QUOTE(ziuzencija @ 2009 11 02, 14:09) Sveikos  pabandžiau išsikepti ir aš keksiukus pagal RiMami receptą skonio gavosi gero bet ne tokie kokie turėtu but lyg ir iškilo bet vidus kazkoks keistas atrodo kad neiškiles butu nezinau ar permaišiau ar kepimo milteliu per mazai idejau jei viska darei pagal recepta 9turiu galvoje kiekius) tai turejo iskilti... o jei vidus neiskepes tai gal peraukstoj temp kepei, kad virsus parudavo , o vidus neiskepe? cia tik mano pamastymai
Aš tai ir noriu pasidžaiugt Nerytės citrininiais aguoniniais keksiukais - labai skanūs, purūs ir t.t. Aš ir bandžiau ir su citrina ir su apelsinais. Superiniai jie  O ypač man jie skanūs mini mini keksiukų formytėse, tokie vieno kąsnio, tai gaunasi net skaniau nei koks sausainis Ačiū už receptuką
QUOTE(davija @ 2009 11 02, 18:16) Aš tai ir noriu pasidžaiugt Nerytės citrininiais aguoniniais keksiukais - labai skanūs, purūs ir t.t. Aš ir bandžiau ir su citrina ir su apelsinais. Superiniai jie  O ypač man jie skanūs mini mini keksiukų formytėse, tokie vieno kąsnio, tai gaunasi net skaniau nei koks sausainis Ačiū už receptuką   dziaugiuosi, kad patiko! ner uz ka  Skanaus
sirdelle
2009 11 02, 22:02
Sveikutes kepejeles,as tai ateinu su tokiu klausimu,kur galima nusipirkti keksiukam kepimo formeliu popieriniu,kiek aplaksciau neradau.
JOLKA999
2009 11 02, 22:08
QUOTE(sirdelle @ 2009 11 02, 21:02) Sveikutes kepejeles,as tai ateinu su tokiu klausimu,kur galima nusipirkti keksiukam kepimo formeliu popieriniu,kiek aplaksciau neradau. AS PERKU IKI PARDUOTUVEJ.
Linusikas77
2009 11 03, 14:35
QUOTE(sirdelle @ 2009 11 02, 22:02) Sveikutes kepejeles,as tai ateinu su tokiu klausimu,kur galima nusipirkti keksiukam kepimo formeliu popieriniu,kiek aplaksciau neradau. vilniuje yra tokia firma "LUDONA" ji prekiauja visomis pakavimo priemonėmis aš perku pas juos Vilkpedės gatveje Nr.10 ten toks kaip kioskelis prie ivažiavimo i teritorija(toje teritorijoje daug visokiu firmu) ten yra 4 rusiu ir visai pigios 120vnt tik 1,44 LT
QUOTE(sirdelle @ 2009 11 02, 22:02) Sveikutes kepejeles,as tai ateinu su tokiu klausimu,kur galima nusipirkti keksiukam kepimo formeliu popieriniu,kiek aplaksciau neradau. as kai buvau LT irgi pirkau IKI parduotuvej, dezutei, spalvoti popieriniai krepseliai, man rodos ju ten 100 arbas 150 buvo
sirdelle
2009 11 04, 09:43
Aciu uz info bandysiu ieskoti
Bandyk, bandyk  jų yra dar Domoextra, THomas Philips, rimi ir pan.. kai vienoj vietoj atrasi, tai tada ir kitose už akių klius
Burtininke
2009 11 05, 20:01
Ir aš šiandien išbandžiau Nerytės ,,Citrininius keksiukus su aguonomis" Galiu pasakyt, kad tikrai labai labai skanūs keksiukai  Abi dukrytės valgo net ausys linksta Šie keksiukai bus tikrai kepami Kalėdų stalui Ačiū Nerytei už šį puikų receptą  Kepiau silikoninėj formoj, tai niekuo netepiau
Dziaugiuosi, kad patiko
sirdelle
2009 11 07, 20:28
Radau ir as pagaliau nusipirkti formeliu Stai mano kepiniai
aguonele
2009 11 08, 10:40
QUOTE(sirdelle @ 2009 11 07, 19:28) Stai mano kepiniai a receptas kur
O as artejant Kaledoms iskepiau Imbierini keksa su dz. vaisiais receptas
Sveikos, gal kas padesit pries pora dienu, narsydama internete maciau kekso su obuoliais ir aplieto karamele nuotrauka, bet tada neissisaugojau recepto. Siandien norejau ji issikepti ir neberandu O taip graziai atrode ta karamele ant kekso, kad sedziu, ieskau ir jokio kito kekso kept nenoriu  .
