Sveikos kaciu augintojos, susiduriau su problema, kad kates niekaip neina isprasyti is miegamojo. Palikta uz duru taip kniaukia, kad neimanoma isvis miegoti ir taip gali visa nakti iki uzkimimo, kol neisileidi
QUOTE(ugnuzhe @ 2009 08 11, 12:34) Sveikos kaciu augintojos, susiduriau su problema, kad kates niekaip neina isprasyti is miegamojo. Palikta uz duru taip kniaukia, kad neimanoma isvis miegoti ir taip gali visa nakti iki uzkimimo, kol neisileidi O tai ji visada miegodavo kartu ir dabar kilo noras ją išprašyti? Mes kai tik mažytę parsinešėm iškarto palikom miegoti vieną ir į miegamajį neįsileidom. Nors nenusistatę prieš katę lovoje, ji miega dienos metu kur nori, gulinėja su vaikais ant pagalvių, bet naktį miegam vieni. Ir jokių problemų nekilo, niekad nesiprašė pas mus kartu miegoti nakčiai. Tad patarti nieko negalėsiu jei visad leisdavot, o dabar sugalvojot kitaip. QUOTE(Ašura @ 2009 08 11, 12:50) O tai ji visada miegodavo kartu ir dabar kilo noras ją išprašyti? Mes kai tik mažytę parsinešėm iškarto palikom miegoti vieną ir į miegamajį neįsileidom. Nors nenusistatę prieš katę lovoje, ji miega dienos metu kur nori, gulinėja su vaikais ant pagalvių, bet naktį miegam vieni. Ir jokių problemų nekilo, niekad nesiprašė pas mus kartu miegoti nakčiai. Tad patarti nieko negalėsiu jei visad leisdavot, o dabar sugalvojot kitaip. jis pas mus gal apie keleta menesiu, taciau jau ta pacia diena, kai buvo nupirkta ir atvyko i namus, buvo nebeimanoma jos neileisti, nes palikta tiesiog klyke ir dar paskui iprato kniaukti per gomuri, tai isvis Papildyta: bet kate tai gan jauna, tai gal dar imanoma peraukleti..
Tiesiog nenusileisti, kas šeimininkas namuose jūs ar ji
Gal kas ką patars, kas susidūrė su tokiu elgesiu. QUOTE(ugnuzhe @ 2009 08 11, 12:03) bet kate tai gan jauna, tai gal dar imanoma peraukleti.. na jau tik neliudekit. ne pasaulio pabaiga. kantrybes, isidekit ausu kamstukus, sako padeda.
as irgi planavau ausu kistukus, bet tada ir zadintuvo matyt teks negirdeti
QUOTE(ugnuzhe @ 2009 08 11, 13:39) as irgi planavau ausu kistukus, bet tada ir zadintuvo matyt teks negirdeti Porą mėnesių taip prasikankinau su rėkiančia už durų ir teko įsileisti. Be to ir duris išmoko atsidaryti. Bet jūs bandykite perauklėti, nenukeiskite rankų. Aš per anksti pasidaviau, tai dar ir dabar cypauja prie neuždarytų durų
Na, as su savo katemis miegu kartu. Jei situacija pasikeistu, tiesiog neisivaizduoju, koks butu skandalas ir triuksmas, jei reiketu nebeisileisti
QUOTE(Rasamargarita @ 2009 08 11, 14:01) Na, as su savo katemis miegu kartu. Jei situacija pasikeistu, tiesiog neisivaizduoju, koks butu skandalas ir triuksmas, jei reiketu nebeisileisti gerai, jei jusu miega ramiai, o maniske pradeda festivalius, visur karstosi, lenda, snara, lipa- ko as negaliu pakesti, o ir yra meno dirbiniu, tai jei bent vienas nukristu butu skaudoka QUOTE(ugnuzhe @ 2009 08 11, 13:57) gerai, jei jusu miega ramiai, o maniske pradeda festivalius, visur karstosi, lenda, snara, lipa- ko as negaliu pakesti, o ir yra meno dirbiniu, tai jei bent vienas nukristu butu skaudoka Vat vat, as isgyvendinau is namu geles, visokius dirbinius, kuriuos gali pasiekti ir numesti, bet ant TV lipa, ir paveikslus bando nukabinti. Taciau yra puiki auklejimo priemone-vandens purkstukas (gelems apipurksti, bet butinai metaliniu antgaliu, su spaudimu). Viena karta papurski, antra, ir trecia jau nebelabai nores lipto ten, kur negalima QUOTE(Rasamargarita @ 2009 08 11, 15:16) Vat vat, as isgyvendinau is namu geles, visokius dirbinius, kuriuos gali pasiekti ir numesti, bet ant TV lipa, ir paveikslus bando nukabinti. Taciau yra puiki auklejimo priemone-vandens purkstukas (gelems apipurksti, bet butinai metaliniu antgaliu, su spaudimu). Viena karta papurski, antra, ir trecia jau nebelabai nores lipto ten, kur negalima maniske irgi "maudoma" su purkstuku, bet ne visas vietas neleistinas dar perprato
Mūsų katinas apart to, kad sudraskė mūsų odinės sofos galus nieko namams nepadarė.
