Meškėnė
2009 08 11, 20:08
Sveikos. Mano mergytei 5,5 metuku. pavasari pastebejau, kad ant rankyciu ir kojyciu pradejo augti plaukai, kaip ir suaugusiu. Veliau pastebejau ant veiduko prie ausu atsirado plaukeliu. Gal susiduret su tokiu dalyku, o gal cia kokie hormonai? Paziurejau kelias panasuas amziaus mergaites, jom siki plaukeliu augimo ant koju ir ranku net nematyti......
Sveika, visai atsitiktinai perskaiciau, kad susirupinai tuo paciu, kas ir mane jau tyliai neramina. Mano dukra - panasaus amziaus. Irgi patamsejo plaukuciai ant ranku ir koju. Labai dar nesidomejau, kas cia gali buti ir ar cia jau kokia problema, bet prie progos jau klausiu gydytojos. As ir pati visa gyvenima kovoju su plaukuotumu, tai, itariu, paveldejo ir dukryte. Bet nemaniau, kad tai anksti tai gali pasireiksti, dar toli iki brendimo. Jeigu ka suzinosiu - pasidalinsiu. Jei pati ka nors issiaiskinsi - lauksiu ziniu!
Mano dukra lygiai to paties amžiaus, ir per šią vasarą išlindo ta pati bėda.  Eisim pas endokrinologę ir teirausimės, kas darosi. Pasidalinsiu žiniomis.
Buvom sia savaite pazymos darzeliui pas seimos gydytoja, uzklausiau del plaukuotumo. Bet deja, ji man nieko nei patare, nei tirtis rekomendavo. Sake, gali buti tamsus gymis, paveldejimas. Reikia tirtis pas endokrinologa, jei norim. Pasakojo, kad tyre visapusiskai viena mergaite, bet be jokiu rezultatu - visi tyrimai geri, o problema yra...
Jei jau eisit pas endokrinologa, butinai pasidalinkit patirtim!
QUOTE(LGma @ 2009 08 23, 10:56) Buvom sia savaite pazymos darzeliui pas seimos gydytoja, uzklausiau del plaukuotumo. Bet deja, ji man nieko nei patare, nei tirtis rekomendavo. Sake, gali buti tamsus gymis, paveldejimas. Reikia tirtis pas endokrinologa, jei norim. Pasakojo, kad tyre visapusiskai viena mergaite, bet be jokiu rezultatu - visi tyrimai geri, o problema yra... Jei jau eisit pas endokrinologa, butinai pasidalinkit patirtim! O tai jūs neisit pas endokrinologą? Na, jei vaikas akivaizdžiai turi endokrininių problemų, o nieko neranda, reikia keisti endokrinologą.
Meškėnė
2009 08 24, 14:05
mes siandien einam pas gydytoja tai paziuresim ka sakys... butinai pranesiu
QUOTE(Meškėnė @ 2009 08 24, 15:05) mes siandien einam pas gydytoja tai paziuresim ka sakys... butinai pranesiu Lauksim žinių. Pasižiūrėjau, kad mūsų mergytės vienodo amžiaus - visoms apie 5,5 m. O dar klausimas, prie to pačio neatsirado prakaito kvapas kaip pas suaugusius?
Meškėnė
2009 08 24, 19:36
QUOTE(ezra @ 2009 08 24, 15:16) Lauksim žinių. Pasižiūrėjau, kad mūsų mergytės vienodo amžiaus - visoms apie 5,5 m. O dar klausimas, prie to pačio neatsirado prakaito kvapas kaip pas suaugusius? Na mums sake gali buti toks augimas. Tipo reikia palaukti.... jei ka rudeni sius pas endokrinologa. Deja nieko naujo nesuzinojau..... Jo musu mergytes vienodo amziaus  as kazkada lankiausi 2004 pavasarinku skyreleje
QUOTE(Meškėnė @ 2009 08 24, 20:36) Na mums sake gali buti toks augimas. Tipo reikia palaukti.... jei ka rudeni sius pas endokrinologa. Deja nieko naujo nesuzinojau..... Jo musu mergytes vienodo amziaus  as kazkada lankiausi 2004 pavasarinku skyreleje  O tai ko laukti? Kol reiks septynmetei pradėt depiliuotis? Na, pažiūrėsim, ką musm endokrinologė pasakys, nes mes ten eisim dėl kitų bėdų, tai žiūrėsim. Neatsimenu tavęs.
