Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Keksai ir keksiukai
Supermamų klubas > Mūsų namai > Kulinarinės idėjos > Saldumynai
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
Nerytė
QUOTE(ziuzencija @ 2009 11 02, 14:09)
Sveikos  4u.gif pabandžiau išsikepti  ir aš keksiukus pagal RiMami receptą skonio gavosi gero bet ne tokie kokie turėtu but lyg ir iškilo bet vidus kazkoks keistas atrodo kad neiškiles butu nezinau ar permaišiau ar kepimo milteliu per mazai idejau
*

jei viska darei pagal recepta 9turiu galvoje kiekius) tai turejo iskilti... o jei vidus neiskepes tai gal peraukstoj temp kepei, kad virsus parudavo , o vidus neiskepe? cia tik mano pamastymai ax.gif
davija
Aš tai ir noriu pasidžaiugt Nerytės citrininiais aguoniniais keksiukais - labai skanūs, purūs ir t.t. Aš ir bandžiau ir su citrina ir su apelsinais. Superiniai jie bigsmile.gif thumbup.gif O ypač man jie skanūs mini mini keksiukų formytėse, tokie vieno kąsnio, tai gaunasi net skaniau nei koks sausainis mirksiukas.gif

Ačiū už receptuką 4u.gif
Nerytė
QUOTE(davija @ 2009 11 02, 18:16)
Aš tai ir noriu pasidžaiugt Nerytės citrininiais aguoniniais keksiukais - labai skanūs, purūs ir t.t. Aš ir bandžiau ir su citrina ir su apelsinais. Superiniai jie bigsmile.gif  thumbup.gif O ypač man jie skanūs mini mini keksiukų formytėse, tokie vieno kąsnio, tai gaunasi net skaniau nei koks sausainis mirksiukas.gif

Ačiū už receptuką 4u.gif
*

bigsmile.gif dziaugiuosi, kad patiko!

ner uz ka wink.gif Skanaus 4u.gif
sirdelle
Sveikutes kepejeles,as tai ateinu su tokiu klausimu,kur galima nusipirkti keksiukam kepimo formeliu popieriniu,kiek aplaksciau neradau.
JOLKA999
QUOTE(sirdelle @ 2009 11 02, 21:02)
Sveikutes kepejeles,as tai ateinu su tokiu klausimu,kur galima nusipirkti keksiukam kepimo formeliu popieriniu,kiek aplaksciau neradau.
*

AS PERKU IKI PARDUOTUVEJ.
Linusikas77
QUOTE(sirdelle @ 2009 11 02, 22:02)
*

vilniuje yra tokia firma "LUDONA" ji prekiauja visomis pakavimo priemonėmis aš perku pas juos Vilkpedės gatveje Nr.10 ten toks kaip kioskelis prie ivažiavimo i teritorija(toje teritorijoje daug visokiu firmu) ten yra 4 rusiu ir visai pigios 120vnt tik 1,44 LT
Nerytė
QUOTE(sirdelle @ 2009 11 02, 22:02)
*

as kai buvau LT irgi pirkau IKI parduotuvej, dezutei, spalvoti popieriniai krepseliai, man rodos ju ten 100 arbas 150 buvo ax.gif
sirdelle
Aciu uz info bandysiu ieskoti mirksiukas.gif
davija
Bandyk, bandyk mirksiukas.gif jų yra dar Domoextra, THomas Philips, rimi ir pan.. kai vienoj vietoj atrasi, tai tada ir kitose už akių klius tongue.gif
Burtininke
Ir aš šiandien išbandžiau Nerytės ,,Citrininius keksiukus su aguonomis" thumbup.gif
Galiu pasakyt, kad tikrai labai labai skanūs keksiukai thumbup.gif Abi dukrytės valgo net ausys linksta lotuliukas.gif
Šie keksiukai bus tikrai kepami Kalėdų stalui wub.gif

