Sveikos, visazines mamytes
maniskei 1 metai ir menuo, bet irgi tyngi kramtyti. turim 8 dantukus. jei patenka didesnis gabaliukas is kart ziaukcioja, o tada turi kist pirstus istraukt
Niu mes kramtom jau normaliai, turim 6 dantukus. O mokint kramtyt pradėjau duodama kukurūzų nesaldžių. Žodžiu atlauždavau gabaliuką, įdėdavau burnytėn ir pati rodydavau kaip reik kramtyt
Aš savo vyresnėlį išmokiau kramtyti 1m. 8 mėn. Jam stipriai vėlavo dantukai - tokio amžiaus teturėjo 6, todėl maistą pertrindavau ir kramtyti neskubinau. Bet teko išleisti į lopšelį, tai sūnaus gydytoja išaiškino, kad kūdikiai puikiausiai sugeba kramtyti dantenomis ir dantukai tam nebūtini. Mokiau "žiauriuoju" būdu (kitos išeities neturėjau) - dieną pabadavo, tris dienas pažiaukčiojo ir ėmė valgyti, išties dantukai kramtymui nebūtini. Beje, vėliau logopedė irgi pabrėžė, kad kramtymas kalbėjimui reikalingus raumenukus treniruoja, todėl ir sūnelio kalbos raida kiek lėtesnė buvo (šnekėjo daug, bet labai jau neaiškiai).
aciu uz atsakymus
drauge s9 men dar nekramto ir nieko bloga
Debesiukee, maniske 1 m. 9 men. budama ir tai normalaus maisto nekramto
nezinau, kodel nekramto normalaus maisto, lyg ir skaniai gaminu Rudeni prades eit i darzeli-lopseli, sakau gal ten ismoks valgyt Bet manau mes cia pacios kaltos del tu nekramtymu, praziopsojom momenta, kada reikejo pereit nuo blenderiuoto maisto prie gabaliukinio. Debesiukee, jei sugalvosi gera buda, kaip ipratint kramtyt gera maista, butinai parasyk cia, please
mums irgi 1 metai ir 4 menesiai ir kramtyti visai nenorim
Guga butinai
Maniškiui 1,3m. bet su kramtymu būna įvairiai. Jei jam skanu tai nereikia nė kramtyti, bet jei nelabai, pvz daržovių košę tai turiu su blenderiu trint, kitaip neįduosi
Sveikos
Man atrodo, tikrai mamytes praziopsojot momenta Bandykit gal puse pertint. o puse su sakute susmulkint, gal taip valgys...
nors čia galbūt šiek tiek ir pavėluota, bet aš tai vistik bandyčiau mokymo būdu, t.y. valgyčiau ir demonstratyviai kramtyčiau kartu, šaukštelis mamytei, šaukštelis vaikiukiui ir nuolat tą patį aiškinant, kalbant rodyti kaip mamytė kramto
lėtai, neskubant, geros nuotaikos, pradedant nuo kokio labiau mėgstamo maistelio
as irgi manau, kad cia praleistas tas momentas, kai vaikui reikejo duoti kieta maista. aisku, pas mus su dantukais viskas gerai, 14men jau visus 16 turejom. bet nemanau, kad cia del dantu. mano 11men jau cepelinus valge
QUOTE(aniuta0515 @ 2009 08 10, 21:25) Sveikos Man atrodo, tikrai mamytes praziopsojot momenta Bandykit gal puse pertint. o puse su sakute susmulkint, gal taip valgys... Aš elgiausi lygiai taip pat, nuo 8-9 mėn. smulkinau tyreles jau su šakute. Jeigu būdavo per tiršta košytė, tai sviesto gabaliuką įdėdavau. Pradėkit pratinti
Tai, kad maniske kaip sakiau "bloga" maista kuo puikiausiai sukramto, t.y. pica, rukyta desra ir pan., o taip pat ir visus vaisius su luobelem valgo
QUOTE(Liusii @ 2009 08 09, 00:41) mums irgi 1 metai ir 4 menesiai ir kramtyti visai nenorim na negaliu pasakyt ar visi vaikai isauga ta nekramtyma QUOTE(redukee @ 2009 08 13, 16:10) na negaliu pasakyt ar visi vaikai isauga ta nekramtyma
sunui 1.2men,tai su valgymu irgi tragedija..blenderuota pora sauksteliu suvalgo,o paskui spjauna..trinta maista spjauna is karto..net nebezinau ka daryti..o vat sadumynus,visokias varskytes ir vaisius valgo puikiai..
