Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Metinuko maistas ką tik atsikėlus po nakties?
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Vaikų mityba > Mažylio nuo 1 metų meniu
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
MIRNA
Sveikos mamytes... 4u.gif
AS cia naujokele busiu...
Noreciau, kad padetumete sugalvoti ka duoti savo mergytei pusryciams, nes jau fantazija streikuoja.
Ka jus mamytes ruosete pusryciams savo mazyliams? blush2.gif
Vaje blink.gif Norejau parasyti valgo, o gavosi vago... 4u.gif blush2.gif
Linapet
QUOTE(larina @ 2005 12 06, 09:28)
Sveikos mamytes... 4u.gif
AS cia naujokele busiu...
Noreciau, kad padetumete sugalvoti ka duoti savo mergytei pusryciams, nes jau fantazija streikuoja.
Ka jus mamytes ruosete pusryciams savo mazyliams? blush2.gif
Vaje blink.gif  Norejau parasyti valgo, o gavosi vago... 4u.gif  blush2.gif
*

Sunkiai su tais pusryčiais...
Dažniausiai verdu košes: grikų, avižinių dripsnių su sėlenom,retai manų...
MIRNA
Mes manu nevalgom... Valgom tik milupos avizu kose ir viskas... Nei grikiu, nei ryziu nemegsta.
Dar pusryciams kepu kiausiniene arba bverdu kiausini, verdu smalsuciu desreliu, labai megsta suri..
daiva_z
As duodu ryte jogurta,sureli. Labai megsta sumustinius. Taciau dabar matyt viskas atsibodo,tai nieko nenori:((( dar kepu varskes apkepa,bet cia vakarui.
elve
Mano mažius košių visai nemėgsta, jokių schmoll.gif Dažniausiai valgo pieniškas dešreles, plaktą kiaušinienę, karštą sumuštinį essen.gif o kažką ką reikia jau ilgiau gaminti, tai darau pietums smile.gif
Nireglina
Valgo košes. Įvairias. Šeštadienis- omleto diena. Vyras iškepa ir valgom visi trys pusryčiams.
SUPER HERA
schmoll.gif esu skaiciusi ir isitikinusi,jog gausus anglevandeniu užtaisas vaikams ryte tinka labiausiai.bet vienas minusas-po poros valandu vaikas bus išbaėjes.,,energingiems ,,pusryciams galima priskirti visas saldzias koses,bandeles.nesuprantu tavo bėdos-ar dukrelė nuolat alkana ar kaip tik nieko valgyti nenori.vienas nuosirdus patarimas,kad gera apetita vaikutis turėtu,pradek ne nuo meniu.stebek,kad nenusilptu hemoglobinas,kasdiena daug lauke bukite,kartu su mazyle isrinkite jai patinkancius indus,o svarbiausia,maitinkite tuo paciu metu. blush2.gif
okuo maitinti pvz avizu dribsnius galima virti su sviestu ir druska,o gardu ir su bet kokia uogiene./obuolius supjaustyti apvirti kol suminkstės,iberti manu kruopu cukraus-gaivus pusryciai./bandeles be idaro,arba dideles barankas pusiau perpjauti,pertepti sviestu arba lyditu sureliu./kepkit blynus ir idarykite juos bananais,padazui-jogurtas./bananus susmulkinti su varske,skanu ir siaip valgyt ir ant dziuveseliu tept./sunku daugiau ka patart,nes turite pratinti prie ivairaus,net-idomaus maisto.esu ne karta koses piesusi kaip saules,net savo mergaites veiduka piesdavau,pindavau kaseles tarkim is uogienes.klausiu ar tavo plaukuciai bus tokie grazus,sako,taip.na tai suvalgyk kad jie augtu ir t.t
linkiu daug kantrybės,fantazijos. thumbup.gif
MIRNA
QUOTE(kristina mikalauskienė @ 2005 12 07, 22:32)
schmoll.gif esu skaiciusi ir isitikinusi,jog gausus anglevandeniu užtaisas vaikams ryte tinka labiausiai.bet vienas minusas-po poros valandu vaikas bus išbaėjes.,,energingiems ,,pusryciams galima priskirti visas saldzias koses,bandeles.nesuprantu tavo bėdos-ar dukrelė nuolat alkana ar kaip tik nieko valgyti nenori.vienas nuosirdus patarimas,kad gera apetita vaikutis turėtu,pradek ne nuo meniu.stebek,kad nenusilptu hemoglobinas,kasdiena daug lauke bukite,kartu su mazyle isrinkite jai patinkancius indus,o svarbiausia,maitinkite tuo paciu metu. blush2.gif
okuo maitinti pvz avizu dribsnius galima virti su sviestu ir druska,o gardu ir su bet kokia uogiene./obuolius supjaustyti apvirti kol suminkstės,iberti manu kruopu cukraus-gaivus pusryciai./bandeles be idaro,arba dideles barankas pusiau perpjauti,pertepti sviestu arba lyditu sureliu./kepkit blynus ir idarykite juos bananais,padazui-jogurtas./bananus susmulkinti su varske,skanu ir siaip valgyt ir ant dziuveseliu tept./sunku daugiau ka patart,nes turite pratinti prie ivairaus,net-idomaus maisto.esu ne karta koses piesusi kaip saules,net savo mergaites veiduka piesdavau,pindavau kaseles tarkim is uogienes.klausiu ar tavo plaukuciai bus tokie grazus,sako,taip.na tai suvalgyk kad jie augtu ir t.t
*

