augustella
2006 02 23, 12:37
Sveikos, Mamytes, Mums jau tuoj bus 1 ir 7 menesiukai.Bandom valytis dantukus, dar pries sueinant metukams.Pati panele valydavosi,toks ten ir valymas,daviau i rankas sepetuka,parodziau ir valydavosi,pakramtydavo pora minuciu ir viskas.Gydytoja sake,kad su dantu pasta nuo triju metu valyti,nes vaikas isspjaut nemoka.O dabar beveik visai neleidzia valyt,nebent per prievarta,o pati irgi nelabai nori valytis,zodziu zaidimo formoj valosi,pakarmato,kai prausiasi vonioj irgi biski pazaidzia.Dabar mes jau turime 12 dantu.Parasykit,kaip jus pratinot prie dantu valymo.
Mano mergaitės toks pat amžius, tai ji irgi nenoriai valosi, tiksliau ryte kol ji dar apsimiegojusi aš staigiai įkišu šepetėlį ir skubiai pratrinu dantis. Su vaikiška valgoma pasta, neatsimenu kaip vadinasi  gydytoja rekomendavo (reiks pažiūrėt namie). O po to duodu pačiai "valytis", tai paprastai ji su juo galandasi dantis Gal kas tikrai kokių auksinių patarimų duos
-Justina-
2006 02 23, 12:51
augustella, mums lygiai tas pats. dukryte nori dantukus valytis pati, kai tik paimu is jos sepeteli baisiausiai supyksta ir nesileidzia, kad valyciau as. pati tai kasdien juos noriai valosi, ber toks ten ir valymasis, labiau liezuviui kliuva, nei dantukams  . o pasta mes naudojam specialia kudikiams nuo 6men
sveika,mes valomės nuo metuku dantukus  jokiu problemu neturim,dėl to.Bet patarsiu neversti vaiko valytis dantuku,per prievarta nieko nepasieksi Mums daktarė leido valytis dantukus su dantu pasta nuo 2metuku Gal koki mandra dantų šepetėli nupirk  Tiesa mes pradėjome kartu valytis dantukus,jis su savo dantu šepetėliu aš su savo,gal tai padęs
augustella
2006 02 23, 13:08
QUOTE(VILGRA @ 2006 02 23, 12:53) sveika,mes valomės nuo metuku dantukus  jokiu problemu neturim,dėl to.Bet patarsiu neversti vaiko valytis dantuku,per prievarta nieko nepasieksi Mums daktarė leido valytis dantukus su dantu pasta nuo 2metuku Gal koki mandra dantų šepetėli nupirk  Tiesa mes pradėjome kartu valytis dantukus,jis su savo dantu šepetėliu aš su savo,gal tai padęs  sveika, kas yra mandaras sepetelis?Man atrodo,kad butu visas demesys sutelktas i sepeteli,bet gal ir padetu,kas cia zino.Tai kokiu sepeteliu mandru Yra? o gal dar ir pasta padetu.Nepabanzius nezinosi.
Nedo mama
2006 02 23, 13:22
mano mažylis tik prieš pora savaičių pradėjo leisti išvalyti dantukus iki tol irgi turėjom nemažų problemu. Aš jam duodu viena šepetėlį ir pati pasiimu kitą, pirmiausia leidžia šiek tiek pavalyti man, tada jis pats valosi ir vėl man duoda, po visu procedūrų bandom išskalauti burnytę, aišku beveik visa pasta būna jau nuryta, bet jam burnytės skalavimas yra pati didžiausia pramoga turbūt dėl to ir leidžia valyti dantukus.
