Mergaites, noreciau tokiu keksiuku Nergiuku, kaip buna parduotuvese - sokoladiniai sokoladinia ir dregni
QUOTE(miss_candy @ 2010 06 16, 09:06) esu siaip nusistacius pries tuos visus pirktinius glajus, bet skonio reikalas ... o tau graziai uztepti reikia su didesniu peiliu ir niekas nenubegs arba su konditeriniu maisu uzspausti, ko man nesitiki kad su pirktine mase iseis bet siaip tai daug graziau kai glajus nuvarva bent truputeli QUOTE(aguonele @ 2010 06 16, 12:20) esu siaip nusistacius pries tuos visus pirktinius glajus, bet skonio reikalas ... o tau graziai uztepti reikia su didesniu peiliu ir niekas nenubegs arba su konditeriniu maisu uzspausti, ko man nesitiki kad su pirktine mase iseis bet siaip tai daug graziau kai glajus nuvarva bent truputeli Aciu, Aguonele
Jau dejau recepta i Saldzius receptus su nuotraukomis, bet idesiu ir cia, jei jau Keksu tema
Marmurinis kondensuoto pieno keksas ![]() 200 gr. minkšto sviesto 190 gr. miltų 3/4 a.š. kepimo miltelių 50 gr. cukraus 1/2 a.š. vanilinio cukraus 1/2 a.š. druskos 3 v.š. kakavos 2/3 indelio saldinto kondensuoto pieno 3 kiaušiniai Cukrų, vanilinį cukrų, druską ir minkštą sviestą išplakti mikseriu iki purumo (2-3 min.). Supilti kondensuotą pieną, išmaišyti iki vientisos masės. Įmaišyti išplaktus kiaušinius. Padalinti masę per pusę. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais. Padalinti miltus per pusę ir į vieną pusę įmaišyti kakavą. Suberti miltus į tešlas - su kakava į vieną tešlos pusę, paprastus į kitą. Viską gerai išmaišyti. Kekso formą iškloti kepimo popieriumi. Supilti baltą tešlą, ant viršaus kakavinę ir šiek tiek pamaišyti (giliau, kad susimaišytu balta ir kakavinė tešlos). Kepti iki 170 C ikaitintoje orkaitėje apie 1 val. Skanaus! P.S. Neapsakomai skanus, šlapias ir purus keksas! QUOTE(Nova @ 2010 06 16, 13:36) Jau dejau recepta i Saldzius receptus su nuotraukomis, bet idesiu ir cia, jei jau Keksu tema P.S. Neapsakomai skanus, šlapias ir purus keksas! Ačiū už paprastą, skanų, naudingą receptą
Nova keksas atrodo pribloskianciai
![]() negaliu ideti as staciu nuotrauku, labai dideles gaunas, tad kas norit pjuvi matyti spauskit cia ir tik parasius si posta pastebejau jog tu ne marmurini kepei o kondeensuoto pieno keksa padarei marmuriniu
QUOTE(aguonele @ 2010 06 17, 09:35) Nova keksas atrodo pribloskianciai ir tik parasius si posta pastebejau jog tu ne marmurini kepei o kondeensuoto pieno keksa padarei marmuriniu Aguonele,aciu. As ir pas tave maciau ta keksa
Sveikos kepejeles
keksiukus su popiereliais kepti jau ismokau, tiksliau isbandziau, tai dabar labai noriu dukrytes gimtadienio proga juos ir graziai papuosti QUOTE(skyeyes @ 2010 06 17, 23:53) Sveikos kepejeles keksiukus su popiereliais kepti jau ismokau, tiksliau isbandziau, tai dabar labai noriu dukrytes gimtadienio proga juos ir graziai papuosti Uzeikit i sita supermamu tema: Glajai As dar ne vieno nebandziau, nes pradedanti kepeja esu QUOTE(miss_candy @ 2010 06 18, 09:28) Uzeikit i sita supermamu tema: Glajai As dar ne vieno nebandziau, nes pradedanti kepeja esu Aciu QUOTE(Nova @ 2010 06 16, 14:36) Jau dejau recepta i Saldzius receptus su nuotraukomis, bet idesiu ir cia, jei jau Keksu tema Marmurinis kondensuoto pieno keksas 200 gr. minkšto sviesto 190 gr. miltų 3/4 a.š. kepimo miltelių 50 gr. cukraus 1/2 a.š. vanilinio cukraus 1/2 a.š. druskos 3 v.š. kakavos 2/3 indelio saldinto kondensuoto pieno 3 kiaušiniai Cukrų, vanilinį cukrų, druską ir minkštą sviestą išplakti mikseriu iki purumo (2-3 min.). Supilti kondensuotą pieną, išmaišyti iki vientisos masės. Įmaišyti išplaktus kiaušinius. Padalinti masę per pusę. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais. Padalinti miltus per pusę ir į vieną pusę įmaišyti kakavą. Suberti miltus į tešlas - su kakava į vieną tešlos pusę, paprastus į kitą. Viską gerai išmaišyti. Kekso formą iškloti kepimo popieriumi. Supilti baltą tešlą, ant viršaus kakavinę ir šiek tiek pamaišyti (giliau, kad susimaišytu balta ir kakavinė tešlos). Kepti iki 170 C ikaitintoje orkaitėje apie 1 val. Skanaus! P.S. Neapsakomai skanus, šlapias ir purus keksas! Kepiau ir as
Parodau savo joniniu keksiukus
![]() Situ keksiuku tesla pati paprasciausia (miltai, cukrus, sviestas, vanilinis cukrus, kiausinis ir saukstelis kepimo milteliu). Glajus pirktinis man issiliejo besildant mikrobangej, nors laikiausi instrukcijos ![]() O cia i ta pacia tesla idejau svieziu braskiu. Man sitie skanesni keksiukai, nes lengvesni
sveikos, kiepiau pirma karta gyvenime keksiukus, be jokiu "pribambasu". norejau pabandyt kaip iseis, ir ka Jus galvojat dingo per 10 min!!!!!