QUOTE(alvyde @ 2009 08 26, 22:15) sunui 1.2men,tai su valgymu irgi tragedija..blenderuota pora sauksteliu suvalgo,o paskui spjauna..trinta maista spjauna is karto..net nebezinau ka daryti..o vat sadumynus,visokias varskytes ir vaisius valgo puikiai.. o bandet tas plikinamas koseles vyresnio amziaus vaikiukam kur su visokiais dribsniais gabaleliais,tie labai neblogai skatina kramtyma na sekmes ir kantrybes jum su sia beda
Laba, mano dukryte taip pat nenori kramtytiJai duodu ka reikia sukramtyti spjauna.Bet as esu optimiste, nepergyvenu ,kad bus 18 metu o vis dar nekramtys
maniškis ir su 4 dantim jau kramtė viską puikiai.
matyt čia jau mano "kaltė" kad per ilgai leliuku užsibūt neleidau.
Nekramto ir maniskis
Nors tik metukai ir menuo, bet paskaicius cia ir dar kitoje temoje komentaru jau susirupinau Dauguma musu bendraamziu jau valgo suaugusiuju maista, na ir mano valgo, jai tik viskas sutrinta... Duona, sausainiukus, duoniukus, baronkas atrodo kramto
sveikutes,mano berniukui 1.9menesiai,tai irgi nekramto,papuola koks gabaliukas vemia,ziagcioja,net ryziu kose jam vemima sukelia?maista trinu blianderiu ar sakute,na kaip pripratinti,skaudu ziuret,kaip jo bendraamziai viska kramto patys o mano tik ziuri
QUOTE(alvyde @ 2009 08 26, 22:15) sunui 1.2men,tai su valgymu irgi tragedija..blenderuota pora sauksteliu suvalgo,o paskui spjauna..trinta maista spjauna is karto..net nebezinau ka daryti..o vat sadumynus,visokias varskytes ir vaisius valgo puikiai.. na ka rimtai uzsiemiau tuo reikalu..tik sakute pertrindavau ir viskas,jokio blenderio
Sveikos, mums 1 m. ir 1mėn. Kramtyti mokam tik užkandžius - kukurūzus, sausainius, barankas, agurką, na dar jei brokolį ar bulvę į ranką duodu, tai šiek tiek pakramto, bet jei kietesnis maistas ir daugiau atkanda, viską išspjauna.
O su košėm tai baisu, tik blenderiuota pliurza, kitaip apsivemia Norėjau paklausi, ar jūsų nekramtantys leliukai nevalgiukai ar normaliai turintys apetitą? Aš tai žinai kodėl maniškė dar taip ir neišmoko kramtyti. Ji labai nevalgi, blogai svorį auga, tai valgom žaisdamos, kišu, o ji ryja
Mano labai pavalgi, apetitu nesiksundžia, bet nieko nekramto.
Sulaukiau kitų pamokymų ir pabarimų, kad nedaviau rupesnio maisto mažutei, bet - niekada maisto neblenderiavau, niekada. Trindavau mažytei nuo 6mėn. grūstuve, o dabar pertrinu šakute. Bet maistas turi būti trintas, neturi būti gabaliukų. Nes ryja, ką tik įsideda į burnytę. Net keista žiūrėt, kaip kiti tokio pat amžiaus vaikiukai dedasi maistą į burnytę nuo suaugusiųjų stalo ir valgo. Pas mus jei varškėtukai - tai pertrinti su grietine ir sviestuku, ir tai dar būna pažiaugčioja. Varškės apkepas šakute sutrintas, bulvių košė su kefyru, ir bulvės būtinai su grietine pertrintos. Duonytės gabaliukus valgo, sausainiukus pati valgo, nes burnytėje tirpsta. Razinas mokėmės kramtyt, tai ryja ir tiek.