Ji alkana nebuna, o valgo nedaug ka. Varskes net neikisi. As nemanau, kad baranka, dziuveselis ar bandele yra pusryciai. Taip pat ir apie surelius ar jogyrtus taip manau. Tokius dalykus mes valgom priespieciams, bet tik ne pusryciams.
O kas del valgymo tuo paciu metu, tai tikrai sutinku su tavim. Mes valgom, miegam ir viska darom pagal laika. Aisku nesakau, kad visada taip gaunasi, bet dazniausiai.
Ekrita
Mes pusryčiams mėgstam įvairius blynelius, košes, stengiamės kaitalioti, virtus varškėtukus, omletukus
lile
o NUO KIEK LAIKO JUS TUOS BLYNELIUS DUODATE, maniskes kazkaip nieko valgyt nnori, bet kaip ir tuos blynelius joms duoti neisivaizduoju. Dantu turim tik po du, ner kaip kramtyti, o ir kaip su keptu maistu ar nera blogai.
matuko mamyte
g.gif mes dazniausiai pusryciams valgom koses,kartais kiausiniene.bet geriausi pusryciai bent jau kol kas mums dribsniu kose su jogurtu ar uogomis. thumbup.gif
Pacankė
man mažoji pusryčiams valgo košes-įvairias. Pietums sriuba, vakarienei-kotletukai, jautienos dešrelės, guliašas ir pan. žinoma su bulvių koše arba makaronai. Į tarpus duodu obuoliuką, bananą, barankų, jogurtą ar pan. aptitu nesiskundžia thumbup.gif
ArTutė
Valgo ivairias koses: 5 grudu kose, avizine, ryziu, manu, perliniu kruopu, kartais sumustinuka, virta kiausini, kiasineine, virtu desrekiu. Vienu zodziu, stengiuosi, kad butu ivairus maistas, kad nenusibostu rolleyes.gif
Jurga
maniškė pusryčiams labai mėgsta dribsnius užpiltus jogurtu arba grikių košę. Kartais virtus putpelės kiaušinius.
o mažiukas kol kas tik pienišką košę pusryčiams valgo.
Gulia
Puikio arPukio kose,bet labai retai(kai yra alkanas),virta kiausuni+suri+desreles=viska sutarkuoju ir su greitine essen.gif labai skanu-dukra tai anr batono tepa ir valgo.
Kartais omleta,sumustini arba jogurtus,surelius-cia jau priklauso nuo nuotaikos 2.gif
sandralita
QUOTE(Inga-mama @ 2005 12 13, 15:20)
man mažoji pusryčiams valgo košes-įvairias. Pietums sriuba, vakarienei-kotletukai, jautienos dešrelės, guliašas ir pan. žinoma su bulvių koše arba makaronai. Į tarpus duodu obuoliuką, bananą, barankų, jogurtą ar pan. aptitu nesiskundžia thumbup.gif
*

