Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Vaikas nekramto pats
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Nuo 1 iki 3 metų
Pages: 1, 2, 3
Debesiukee
Sveikos, visazines mamytes 4u.gif biggrin.gif mano sunui metukai ir 4menesiai bet iki siol visas kosytes, darzoves, mesyte ir pan tenka smulkinti su blenderiu... pats nekramto, jei pakliuna koks gabalelis nesumalto maistuko iskart viska spjauna, nors viska taip suverdu kad ten tikrai minksta buna... turim 11 dantuku (is ju net 4 kruminiai), manau jau tikrai pats galetu pilnai sukramtyti viska. o seip ten koki sausaini, ar desros gabaliuka susikramto kuo puikiausiai. ka daryti? ar dar smulkiti ar duoti nesmulkinta ir kai isalks prades valgyti ir nesmulkinta? gaila taip ziauriai su vaiku pasielgti, bet jau nebezinau net...gal jus ka patartumete? g.gif doh.gif
idani
maniskei 1 metai ir menuo, bet irgi tyngi kramtyti. turim 8 dantukus. jei patenka didesnis gabaliukas is kart ziaukcioja, o tada turi kist pirstus istraukt unsure.gif
M.i.g.l.e
Niu mes kramtom jau normaliai, turim 6 dantukus. O mokint kramtyt pradėjau duodama kukurūzų nesaldžių. Žodžiu atlauždavau gabaliuką, įdėdavau burnytėn ir pati rodydavau kaip reik kramtyt biggrin.gif blush2.gif(jie greit ištirpsta, tai nebaisu kad pasprings) Kai išmoko kukurūzus kramtyt, pertrindavau bulvę ar kaip kokią daržovę šakute, įdėdavau burnyten ir vėl rodydavau kad reik kramtyt. Na taip ir per porą sav išmokom ax.gif ax.gif
Baltike
Aš savo vyresnėlį išmokiau kramtyti 1m. 8 mėn. Jam stipriai vėlavo dantukai - tokio amžiaus teturėjo 6, todėl maistą pertrindavau ir kramtyti neskubinau. Bet teko išleisti į lopšelį, tai sūnaus gydytoja išaiškino, kad kūdikiai puikiausiai sugeba kramtyti dantenomis ir dantukai tam nebūtini. Mokiau "žiauriuoju" būdu (kitos išeities neturėjau) - dieną pabadavo, tris dienas pažiaukčiojo ir ėmė valgyti, išties dantukai kramtymui nebūtini. Beje, vėliau logopedė irgi pabrėžė, kad kramtymas kalbėjimui reikalingus raumenukus treniruoja, todėl ir sūnelio kalbos raida kiek lėtesnė buvo (šnekėjo daug, bet labai jau neaiškiai).
Debesiukee
aciu uz atsakymus 4u.gif na kukuruzus tai jis susikramto be jokiu problemu... viska ka jam duodi paciam i rankyte, tarkim kad ir blyna koki, tai kuo puikiausiai sudoroja...o va pvz jeigu su sauksteliu maitinu jogurta su melynem, tai visas melynes isspjaudo,nors atrodo gi skanu, turetu valgyti... doh.gif reikes bandyt tuo ''ziauriuoju'' budu...bet gal veliau,nes dabar ''ziauriuoju'' budu bandom nutraukti naktinius arbatos ir sulciu gerimus doh.gif paskui vaikas isvis pasimes... umn.gif
AlmuteP
drauge s9 men dar nekramto ir nieko bloga
Guga
Debesiukee, maniske 1 m. 9 men. budama ir tai normalaus maisto nekramto blush2.gif Isvirta mesa su darzovem as jai sutrinu, nes kitaip spjaudo ir nevalgo doh.gif Bet is tikruju tai kramtyti moka. Pvz. visoki nesveika maista: pica, saldainius, sausainius, kietas barankas, rukyta desra puikiai sukramto mirksiukas.gif Betgi tuo mazo vaiko nemaitinsi blink.gif Tiesa, dar valgo vaisius, tai irgi normaliai ir skura sukramto.
nezinau, kodel nekramto normalaus maisto, lyg ir skaniai gaminu ax.gif
Rudeni prades eit i darzeli-lopseli, sakau gal ten ismoks valgyt bigsmile.gif
Bet manau mes cia pacios kaltos del tu nekramtymu, praziopsojom momenta, kada reikejo pereit nuo blenderiuoto maisto prie gabaliukinio.
Debesiukee, jei sugalvosi gera buda, kaip ipratint kramtyt gera maista, butinai parasyk cia, please 4u.gif
Liusii
mums irgi 1 metai ir 4 menesiai ir kramtyti visai nenorim schmoll.gif jei duodi koki gabaliuka tai burnoj laiko ir neryja doh.gif tai tenka darzovienes blenderuoti, nes mes ir taip svorio nedaug turim verysad.gif nu sausaini atkanda, sukramto, o jei kazkas kietesnio tai atkanda ir burnoj nesiojasi , neryja, o jei ryja tai springsta ir isvemia doh.gif zodziu vargstam o ka daryt? manau isaugs, kiekvienas vaikas individualus, vieni anksciau kazka daro o kiti veliau smile.gif
Debesiukee
Guga butinai 4u.gif biggrin.gif seip jau buciau susitaikius su ta mintimi, kad kai ateis laikas tada ir ismoks pats kramtyti, bet kadangi sako va mamyte, kad tai turi itakos kalbos vystimuisi, tai... na reikia kazka daryt!!.. g.gif verysad.gif doh.gif va jau gerti nebesikeliam nakti, reikia turbut ir maista duoti nesmulkinta ir viskas...kantrybes truputeli ir viskas bus gerai.
jolka23
Maniškiui 1,3m. bet su kramtymu būna įvairiai. Jei jam skanu tai nereikia nė kramtyti, bet jei nelabai, pvz daržovių košę tai turiu su blenderiu trint, kitaip neįduosi schmoll.gif. mėsytę ruošiu iš faršo, nes kitaip irgi nelieka sužavėtas.
kinder_surprise
Sveikos 4u.gif
Man atrodo, tikrai mamytes praziopsojot momenta g.gif As karta nupirkau milupos atrodo tyrele, nuo 8 men, maniskei kaip tik tiek ir buvo, o ziuriu ten gabaliukais blink.gif dukryte tada turejo 2dantukus, galvoju pabandysiu duot, gal valgys, ir puikiausiai sukapojo visa thumbup.gif tai tada pradejau sa sakute trint, o dabar jau ir taip gabaliukai duodu, viska sukramto puikiausiai thumbup.gif
Bandykit gal puse pertint. o puse su sakute susmulkint, gal taip valgys... g.gif
Minlina
nors čia galbūt šiek tiek ir pavėluota, bet aš tai vistik bandyčiau mokymo būdu, t.y. valgyčiau ir demonstratyviai kramtyčiau kartu, šaukštelis mamytei, šaukštelis vaikiukiui ir nuolat tą patį aiškinant, kalbant rodyti kaip mamytė kramto
lėtai, neskubant, geros nuotaikos, pradedant nuo kokio labiau mėgstamo maistelio wink.gif
mabi
as irgi manau, kad cia praleistas tas momentas, kai vaikui reikejo duoti kieta maista. aisku, pas mus su dantukais viskas gerai, 14men jau visus 16 turejom. bet nemanau, kad cia del dantu. mano 11men jau cepelinus valge ax.gif , ir iki sios bulvinuke yra. ir niekad ji nei springo nei ka. cia gal daugiau vaiko uzsispyrimas, o ne sugebejimas.
`Agnieska`
QUOTE(aniuta0515 @ 2009 08 10, 21:25)
Sveikos 4u.gif
Man atrodo, tikrai mamytes praziopsojot momenta  g.gif  As karta nupirkau milupos atrodo tyrele, nuo 8 men, maniskei kaip tik tiek ir buvo, o ziuriu ten gabaliukais  blink.gif dukryte tada turejo 2dantukus, galvoju pabandysiu duot, gal valgys, ir puikiausiai sukapojo visa thumbup.gif  tai tada pradejau sa sakute trint, o dabar jau ir taip gabaliukai duodu, viska sukramto puikiausiai  thumbup.gif
Bandykit gal puse pertint. o puse su sakute susmulkint, gal taip valgys...  g.gif
*