Ačiū Nerytei už šį puikų receptą 4u.gif

user posted image

Kepiau silikoninėj formoj, tai niekuo netepiau smile.gif
Nerytė
Dziaugiuosi, kad patiko wub.gif
sirdelle
Radau ir as pagaliau nusipirkti formeliu
Stai mano kepiniai blush2.gif
user posted image
aguonele
QUOTE(sirdelle @ 2009 11 07, 19:28)
*

a receptas kur g.gif
Nerytė
O as artejant Kaledoms iskepiau Imbierini keksa su dz. vaisiais wub.gif

user posted image

receptas
future
Sveikos,

gal kas padesit 4u.gif

pries pora dienu, narsydama internete maciau kekso su obuoliais ir aplieto karamele nuotrauka, bet tada neissisaugojau recepto. Siandien norejau ji issikepti ir neberandu cray.gif
O taip graziai atrode ta karamele ant kekso, kad sedziu, ieskau ir jokio kito kekso kept nenoriu doh.gif .
aguonele
QUOTE(future @ 2009 11 08, 20:13)
Sveikos,

gal kas padesit  4u.gif
*

pirmas kas man sove i galva , tai sis Miseles keksas , tikiuos ir ieskojai sito 4u.gif
sirdelle
QUOTE(sirdelle @ 2009 11 07, 19:28)
Radau ir as pagaliau nusipirkti formeliu
user posted image
*

Sokoladiniai keksiukai

250g miltu
1/2 saukstelio kepimo milteliu
ziupsnelis druskos
100g sokolado
saukstelis vanilinio cukraus
125g sviesto
150g cukraus
2 kiausinai
125g grietines

Miltus,kepimo miltelius ir druska sumaisyti kartu.
Istirpinti sokolada vandens voneleje ir pagardinti vaniliniu cukrumi,truputeli pravesinti.
Kambario temperaturos sviesta,cukru, suplaksi kol taps vientisa mase.
Tada ideti kiausinius ir istirpinta sokolada.
Berti miltus pakaitomis su grietine.
Gauta mase sudeti i formeles ir kepti 180C temperaturoje 15-20 min.
Papuosti sokoladu,riesutais,uogom ir t.t....
aguonele
Morku & sokolado keksiukai

user posted image

200 g smulkiai tarkuotu morku
100 g tamsaus sokolado
150 g minksto sviesto
180 g cukraus
3 kiausiniai
50 g maltu migdolu
200 g miltu
1 a.s. kepimo milteliu

> Sviesta issukti su cukrumi ir keliom kruopelem druskos iki purios mases, imaisyti po viena kiausinius.
> Morkas, sokolada( galima tarkuoti ir deti i mase, as istirpinau ir imaisiau) bei migdolus imaisyti is leto i sviesto mase.
>miltus sumaisyti su kepimo milteliais ir isijoti i mase.
>kepti 170° ~ 25 min (vis patikrinti mediniu pagaliuku). Skanaus 4u.gif
Nerytė
QUOTE(aguonele @ 2009 11 09, 16:21)
Morku & sokolado keksiukai
*

bigsmile.gif kaip noreciau
mergyte83
Kokie keksiukai visu skanus thumbup.gif taip uzsinorejau dabar visu...
future
QUOTE(aguonele @ 2009 11 08, 23:30)
pirmas kas man sove i galva , tai sis Miseles keksas , tikiuos ir ieskojai sito  4u.gif
*

Aciu, sitas smile.gif
Nerytė
Atsinesu dar viena labai skanu, verta demesio keksa

Dvispalvis keksas

user posted image

receptas
MeGu
QUOTE(Nerytė @ 2009 11 22, 22:34)
Atsinesu dar viena labai skanu, verta demesio keksa

Dvispalvis keksas

user posted image

Gerulis keksiukas.
aguonele
nezinau kaip pavadinti savo pyraga ir kur recepta ikelti g.gif pamaniau jog kazkas panasaus i Nerytes dvispalvi keksa, tai imesiu cia mirksiukas.gif