dabar jau ziuresiu sunkesni koki varianta
Graikijoje valgiau labai skanų keksą, gal kas žinote kaip jį pagaminti?
QUOTE(Miledi.N @ 2010 06 28, 10:40) QUOTE(Miledi.N @ 2010 06 28, 13:58) tai nejuokinkit voverių (čia toks posakis). O jei rimtai - prašom apibūdint bent keliais sakiniais jo išvaizdą, skonį, spalvą, kvapą, struktūrą ar dar ką atsimenate, nes mes pastarosiomis dienomis Graikijoje keksų nevalgę galim ir nepataikyt patart kaip to gardėsio ieškot QUOTE(Renatina @ 2010 06 28, 13:31) tai nejuokinkit voverių (čia toks posakis). O jei rimtai - prašom apibūdint bent keliais sakiniais jo išvaizdą, skonį, spalvą, kvapą, struktūrą ar dar ką atsimenate, nes mes pastarosiomis dienomis Graikijoje keksų nevalgę galim ir nepataikyt patart kaip to gardėsio ieškot pagalvojau, jei kas buvo ir valgė, tai žinos apie ką kalbu keksas skanus, toks drėgnas, geltonos spalvos bet netoks kaip parduotuvinis. LT tokio neteko ragaut.. Nemokėsiu paaiškint
Sveikos. Gal kas kepate keksa duonkepeje ir turite koki recepta?
Aciu
Triksi26, lauksiu receptuko, bandysiu kepti ir ziuresime, kur "beda"
QUOTE(Bijuna @ 2010 06 28, 20:52) keksas: 4 kiausiniai 220 gr. sukraus 1.5 pak vanilio 1 ziups druskos 2 v.s. romo ( as piliau degtines) 1.5 citrinos sulciu 220 gr sviesto 450g. kvietiniu miltu 3.5 a.s kepimo milteliu 100gr razinu as dar dejau resutu, arba dziovintu ananasu. na o det viska pagal duonkepe, mano duonkepei is pradziu skystis o poto visa kita. Bijuna butinai prasyk kaip pavyko Papildyta: QUOTE(Nerytė @ 2010 06 27, 22:27) QUOTE(Gazelė @ 2010 06 12, 15:51) Tokius spalvotus popieriukus aš pirkau Klaipėdoje (parduotuvėje kur prekės barams ir restoranams) Kokioje čia vietoje? Ir kiek vnt.? kokia kaina? QUOTE(Jolančiukė @ 2010 06 13, 22:39) Aš vakar kepiau pirmą kartą keksiukus sesutės gimtadieniui, gavosi super Aš visad kepu Beatos keksiukus. Tik įdarai, jogurtai vis kitokie, tai ir keksiukai vis skirtingi. Dabar žiūriu temoj pilna receptų - reiks bandyti. O kokį glajų ant viršaus dėti, kad būtų greitai ir nesunkiai paruošiamas? Aš visad užmetu tokių papuošimų ant keksiuko, bet norisi kremo.