Aš elgiausi lygiai taip pat, nuo 8-9 mėn. smulkinau tyreles jau su šakute. Jeigu būdavo per tiršta košytė, tai sviesto gabaliuką įdėdavau. Pradėkit pratinti mirksiukas.gif 4u.gif
Guga
Tai, kad maniske kaip sakiau "bloga" maista kuo puikiausiai sukramto, t.y. pica, rukyta desra ir pan., o taip pat ir visus vaisius su luobelem valgo smile.gif O va nei kotletuko, nei troskinuko, ka pietums valgom, nei blynu, nei kokiu varskeciu nekramto ir nevalgo schmoll.gif Nebent tik pora kasneliu.. Ir as jai visaip demonstruoju, kaip pati valgau ir kramtau, ir brolis salia sedi ta pati valgo, niekas nepadeda doh.gif doh.gif Ji siaip labai neturi apetito. Tuomet netekusi kantrybes musu valgoma maista sutrinu ir sukisu jai bezaidziant prie stalo blush2.gif
redukee
QUOTE(Liusii @ 2009 08 09, 00:41)
mums irgi  1 metai ir 4 menesiai ir kramtyti visai nenorim  schmoll.gif jei duodi koki gabaliuka tai burnoj laiko ir neryja  doh.gif tai tenka darzovienes blenderuoti, nes mes ir taip svorio nedaug turim  verysad.gif nu sausaini atkanda, sukramto, o jei kazkas kietesnio tai atkanda ir burnoj nesiojasi , neryja, o jei ryja tai springsta ir isvemia  doh.gif zodziu vargstam  o ka daryt? manau isaugs, kiekvienas vaikas individualus, vieni anksciau kazka daro o kiti veliau  smile.gif
*

