Kai žmogus bėga, jis jaučiasi kaip paukštis danguje, nes visa kita lieka kažkur žemėje.Kaip geriau bėgioti greitai ar lėtai?Priklauso nuo to, koks tavo bėgiojimo tikslas. Paprastai jei bėgi greitai, daugiau treniruoji raumenis, o jei lėtai krinta svoris. Kiek laiko bėgioti?Kiek gali tavo kūnas. Jei meti svorį, tai turėk omeny, kad riebalai ima tirpti maždaug po 20min krūvio (bėgimo). Taigi, akivaizdu, turėtum nubėgti daugiau nei 20min. Kur bėgti?Bet kur. Miške bėgti gerai dėl to, kad kvėpuoji grynu oru, tačiau turi stebėti, kad neužkliūtum už kokios šakos ar šaknies ir neniksteltum kojos. Stadione gerai todėl, kad žinai, kokį atstumą tiksliai nubėgi (vidutinis stadionas prie mokyklų 250m, kiti 400m). Kokia apranga?Patogi, nevaržanti judesių, leidžianti orui kvėpuoti. Daugiausia dėmesio, žinoma, reikia atkreipti į avalynę. Idealiausias variantas pirkti specialius batelius bėgimui, vis dėlto tai nemažai kainuoja. Iš patirties sakau, kad gerus batus galima rasti net Gariūnuose. Labai svarbu, kokia danga bėgioji. Jei asfaltu, rinkis kiek storesnį padą, kad koja nenukentėtų nuo smūgių bėgant. Jei minkštesne, gali rinktis plonesį padą. Kada bėgioti?Kalbama, kad ryte bėgiojant, geriau krenta svoris, tačiau negaliu pasakyti, ar taip yra iš tiesų. Iš patirties, tai vakare bėgioti lengviau (jei ne karšta). Manau, geriausia yra prisitaikyti prie savo dienotvarkės. Išimtis jokių bėgiojimų per patį vasaros karštį (+30). Ar bus rezultatai?Bus, netrukus pačios tuo įsitikinsit. Gero bėgiojimo
Na, rašau ir aš naujoje temoje. ; )
Pagaliau pasiekiau 20min. nu gal ir ne daug, bet aš labai patenkinta. Kadangi savaitgaliais atostogauju, tai pirmadienį bandysiu 20min plius tiek kie dar galiu.
QUOTE(Kap- @ 2009 08 08, 13:19) Na, rašau ir aš naujoje temoje. ; ) Pagaliau pasiekiau 20min. nu gal ir ne daug, bet aš labai patenkinta. Kadangi savaitgaliais atostogauju, tai pirmadienį bandysiu 20min plius tiek kie dar galiu. Verčiau užsibrėžti konkretų laiką, o ne "plius dar kažkiek"  man asmeniškai geriau, nes galiu save guosti, jei liko nedaug, arba priversti nepasiduoti, jei tikslas dar toli. Bet gal nevisiems tas tinka. Be to, jei maža patirties bėgime, dažniausiai kūnas stengiasi pasimuliuoti ir kuždėti jums "gal jau sustok". Nors vis dėlto galėjote nubėgti žymiai daugiau P.S. Jei kūnas sako "gal jau sustok" skausmu, verčiau sustoti bėgti nedelsiant.
Buvau šiandien pedikiūro, tai sutvarkė mano visus ilgumus ir pirmadienį vėl kaip ir tikiuosi išbėgti  kedukai skalbiasi, tikiuosi išsiplaus Beje, Kaktusiuk man irgi geriau su tikslu bėgt  visada taip darau  nes kiek esu išbėgus kad tarkim bėgsiu kiek galėsiu išbėgdavau daug mažiau
Carolina
2009 08 08, 19:32
QUOTE(Kaktusė @ 2009 08 08, 18:51) Visos tyli, turbūt bėgioja  Tokiu karštu oru aš nebent lovoj bėgioju.
QUOTE(Gabado @ 2009 08 08, 20:05) Beje, Kaktusiuk man irgi geriau su tikslu bėgt  visada taip darau  nes kiek esu išbėgus kad tarkim bėgsiu kiek galėsiu išbėgdavau daug mažiau   nėra stimulo tada QUOTE(Carolina @ 2009 08 08, 20:32) Tokiu karštu oru aš nebent lovoj bėgioju.  Gerai, jeigu taip sugebi
Carolina
2009 08 09, 10:22
25 minutės bėgimo + 8 minutes legs.