Marmurinis rudens pyragas (keksas)

user posted image

> 250 g minksto sviesto
> 200 g cukraus
> 1 pak.vanilinio cukraus (10g)
> 4 kiausiniai
> 375 g miltu
> 1 a.s. kepimo milteliu
> 100 g nougat mases
> 4 v.s. pieno

svista issukti iki baltos purios mases su cukrumi ir van.cukrumi.Po viena iplakti kiausinius. Miltus sumaisytus su kepimo milteliais atsargiai imaisyti i kiausiniu& sviesto mase.
Nougato mase kartu su pienu pasildyti kol bus viena mase.
1/3 baltos mases atideti i sali, i ja imaisyti nougata.
I kepimo inda deti balta mase, ant jos ruda ir viska dar pagaliuku ismaisyti.
labai skanus pyragas, man svarbiausia kad gaunas dregnas 4u.gif
Nerytė
labai apetitnas keksas flirt.gif
~♥KaipTaiKaip♥~
O kas ta nougat masė g.gif
Linsta
Aguonele o jei nedeciau tos mases ar iseitu g.gif ir kiek mazdaug laiko kepei ir kokia didumo formele aciu bigsmile.gif
aguonele
aciu visoms 4u.gif 4u.gif
QUOTE(Linsta @ 2009 11 24, 17:53)
Aguonele o jei nedeciau tos mases ar iseitu g.gif ir kiek mazdaug laiko kepei ir kokia didumo formele aciu bigsmile.gif
*

na ir ziopla esu doh.gif siaip visas receptas tinka 30 cm ilgio formai, as dariau is puses normos ,kad tilptu i mazesne forma (esu prisipirkus vaikisku kepimo formu user posted image) ir kepiau 40 min kokioj 180°. visa kita laika reikia ziureti su pagaliuku 4u.gif
kuo butu galima pakeisti nougat mase nezinau, karta esu darius tik su kakava, tai man per kartu buvo blush2.gif zinai kuo keisciau bigsmile.gif ogi imaisyciau nutellos thumbup.gif turi kuo puikiausiai gautis .

na o nougat mase yra cituoju" Nuga – konditerijos gaminys iš plaktų kiaušinių baltymų ar kitų putojančių priedų su karamelės sirupu, pridedant skrudintų riešutų ir kitų priedų."
o buna pirkti ju tokuos pvz.pakeliuose
user posted image
daivaP
QUOTE(aguonele @ 2009 11 24, 16:56)
Marmurinis rudens pyragas (keksas)

bigsmile.gif koks gražuolis bigsmile.gif
aguonele
aciu 4u.gif
bonza
Gal kas turit kekso recepta su jogurtu? Buciau labai dekinga 4u.gif
laimingai istekejusi
sveikutes,

ar galima keksiukus kepti tiesiog tuose popieriniuose indeliuose?
ar butinai reik deti i metalines ar kitokias formeles??

pirma karta kepiau tik popieriniuose - dalis pradejo begti,gal kazka ne taip padariau??

aciu is anksto uz patarimus

marmuriniai keksai super smile.gif
aguonele
QUOTE(laimingai istekejusi @ 2009 11 25, 08:33)
pirma karta kepiau tik popieriniuose - dalis pradejo begti,gal kazka ne taip padariau??
*

na as turiu begale silikoniniu, bet zinau kad noritn kepti popierinese, reikia sudeti kelias popierines kad butu stabiliau ir tik tada kepti thumbup.gif
Vikucce
QUOTE(laimingai istekejusi @ 2009 11 25, 09:33)
sveikutes,

*

Aš dažnai kepu tik popierinėse, kai noriu daugiau iškepti, pridedu popierinių pilną skardą, nes metalinių ir silikoninių per mažai turiu doh.gif
Tik jei nestoros tos popierinės formelės, aš dedu jas dvi iškart, nes viena per minkšta ir tikrai iš jos tešla spėja išbegti, o iš 2 - ne thumbup.gif
Linusikas77
QUOTE(laimingai istekejusi @ 2009 11 25, 09:33)
sveikutes,