na negaliu pasakyt ar visi vaikai isauga ta nekramtyma g.gif ,bet drauges berniukui s.m. lapkrity bus 4 metai ir ka galvojat vyrukas vartoja blenderiuotas darzovienes,nes pats nekramto visiskai doh.gif doh.gif ,na kalba jis gerai ir aiskiai.manau,kad ir kaip skaudetu mamai sirdele,bet reikia vaika pratint prie rupesnio maisto "ziauriuoju budu".
gudre79
QUOTE(redukee @ 2009 08 13, 16:10)
na negaliu pasakyt ar visi vaikai isauga ta nekramtyma g.gif ,bet drauges berniukui s.m. lapkrity bus 4 metai ir ka galvojat vyrukas vartoja blenderiuotas darzovienes,nes pats nekramto visiskai doh.gif  doh.gif ,na kalba jis gerai ir aiskiai.manau,kad ir kaip skaudetu mamai sirdele,bet reikia vaika pratint prie rupesnio maisto "ziauriuoju budu".
*

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif vat tokiam jau biski gali badu pamarint,poto jau kramtys viska g.gif na maniske irgi kramto tik kas jai skanu,o sriubyte ar kotletuka turiu blenderiuoti g.gif bet dabar jau pasiulau is savo lekstes,tai kasni kita paima ir kramto,nereikia nei ziaugciot nei vemt doh.gif manau kiekvienas individualiai pradeda tiek kramtyt,vakisciot ar ka kita daryt g.gif manau reikia kantriai laukti ir sulaukti mamytem,ta mes ir darom wub.gif
areida
sunui 1.2men,tai su valgymu irgi tragedija..blenderuota pora sauksteliu suvalgo,o paskui spjauna..trinta maista spjauna is karto..net nebezinau ka daryti..o vat sadumynus,visokias varskytes ir vaisius valgo puikiai..
gudre79
QUOTE(alvyde @ 2009 08 26, 22:15)
sunui 1.2men,tai su valgymu irgi tragedija..blenderuota pora sauksteliu suvalgo,o paskui spjauna..trinta maista spjauna is karto..net nebezinau ka daryti..o vat sadumynus,visokias varskytes ir vaisius valgo puikiai..
*

o bandet tas plikinamas koseles vyresnio amziaus vaikiukam kur su visokiais dribsniais gabaleliais,tie labai neblogai skatina kramtyma g.gif nors mum beveik 1.5 metuku,as ju vis dar duodu,pradzioj tai apsivemdavo nuo pirmo sauksto,ziaugciodavo doh.gif o dabar padetis kontroliuojama,kur kas geresne,dabar dazniausiai viska ryja nekramtyta,bet jau karts nuo karto ir pakramto,manau kad baigiam isaukt sia beda g.gif
na sekmes ir kantrybes jum su sia beda wub.gif
giedred
Laba, mano dukryte taip pat nenori kramtytiJai duodu ka reikia sukramtyti spjauna.Bet as esu optimiste, nepergyvenu ,kad bus 18 metu o vis dar nekramtys smile.gif
Cukraus pudra
maniškis ir su 4 dantim jau kramtė viską puikiai.
matyt čia jau mano "kaltė" kad per ilgai leliuku užsibūt neleidau.
Desert
Nekramto ir maniskis schmoll.gif Smulkesnius gabaliukus taip praryja, o jai didesnis koks tai ziaukcioja, spjauna lauk unsure.gif
Nors tik metukai ir menuo, bet paskaicius cia ir dar kitoje temoje komentaru jau susirupinau unsure.gif
Dauguma musu bendraamziu jau valgo suaugusiuju maista, na ir mano valgo, jai tik viskas sutrinta...
Duona, sausainiukus, duoniukus, baronkas atrodo kramto g.gif
marmelade
sveikutes,mano berniukui 1.9menesiai,tai irgi nekramto,papuola koks gabaliukas vemia,ziagcioja,net ryziu kose jam vemima sukelia?maista trinu blianderiu ar sakute,na kaip pripratinti,skaudu ziuret,kaip jo bendraamziai viska kramto patys o mano tik ziuri unsure.gif
areida
QUOTE(alvyde @ 2009 08 26, 22:15)
*

