Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Vegetarai ir jų vaikai
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Vaikų mityba
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6
Vasara
Zvirbliuke, mesa duoda energija, o ziema jos daugiau reikia, kad bent jau nesusalti. Juk susalus lengviau prikimba virusai. Vaikucio organizmas dar silpnas, todel rekomenduoja duoti mesa, kad greiciausiai gauti butiniausias medziagas. Ir nereikia lyginti Indijos su Lietuva. Jei nuo seno susiformavo tokie mitybos iprociai tai gal ne be reikalo? Kita vertus Indijoje kiaurus metus gali valgyt sviezia vaisiu, gavusi saules, pilna vitaminu, o ne pas mus atvezta, nuskinta puszali ir sunokusi sunkvezimyje. Paziurek kokie ziema atveztiniai pomidorai. Ir Lietuvoje tos vasaros 3 men., kitus menesius tenka valgyti darzoves, kurios laikomos rusiuose ar kur kitur, tai bent jau pavasari jos irgi ne kokios maistines vertes.
Zvirbliuke
Taip, Indijoje sviezi vaisiai, saule ir kt...Bet gi vegetarizmo priesininkes sako, kad joks vaisius ar saule negali prilygti mesai, juk tik mesoje yra daugiausiai gelezies ir vitaminu... Bent jau as taip supratau..O jei keliam klausima, kas geriau -savos kiaules ar vistos mesyte (ir dar idealiausia, kad savame ukyje isaugintos) ar atveztiniai pripurksti vaisiai ir darzoves - aisku, kad geriau mesa nei chemija! Bet juk kalbame ne apie tai?
Vasara
Na jei kalbam apie pati principa, tai sutikciau kad siltuose krastuose kur viskas cia pat auga, nepurskiama kad ilgai laikytusi vaisiai ir darzoves, normalu buti vegetaru ir galima pilnavertiskai maitintis. Bet juk Lietuvoje realybe kitokia ir kalbam apie musu vaikus augancius tokiam klimate ir ar protinga maitinti vien vegetariskai. Jei vaikas pats nenori mesos, tai manau per prievarta privalgius tos mesos tikrai gerai nebus, bet jeigu tai tik tevu igeidis tai jau kazkoks egoizmas ir negalvojimas apie vaika (gali trukti vitaminu, mazakraujyste, po kiek laiko issivystyt kokia liga ir pan.). O del proto tai sunku pasakyt, as asmeniskai negirdejau kad vaikai nevalgantys mesos butu protiskai atsilike smile.gif
calama
Sveikos Mamytės,

aš irgi jau 10-i metai esu vegetarė. Mano mažylė kol kas taip pat.
Jokių vitaminų papildomai nevartoju.
Visa laiką hemoglobinas buvo geras.  Mažės sveikata puiki.
Maistą renkuosi pagal Malachovo rekomendacijas (visa serija jo knygų yra knygynuose).
Mano vyras mesaėdis, mes gerbiam vienas kito pasirinkimą ir puikiai sugyvenam.
Labiausiai mane erzina tokie žmonės, kurie sužinoję apie tai, kad aš vegetarė pradeda aiškint, kad "kažkur buvo parašyta, ar "viena boba sakė" kad būt vegetaru Lietuvoj yra blogai ir t.t., bet konkrėčių argumentų pateikt nesugeba.
Visi mitai apie vegetarizmo žalą yra paneigti Amerikos ar tai Pasaulio dietologų asociacijos, kurie jau trečias dešimtmetis vykdo atitinkamus tyrimus, ir savo dokumentuose yra pateikę išvadas.
Jeigu  norit paskaityti leisvesniu stiliumi, apie tai, kad net veganu (nevartojant net pieno produkų) yra saugu būti, nueikit į http://www.goveg.com/ Iš ten galit užsisakyti nemokamą žurnaliuką supažindinantį su veganizmu.
Beje, pagal statistiką, JAV yra 10% vegetarų. Jeigu tiek vaikų vystytųsi su sveikatos sutrikimais, senai vegetarizmas būtų uždraustas.
Ir mažiau klausykit  Lietuvos gydytojų, kurių tik mažas procentasi domisi mokslo naujovėmis.
delfinas
Labai jau karstos diskusijos cia verda... Kas kaip nori, tas taip maitinasi. Kaip ir kas kaip nori, tas taip gyvena.

Mes su vyru abu gal apie kokia 10 ar 11 metu vegetarai. Buvom vegetarais gerokai pries susipazindami. As nuo vaikystes mesos nemegau. Ypatingai paukstienos. Kartais valgom zuvi (bet namie jos negaminam), vartojam kiek pieno produktu. Valgom daug sojos - cia jos zymiai didesnis pasirinkimas nei Lietuvoj, bet visuomet ziuriu, kad butu parasyta genetiskai nemodifikuota, nes gerai zinau, kad labai daug Pasaulio sojos YRA, deja, genetiskai modifikuota.

Nesam kokie tai "sventuoliai" - ikalam sykiais ir Coca-Colos, ir saldumynu paragaujam kokiu (nors as saldumynu beveik is viso nemegstu, todel del ju ir problemos nekyla).

Paulius valgo taip, kaip valgom mes - negi as cia dabar pulsiu brukti jam tai, ko pati nevartoju ir kas man tiesiog yra nepriimtina??? Tradiciniams medikams tai nera ypatingai priimtina, bet cia i tai daug palankiau ziurima nei Lietuvoj. O mes daugiau bendraujam su naturalistais medikais. Gelezies yra daug kur - razinose, riesutuose, kiausiniuose, toj pacioj sojoj ir t.t. be kita ko. Pauliaus kraujas absoliuciai geras kaip ir abieju musu. Jokiu vitaminu Pauliui niekada nesu davusi ir artimiausi metu duoti nezadu.

