Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: 1-2 m. vaikas nenori valytis dantukų
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Nuo 1 iki 3 metų
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13
zuika12
QUOTE(Jolita0526 @ 2007 08 30, 16:45)
g.gif na cia tai ir pas mus problema, nezinau kaip pripratinti
*

Na as manau kad vaikas turi matyti kaip pati tai darai, as kaip valausi tai mazoji is paskos atbega ziurejo ziurejo tai paemus savo sepetuka ikisusi kazkaip vale, o paemusi norejau padeti tai neleido siuo metu tai dar be pastos nes nezinau kaip reiktu isskalauti.
Nupirkau COLGETE nuo 0-2-men. tik ten neraso ar reikia skalauti ar nebutina. Nes girdejau kad yra tokiu pastu smile.gif
neringyte
valosi pati tik kai kada ir plaukucius pasisukuoja doh.gif
lucra
Kadangi dantu pasta pasirode skani, puikiausia issizioja ir leidzia mamai isvalyt, bet uzbaigia visada pats. spjaudytis mes dar nemokam, bet pasikonsultavau su gydytoja , kuri man sake, kad vaikiska dantu pasta 0-2 gali buti nurijama, tik po dantu valymo duoti vaikuciui atsigert gryno vandens
jumakavec
Mano tai valydavosi pati. Na, toks ten valimasis, pakramto ir tiek. O dabar iš vis nebenori valytis ( nė pakramtyt lotuliukas.gif ). Nors kiekvieną rytą lekia kartu su manim į vonią ir žiūri kaip aš valaus, o pati tai schmoll.gif
SonataB
Yra vaiksisku dantu pastu,kurios skirtos 0-2 m vaikams. maniske tai tik ilekia i vonia ir saukia 'valyt'Aisku tas jos valymas dar labai prastas, biski leidzia man pabruzyti , o paskui jau pati bile kaip darbuojasi ir isspjauti jaunebenuna ka smile.gif tai kai pasta suvalgo,tai paskui apgaudineju - suslapinu povandens srove ir duodu - tinka biggrin.gif
Lanuska
Sveikos mamytes biggrin.gif as noriu jusu paklaust gal kuri gali parasyt tos ,,valgomos'' dantu pastos pavadinima... mirksiukas.gif as gyvenu Airijoj ,cia daktarai dar isvis nesupranta kaip galima valyt dantukus 1m vaikui....o as labai noreciau,nes jau turim 12 dantuku....is anksto dekoju smile.gif
gintute3
QUOTE(SonataB @ 2007 09 06, 12:42)
Yra vaiksisku dantu pastu,kurios skirtos 0-2 m vaikams. maniske tai tik ilekia i vonia ir saukia 'valyt'Aisku tas jos valymas dar labai prastas, biski leidzia man pabruzyti , o paskui jau pati bile kaip darbuojasi ir isspjauti jaunebenuna ka smile.gif tai kai pasta suvalgo,tai paskui apgaudineju - suslapinu povandens srove ir duodu - tinka  biggrin.gif
*