na ka rimtai uzsiemiau tuo reikalu..tik sakute pertrindavau ir viskas,jokio blenderio schmoll.gif pora dienu boikotavo,o trecios dienos ryta suvalge pilna lekste..ir jokiu sureliu nedaviau rolleyes.gif nevalgai koses,saldumynu nebus..dar pakovoti tenka,bet valgo smile.gif o idomiausia,kad pradejo noreti pats valgyti savarankiskai..tai duodu sauksta,arba rankytemis,pats didesnius gabaliukus paima i burnyte ir sukramto blink.gif tokio posukio visai nesitikejau thumbup.gif galvojau beda,o gavosi visai gerai lotuliukas.gif
Mintė
Sveikos, mums 1 m. ir 1mėn. Kramtyti mokam tik užkandžius - kukurūzus, sausainius, barankas, agurką, na dar jei brokolį ar bulvę į ranką duodu, tai šiek tiek pakramto, bet jei kietesnis maistas ir daugiau atkanda, viską išspjauna.
O su košėm tai baisu, tik blenderiuota pliurza, kitaip apsivemia doh.gif Bandžiau sriubytę su šakute trintą duoti, tai ryja nekramtydama, nors rodau kaip kramtyti, ji pamėgdžioja, pasimaivo ir praryja cielą. O jei duodu gabaliukais tai kelis suvalgo ir jau nuo stalo eina. Apie tą vaisių tytelę su gabaliukais, tai galvojau, kad sukramto, vis rodau sakau dantukai va taip kramto miam miam, bet paskui žiūriu iškakojo tuos gabaliukus cielus. Kažkodėl ir nesuvirškina to nesukramtyto maisto unsure.gif tai ir vėl trinu pagrindinius maitinimus, o kai iš mano lėkštės nori tai duodu gabaliukais pažaisti.
Norėjau paklausi, ar jūsų nekramtantys leliukai nevalgiukai ar normaliai turintys apetitą? Aš tai žinai kodėl maniškė dar taip ir neišmoko kramtyti. Ji labai nevalgi, blogai svorį auga, tai valgom žaisdamos, kišu, o ji ryja doh.gif Niekaip kitaip negaliu pamaitinti, o nemaitinti ar leisti tik pažaisti su maistu negaliu dėl jos svorio. Norisi, kad išmoktų bendrą maistą valgyti, bet kaip rasti tą aukso vidurį, kad ir primaitinti kiek priklauso ir dar kramtyti išmokyti. Blogiausia, kad ji gali ilgiausiai nevalgius išbūti, toks vaizdas, kad nėr poreikio valgyti doh.gif
Adelle
Mano labai pavalgi, apetitu nesiksundžia, bet nieko nekramto. verysad.gif Jei tik diesnis gabaliukas - žiaugčioja. Nors ir mėgdžioja kramtymą, nors ir mokau duodama didesnius gabaliukus, nieko gero - springsta, supykina ir viskas. verysad.gif Nebežinau net kaip besielgti. Springimų labai labai bijau.
Sulaukiau kitų pamokymų ir pabarimų, kad nedaviau rupesnio maisto mažutei, bet - niekada maisto neblenderiavau, niekada. Trindavau mažytei nuo 6mėn. grūstuve, o dabar pertrinu šakute. Bet maistas turi būti trintas, neturi būti gabaliukų. Nes ryja, ką tik įsideda į burnytę. verysad.gif Ir dantukų turim, jau 16, bet jie be darbo pas mus tinginiauja. verysad.gif

Net keista žiūrėt, kaip kiti tokio pat amžiaus vaikiukai dedasi maistą į burnytę nuo suaugusiųjų stalo ir valgo. Pas mus jei varškėtukai - tai pertrinti su grietine ir sviestuku, ir tai dar būna pažiaugčioja. Varškės apkepas šakute sutrintas, bulvių košė su kefyru, ir bulvės būtinai su grietine pertrintos.

