zuika12
2007 09 01, 09:43
QUOTE(Jolita0526 @ 2007 08 30, 16:45)  na cia tai ir pas mus problema, nezinau kaip pripratinti Na as manau kad vaikas turi matyti kaip pati tai darai, as kaip valausi tai mazoji is paskos atbega ziurejo ziurejo tai paemus savo sepetuka ikisusi kazkaip vale, o paemusi norejau padeti tai neleido siuo metu tai dar be pastos nes nezinau kaip reiktu isskalauti. Nupirkau COLGETE nuo 0-2-men. tik ten neraso ar reikia skalauti ar nebutina. Nes girdejau kad yra tokiu pastu
neringyte
2007 09 01, 10:33
valosi pati tik kai kada ir plaukucius pasisukuoja
Kadangi dantu pasta pasirode skani, puikiausia issizioja ir leidzia mamai isvalyt, bet uzbaigia visada pats. spjaudytis mes dar nemokam, bet pasikonsultavau su gydytoja , kuri man sake, kad vaikiska dantu pasta 0-2 gali buti nurijama, tik po dantu valymo duoti vaikuciui atsigert gryno vandens
jumakavec
2007 09 02, 16:21
Mano tai valydavosi pati. Na, toks ten valimasis, pakramto ir tiek. O dabar iš vis nebenori valytis ( nė pakramtyt  ). Nors kiekvieną rytą lekia kartu su manim į vonią ir žiūri kaip aš valaus, o pati tai
SonataB
2007 09 06, 11:42
Yra vaiksisku dantu pastu,kurios skirtos 0-2 m vaikams. maniske tai tik ilekia i vonia ir saukia 'valyt'Aisku tas jos valymas dar labai prastas, biski leidzia man pabruzyti , o paskui jau pati bile kaip darbuojasi ir isspjauti jaunebenuna ka  tai kai pasta suvalgo,tai paskui apgaudineju - suslapinu povandens srove ir duodu - tinka
Lanuska
2007 09 27, 15:16
Sveikos mamytes  as noriu jusu paklaust gal kuri gali parasyt tos ,,valgomos'' dantu pastos pavadinima...  as gyvenu Airijoj ,cia daktarai dar isvis nesupranta kaip galima valyt dantukus 1m vaikui....o as labai noreciau,nes jau turim 12 dantuku....is anksto dekoju
gintute3
2007 09 27, 15:17
QUOTE(SonataB @ 2007 09 06, 12:42) Yra vaiksisku dantu pastu,kurios skirtos 0-2 m vaikams. maniske tai tik ilekia i vonia ir saukia 'valyt'Aisku tas jos valymas dar labai prastas, biski leidzia man pabruzyti , o paskui jau pati bile kaip darbuojasi ir isspjauti jaunebenuna ka  tai kai pasta suvalgo,tai paskui apgaudineju - suslapinu povandens srove ir duodu - tinka  Svarbu, kad nori
Danielle
2007 09 28, 18:12
Mano Emilytei dantų šepetukas nuo 4 mėn. buvo geriausias žaislas.Turėjo tokį skambantį  . Kai suėjo 1 metai pradėjom mokintis valyt dantukus,bet ji neleisdavo padėti,tai toks ten ir valymas buvo  .Ir tik visai neseniai,po antro gimtadienio, leido parodyt kaip tai daroma. Dar dovanų gavo šepetuką,kuris šviečia tiek laiko, kiek reikia valyti dantukus  . Tik pastos dar išspjaut nemoka, bet manau ir tai greit išmoks  .
princesa
2007 09 28, 20:00
Su vyresnėliu problemų dėl šito neturėjau. Iš pradžių pats kramtydavo šepetuką ir per dieną n kartų, niekada nedraudžiau tik skatinau. Nuo 2 jų metukų pradėjom valyt su pasta ir iškart mokinau išspjaut. Ilgai mokyt nereikėjo, užteko kelis kartus parodyt  O va su mažium nelabai kas gaunasi. Iš pradžių tai net į burną to šepetėlio neėmė ir čia galbūt aš klaidą padariau, kad pirmiausiai ėmiau pati valyt, o man reikėjo duot jam žaidimo forma. Bet dabar po truputį po truputį jau pradeda kišt pats į burnytę ir kramtyt, bet jei tik eini artyn iškart meta šepetuką ir bėga
biriusa
2007 09 30, 17:53
Su manym vaikas nemegsta dantuku valyti  , bet mano vyras sugalvojo zaidima, vaikas valo dantukus tieveliui, o tievelis vaikui...taip sekmingai valome dantukus jau beveik metus.