Svarbu, kad nori thumbup.gif
Danielle
Mano Emilytei dantų šepetukas nuo 4 mėn. buvo geriausias žaislas.Turėjo tokį skambantį biggrin.gif . Kai suėjo 1 metai pradėjom mokintis valyt dantukus,bet ji neleisdavo padėti,tai toks ten ir valymas buvo smile.gif .Ir tik visai neseniai,po antro gimtadienio, leido parodyt kaip tai daroma. Dar dovanų gavo šepetuką,kuris šviečia tiek laiko, kiek reikia valyti dantukus biggrin.gif . Tik pastos dar išspjaut nemoka, bet manau ir tai greit išmoks smile.gif .
princesa
Su vyresnėliu problemų dėl šito neturėjau. Iš pradžių pats kramtydavo šepetuką ir per dieną n kartų, niekada nedraudžiau tik skatinau. Nuo 2 jų metukų pradėjom valyt su pasta ir iškart mokinau išspjaut. Ilgai mokyt nereikėjo, užteko kelis kartus parodyt bigsmile.gif O va su mažium nelabai kas gaunasi. Iš pradžių tai net į burną to šepetėlio neėmė ir čia galbūt aš klaidą padariau, kad pirmiausiai ėmiau pati valyt, o man reikėjo duot jam žaidimo forma. Bet dabar po truputį po truputį jau pradeda kišt pats į burnytę ir kramtyt, bet jei tik eini artyn iškart meta šepetuką ir bėga biggrin.gif
biriusa
Su manym vaikas nemegsta dantuku valyti blush2.gif , bet mano vyras sugalvojo zaidima, vaikas valo dantukus tieveliui, o tievelis vaikui...taip sekmingai valome dantukus jau beveik metus. mirksiukas.gif
turka
mano vaikutis labai daug šypsosi, jam tai įgimta. o prieš veidrodį kaip patinka tai daryt lotuliukas.gif . tai aš pasinaudojau tuo, ir dabar jis atsistoja prieš veidrodėlį, šypsosi, ir kuo puikiausiai dantukus valosi. nors iki tol ir man leido valyt. aišku, negalvokit, kad aš tuo neužsiimu. mes valome dantukus tris kartus per dieną, vieną kartą jis, du - aš smile.gif smile.gif smile.gif
torasama
Kai mažoji pradėjo prašytis šepetuko, ko vonioje netruksta. Nupirkau jai pagal amžiu, nuo 0-2. Ir dantukus ji valosi kada panorėjusi thumbup.gif .
Dažniausiai pavalgius, kaip priklauso 4u.gif .
Paul@
Aš mažylei pradėjau valyti nuo pat pirmojo dantuko,tai žino ,kad reikai ax.gif
Palaida Bala
QUOTE(zuika12 @ 2007 09 01, 10:43)
Na as manau kad vaikas turi matyti kaip pati tai darai, as kaip valausi tai mazoji is paskos atbega ziurejo ziurejo tai paemus savo sepetuka ikisusi kazkaip vale, o paemusi norejau padeti tai neleido siuo metu tai dar be pastos nes nezinau kaip reiktu isskalauti.
Nupirkau COLGETE nuo 0-2-men. tik ten neraso ar reikia skalauti ar nebutina. Nes girdejau kad yra tokiu pastu  smile.gif
*

mes irgi šitą Colgate naudojam - išspjaut dar nemoka, tai po valymosi visada duodu gerti daug paprasto vandens - jau pati po valymosi bėga į virtuvę ir reikalauja butelio doh.gif o šiaip mūsų valymasis svetimam pasirodytų labai panašus į sadistišką mamos elgesį su vaiku - tvirtai suimu rankas, kad nesimuštų, pasodinu ant savęs ir prašiūruoju - stengiuosi minutę ištverti rėkimo ir spardymosi... lotuliukas.gif vis dar tikiuosi, kad ateis tokia diena, kai dantys bus valomi be abipusio streso... unsure.gif
mergaite117
Maniškei čia kaip žaidimas duodasi valytis dantis,bet be pastos blush2.gif
Fifux'e
QUOTE(augustella @ 2006 02 23, 11:37)
Sveikos, Mamytes,

Mums jau tuoj bus 1 ir 7 menesiukai.Bandom valytis dantukus, dar pries sueinant metukams.Pati panele valydavosi,toks ten ir valymas,daviau i rankas sepetuka,parodziau ir valydavosi,pakramtydavo pora minuciu ir viskas.Gydytoja sake,kad su dantu pasta nuo triju metu valyti,nes vaikas isspjaut nemoka.O dabar beveik visai neleidzia valyt,nebent per prievarta,o pati irgi nelabai nori valytis,zodziu zaidimo formoj valosi,pakarmato,kai prausiasi vonioj irgi biski pazaidzia.Dabar mes jau turime 12 dantu.Parasykit,kaip jus pratinot prie dantu valymo. g.gif
*