QUOTE(augustella @ 2006 02 23, 13:08) sveika, kas yra mandaras sepetelis?Man atrodo,kad butu visas demesys sutelktas i sepeteli,bet gal ir padetu,kas cia zino.Tai kokiu sepeteliu mandru Yra? o gal dar ir pasta padetu.Nepabanzius nezinosi. juk yra pačių pačiausiu  ,mes juos keičiame kas 2mėnesius.Kuo ryškesnis tuo geriau  gal verta būtu pabandyti
manoji bet kada įbėgus į vonią puola imti dantų šepetuką  gerai kad nepasiekia. aš visada sakau "nori? tada pasivalykim dantukus o tada galėsi pati valytis" visada pirmiausia aš prabrūžinu (nes toks ten ir valymas, kai tik greičiau iš rankų išplėšti tą šepetuką  ) tada jau ji pasiima ir bėga po kambarius. kartais bežaisdama su juo vėl prie manęs pribėga, tada dar pavalau. bet pirmiausia aš jai valau dantukus tada jau ji pati. jei nesiduoda, tada ir dantų šepetuko negaus
Dukrytei dabar 1 m. ir 3 mėn., o dantukus valomes nuo 9 mėn. Turi savo šepetėli, kuris "gyvena" kartu su tečio ir mamos šepetėliais. Buvo tarpas kai nesiduodavo išvalyti dantukus. Tai sukūriau dainelę, kurią dainuoju valydama mažei dantis. Padeda  . As dainuoju ir dantis šiūruoju, o mažylė pravėrusi burnyte klausosi. Taigi vakare dantukus gerokai pavalau (be pastos), o ryte dantukus valomes abi: rodau mazylei kaip reikia valyti. Aisku ji bruzina ir dantis, ir liezuvi, ir dar kas papuola, bet, kiek pastebejau, nemazai kliuva ir dantims.
Turim specialia pasta,kuria galima nuryti-arba man duoda isvalyti ,arba pats  aisku pats toks jo mokejimas valyti-ZAIDIMAS
Mes tai pastu jokiu nenaudojame...O valomes labai paprastai: as valau vaikui, o tuo paciu jis valo man... Kartais vaikas ziuri TV ir a jam greiti tuo metu isvalau... Taigi, reikia bandyti...O sepetuko mums reikia ne vaikisko, o mamytes...
Dew drop
2006 02 28, 13:15
Mes valomės kartu vonioje  Tai aš jai rodau, o ji kartodama judesius kažkiek prasibrauko  Neperdaigiausiai to valymo kliūna dantims, bet man jai išvalyti nesiduoda
SuperBaba
2006 02 28, 13:27
Mes valomes visada kartu, niekada jam nevalau, o ir nelabai jis duotusi  spjaut jis moka, bet kazin ar viska ispjauna, juk pasta labai skani
Maniskis irgi nenori dantuku valytis...Nezinau kaip bus... O va drauges mergaite 1m 8men valosi tik tada,kai drauge duoda savo ir jei jauciasi dantu pastos...Tai drauge uztepa laseli pastos,nuplauna sepetuka su vandeniu ir tada duoda mergaitei.Tada viskas gerai,pastos skonis jauciasi (nors jos ir nera ) ir mergaite tipo valosi...Toks ten ir valymasis,daugiau griauzimas,bet vis geriau nei nieko...