Sveikos, tema nurimus, gal jau visų vaikučiai išmoko kramtyti? Mes tai vis dar nekramtom, tik minimaliai labai, pagrindiniai valgymai blenderiuoti vis dar
neturejome jokiu bedu su kramtymu
QUOTE(@mamyciukas@ @ 2009 12 01, 20:33) neturejome jokiu bedu su kramtymu na jau ir aš isikišiu, taigi čia kiek supratau mama sako , kad ir jos vaikas seniai tuos obuolius ir t. t. kramto, bet nekramto rimto maisto, t. y. kiek supratau, maždaug kas duodama su šaukštu, bet manau, gal jogurtus valgo, o beto, kaip tai mamai sekasi dabar , ar pramokot ?. mano mažoji viska daro taip pat, tik viskas dar liūdniau, nevalgo jokių dešrų, sūrių, agurkų, picų.O tik kelis jai priimtinus produktus. O dabar nevalgo beveik visai, bet čia kita tema...Mums jau 2,5 m., O problemėlė ta nesusitvarko. QUOTE(baibai @ 2009 12 02, 03:15) na jau ir aš isikišiu, taigi čia kiek supratau mama sako , kad ir jos vaikas seniai tuos obuolius ir t. t. kramto, bet nekramto rimto maisto, t. y. kiek supratau, maždaug kas duodama su šaukštu, bet manau, gal jogurtus valgo, o beto, kaip tai mamai sekasi dabar , ar pramokot ?. mano mažoji viska daro taip pat, tik viskas dar liūdniau, nevalgo jokių dešrų, sūrių, agurkų, picų.O tik kelis jai priimtinus produktus. O dabar nevalgo beveik visai, bet čia kita tema...Mums jau 2,5 m., O problemėlė ta nesusitvarko. jei nekramto maisto kuri duoda su saukstu ar su sakute tai i rankyte galima duoti didesni gabaliuka.jei sukramto obuolius ir sausainius tai vadinasi moka kramtyti
Sveiki, maniskis darzelyje valgo ir sriuba bando kramtyti ir antra, o namie nieko nevalgo tik geria piena is butelio. Buvau pakeitusi buteli, tai badavo 1.5paros, issigandau, pagailo ir vel tas pats - namie tik butelis pieno. Buna kad pakramto ka nors, bet tai retas atvejas ir tai atsikanda ir isstumia su liezuviu.
gal pražiopsojot tą momentą, kai vaikas nori mokytis kramtyti-apie 8-9 mėn- tada reikia duoti graužti kietą maistą, taip ir išmoksta kąsti ir kramtyti.
QUOTE(Armandukas @ 2009 12 02, 15:38) Sveiki, maniskis darzelyje valgo ir sriuba bando kramtyti ir antra, o namie nieko nevalgo tik geria piena is butelio. Buvau pakeitusi buteli, tai badavo 1.5paros, issigandau, pagailo ir vel tas pats - namie tik butelis pieno. Buna kad pakramto ka nors, bet tai retas atvejas ir tai atsikanda ir isstumia su liezuviu. tai ka jus duodate jam namie valgyti?tik piena?o kaip mesa,darzoves? QUOTE(baibai @ 2009 12 02, 01:15) na jau ir aš isikišiu, taigi čia kiek supratau mama sako , kad ir jos vaikas seniai tuos obuolius ir t. t. kramto, bet nekramto rimto maisto, t. y. kiek supratau, maždaug kas duodama su šaukštu, bet manau, gal jogurtus valgo, o beto, kaip tai mamai sekasi dabar , ar pramokot ?. mano mažoji viska daro taip pat, tik viskas dar liūdniau, nevalgo jokių dešrų, sūrių, agurkų, picų.O tik kelis jai priimtinus produktus. O dabar nevalgo beveik visai, bet čia kita tema...Mums jau 2,5 m., O problemėlė ta nesusitvarko. tai ir norėjau pasakyti Užjaučiu jus, kad jau 2,5 m. o valgyti nėra noro, suprantu, kad pas jus irgi nevalgiukė. pas mus tai truputį kitokia bėda. Noras kramtyti yra - bet dantys tik du
Manua jeigu 1m-2m vaikai nekramto tai jau yra nenormalu ir mama padare klaida ir praleido ta laika kai reikejo mokinti kramtyti. mano vyresnele neturedama dantuku, nes pirmasis isdygo 10men kuo puikiausiai kramte, nes as nuo 9men jai netryniau darzovieniu, nes mano mamynu tai jau yra nenormalu kai metu laiko vaikas springsta ir jam dar darzovienes yra trinamos.