VAKARIENEI KOTLETUKAI blink.gif GAL SUMAISEI:VAKARIENEI SRIUBA,O PIETUM GULIASAI... doh.gif
Estrella...
Pusryčiams valgom sumuštinuką su dešra arba sūriu,kartais varškytė,košytė,omletas ax.gif
ugniuke
Na mes pusryciams taip pat ivairias koses valgom, sumustinius, surelius, kartais virta kiausini, o kiausinienes nemegsta. ax.gif Bet kartais mano mazei uzeina, kad rytais nenori valgyti, kokias tris dienas pusryciu nevalgo, nieko negaliu isiulyt, atsigeria arbatos ir viskas g.gif
Linapet
Ryte dažniausiai košes dar verdu, bet pastebėjau, kad mieliau valgytų sumuštinius, dešrą ir viską... dažnai būna, dad įduodi dešrą į rankas ir sukiši košę blush2.gif
vuka
Manoji koses jau pradejo ignoruoti, omletuka irgi verysad.gif Zodziu visko, kas silta. Tai belieka tik jogurtai, varskytes ir vaisiai, sausaineliai cool.gif Galvoju vis geriau nei nieko neisiulytum g.gif
Prikolnaja
manoji ryte nemegsta daug valgyt,bet visgi valgo,jogurta arba varskyte su imaisytu bananu,ar obuoliu,ir uzgeriam arbata! thumbup.gif
SuperBaba
Rytais valgome:

Blyneliai paprasti arba su obuoliais ar varske.
Desreles
Virtinukai su varske
Koldunai
sumustiniai
Kiausai kepti virti
Omletas

Neprisimenu kas dar rolleyes.gif
gutė*
Mano irgi su visokiais fintais doh.gif nevalgo kiaušinių (jokia forma)- tai dažniausiai kaitalioju košytes (įvairias duodu- miežių dribsnius, grikius, manų, 5ių grudų, kuskusą) bet kad nebūtų šūvis pro šalį kas antrą dieną duodu arba sausų pusryčių, varšėtukų (virtų, keptų ), apkepą padarau su razinom ir be, sveikuolių blynukus su jogurtu (+tarkuotas obuoliukas ir dribsiniai), išverdu jautienos ir labai labai smulkiais gabaliukais supjaustau + blynukas; geriam arbatą (vaisinę ar žolelių ) kakavą blush2.gif
Ryški
Na mums tai dar tik metukai pusryciams valgome:
*Varske su jogurtu (yra tokia parduotuvej)
*Sausainiu kosele ( sauainius sutrupinu ir uzpilu misinuko)
*Bananas

Na ir uzgeriame arbatyte bigsmile.gif

Manau, kad pusryciai yra ne pilvo prikimsimas, o kad butu sotu mirksiukas.gif varske ir kiti isvardinti dalykeliai yra sotu ir mano amziaus mergiatei uztenka 9sprendziu is to, kad svoris, ugis ir t.t. yra normalus) bigsmile.gif
Lindra
ai, irnesakyk.gif matau, kad visur tas pats - kas ką turi tas tą ir duoda smile.gif arba ką vaiks valgo, tą ir padavai smile.gif
Paranormali
biggrin.gif Mes valgom ar jogurtuka ar sausus pusrycius smile.gif ir gyvi................ doh.gif
Astyte
Mes valgome desreles su agurkeliu, kartais koki blyna 4u.gif
PaMeL
siaip dazniausiai buna bananas,arba sausainis 4u.gif ir dar skrebutis su sviestu ,labai skanu wub.gif wub.gif
gabce
QUOTE(kristina mikalauskienė @ 2005 12 07, 23:32)
*

Labai geri jusu patarimai, bet ka daryti kai vaikutis visai nieko nenori, matau, kad alkana, o i burna tik lasa paima, jau viska isbandziau, nieks jai netinka.
Indriuske
o mes dazniausiai valgom koses, grikiu, avizu, manu, kukuruzu kartais sumustinuka sutepu, omleta iskepu
adj
Mes dažniausiai valgom jogurtą arba varškės desertą. Bet vis pagalvoju, kaip tas vaikas man nespjauna to pačio maisto. tongue.gif
adrija
O kaip jūs kiaušinienę darot? Gal nepatingėtumėt receptuką mestelti? smile.gif
PaMeL
QUOTE(adrija @ 2006 02 26, 21:12)
*

ne daznai duodu bet kartais iskepu paprastai labai,kiausinis biskiu pieno,biski grietines ir kepu ant margarino arba sviesto,tokia skystesne buna labai skaniaia valgo mazgis. 4u.gif
Nireglina
QUOTE(adrija @ 2006 02 26, 22:12)
*