sveika.va mano dukrai jau metai ir 7men.ji pati savo noru valosi dantukus.nuo pat pirmu dienu ji mate kaip tai darome ir ji pati bega i vonia ir grebia dantu sepeteli su pasta.gal dar ir del to jai patinka,kad pasikaso bedykstancius dantukus.va mes turim problema kad nesedam ant puoduko.bega ji nuo jo.ir neisivaizduoju kaip ipratinti
TitaTita
Sveikos mamytes,
Maniske irgi pradejo pati valytis dantis megdziodama mane smile.gif Mes nupirkom Canpol dantu septukus kur komplekte yra trys vienetai ir kiekvienas naudojamas pagal tam tikra amziu. Kai ji buvo kokiu 10 menesiu duodavau viena sepetuka kuris skirtas tam amziui ir as juo pavalydavau jai dantis ir pati valydavosi biggrin.gif tada veliau kita, o dabar naudoja jau normalu dantu sepetuka. Visada valomes kartu dantis, nes kai bezdzionelei reikia viska megzioti, taip ir ismoko! thumbup.gif
ulyta
mes jau valomes kazkur nuo metuku kadangi manajam labai patinka vanduo tai jis labasi noriai eina valyti pirma isvalau as o tada leidziu paciam valytis ir pasiturksti po vandeni kad butu jam smagiau mirksiukas.gif
ulyta
thumbup.gif
maumukas
man tiesa pasakius nesuprantama kaip dar neturintis dvieju metu vaikas gali nesiduoti valyti dantis. yra zodis "reikia" ir viskas. penkis kartus nesiduos , palaikai rankas kojas, isziodini ir isvalai kaip priklauso, tai sesta karta pati issizios ir jokiu problemu.
buvo ir mums periodu, kai dantys dygo ,kad neduodavo tai virsuj, tai apacioj valyti, tai isvalydavau per prievarta. po valymo jai paciai duodavau sepeteli ir isikisusi i burna patenkinta vaiksciodavo. manoji pripratu kad jei mama pasake issizioti, tai vadinasi ir reikia tai daryti, nes vistiek bus isziodyta, tai jokiu problemu ir nekyla.man atrodo jau geriau vakarais pakariauti ir gerai isvalyti dantis, nei paskui vesti pas stomatologa. va ten tai tikrai bus didesnis stresas ir skausmas. o apie atvejus kai tenka 3m. vaikams vos ne visus dantis narkozeje tvarkyti tai is vis nekalbu.
beje dabar naudojam elektrini sepeteli-mazoji labai patenkinta.patinka jai visokia technika. ir dantis isvalom greiciau.
labai paprasta isziodyti taip-reikia su pirstais skruostus paspausti ir vaikas issizios.
astule122
biggrin.gif Maniskis ismoko is seses,tai dar pats sepetuka kisa po kranu sudrekina ir i burna.Pavalius dantukus speja ir masinas paplauti biggrin.gif
ritperliukas
manoji irgi nenori valytis , bet as ja ikalbu, ax.gif kai isivalo pagisriu kokie savrus dantukai kaip jie sviecia graziai tai dabar pati lekia valytis.
sandrilt
kanangi maniškė viską beždžioniauja, tai mes dantukus valomės kartu mirksiukas.gif
Eglucius
mes pradejom valytis dantukus kai jau isdyko 4 ar 6 nepamenu...
as pati su tikiu spec sepetuku ant pirsto toki uzsimauni ir valai jam valydavau, tai dabar jau kai prausiames pats rodo, kad dar "mama dantukus isvalyk" smile.gif po burnyte su pirsciuku vedzioja...
manau kasvakara pavalius pati priprastu...
medika
Manau labai svarbu vaikui matyti kaip jus patys valotes. Maniski tas veiksmas labai sudomino ir as kai valausi, lyg tarp kitko pakisu i jam jo sepetuka. Is pradziu jis ziuri i mane ir daro bando megdzioti
paskui as jam padedu. Be abejo svarbu skani pasta! mirksiukas.gif
arabele
QUOTE(medika @ 2007 12 27, 20:03)
Manau labai svarbu vaikui matyti kaip jus patys valotes. Maniski tas veiksmas labai sudomino ir as kai valausi, lyg tarp kitko pakisu i jam jo sepetuka. Is pradziu jis ziuri i mane ir daro bando megdzioti
paskui as jam padedu. Be abejo svarbu skani pasta! mirksiukas.gif
*

mano valosi pati padėti neleidžia visiškai ar yra iš to naudos nežinau bet vis geriau nei nieko aš taip manau
ausand
Maniškė, kai tik pamato mane valantis tai ir jai tada būtinai reikia, o kartais ir šiaip pati pasiprašo, kad paduočiau jos šepetėlį.
deividaite
mums jau 1,5 metuku..sepeteli isigijome nuo metuku, noriai valosi, ypac reikia, kai as arba tetis valomes dantis...siaip labiau pati nori ""pazaisti", bet pasidalinam mirksiukas.gif
irenairsavi
QUOTE(augustella @ 2006 02 23, 13:37)
Sveikos, Mamytes,