Gryno karves ar kokio kito gyvulio pieno Pauliui neduodu ir nezadu duoti, pati gryno pieno irgi negeriu, tik naudoju ji kam uzbalinti, Pauliui ir balinimui vietoj gyvulio pieno naudoju sojos ar ryziu. Na, jis dar geria mano pienuka, bet jau nelabai daug. Siaip duodu gerti sojos pieno. Ekologiskai augintos ir genetiskai nemodifikuotos. Jis ji ir vadina "soja", o mano piena ir vadina "pienuku". Beveik viska Pauliui perkam ekologiskai svarius - vaisius, uogas, darzoves, jogurtus ir t.t., retai gauna tradiciskai augintu dalyku. Patys tai valgom ivairiai, nes ekologiski brangesni smile.gif.
garbaniukee
norėčiau pritarti visiems vegetarams, as taip pat jau kokius3 metus nevalgau mesos, žuvies ir kiaušinių.
nestumo metu viskas buvo super, vaikeliui taip pat neduosime mesos, is pradžių dvejojome, bet po to pagalvojau kaip aš galiu duoti savo vaikui tai, ko nevalgau pati? nemanau, kad kuri nors mama duotu ax.gif
kol kas viskas puiku, taip pat pažįstam ne vieną šeima, kurių vaikai nevalgo mėsos ir puikiai auga. esmė ne mėsa, o sveika subalansuota mityba thumbup.gif
mutti
Labai palaikau vegetarus mirksiukas.gif Aš pati iki pirmos dukrytės gimimo buvau vegetarė(apie 4metus), poto daktarų pagąsdinta pradėjau valgyti mėsą verysad.gif , tiesa valgiau jos nedaug ir retai. Dukrytei mes jokio maisto neribojome, davėm ir mėsytės, ir kiaušinukų ir t.t. Dabar jai 5 metai ir pastebime , kad ji valgo labai sveikuoliškai, t.y. vengia mėsos, padažų, nemaišo produktų, valgo įvairių vaisių ir daržovių, košių. Aš manau, kad teisingus valgymo įpročius ji susiformavo dar pivelyje. nestuke.gif Palyginimui- kitą savo dukrytę nešiojau ir gimdžiau būdama jau mėsėdė ir ji valgo viską, daug ir "nesveikai" ir žymiai daugiau serga. verysad.gif Taigi, aš manau kad vegetarų vaikučiai yra sveikesni smile.gif Linkėjimai visiems vegetarams smile.gif
~Aura
As pati vegetare, uzsisakiau kazkada ta zurnaliuka;D ten parasyta apie vaikus ir vegetarizma (kai netgi pieno produktu nevalgo) ir labai gerai gyvena ;D zodziu, uz vegetarus biggrin.gif
Mamučia
Labas visoms,mes ne valgom mėsos 10 metų.Bet valgom žuvį ir pieno produktus.Per ta laiką pagimdžiou dar 2 vaikus,Kiek viena panėlyte svere po 3950,Vaikam namie mesos ne duodu,bet ir ne draudžiu svečiuose,tai ju pasirinkimas.Vidurine iki šil mesos ir kiaušinių ne valgo.vyresnioji pradejo šiemet valgyti dešreles ir vištą.Vaikai obsoliučiai normalus fiziškai ir protiškai.Mes golima sakit visai ne sėrgam,bet vitaminų ir aminorugsčių rtukumą kompensojam maisto papildais.
Ornellitta
Noreciau siaip atsviezinti tema ir tiesiog is smalsumo pakausti.

Kodel vegetaru nuomone blogai valgyti mesa?

1. NESKANU?
2. NESVEIKA?
3. GAILA GYVUNIJOS?
ar dar kokios kitos priezastys?

as savo viakui neduot mesos nedrisciau, visu pirma jo blogas kraujas jau nuo gimimo. antra tevai abu mesaediziai taigi jau ir genuose uzkoduotas mesos poreikis.

Musu seimoje mityba yra labai gerai subalansuota ( ne kaip daugelio lietuviu) nors ir valgome mesa, taciau valgome sveikai, suderintai. Ziurime ka perkame ir tt.
indregu
Jau kai mėsytės nevalgai apie dešimt metų, tai labai stipriai veikia tas principas, kad tikrai gaila gyvuliuko schmoll.gif
Satja
as mesos nevalgau jau27 metus, ir tikrai savo vaika rengsiu vegetaro gyvenimui. taciau as nevalgau tik mesos, o visa kita valgau. zuvi, ir t.t. tai nera sudetinga, taciau mesa tikrai nuodija organizma, ir nebutina jos, kad kraujas butu geras. gerti reik burokeliu sultis, is ju fe isisavinama daug lengviau. Ir tikrai nevalgant mesos neleteja vystymasis, o va, senejimo procesas tai jau tikrai leteja!
Papildyta:
QUOTE(Vasara @ 2003 07 28, 19:31)
Zvirbliuke, mesa duoda energija, o ziema jos daugiau reikia, kad bent jau nesusalti. Juk susalus lengviau prikimba virusai. Vaikucio organizmas dar silpnas, todel rekomenduoja duoti mesa, kad greiciausiai gauti butiniausias medziagas. Ir nereikia lyginti Indijos su Lietuva. Jei nuo seno susiformavo tokie mitybos iprociai tai gal ne be reikalo? Kita vertus Indijoje kiaurus metus gali valgyt sviezia vaisiu, gavusi saules, pilna vitaminu, o ne pas mus atvezta, nuskinta puszali ir sunokusi sunkvezimyje. Paziurek kokie ziema atveztiniai pomidorai. Ir Lietuvoje tos vasaros 3 men., kitus menesius tenka valgyti darzoves, kurios laikomos rusiuose ar kur kitur, tai bent jau pavasari jos irgi ne kokios maistines vertes.
*

mitas, kad mesa duoda daugiau energijos , nei pvz. kruopos. MITAS!
delfinas
QUOTE(Ornellitta @ 2006 09 13, 06:24)
savo viakui neduot mesos nedrisciau, visu pirma jo blogas kraujas jau nuo gimimo. antra tevai abu mesaediziai taigi jau ir genuose uzkoduotas mesos poreikis.

g.gif "Užkoduotas mėsos poreikis genuose", o "kraujas blogas jau nuo gimimo", tai koks čia loginis ryšys tarp šių dviejų dalykų? g.gif

Ornellitta
QUOTE(delfinas @ 2006 10 04, 20:09)
g.gif "Užkoduotas mėsos poreikis genuose", o "kraujas blogas jau nuo gimimo", tai koks čia loginis ryšys tarp šių dviejų dalykų? g.gif
*

Didelis rysys tieisog nesupratai ka nroejau paskayti. Mes tevai ri visa gimine mesaedziai ir pro prosenelaii ir tt. Taigi " uzkoduotas mesos poreikis genuose"..

