skystas..
jei sluoksniuotus, tai nusiperki shaldytos sluoksniuotos teshlos, pasidarai idara ir kepi sau pyragelius. labai paprasta
Carmen
Pas pažystamą ragavau mielinius, labai patiko, bet ji recepto "piktybiškai" nesako. Norėčiau pagaminti namuose. Bet nežinau kaip?
Miglute
Mano šeimyna labai mėgsta sluoksniuotos tešlos įdarytas bandeles. Paprastai perku tešlą parduotuvėje, supjaustau kvadratėlias, taip kaip sulankstyta tešla - gaunasi 9 pyragėliai. Įdaras : supjaustytau rūkytos vištas ( ketvirtį maždaug) , poro, įtarkuoju fermentinio sūrio,įdedu šaukštą majonezo ir išmaišau. Tada dedu tokį įdarą į tuos kvadratėlius , sulamkstau kaip voką, "užsuku" viršų, aptepu plaktu kiaušiniu (nebūtinai) ir kepu kol gražiai apskrunda. Vietoje vištos, galima dėti pievagrybius, dešrą, ir t.t.
Ajuss
QUOTE (Carmen @ 2004 04 06, 12:41)
Pas pažystamą ragavau mielinius, labai patiko, bet ji recepto "piktybiškai" nesako. Norėčiau pagaminti namuose. Bet nežinau kaip?

Jetau, kaip nervija mane tokios "slapukės" mad.gif
Tipo aš čia superkulinarė dry.gif smartass.gif
Mano mamos draugė tokia yra, amžinai receptus slepia, ale mes išsiaiškinam ir dar patobulinam wink.gif thumbup.gif
vilda
O kodėl mano užvestos temos pavadinimą kažkas pakeitė mad.gif

Tai vadinasi BULKUČIŲ taip niekas ir nemoka kepti....tų bskanių, kaip mūsų močiūtės kepdavo....
Springlet
QUOTE (vilda @ 2004 04 07, 06:40)
O kodėl mano užvestos temos pavadinimą kažkas pakeitė mad.gif

Tai vadinasi BULKUČIŲ taip niekas ir nemoka kepti....tų bskanių, kaip mūsų močiūtės kepdavo....

Todel, kad dvi temos buvo pasikartoje ir buvo sujungtos i viena smile.gif
As rasiau apie mielines su aguonom, su cinamonu...
Kokiu tu noretum? Gal galetum apibudinti?
Lona
AR kas bandė naujas Malsenos tešlas? Baisiai įdomu būtų sužinoti.
Springlet
Iki tavo klausimo net nezinojau, kad tokios yra smile.gif Reiks isbandyti.

http://www.malsena.lt/index.php?ItemId=15586
Doma
QUOTE (Springlet @ 2004 04 08, 07:51)
Iki tavo klausimo net nezinojau, kad tokios yra  smile.gif Reiks isbandyti.

http://www.malsena.lt/index.php?ItemId=15586

Springlet, ar jau isbandei sita Malsenos naujiena? --Resize_Images_Alt_Text--

as tik reklama maciau, bet parduotuveje ieskojau ir neradau, gal dar nepardavineja?
Springlet
As parduotuvese irgi dar nemaciau.
ulaa
QUOTE (Doma @ 2004 04 15, 11:38)
QUOTE (Springlet @ 2004 04 08, 07:51)
Iki tavo klausimo net nezinojau, kad tokios yra  smile.gif Reiks isbandyti.

http://www.malsena.lt/index.php?ItemId=15586

Springlet, ar jau isbandei sita Malsenos naujiena? --Resize_Images_Alt_Text--

as tik reklama maciau, bet parduotuveje ieskojau ir neradau, gal dar nepardavineja?