maziule
2006 02 28, 15:24
as savo mergytei nupirkus colgeit vaikiska dantu pasta ir valau jai dantukus pati, nes jai paciai neina. bet ji gana noriai dabar valosi, pradzia ir buvo ne kokia. kai buna pas teta, savo kriksto mama tai jai duoda valyt dantis tik tuo atveju, jai ji savo leidzia jai valyt
pratint tai nereik tik pamato dantu sepetuka ir dek pastos iskart mamka ba bus orkestras siaip pati pavalau nes pats dar tik valgo labaiu ta pasta bet biskiu ir pamakaluoja su rankyte  taip juokinga ziureti
chikita
2006 03 27, 19:57
Kai tik pavaliau pirma kart, iskart patiko... tai vakarais, kai pasakau eisim liuliu ar tik atsikelus ryte, girdziu : einam diju diju (dzyru dzyru), ir labai patiko kai as valiau.  pries men. pamate, kad tetis pats valosi tai dabar pats laiko rankoj dantu sepetuka, o as jam padedu valyt, jei tik paimu is jo ta sepetuka tai iskart "dainos" ir raukymaisi prasideda...as kazkaip, net nepagalvojau, kad vaikam gali nepatikt valyt dantukus  gal kaip nors reik parodyt, kad valyti dantis tai toks reguliarus kasdienis zaidimas, tiek teveliam tiek jam(jai)
maniskis tai be problemu valosi.Pats papraso...Siek tiek pavalau pati,o pabaigt duodu paciam,o tai "pats" tik pasta nuciulpia ir tiek to valymosi.Jei jau labai nori pats ir nesileidzia,tai stoviu ir kontroliuoju kaip reikia valytis,o jis stebuklingai klauso.Pratint specialiai nepratinau,paprasciausiai valau nuo pat pirmo dantuko,be to nuolat mato kaip mes valomes.O mazyliui (1 m.) irgi labai patinka kai valau su silikoniniu sepeteliu,tiesiog visas svyti,o kai pamato ta gera iranki tai siekia ir issizioja,atseit,jau greiciau valyk...
Mamushiukas
2006 03 28, 17:58
maniskis taip pat ne labai megsta dantis valytis>kai buvo mazesnis turejom antpirsto uzmaunama sepeteli(toks kaip guminis), o pasta gumos skonio, tai tada isvalydavom. Po to nupirkom vaikiska sepeteli su visasi pribumbasais (rysku su formomis ir su visokiais paveiksleliais). Bet jis nenori kad as jam valyciau. Pasiklausiau, ka mano kolega dare su savo 4 mazais vaikais, tai jis sake, kad labai nepergyveno del ju dantu valymo, vis tiek jie pieniniai ir iskris. O kai isaugs normalus dantys jau pats supras kad reikia valytis. Ta pati ir mano mama sake, kad dare su mumis  Taigi gal ir teisybe
Uliuliuska
2006 03 28, 21:18
Prisimenu, kai pratinau vyresne dukrele valyti dantukus. Tada buvo tokia reklama apie monstrus, kurie apsigyvena ant dantuku ir jas suvalgo, jei nevalysi. Tai vaikas labai bijojo kad suges jos dantukai.
LARISA 74
2006 03 30, 08:24
QUOTE(Uliuliuska @ 2006 03 28, 22:18) Prisimenu, kai pratinau vyresne dukrele valyti dantukus. Tada buvo tokia reklama apie monstrus, kurie apsigyvena ant dantuku ir jas suvalgo, jei nevalysi. Tai vaikas labai bijojo kad suges jos dantukai.  Pas mūs nuo vakar ir mažoji jau valosi dantukus,bet tik su vandenukų ir šėpėtėlių  ,vyresnioji irgi panašiaus amžio pradėjo valitis pati,aš dar prižiuriu kaip jos valosi,ir padėdu jeigu neišeina,na ir pati tada valausi nes jom geriau išeina kopijoti viską  ,o geriausiai tai išėina su teveliu mokitis,vyresnioji atsistodavo ant suoliuko nes tevelis pas mus aukštas ir viska kartodavo ,kadarydavo vyras,tai taip jokingai atrodo,gaila kad neturejom kameros,nes viska darydavo sinchroniškai,mažilems mes nauduojam kolget vaikiška pasta,jinai buvo kartu supakuota su bebru ir šepeteliu ,tai toks vaikiškas rinkinukas,o su žaisliuku tai net meguodavo,o pasta tai buna ir suvalgo bet jinai nekenke vaikams,net patibuvau paragavus
sensitive
2006 03 30, 16:49
Jau tikrai maniau,kad tik musu tokia nenuorama,na valytis tai labai nori bet tik pati!Tai koks ten valymas,nors labai graziai megina braukyti kaip mamyte,bet man kazkaip baisu,ar ne per stipriai spaudzia sepeteli:blink: ?!Dantu pasta naudojame kazkokia nuo 6men.,atrodo,bet uzdedu as jos tik del kvapo  Ale ir nervai kyla tada,bet tuo paciu ir smagu i ja,tokia savarankiska,ziureti  Tik ne kiekviena diena atliekam si rituala  ,tiesiog kartais pritrukstu kantrybes,kai neduoda man, valosi pati,o tai jau tik zaidimas
Sveikutes, Man kazkas panasaus. Mano maziukas irgi sunkiai valosi dantis, labiau megsta zaisti su dantu sepetuku, kisti ji po vandeniu, paskui isplauti su juo kriaukle ir pan. dantu valymosi kaip ir nebelieka. Bet neramu jau darosi, nes dantukai pradejo gelsti, bet kol kas tas valymas nieko nereiskia, o ir kantrybes kartais pritruksta. nezinau ka daryt:)...