O is vaiko daryt vegetaro nedarysiu del tokad plius dar mazas hemoglobinas kraujyje, del kitu dalyku... nuo gimimo...

Beje pradejus ivedineti mesa atsistate hemoglobinas.
delfinas
QUOTE(Ornellitta @ 2006 10 04, 11:13)
Didelis rysys tieisog nesupratai ka nroejau paskayti. Mes tevai ri visa gimine mesaedziai ir pro prosenelaii ir tt. Taigi " uzkoduotas mesos poreikis genuose"..

O is vaiko daryt vegetaro nedarysiu del tokad plius dar mazas hemoglobinas kraujyje, del kitu dalyku... nuo gimimo...

Beje pradejus ivedineti mesa atsistate hemoglobinas.

Dėl protėvių mitybos galima būtų kapstytis labai giliai smile.gif. Pradedant, pavyzdžiui, nuo to, kad visai gilioje senovėje protėviai maitinosi visiškai neapdorotu maistu. Bet ar šiandien visi valgo "žalią" nemaltą mėsą? mirksiukas.gif

Aš iš savo vaiko nedarysiu mėsėdžio smile.gif. Kai atitinkamai paaugs - nuspręs, ką jam pasirinkti smile.gif.

Džiaugiuosi, kad Tavo vaikiuko hemoglobinas atsistatė 4u.gif.
egliushka
sveikutės 4u.gif

na nepastebėjau tokios temos, o man ji gana aktuali ax.gif Su vyru esam vegetarai ir savo mažajai (jai dabar 7 mėnesiai) taip pat neduosim mėsos. Ieškom bendraminčių smile.gif Kaip į tai reaguoja jūsų šeimos gydytojai, kokį maistą renkatės, kokią mitybą planuojate? Pasidalinkim savo nuomonėm 4u.gif
Wildberry
Na ,atsiprasau,kad issakau savo nuomone neprasyta blush2.gif
Bet as visiskai nesutinku,kad tevu gyvenimo budas,turi itakoti vaika ir tuo labiau kudiki schmoll.gif Juk tai augantis organizmas,jam butina yra mesyte,zuvis...Manau vaikas uzauges pats pasirinks ar jam buti vegetaru ar ne,o dabar tai siulyciau klausyti gydytoju nuomones,kad kudikiui mesa yra butina... 4u.gif
Ar bent jau duodate kokiu nors gelezies preparatu?
egliushka
ačiū už nuomonę 4u.gif Deja, dažniausiai tik tokią ir tegirdim. Bet yra daugybė pavyzdžių, kad vegetarai vaikai išauga sveiki ir stiprūs, be to tai labai įtakoja ir charakterio savybes. Na, bet nenoriu čia pradėti įrodinėti kažkokias savo tiesas mirksiukas.gif Tiesiog yra taip kaip yra ir mes savo vaikučiui negalime duoti to, ko patys nevalgom ir kas mums yra atgrąsu. ax.gif
na, tai kur bendramintės? tongue.gif
*Lina*
na aš kai pusiau medikė,manau tai kvailoka.
jūs tai jūs nenorit nevalgykit mėsos,bet prie ko čia vaikas doh.gif
juk augančiam organizmui reikia mėsos ir joje esančių medžiagų,kam vaikui bereikalingai kišti visokias chemijas pvz, geležies preparatus schmoll.gif
Daria
labas,
labai atsiprasau, bet negaliu neparasyti..
as vienu savo givenimo laikotarpiu irgi buvau vegetare, net neprisimenu kodel, bet man tada to reikejo . Draugu bendraminciu neturejau ir kuo puikiausiai mokejau pagaminti miesiskus patiekalus net neparagavus. smile.gif Po metu atsitiko nelaime,
as susirgau nepagidoma liga , zinoma tai sutapimas. (O vilklige- tai imunines sistemos susirgimas ir nera zinoma kodel suserga zmones) Reikejo labai stiprinti organizma ir as vel pradejau valgyti mesa. Budama vegetare, gelezes trukuma kompensuodavau valgydama dziovintus obolius, tai pat grybai dziovinti duri daug gelezies ir kiviai tai kad viskas kaip ir gerai suaugusiam zmogui bet nelabai tinka kudikiui, tiosiog problema tame kad siaures juosta kurioje mes givename nelabai palanki vegetarevimui nes daugumos naugingu egzotiskiu vaisiu negalima maziems vaikams.
Cia tas pats kaip ginti gyvunu teises siaureje kur tai ir maistas ir rubas ir be to tiesiog neisgivensi kaip be butu gaila. Zinoma pas pus ne taip viskas blogai ir galima bandyti.
atsiprasau uz klaidas labai skubejau
sekmes smile.gif

Green Fairy
Sveikos! 4u.gif

Aš irgi jungiuosi prie vegetarų gretos. wub.gif Tiesa, vis planuoju tapti vegane, bet kartais nusižengiu.
Mano vaikai tikrai gyvens be mėsos. Tuo aš visiškai įsitikinusi.
Vegetare tapau norėdama NEprisidėti prie tos žiaurios gyvulininkystės pramonės.