Išeiginė
Man irgi  ir kedai šlapi dar..  Ryt išbėgsiu.. O tada vėl biški atostogiausiu, tai neišeis, bet penktadienį vėl planuoju
Sveikos Savaitėlę nebuvau užsukus, o čia jau nauja tema. Visas šias dienas bėgau, tik vakar bėgimą išmainiau į dviratį... O šiandien man išeiginė.
Kaupiu jėgas ir aš pagaliau pabandyti pabėgioti  Labai noriu, nes žinau, kad tai puikus sportas ir judėjimas, bet taip pat žinau, kad sunku atsikelti anksčiau... Vakarais tikrai nebėgiosiu, tad teks prisiversti keltis ryte. O be to ryte, man rodos, geriau bėgioti, miegai išsilaksto. O kiek kartų per savaitę jūs bėgiojate?
QUOTE(Guvile @ 2009 08 09, 20:02) Kaupiu jėgas ir aš pagaliau pabandyti pabėgioti  Labai noriu, nes žinau, kad tai puikus sportas ir judėjimas, bet taip pat žinau, kad sunku atsikelti anksčiau... Vakarais tikrai nebėgiosiu, tad teks prisiversti keltis ryte. O be to ryte, man rodos, geriau bėgioti, miegai išsilaksto. O kiek kartų per savaitę jūs bėgiojate? aš 6
ernesin
2009 08 09, 20:28
Sveikos naujuose namučiuose QUOTE(Kaktusė @ 2009 08 08, 08:48) Žinau, kada tu tikrai nepabėgiosi - žiemą, kai bus slidu O tai jūs žiemą nebėgiojat?  Aš bijau lašiniais apaugti  Kuo pakeičiate bėgimą?
Tai kad aš bėgioju tik nuo šių metų birželio galo  o žiemą tai tikrai nebėgiosiu, manau viskas pasibaigs tada, kai ims trukdyti lietingi rudens orai (nesinori peršalimo). O pakeist žadu aerobika sporto klube
Čiobrelis
2009 08 09, 21:43
Ziema begiot manau gali tik uzsigrudine, zinantys ir mokantys taisiklingai kvepuoti, nes begsi, padusi ir gausi koki bronchu uzdegima
LapeUrsa
2009 08 09, 21:48
QUOTE(ernesin @ 2009 08 09, 21:28) Sveikos naujuose namučiuose O tai jūs žiemą nebėgiojat?  Aš bijau lašiniais apaugti  Kuo pakeičiate bėgimą? Ziema begioti kur kas maloniau, nei vasara  svarbu tik pasirinkt tinkama avalyne ir nesivynioti per siltais drabuziais...
QUOTE(Čiobrelis @ 2009 08 09, 22:43) Ziema begiot manau gali tik uzsigrudine, zinantys ir mokantys taisiklingai kvepuoti, nes begsi, padusi ir gausi koki bronchu uzdegima Nu kaip čia pasakius... reikia organizmą po truputį pratinti... Niekas neliepia iškart nubėgti 6km... Užtenka ir poros ratukų stadione tarkim dukart per savaitę. Ir reikia, kad visa tai teiktų malonumą... Man bent jau ypač gera po bėgimo, jautiesi didvyrė  O dėl bronchų... Nu nžn kokio reikia būti silpnumo, kad juos pažeisti.. įkvėpi, iškvėpi ir viskas gerai. Nu nebent gripuodama bėgiosit, bet šiaip puikus ir svarbiausia "nachaliavas" sportas
ernesin
2009 08 10, 11:29
Guvile, o tu jau esi bėgiojusi žiemą? Gal galėtum pasidalinti patirtimi
Kucheriashka
2009 08 10, 11:55
O aš peršalau  Bet vistiek bėgioju. Žinau,kad nelabai gerai,nes žiūriu,kad ir nesveikstu visai,bet taip nesinori nuo sporto nors rumpam atsitraukti,nes sunku paskui vėl prisiversti. Ir aš galvoju ką čia žiemą reiks daryti,nes jau rudenėlis lauke jaučiasi,tai ir nepastebimai ir žiema ateis. Matyt reikės ant bėgimo takelio bėgti sporto klube.
QUOTE(ernesin @ 2009 08 10, 12:29) Guvile, o tu jau esi bėgiojusi žiemą? Gal galėtum pasidalinti patirtimi  Ne, žiemą tikrai nesu bėgiojusi, nors pabandyti gal būtų visai įdomu, tik tiek, kad nelabai įsivaizduoju kokiu paros metu būtų geriausia bėgioti. Ryte ir vakare tamsu, o dieną ir taip reikalų pilna, nebent savaitgaliais vėlyvą rytą.
