Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Mano vyras daug keikiasi
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Tėčio puslapis
Pages: 1, 2
Selga
QUOTE(Auksėja @ 2011 06 12, 14:40)
Sakai, isilavines, su aukstuoju, bet matomai, dvasioje jis- absoliutus ubagas.
*

Visiškai sutinku drinks_cheers.gif , bet turiu pripažint, kad pas mus šeimoje ta pati problema verysad.gif blush2.gif ...
Šnekėjau su MB ir geruoju ir bloguoju- nulis.... Žmogus irgi su aukštuoju, save gerbiantis, bet šeimoj elgiasi lyg mažvaikis. doh.gif
Žinot, kas man baisiauisia- jug tie keiksmažodžiai yra savotiškas savos aplinkos "teršalas". Jie dažniausiai nėra adresuoti kažkam konkrečiai, bet jie visvien kažkur "nusėda" ...
Gal aš ir klystu, bet "keikti" ir "prakeikti" man labai panašūs žodžiai, tad jie negali tapti žmogui priežodžiu schmoll.gif . Duok Dieve, jei aš klystu unsure.gif ...
Devyni Bildukai
Keiksmai paprastai turi kažką bendro su aplinka. Jeigu aplinkiniai kreivai žiūri, žmonės apstoja arba visai pamiršta keiktis. Jei tai priimtina, tuomet ir tampa įpročiu. O sustoti gali būti labai sunku po to.

Netikiu, kad visi draugai tikrai taip gražiai kalba aplink. Gal tik apie Jus nesikeikia. Kitas variantas gali būti, jog vyras išsikrauna namie kaip saugioj aplinkoj. Kitur galbūt yra socialinės pasekmės, o namie gali išsilieti. Nežinau, tik spėlionės čia mano.

Visada galima bandyti kalbėtis, pakabint namie kokį juokingą propagandinį plakatą arba pačiai pabandyt kokią dieną keiktis nuo ryto iki vakaro.

Tik žmogus pats turi susiprotėti, antraip nieko nebus. O kad teršia jie aplinką tai tikrai. Čia panašiai kaip išmetamasis vamzdis, visą dieną gali žiūrėt ir nieko nepamatysi, bet aplinkoj vis vien lieka ir metams bėgant pasirodo pasekmės. Panašiai ir su psichologe ekologija. Lietuvoj kol kas prastai šituo atžvilgiu ir kiekvienam tenka save apkuopt.
Minerva
Pažįstama situacija, tik tramdyti reikėjo abu - tiek vyrą, tiek mane, nors su aukštaisiais ir dar aukštesniais mokslais, aplinka ir pan. pas mus viskas ok. Na, gyvenimas toks nerožinis, kad kartais prireikia jį įvardinti tikraisiais vardais.

Man pačiai efektyviausiai veikia finansinės bausmės už keiksmažodžius - pinigų man visada labai gaila, o vyrui geriausiai suveikė mano keiksmažodžiai prie jo draugų ir jautrių jų žmonų, kai aš natūraliai pokalbio metu įpyniau keletą stiprių posakių, itin tikusių į kontekstą, bet šokiravusių rožiniame pasaulyje gyvenančias draugų žmonas smile.gif Po to karto vyro keiksmažodžių kiekis sumažėjo iki minimumo, o manęs paprašė daugiau nebesikeikti - turbūt save iš šono pamatė.

O šiaip tai visai smagus reikalas yra sąmoningas rusiškų keiksmažodžių keitimas lietuviškaisiais - pasidomėjus tautosaka smagių variantų galima atrasti, kurie net ir nerožinį gyvenimą įvardina taip, kad nori nenori pradedi šypsotis.
gotfrida
Kodėl, jūs manote, kad keiktis gali tik praščiokai runkeliai. Visos nešvankybės paleistuvystės iše9na iš visažinių išsilavinusių. Nes jie viską žino , viską suprantą kaip viską nuslėpti gyventi dvigubą gyvenimą . O iš prasto žmogaus ką matau tą sakau kas už dūšios nepaslėpsi. Nemanykit, kad jau su aukštuoju tai turi būti idealas. taip nebūna ne nuo išsilavinimo priklauso, o nuo žmogaus. Jeigu jis chamas ir dešimt aukštųjų nepakeis . Jis visbien bus Chamas. Gal daugiau prie jūsų neprisijungsiu , bet tai tiesa. Patikėkit krteivą ištaiso tik grabo lenta.
given444
QUOTE(Minerva @ 2011 06 13, 07:39)

O šiaip tai visai smagus reikalas yra sąmoningas rusiškų keiksmažodžių keitimas lietuviškaisiais - pasidomėjus tautosaka smagių variantų galima atrasti, kurie net ir nerožinį gyvenimą įvardina taip, kad nori nenori pradedi šypsotis.
*

suintrigavot. gal galima pavyzduku i az. smile.gif
Šerii
Gerai, kad maniskis beveik nesikeikia, o isgirdes mane keikiantis, kuriam laikui visai pamirsta keiksmazodzius lotuliukas.gif
Vikne
QUOTE(Lizdeika @ 2011 06 09, 13:14)
Mane išauklėjo pati pradėjus daug keiktis.
*