Kažkas prašė nuorodų:
Na, http://www.peta.com galima rasti atsakymų kiekvienu klausimu. http://www.peta.org/other.asp <---- čia nuorodos į dar konkretesnias svetaines.

Į temą:
Suaugusiems gal ir normalu būti vegetarais, bet tikrai ne vaikams...
Dauguma rimtų ligų (vėžio atmainos, širdies ligos, t.t.), kuriomis suserga suaugę žmonės, formuojasi jau pačioje vaikystėje, kai mitybą sudaro daug gyvulinės kilmės produktų. JAV vyriausybė bei Didžiosios Britanijos medicinos sąjunga po daugelio tyrimų patvirtino, kad vegetarai ir jų vaikai yra visiškai sveiki, ir netgi rekomenduoja vegetarišką mitybą šalies mokyklose.

Organizmui gi reikia mėsos, ypač augančiam…Tai, kad žmogaus organizmui, ypač jaunam, būtinai reikia mėsos, yra mitas. Augančiam organizmui ne tik kad nereikia mėsos – ji yra sunkiai virškinama ir tik trukdo normaliam organizmo funkcionavimui. Pasaulyje gausu žmonių, kurie nuo gimimo niekad nėra valgę mėsos, pavyzdžiui, dauguma žmonių Indijoje yra vegetarai visą savo gyvenimą.

Lietuvoje sudėtingiau tapti vegetaru, čia įsitvirtinę postsovietiniai mitybos modeliai ir mitai, tradicijos. Bet tradicijos tam ir yra, kad jas keisti, būtų kvaila neigti tai, ką pastaruoju metu tvirtina įvairios pasaulio dietologų asociacijos, pabrėžiančios gyvulinės kilmės maisto nebūtinumą žmogaus organizmui.

Vegetarizmas yra asmeninis pasirinkimas. Nesistenk įtikinti kitų ir nesikišk į jų asmeninį gyvenimą.
Jeigu pažvelgsime į tai per moralės prizmę, veiksmai, kurie sukelia kitų skausmą ar mirtį nėra vien asmeninio pasirinkimo reikalas. Žudymas, vaikų prievarta ar gyvūnų išnaudojimas yra amoralu. Mūsų visuomenė remia ir pateisina mėsos valgymą bei žiaurumus mėsos kombinatuose, bet istorija rodo, kad seniau visuomenė pateisino ir žmonių vergovę, vaikų išnaudojimą bei daugybę kitų veiksmų, šiuo laikmečiu visuotinai suprantamų kaip neteisingų ir neteisėtų.

Ir daugiau atsakymų lietuviškame tinklapyje http://www.animalrights.lt/

Yra net tėvams vegetarams skiltelė http://www.animalrights.lt/tevams

O čia filmukas - kaip iš tiesų elgiamąsi fermoje su gyvūnais. http://www.petatv.com/tvpopup/Prefs.asp?video=meet_your_meat

Green Fairy
Kaip temos autorei sekasi? 4u.gif

Parinkinėjau keletą nuorodų, net man pačiai įdomu.

Visa svetainė sukurta vegetariukams http://www.vegetarianbaby.com/

1-5 metų http://www.vegsoc.org/info/childre1.html
5-12 metų vaikučiui http://www.vegsoc.org/info/childre2.html

Čia apie įvairaus amžiaus grupes ir vitaminus, bei mineral. medžiagas
http://www.andrews.edu/NUFS/Vegan%20Children.html

Kaip auginti vegetarą http://www.ehow.com/how_11242_raise-vegetarian-children.html

Veganiukams http://www.vegansociety.com/html/people/li...vegan_children/

Graži svetainė vegetarėms http://www.vegetarianwomen.com/

Na, ar tikrai gyvulinės kilmės maisto nevartojantys vaikai atrodo nesveikai?? (Su nuotraukom) smile.gif
http://www.veganhealth.org/articles/realveganchildren

Tikiuosi, kad suprantate angliškai smile.gif

Sekmės Jums ir Jūsų šeimai! wub.gif
egliushka
QUOTE(Green Fairy @ 2007 01 06, 18:46)
Kaip temos autorei sekasi?  4u.gif

Parinkinėjau keletą nuorodų, net man pačiai įdomu.

Sekmės Jums ir Jūsų šeimai!  wub.gif
*

ačiū tau wub.gif 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Daria @ 2007 01 06, 16:18)
labas,
labai atsiprasau, bet negaliu neparasyti..
as vienu savo givenimo laikotarpiu irgi buvau vegetare, net neprisimenu kodel, bet man tada to reikejo .  Draugu bendraminciu neturejau ir kuo puikiausiai  mokejau pagaminti miesiskus patiekalus net neparagavus. smile.gif  Po metu atsitiko nelaime,
as susirgau nepagidoma liga , zinoma tai sutapimas. (O vilklige- tai imunines sistemos susirgimas ir nera zinoma kodel suserga zmones) Reikejo  labai stiprinti organizma ir as vel pradejau valgyti mesa.  Budama vegetare, gelezes trukuma kompensuodavau valgydama dziovintus obolius, tai pat  grybai dziovinti duri daug gelezies ir kiviai tai kad viskas kaip ir gerai suaugusiam zmogui bet nelabai tinka kudikiui, tiosiog problema tame kad siaures juosta kurioje mes givename nelabai palanki vegetarevimui nes daugumos naugingu egzotiskiu vaisiu negalima maziems vaikams.
Cia tas pats kaip ginti gyvunu teises siaureje kur tai ir maistas ir rubas ir be to tiesiog neisgivensi kaip be butu gaila. Zinoma pas pus ne taip viskas blogai ir galima bandyti.
atsiprasau uz klaidas labai skubejau
sekmes  smile.gif
*