rainbow777
2007 04 03, 10:24
Maniškiui tai tik pasakyk, kad einam dantukus valyt, tai begte bega į vonia, bet pačiam dar neišeina valytis. Jam matyt labai patinka dantų pasta, nes jaigu tik su vandeniu pašlapinu šepetuką tai jam netinka, bet gerai, kad leidžia man išvalyti jam dantukus, išsižioja plačiai, tai galiu visus gerai išvalyt
armine2
2007 07 01, 23:56
Maniškis sūnelis tai nuo pirmo dantuko valosi dantukus. O jis išsikalė 5 mėnesių.  Dabar mums jau 1 metai ir 3 mėnesiai. Kiekvieną vakara ir rytą valomės dantukus.  Užtenka tik pasakyti ,kad einam valytis dantukų. Greitai nubėga ir išsižioja prie kriauklės.  Pasiima šepetuką ir laukia kada uždėsiu dantų pastos. Valosi ir spjaudo( aišku kartais prarydamas,nes skanu);. Man tai džiugu!  O ir dukra pradėjo anksti valytis dantis pati.  O šiuo metu turim jau 14 dantukų.
Man kazkaip niekada nekilo klausimas : ar vaikas nori plauti galva , ausis , dantis , uzpakaliuka  tiesiog darau kas reikia ir pripranta Mane labiausiai zavi mamu noras vaikus pakankinti dantu skausmu ( juk nevakomi jie sugenda ) , o po to tiketis , kad i pilna mikrobu ir dar bala zino ko , burnyte sudigs nauji dantys ir jie kazkodel nesuges
vyšniux
2007 07 02, 19:37
Valomes dantukus nuo metuku ir visada kartu.Siaip noretu ji pati valytis,bet kadangi,turim silpnus dantukus,kuriems reikalinga puiki prieziura,negaliu nusileist,isvalau graziai as:rolleyes: .Paciai leiciu valytis tik su svariu sepeteliu,be pastos.O ipratinti nebuvo labai sunku,nes ji bezdzioniukas  ,ka mama daro,ta ir ji is paskos
Mes tai valytis dantukus pradejom is pradziu su merliuku ir vandeniu ir nuo kokiu 9 men. su sepetuku. Anksciau valydavau as jam, bet buvo uzejes toks momentas kai neleisdavo, uzsiciaupia ir viskas  , tai pradejom abu valytis vienu metu tai jam labai smagu pasirode  . Tai dabar pradzioj pavalau as, o paskui jis jau pats bruzinasi, ar taip kramto sepetuka, ale valosi  .