Jūs klausiat, kaip atpratinti katę miegoti kartu. O aš klausiu - kaip PRIKALBINTI katę miegoti kartu. Taip kad kam ko...
Su mūsų kate tokios pat problemos. Kai užsidarom duris miegamajame, tai nuolatinis bliovimas vyksta už durų ir ne tik bliovimas, ji įsicinkino, kad galima pačiai atsidaryti duris, taigi ... įeina į kambarį kaip mat. Sugalvojau, kad miegamojo duris reikia priremti kėde, taigi tai kažkiek ir padeda, bet kai ji pradeda nagais draskyti duris viską niokodama, tai visko reikia atsisakyti ir įsileisti ją į kambarį, bet tai dar ne viskas. Kai ji įeina į kambarį prasideda nemigos naktys, nes aš galiu tiesiog net ir garantuoti, kad nė vienas neužmigtų su tokia kate. Visų pirma ji įėjusi į kambarį užšoka ant palangės ir žiūri pro langą (tuo metu jeigu man pavyksta užmigt, o tai būna tikrai nedažnai, tai labai džiaugiuosi). Nulipusi nuo palangės ji užšoksta ant lovos ir pradeda kuistis po visais užvalkalais.
QUOTE(Jolitaaa @ 2011 08 27, 11:58) Su mūsų kate tokios pat problemos. Kai užsidarom duris miegamajame, tai nuolatinis bliovimas vyksta už durų ir ne tik bliovimas, ji įsicinkino, kad galima pačiai atsidaryti duris, taigi ... įeina į kambarį kaip mat. Sugalvojau, kad miegamojo duris reikia priremti kėde, taigi tai kažkiek ir padeda, bet kai ji pradeda nagais draskyti duris viską niokodama, tai visko reikia atsisakyti ir įsileisti ją į kambarį, bet tai dar ne viskas. Kai ji įeina į kambarį prasideda nemigos naktys, nes aš galiu tiesiog net ir garantuoti, kad nė vienas neužmigtų su tokia kate. Visų pirma ji įėjusi į kambarį užšoka ant palangės ir žiūri pro langą (tuo metu jeigu man pavyksta užmigt, o tai būna tikrai nedažnai, tai labai džiaugiuosi). Nulipusi nuo palangės ji užšoksta ant lovos ir pradeda kuistis po visais užvalkalais. Skaitau ir galvoju - katė turbūt jūsų nepripažįsta šeimininkais ir "gaujos vadais", jei taip elgiasi
Pripažįsta ji viską, išpindėjus ji pas mus.
QUOTE(Jolitaaa @ 2011 08 27, 12:58) Su mūsų kate tokios pat problemos. Kai užsidarom duris miegamajame, tai nuolatinis bliovimas vyksta už durų ir ne tik bliovimas, ji įsicinkino, kad galima pačiai atsidaryti duris, taigi ... įeina į kambarį kaip mat. Sugalvojau, kad miegamojo duris reikia priremti kėde, taigi tai kažkiek ir padeda, bet kai ji pradeda nagais draskyti duris viską niokodama, tai visko reikia atsisakyti ir įsileisti ją į kambarį, bet tai dar ne viskas. Kai ji įeina į kambarį prasideda nemigos naktys, nes aš galiu tiesiog net ir garantuoti, kad nė vienas neužmigtų su tokia kate. Visų pirma ji įėjusi į kambarį užšoka ant palangės ir žiūri pro langą (tuo metu jeigu man pavyksta užmigt, o tai būna tikrai nedažnai, tai labai džiaugiuosi). Nulipusi nuo palangės ji užšoksta ant lovos ir pradeda kuistis po visais užvalkalais. Kate gal dar jaunute Visu pirma nukarpykite nagucius jai, tai kojos apdraskytos neliks. Kates reikia tiesiog pripratinti gyventi jusu ritmu ir tai tikrai nera sudetinga. Jei taip padarytumete tai jau nebeuzdarinetumet kates kitam kambari, o dziaugtumetes, kad ji guli ir miega ramiai jums ant koju arba salia irengtame guolyje. Naturalu, kad kate, kuri labai myli ir gerbia savo seimininka nori naktis leisti salia, kur nors arti. Na nebutinai tai turi buti jusu lova, tai gali buti kokia nors kita jai patikusi vieta, kuria tiesiog jums reikia irengti, gal dezute padaryti, gal siaip ka patiesti, zodziu sudominti. Pas mane dabar gyvena is viso 8, labai skirtingo amziaus katukai, po viena visi verkia. Turi buti arba keliese kaciukai (kad jiems nebutu streso ir butu linksmiau), arba turi buti salia zmogaus. Kazkaip man niekas koju nedrasko, ant galvu nelipa, tik murkia ir glaudziasi, kad paglostyciau, dar ir badosi, kad pamyluociau....o kai miegu, jie miega su mumis musu rezimu, kai atsikeliam, jie atsikelia su mumis ir tada pradeda durniuot, zaist, kaip ir mano trys vaikai....kazkaip na man tai ant tiek smagu ir naturalu, kad net neisivaizduoju kitokios situacijos.... |