Buvom pas endokrinologę, klausėm dėl plaukuotumo. Kadangi mano panelė bręsta daug anksčiau, atrodo maždaug kaip 7 m. vaikas, o ir kaulai tą patį rodo, tai organizmas ir keičiasi pagal kaulų struktūrą. Juk mums ir dantys jau krenta bei nauji dygsta. Tai sakė, kad ir tamsėjantys plaukeliai dėl to. Ech... teks susitaikyti, kad mano mergytė visada atrodys vyresnė.
Meškėnė
2009 09 08, 08:09
QUOTE(ezra @ 2009 09 07, 22:31) Buvom pas endokrinologę, klausėm dėl plaukuotumo. Kadangi mano panelė bręsta daug anksčiau, atrodo maždaug kaip 7 m. vaikas, o ir kaulai tą patį rodo, tai organizmas ir keičiasi pagal kaulų struktūrą. Juk mums ir dantys jau krenta bei nauji dygsta. Tai sakė, kad ir tamsėjantys plaukeliai dėl to. Ech... teks susitaikyti, kad mano mergytė visada atrodys vyresnė. Labas, o kaip jums nustate, kad jus vyresnes? koki tyrima daret?
Matai, kaip įdomu - anksčiau bręsta... Turbūt ir pas maniškę tas pats - dantys pradėjo kristi jau 4,5m... Bet dėl kaulų tai nežinau. Tik maniškė tokia labai "pampuška" paskutiniu metu pasidarė  Nuo pat gimimo buvo sunkiasvorė, bet pie trečius metus išstypo, išsilakstė ir buvo normali. O vat šiais metais vėl sparčiai apvalėt pradėjo. Gal čia irgi su brendimu susiję? O koks jūsiškių svoris? Maniškės 26kg prie 117cm...
Meškėnė
2009 09 08, 13:19
QUOTE(LGma @ 2009 09 08, 10:50) Matai, kaip įdomu - anksčiau bręsta... Turbūt ir pas maniškę tas pats - dantys pradėjo kristi jau 4,5m... Bet dėl kaulų tai nežinau. Tik maniškė tokia labai "pampuška" paskutiniu metu pasidarė  Nuo pat gimimo buvo sunkiasvorė, bet pie trečius metus išstypo, išsilakstė ir buvo normali. O vat šiais metais vėl sparčiai apvalėt pradėjo. Gal čia irgi su brendimu susiję? O koks jūsiškių svoris? Maniškės 26kg prie 117cm...  maniskes ugis 109 ir svoris 17 kg:)
QUOTE(Meškėnė @ 2009 09 08, 09:09) Labas, o kaip jums nustate, kad jus vyresnes? koki tyrima daret? Nedarė tyrimo, nes jo nereikia, akivaizdžiai matosi. o šiaip yra toks rankos kaulų rentgenas ar echo ar dar kažkas (pamiršau, kaip vadinasi  ), pagal tai ir nustato kaulų amžių. QUOTE(LGma @ 2009 09 08, 11:50) Matai, kaip įdomu - anksčiau bręsta... Turbūt ir pas maniškę tas pats - dantys pradėjo kristi jau 4,5m... Bet dėl kaulų tai nežinau. Tik maniškė tokia labai "pampuška" paskutiniu metu pasidarė  Nuo pat gimimo buvo sunkiasvorė, bet pie trečius metus išstypo, išsilakstė ir buvo normali. O vat šiais metais vėl sparčiai apvalėt pradėjo. Gal čia irgi su brendimu susiję? O koks jūsiškių svoris? Maniškės 26kg prie 117cm...  