aguonele
2009 11 08, 22:30
QUOTE(future @ 2009 11 08, 20:13) Sveikos, gal kas padesit pirmas kas man sove i galva , tai sis Miseles keksas , tikiuos ir ieskojai sito
sirdelle
2009 11 09, 09:44
QUOTE(sirdelle @ 2009 11 07, 19:28) Radau ir as pagaliau nusipirkti formeliu Stai mano kepiniai  Sokoladiniai keksiukai 250g miltu 1/2 saukstelio kepimo milteliu ziupsnelis druskos 100g sokolado saukstelis vanilinio cukraus 125g sviesto 150g cukraus 2 kiausinai 125g grietines Miltus,kepimo miltelius ir druska sumaisyti kartu. Istirpinti sokolada vandens voneleje ir pagardinti vaniliniu cukrumi,truputeli pravesinti. Kambario temperaturos sviesta,cukru, suplaksi kol taps vientisa mase. Tada ideti kiausinius ir istirpinta sokolada. Berti miltus pakaitomis su grietine. Gauta mase sudeti i formeles ir kepti 180C temperaturoje 15-20 min. Papuosti sokoladu,riesutais,uogom ir t.t....
aguonele
2009 11 09, 16:21
Morku & sokolado keksiukai 200 g smulkiai tarkuotu morku 100 g tamsaus sokolado 150 g minksto sviesto 180 g cukraus 3 kiausiniai 50 g maltu migdolu 200 g miltu 1 a.s. kepimo milteliu > Sviesta issukti su cukrumi ir keliom kruopelem druskos iki purios mases, imaisyti po viena kiausinius. > Morkas, sokolada( galima tarkuoti ir deti i mase, as istirpinau ir imaisiau) bei migdolus imaisyti is leto i sviesto mase. >miltus sumaisyti su kepimo milteliais ir isijoti i mase. >kepti 170° ~ 25 min (vis patikrinti mediniu pagaliuku). Skanaus
QUOTE(aguonele @ 2009 11 09, 16:21) Morku & sokolado keksiukai  kaip noreciau
mergyte83
2009 11 09, 16:32
Kokie keksiukai visu skanus  taip uzsinorejau dabar visu...
QUOTE(aguonele @ 2009 11 08, 23:30) pirmas kas man sove i galva , tai sis Miseles keksas , tikiuos ir ieskojai sito  Aciu, sitas
Atsinesu dar viena labai skanu, verta demesio keksa Dvispalvis keksas receptas
QUOTE(Nerytė @ 2009 11 22, 22:34) Atsinesu dar viena labai skanu, verta demesio keksa
Dvispalvis keksas
Gerulis keksiukas.