Siam ilgajam savaitgaliui kepiau jogurtinius keksiukus su sokolado gabaliukais:
![]() Kadangi tesla nebuvo labai tirsta, tai sokoladas biski sedo ant dugno Keksiukai atrode taip (tik keleta nepuostu palikau): ![]() O puosiau su sokolado ir sviesto glajumi bei apibarsciau kokoso drozlemis:
QUOTE(miss_candy @ 2010 07 05, 16:49) Siam ilgajam savaitgaliui kepiau jogurtinius keksiukus su sokolado gabaliukais: ![]() Kadangi tesla nebuvo labai tirsta, tai sokoladas biski sedo ant dugno Keksiukai atrode taip (tik keleta nepuostu palikau): ![]() O puosiau su sokolado ir sviesto glajumi bei apibarsciau kokoso drozlemis: ![]()
Kepiau pagal *Keila* receptuką
4 kiausiniai 1.5 stiklines cukraus 100 gr. sviesto 1 stlikline grietines 1 a.s. kepimo milteliu apie 2 stiklines miltu 2 a.s. kakavos ( siaip visada dedu nutela gerus 2 didelius saukstus) kiausinius issukti su cukrumi, ideti grietines, islydyti sviesta, ideti i mase, paskui kepimo milteliai ir miltai. Tesla turi buti grietines tirstumo. Padalinti tesla i dvi dalis. I viena ideti kakavos. Keksine iskloti kepimo popieriumi ir nuo vidurio pradeti: saukstas sviesios mases, ant virskaus tamsios, ir vel ant virsaus sviesios ir t.t. Kai baigiau pilti, su pagaliuku isilgai prabraukiau, ir gavosi grazus rastas.( kurio db nesimato, mes cukraus pudra uzdengia biggrin.gif ) Kepti 180 laipsniu apie 40 min. taip atrodo mano keksas Papildyta: kekso vidus
Gal kas zinote koki receptuka su medum
Barbaryta, labai graziai atrodo Jusu keksas
O as kepiau citrininius su aguonomis: ![]() vienus palikau be papuosimu, o kitus aptepiau su vanilinius varskes sureliu ir apibarsciau tortu papuosimais QUOTE(miss_candy @ 2010 07 11, 15:26) Barbaryta, labai graziai atrodo Jusu keksas O as kepiau citrininius su aguonomis: ![]() vienus palikau be papuosimu, o kitus aptepiau su vanilinius varskes sureliu ir apibarsciau tortu papuosimais hmmm koks grozis, o turbut koks skonissss reikes ir man iskept, bet kad poto kilogramai auga kaip ant mieliu QUOTE(Barbaryta @ 2010 07 11, 22:44) Labai skanus is tiesu
As tai beviltiska kulinare
Tai dabar neapsisprendziu, arba susinervinu ir susiperku visa reikalinga inventoriu, t.y.svarstykles, ml su kuo matuot ir normalias keksiuku formeles, arba spjaunu ir nuo siol valgom pirktinius "gardesius" http://public.fotki.com/solveigux/keksiukai/ QUOTE(soledada @ 2010 07 12, 20:48) As tai beviltiska kulinare Tai dabar neapsisprendziu, arba susinervinu ir susiperku visa reikalinga inventoriu, t.y.svarstykles, ml su kuo matuot ir normalias keksiuku formeles, arba spjaunu ir nuo siol valgom pirktinius "gardesius" http://public.fotki.com/solveigux/keksiukai/ Oi, kiek mane nesekmiu yra virime ir kepime istike, kad net nenoriu prisiminti Butinai nusipirkit svarstykles arba tokius kausiukus matavimui po 100ml, 50 ml, 15 ml. Beje, ar jusu vyrykle elektrine ar dujine. Pas mociute kepiau keksiukus dujineje virykleje, tai visu keksiuku dugnai irgi sudege QUOTE(miss_candy @ 2010 07 12, 20:26) Oi, kiek mane nesekmiu yra virime ir kepime istike, kad net nenoriu prisiminti Butinai nusipirkit svarstykles arba tokius kausiukus matavimui po 100ml, 50 ml, 15 ml. Beje, ar jusu vyrykle elektrine ar dujine. Pas mociute kepiau keksiukus dujineje virykleje, tai visu keksiuku dugnai irgi sudege Dujine... Bet kepiau kitos rusies keksiukus is beatos knygos tai nesudege apacios. Kazkas tikrai buvo negerai teslai... Jau pasakiau saviskiui kad nieko nebekepsiu, kol neturesiu svarstykliu, tai manau kad greitai gausiu, nes jis megsta mano tas nesekmes
As tai net negaliu paziuret per tokius karscius i keksiukus ar kitokius pyragus...ir siaip kita karta darysiu puse porcijos, bo nera tiek valganciu...ir paciai kelis keksiukus suvalgius daugiau nebesinori..
Tai man vis keista, kai cia paskaitau, kad kiti keksus kepa.. QUOTE(skyeyes @ 2010 07 13, 01:56) As tai net negaliu paziuret per tokius karscius i keksiukus ar kitokius pyragus...ir siaip kita karta darysiu puse porcijos, bo nera tiek valganciu...ir paciai kelis keksiukus suvalgius daugiau nebesinori.. Tai man vis keista, kai cia paskaitau, kad kiti keksus kepa.. kai daug valganciu dziaugiesi, kad ir tuos du keksiukus gauni suvalgyti
Gal kuri provė apšvies, kokia orkaitės programa labiausiai tinka būtent keksiukams?
QUOTE(S.N.A.S @ 2010 07 14, 20:00) na nesijauciu profe, bet as kepu senoj dujines orkaitej pacioj auksciausioj skalej ( t.y. nr.8). Darbe kepiau keksiukus su vintiliatorium tik 175° orkaitej ir kuo puikiausiai iskepe. Cia individualiai man man rodos reikia ziureti. as po puses kepimo laiko visada paziuriu kaip tesla atrdo ir tada nusprendziu ar prisukti ugni ir t.t. na ir kad jau cia uzejau, tai vaisinu Mieliniais keksiukais su sokoladu
|