Tai jau taip. Maniškei apatiniai dantys iškrito būnant beveik 5 m. tuoj pat į jų vietą nauji išdygo. Dabar jau 5,5 m. - kliba viršutiniai ir tuoj kris. O juk viršutiniai krenta tik 6-7 m. Manoji sunkiasvorė nuo gimimo ir ta problema ypač aštrėt buvo pradėjusi, dabar kažkiek pagerėjimas (aš net temą prie vaikų sveikatos užvedžiau apie viršsvorį keturmetės, ieškodama bendraminčių ir pagalbos). Šiaip, svorio augimas tikrai gali būt susijęs su ankstesne branda. Aš eičiau pas endokrinologą. Na, maniškė yra 122,5 cm, svoris gerooookai didesnis nei jūsų. Mano panelės KMI 26,3
Meškėnė
2009 09 08, 19:54
QUOTE(ezra @ 2009 09 08, 14:57) Nedarė tyrimo, nes jo nereikia, akivaizdžiai matosi. o šiaip yra toks rankos kaulų rentgenas ar echo ar dar kažkas (pamiršau, kaip vadinasi  ), pagal tai ir nustato kaulų amžių. Tai jau taip. Maniškei apatiniai dantys iškrito būnant beveik 5 m. tuoj pat į jų vietą nauji išdygo. Dabar jau 5,5 m. - kliba viršutiniai ir tuoj kris. O juk viršutiniai krenta tik 6-7 m. Manoji sunkiasvorė nuo gimimo ir ta problema ypač aštrėt buvo pradėjusi, dabar kažkiek pagerėjimas (aš net temą prie vaikų sveikatos užvedžiau apie viršsvorį keturmetės, ieškodama bendraminčių ir pagalbos). Šiaip, svorio augimas tikrai gali būt susijęs su ankstesne branda. Aš eičiau pas endokrinologą. Na, maniškė yra 122,5 cm, svoris gerooookai didesnis nei jūsų. Mano panelės KMI 26,3  mes zirnukiai palyginus su jumis:) Na bet visada tokios coliukes ir buvo, su svoriu irgi nesekasi... kovoju del kievieno kasnio.... Dantu kritimu irgi nera Jauciu eisiu siuntimo pas endokrinologa....
QUOTE(Meškėnė @ 2009 09 08, 20:54) mes zirnukiai palyginus su jumis:) Na bet visada tokios coliukes ir buvo, su svoriu irgi nesekasi... kovoju del kievieno kasnio.... Dantu kritimu irgi nera Jauciu eisiu siuntimo pas endokrinologa.... Nueikit, blogiau nebus. Aš jau geriau kovočiau dėl kiekvieno kąsnio kišdama nei atiminėdama.
bozkakoszka20
2009 09 15, 15:26
mano mergaitei 2.5 metu, bet plaukuota ir rankytes ir kojod ir nugaryte...na as pati tokia, be to senelis toks pats,,,sakyciau paveldeta
Delfute
2009 09 27, 13:55
Labas visoms, mano 6 metu paneles irgi labai plaukuotos kojos ir rankos. Ypac po sios vasaros stipriai isryskejo, nes koju plaukai dar patankejo ir patamsejo. Jau galvojau irgi pas endokrinologa kreiptis. Be turbut tai irgi bus susije su ankstesne branda, nes visi pozymiai panasus: turim jau 6 nuolatinius dantis, kunas putlokas nuo mazens. O kaip jusu paneliu galvos plaukai? Ar veslus? Maniskes tai labai skysti ir slenka pastoviai, nors kuno plaukuotumas visada buvo didesnis nei kitu mergaiciu.
Meškėnė
2009 09 28, 08:42
Maniskes irgi plaukeliai ant galvos silpni ir slenka karts nuo karto.