nuo 9men pradejau daryti troskinukus, viska labai smulkiai supjaustydavau ir po truputuka ismokom kramtyti. O jeigu 2m vaikas nekramto...nu jau atleiskit jau cia isvis nenormalu...bet kuri gydytoja tai gali patvirtinti ir raidos speceliste. QUOTE(Nexta @ 2010 01 02, 12:29) Manua jeigu 1m-2m vaikai nekramto tai jau yra nenormalu ir mama padare klaida ir praleido ta laika kai reikejo mokinti kramtyti. mano vyresnele neturedama dantuku, nes pirmasis isdygo 10men kuo puikiausiai kramte, nes as nuo 9men jai netryniau darzovieniu, nes mano mamynu tai jau yra nenormalu kai metu laiko vaikas springsta ir jam dar darzovienes yra trinamos. nuo 9men pradejau daryti troskinukus, viska labai smulkiai supjaustydavau ir po truputuka ismokom kramtyti. O jeigu 2m vaikas nekramto...nu jau atleiskit jau cia isvis nenormalu...bet kuri gydytoja tai gali patvirtinti ir raidos speceliste. normalu ar ne tai nuo vaiko priklauso, pvz mūsų pediatrė turi 2 vaikus, tai jos pačios vienas vaikas nekramtė iki 2 m. nes buvo l. nevalgus ir atsisakydavo kramtyti ir valgyti. Išvadoje, geriau trintas maistas, jei vaikas badauja, o dar nemačiau nei vieno 5 m. vaiko kuris nekramto, tai ateis laikas ir pats išmoks. O kad čia mamos klaidų yra tai irgi tiesa, bet jei laiką atsukt atgal galėčiau nežinau ką kitaip daryčiau, nes noro valgyt nebuvo niekada
Pritariu-jai navalgus ar kokios kitos bedos,geriau tegul valgo pertrinta maista.Musiskis kramto viska tik pats nenori valgyti,jis baisiai bijo isipurvinti todel laukia kol pamaitinsim
QUOTE(Perlute @ 2010 01 04, 12:58) Pritariu-jai navalgus ar kokios kitos bedos,geriau tegul valgo pertrinta maista.Musiskis kramto viska tik pats nenori valgyti,jis baisiai bijo isipurvinti todel laukia kol pamaitinsim maniškė irgi baisiai purtosi kai apsiterlioja QUOTE(Nexta @ 2010 01 02, 14:29) Manua jeigu 1m-2m vaikai nekramto tai jau yra nenormalu ir mama padare klaida ir praleido ta laika kai reikejo mokinti kramtyti. mano vyresnele neturedama dantuku, nes pirmasis isdygo 10men kuo puikiausiai kramte, nes as nuo 9men jai netryniau darzovieniu, nes mano mamynu tai jau yra nenormalu kai metu laiko vaikas springsta ir jam dar darzovienes yra trinamos. nuo 9men pradejau daryti troskinukus, viska labai smulkiai supjaustydavau ir po truputuka ismokom kramtyti. O jeigu 2m vaikas nekramto...nu jau atleiskit jau cia isvis nenormalu...bet kuri gydytoja tai gali patvirtinti ir raidos speceliste. Noreciau pasakyti mamytei, jeigu nesusidurus su kramtymu tai ir negali sakyti kad cia isvis nenormalu. Mano pirmas sunus kramte ir neturejom jokiu problemu... O vat mazoji, jai jau 1,7 men o turim problemu su kramtymu. Neblenderiavau maisto, ilgai netryniau... Ir duodavau trinta sakute ir rupu maista daviau...Bet ji nekramto pas mane ir viskas... Pavaizduoja kad kramto, pervercia liezuvi ir ryja QUOTE(laural @ 2010 01 05, 15:33) Noreciau pasakyti mamytei, jeigu nesusidurus su kramtymu tai ir negali sakyti kad cia isvis nenormalu. Mano pirmas sunus kramte ir neturejom jokiu problemu... O vat mazoji, jai jau 1,7 men o turim problemu su kramtymu. Neblenderiavau maisto, ilgai netryniau... Ir duodavau trinta sakute ir rupu maista daviau...Bet ji nekramto pas mane ir viskas... Pavaizduoja kad kramto, pervercia liezuvi ir ryja dėl ryjimo tai pastebėjau, jei su šakute trinu, tai ryja nekramto, o jei didesniais gabaliukais tai tada kramtyt turi, nes tokių nesugeba nuryti, bet didelių kelis sukramto ir eina nuo stalo QUOTE(Mintė @ 2010 01 05, 17:11) dėl ryjimo tai pastebėjau, jei su šakute trinu, tai ryja nekramto, o jei didesniais gabaliukais tai tada kramtyt turi, nes tokių nesugeba nuryti, bet didelių kelis sukramto ir eina nuo stalo O nespringsta? Mums 1m. 8mėn., bet dar nekramto. Vietoje normalu-nenormalu, norėčiau protingų patarimų kaip išmokyti kramtyti.