torasama
2007 10 01, 18:32
Kai mažoji pradėjo prašytis šepetuko, ko vonioje netruksta. Nupirkau jai pagal amžiu, nuo 0-2. Ir dantukus ji valosi kada panorėjusi  . Dažniausiai pavalgius, kaip priklauso  .
Aš mažylei pradėjau valyti nuo pat pirmojo dantuko,tai žino ,kad reikai
Palaida Bala
2007 10 02, 15:43
QUOTE(zuika12 @ 2007 09 01, 10:43) Na as manau kad vaikas turi matyti kaip pati tai darai, as kaip valausi tai mazoji is paskos atbega ziurejo ziurejo tai paemus savo sepetuka ikisusi kazkaip vale, o paemusi norejau padeti tai neleido siuo metu tai dar be pastos nes nezinau kaip reiktu isskalauti. Nupirkau COLGETE nuo 0-2-men. tik ten neraso ar reikia skalauti ar nebutina. Nes girdejau kad yra tokiu pastu  mes irgi šitą Colgate naudojam - išspjaut dar nemoka, tai po valymosi visada duodu gerti daug paprasto vandens - jau pati po valymosi bėga į virtuvę ir reikalauja butelio  o šiaip mūsų valymasis svetimam pasirodytų labai panašus į sadistišką mamos elgesį su vaiku - tvirtai suimu rankas, kad nesimuštų, pasodinu ant savęs ir prašiūruoju - stengiuosi minutę ištverti rėkimo ir spardymosi...  vis dar tikiuosi, kad ateis tokia diena, kai dantys bus valomi be abipusio streso...
mergaite117
2007 10 31, 23:41
Maniškei čia kaip žaidimas duodasi valytis dantis,bet be pastos
Fifux'e
2007 11 01, 01:28
QUOTE(augustella @ 2006 02 23, 11:37) Sveikos, Mamytes, Mums jau tuoj bus 1 ir 7 menesiukai.Bandom valytis dantukus, dar pries sueinant metukams.Pati panele valydavosi,toks ten ir valymas,daviau i rankas sepetuka,parodziau ir valydavosi,pakramtydavo pora minuciu ir viskas.Gydytoja sake,kad su dantu pasta nuo triju metu valyti,nes vaikas isspjaut nemoka.O dabar beveik visai neleidzia valyt,nebent per prievarta,o pati irgi nelabai nori valytis,zodziu zaidimo formoj valosi,pakarmato,kai prausiasi vonioj irgi biski pazaidzia.Dabar mes jau turime 12 dantu.Parasykit,kaip jus pratinot prie dantu valymo.  sveika.va mano dukrai jau metai ir 7men.ji pati savo noru valosi dantukus.nuo pat pirmu dienu ji mate kaip tai darome ir ji pati bega i vonia ir grebia dantu sepeteli su pasta.gal dar ir del to jai patinka,kad pasikaso bedykstancius dantukus.va mes turim problema kad nesedam ant puoduko.bega ji nuo jo.ir neisivaizduoju kaip ipratinti
TitaTita
2007 11 01, 23:35
Sveikos mamytes, Maniske irgi pradejo pati valytis dantis megdziodama mane  Mes nupirkom Canpol dantu septukus kur komplekte yra trys vienetai ir kiekvienas naudojamas pagal tam tikra amziu. Kai ji buvo kokiu 10 menesiu duodavau viena sepetuka kuris skirtas tam amziui ir as juo pavalydavau jai dantis ir pati valydavosi  tada veliau kita, o dabar naudoja jau normalu dantu sepetuka. Visada valomes kartu dantis, nes kai bezdzionelei reikia viska megzioti, taip ir ismoko!