o aš vistik tos nuomonės, kad valgant įvairų maistą tikrai nepritrūks jokių medžiagų. aišku, svarbu ne ant bulvyčių fri dietos sėdėti smile.gif Aš pati vegetarė 4 metai, o savijauta tik pagerėjo mirksiukas.gif Kalbant apie vaikus - manau, kad ir jiems dauguma vertingo maisto tinka, ypač nuo metukų laiko, kai vaikas jau vis daugiau valgo suaugusiųjų maisto. Na, o iki metukų svarbu prižiūrėti mitybą - aš asmeniškai naudoju špinatus, brokolius - vertingas daržoves, taip pat šiek tiek varškytės ( dėl baltymų) . Na, kolkas tyrimai puikūs mirksiukas.gif
Daria
pas mus irgi brokoliu -morkų tyrele kasgienis maistas o nuo varškytes beria sad.gif o dar labai megsta juoda truputi padziovinta duonyte.
Ornellitta
Vis tik manau, kad saikingas mėsos vartojimas, ir gausus daržovių bei vaisių vartojimas, bei suderinta mityba tikrai ne ką prasčiau (sveikatos prasme) nei vegetarizmas.

O gyvūnų teisės čia jau kitas reikalas, bet tikrai nepasieksime to , kad dėl maisto nebūtų nužudytas nė vienas gyvūnas. Tie patys gyvūnai kad išsimaitintų valgo kitus gyvūnus. Taip gamtos sudėliota.. Yra toks dalykas kaip mitybos grandinė. Buvo laikai kai ir žmogų sudraskydavo ar suvalgydavo kitas gyvūnas, tiesiog žmogus ilgainiui įgijo pranašumų.

Aš nepasisakau už žiaurų jų žudymą, bet yra kaip yra. Gal riekailabaiu būt realistasi šiuo klausimu.
Wildberry
Vel isikisiu blush2.gif ax.gif
O kokia jus varske duodat,egliushka,gyvulines kilmes?
Tai,jai taip tai jus nesat tikri vegetarai,nes vegetarai kiek as zinau nevalgo ne tik mesos ,bet ir visko kas susije su gyvuliu..
O varske,surius,piena geria ir daro is sojos,piena sutraukia rukstele ir taip gaunasi varske...
Nenoriu nieko blogo,tiesiog parasiau savo pastebejima...Ir is jusu rasymo atrodo,kad jus tikrai pasisvente vegetarismui,bet kazkodel ,is kitos puses,lyg ir nusizengiat savo nuostatom...O gal as klystu unsure.gif
garbaniukee
aš norėčiau palaikyti temos autorę.
aš irgi esu vegetarė ir kažkaip atrodo kvaila duoti vaikui tai, ko pats nevalgai.
o del aplinkinių nuomonių, tai tikrai ju yra visokiu, ir dažniausiai neigiamu.
Net ir mediku pasisakymai yra nulemti pasenusiomis žiniomis. Dabar jau net daugelis pasaulio mokslininkų pripažįsta, kad būti vegetaru, net ir vaikysteje yra sveikiau. Ne vienu tyrimu yra patvirtinta, kad vegetarų vaikai sveikesni. veliau jei rasiu idesiu straipsnių nuorodas apie tai.

noreciau tik palinketi stiprybes ir mažiau kreipti demesio i tai ka sako žmones, kurie apie tai žino tik iš nuogirdų. pati pažįstu ne vieną šeimą, kurių vaikai vegetarai nuo gimimo. kai kurie jau nemaži ir tikrai sveikata nesiskundžia. kai kurie yra net veganai.

beje kaip supratau ši tema sukutra ne diskusijoms gerai tai ar blogai, bet pasidalinti patirtimi tiems, kurie yra vegetarai. 4u.gif
egliushka
QUOTE(jovitah @ 2007 01 07, 19:51)
Vel isikisiu blush2.gif  ax.gif
Tai,jai taip tai jus nesat tikri vegetarai,nes vegetarai kiek as zinau nevalgo ne tik mesos ,bet ir visko kas susije su gyvuliu..
O varske,surius,piena geria ir daro is sojos,piena sutraukia rukstele ir taip gaunasi varske...
Nenoriu nieko blogo,tiesiog parasiau savo pastebejima...Ir is jusu rasymo atrodo,kad jus tikrai pasisvente vegetarismui,bet kazkodel ,is kitos puses,lyg ir nusizengiat savo nuostatom...O gal as klystu unsure.gif
*

visų pirma - yra vegetarai ir veganai. aš esu vegetarė, t.y. valgau pieno produktus. Veganai jų nevalgo, taip kad jūsų žinios ne visiškai teisingos mirksiukas.gif

QUOTE(garbaniukee @ 2007 01 07, 20:11)
aš norėčiau palaikyti temos autorę.
aš irgi esu vegetarė ir kažkaip atrodo kvaila duoti vaikui tai, ko pats nevalgai.
o del aplinkinių nuomonių, tai tikrai  ju yra visokiu, ir dažniausiai neigiamu.
Net ir mediku pasisakymai yra nulemti pasenusiomis žiniomis. Dabar jau net daugelis pasaulio mokslininkų pripažįsta, kad būti vegetaru, net ir vaikysteje yra sveikiau. Ne vienu tyrimu yra patvirtinta, kad vegetarų vaikai sveikesni. veliau jei rasiu idesiu straipsnių nuorodas apie tai.

noreciau tik palinketi stiprybes ir mažiau kreipti demesio i tai ka sako žmones, kurie apie tai žino tik iš nuogirdų. pati pažįstu ne vieną šeimą, kurių vaikai vegetarai nuo gimimo. kai kurie jau nemaži ir tikrai sveikata nesiskundžia. kai kurie yra net veganai.