Jo gerai pati pasirinko auklejimo metoda thumbup.gif
TuJa30
žinau tokį vieną, na niekaip nesurezga sakinio be keiksmažodžio doh.gif

namuose galėtų būti mokami keiksmažodžiai, nusikeiki-1lt, nusikeiki prie vaiko-2lt. biggrin.gif
D.E.V.A
QUOTE(given444 @ 2011 06 16, 01:52)
suintrigavot. gal galima pavyzduku i az.  smile.gif
*

kam i a.z prasom gera juoko doze garantuota biggrin.gif
liah
QUOTE(wit @ 2009 08 07, 15:36)
kai prades ir dukra taip pat kalbet, gal tada isvadas pasidarys
*

gal,bet cia dar neaisku..o to iprocio labai jau sunku atsikratyt.as irgi bandau save valdyt,bet sunkiai gaunasi
Eleina
QUOTE(Auksėja @ 2011 06 12, 14:40)
Sakai, isilavines, su aukstuoju, bet matomai, dvasioje jis- absoliutus ubagas.
Nieko nera slyksciau, kada keikiasi issilavine zmones. Dar bemoksliui prasciokui galima tai atleisti, nes jam "kalba nesirisa" be tu zodelyciu. Bet jeigu keikiasi zmogus su moksliniu laipsniu-_ tuomet jis yra pizonas, narcizas, egoistas, ta prasme- kiaule ir tiek ziniu. Slykstus tipas, nevertas pagarbos.
Gal jis kiles is prascioku gimines, o aukstus mokslus baige "per fuksa"- t.y. nusipirko, kaip dabar daugelis... Nepateisinamas variantas.
Kitas dalykas, jeigu jis keikiasi prie moters ir prie vaiko- jis negerbia savo seimos. Jam nusisikt ant savo seimos.
*

pati ne ka graziau paraset smile.gif
Ozito
Na nezinau, as siaip irgi keikiuos namie, nevisada, aisku, dazniausiai susinervines. Pastebejau kad zmona supykusi irgi karts nuo karto nusikeikia, man tai sukelia sypsena, kaskaip neprates girdet kad ji keiktus
Dimitrijus
Aš irgi keikiuos ir gana daug, ir nelabai gražiai. Žodžiu ką moku, tą moku biggrin.gif Bet pats suvokiu, kad tas negerai ir žmonai nepatinka. Tai man visai neblogai veikė metodas, kai kaskart nusikeikus žmona patebėdavo tą "žodelį" ir iškart pasakydavo. Tai su laiku pakeitėm kai kuriuos keiksmažodžius kažkokiais priežodžiais. Per koki pusmeti beveik nustojau keiktis, bet neprižiurint po kažkiek laiko vėl pradėjau keiktis. Dabar pats girdžiu kaip visus siuntinėju, bet nesigauna kitaip. Reiks vėl terapijos biggrin.gif

Iš pavyždių: Vietoj "PYST" (nors lik "iteisintas" žodis), sakydavau "žiuriu-žiuriu" .
Vietoj Bli..t , Bėda.
Moonte
Neturu problemu, salia manes ne tik mano vyrai nesikeikia, nesvarbu namuose, ar kur kitur. Puikiai zinau, kad vyras ir sunus keiksnoja, kai yra vyru tarpe, net keliais aukstais "pavaro", bet namuose tai yra tabu. Dabar pagalvojus mano vyrai turi issidirbe savyje du bendravimo modelius. Viena su moterimis, vaikais, kita su vyrais. Tarp kitko, keikesmazodziu vartojimas su issilavinimu, kultura tai nieko bendro neturi. Teko girdeti kaip Maja Pliseckaja pasakojo "riebu" anekdota. Na, taip, reikia zinoti kur dera keiktis, o kur ne, gal tuo ir pasizymi kultura.

Pati niekada nesikeikiu. Manau, jog mes, moterys, savo paciu elgsena ipareigojame vyrus, itkojame ju elgsena su mumis.