mes jau valomes kazkur nuo metuku kadangi manajam labai patinka vanduo tai jis labasi noriai eina valyti pirma isvalau as o tada leidziu paciam valytis ir pasiturksti po vandeni kad butu jam smagiau
maumukas
2007 12 17, 21:28
man tiesa pasakius nesuprantama kaip dar neturintis dvieju metu vaikas gali nesiduoti valyti dantis. yra zodis "reikia" ir viskas. penkis kartus nesiduos , palaikai rankas kojas, isziodini ir isvalai kaip priklauso, tai sesta karta pati issizios ir jokiu problemu. buvo ir mums periodu, kai dantys dygo ,kad neduodavo tai virsuj, tai apacioj valyti, tai isvalydavau per prievarta. po valymo jai paciai duodavau sepeteli ir isikisusi i burna patenkinta vaiksciodavo. manoji pripratu kad jei mama pasake issizioti, tai vadinasi ir reikia tai daryti, nes vistiek bus isziodyta, tai jokiu problemu ir nekyla.man atrodo jau geriau vakarais pakariauti ir gerai isvalyti dantis, nei paskui vesti pas stomatologa. va ten tai tikrai bus didesnis stresas ir skausmas. o apie atvejus kai tenka 3m. vaikams vos ne visus dantis narkozeje tvarkyti tai is vis nekalbu. beje dabar naudojam elektrini sepeteli-mazoji labai patenkinta.patinka jai visokia technika. ir dantis isvalom greiciau. labai paprasta isziodyti taip-reikia su pirstais skruostus paspausti ir vaikas issizios.
astule122
2007 12 18, 18:29
 Maniskis ismoko is seses,tai dar pats sepetuka kisa po kranu sudrekina ir i burna.Pavalius dantukus speja ir masinas paplauti
ritperliukas
2007 12 22, 10:55
manoji irgi nenori valytis , bet as ja ikalbu,  kai isivalo pagisriu kokie savrus dantukai kaip jie sviecia graziai tai dabar pati lekia valytis.
sandrilt
2007 12 23, 15:22
kanangi maniškė viską beždžioniauja, tai mes dantukus valomės kartu
Eglucius
2007 12 24, 12:42
mes pradejom valytis dantukus kai jau isdyko 4 ar 6 nepamenu... as pati su tikiu spec sepetuku ant pirsto toki uzsimauni ir valai jam valydavau, tai dabar jau kai prausiames pats rodo, kad dar "mama dantukus isvalyk"  po burnyte su pirsciuku vedzioja... manau kasvakara pavalius pati priprastu...
Manau labai svarbu vaikui matyti kaip jus patys valotes. Maniski tas veiksmas labai sudomino ir as kai valausi, lyg tarp kitko pakisu i jam jo sepetuka. Is pradziu jis ziuri i mane ir daro bando megdzioti paskui as jam padedu. Be abejo svarbu skani pasta!
arabele
2007 12 29, 05:50
QUOTE(medika @ 2007 12 27, 20:03) Manau labai svarbu vaikui matyti kaip jus patys valotes. Maniski tas veiksmas labai sudomino ir as kai valausi, lyg tarp kitko pakisu i jam jo sepetuka. Is pradziu jis ziuri i mane ir daro bando megdzioti paskui as jam padedu. Be abejo svarbu skani pasta!  mano valosi pati padėti neleidžia visiškai ar yra iš to naudos nežinau bet vis geriau nei nieko aš taip manau
Maniškė, kai tik pamato mane valantis tai ir jai tada būtinai reikia, o kartais ir šiaip pati pasiprašo, kad paduočiau jos šepetėlį.