aguonele
2009 11 24, 16:56
nezinau kaip pavadinti savo pyraga ir kur recepta ikelti  pamaniau jog kazkas panasaus i Nerytes dvispalvi keksa, tai imesiu cia Marmurinis rudens pyragas (keksas) > 250 g minksto sviesto > 200 g cukraus > 1 pak.vanilinio cukraus (10g) > 4 kiausiniai > 375 g miltu > 1 a.s. kepimo milteliu > 100 g nougat mases > 4 v.s. pieno svista issukti iki baltos purios mases su cukrumi ir van.cukrumi.Po viena iplakti kiausinius. Miltus sumaisytus su kepimo milteliais atsargiai imaisyti i kiausiniu& sviesto mase. Nougato mase kartu su pienu pasildyti kol bus viena mase. 1/3 baltos mases atideti i sali, i ja imaisyti nougata. I kepimo inda deti balta mase, ant jos ruda ir viska dar pagaliuku ismaisyti. labai skanus pyragas, man svarbiausia kad gaunas dregnas
labai apetitnas keksas
~♥KaipTaiKaip♥~
2009 11 24, 18:47
O kas ta nougat masė
Aguonele o jei nedeciau tos mases ar iseitu  ir kiek mazdaug laiko kepei ir kokia didumo formele aciu
aguonele
2009 11 24, 20:03
aciu visoms QUOTE(Linsta @ 2009 11 24, 17:53) Aguonele o jei nedeciau tos mases ar iseitu  ir kiek mazdaug laiko kepei ir kokia didumo formele aciu  na ir ziopla esu  siaip visas receptas tinka 30 cm ilgio formai, as dariau is puses normos ,kad tilptu i mazesne forma (esu prisipirkus vaikisku kepimo formu  ) ir kepiau 40 min kokioj 180°. visa kita laika reikia ziureti su pagaliuku kuo butu galima pakeisti nougat mase nezinau, karta esu darius tik su kakava, tai man per kartu buvo  zinai kuo keisciau  ogi imaisyciau nutellos  turi kuo puikiausiai gautis . na o nougat mase yra cituoju" Nuga konditerijos gaminys iš plaktų kiaušinių baltymų ar kitų putojančių priedų su karamelės sirupu, pridedant skrudintų riešutų ir kitų priedų." o buna pirkti ju tokuos pvz.pakeliuose
QUOTE(aguonele @ 2009 11 24, 16:56) Marmurinis rudens pyragas (keksas)  koks gražuolis
aguonele
2009 11 24, 21:53
aciu
Gal kas turit kekso recepta su jogurtu? Buciau labai dekinga
laimingai istekejusi
2009 11 25, 09:33
sveikutes, ar galima keksiukus kepti tiesiog tuose popieriniuose indeliuose? ar butinai reik deti i metalines ar kitokias formeles?? pirma karta kepiau tik popieriniuose - dalis pradejo begti,gal kazka ne taip padariau?? aciu is anksto uz patarimus marmuriniai keksai super
aguonele
2009 11 25, 09:34
QUOTE(laimingai istekejusi @ 2009 11 25, 08:33) pirma karta kepiau tik popieriniuose - dalis pradejo begti,gal kazka ne taip padariau?? na as turiu begale silikoniniu, bet zinau kad noritn kepti popierinese, reikia sudeti kelias popierines kad butu stabiliau ir tik tada kepti
Vikucce
2009 11 25, 10:22
QUOTE(laimingai istekejusi @ 2009 11 25, 09:33) sveikutes, ar galima keksiukus kepti tiesiog tuose popieriniuose indeliuose? ar butinai reik deti i metalines ar kitokias formeles?? pirma karta kepiau tik popieriniuose - dalis pradejo begti,gal kazka ne taip padariau?? aciu is anksto uz patarimus marmuriniai keksai super  Aš dažnai kepu tik popierinėse, kai noriu daugiau iškepti, pridedu popierinių pilną skardą, nes metalinių ir silikoninių per mažai turiu Tik jei nestoros tos popierinės formelės, aš dedu jas dvi iškart, nes viena per minkšta ir tikrai iš jos tešla spėja išbegti, o iš 2 - ne