*

visalaik kepu tik popirinese ir niekada niekas neišbego, per daug tešlos pripilei todel kepant pradejo kilti ir bėgti , o popieriniu formu po dvi irgi nededu užtenka man vienos smile.gif
Vikucce
QUOTE(ziuzencija @ 2009 11 25, 12:40)
visalaik kepu tik popirinese ir niekada niekas neišbego, per daug tešlos pripilei todel kepant pradejo kilti ir bėgti , o popieriniu formu po dvi irgi nededu užtenka man vienos smile.gif
*

Geras formeles turi thumbup.gif mano tai tikrai plonos jos iš Domo Extra paskutinės buvo, tai su 1 niekaip butu doh.gif schmoll.gif nu nebent net iki pusės tešlos nedadėčiau lotuliukas.gif
Linusikas77
QUOTE(Vikucce @ 2009 11 25, 13:35)
Geras formeles turi thumbup.gif mano tai tikrai plonos jos iš Domo Extra paskutinės buvo, tai su 1 niekaip butu doh.gif  schmoll.gif nu nebent net iki pusės tešlos nedadėčiau lotuliukas.gif
*

paprastos popierinės formelės pirkau vilkpedes gatvej, Vilniuje, pradžioje ir aš dejau dvi, o paskui ziuriu kad pakanka ir vienos
Nerytė
as visad kepu formelese, nes keleta nuotrauku maciau kai kepa tik popierinese tai keksiukai tokie be formos buna ax.gif
Vikucce
QUOTE(Nerytė @ 2009 11 25, 16:19)
as visad kepu formelese, nes keleta nuotrauku maciau kai kepa tik popierinese tai keksiukai tokie be formos buna ax.gif
*

Mano tai su forma būna lotuliukas.gif tik tokie platesni, o ne aukšti ir siauri mirksiukas.gif
davija
QUOTE(bonza @ 2009 11 25, 00:20)
Gal kas turit kekso recepta su jogurtu? Buciau labai dekinga  4u.gif
*

reikia ieškot receptuko pirmame puslapyje, vieną radau:
http://beatosvirtuve.blogspot.com/2009/04/...s-gyvenimo.html

o kodėl ieškot su jogurtu g.gif

man ir geriausia keksiukus kept silikoninėse kepimo formikėse bigsmile.gif
bonza
QUOTE(davija @ 2009 11 25, 18:52)
reikia ieškot receptuko pirmame puslapyje, vieną radau:
http://beatosvirtuve.blogspot.com/2009/04/...s-gyvenimo.html

o kodėl ieškot su jogurtu g.gif

man ir geriausia keksiukus kept silikoninėse kepimo formikėse bigsmile.gif
*

dekui 4u.gif Vyras parnese jogurto dideli indeli, nu nelabai as jo noriu, o dar be priedu, galvoju geriau koki keksa iskepciau ax.gif
rasa32
Kepiau siandien Nerytes keksiukus su aguonomis ir citrinomis.Skonis geras,bet kazkokie jie sunkus ir slapi gavosi g.gif Nors laikiausi recepturos ir viso kito....

Gal jie skirti kepti tik mazose popierinese formytese?
As kepiau silikoninej formoj,kur didesni keksiukai.
aguonele
QUOTE(rasa32 @ 2009 11 26, 18:05)
Kepiau siandien Nerytes keksiukus su aguonomis ir citrinomis.Skonis geras,bet kazkokie jie sunkus ir slapi gavosi g.gif Nors laikiausi recepturos ir viso kito....
*

as esu kepus ir mazus keksus ir viena dideli, niekad nesigaudavo sunkus g.gif gal per mazai kepimo milteliu dejai ir neiskilo gerai g.gif sunku net pasakyti, o gal permaisei tesla? as nesvarbu kokius keksus ar pyragus darau, visada isijotus miltus sujungiu sluotele arba saukstu su mase.
aguonele
Purus citrininis keksas

user posted image

* 125 g minksto sviesto
* 125 g cukraus
* 2 kiausiniai
* 1 a.s. kepimo milteliu
* 65 g miltu
* 60 g krakmolo
* 1 citrina (zievele & sultys)