beje kaip supratau ši tema sukutra ne diskusijoms gerai tai ar blogai, bet pasidalinti patirtimi tiems, kurie yra vegetarai.  4u.gif
*

va būtent - šią temą atidariau ne diskusijoms drinks_cheers.gif ir esu tos pačios nuomonės, kad kvaila vaikui duoti tai, ko pats nevalgai. Ačiū tau garbaniukee už palaikymą mirksiukas.gif 4u.gif
future_maman
ziuriu, jau geguzinukes subego egliushkos ginti lotuliukas.gif Galima, as savo nuomone pareiksiu, nors esu uzkietejusi mesede?
QUOTE(jovitah @ 2007 01 01, 22:12)
Bet as visiskai nesutinku,kad tevu gyvenimo budas,turi itakoti vaika ir tuo labiau kudiki
*

visiskai nesutinku, kad tevu gyvenimo budas neturi itakoti vaiko - jis "itakoja" nuo pat vaisiaus uzsimezgimo, o dar labiau - dabar, kai leliukas uzgime biggrin.gif Jei tevai priseike vegetarai, ir zino, kaip maitintis taisyklingai, nezalojant savo organizmo, manau, ir vaika jie mokes ismaitnti tinkamai. Gal kvailas pavyzdyz, bet, pavyzdziui, as nerealiai nemegstu papriku, net nuo kvapo bloga, sutrinka virskinimas ir t.t. Ir jei man kas dabar sakytu, kad paprikos naudingos - negi as jas imciau valgyt ar savo vaikui kist? schmoll.gif Taip ir su mesa.

..O gal as klystu
*

labai klystate biggrin.gif

egliushka, o gydytoja jusu ka sako? Pyksta ar konstruktyviai megina patart?
egliushka
QUOTE(future_maman @ 2007 01 08, 13:35)
ziuriu, jau geguzinukes subego egliushkos ginti lotuliukas.gif

egliushka, o gydytoja jusu ka sako? Pyksta ar konstruktyviai megina patart?
*

lotuliukas.gif

ne, nepyksta gydytoja. tiesiog sutarėm dažniau kraujuką tikrintis ir stebėt hemoglobino kiekį. O šiaip tai ji tokia labai tradicinė - norėtų, kad mes valgytume mėsą, bet nesikiša, juo labiau, kad mato, jog rūpinamės savo mažyle ir tikrai norim jai visa ko geriausio.. wub.gif

šiaip tai būtų gerai rasti pediatręm kuri nusimanytų šiuose reikaluose, bet vat kur ieškot tokios g.gif
Asticus
laba,

aš taip pat nevalgau mėsos ir savo vaikui neduodu drinks_cheers.gif o apie mėsos žalą būtų galima ne tiek parašyt, bet čia ne ta tema ax.gif aš pati mėsos nevalgau jau 7 ti metai ir jaučiuosi geriau nei prieš tai, ir kaip pavyzdį apie save galiu pasakyt, kad kol valgiau mėsa kelis kartus sirgau mažakraujyste, kartą net ligoninėj gulėjau, ko nebuvo , kai nevalgau mėsos...o kzad kenkiam savo vaikams irgi nesutikčiau, o galėčiau paprieštaraut, kodėl aš turėčiau kenkt savo vaikui duodama mėsą? o paskui jau pats pasirinks valgys jis tą mėsą ar ne...

ir nesenai per radiją kalbėjo dietologė apie kūdikių mityba, tai būtent pabrėžė, kad problema yra veganams, o ne vegetarams...o ir kai laukiais nei viena gydytoja nieko blogo nematė tame, kad nevalgau mėsos (nors ir keista man buvo)

Vel isikisiu blush2.gif  ax.gif
*

cia butent veganai, o ne vegetarai ax.gif

egliushka
QUOTE(Asticus @ 2007 01 08, 13:42)
laba,

aš taip pat nevalgau mėsos ir savo vaikui neduodu drinks_cheers.gif  o apie mėsos žalą būtų galima ne tiek parašyt, bet čia ne ta tema ax.gif  aš pati mėsos nevalgau jau 7 ti metai ir jaučiuosi geriau nei prieš tai, ir kaip pavyzdį apie save galiu pasakyt, kad kol valgiau mėsa kelis kartus sirgau mažakraujyste, kartą net ligoninėj gulėjau, ko nebuvo , kai nevalgau mėsos..
*

drinks_cheers.gif mano savijauta irgi nepalyginamai pagerėjo kai atsisakiau mėsos. Seniau turėjau labai silpną imuninę sistemą, vos kas - tai angina, tai gripas.. Jau 4 metai gripu nesirgau smile.gif Ir tai tik vienas pavyzdys... Bet kaip tu ir sakai - ne ta tema čia,kad apie mėsos žalą rašytume. mirksiukas.gif
-Diana-
QUOTE(future_maman @ 2007 01 08, 13:35)
ziuriu, jau geguzinukes subego egliushkos ginti lotuliukas.gif Galima, as savo nuomone pareiksiu, nors esu uzkietejusi mesede?
*

na va ir dar viena geguziuke ateina gelbeti smile.gif bet irgi uzkietejus mesede wink.gif

Mano nuomone, jei jus patys nevalgot mesos, tai ir vaikui nereikia jos kisti. O veliau jis pats pasirinks ka jis nori valgyti ir ko ne smile.gif Svarbiausia, kad mazyle sveika auga - o valgo mesos ar ne - tai ne esme wink.gif

Sekmes augant smile.gif
Siggy
o man būtų labai įdomu, jei pasidalintumėt žiniom apie mėsos žalą 4u.gif
egliushka
QUOTE(Siggy @ 2007 01 08, 16:58)
o man būtų labai įdomu, jei pasidalintumėt žiniom apie mėsos žalą  4u.gif
*

smile.gif na jaučiu prasidėtų ilga ilga diskusija.. mirksiukas.gif O aš labai nemėgstu ginčytis.. Bet jei tau tikrai įdomu - yra literatūros ta tema, galėsiu parekomenduoti kažką mirksiukas.gif
garbaniukee
jei jau yra ši tema, tai gal galėtų vegetarės mamytės pasidalinti ką valgo jų mažyliai. Ką labiausiai mėgsta?
Koks jų meniu, kad vaikučiams nepritrūktų įvairių medžiagų?
egliushka
QUOTE(garbaniukee @ 2007 01 11, 09:58)
jei jau yra ši tema, tai gal galėtų vegetarės mamytės pasidalinti ką valgo jų mažyliai. Ką labiausiai mėgsta?
Koks jų meniu, kad vaikučiams  nepritrūktų įvairių medžiagų?
*

na, mes kol kas valgom taip:

3 kartus mišinėlis ir 1 kartą grūdų košytė, kitą - daržovienė. desertui - vaisiai, kartais pavakariams indelis vaikiškos varškytės. kruopų košes duodu įvairias, pirktines, o daržoves verdu namie. stengiuosi kuo įvairesnes naudoti: bulvės, morkos, brokoliai, kalafijorai, cukinija, kartyais įmetu špinato lapą, vakar paragavom pupelės thumbup.gif pagardinu alyvuogių aliejumi ir mano vaikas labai tokią košę mėgsta.
lauralin
Sveikos
Mano panele kolkas nevalgo mesos,bent jau iki metu tikrai neduosiu,o veliau bus matyt.Valgo viska ka ir kiti vaikai isskyrus mesa smile.gif Kruopu,darzoviu koses,obuolius,kriauses.Pirktiniu kosiu neduodu,viska pati darau.Auga sveika,kolkas jokiu problemu neturim.Aplinkiniai neduoda ramybes ir laiko mane kvaila,bet as nekreipiu demesio biggrin.gif
balta
sveikos, bendramintes 4u.gif

as cia turbut busiu vyriausia vegetare biggrin.gif - jau 15 metu, tuoj ir 16 bus thumbup.gif

palaikymo tikrai noretusi, nes aplink mane vieni mesedziai lotuliukas.gif

anyta mane pries kelias dienas uzpuole - kada as pagaliau vaikams mesos duosianti, mat esa kaulu vystymuisi reikalinga doh.gif
Asticus
egliushka, o nebandei avokado duot ? kažkuriam saite skaičiau, kad vegetariukam avokadas gerai g.gif maximoj kaip tik ekologiškų mačiau, bet taip ir nenupirkau ax.gif
egliushka
QUOTE(balta @ 2007 01 15, 01:28)
sveikos, bendramintes  4u.gif

as cia turbut busiu vyriausia vegetare  biggrin.gif - jau 15 metu, tuoj ir 16 bus  thumbup.gif

palaikymo tikrai noretusi, nes aplink mane vieni mesedziai  lotuliukas.gif

anyta mane pries kelias dienas uzpuole - kada as pagaliau vaikams mesos duosianti, mat esa kaulu vystymuisi reikalinga  doh.gif
*

drinks_cheers.gif smagu, kad prisijungei ax.gif kaip maitinasi tavo vaikiukas?

QUOTE(Asticus @ 2007 01 15, 12:55)
egliushka, o nebandei avokado duot ? kažkuriam saite skaičiau, kad vegetariukam avokadas gerai g.gif  maximoj kaip tik ekologiškų mačiau, bet taip ir nenupirkau ax.gif
*

žinok irgi vis planuoju, bet dar nebandžiau blush2.gif bandžiau jau pupeles į košę įvesti - jos labai naudingos dėl baltymų. tai valgė thumbup.gif
Asticus
QUOTE(egliushka @ 2007 01 15, 13:00)
žinok irgi vis planuoju, bet dar nebandžiau  blush2.gif  bandžiau jau pupeles į košę įvesti - jos labai naudingos dėl baltymų. tai valgė  thumbup.gif
*

o tą avokada žalią į košę įaišyt kaži ar kaip g.gif

o lęšius galima?jie ten gi labai daug gėrio gi visokio turi ax.gif
egliushka
QUOTE(Asticus @ 2007 01 15, 14:11)

*

aga, lęšiai gerai smile.gif o avokadą aš galvoju gal su varškyte patrintą reiks duot g.gif kažkaip nelabai gal su košėm g.gif
Asticus
QUOTE(egliushka @ 2007 01 15, 15:13)
aga, lęšiai gerai  smile.gif  o avokadą aš galvoju gal su varškyte patrintą reiks duot  g.gif  kažkaip nelabai gal su košėm  g.gif
*

nu jo, su varške visai gerai, bet kai mes dar nevalgom varškės tai ir nepagalvojau visai doh.gif
balta
QUOTE(egliushka @ 2007 01 15, 13:00)
drinks_cheers.gif  smagu, kad prisijungei  ax.gif  kaip maitinasi tavo vaikiukas?
*

mano dvynukai gimė maždaug 6 savaitėm anksčiau, dėl to aš atsargiai žiūriu į mitybą. gydytojas siūlė pradėti primaitinti, kai jiems bus 4 mėnesiai, bet po kelių bandymų aš nusprendžiau palaukti, juolab prisiskaičiau, kad neišnešiotukams reikia kitaip skaičiuoti amžių ir neskubėti su primaitinimu.

dabar jie gauna mamos pieną ryte ir naktį, (jei jo neužtenka, tada mišinėlį), per pietus daržovių košę, apie 16.30 grūdų košę su vaisių tyrele ir vakare MP su ryžiais (tai turėtų būti ryžių košė, bet kad MP taip suskystina tą košę, kad su šaukšteliu neina valgyti schmoll.gif ).

jogurto ir varškės dar nebandėm rimtai. stiklainėliuose iš parduotuvės pridėta cukraus ir visokių prieskonių, todėl man nepatinka schmoll.gif

o kokias grūdų košes jūs duodate savo mažyliams?

QUOTE(Asticus @ 2007 01 15, 14:11)

*

turiu tokią knygelę "Vegetar. patiekalai kūdikiams ir mažiems vaikams", tai ten yra toks receptas su avokadu: virtos morkos, virtos bulvės ir žalias (bet tinkamai sunokęs) avokadas. bet rašoma, kad skirta nuo dešimto mėnesio.