deividaite
2007 12 30, 00:10
mums jau 1,5 metuku..sepeteli isigijome nuo metuku, noriai valosi, ypac reikia, kai as arba tetis valomes dantis...siaip labiau pati nori ""pazaisti", bet pasidalinam
irenairsavi
2008 01 10, 21:44
QUOTE(augustella @ 2006 02 23, 13:37) Sveikos, Mamytes, Mums jau tuoj bus 1 ir 7 menesiukai.Bandom valytis dantukus, dar pries sueinant metukams.Pati panele valydavosi,toks ten ir valymas,daviau i rankas sepetuka,parodziau ir valydavosi,pakramtydavo pora minuciu ir viskas.Gydytoja sake,kad su dantu pasta nuo triju metu valyti,nes vaikas isspjaut nemoka.O dabar beveik visai neleidzia valyt,nebent per prievarta,o pati irgi nelabai nori valytis,zodziu zaidimo formoj valosi,pakarmato,kai prausiasi vonioj irgi biski pazaidzia.Dabar mes jau turime 12 dantu.Parasykit,kaip jus pratinot prie dantu valymo.  Nesamone - tik nuo treju metu sus pasta  Tokiems vaikams yra sukurtos specialios pastos - naturaliu zoleliu, kurias galima nuryti ir nieko neatsitiks  Valomes dantukus nuo tada, kai atsirado pirmasis, mums labai patinka, sepetuko neimanoma atimti  Naudojam WELLEDA baby produkcijos pastyte-geli, kainuoja apie 16 lt - pabandykit Papildyta:QUOTE(Lanuska @ 2007 09 27, 16:16) Sveikos mamytes  as noriu jusu paklaust gal kuri gali parasyt tos ,,valgomos'' dantu pastos pavadinima...  as gyvenu Airijoj ,cia daktarai dar isvis nesupranta kaip galima valyt dantukus 1m vaikui....o as labai noreciau,nes jau turim 12 dantuku....is anksto dekoju  papildysiu pries tai esanti savo komentara: Labai gera pasta-gelis yra Welleda firmos. Si produkcija yra pagaminta is naturaliu, ekologiskoje aplinkoje uzaugintu zoleliu. Net pakuotes yra kitokiu budu pagamintos, irgi skaitosi ekologiskos, nes taip netersia aplinkos ar kazkas panasaus  Mes naudojames ir labai dziaugiames  O tais visais Colgeitais as vsiskai nesizaviu, - pati nesivalau su tokiais, o vaikui tuo labiau neduociau
rasuole20
2008 01 10, 21:45
mudu su vaikiuku dantukus valomes kartu. ne visada jis gerai nusiteikes  , bet prievarta neverciu  . svarbiausia, kad po truputi pratinasi prie sio iprocio
pradejau dukrytei valyti dantukus, kai dygo kruminiai, tai tuo paciu ir svelniai pasikasydavo danteneles. jai labai patinka. ir pasta jai skani  nebuvo jokiu problemu del dantuku valymo, tikiuosi, kad ju neatsiras ir ateity. o jei nenori valytis, gal reiketu pasta skanesne parinkti?
dantukus pradejom valyti kai isdygo pirmas dantukas  tada tik su merlyyte pavalydavau. kadangi maniske irgi labiau zaidzia su sepetuku nei valosi, tai as jai duodu savo sepetuka ir ji valo man dantis o as jai
Mano mazius prisiziurejo reklamu per tv,apie dantu valymas ir ivairias pastas,bei sepetelius,tai mielai valosi dantukus ir jam labai patinka kai mes kartu valomes,is pradziu tik stebejo kelias dienas,o veliau kartu pradejo valytis,vaikiska dantu pasta galima naudotis tikrai anksciau nei nuo treju metu
QUOTE(irenairsavi @ 2008 01 10, 21:44) Nesamone - tik nuo treju metu sus pasta  Tokiems vaikams yra sukurtos specialios pastos - naturaliu zoleliu, kurias galima nuryti ir nieko neatsitiks  Valomes dantukus nuo tada, kai atsirado pirmasis, mums labai patinka, sepetuko neimanoma atimti  Naudojam WELLEDA baby produkcijos pastyte-geli, kainuoja apie 16 lt - pabandykit Papildyta:papildysiu pries tai esanti savo komentara: Labai gera pasta-gelis yra Welleda firmos. Si produkcija yra pagaminta is naturaliu, ekologiskoje aplinkoje uzaugintu zoleliu. Net pakuotes yra kitokiu budu pagamintos, irgi skaitosi ekologiskos, nes taip netersia aplinkos ar kazkas panasaus  Mes naudojames ir labai dziaugiames  O tais visais Colgeitais as vsiskai nesizaviu, - pati nesivalau su tokiais, o vaikui tuo labiau neduociau  Gal gali isduot kur perki si Welleda geli?