Siandien ziurejau,bet niekur nemciau,kam reklamuojasi,jei prekyboje dar nera,kiaules mad.gif
Asta
[QUOTE=ulaa,2004 04 16, 12:03]as tik reklama maciau, bet parduotuveje ieskojau ir neradau, gal dar nepardavineja? [/QUOTE]
Siandien ziurejau,bet niekur nemciau,kam reklamuojasi,jei prekyboje dar nera,kiaules mad.gif[/QUOTE]
Yra, yra.... clap.gif Shilainiu MAXIMOJE Kaune tai tikrai maciau....ir dar rodos IKI pastebejau. Tik dar nebandziau... unsure.gif
ulaa
QUOTE (Asta @ 2004 04 18, 10:59)
Siandien ziurejau,bet niekur nemciau,kam reklamuojasi,jei prekyboje dar nera,kiaules mad.gif[/QUOTE]
Yra, yra.... clap.gif Shilainiu MAXIMOJE Kaune tai tikrai maciau....ir dar rodos IKI pastebejau. Tik dar nebandziau... unsure.gif

Viskas,eisiu rytoj IKI griauti,tegu tik pabando netureti mad.gif
zapuks
Buciau labai dekinga uz mieliniu bandeliu be įdaro recepta. Tik parasykit, prasau, kaip jas finale formuot, kuo ir kada patept.

Siaip jau - vakar debiutavau su bandelem. Rezultatas doh.gif Ne iskilo, o istezo, susiliejo ir sukepe i viena blyna. Vyras ir tuo dziaugesi thumbup.gif , nes ne taip daznai as ji pamaloninu. dry.gif O noretusi...
gal
Neblogas receptas, ir su formom yra cia:
Bandeles pietums
Toj pacioj svetainej paieskojus gal rastum ir daugiau ka :)
KAMANĖ


Ir aš radau mielinių bandelių receptuką.Bandelės tikrai skanios.
0,5 l pieno,
1 kg miltų,
6 šaukštai aliejaus,
6 šaukštai cukraus,
60 gr mielių.
Mieles su cukrumi trinti tol, kol pasidarys skysta masė.Truputį pašildyti pieną ir į jį supilti sutrintas mieles. Padėti šiltai, kad mielės pakiltų .Užminkius tešlą, 2 val. palikti, kad pakiltų ( geriau šiltai). Pakilus, perminkyti ir formuoti bandeles. Įdaras gali būti bet koks: varškytė, lašinukai, obuoliai,razinos.
Berašydama ir aš užsinorėjau bandelių. Eisiu kepti.
zapuks
O kaip jas formuoti - tiesiog daryti kamuoliukus? Nes pirktines lyg kazkaip perpintos unsure.gif
waiwa
as tai susuku i toki voleli , kaip vyniotinis gaunasi ...tada supjaustau nedideliais gabaliukais ta " vyniotini " ir su pirstais suspaudziu viena gala , tada kitas galas "prasiskleidzia " ir gaunasi rozhytes , bet tokiu atveju idaras turi buti aguonos su cukrumi arba cinamonas su cukrumi .Labai grazios rozhytes gaunasi thumbup.gif
Bonzile
A s tai kepu pyragelius su mesa ar su grybais, kurie labai tinka kuciu stalui.
1.5 stiklines silto vandens
1/2pok mieliu(melynas pokelis)
nepilna stilkline aliejaus
miltu
Pasidarai tesla, kocioji blynukus,dedi idara,uzlankstai ir kept ant aliejaus keptuveje.Labai skanus ir pigus pyrageliai gaunasi. Nebandziau tik su saldziu idaru, gal irgi skanu, reiks pabandyt.
merepopins
Gal kas žinot bandelių įdaro su kokosų drožlėm sudėtį. Jis toks tąsus, saldus, gelsvas ir man labai skanus. Norėčiau pati tokių išsikepti. Padėkit wub.gif
bea
Tiesą sakant, pirmąkart girdžiu apie tokį įdarą. Kas čia per daiktas ir kame tu jį ragavai???
r@siukas
As darydavau taip: kiek pamenu stikline drozliu, stikline pieno ir puse stiklines cukraus. Visa laika maisant virti apie 30 min ant silpnos ugnies.
Sakai geltona spalva g.gif As dedavau pora saukstu kakavos, tai ruda mase gaudavosi.
Bitulka
o as tai ziama vakarienei, savaitgaliais, kepu mielinius pyragelius su raugintais kopustais. Mano seimyna abazhaet sita patiekala biggrin.gif iskepu kokia 30 pyrageliu, pridarau skanios arbatos ir vakariene liuksiska gaunasi thumbup.gif . Tik va rytdienai tai nekazikiek lieka tu pyrageliu g.gif , bo rajunai kai supuola, tai greit lekste tuscia palieka... biggrin.gif Tik as kartais paimu ir pergudrauju juos, kai isimu is skardos pyragelius, kelis paimu ir paslepiu, tada turiu ne tik skania vakariene, bet ir skanius pusrycius laugh.gif
dar kartais kepu pyragelius su grybais, tik situ maziau kepu, nes vaikai nevalgo grybu sad.gif , tokiu atveju jiems prifantazuoju ko nors, tai varskes su uogiene primaisau ir i vidu pridedu, tai obuoliu, ar dar ko nors prisigalvoju....
jei noras bus galesiu parasyti i daru receptukus.
Pamenu viena karta i darba atnesiau paragauti su kopustais, tai chebra pareikalavo, kad dazniau kepciau biggrin.gif
Tučka
QUOTE (Bitulka @ 2004 11 10, 09:23)
o as tai ziama vakarienei, savaitgaliais, kepu mielinius pyragelius su raugintais kopustais.