Mums jau tuoj bus 1 ir 7 menesiukai.Bandom valytis dantukus, dar pries sueinant metukams.Pati panele valydavosi,toks ten ir valymas,daviau i rankas sepetuka,parodziau ir valydavosi,pakramtydavo pora minuciu ir viskas.Gydytoja sake,kad su dantu pasta nuo triju metu valyti,nes vaikas isspjaut nemoka.O dabar beveik visai neleidzia valyt,nebent per prievarta,o pati irgi nelabai nori valytis,zodziu zaidimo formoj valosi,pakarmato,kai prausiasi vonioj irgi biski pazaidzia.Dabar mes jau turime 12 dantu.Parasykit,kaip jus pratinot prie dantu valymo. g.gif
*

Nesamone - tik nuo treju metu sus pasta doh.gif Tokiems vaikams yra sukurtos specialios pastos - naturaliu zoleliu, kurias galima nuryti ir nieko neatsitiks tongue.gif Valomes dantukus nuo tada, kai atsirado pirmasis, mums labai patinka, sepetuko neimanoma atimti bigsmile.gif Naudojam WELLEDA baby produkcijos pastyte-geli, kainuoja apie 16 lt - pabandykit 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Lanuska @ 2007 09 27, 16:16)
Sveikos mamytes biggrin.gif  as noriu jusu paklaust gal kuri gali parasyt tos ,,valgomos'' dantu pastos pavadinima... mirksiukas.gif  as gyvenu Airijoj ,cia daktarai dar isvis nesupranta kaip galima valyt dantukus 1m vaikui....o as labai noreciau,nes jau turim 12 dantuku....is anksto dekoju  smile.gif
*

papildysiu pries tai esanti savo komentara: ax.gif
Labai gera pasta-gelis yra Welleda firmos. Si produkcija yra pagaminta is naturaliu, ekologiskoje aplinkoje uzaugintu zoleliu. Net pakuotes yra kitokiu budu pagamintos, irgi skaitosi ekologiskos, nes taip netersia aplinkos ar kazkas panasaus blush2.gif Mes naudojames ir labai dziaugiames bigsmile.gif O tais visais Colgeitais as vsiskai nesizaviu, - pati nesivalau su tokiais, o vaikui tuo labiau neduociau schmoll.gif
rasuole20
mudu su vaikiuku dantukus valomes kartu. ne visada jis gerai nusiteikes doh.gif , bet prievarta neverciu schmoll.gif . svarbiausia, kad po truputi pratinasi prie sio iprocio thumbup.gif
Aiva.
pradejau dukrytei valyti dantukus, kai dygo kruminiai, tai tuo paciu ir svelniai pasikasydavo danteneles. jai labai patinka. ir pasta jai skani biggrin.gif nebuvo jokiu problemu del dantuku valymo, tikiuosi, kad ju neatsiras ir ateity. o jei nenori valytis, gal reiketu pasta skanesne parinkti? g.gif
BooMe
dantukus pradejom valyti kai isdygo pirmas dantukas smile.gif tada tik su merlyyte pavalydavau. kadangi maniske irgi labiau zaidzia su sepetuku nei valosi, tai as jai duodu savo sepetuka ir ji valo man dantis o as jai biggrin.gif
Leja01
Mano mazius prisiziurejo reklamu per tv,apie dantu valymas ir ivairias pastas,bei sepetelius,tai mielai valosi dantukus ir jam labai patinka kai mes kartu valomes,is pradziu tik stebejo kelias dienas,o veliau kartu pradejo valytis,vaikiska dantu pasta galima naudotis tikrai anksciau nei nuo treju metu
Joleks
QUOTE(irenairsavi @ 2008 01 10, 21:44)
Nesamone - tik nuo treju metu sus pasta  doh.gif Tokiems vaikams yra sukurtos specialios pastos - naturaliu zoleliu, kurias galima nuryti ir nieko neatsitiks  tongue.gif Valomes dantukus nuo tada, kai atsirado pirmasis, mums labai patinka, sepetuko neimanoma atimti  bigsmile.gif Naudojam WELLEDA baby produkcijos pastyte-geli, kainuoja apie 16 lt  - pabandykit 4u.gif
Papildyta:
papildysiu pries tai esanti savo komentara:  ax.gif
Labai gera pasta-gelis yra Welleda firmos. Si produkcija yra pagaminta is naturaliu, ekologiskoje aplinkoje uzaugintu zoleliu. Net pakuotes yra kitokiu budu pagamintos, irgi skaitosi ekologiskos, nes taip netersia aplinkos ar kazkas panasaus  blush2.gif Mes naudojames ir labai dziaugiames  bigsmile.gif O tais visais Colgeitais as vsiskai nesizaviu, - pati nesivalau su tokiais, o vaikui tuo labiau neduociau  schmoll.gif
*