Duonytės gabaliukus valgo, sausainiukus pati valgo, nes burnytėje tirpsta. Razinas mokėmės kramtyt, tai ryja ir tiek. verysad.gif Vargovargelio man bus su ja. O atrodo auginau lygiai taip pat kaip pirmąjį, ir anksti viską daviau ragaut. Jau pradedu galvot, gal kokių problemyčių burnytėje yra. doh.gif verysad.gif
Mintė
Sveikos, tema nurimus, gal jau visų vaikučiai išmoko kramtyti? Mes tai vis dar nekramtom, tik minimaliai labai, pagrindiniai valgymai blenderiuoti vis dar blush2.gif
@mamyčiukas@
neturejome jokiu bedu su kramtymu schmoll.gif nuo 7menesio pradejo obuoli,babana,sausainius su priekiniais dantukais kramtyti,metuku jau pilnai visa maista kramte thumbup.gif
baibai
QUOTE(@mamyciukas@ @ 2009 12 01, 20:33)
neturejome jokiu bedu su kramtymu schmoll.gif nuo 7menesio pradejo obuoli,babana,sausainius su priekiniais dantukais kramtyti,metuku jau pilnai visa maista kramte thumbup.gif
*

na jau ir aš isikišiu, taigi čia kiek supratau mama sako , kad ir jos vaikas seniai tuos obuolius ir t. t. kramto, bet nekramto rimto maisto, t. y. kiek supratau, maždaug kas duodama su šaukštu, bet manau, gal jogurtus valgo, o beto, kaip tai mamai sekasi dabar , ar pramokot ?. mano mažoji viska daro taip pat, tik viskas dar liūdniau, nevalgo jokių dešrų, sūrių, agurkų, picų.O tik kelis jai priimtinus produktus. O dabar nevalgo beveik visai, bet čia kita tema...Mums jau 2,5 m., O problemėlė ta nesusitvarko.
@mamyčiukas@
QUOTE(baibai @ 2009 12 02, 03:15)
na jau ir aš isikišiu, taigi čia kiek supratau mama sako , kad ir jos vaikas seniai tuos obuolius ir t. t. kramto, bet nekramto rimto maisto, t. y. kiek supratau, maždaug kas duodama su šaukštu, bet manau, gal jogurtus valgo, o beto, kaip tai mamai sekasi dabar , ar pramokot ?. mano mažoji viska daro taip pat, tik viskas dar liūdniau, nevalgo jokių dešrų, sūrių, agurkų, picų.O tik kelis jai priimtinus produktus. O dabar nevalgo beveik visai, bet čia kita tema...Mums jau 2,5 m., O problemėlė ta nesusitvarko.
*

jei nekramto maisto kuri duoda su saukstu ar su sakute tai i rankyte galima duoti didesni gabaliuka.jei sukramto obuolius ir sausainius tai vadinasi moka kramtyti g.gif
Armandukas
Sveiki, maniskis darzelyje valgo ir sriuba bando kramtyti ir antra, o namie nieko nevalgo tik geria piena is butelio. Buvau pakeitusi buteli, tai badavo 1.5paros, issigandau, pagailo ir vel tas pats - namie tik butelis pieno. Buna kad pakramto ka nors, bet tai retas atvejas ir tai atsikanda ir isstumia su liezuviu. schmoll.gif
__snowflake
gal pražiopsojot tą momentą, kai vaikas nori mokytis kramtyti-apie 8-9 mėn- tada reikia duoti graužti kietą maistą, taip ir išmoksta kąsti ir kramtyti.
@mamyčiukas@
QUOTE(Armandukas @ 2009 12 02, 15:38)
Sveiki, maniskis darzelyje valgo ir sriuba bando kramtyti ir antra, o namie nieko nevalgo tik geria piena is butelio. Buvau pakeitusi buteli, tai badavo 1.5paros, issigandau, pagailo ir vel tas pats - namie tik butelis pieno. Buna kad pakramto ka nors, bet tai retas atvejas ir tai atsikanda ir isstumia su liezuviu. schmoll.gif
*

tai ka jus duodate jam namie valgyti?tik piena?o kaip mesa,darzoves?