Jurgutėlė
2009 08 10, 16:04
sveikos ,aš bėgioju 6 kartus per savaitę ,vakar vėl padidinau ratų skaičių ,tai bėgau 18 ratų ,6 km  pasirodo mūsų ratas 330 m ,o aš anksčiau skaičiuodavau kaip 300 m
QUOTE(Jurgutėlė @ 2009 08 10, 17:04) sveikos ,aš bėgioju 6 kartus per savaitę ,vakar vėl padidinau ratų skaičių ,tai bėgau 18 ratų ,6 km  pasirodo mūsų ratas 330 m ,o aš anksčiau skaičiuodavau kaip 300 m  Su pertraukom kaip suprantu bėgat? O kokio ilgumo tos pertraukėlės?
Jurgutėlė
2009 08 10, 22:14
QUOTE(Guvile @ 2009 08 10, 20:32) Su pertraukom kaip suprantu bėgat? O kokio ilgumo tos pertraukėlės? taip ,kai buvo karšta ,darydavau kokias 3-4 pertraukas ,dabar 2-3 ,jos trunka tik po 1 minutę ,patampau kojas ir atsigeriu ,nusišluostau prakaitą
kamputyje
2009 08 10, 23:07
QUOTE(Carolina @ 2009 08 08, 09:43) Sveika prisijungus, daug išbėgat kaip pirmiems kartams. Na, aš bėgu tikrai lėtai. Bandžiau skaičiuoti atstumą per gmap-pedometer, tai per 40 min. nubėgu 4,5 km. Bėgioju pagal širdies (kuri, matyt, šiuo metu silpnesnė už kūną) ritmą plius su "treneriu", kuris liepia bėgti kuo lėčiau, tai tokiu tempu bėgdama visai neuždustu, nepavargstu ir neatsibosta. Tad tos 40 min. visai nebaisios. Nors va laiptais lipant šiek tiek jaučiasi, kad pradėjau bėgioti
kamputyje
2009 08 10, 23:25
Dabar pagalvojau, ar aš gerai darau taip lėtai bėgdama su pasivaikščiojimais, tai radau: "Įprasta pradedančiųjų klaida - pernelyg greitas startas, dėl kurio bėgikas(-ė) uždūsta ir nebegali tęsti distancijos. Derėtų pradėti nuo ėjimo, ir tik palaipsniui pereiti prie lėto bėgimo; iš pradžių etapais, o vėliau - visiškai. Vos tik pavargsite, grįžkite prie ėjimo. Tada turėtumėte jausti šilumą visame kūne, ypač veide, bet anaiptol ne būti tokie uždusę, jog negalėtumėte kalbėti. Iš pradžių geriausia užtrukti 20-30 minučių, kaitaliojant ėjimą ir bėgimą, kol pastarasis užims daugiau laiko. Po to galima pereiti ir prie ilgiau nei 30 minučių trunkančio nepertraukiamo bėgimo."
Siandien - 25min 4,4km. ; )
ernesin
2009 08 11, 08:42
Labas rytas sportuolytės QUOTE(kamputyje @ 2009 08 11, 00:07) Na, aš bėgu tikrai lėtai. Bandžiau skaičiuoti atstumą per gmap-pedometer, tai per 40 min. nubėgu 4,5 km. Bėgioju pagal širdies (kuri, matyt, šiuo metu silpnesnė už kūną) ritmą plius su "treneriu", kuris liepia bėgti kuo lėčiau, tai tokiu tempu bėgdama visai neuždustu, nepavargstu ir neatsibosta. Tad tos 40 min. visai nebaisios. Nors va laiptais lipant šiek tiek jaučiasi, kad pradėjau bėgioti  kamputyle aš bėgu tokiu pačiu greičiu  Su niekuo nesikonsultavau, tiesiog organizmas rodo, kad toks tempas jam geriausias
rutka28
2009 08 11, 09:49
Sveikos, Siandien 20 min. ir plius mankstele  . Rytas buna toks gaivus ... faina  nors is lovos taip nesinoti lipti 6 val ryto, bet prisiverti ir tik pradedi begti ir miegas isgaruoja
QUOTE(rutka28 @ 2009 08 11, 10:49) Sveikos, Siandien 20 min. ir plius mankstele  . Rytas buna toks gaivus ... faina  nors is lovos taip nesinoti lipti 6 val ryto, bet prisiverti ir tik pradedi begti ir miegas isgaruoja  labai teisingai pastebėta  Iš tikrųjų keltis sunku, bet miegus išsklaido labai gerai ankstus rytas ir bėgiojimas
Jurgutėlė
2009 08 11, 19:48
pas mus pliaupia ,kaip bėgt?