Maniškis labai mėgsta. Išplaku 2 kiaušinius, įpilu truputį pieno, įberiu kelis krislelius druskos. Kepu ant alyvuogių aliejus.
Jurga23 Oslas
Nu su tais pusryciais ir vaiku valgymais ir nevalgymais doh.gif Iki metuku tai viska valgydavo ko tik beduotum (pagal amziu zinoma) bet dabar kasko dingo jama petitas, as taip ir nesuprantu kiek tas mazgius turetu suvalgyti pusryciams kad butu normalu. PVZ valgo pusryciams du danonino jogurtukus atkanda du kaksnius desreles virtos ir pora sauksteliu sausu pusryciu, man vis atrodo kad jis alkanas, nes sprendzian pagal tai kiek valgydavo anksciau, atrodo mazoka, nors gydytoja sako nera ko cia pergyventi pagal svorio augimo skale (nors ir zemiau normalios) bet viskas gerai. Sei ne tik su pusryciais jam tai , buna neysiulysi pietu visai ir pralaksto pusdieny tik su dviem jogurtasi pilve, bet uztad sugeba tris kartus prikakoti i pampersa (ir sugebek tu ma taip doh.gif ) O ar neduodade pienuko gerti pries pat pusryciu (nes maniskis ismaukia 200ml pieno ) tik akis pramerke, kol issikeberioja is lovyte nusiprausiam veida rankas siknyte , dantukus isvalau ir po kokio pusvalandzia valgom tuos pusryciu (labai jau mana trodo kad jo porcijos visciukiskos)
Vladislava
MAZIOI PUSRICAM VALGO SURELI-NYKSTUKAS+MAMOS PIENO
reda 4
Miltiniai blynai,įvairios košės,kiaušnis - virtas,keptas,kiaušinienė,pieniška sriuba,dešrelės,sumuštiniai,sūreliai,varškėčiai.
Burka
O mes pusryciams dazniausiai valgome:
Blynukus
Koldunus(mesyte mamai atiduoda),eziukus arba tinginukus
Zuvies pirstelius
Sumustinius
Retkarciais varsketukus
Burka
Dar valgom tokius sumustinukus thumbup.gif gal kam patiks:
riekutej duonos isplaunu skyle ir idedu ketvirti(puse ir dar skersai)desreles ir pilu ant virsaus plakta kiausini is vienos ir kitos puses, ir apkepu thumbup.gif labai skanu thumbup.gif
cat
vaikų pusryčiai tradiciniai - avižų, rugių, miežių, 4-5 grūdų, grikių, kviečių dribsnių košės, taip pat kukurūzų, ryžių kruopų košės su sviestu, braškių, mėlynių, vyšnių, bruknių, mėlynųjų slyvų uogienėmis, cinamonu. savaitgaliais vyresnėlis (6 m.)valgo kiaušinių, miltinių blynelių, omleto ar orkaitėje keptų sumuštinių su sūrių, dešrelėmis, kiaulienos nugarine, pievagrybiais. mažiukas bando omleto, blynukų ar kiaušinio, bet tik paragauja.
raraira
Labai idomi tema nes mano mergickai turbut baisesnio zodzio uz valgyma nera as net neisivaizuoju kaip jinai nieko nenori parastom dienom darzelyje valgo bet kai paklausi ka valge tai iseina kad nieko vakare gal koki sureli su pieno stikline suvartoja net nezinau ka ir bedaryti 6.5metu sveria vos20kg gal zinot kokiu maisto papildu ar vitaminu nes baisu del kraujo nusilpimo ir kt dalyku o mano bahuriukas tai valgo ka duosi ka pats valgai jam butinai irgi reikia duoti labai jau isizeidzia tongue.gif
adj
Tai kad man rodos, svoris normalus. Tokio amžiaus vaikai maždaug tiek ir turi sverti. blink.gif
Agotukas
QUOTE(raraira @ 2006 03 27, 22:51)
Labai idomi tema nes mano mergickai turbut baisesnio zodzio uz valgyma nera as net neisivaizuoju kaip jinai nieko nenori parastom dienom darzelyje valgo bet kai paklausi ka valge tai iseina kad nieko vakare gal koki sureli su pieno stikline suvartoja net nezinau ka ir bedaryti 6.5metu sveria vos20kg gal zinot kokiu maisto papildu ar vitaminu nes baisu del kraujo nusilpimo ir kt dalyku o mano bahuriukas tai valgo ka duosi ka pats valgai jam butinai irgi reikia duoti labai jau isizeidzia tongue.gif
*