QUOTE(Dzaiva @ 2009 09 27, 14:55) Labas visoms, mano 6 metu paneles irgi labai plaukuotos kojos ir rankos. Ypac po sios vasaros stipriai isryskejo, nes koju plaukai dar patankejo ir patamsejo. Jau galvojau irgi pas endokrinologa kreiptis. Be turbut tai irgi bus susije su ankstesne branda, nes visi pozymiai panasus: turim jau 6 nuolatinius dantis, kunas putlokas nuo mazens. O kaip jusu paneliu galvos plaukai? Ar veslus? Maniskes tai labai skysti ir slenka pastoviai, nors kuno plaukuotumas visada buvo didesnis nei kitu mergaiciu. O maniškės plaukų ant galvos labai daug, labai vešlūs, kasa labai stora. Na, čia jau paveldėjimas.
kariatide
2009 10 02, 21:33
QUOTE(bozkakoszka20 @ 2009 09 15, 16:26) mano mergaitei 2.5 metu, bet plaukuota ir rankytes ir kojod ir nugaryte...na as pati tokia, be to senelis toks pats,,,sakyciau paveldeta  musu panelei dar tik 1m. ir 1,5men bet plaukuota nuo pat gimimo  kazkiek tu plaukuciu apmazejo, bet oj dar kiek ju liko...butu berniukas, tai tiek tos problemos, o dabar kai mergyte paskaiciau jusu posta, kad tai daug lemia paveldejimas, tai jauciu kad maniske bus is tevelio ir paveldejus sia dovanele  bovom pas endokrinologus, tai viskas kaip ir tvarkoj, tik liepe siaip stebeti, ziureti ugi, nes yra prie aukstuju, dare rankytes rentgena, tai kt savaite vaziuosim atsakymo... dar norejau jusu paklausti kadangi esat vyresnes uz mus  ar jusu mazylei sumazejo laikui begant plaukuciu ant kunelio ar jie taip ir lieka su visam, kol neprades pati depiliuotis?
QUOTE(kariatide @ 2009 10 02, 22:33) bovom pas endokrinologus, tai viskas kaip ir tvarkoj, tik liepe siaip stebeti, ziureti ugi, nes yra prie aukstuju, dare rankytes rentgena, tai kt savaite vaziuosim atsakymo...
O kam stebėti ūgį? Duos hormonų, kad neaugtų? Mums rankos rentgeno nedarė, juk jis nieko neduoda, tik pasakys, kad kaulai atitinka amžių arba ne. Maniškei ir taip matosi, kad oi, kaip vyresnė fiziologiškai.
kariatide
2009 10 03, 22:23
QUOTE(ezra @ 2009 10 03, 14:23) O kam stebėti ūgį? Duos hormonų, kad neaugtų? Mums rankos rentgeno nedarė, juk jis nieko neduoda, tik pasakys, kad kaulai atitinka amžių arba ne. Maniškei ir taip matosi, kad oi, kaip vyresnė fiziologiškai.  net ir nzn tiksliai  gal paskui dar kokius tyrimus daro... po teisybei, tai jau nusibodo tie visi vaiko tampymai pas tuos daktarus  nes konkretaus atsakymo taip ir nesulaukiu del plaukuciu
QUOTE(kariatide @ 2009 10 03, 23:23) net ir nzn tiksliai  gal paskui dar kokius tyrimus daro... po teisybei, tai jau nusibodo tie visi vaiko tampymai pas tuos daktarus  nes konkretaus atsakymo taip ir nesulaukiu del plaukuciu  Tai ko gero ir nesulauksit, nes pagal avataro nuotraukytę sprendžiu, kad mergytė nelietuviško gymio, tai ir kaltas bus paveldėjimas.