Mintė
QUOTE(baibai @ 2009 12 02, 01:15)
*

tai ir norėjau pasakyti drinks_cheers.gif maniškė labai nevalgi, o pieno produktų valgo tik pienišką sriubą, daugiau nieko neįsiūlau. Šiaip ji kramtytų jei duočiau visai netrintą mėsytę, bet tada 4 kąsniai ir viskas daugiau nevalgo doh.gif daugiau nieko neimtų valgyti, nei bulvės nei morkos, net tą patį obuolį pakramto porą kąsnių ir numeta. Neturi ji noro valgyti, o svorio trūksta, tai ir malu ir maitinu kaip kūdikį, turi gi vaikas nors 100 g. priaugti verysad.gif Ateis vasara, baigsis ligų sezonas, tada prieš darželį teks imtis drastiškų priemonių, nieko nemalti ir mokinti valgyti normalų maistą.
Užjaučiu jus, kad jau 2,5 m. o valgyti nėra noro, suprantu, kad pas jus irgi nevalgiukė. 4u.gif
mamuse
4u.gif
pas mus tai truputį kitokia bėda. Noras kramtyti yra - bet dantys tik du schmoll.gif Svarbiausia blenderiuotų košių neįkiši nė už ką doh.gif Valgo tik tą patį ką ir mes, tai tenka jos lėkštelėje viską kiek įmanoma smulkint. Aš mėgstu aštrų maistą, tačiau dabar kai panelė reikalauja iš to pačio puodo, tai maitinamės be jokių čili, vegetų ir visokių surogatų, žodžiu - sveikai rolleyes.gif
erikiuxxx
user posted image

Nexta
Manua jeigu 1m-2m vaikai nekramto tai jau yra nenormalu ir mama padare klaida ir praleido ta laika kai reikejo mokinti kramtyti. mano vyresnele neturedama dantuku, nes pirmasis isdygo 10men kuo puikiausiai kramte, nes as nuo 9men jai netryniau darzovieniu, nes mano mamynu tai jau yra nenormalu kai metu laiko vaikas springsta ir jam dar darzovienes yra trinamos.
nuo 9men pradejau daryti troskinukus, viska labai smulkiai supjaustydavau ir po truputuka ismokom kramtyti.
O jeigu 2m vaikas nekramto...nu jau atleiskit jau cia isvis nenormalu...bet kuri gydytoja tai gali patvirtinti ir raidos speceliste. 4u.gif
Mintė
QUOTE(Nexta @ 2010 01 02, 12:29)
Manua jeigu 1m-2m vaikai nekramto tai jau yra nenormalu ir mama padare klaida ir praleido ta laika kai reikejo mokinti kramtyti. mano vyresnele neturedama dantuku, nes pirmasis isdygo 10men kuo puikiausiai kramte, nes as nuo 9men jai netryniau darzovieniu, nes mano mamynu tai jau yra nenormalu kai metu laiko vaikas springsta ir jam dar darzovienes yra trinamos.
nuo 9men pradejau daryti troskinukus, viska labai smulkiai supjaustydavau ir po truputuka ismokom kramtyti.
O jeigu 2m vaikas nekramto...nu jau atleiskit jau cia isvis nenormalu...bet kuri gydytoja tai gali patvirtinti ir raidos speceliste. 4u.gif
*

normalu ar ne tai nuo vaiko priklauso, pvz mūsų pediatrė turi 2 vaikus, tai jos pačios vienas vaikas nekramtė iki 2 m. nes buvo l. nevalgus ir atsisakydavo kramtyti ir valgyti. Išvadoje, geriau trintas maistas, jei vaikas badauja, o dar nemačiau nei vieno 5 m. vaiko kuris nekramto, tai ateis laikas ir pats išmoks.
O kad čia mamos klaidų yra tai irgi tiesa, bet jei laiką atsukt atgal galėčiau nežinau ką kitaip daryčiau, nes noro valgyt nebuvo niekada g.gif
Perlute
Pritariu-jai navalgus ar kokios kitos bedos,geriau tegul valgo pertrinta maista.Musiskis kramto viska tik pats nenori valgyti,jis baisiai bijo isipurvinti todel laukia kol pamaitinsim doh.gif
Mintė
QUOTE(Perlute @ 2010 01 04, 12:58)
Pritariu-jai navalgus ar kokios kitos bedos,geriau tegul valgo pertrinta maista.Musiskis kramto viska tik pats nenori valgyti,jis baisiai bijo isipurvinti todel laukia kol pamaitinsim doh.gif
*

maniškė irgi baisiai purtosi kai apsiterlioja lotuliukas.gif bet jau kelios dienos nori pati valgyt, tai gal bus ir kramtymo pradžia g.gif , aš jai pačiai duodu gabaliukais, kad semtų ir kramtytų, o dar į tarpus ir trintos košės įmaitinu
laural
QUOTE(Nexta @ 2010 01 02, 14:29)
*