irenairsavi
2008 01 12, 10:12
Yra vaistinese, bet ne visose maciau zirmunu hyper rimi, kur yra vaistine, po to vilniaus gatveje - seimos vaistineja, didelis pasirinkimas tilto gatvej - mazyte vaistine beje, galima pasiskaityti daugiau apie visa produkcija ir kur pardyuodama puslapyje www.weleda.lt - yra tikrai geru dalykeliu
Arsua32
2008 01 14, 15:22
Valytis pradejom nuo 1.2 metuku, nes anksciau nesileisdavo, suspausdavo lupytes ir viskas  Bet isgelbejo skani vaikiska pasta, o dabar jau pripratom ir valomes noriai
vikaPika
2008 01 15, 14:48
Sweiki, Prasau nesupykt moderatoriu ir neistrint mano zinutes, siunciu jums viena laiska, kuris gali pakeist mazo zmogucio gyvenima. Si laiska man atsiunte reniaus mamyte, prasydama pagalbos... Ar kada girdejot kad daug lengviau noreti gerio ir taikos pasaulyje, nei padet vienam konkreciam zmogui? Su didžiule MEILE ir PAGARBA kreipiuosi į VISUS, kurių kraujo grupė 0 (I) RH+ (teigiama). Prašau, padovanokite afereziniu trombocitu Reniui. Visi Jūsų duoti kraujo lašeliai taps jo gyvenimu, jo viltimi
Jei šiuo metu esate sveikas, nesirgote gelta, Jūsų venos stiprios ir ryškios - paskambinkite į Vilniaus universiteto ligoninės Santariškių klinikų Kraujo centrą tel. nr.: 8 5 2365160 arba 8 688 62707, užsiregistruokite, susitarkite dėl Jums patogaus atvykimo laiko ir suteikite stiprybės lašelį Reniui. Nepamirškite pasakyti, kad aferezinius trombocitus skiriate Reniui Arbačiauskui, gydomam vaiku kaulu ciulpu transplantacijos poskyrio gydytojos Ramunes Pasaulienes. Is Jusu kraujo bus atskirti tik afereziniai trombocitai,visas kitas kraujas bus supiltas jums atgal. Taigi hemoglobinas nesumazes. Gydytojos zodziais, geriausias yra vyru, arba negimdziusiu moteru kraujas, nes nestumo metu, esant vaiko kitai kraujo grupei, mamos organizmas isiaudrina ir tada tokie donoro trombocitai ligoniukui prigyja sunkiau, bet jei nera geriausio varianto( vyru donoru), tinka ir moterys. Afereziniai trombocitai yra nesaldomi, jie galioja tik 5 dienas, Reniui jie bus pilami kasdien, apie 2 savaites, cia, zinoma, geriausiu atveju. Kraujo centras gali priimti per diena tik keleta donoru,todel registruotis reikia is anksto, mazdaug pries 4 dienas.Tai, manau, jau mazdaug apie sausio 18 diena reiktu registruotis. Kol nepakliuvau ten, i kaulu ciulpu transplantacijos poskyri, negaliu tiksliai ir nuspeti situacijos, galbut donoru reikes ir keliom dienom anksciau.Labai prasau- padekite mano Reniukui nugalet liga. Kiekvienas mums esat GYVYBISKAI svarbus. ACIU As pati su vaiku gulesiu ligoninej, todel palieku Reniaus mociutes telefona 864131095. placiau apie reniu galit pasiskaityt: http://www.rugute.lt/vaiku-istorijos/renius.html
Na mes irgi anksciau be jokiu problemu valemes dantukus net pats uzsimanydavo ir valydavosi, bet dabar niekaip, pasiima dantu sepetuka, ikisa i burna is traukia ir baigta. Jau ir sepetukus kelis keitem bet tas pats. Ir dar megejas atsitemp i lova koki sausaini ar javinuka pries uzmiegant sukrims, tai visai dantukams nekas.Nezinau ka cia sugalvot
jurga11
2008 01 17, 15:16
QUOTE(maumukas @ 2007 12 17, 22:28) man tiesa pasakius nesuprantama kaip dar neturintis dvieju metu vaikas gali nesiduoti valyti dantis. yra zodis "reikia" ir viskas. penkis kartus nesiduos , palaikai rankas kojas, isziodini ir isvalai kaip priklauso, tai sesta karta pati issizios ir jokiu problemu. beje dabar naudojam elektrini sepeteli-mazoji labai patenkinta.patinka jai visokia technika. ir dantis isvalom greiciau. labai paprasta isziodyti taip-reikia su pirstais skruostus paspausti ir vaikas issizios. manau, kiekvienas gali prievarta isvalyti dantis. Cia jau mamos auklejimo sistema, kuria ji pasirenka - nuo pat mazens versti vaika paklusti fizine prievarta, ar rasti buda, kad tai vaikui taptu idomu, smalsu ir nezeminti vaiko asmenybes. as suprantu, kad paspaudus zandus vaikas issizios, as taip katei vaistus girdau  bet kad savo vaikui...