Sviesta plakti su cukrumi iki purios mases apie 4 min. Imusti kiausinius,po kiekvieno gerai isplakant bei imaisyti citrinos zievele. Miltus, krakmola bei kepimo miltelius sumaisyti ir isijoti i sviesto mase, gerai sluotele sujungiant. deti i kepimo forma ar keksiuku formles ir pasauti i ikaitinta orkaite 180° 30 min. na ziureti mediniu pagaliuku vis.
Paausinti, isimti is formos ir tada aplieti citrinos sultimis sumaisytomis su cukraus pudra. skanaus 4u.gif
P.S. maniau jog nemegstu citrininiu kepiniu doh.gif bet kai pamaciau si recepta, orejau isbandyti ir nenusivyliau. nuo syrupo igauna toki sunkuma, bet ta rugstele su saldumu pasaka wub.gif
Nerytė
QUOTE(rasa32 @ 2009 11 26, 19:05)

Gal jie skirti kepti tik mazose popierinese formytese?
As kepiau silikoninej formoj,kur didesni keksiukai.
*

g.gif sunku pasakyti ka ne taip padarei... nes kiek merginu kepe visos gyre... blush2.gif

aguonele, labai skaniai atrodo kekesas thumbup.gif as labai megstu citrininius kepinius wub.gif
regna
[quote=aguonele,2009 11 26, 21:53]
Purus citrininis keksas

Aguonele 4u.gif -nuostabus keksiukas 4u.gif 4u.gif
monday
Gal klausimas ir nuskambės kvailai, bet paaiškinkit man prašau ką reiškia "minkštas sviestas"? Jis turbūt palaikytas kambario temperatūroj, o ne ištirpintas? g.gif blush2.gif
Ir dar - ką daryt, kad iškepes keksas nesubliukštų? Atrodo du kartus kepiau taip pat, bet vienąkart viskas gavosi puikiai, o antrąkart - sukrito...
aguonele
Minkstas sviestas tai yra kambario temperaturos sviestas 4u.gif as is vakaro pasilieku issiemus ..
na o keksus bedarant negalima permaisyti, kitaip jie subliuska.
sann
Labai skaniai atrodo aguoneles ''Purus citrininis keksas'', butinai isikepsiu smile.gif aciu
Zvilka
Idesiu ir as kekso receptuka, lyg tokio pavadinimo ir neuztikau, o jei jau toks receptukas buvo, tada atsiprasau uz pasikartojima 4u.gif Bet tikrai labai skanus keksiukas, kartais brolius tik taip i svecius prisivilioju biggrin.gif
Receptukas:
Keksas su riesutais
170 g sviesto
170 g cukraus
ziupsnelis druskos
4 kiausiniai
125 g maltu lazdyno riesutu
85 g miltu
puse saukstelio kepimo milteliu
100 g sokolado

Sviesta sutrinti (nelydita) su cukrumi ir druska, po viena imusti kiausini ir viska gerai ismaisyti.
Riesutus, miltus bei kepimo miltelius sumaisyti ir po sauksta berti i tesla (nors siaip galima ir po daugiau, kad tik veliau gerai issimaisytu) ir viska ismaisyti. sviestu istepti kepimo forma (as kepu kepimo forma - meskuti, tokia nlb gili ir nlb didele, bet jei vyras vienas valgo, tai jam 2-3 dienom uztenka)
Tesla sukresti (nes ji tokia skystoka gaunasi), islyginti virsu ir i ikaitinta orkaite. kepti apie 50 min, siaip recepte raso 175 temp., bet pas mane kai dujine nerodo tu laipsniu, tai as su mediniu pagaliuku pabadau, ir kai teslos ant jo nelieka isimu.
as keksa is formos is karto isimu, nors raso, kad reikia palaukti kol atves. aplieju istirpintu sokoladu, dar galima lazdino riesutu ant virsaus uzdeti. Man asmeniskai skaniausias siltas, bet bernai ir salta gerai kerta lotuliukas.gif
Skanaus!
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.