Noreciau pasakyti mamytei, jeigu nesusidurus su kramtymu tai ir negali sakyti kad cia isvis nenormalu. Mano pirmas sunus kramte ir neturejom jokiu problemu... O vat mazoji, jai jau 1,7 men o turim problemu su kramtymu. Neblenderiavau maisto, ilgai netryniau... Ir duodavau trinta sakute ir rupu maista daviau...Bet ji nekramto pas mane ir viskas... Pavaizduoja kad kramto, pervercia liezuvi ir ryja unsure.gif Sedim prie jos kai ji valgo ir kartojam pastoviai kai isideda maista i burnyte: kramtom, kramtom, kramtom g.gif Jau viska isbandziau... Galvojau gal patarimu rasiu cia ax.gif Bet tos kurios su ta problema nesusidurusios, jau geriau tegu ir nekomentuoja kad cia mamu apsileidimas ar cia nenormalu... Nes mes visos stengiames savo vaikus isaugint kaip geriau thumbup.gif
Mintė
QUOTE(laural @ 2010 01 05, 15:33)
Noreciau pasakyti mamytei, jeigu nesusidurus su kramtymu tai ir negali sakyti kad cia isvis nenormalu. Mano pirmas sunus kramte ir neturejom jokiu problemu... O vat mazoji, jai jau 1,7 men o turim problemu su kramtymu. Neblenderiavau maisto, ilgai netryniau... Ir duodavau trinta sakute ir rupu maista daviau...Bet ji nekramto pas mane ir viskas... Pavaizduoja kad kramto, pervercia liezuvi ir ryja  unsure.gif Sedim prie jos kai ji valgo ir kartojam pastoviai kai isideda maista i burnyte: kramtom, kramtom, kramtom  g.gif  Jau viska isbandziau... Galvojau gal patarimu rasiu cia  ax.gif  Bet tos kurios su ta problema nesusidurusios, jau geriau tegu ir nekomentuoja kad cia mamu apsileidimas ar cia nenormalu... Nes mes visos stengiames savo vaikus isaugint kaip geriau  thumbup.gif
*

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
dėl ryjimo tai pastebėjau, jei su šakute trinu, tai ryja nekramto, o jei didesniais gabaliukais tai tada kramtyt turi, nes tokių nesugeba nuryti, bet didelių kelis sukramto ir eina nuo stalo doh.gif
Adelle
QUOTE(Mintė @ 2010 01 05, 17:11)
drinks_cheers.gif  drinks_cheers.gif 
dėl ryjimo tai pastebėjau, jei su šakute trinu, tai ryja nekramto, o jei didesniais gabaliukais tai tada kramtyt turi, nes tokių nesugeba nuryti, bet didelių  kelis sukramto ir eina nuo stalo  doh.gif
*

O nespringsta?
Mums 1m. 8mėn., bet dar nekramto. verysad.gif Soskes sukramto, jau kelintą pakeičiu, kodėl maisto ne? Žiaugčioja, springsta. Ir tik nesakykit apie praleistą momentą - daviau viską nuo 8 mėn. - ir duoniuką, ir sausainį, ir kukurūzų, ir bananą, ir braškę. Ne kramtymo, o čiulpimo judesiukai labiau matosi. Mokau, rodau, bet kas iš to. Iš dalies baisu pačiai į rankytę obuolį ar duonos riekę duot, nes žiauriai keletą kartų buvo paspringus. Taip kad net reikėjo už kojyčių purtyt. verysad.gif

Vietoje normalu-nenormalu, norėčiau protingų patarimų kaip išmokyti kramtyti.
neju
Sunui 1m 10 men ir dar nekramto doh.gif Turiu skystesnes konsistencijos viska daryt, nes kitaip apsivemia. Lengva mamom sakyt, pratink, kai viskas baigiasi ziaugciojimu verysad.gif Uzsiregistravom Vaiko raidos centre, laukiam kol ateis eile, tikiuosi kad specialistai pades.
Adelle
QUOTE(neju @ 2010 01 06, 20:31)
Sunui 1m 10 men ir dar nekramto doh.gif  Turiu skystesnes konsistencijos viska daryt, nes kitaip apsivemia. Lengva mamom sakyt, pratink, kai viskas baigiasi ziaugciojimu verysad.gif Uzsiregistravom Vaiko raidos centre, laukiam kol ateis eile, tikiuosi kad specialistai pades.
*

Būtinai parašykite, kaip jums sekėsi. 4u.gif Suprantu jus, atrodo viskas išbandyta. O jokių jums tyrimukų gerklytės ar stemplės nedarė?