Parasyk receptuka wink.gif smile.gif
Bitulka
QUOTE (Danguole55 @ 2004 11 10, 10:45)
Parasyk receptuka wink.gif smile.gif

Prasom rasau: o buvo taip:
Uzminkau mieline tesla:
mieles istrinu su trupuciu cukraus, kol pasileidzia, pasidaro tokia skysta tyrele. Pasildau siek tiek pieno ir jame islydau sviesta. Viska supilu i dubeni su mielem, ipilu miltu, imusu kiausini, siek tiek druskytes. Minkau - ilgai ir nuobodziai. Minkant reikia vis dadeti miltu, bet ne per daug, nes tesla nepakils kaip reikiant. Zodziu minkau tol kol nelimpa prie ranku. Is teslos suformuoju kamuoli, palieku tame paciame dubenyje tik uzdengiu, kokiu ranksluosteliu ir padedu i silta vieta, kad pakiltu. Geriausiai tai pakaitinu siek tiek orkaite, isjungiu ir tesla i orkaite.

Idaraui:
Pakepinu mazyciais spirguciais lasiniukus, kopustus dar susmulkinu peiliu, jei labai rukstus truputi nuplaunu vesiu vandeniu vadinamam"drushlioke" laugh.gif . Tad sudedu i keptuve su spirgiukais, uzdengiu dangti ir patroskinu kokias 20-25 min, kad suminkstetu visai. Galima ideti siek tiek vegetos (jei reikia).

Pakiluse tesla siek tiek atsargiai perminkau, suskirstau i mazdaug vienodo dydzio gumuliukus. Stala pabarstau miltais, dedu viena tarp delnu suvoliota i kamuoliuka gabaleli teslos, su kocelu siek tiek pakocioju, i viduri dedu kopustu ir sulenkiu kaip cebureka, tik kai uzspaudziu krastus, tarp delnu suformuoju lyg ir cepelino formos pyrageli ir dedu i pariebaluota ir dziuvesiais arba miltais pabarstyta skarda. tik reikia ziureti, kad siule pyrakelio butu po apacia, tada jie buna grazesni ir nepratruksta. Skarda su pyrageliais vel dedu i pasildyta orkaite, kad dar karta pakiltu, kai pakyla aptepu kiausinio plakiniu ir tada jau kepu. Kepu kol pasidaro graziai parude. Zodziu kai jau skaniai atrodo, tai ir traukiu biggrin.gif apytikaliai kepa apie 30-45 min.
Normu nerasiau, nes nezinau.As visada darau is akies, pas mus semoje svarbu nepamazinti laugh.gif
Skanaus
Smurka
Joooo, nevidatj tebe, baba, pyrazkov sad.gif Sitiek krusliavos, nusprogciau virtuvej turbut ohmy.gif O jei dar nepavyktu (pirmo blyno taisykle suveikti gali), tai dar ir pasikarciau

p.s. smurkel, nuostabus avataras smile.gif
bea
Smurka, a ko tu čia taip žiauriai, aš ir su proporcijom galiu biggrin.gif tikrai pasiseks nu.