Sunui 1m 10 men ir dar nekramto
QUOTE(neju @ 2010 01 06, 20:31) Sunui 1m 10 men ir dar nekramto Būtinai parašykite, kaip jums sekėsi. Šiandien gydytoja tokią mintį pametėjo - kad nekramtymas gali būti ilgo žindymo pasekmė...
Mums gydytoja sake, kad gali buti jautri stemple, bet jokiu tyrimu nesiule, sake, isaugs.
Seniai rašiau šia tema
Maniškė ir toliau nekramto normalaus maisto, tačiau dabar manau, kad ne dėl to, kad nemoka kramtyti. Čia greičiausiai kaltas prastas apetitas. Pagrinde dėl šios problemos į darželį dar šiais metais nevedžiau, kol kas auga namuose su aukle. Jei noriu, kad geriau užvalgytų, tai maistą sublenderiuoju, jei neblenderiuoju,o duodu kokių keptų bulvių su mėsyte tai suvalgo tik trečdalį ar kokių makaronų su dešrelėm, tai suvalgo tik dešreles. Kramto tik tą maistą, kurį pati pasirenka ir mėgsta, o mėsyte ar žuvį su bulvėm vis dar trinu.. Ir nemanau, kad čia koks raidos sutrikimas kaip čia kai kurios rašėte
mums metukai, viska kramto (barankas, mesyte, obuolius ir pan.), o darzoviene isrusiuoja ir spjauna. Tai dali sutrinu sakute,o dali pjaustau mazais gabaliukais, tada smeigia sakute ir pati valgo didesnius, o as maitinu smulkiuoju, tada kramto viska. Kartais buna vel ispjauna, bet manau ir tikiuos priprasim. Sekmes visiems
QUOTE(Guga @ 2010 01 07, 14:49) Seniai rašiau šia tema Maniškė ir toliau nekramto normalaus maisto, tačiau dabar manau, kad ne dėl to, kad nemoka kramtyti. Čia greičiausiai kaltas prastas apetitas. Pagrinde dėl šios problemos į darželį dar šiais metais nevedžiau, kol kas auga namuose su aukle. Jei noriu, kad geriau užvalgytų, tai maistą sublenderiuoju, jei neblenderiuoju,o duodu kokių keptų bulvių su mėsyte tai suvalgo tik trečdalį ar kokių makaronų su dešrelėm, tai suvalgo tik dešreles. Kramto tik tą maistą, kurį pati pasirenka ir mėgsta, o mėsyte ar žuvį su bulvėm vis dar trinu.. Ir nemanau, kad čia koks raidos sutrikimas kaip čia kai kurios rašėte Na tikrai jusu problema ne nekramtimas O mes blenderio jau atsisakem, bet su sakute vistiek viska pertrinu, nors duona, baronkas, vaisius, sausainiukus puikiai sukramto QUOTE(Marijai @ 2010 01 06, 21:23) Mums 1m. 8mėn., bet dar nekramto. Vietoje normalu-nenormalu, norėčiau protingų patarimų kaip išmokyti kramtyti. ateis laikas ir kramtys, tikrai nepergyvenkit, mes jusu bendraamziai ir lygiai taip pat springstam QUOTE(Marijai @ 2010 01 06, 21:35) nesamone, maniskis neeme kruties nuo gimimo, buvo problemu, taigi nezindytas visai |