Linusikas77
2009 11 25, 12:40
QUOTE(laimingai istekejusi @ 2009 11 25, 09:33) sveikutes, ar galima keksiukus kepti tiesiog tuose popieriniuose indeliuose? ar butinai reik deti i metalines ar kitokias formeles?? pirma karta kepiau tik popieriniuose - dalis pradejo begti,gal kazka ne taip padariau?? aciu is anksto uz patarimus marmuriniai keksai super  visalaik kepu tik popirinese ir niekada niekas neišbego, per daug tešlos pripilei todel kepant pradejo kilti ir bėgti , o popieriniu formu po dvi irgi nededu užtenka man vienos
Vikucce
2009 11 25, 13:35
QUOTE(ziuzencija @ 2009 11 25, 12:40) visalaik kepu tik popirinese ir niekada niekas neišbego, per daug tešlos pripilei todel kepant pradejo kilti ir bėgti , o popieriniu formu po dvi irgi nededu užtenka man vienos  Geras formeles turi  mano tai tikrai plonos jos iš Domo Extra paskutinės buvo, tai su 1 niekaip butu  nu nebent net iki pusės tešlos nedadėčiau
Linusikas77
2009 11 25, 14:45
QUOTE(Vikucce @ 2009 11 25, 13:35) Geras formeles turi  mano tai tikrai plonos jos iš Domo Extra paskutinės buvo, tai su 1 niekaip butu  nu nebent net iki pusės tešlos nedadėčiau  paprastos popierinės formelės pirkau vilkpedes gatvej, Vilniuje, pradžioje ir aš dejau dvi, o paskui ziuriu kad pakanka ir vienos
as visad kepu formelese, nes keleta nuotrauku maciau kai kepa tik popierinese tai keksiukai tokie be formos buna
Vikucce
2009 11 25, 18:38
QUOTE(Nerytė @ 2009 11 25, 16:19) as visad kepu formelese, nes keleta nuotrauku maciau kai kepa tik popierinese tai keksiukai tokie be formos buna  Mano tai su forma būna  tik tokie platesni, o ne aukšti ir siauri
QUOTE(bonza @ 2009 11 25, 00:20) Gal kas turit kekso recepta su jogurtu? Buciau labai dekinga  reikia ieškot receptuko pirmame puslapyje, vieną radau: http://beatosvirtuve.blogspot.com/2009/04/...s-gyvenimo.htmlo kodėl ieškot su jogurtu man ir geriausia keksiukus kept silikoninėse kepimo formikėse
QUOTE(davija @ 2009 11 25, 18:52) reikia ieškot receptuko pirmame puslapyje, vieną radau: http://beatosvirtuve.blogspot.com/2009/04/...s-gyvenimo.htmlo kodėl ieškot su jogurtu man ir geriausia keksiukus kept silikoninėse kepimo formikėse  dekui  Vyras parnese jogurto dideli indeli, nu nelabai as jo noriu, o dar be priedu, galvoju geriau koki keksa iskepciau
Kepiau siandien Nerytes keksiukus su aguonomis ir citrinomis.Skonis geras,bet kazkokie jie sunkus ir slapi gavosi  Nors laikiausi recepturos ir viso kito.... Gal jie skirti kepti tik mazose popierinese formytese? As kepiau silikoninej formoj,kur didesni keksiukai.
aguonele
2009 11 26, 20:01
QUOTE(rasa32 @ 2009 11 26, 18:05) Kepiau siandien Nerytes keksiukus su aguonomis ir citrinomis.Skonis geras,bet kazkokie jie sunkus ir slapi gavosi  Nors laikiausi recepturos ir viso kito.... as esu kepus ir mazus keksus ir viena dideli, niekad nesigaudavo sunkus  gal per mazai kepimo milteliu dejai ir neiskilo gerai  sunku net pasakyti, o gal permaisei tesla? as nesvarbu kokius keksus ar pyragus darau, visada isijotus miltus sujungiu sluotele arba saukstu su mase.