Tiesa, aš tešlą kočioju visą ar pusę ir išpjaunu su puodeliu skritulius, į juos dedu įdarą ir užspaudžiu, taip gaunasi lygesni ir gražesni.

Mielinės bandelės

30 g mielių
50 g cukraus
¼ l drungno pieno
500 g miltų
2 kiaušiniai
žiupsnelis druskos
100 g tirpinto sviesto


1. Piene ištirpinti cukrų ir mieles. Suberti persijotus miltus ir druską, įmušti kiaušinius, įdėti 3 šaukštus sviesto. Užminkyti tešlą ir palikti, kol dvigubai pakils.
2. Tešlą dar kartą išminkyti, padaryti bandeles, aptepti tirpintu sviestu. Sudėti į kepimo indą vieną šalia kitos, pridengti ir palikti, kad dar pakiltų.
3. Kepti 220C orkaitėje apie 30 minučių. Iškepusiais apibarstyti cukraus pudra.

Mielinė tešla (universali)

1. Šildyti 2 stiklines pieno
2. Dėti miltų
3. Dėti mieles (30 g) su trupučiu cukraus
4. Įmušti 1 kiaušinį
5. Dėti druskos žiupsnelį
6. Pilti aliejaus arba tirpinto sviesto pora šaukštu
7. Kildinti
8. Formuoti pyragą ar bandeles.

Dar vienas receptas (apie 1 kg tešlos)

¼ l pieno
500 g miltų
35 g šviežių mielių
70 g sviesto
50 g cukraus
žiupsnelis druskos
1 kiaušinis
1 trynys


1. Pieną pašildyti, persijoti miltus, padaryti miltų viduryje duobutę, suberti ten mieles ir pilti pieną. Maišyti mediniu šaukštu, kol mielės pilnai išsileis ir susimaišys.
2. Leisti pakilti tešlai (20-25 min). Sviestą ištirpinti, į jį sudėti kiaušinį, trynį, druską ir cukrų. Sviesto-kiaušinių mišinį supilti į tešlą, išmaišyti mediniu šaukštu.
3. Iš tešlos suformuoti rutulį, leisti dar 20-25 min pakilti.
4. Daryti pyragą ar bandeles, kepti 220C.
Smurka
QUOTE (Smurka @ 2004 11 10, 17:34)
p.s. smurkel, nuostabus avataras smile.gif

Nu tu, bea, pavarai laugh.gif Isiropstei i mano zinute, pagyrei mano avatara, bet ispudis toks, kad as pati ji giriu laugh.gif
bea
QUOTE (Smurka @ 2004 11 10, 21:11)
Nu tu, bea, pavarai laugh.gif Isiropstei i mano zinute, pagyrei mano avatara, bet ispudis toks, kad as pati ji giriu laugh.gif

aj galvojau kaip ce bandelių temos nesupošlint, tai ir įlindau biggrin.gif (nesusilaikeu, jau tooooooooke seksy, kad net bandelės nublanko visos, nors kelias suėdus, tos grožybės dar grožybesnės būtų) rolleyes.gif
merepopins
QUOTE (bea @ 2004 11 09, 19:41)
Tiesą sakant, pirmąkart girdžiu apie tokį įdarą. Kas čia per daiktas ir kame tu jį ragavai???