Šiandien gydytoja tokią mintį pametėjo - kad nekramtymas gali būti ilgo žindymo pasekmė...
neju
Mums gydytoja sake, kad gali buti jautri stemple, bet jokiu tyrimu nesiule, sake, isaugs.
Guga
Seniai rašiau šia tema smile.gif
Maniškė ir toliau nekramto normalaus maisto, tačiau dabar manau, kad ne dėl to, kad nemoka kramtyti. Čia greičiausiai kaltas prastas apetitas.
Pagrinde dėl šios problemos į darželį dar šiais metais nevedžiau, kol kas auga namuose su aukle. Jei noriu, kad geriau užvalgytų, tai maistą sublenderiuoju, jei neblenderiuoju,o duodu kokių keptų bulvių su mėsyte tai suvalgo tik trečdalį ar kokių makaronų su dešrelėm, tai suvalgo tik dešreles. Kramto tik tą maistą, kurį pati pasirenka ir mėgsta, o mėsyte ar žuvį su bulvėm vis dar trinu..
Ir nemanau, kad čia koks raidos sutrikimas kaip čia kai kurios rašėte lotuliukas.gif Gal maniške vegetarė iš prigimties arba jai mėsa netinka pagal kraujo grupę lotuliukas.gif lotuliukas.gif
dirde
mums metukai, viska kramto (barankas, mesyte, obuolius ir pan.), o darzoviene isrusiuoja ir spjauna. Tai dali sutrinu sakute,o dali pjaustau mazais gabaliukais, tada smeigia sakute ir pati valgo didesnius, o as maitinu smulkiuoju, tada kramto viska. Kartais buna vel ispjauna, bet manau ir tikiuos priprasim. Sekmes visiems 4u.gif
Desert
QUOTE(Guga @ 2010 01 07, 14:49)
Seniai rašiau šia tema smile.gif
Maniškė ir toliau nekramto normalaus maisto, tačiau dabar manau, kad ne dėl to, kad nemoka kramtyti. Čia greičiausiai kaltas prastas apetitas.
Pagrinde dėl šios problemos į darželį dar šiais metais nevedžiau, kol kas auga namuose su aukle. Jei noriu, kad geriau užvalgytų, tai maistą sublenderiuoju, jei neblenderiuoju,o duodu kokių keptų bulvių su mėsyte tai suvalgo tik trečdalį ar kokių makaronų su dešrelėm, tai suvalgo tik dešreles. Kramto tik tą maistą, kurį pati pasirenka ir mėgsta, o mėsyte ar žuvį su bulvėm vis dar trinu..
Ir nemanau, kad čia koks raidos sutrikimas kaip čia kai kurios rašėte  lotuliukas.gif Gal maniške vegetarė iš prigimties arba jai mėsa netinka pagal kraujo grupę  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif
*

Na tikrai jusu problema ne nekramtimas 4u.gif tiksliau, nemanau kad apskritai tai problema, tiesiog jusu dukryte gudruole su chakakteriu, pati pasirenka ir reguliuoja, valgo (ir kramto) kas jai labiau patinka mirksiukas.gif Pvz mano drauge, nevalgo nei zuvies, nei grybu, kruopu, megstamiausias maistas desreles ir makaronai... rolleyes.gif
O mes blenderio jau atsisakem, bet su sakute vistiek viska pertrinu, nors duona, baronkas, vaisius, sausainiukus puikiai sukramto cool.gif manau biski tinginukas gal g.gif
Liusii
QUOTE(Marijai @ 2010 01 06, 21:23)

Mums 1m. 8mėn., bet dar nekramto.  verysad.gif Soskes sukramto, jau kelintą pakeičiu, kodėl maisto ne? Žiaugčioja, springsta. Ir tik nesakykit apie praleistą momentą - daviau viską nuo 8 mėn. - ir duoniuką, ir sausainį, ir kukurūzų, ir bananą, ir braškę. Ne kramtymo, o čiulpimo judesiukai labiau matosi. Mokau, rodau, bet kas iš to. Iš dalies baisu pačiai į rankytę obuolį ar duonos riekę duot, nes žiauriai keletą kartų buvo paspringus. Taip kad net reikėjo už kojyčių purtyt.  verysad.gif

Vietoje normalu-nenormalu, norėčiau protingų patarimų kaip išmokyti kramtyti.
*

ateis laikas ir kramtys, tikrai nepergyvenkit, mes jusu bendraamziai ir lygiai taip pat springstam doh.gif siaip maniskis nevalgus labai tai todel ir nekramto, o tyre nuryja kazkaip g.gif tai va arba jis alkanas arba kosem gyvas biggrin.gif bet atau kad ai nori tai sausaini suvalgo, burokelius pamates juos graziai kramto, ana diena kietai virta kiausini su burokeliais sumaitinau tai jau buvau laiminga biggrin.gif zodziu po iski pradesim, ir jus pradesit 4u.gif

QUOTE(Marijai @ 2010 01 06, 21:35)

Šiandien gydytoja tokią mintį pametėjo - kad nekramtymas gali būti ilgo žindymo pasekmė...
*

nesamone, maniskis neeme kruties nuo gimimo, buvo problemu, taigi nezindytas visai biggrin.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.