Asticus
QUOTE(balta @ 2007 01 15, 17:26)

1.o kokias grūdų košes jūs duodate savo mažyliams?
2.turiu tokią knygelę "Vegetar. patiekalai kūdikiams ir mažiems vaikams", tai ten yra toks receptas su avokadu: virtos morkos, virtos bulvės ir žalias (bet tinkamai sunokęs) avokadas. bet rašoma, kad skirta nuo dešimto mėnesio.
*

1.aš visokias duodu, grikius, kviečius, avižas, dar ryžių nedaviau, nes ir taip kietesni viduriukai... ax.gif
2.ačiū 4u.gif
Bekasė
QUOTE(egliushka @ 2007 01 08, 13:47)
  ir esu tos pačios nuomonės, kad kvaila vaikui duoti tai, ko pats nevalgai.
*

o motinos piena pati irgi iki siol geri? O gal savo vaikui jo visai nedavei?

As pati nevartoju saldziu pieno produktu - pieno, varskes, taip pat jokiu suriu. Megstu tik kefyra ir jogurta su priedais. Ir man to uztenka. Kitu isvardintu produktu as uzsimanai itin retai. Taip pat visiskai nevalgau jokiu dziovintu ar konsevuotu vaisiu ( vienintele isimtis ananasai - jie man neskanus sviezi).... ir galeciau ir toliau vardinti
Bet manau butu kvaila, jei as ir vaikams visu situ produktu neduociau.
Jeigu nori pati eksperimentuoti, tai prasau. Bet kam kitus versti. Ateis laikais ir jie patys labai sekmingai atsirinks, kas jiems geriau
egliushka
QUOTE(Silvute @ 2007 01 15, 21:00)
o motinos piena pati irgi iki siol geri? O gal savo vaikui jo visai nedavei?

As pati nevartoju saldziu pieno produktu - pieno, varskes, taip pat jokiu suriu. Megstu tik kefyra ir jogurta su priedais. Ir man to uztenka. Kitu isvardintu produktu as uzsimanai itin retai. Taip pat visiskai nevalgau jokiu dziovintu ar konsevuotu vaisiu ( vienintele isimtis ananasai - jie man neskanus sviezi).... ir galeciau ir toliau vardinti
Bet manau butu kvaila, jei as ir vaikams visu situ produktu neduociau.
Jeigu nori pati eksperimentuoti, tai prasau. Bet kam kitus versti. Ateis laikais ir jie patys labai sekmingai atsirinks, kas jiems geriau
*

o prie ko čia motinos pienas? g.gif beje, jau minnėjom, kad ši tema ne ginčam sukurta, o bendraminčiam 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(balta @ 2007 01 15, 17:26)
mano dvynukai gimė maždaug 6 savaitėm anksčiau, dėl to aš atsargiai žiūriu į mitybą. gydytojas siūlė pradėti primaitinti, kai jiems bus 4 mėnesiai, bet po kelių bandymų aš nusprendžiau palaukti, juolab prisiskaičiau, kad neišnešiotukams reikia kitaip skaičiuoti amžių ir neskubėti su primaitinimu.

dabar jie gauna mamos pieną ryte ir naktį, (jei jo neužtenka, tada mišinėlį), per pietus daržovių košę, apie 16.30 grūdų košę su vaisių tyrele ir vakare MP su ryžiais (tai turėtų būti ryžių košė, bet kad MP taip suskystina tą košę, kad su šaukšteliu neina valgyti  schmoll.gif ).

jogurto ir varškės dar nebandėm rimtai. stiklainėliuose iš parduotuvės pridėta cukraus ir visokių prieskonių, todėl man nepatinka  schmoll.gif

o kokias grūdų košes jūs duodate savo mažyliams?
turiu tokią knygelę "Vegetar. patiekalai kūdikiams ir mažiems vaikams", tai ten yra toks receptas su avokadu: virtos morkos, virtos bulvės ir žalias (bet tinkamai sunokęs) avokadas. bet rašoma, kad skirta nuo dešimto mėnesio.
*

balta, mes grūdus viskokius bandėm - grikiuos, avižas, ryžius, taip pat pieniškas košytes mirksiukas.gif

Ačiū už receptą dėl avokado. reiks pamėginti 4u.gif
Mamučia
Vaikai jau mano ne be maziukai mirksiukas.gif Mes su vyreliu mesa 10 metuku ne valgom.vaikai pradejo valgiti mesa.vyresnioji budama 11(vistos kulsele,drakoniuko desreles,mamos kotletai doh.gif .vidutine nevalo.mazoji 6 metu drakoniuko desreles ir vistiena.vaikai obsoliuciai normalus,maziukus maitinau iki metuku,tai kazkaip papildomo atskiro primaitinimo ,kaip ir nebuvo.mes valgom is biogarinomo puodu,tai as savo maista pries pasudat maliau su blenderiu ir atskiesdavau savo pienu.mazakraujiste nesergam mirksiukas.gif bet reikia duot BUTINAI folio rusties,omegos 3 ir b 12.
balta
QUOTE(egliushka @ 2007 01 15, 21:08)
beje, jau minnėjom, kad ši tema ne ginčam sukurta, o bendraminčiam  4u.gif

pritariu visom keturiom thumbup.gif drinks_cheers.gif
neturiu noro nei ginčytis, nei diskutuoti. noriu tik pasidalinti patirtimi smile.gif

QUOTE(egliushka @ 2007 01 15, 21:08)

Papildyta:
balta, mes grūdus viskokius bandėm - grikiuos, avižas, ryžius, taip pat pieniškas košytes  mirksiukas.gif

*

o pieniškas košes su mišinėliais ar paprastu pienu darot?

mes valgom ryžių, avižų, speltos, manų, sorų ir jau atsidariau grikių pakelį rolleyes.gif

beje, aš pastaruoju metu daug kur radau parašyta, kad nevalgantiems mėsos labai sveika valgyti soras. tai štai, vaikai jau valgo, o aš pati sau neprisiruošiu išsivirti doh.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.