Šiandien 8km per valandą, bijau kad ryte ryt gali lyt
ernesin
2009 08 11, 21:46
QUOTE(Kaktusė @ 2009 08 11, 22:13) Šiandien 8km per valandą, bijau kad ryte ryt gali lyt  Kaktusyte, ateina rudeniški orai, bet bėgioti vis gi kažkaip tai reiks
35min 5km
Šian bėgau lėčiau, bet tiek jėgų turėjau. Net keista, kad tiek nubėgau. ; )
Aš tai galvoju iki spalio tai tikrai bėgiot;)
Niu aš tai per lietų tikrai nesiruošiu bėgiot  o per balas po lietaus - visai smagu Šiandien 8km/h. Lėtokai.
Carolina
2009 08 12, 12:27
QUOTE(ernesin @ 2009 08 09, 21:28) O tai jūs žiemą nebėgiojat?  Aš bijau lašiniais apaugti  Kuo pakeičiate bėgimą? Oj žiemą labai pavojinga bėgioti. Aš pradėjau bėgioti kovo mėnesį, kada dar sniegas pilnai nebuvo nutirpęs, tai kojos labai įsitempusios ant ledo bėgant ir traumų vos nepatyriau.  Bet žiūrėsim ar išdrįsiu šią žiemą bėgioti. Na o aš sode prabuvau kelias dienas tai rytoj vėl į trasą.
Jurgutėlė
2009 08 12, 12:41
QUOTE(Carolina @ 2009 08 12, 13:27) Oj žiemą labai pavojinga bėgioti. Aš pradėjau bėgioti kovo mėnesį, kada dar sniegas pilnai nebuvo nutirpęs, tai kojos labai įsitempusios ant ledo bėgant ir traumų vos nepatyriau.  Bet žiūrėsim ar išdrįsiu šią žiemą bėgioti. Na o aš sode prabuvau kelias dienas tai rytoj vėl į trasą.  pas mus tai vėl pila kaip iš kibiro
QUOTE(ernesin @ 2009 08 11, 10:42) Labas rytas sportuolytės kamputyle aš bėgu tokiu pačiu greičiu  Su niekuo nesikonsultavau, tiesiog organizmas rodo, kad toks tempas jam geriausias  Aš irgi panašiu. Nes jeigu tik prdedu kiek greičiau, tuoj pat uždustu... O dar kai turiu problemų su skydliauke...
Aš šiandien irgi laksčiau. Atradau gerą vietą kur bėgioti. Labai ramu, miškas, nė gyvos dvasios.  Bet jaučiu jau kojose kaip dirba raumenys  Šiaip didžiuojuosi savimi, kad atsikeliu anksti ryte ir išbėgu  paskaičiuoti gana sudėtinga, nes iki miškelio aš taip ėjau ėjau, truputį pabėgau, vėl ėjau, tai gavosi su viskuo man valanda, tik neaišku kiek toje valandoje gryno bėgimo. O kilometrų tai iri niekaip nepaskaičiuosi, nors miške yra pažymėti kilometrai, atrodo... Nu nžn, ateis laikas, pradėsim skaičiuoti, o dabar mano skaičiuoklis organizmas. Sušilau ir pajaučiau, kad kojas turiu
Laba diena  .Truputi nepabuvau prie jusu -ir se -nauja tema  .Saunuoles ,taip ir toliau  . Vakar begau 20 min, siandien 20 min, kuri laika dar po 20 begsiu ,po truputi didinsiu, nes na tikrai ,man sunkoka
kamputyje
2009 08 12, 17:16
QUOTE(erax8 @ 2009 08 12, 13:52) Aš irgi panašiu. Nes jeigu tik prdedu kiek greičiau, tuoj pat uždustu... O dar kai turiu problemų su skydliauke... O kaip skydliaukė trukdo? Mano draugas turi problemų su skydliauke..bet dabar ji dirba puikiai, tai bėgioja labai sėkmingai. QUOTE(Guvile @ 2009 08 12, 14:31) O kilometrų tai iri niekaip nepaskaičiuosi, nors miške yra pažymėti kilometrai, atrodo... Nu nžn, ateis laikas, pradėsim skaičiuoti, o dabar mano skaičiuoklis organizmas. Sušilau ir pajaučiau, kad kojas turiu http://www.gmap-pedometer.com/ Čia galima pasimatuoti atstumą. Laukelyje įrašykite vietovę, su kairėje esančia juosta galima dar prisiartinti, pasirinkite metrinę sistemą ir paspaudus Start recording du kartus spragtelėjus pelyte taškuokite, kokiais keliais bėgote.