aguonele
2009 11 26, 20:53
Purus citrininis keksas  * 125 g minksto sviesto * 125 g cukraus * 2 kiausiniai * 1 a.s. kepimo milteliu * 65 g miltu * 60 g krakmolo * 1 citrina (zievele & sultys) Sviesta plakti su cukrumi iki purios mases apie 4 min. Imusti kiausinius,po kiekvieno gerai isplakant bei imaisyti citrinos zievele. Miltus, krakmola bei kepimo miltelius sumaisyti ir isijoti i sviesto mase, gerai sluotele sujungiant. deti i kepimo forma ar keksiuku formles ir pasauti i ikaitinta orkaite 180° 30 min. na ziureti mediniu pagaliuku vis. Paausinti, isimti is formos ir tada aplieti citrinos sultimis sumaisytomis su cukraus pudra. skanaus P.S. maniau jog nemegstu citrininiu kepiniu  bet kai pamaciau si recepta, orejau isbandyti ir nenusivyliau. nuo syrupo igauna toki sunkuma, bet ta rugstele su saldumu pasaka
QUOTE(rasa32 @ 2009 11 26, 19:05) Kepiau siandien Nerytes keksiukus su aguonomis ir citrinomis.Skonis geras,bet kazkokie jie sunkus ir slapi gavosi  Nors laikiausi recepturos ir viso kito.... Gal jie skirti kepti tik mazose popierinese formytese? As kepiau silikoninej formoj,kur didesni keksiukai.  sunku pasakyti ka ne taip padarei... nes kiek merginu kepe visos gyre... aguonele, labai skaniai atrodo kekesas  as labai megstu citrininius kepinius
[quote=aguonele,2009 11 26, 21:53] Purus citrininis keksas Aguonele  -nuostabus keksiukas
Gal klausimas ir nuskambės kvailai, bet paaiškinkit man prašau ką reiškia "minkštas sviestas"? Jis turbūt palaikytas kambario temperatūroj, o ne ištirpintas? Ir dar - ką daryt, kad iškepes keksas nesubliukštų? Atrodo du kartus kepiau taip pat, bet vienąkart viskas gavosi puikiai, o antrąkart - sukrito...
aguonele
2009 11 27, 11:37
Minkstas sviestas tai yra kambario temperaturos sviestas  as is vakaro pasilieku issiemus .. na o keksus bedarant negalima permaisyti, kitaip jie subliuska.
Labai skaniai atrodo aguoneles ''Purus citrininis keksas'', butinai isikepsiu  aciu
Idesiu ir as kekso receptuka, lyg tokio pavadinimo ir neuztikau, o jei jau toks receptukas buvo, tada atsiprasau uz pasikartojima  Bet tikrai labai skanus keksiukas, kartais brolius tik taip i svecius prisivilioju Receptukas: Keksas su riesutais170 g sviesto 170 g cukraus ziupsnelis druskos 4 kiausiniai 125 g maltu lazdyno riesutu 85 g miltu puse saukstelio kepimo milteliu 100 g sokolado Sviesta sutrinti (nelydita) su cukrumi ir druska, po viena imusti kiausini ir viska gerai ismaisyti. Riesutus, miltus bei kepimo miltelius sumaisyti ir po sauksta berti i tesla (nors siaip galima ir po daugiau, kad tik veliau gerai issimaisytu) ir viska ismaisyti. sviestu istepti kepimo forma (as kepu kepimo forma - meskuti, tokia nlb gili ir nlb didele, bet jei vyras vienas valgo, tai jam 2-3 dienom uztenka) Tesla sukresti (nes ji tokia skystoka gaunasi), islyginti virsu ir i ikaitinta orkaite. kepti apie 50 min, siaip recepte raso 175 temp., bet pas mane kai dujine nerodo tu laipsniu, tai as su mediniu pagaliuku pabadau, ir kai teslos ant jo nelieka isimu. as keksa is formos is karto isimu, nors raso, kad reikia palaukti kol atves. aplieju istirpintu sokoladu, dar galima lazdino riesutu ant virsaus uzdeti. Man asmeniskai skaniausias siltas, bet bernai ir salta gerai kerta Skanaus!
|
|