mamitele
2008 01 17, 16:12
QUOTE(maumukas @ 2007 12 17, 22:28) man tiesa pasakius nesuprantama kaip dar neturintis dvieju metu vaikas gali nesiduoti valyti dantis. yra zodis "reikia" ir viskas. penkis kartus nesiduos , palaikai rankas kojas, isziodini ir isvalai kaip priklauso, tai sesta karta pati issizios ir jokiu problemu. buvo ir mums periodu, kai dantys dygo ,kad neduodavo tai virsuj, tai apacioj valyti, tai isvalydavau per prievarta. po valymo jai paciai duodavau sepeteli ir isikisusi i burna patenkinta vaiksciodavo. manoji pripratu kad jei mama pasake issizioti, tai vadinasi ir reikia tai daryti, nes vistiek bus isziodyta, tai jokiu problemu ir nekyla.man atrodo jau geriau vakarais pakariauti ir gerai isvalyti dantis, nei paskui vesti pas stomatologa. va ten tai tikrai bus didesnis stresas ir skausmas. o apie atvejus kai tenka 3m. vaikams vos ne visus dantis narkozeje tvarkyti tai is vis nekalbu. beje dabar naudojam elektrini sepeteli-mazoji labai patenkinta.patinka jai visokia technika. ir dantis isvalom greiciau. labai paprasta isziodyti taip-reikia su pirstais skruostus paspausti ir vaikas issizios. ISIVAIZDUOJU VAIZDA,KAIP TU SAVO VAIKUI DANTIS VALAI  , KAM TAS RANKAS IR KOJAS LAIKYT, VAIKUI TIK STRESA IVARAI, manau kol pripras , viena diena ar dvi dienos, tikrai karjesas neatsiras, mano suneliui 2m. ir dantis leidzia valyti tik teveliui, man irgi leidzia kai prisikalbinu, tik niekaip nemoka isspjaut seiliu, viska nuryja,
electra23
2008 01 18, 12:41
Mums dabar 1m.ir 4men.,ir tik dabar pradejom valytis dantukus  Einam abi,as valausi o ji ziuri ir kartoja ta pati  ,taip ir ismokom ir valosi labai noriai,svarbu daryti,taip,kaip mama
fondness
2008 01 18, 13:08
Mes turim specialia pasta kudikiams nuo 0men. (Chicco). Bet jos dedam labai ne daug o kartais isvis be pastos valomes.. Dantu valymasis kolkas sunkus darbas  nebent paciai leidi bet tada tik kramto ta sepetuka ir tiek  o man valyti tai neleidzia  nezinau kaip pripratinti..