Sveikos, maniske gime gana plaukuota...  Net ant kaktos, ausu juodi plaukeliai buvo, bet nesukau galvos - nueis... Dauguma ir nuejo, visiskai nekrito i akis, kad plaukuciu butu perdaug. Va tik dabar, apie 5,5m matau, kad tie plaukuciai vis tamseja ir ryskeja... Irgi nenoriu tampyt vaiko per gydytojus, nes, kaip matau, ne ka galima ir nustatyti... Tuo labiau, kad paveldejimas - akivaizdus. Is manes...  Tik man labai gaila, kad taip anksti pasireiskia...
rutuliukė
2009 10 05, 17:08
Kad tai paveldėjimas - tai faktas  nes mano mama plaukuota, aš plaukuota, ir mano vyresnioji jau taip pat  nežinau kaip bus mažoji, bet kai gimė tai mažyčių plaukučių turėjo ir ant ausyčių ir ant nugaros
kariatide
2009 10 07, 12:17
QUOTE(ezra @ 2009 10 04, 14:49) Tai ko gero ir nesulauksit, nes pagal avataro nuotraukytę sprendžiu, kad mergytė nelietuviško gymio, tai ir kaltas bus paveldėjimas. tetis tai lietuvis, bet turi ir nelietuvisku bruozu  kazkas pas juos giminej uzslepto yra turbut  bet ir gime gauruotukas, bet kadangi berniukas, tai per daug galvos del to niekam ir neskaudejo QUOTE(LGma @ 2009 10 05, 17:34) Sveikos, maniske gime gana plaukuota... QUOTE(rutuliukė @ 2009 10 05, 18:08) Kad tai paveldėjimas - tai faktas  nes mano mama plaukuota, aš plaukuota, ir mano vyresnioji jau taip pat  nežinau kaip bus mažoji, bet kai gimė tai mažyčių plaukučių turėjo ir ant ausyčių ir ant nugaros  na turesim mamytes ka veikti  sluosim depiliavimui skirtu priemoniu lentynas, kai dukrytes suaugs
QUOTE(kariatide @ 2009 10 07, 13:17) tetis tai lietuvis, bet turi ir nelietuvisku bruozu  kazkas pas juos giminej uzslepto yra turbut  bet ir gime gauruotukas, bet kadangi berniukas, tai per daug galvos del to niekam ir neskaudejo na turesim mamytes ka veikti  sluosim depiliavimui skirtu priemoniu lentynas, kai dukrytes suaugs  Va, va, reiktų patyrinėt geneologinį medį. Aha, aš pas savo kosmetologę jau vietą rezervavau tolimai ateičiai.
QUOTE(LGma @ 2009 10 07, 14:23) Kad jau paauglystėje to reiks, suprantu, bet tikiuosi, kad laikas labai lėtai slinks.
bozkakoszka20
2010 06 23, 13:56
QUOTE(kariatide @ 2009 10 02, 22:33) dar norejau jusu paklausti kadangi esat vyresnes uz mus  ar jusu mazylei sumazejo laikui begant plaukuciu ant kunelio ar jie taip ir lieka su visam, kol neprades pati depiliuotis? mano mergytei jau virs 3 metu, bet plaukai  gime plaukota, ir su gaug plaukais ant galvos ir tokiu pukeliu ant kuno.mergyte mano kudute, mazute. dabar 98 cm kazkur apie 14 kg  bet zinokit plaukeliu nemazeja, daug ju ant koju, ranku, o upac ant nugaros ir ne velnio kaip sake pazistami nenukrenta jie, tas pukelis pasidaro normaliais plaukais, vyras jau liepe pas gydytoja vesti, nes kazkada pati gydytoja klause ar nedideja jie?kad paveldeta kazkiek tai tikrai, pati su tuo kovoju, tetis mano yra plaukotas, visur, ir pilvas, ir krutine ir nugara  mano mergyte gime tokiais juodais plaukeliais kaip jusu avatare, net ant ausyciu buvo, bet nuslinko  na, neramuj man