O tu kokią savaitę užsirašyk absoliučiai viską, ką ji valgo. Pamatysi, kad privalgo ir dar persivalgo hihihi.gif Viena mano draugė taip pabandė, kurios vaikas atseit visai nevalgus. Pasirodo, kad per dieną suvalgo 2 bandeles, 3 sūrelius, jogurtą, javinukų, sausainių ir dar daug kitokio š... Nes mama viską duoda, kad tik valgytų doh.gif Bet nieko, pasėdėjo savaitę ant dietos be visokių pakramsnojimų, tai dabar ir sriubytės, ir daržovytės eina tolko tak mirksiukas.gif
fleita
Valgom ką šaldytuve randam ir greitai pagaminamo: sumuštinį, košę, dešrelę ir panašiai ir puodelį sulčių smile.gif
Nataly
Kaip pavidziu mamom kurios neturi problemu su maitinimu. Pas mus tai ,,karas ir taika" kai valgom. Valgo tikrai mazai, bet svoris auga g.gif Ir dar vyras guodzia, kuo as nervinasiu, jai tiek kakoja reiske viskas ok smile.gif Pusriciaujam, truputi duonos, Aktimel, nu ir gal surelio ir viskas. O jai padarisiu koses tai pati ir valgisiu, nes schmoll.gif
Agatas1
QUOTE(Agotukas @ 2006 04 04, 21:50)
O tu kokią savaitę užsirašyk absoliučiai viską, ką ji valgo. Pamatysi, kad privalgo ir dar persivalgo hihihi.gif Viena mano draugė taip pabandė, kurios vaikas atseit visai nevalgus. Pasirodo, kad per dieną suvalgo 2 bandeles, 3 sūrelius, jogurtą, javinukų, sausainių ir dar daug kitokio š... Nes mama viską duoda, kad tik valgytų  doh.gif Bet nieko, pasėdėjo savaitę ant dietos be visokių pakramsnojimų, tai dabar ir sriubytės, ir daržovytės eina tolko tak  mirksiukas.gif
*

drinks_cheers.gif Tikra tiesa! Mano mergina nevalgo košės, bet po minutės prašo sausainiuko.Vadinasi valgyt nori biggrin.gif O kai negauna ir labai išalksta, valgo viską biggrin.gif
Soft
mes be kiausinienes, varskes, koses, pusryciams dar labai megstam skrebucius thumbup.gif
Drum
QUOTE(Grenaru @ 2006 04 07, 22:52)
mes be kiausinienes, varskes, koses, pusryciams dar labai megstam skrebucius thumbup.gif
*

O kaip juos gamini?
Ievuke
QUOTE(raraira @ 2006 03 27, 22:51)
*

Mes pusryčiams valgom kiaušinienę spastuose (skylutė bulkoj ir kiaušas įmuštas į vidų), varškę su jogurtu, manų košę. Visokius sūrelius tik užkandžiams gauna. Berniukas nelabai valgus, bet aš užsispyrus ir visokiais burtais užburiu, kad suvalgytų. Savo pasiekiu ir abu liekam patenkinti, nes žinau, kad ryte vaikas atsikelia tuščiu pilvu smile.gif Su pietumis jokių problemų. bet vakare vėl ta pati daina schmoll.gif
Dukrytė valgo viską, tik nelabai nori mano virtų pietinių košių su mėsa schmoll.gif Mat labai priprato prie Hipp. Tačiau, jei duodu maistą nuo "suaugusiųjų stalo"- valgo.
Nieko sau
QUOTE(Ievuke @ 2006 07 01, 18:16)
Mes pusryčiams valgom kiaušinienę spastuose (skylutė bulkoj ir kiaušas įmuštas į vidų), varškę su jogurtu, manų košę. Visokius sūrelius tik užkandžiams gauna. Berniukas nelabai valgus, bet aš užsispyrus ir visokiais burtais užburiu, kad suvalgytų. Savo pasiekiu ir abu liekam patenkinti, nes žinau, kad ryte vaikas atsikelia tuščiu pilvu smile.gif Su pietumis jokių problemų. bet vakare vėl ta pati daina schmoll.gif 
Dukrytė valgo viską, tik nelabai nori mano virtų pietinių košių su mėsa schmoll.gif  Mat labai priprato prie Hipp. Tačiau, jei duodu maistą nuo "suaugusiųjų stalo"- valgo.
*

Pasidalink burtais bigsmile.gif bigsmile.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.