QUOTE(kamputyje @ 2009 08 12, 18:16) http://www.gmap-pedometer.com/ Čia galima pasimatuoti atstumą. Laukelyje įrašykite vietovę, su kairėje esančia juosta galima dar prisiartinti, pasirinkite metrinę sistemą ir paspaudus Start recording du kartus spragtelėjus pelyte taškuokite, kokiais keliais bėgote.  Labai ačiū  na, primečiau taip, kad gaunasi apie 4km iš viso. Bet turint omeny, kad grįžau grynai pėstute, tai lieka gal kokie 2km...
Čiobrelis
2009 08 12, 19:13
QUOTE(Guvile @ 2009 08 10, 11:23) Nu kaip čia pasakius... reikia organizmą po truputį pratinti... Niekas neliepia iškart nubėgti 6km... Užtenka ir poros ratukų stadione tarkim dukart per savaitę. Ir reikia, kad visa tai teiktų malonumą... Man bent jau ypač gera po bėgimo, jautiesi didvyrė  O dėl bronchų... Nu nžn kokio reikia būti silpnumo, kad juos pažeisti.. įkvėpi, iškvėpi ir viskas gerai. Nu nebent gripuodama bėgiosit, bet šiaip puikus ir svarbiausia "nachaliavas" sportas  Drauge turejo patirties ir po tu 2 ratuku turejo problemu. Aisku kaip kam
QUOTE(Čiobrelis @ 2009 08 12, 20:13) Drauge turejo patirties ir po tu 2 ratuku turejo problemu. Aisku kaip kam  Nu gali būti. Aš irgi turiu pažįstamą, kuriai su širdimi problemos, tai ji taip pat, po 2jų ratukų dūsta, bet ne šiaip sau dūsta, o tikrai žmogui bloga darosi. Taip kad manau jei problemos su širdimi (permušimai ir t.t.) tai gal verta ir atsisakyti bėgiojimo... Aš galvojau, kad čia visos susirenka labai sveikuolės, tai gal ir leptelėjau  Nors iš tikrųjų sveikam žmogui po 2jų ratukų neturėtų būti bloga, nebent reiškia, kad nelabai pratusi sportuoti
8km 47min
Jurgutėlė
2009 08 13, 09:49
Na ,vakar vakare nustojo lyt ,tai nuo 22 val išbėgau 6 km.Bėgiojau viena ,stadionas prie miško ,ne itin jauku ,bet ,kai man liko 2 km iki finišo ,atėjo dar 3 bėgikai  tik jie bėgo labai mažai ,mergina gal 3 ratus ,o vyrukai gal 5 ,tai nesupratau ko jie ten išvis atėjo Papildyta:QUOTE(Čiobrelis @ 2009 08 12, 20:13) Drauge turejo patirties ir po tu 2 ratuku turejo problemu. Aisku kaip kam  pas mane irgi skydliaukė padidinta ,na kol kas lyg tai nieko blogo nejaučiu bėgdama
As jau po sporto  .20 min prabegimas, laipteliais stadione (liuks labai -30 laipteliu i virsu, tai uzbegi nubegi,uzbegi nubegi  ), 100 atsilenkimu, ir pusvalanduka su masazuokliu (leskutes ,uzpakaliuka  )
Jurgutėlė
2009 08 13, 10:46
QUOTE(ingkariuke @ 2009 08 13, 11:32) As jau po sporto  .20 min prabegimas, laipteliais stadione (liuks labai -30 laipteliu i virsu, tai uzbegi nubegi,uzbegi nubegi  ), 100 atsilenkimu, ir pusvalanduka su masazuokliu (leskutes ,uzpakaliuka  )  o aš pasiliksiu vakarui
Aš irgi šiandien bėgau
rutka28
2009 08 14, 07:32
Siandien ir vel 6val. is lovytes ir pirmyn...... 30 min. plius mankstele Gera savijauta  Gero ateinancio savaitgalio
ernesin
2009 08 14, 09:13
Na prasibėgau jau ir šįryt, bet pradedu dvejoti dėl bėgimo šaltuoju metų sezonu, nes mano gerklei ir šiandieninis oras ne iš maloniausių buvo  Maniau gal užsigrūdinsiu bėgiodama nuo vasaros  Bus matyt
|
|