Bandelių su tokiu kokosų įdaru aš perku Panevėžyje, turguje. Čia atveža net iš Mažeikių tokių visai skanių sveriamų mielinių bandelių su įv. įdarais (varške, aguonomis, obuoliais). Man tai kokosinės skaniausios, nors kuo toliau, tuo jose įdaro mažėja. Pati galėčiau bandyti išsikepti -- bet kur gauti tą receptą? g.gif Bea, gal gali sukurti? biggrin.gif
zebrina
QUOTE (merepopins @ 2004 11 11, 13:20)
Bandelių su tokiu kokosų įdaru aš perku Panevėžyje, turguje. Čia atveža net iš Mažeikių tokių visai skanių sveriamų mielinių bandelių su įv. įdarais (varške, aguonomis, obuoliais). Man tai kokosinės skaniausios, nors kuo toliau, tuo jose įdaro mažėja. Pati galėčiau bandyti išsikepti -- bet kur gauti tą receptą? g.gif Bea, gal gali sukurti? biggrin.gif

Man ir tos bandeles thumbup.gif ir nebrangios visai ,kai nuvaziuoju pas sese tai pavaisina biggrin.gif man ypac su aguonom patinka,niam niam...
bea
Tai man tiek iki mažeikių, tiek iki panevėžio pakankamai toli. neragavau aš tų jūsų bandelių ir negirdėjau apie tokias, ot
Smurka
Parnese vyras sausu mieliu. Neturiu jokio supratimo, kaip su jomis minkyti tesla. Nu blondine ir ne kitaip blush-anim-cl.gif

Ant pakelio (25 g) uzrasyta: 1 pakelis atitinka 100 g svieziu mieliu, rekomenduojama 2-3 kg miltu. Vartojimo budas: i tris ketvircius stiklines silto vandens arba pieno supilti pakelio turini, ideti sauksteli cukraus, 1 sauksta miltu, ismaisyti, palikti 10 minuciu...

Tai ka, jei 25 gramai sausu mieliu atitinka 100 g svieziu, as mesla turiu maisyti is 2-3 kg miltu? ohmy.gif O tom mielem paruosti kuriem velniam tik vienas saukstas reikalingas tu mitu? g.gif

Ir isvis, geriausiai man blondiniskai paaiskinkit, kaip as tas sausas mieles turiu paruosti ir kaip po to tesla uzmaisyti? Seima bandeliu laukia rolleyes.gif
bea
smurka, nu kaip parashyta taip ir daryk. ir uzmaisyk ne mesla, o tesla wink.gif imk tu mieliu trecdali pokucio ar kazkiek ten ir daryk kiek tau reik. tiesa sakant, as naudoju sviezias, sausos man kazkajp nemielos sad.gif
merepopins
QUOTE (bea @ 2004 11 13, 21:31)
Tai man tiek iki mažeikių, tiek iki panevėžio pakankamai toli. neragavau aš tų jūsų bandelių ir negirdėjau apie tokias, ot

Užsiciklinau aš ant to kokosinio įdaro wink.gif Na jau labai skanus. Bea, o gal kai tu tokia šeimininkė, išmąstyti ką nors gali? toks vaizdas, kad gal ten su kokoso drožlėm sumaišytas kiaušinis ir cukrus. Negirdėjai nieko panašaus? Įdomu, ar toks įdaras būtų tąsus kaip tose bandelėse? O tai bekepant sutrupės ir išbyrės g.gif
r@siukas
QUOTE (r@siukas @ 2004 11 10, 08:45)
As darydavau taip: kiek pamenu stikline drozliu, stikline pieno ir puse stiklines cukraus. Visa laika maisant virti apie 30 min ant silpnos ugnies.
Sakai geltona spalva g.gif As dedavau pora saukstu kakavos, tai ruda mase gaudavosi.

Pries pora savaiciu parasiau receptuka, netiko?
Smurka
O ta tesla, kai pakyla, reikia minkyt? Man reikia, kad atsakytumet labai greitai, bo tesla jau pakilo. o kopusteliai baigia issitusinti.

Pati savim negaliu patiketi, kad emiausi tokio sudetingo darbo biggrin.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2014 Invision Power Services, Inc.