QUOTE(armine2 @ 2007 07 01, 23:56) Maniškis sūnelis tai nuo pirmo dantuko valosi dantukus. O jis išsikalė 5 mėnesių.  Dabar mums jau 1 metai ir 3 mėnesiai. Kiekvieną vakara ir rytą valomės dantukus.  Užtenka tik pasakyti ,kad einam valytis dantukų. Greitai nubėga ir išsižioja prie kriauklės.  maniskis galetu visa diena prie veidrozio stoveti vonioje ir dantukus valytis
-simona-
2007 07 04, 02:41
kol vaikai mazi, dantukus reikia valyti tevams, ar perbalyti, nes vaikai neisvalo labai gerai mazdaug iki 5 metuku
Ingavysnia
2007 07 04, 11:39
mums padejo didelis normalus sepetukas ir pasta jam jo vaikiski ir silikoniniai nepatinka  turi buti butinai kaip mamytes ir tevelio  daznai kartu valomes dantukus o siaip man tai neleidzia valyti tik pats  labai jau anksti jis pas mus savarankiskas nori buti  bet kiek isivalo tai tikrai nezinau svarbu patinka uzaugs ismoks geriau valytis
mano dukra ir nori valytis tik pati!!! jai dabar 1,10m.. aisku, jog ji neissivalo pati gerai dantuku, tad tenka griebtis gudrybiu. ispradziu tai stodavom pries veidrodi ir as jai padedavau valyt dantukus, bet laikui begant sis triukas pabodo, tai dabar duodu jai savo sepetuka ir ji man valo dantis  , o su jos sepeteliu as valau jai dantukus  . taip mes kas ryt valom viena kitai dantukus
erdni20
2007 07 04, 21:42
maniskis dantukus valosi noriai ir pats pasivalo ir man leidzia pavalyt  tik reikia pasakyti einam dantuku valytis tai su vejeliu nulekia i vonia
labutis mano suneliui 1 m. ir 7 men. tai mes jau nuo pirmo dantuko isdygimo dantukus valomes (nuo 9 men.)  ispradziu jam paciam duodavau pasizaist su sepeteliu. priprato tai dabar jau pats zino kad reikia ryta vakara valytis. Nupirkusi esu nenedent baby lygtai vadinsai pasta kur be fluoro tai nuryti jis gali. kai uzsioziuoja kartais tai duodu savo dantis biski pavalyt tai jam atrakcija buna: jis man tipo valo taip as jam dantukus isvalau
edisada
2007 07 11, 14:07
Mes taip gražiai valėm, po to gal atsibodo dantų šepetėlis, tai nupirkau vaikišką, bet šiek tiek į mūsų panašų- tinka.. Šiuo metu padeda multikas ''Paukščiukas taris'', ten visi labai gražiai valo dantis.. Užtenka primint, kaip dantis valo beždžionėlė, papūga.. krokodilas.. iškart atsiranda noras valytis
maniske irgi be problemu valo,tik duo sepetuka,tai pati pavalo,kaip jei ten gaunasi,o poto duoda,kad as pavalyciau
Sapokliaka
2007 07 13, 07:21
QUOTE(juske @ 2007 07 02, 12:51) Is pradziu labai nepatiko, bet per savaitele priprato, ir dabar tai jau kasdienine procedura pries miega..
Mums irgi dantukus valytis yra gryna kankyne. bet as vis pabandau, nenori ir vel padedam sepetuka keliom dienom ant lentynos. Kazkaip nenoriu privartos taikyt...