vixiuke
2008 01 18, 14:07
QUOTE(fondness @ 2008 01 18, 13:08) Mes turim specialia pasta kudikiams nuo 0men. (Chicco). Bet jos dedam labai ne daug o kartais isvis be pastos valomes.. Dantu valymasis kolkas sunkus darbas  nebent paciai leidi bet tada tik kramto ta sepetuka ir tiek  o man valyti tai neleidzia  nezinau kaip pripratinti.. tarp mūsų dukryčių 1 dienos skirtumas  ir problema ta pati, man valyti dantukų neleidžia, na labai retai su piktumais, o pati išsivalo tik vieną krūminį dantį, nes griaužia šepetuką.  beje, dantų jau turim 15, todėl kažkaip reik priversti valytis, bet nežinau kaip, o per prievartą nenoriu. Dantistė mums sakė, kad neskubėti su dantų pastom, kad ir leliukiškom, prisivalgys jų per visą gyvenimą, o tai - kokie yra pirmieji dantukai dar ne rodiklis, jau kai išdygs nuolatiniai, jie gali būt visai kitokie (spalva, kariesas, stiprumas ir pan.).
raimondziuks
2008 01 18, 19:07
na mum yra 1 ir 3men bet ne pratint nereikejo mate kaip brolis ir mes valydavom dantis tai teko ir mazajam duot nes atimdavo nuo brolio ir valydavosi sau  dabar jis issivalo pats ir duoda mum kad pervalytumem
eveliru
2008 01 21, 13:29
manoji irgi kramto šepetėlį, o kai nuvalgo pastą duoda, kad dar uždėčiau, nors ji ir vaikiška, nenoriu, kad jos prisimalgytų
Kaliopė
2008 01 21, 14:20
Aš savo mergytei valau dantukus nuo 6 mėnesių (5 mėnesių išdygo pirmieji). Žinoma, buvo pradžioje ir protesto, ir ašarų. Vėliau tik protesto. O nuo metukų, pamačiusi mano rankose šepetėlį, pati išsižioja ir be menkiausio nepasitenkinimo išlaukia visą laiką, kol išvalau visus 16 dantų Anksčiau, kai nenorėdavo valyti, imdavomės prievartos (ne žiaurios, bet visgi prievartos). O kai paūgėjo, pradėjo kažkiek suvokti aplinką, mano žodžius, valydama dantis daug kalbėdavau ir apie tradicinius kirminukus  , kurie dantukus sugriaužia ir tada būna "aū dantukai " ir valgyti nebegalima (mano vaikas labai valgi, tad jai tai suveikdavo), ir apie baltus baltus kaip popierius, kaip sniegas dantukus (šią spalvą ir šiuos daiktus labai mėgo) ir visaip kitais "dantis užkalbėdavau"  Mums šis metodas suveikė. O vėliau, kaip ir daugeliui dienos ritualų, tiesiog atsirado įprotis ryte ir vakare valytis dantukus. Tad dabar išvalau tylėdama Beje, valome jau nuo kokių 8 mėnesių su pasta ROCS. Superinis dalykas - pasta skani, dantukai balti ir gražūs (žinoma, čia pasitarnavo ir tai, kad dar jai vis neduodame saldainių bei šokolado, buvome giežtai prieš buteliuko tąsymąsi dantyse po visą butą - atsigėrei ir padėjai - ir naktinį atsigėrinėjimą  )
mes valom jau seniai ,nuo pat pirmo dantuko aisku su merliuko gabaleliu tada!  odabar jau su pasta ir sepeteliu,bet tik kad jam nesiseka jos isspjaut dar ir praskalaut
NERINGABRA
2008 01 22, 21:41
 Mums 1,4 metų ir mums dantukus valytis labai patinka.
QUOTE(NERINGABRA @ 2008 01 22, 21:41)  Mums 1,4 metų ir mums dantukus valytis labai patinka.  mūsų panašus amžius ir dantukus labai patinka valyti,vaikšto su šepetuku pusę dienos ir vis pavalo,buvo kartą net užmigęs su dantų šepetėliu rankoje  o jei pabandau atimt šepetuką,tai labai daug pykčio būną  ir būtinai jam turi būti pastos uždėta,kitaip nesivalo,  tai vieną kartą uždedu,o kitus kartus,kai paprašo uždėti,vaidinu,kad dedu dantų pastą
3 sunu mama
2008 01 23, 17:22
musiskiui 1,8 ir dantukus valau as jam sepetuku, bet tuo pat metu ir jis man dantis turi valyti  ! Dantu pastos uzdedu labai nedaug, be to ji turi buti tinkama tokio amziaus vaikui (0-2 metukai) ir po valymo duodu isgerti vandenuko...
|
|