Oi ax.gif pamirsau, blondinas SM keikiasi, bet kazkaip jo ta rasymo maniera toleruoju, nes tai daugiau vaizdingos israiskos priemone, o ne besmegenis keiksnojimasis. Buvom susikirte del to, nes pradzioje jo postuose kreipiu demesi i foma, bet ne i turini.
Ozito
QUOTE(Moonte @ 2011 11 20, 10:49)
Tarp kitko, keikesmazodziu vartojimas su issilavinimu, kultura tai nieko bendro neturi.
*

drinks_cheers.gif mano tevas daktaras, bet kartais tai pavaro taip kad ausys raudonuoja
Ozito
Vyrai keikiasi todel, kad paskui burna galetu alum praskalaut smile.gif
given444
QUOTE(D.E*V.A @ 2011 06 29, 15:19)
kam i a.z prasom gera juoko doze garantuota biggrin.gif
*

geras, aciu tik db atsidariau biggrin.gif biggrin.gif
Ozito
as net bauda buvau gaves, kai kaimyne ant trieju raidziu pasiunciau, sunervino, lyg ir ne sene kokia, jauna 35 metu, tai iskviete policija, atvaziavo ir issiveze is namu smile.gif rezultatas 150 lt, teisejas sake reikeja ne nx siusti o lietuviskai, ten, kad tave pro krumus kas pratrauktu, tai pamoka buvo, viesai nebesikeikiu ir nieko nebesiuntineju smile.gif
Papildyta:
Jau veliau pasidomejau, kad uz viesa asmens izeidima, gali gauti net 1 metus nelaisves. Na, pvz isvadini viesai kaimyne k***a ir gauni metus doh.gif
~Artemidė ~
QUOTE(Ozito @ 2011 11 25, 02:48)
as  net bauda buvau gaves, kai kaimyne ant trieju raidziu pasiunciau, sunervino, lyg ir ne sene kokia, jauna 35 metu, tai iskviete policija, atvaziavo ir issiveze is namu  smile.gif  rezultatas 150 lt, teisejas sake reikeja ne nx siusti o lietuviskai, ten, kad tave pro krumus kas pratrauktu, tai pamoka buvo, viesai nebesikeikiu ir nieko nebesiuntineju  smile.gif
Papildyta:
Jau veliau pasidomejau, kad uz viesa asmens izeidima, gali gauti net 1 metus nelaisves. Na, pvz isvadini viesai kaimyne k***a ir gauni metus  doh.gif
*

laugh.gif tai aš beveik visus lenkus, su kuriais tenka bendradarbiauti, galiu į teismą paduoti laugh.gif nes pas juos "cūrva, cūrva" kartojasi mažiausiai kas tris minutes besikalbant laugh.gif
Reikės juos dabar įspėti - tik išgirstu ir skambinu policijai laugh.gif lotuliukas.gif
Ozito
QUOTE(~Artemidė ~ @ 2011 11 25, 11:09)
laugh.gif tai aš beveik visus lenkus, su kuriais tenka bendradarbiauti, galiu į teismą paduoti laugh.gif nes pas juos "cūrva, cūrva" kartojasi mažiausiai kas tris minutes besikalbant laugh.gif
Reikės juos dabar įspėti - tik išgirstu ir skambinu policijai laugh.gif  lotuliukas.gif
*

cia as biski poster_offtopic.gif bet lenkus sapnuot negerai lotuliukas.gif
user posted image
~Artemidė ~
QUOTE(Ozito @ 2011 12 01, 13:41)
cia as biski poster_offtopic.gif bet lenkus sapnuot negerai  lotuliukas.gif

*

laugh.gif ačiū, kad įspėjot - pasistengsiu sapne sutikto vyro neklausti pilietybės laugh.gif laugh.gif laugh.gif
NeMazas
man zmona pamenu labai daug priekaistu del sito turejo....nekreipiau demesio,bet viena diena per vakareli pati paime ir pradejo keiktis ...grynai mano zodziai man net paciam baisu pasidare tai dabar kuo maziau stengiuos nors kartais netycia isprusta,o klausiau del ko taip padare sake norejo parodyt kaip as kartais atrodau lotuliukas.gif
Antanas
Vienas keiksmas, vienas litas i taupykle ir viskas! Veikia garantuotai.
O siaip tai ipratimo reikalas. Kai man buvo gal 13 metu isvaziavome i stovykla. Apsigyvenome palapineje tryse. Du "normalus", o trecias keikunas. Kas antrame zodyje keisksmas.. Na ir ka, praejo savaite, ir mes visi vareme, kaip vezikai..
Paskui grizau namo, i seima, tai po kiek laiko vel keiskmu stipriai sumazejo.
save*
QUOTE(Antanas @ 2012 03 02, 21:54)
Vienas keiksmas, vienas litas i taupykle ir viskas! Veikia garantuotai.
O siaip tai ipratimo reikalas. Kai man buvo gal 13 metu isvaziavome i stovykla. Apsigyvenome palapineje tryse. Du "normalus", o trecias keikunas. Kas antrame zodyje keisksmas.. Na ir ka, praejo savaite, ir mes visi vareme, kaip vezikai..
Paskui grizau namo, i seima, tai po kiek laiko vel keiskmu stipriai sumazejo.
*

As irgi pritarciau, kad geriausias budas po lita i taupykle. Turetu tikrai padeti nebent turi daug pinigu tai nepajus smile.gif Cia tikriausiai aplinka kurioje praleidzia daugiausia laiko itakoja jo kalbejima...
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.