QUOTE(lotta @ 2006 02 25, 19:00) ...O valomes labai paprastai: as valau vaikui, o tuo paciu jis valo man... Kartais vaikas ziuri TV ir a jam greiti tuo metu isvalau... QUOTE(Jacobs @ 2007 07 04, 13:23) tenka griebtis gudrybiu. ispradziu tai stodavom pries veidrodi ir as jai padedavau valyt dantukus, bet laikui begant sis triukas pabodo, tai dabar duodu jai savo sepetuka ir ji man valo dantis  , o su jos sepeteliu as valau jai dantukus  . taip mes kas ryt valom viena kitai dantukus  Ačiū mamytės už patarimus  . Reikės išbandyti jūsų gudrybes, nes su dantų valymu turim nemažų problemų. Seniau iš viso nesileisdavo, nes labai skaudžiai dantukai dygo - tai bijojo net burną išžioti, kad neprisiliestum prie dantenų  . Dabar nupirkau vaikišką pastą, tai situacija šiek tiek geresnė. Betgi neramu, kad pastos prisivalgys  . Nors ir mažas grūdelis, nors ir tinkama vaikams, bet aš kažkaip pati negalėčiau prisiversti nuryti pastos. Užtat ir baisu, kad mažylė ją nuryja. Gal patartumėt, kaip išmokyti išspjauti? Ypač sunku to išmokyti, nes pasta skani ir visiškai nesinori jos išspjauti...
nezinau manoji labai noriai valosi as jai vaistinei nupirkau labai grazu spalvota sepetuka su princese  ir dantu pasta kudikiams kazkokia vaistininke rekomendavo tai ir pajamiau ji yra labai skani tai matyt jai ir patinka del to dar tiesa del isspjovimo tai ms pagasdinom kazkaip kad negerai labai ir ji po truputi bando isspjauti ja pas mus dantu valymo procedura vyksta pas broli kambary ant pripuciamo zaislo brolis ja kalbina o as dantukus valau nors siaip kai brolis isvaziaves ar nera nuotaikos tai tada jii pati atsistoja antkedes pries veidrodi as ja laikau o inai rodo kaip inai graziai dantukus valo
mūsiškei metukai, pradžioj valydavau pati ant piršto užmaunamu šepetėliu, dabar nupirkau tokį kaip "suaugusiųjų". tai aš valaus sau ir jai duodu šepetuką, ji mėgdžioja, tada ji valo man, o aš jai. tai ir žaidžiam. labai gerai neišsivalo, bet manau svarbiausia kad atsirastų įprotis
inga-uk
2007 08 11, 14:09
na, mes padejom visai neseniai juos valytis ir buvau galvojus kad ji man ji mes i siuksliu deze,nes pas mane ji su charakteriu mergina, bet mano nuostabai to nebuvo, bet pasimaivydama leidosi, aisku gerai tikrai neissivalo, bet manau kad bent iprotis ir zinojimas kad reikia dantukus valytis tikrai bus
gruzdzevičienė
2007 08 20, 12:09
As tai pati valau Gabijai dantukus kad tikrai būtų švarūs nors jai tas ir nelabai patinka, o paskui duodu pačiai su šepetėliu pabrūžint ir po visko einam į veidrodį pažiūrėt kokie švarūs mūsų dantukai  Nemėgstam ir galvos plaut - mažoji vis prašo: geriau šikna daug daug palukim, tik ne galva........, bet į mažylio noris švaros atžvilgiu nekreipiu dėmesio. Svarbiausia viską atlikt ir visus nuopelnus priskirt mažyliui, o su laiku pripras
martinika
2007 08 20, 12:52
Mano didzioji tai bliaudavo garsiai placiai issiziojus gan ilgai, o as tuo tarpu jai isvalydavau dantis  Paskui eme ir nustojo rekt. Snekejom, kad reik valyt, kad butu grazi sypsenele. Valiau dantis jai as pati iki 5 m. Kazkur skaiciau, kad vaikas negali dantu issivalyti pats kokybiskai, kol nemoka rasyt. Uztai pas dantiste buvom tik pasirodyt, kokie sveiki musu dantys  O dabar valosi pati, dar ir seneliui paaiskina, kad tau iskrito dantukas, nes nevalei Maziukei (1m.) atvirksciai - labai patinka pati procedura. Tik va kol kas naudos dar nelabai daug. Dantu sepeteli ciulpia apsiziojus  jau jai dantis isvalyt tai tikras menas...