Labai jau aktuali tema, jau visokiu straipsiu prisiskaiciau  ale vistiek darosi neramu...Musu mergaiciukei 1m 3men. Kai gime buvo tik ant nugarytes toks pukuciu sukuriukas, o per sia vasara labai jau daug ju atsirado, visi petukai, visa nugaryte pasidenge jais ir dar lenda tokie mazuciai ant rankyciu ir kojyciu  Pradejau dar labiau neimauti ir nebe zinau ko griebtis. Perskaicius jusu postus susidariau nuomone, kad pas endokrinologus neapsimoka eiti, bet gal kazkokia iseitis vis gi yra Kai kurie ramina sakydami, jog jie isslinks, bet man matant savo vaika kiekviena diena jau tokiu vilciu nera  Gal esate kazkada girdejusios is tos laidos "Pokalbis su Ruta" kai pati Ruta sakesi, jog kai ji gime mama sake, kad jos nugara buvo visa plaukuota tarsi mazas meskiukas, o veliau jie dingo ir esa dabar tikrai ju nera! Labai noreciau, kad ir mums kada nors taip ivyktu  ir aisku visiems kitiems vaikuciams, kuriu mamytes nerimauja
zymanau
2010 09 15, 11:36
paskysiu is savo patirties-kaip ir daugumos cia rasanciu mamyciu mano mazoji(dabar 6m.) gime laaaabai plaukuota-net issigandau kad ne vaikas o bezdzioniukas,tokia plaukuota juoda buvo  gyditoja sake kad jie isslinks...tai va jie neisslinko,tik nusnviesejo,ant peciu tokie balti pukai iki siol yra,o ant koju deja jau juodi plaukai  gyditoja sako kad tai ankstyvas brendimas-hormonai savo daro
Maniske irgi gime gana plaukuota (net ant ausu buvo juodi plaukuciai)... Dabar jai irgi 6m - rankos ir kojos jau ryskiai plaukuotos, ir useliu toks juodas pukelis...  Irgi klausiau gydytojos, ar tai nera ankstyvaus brendimo pozymiai, nes lyg ir papuliai tokie paryskeje...Bet ji pasake, kad cia paveldejimas ir tiek... Pas mane ji tokia "pampuska", tai ir papuliai tik nuo storumo isryskeje...  Tiesiog man taip gaila vaiko, prisiminus, ka as pati paauglystej del plaukuotumo pergyvenau... Taip nesinori, kad tos bedos jau vaikysteje ja persekiotu...
zymanau
2010 09 15, 15:36
mano panele vyras viena diena vonioj uztiko su jo skutimosi peiliuku-sako ji-mama depiliatoriaus neduoda tai imsiu tavo  tik man atrodo kad tokiu metu tikrai dar per anksti pradet skutinetis
Ispanija
2010 09 21, 18:39
Sveikutes, Mano sunui 6 metukai, taip pat esu pstebejusi, kad nat jo kojyciu uzaugo juodi plaukuciai  taip pat maniau kad reiketu nueiti pas gydytoja
ir maniskis plaukuotas gime  .iskirus veida ir lyt.organa  ant koju net 1 cm. plaukai,kaip pas vyra  kazkaip nepergivenu del to .Kai laukiausi turejom namie katina.jis labai mego man po kojom maisitis.karta is ryto isejau is kambario ir staiga isoko man i kojas tai kaip spyriau is pikcio tai isskrydo  .anyta sake kad vaikas plaukotas dabar gims.Prietarais netikiu tai ir neemiau i sirdi.O kai gime sunus tai kazkaip nemalonu pasidare.Bet ir geneis tikiu.Is mamos puses visi moeris-bezdziones ir as tarp ju,manau kad cia genai.beje,likus menesiui iki gimdimo katinas isejo ir daugiau neatejo
mejinga
2010 12 03, 11:47
laba, mano sūnelis irgi plaukuotas, rankos, pečiai, nugara, kojos visos apaugę plaukeliais, netamsūs jie, bet ir nepermatomi.. manau kad čia atsiginimas į vyrą nes jis visas plaukuotas
|
|