Gal gali isduot kur perki si Welleda geli?
irenairsavi
Yra vaistinese, bet ne visose smile.gif
maciau zirmunu hyper rimi, kur yra vaistine, po to vilniaus gatveje - seimos vaistineja, didelis pasirinkimas tilto gatvej - mazyte vaistine ax.gif
beje, galima pasiskaityti daugiau apie visa produkcija ir kur pardyuodama puslapyje www.weleda.lt - yra tikrai geru dalykeliu thumbup.gif
Arsua32
Valytis pradejom nuo 1.2 metuku, nes anksciau nesileisdavo, suspausdavo lupytes ir viskas smile.gif Bet isgelbejo skani vaikiska pasta, o dabar jau pripratom ir valomes noriai tongue.gif
vikaPika
Sweiki,
Prasau nesupykt moderatoriu ir neistrint mano zinutes, siunciu jums viena laiska, kuris gali pakeist mazo zmogucio gyvenima. Si laiska man atsiunte reniaus mamyte, prasydama pagalbos...
Ar kada girdejot kad daug lengviau noreti gerio ir taikos pasaulyje, nei padet vienam konkreciam zmogui?
Su didžiule MEILE ir PAGARBA kreipiuosi į VISUS, kurių kraujo grupė 0 (I) RH+ (teigiama).
Prašau, padovanokite afereziniu trombocitu Reniui. Visi Jūsų duoti kraujo lašeliai taps jo gyvenimu, jo viltimi…

Jei šiuo metu esate sveikas, nesirgote gelta, Jūsų venos stiprios ir ryškios - paskambinkite į Vilniaus universiteto ligoninės Santariškių klinikų Kraujo centrą tel. nr.: 8 5 2365160 arba 8 688 62707, užsiregistruokite, susitarkite dėl Jums patogaus atvykimo laiko ir suteikite stiprybės lašelį Reniui. Nepamirškite pasakyti, kad aferezinius trombocitus skiriate Reniui Arbačiauskui, gydomam vaiku kaulu ciulpu transplantacijos poskyrio gydytojos Ramunes Pasaulienes. Is Jusu kraujo bus atskirti tik afereziniai trombocitai,visas kitas kraujas bus supiltas jums atgal. Taigi hemoglobinas nesumazes. Gydytojos zodziais, geriausias yra vyru, arba negimdziusiu moteru kraujas, nes nestumo metu, esant vaiko kitai kraujo grupei, mamos organizmas isiaudrina ir tada tokie donoro trombocitai ligoniukui prigyja sunkiau, bet jei nera geriausio varianto( vyru donoru), tinka ir moterys. Afereziniai trombocitai yra nesaldomi, jie galioja tik 5 dienas, Reniui jie bus pilami kasdien, apie 2 savaites, cia, zinoma, geriausiu atveju. Kraujo centras gali priimti per diena tik keleta donoru,todel registruotis reikia is anksto, mazdaug pries 4 dienas.Tai, manau, jau mazdaug apie sausio 18 diena reiktu registruotis. Kol nepakliuvau ten, i kaulu ciulpu transplantacijos poskyri, negaliu tiksliai ir nuspeti situacijos, galbut donoru reikes ir keliom dienom anksciau.Labai prasau- padekite mano Reniukui nugalet liga. Kiekvienas mums esat GYVYBISKAI svarbus. ACIU

As pati su vaiku gulesiu ligoninej, todel palieku Reniaus mociutes telefona 864131095.