modestasta
2007 08 20, 17:12
MANO MERGYTE LABAI NORIAI VALOSI DANTIS VISADA SU JA VONIOJ ABI ATSISTOJAM AS JAI RODAU KA REIKIA DARYTI, O JI ATKARTOJA MANE RYTE IR VAKARE MES TAI DAROM NUOLAT, O NUO KADA PRADEJOM VALYTI TIKRAI NEATSIMENU, KAZKAIP TAI IVYKO SAVAIME
rutele77
2007 08 20, 18:36
O musu maziui patiko burgzti elektriniu sepetuku  , tai gal ir gerai, svariau isivalo
QUOTE(martinika @ 2007 08 20, 13:52) Mano didzioji tai bliaudavo garsiai placiai issiziojus gan ilgai, o as tuo tarpu jai isvalydavau dantis  Paskui eme ir nustojo rekt. Snekejom, kad reik valyt, kad butu grazi sypsenele. Valiau dantis jai as pati iki 5 m. Kazkur skaiciau, kad vaikas negali dantu issivalyti pats kokybiskai, kol nemoka rasyt. Uztai pas dantiste buvom tik pasirodyt, kokie sveiki musu dantys  O dabar valosi pati, dar ir seneliui paaiskina, kad tau iskrito dantukas, nes nevalei Maziukei (1m.) atvirksciai - labai patinka pati procedura. Tik va kol kas naudos dar nelabai daug. Dantu sepeteli ciulpia apsiziojus  jau jai dantis isvalyt tai tikras menas... Va va, ir as skaiciau, kad vaikas pats kokybiskai dantuku negali issivalyt  Tik ne iki 5 m., o iki 8 m. Mes vyresneliui po siai dienai valom dantukus ir pediatre jau kelinta karta nusistebi, kaip cia jis pas mus dar karieso neturi, nes, sake, kad dauguma busimu pirmokeliu jau su kariesu buna O duot "valytis" paciam, galima ir netgi reikia, bet po to butinai reikia dar ir teveliams jau "normaliai" mazyliu dantukus isvalyt, jeigu norit, kad butu sveiki dantukai
Mūsų dukrytė tik neseniai atsisake protesto valytis dantukus ir tai dar reikia kuom nors užimti. Dažniausiai išvalom kai ji turškiasi vandeny ir prausia savo lėlę, kad švari miegot eitų  . O valyt dantukus nuo pusės metų pradėjom.
O mano mažė dantukų valyti niekam neduoda, valosi pati. Jei pabandai atimti šepetėlį, tai taip burną užčiaupia, kad nieko neįkiši. Turi du šepetėlius: vieną vaikišką, kitą tokį patį kaip mano, truputuką uždedam vaikiškos pastos, ir brūžina. Matau, kad išsivalo tai nekažin kaip, tai dar duodu pakandžiot guminį ant piršto užmaunamą šepetėlį (patinka kandžiot). Taip ir valom dantis. Tiesa, dabar mokomės ir išspjauti, tik kol kas spjauna, bet nieko neišspjauna, nes jau nurijusi būna
Jolita0526
2007 08 30, 14:45
QUOTE(augustella @ 2006 02 23, 12:37) Sveikos, Mamytes, Mums jau tuoj bus 1 ir 7 menesiukai.Bandom valytis dantukus, dar pries sueinant metukams.Pati panele valydavosi,toks ten ir valymas,daviau i rankas sepetuka,parodziau ir valydavosi,pakramtydavo pora minuciu ir viskas.Gydytoja sake,kad su dantu pasta nuo triju metu valyti,nes vaikas isspjaut nemoka.O dabar beveik visai neleidzia valyt,nebent per prievarta,o pati irgi nelabai nori valytis,zodziu zaidimo formoj valosi,pakarmato,kai prausiasi vonioj irgi biski pazaidzia.Dabar mes jau turime 12 dantu.Parasykit,kaip jus pratinot prie dantu valymo.   na cia tai ir pas mus problema, nezinau kaip pripratinti
|
|