placiau apie reniu galit pasiskaityt: http://www.rugute.lt/vaiku-istorijos/renius.html
Fruste
Na mes irgi anksciau be jokiu problemu valemes dantukus net pats uzsimanydavo ir valydavosi, bet dabar niekaip, pasiima dantu sepetuka, ikisa i burna is traukia ir baigta. Jau ir sepetukus kelis keitem bet tas pats. Ir dar megejas atsitemp i lova koki sausaini ar javinuka pries uzmiegant sukrims, tai visai dantukams nekas.Nezinau ka cia sugalvot g.gif
jurga11
QUOTE(maumukas @ 2007 12 17, 22:28)
man tiesa pasakius nesuprantama kaip dar neturintis dvieju metu vaikas gali nesiduoti valyti dantis. yra zodis "reikia" ir viskas. penkis kartus nesiduos , palaikai rankas kojas, isziodini ir isvalai kaip priklauso, tai sesta karta pati issizios ir jokiu problemu.
beje dabar naudojam elektrini sepeteli-mazoji labai patenkinta.patinka jai visokia technika. ir dantis isvalom greiciau.
labai paprasta isziodyti taip-reikia su pirstais skruostus paspausti ir vaikas issizios.
*

manau, kiekvienas gali prievarta isvalyti dantis. Cia jau mamos auklejimo sistema, kuria ji pasirenka - nuo pat mazens versti vaika paklusti fizine prievarta, ar rasti buda, kad tai vaikui taptu idomu, smalsu ir nezeminti vaiko asmenybes.
as suprantu, kad paspaudus zandus vaikas issizios, as taip katei vaistus girdau lotuliukas.gif bet kad savo vaikui...
mamitele
QUOTE(maumukas @ 2007 12 17, 22:28)
buvo ir mums periodu, kai dantys dygo ,kad neduodavo tai virsuj, tai apacioj valyti, tai isvalydavau per prievarta. po valymo jai paciai duodavau sepeteli ir isikisusi i burna patenkinta vaiksciodavo. manoji pripratu kad jei mama pasake issizioti, tai vadinasi ir reikia tai daryti, nes vistiek bus isziodyta, tai jokiu problemu ir nekyla.man atrodo jau geriau vakarais pakariauti ir gerai isvalyti dantis, nei paskui vesti pas stomatologa. va ten tai tikrai bus didesnis stresas ir skausmas. o apie atvejus kai tenka 3m. vaikams vos ne visus dantis narkozeje tvarkyti tai is vis nekalbu.
*

ISIVAIZDUOJU VAIZDA,KAIP TU SAVO VAIKUI DANTIS VALAI protest.gif , KAM TAS RANKAS IR KOJAS LAIKYT, VAIKUI TIK STRESA IVARAI, manau kol pripras , viena diena ar dvi dienos, tikrai karjesas neatsiras, mano suneliui 2m. ir dantis leidzia valyti tik teveliui, man irgi leidzia kai prisikalbinu, tik niekaip nemoka isspjaut seiliu, viska nuryja, doh.gif
electra23
Mums dabar 1m.ir 4men.,ir tik dabar pradejom valytis dantukus biggrin.gif Einam abi,as valausi o ji ziuri ir kartoja ta pati lotuliukas.gif ,taip ir ismokom ir valosi labai noriai,svarbu daryti,taip,kaip mama lotuliukas.gif
fondness
Mes turim specialia pasta kudikiams nuo 0men. (Chicco). Bet jos dedam labai ne daug o kartais isvis be pastos valomes.. Dantu valymasis kolkas sunkus darbas biggrin.gif nebent paciai leidi bet tada tik kramto ta sepetuka ir tiek lotuliukas.gif o man valyti tai neleidzia unsure.gif nezinau kaip pripratinti..
vixiuke
QUOTE(fondness @ 2008 01 18, 13:08)
Mes turim specialia pasta kudikiams nuo 0men. (Chicco). Bet jos dedam labai ne daug o kartais isvis be pastos valomes.. Dantu valymasis kolkas sunkus darbas  biggrin.gif  nebent paciai leidi bet tada tik kramto ta sepetuka ir tiek  lotuliukas.gif  o man valyti tai neleidzia  unsure.gif  nezinau kaip pripratinti..
*

tarp mūsų dukryčių 1 dienos skirtumas smile.gif ir problema ta pati, man valyti dantukų neleidžia, na labai retai su piktumais, o pati išsivalo tik vieną krūminį dantį, nes griaužia šepetuką. smile.gif beje, dantų jau turim 15, todėl kažkaip reik priversti valytis, bet nežinau kaip, o per prievartą nenoriu. Dantistė mums sakė, kad neskubėti su dantų pastom, kad ir leliukiškom, prisivalgys jų per visą gyvenimą, o tai - kokie yra pirmieji dantukai dar ne rodiklis, jau kai išdygs nuolatiniai, jie gali būt visai kitokie (spalva, kariesas, stiprumas ir pan.).
raimondziuks
na mum yra 1 ir 3men bet ne pratint nereikejo mate kaip brolis ir mes valydavom dantis tai teko ir mazajam duot nes atimdavo nuo brolio ir valydavosi sau biggrin.gif dabar jis issivalo pats ir duoda mum kad pervalytumem bigsmile.gif
eveliru
manoji irgi kramto šepetėlį, o kai nuvalgo pastą duoda, kad dar uždėčiau, nors ji ir vaikiška, nenoriu, kad jos prisimalgytų lotuliukas.gif
Kaliopė
Aš savo mergytei valau dantukus nuo 6 mėnesių (5 mėnesių išdygo pirmieji). Žinoma, buvo pradžioje ir protesto, ir ašarų. Vėliau tik protesto. O nuo metukų, pamačiusi mano rankose šepetėlį, pati išsižioja ir be menkiausio nepasitenkinimo išlaukia visą laiką, kol išvalau visus 16 dantų mirksiukas.gif
Anksčiau, kai nenorėdavo valyti, imdavomės prievartos (ne žiaurios, bet visgi prievartos). O kai paūgėjo, pradėjo kažkiek suvokti aplinką, mano žodžius, valydama dantis daug kalbėdavau ir apie tradicinius kirminukus biggrin.gif , kurie dantukus sugriaužia ir tada būna "aū dantukai " ir valgyti nebegalima (mano vaikas labai valgi, tad jai tai suveikdavo), ir apie baltus baltus kaip popierius, kaip sniegas dantukus (šią spalvą ir šiuos daiktus labai mėgo) ir visaip kitais "dantis užkalbėdavau" biggrin.gif Mums šis metodas suveikė. O vėliau, kaip ir daugeliui dienos ritualų, tiesiog atsirado įprotis ryte ir vakare valytis dantukus. Tad dabar išvalau tylėdama biggrin.gif biggrin.gif
Beje, valome jau nuo kokių 8 mėnesių su pasta ROCS. Superinis dalykas - pasta skani, dantukai balti ir gražūs (žinoma, čia pasitarnavo ir tai, kad dar jai vis neduodame saldainių bei šokolado, buvome giežtai prieš buteliuko tąsymąsi dantyse po visą butą - atsigėrei ir padėjai - ir naktinį atsigėrinėjimą schmoll.gif)
Meggi
mes valom jau seniai ,nuo pat pirmo dantuko aisku su merliuko gabaleliu tada! smile.gif odabar jau su pasta ir sepeteliu,bet tik kad jam nesiseka jos isspjaut dar ir praskalaut biggrin.gif
NERINGABRA
smile.gif Mums 1,4 metų ir mums dantukus valytis labai patinka.
*sony*
QUOTE(NERINGABRA @ 2008 01 22, 21:41)
smile.gif Mums 1,4 metų ir mums dantukus valytis labai patinka.
*

thumbup.gif mūsų panašus amžius ir dantukus labai patinka valyti,vaikšto su šepetuku pusę dienos ir vis pavalo,buvo kartą net užmigęs su dantų šepetėliu rankoje lotuliukas.gif lotuliukas.gif o jei pabandau atimt šepetuką,tai labai daug pykčio būną doh.gif ir būtinai jam turi būti pastos uždėta,kitaip nesivalo, doh.gif tai vieną kartą uždedu,o kitus kartus,kai paprašo uždėti,vaidinu,kad dedu dantų pastą blush2.gif lotuliukas.gif
3 sunu mama
musiskiui 1,8 ir dantukus valau as jam sepetuku, bet tuo pat metu ir jis man dantis turi valyti lotuliukas.gif ! Dantu pastos uzdedu labai nedaug, be to ji turi buti tinkama tokio amziaus vaikui (0-2 metukai) ir po valymo duodu isgerti vandenuko...
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.