Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Keksai ir keksiukai
Supermamų klubas > Mūsų namai > Kulinarinės idėjos > Saldumynai
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
aguonele
QUOTE(ryyd @ 2010 08 26, 13:52)
as tai kepu is tokios pacios  ax.gif  bet man net minciu nekilo, kad jei keksiukams, tai daugiau ar maziau miltu  g.gif  o gal tikrai reikia?
*

butent, tikrai nereikia nieko dadeti ar atimti mirksiukas.gif
vikka
Ačiū,mergaitės,už atsakymą. 4u.gif
simisimi84
QUOTE(Neila+69 @ 2010 08 21, 14:13)
sveikos, nusipirkau metaliniu keksiuku formeliu, ar galiu tesla pilti i juos tiesiai ar reikia spec popieriaus dar idet i vidu? jo neturiu  doh.gif  verysad.gif
kaip kazi reiktu daryt,kad nepriliptu keksiukai?
*

asdmeniškai aš kepu tiesiai metalinėse formelėse. pora puslapių atgal yra mano keksiukų foto, viskas gražiai išsiima. Juk tešla rieboka. man kaip tik popieriniai nepatinka, geriau paiimi ir valgai, nieko lupti nereikia smile.gif
S.N.A.S
QUOTE(dekoratyvine @ 2010 08 21, 20:21)
Dabar įsigijau silikoninę formą, tai nugrūdau metalines į kampą  irnesakyk.gif
*

o jei forma silikoninė, ta galima ir be popierėlių apsieit kaži? g.gif
popierėlių aš turiu, bet man labaiu norėtųs, kad keksiuko šonai (ne tik viršus) būtų paskrudę.. rolleyes.gif
pienia
QUOTE(S.N.A.S @ 2010 09 02, 16:38)
o jei forma silikoninė, ta galima ir be popierėlių apsieit kaži? g.gif
popierėlių aš turiu, bet man labaiu norėtųs, kad keksiuko šonai (ne tik viršus) būtų paskrudę.. rolleyes.gif
*

Taip galima. Labai graziai issoka smile.gif
SandraRupke
Kiek cia keksu ir keksiuku receptu blink.gif tikrai tokio kiekio nesitikejau. O dar kaip dauguma gundanciai atrodo wub.gif reiks ir man pradeti juos kepti smile.gif kazkaip visada kepdavau tik marmurini keksa, bet labai noriu isbandyti kepti mazus keksiukus. Formeliu turiu reikia tik kepti blush2.gif
S.N.A.S
Šiandien vėl n-tąjį kartą kepiau Rugiadėlė26 Negriukus keksiukus wub.gif Mano formelės metalinės, tad visad su popierėliais kepiau.. taip dariau ir šįkart, tik paskutinius du pyliau tiesiai į metalines formeles doh.gif pravalas juodas.. pirma nepatiko forma, nes kilo negražiai, antra neišsiėmė doh.gif
rasaru
Labas merginos, gal kuri darbštuolė galėtumėte padėti!? Daugelyje keksų receptų reikia išsukti sviestą su cukrumi iki purumo, baltumo. Kiek aš kankinuosi ir be rezultato. Net Bamix blenderis nepadaro, velia ir tiek. Su kuo išsukate? Tikiuosi, kad rankomis ir mediniu šaukštu - jau praeitis, yra lengvesnių patikimų būdų.Labai laukiu patarimo.
rekaliuke
QUOTE(rasaru @ 2010 09 03, 09:59)
Labas merginos, gal kuri darbštuolė galėtumėte padėti!? Daugelyje keksų receptų reikia išsukti sviestą su cukrumi iki purumo, baltumo. Kiek aš kankinuosi ir be rezultato. Net Bamix blenderis nepadaro, velia ir tiek. Su kuo išsukate? Tikiuosi, kad rankomis ir mediniu šaukštu - jau praeitis, yra lengvesnių patikimų būdų.Labai laukiu patarimo.
*

Mikseriu išplak mirksiukas.gif
Nerytė
QUOTE(rasaru @ 2010 09 03, 08:59)
*

turbut suki salta sviesta 4u.gif jei suksi kambario temperaturos, minksta sviesta su cukrumi issisuks labai lengvai. Kartais (kasi turiu laiko) suku su mediniu saukstu, o dazniausiai su mikseriu, po to sumusu po viena kiausini ir gaunasi puri tesla wink.gif
rasaru
Žinau, kad sviestas turi būti kambario temp. Turbūt su šaukštu labai ilgai reikia darbuotis. O su mikseriu drabstosi, gal turi spec. indą, kokį aukštą ir siauresnį?Ačiū.
Nerytė
QUOTE(rasaru @ 2010 09 03, 18:26)
Žinau, kad sviestas turi būti kambario temp. Turbūt su šaukštu labai ilgai reikia darbuotis. O su mikseriu drabstosi, gal turi spec. indą, kokį aukštą ir siauresnį?Ačiū.
*

jei minkstas sviestas - nesidrapsto, nes iskarto kosele gaunasi... matyt vis tiek perzema temp. rolleyes.gif nereikia jokio spec. indo 4u.gif
rasaru
Ačiū Neryte, o kiek laiko vargti su šaukštu?
ASTYT€
QUOTE(rasaru @ 2010 09 03, 22:16)
Ačiū Neryte, o kiek laiko vargti su šaukštu?
*

o aš sviestą ištirpdau, ir plaku skystą su cukrumi. plaku ranka, su tokiu metaliniu plakikliu, ir kuo puikiausiai išsiplaka, ir keksiukai skanūs išeina..nors pradžioj pergyvenau ar nepakenks skystas sviestas..
aguonele
As sviesta umu visada kambario temperaturos 4u.gif Kai karsta , tai palaikai puse val isimta is saldytuvo ir viskas, ziema laikau per nakti blush2.gif

dar vieni mano keksiukai smile.gif Mieliniai su nutella 4u.gif

user posted image
m@muk@s
QUOTE(Lettrines @ 2010 08 10, 12:09)
Vakar kepiau "Varškės keksiukus". Gavosi labai skaniai, tik per riebiai, kitą kartą dėsiu mažiau sviesto (į dvigubą porciją ne 300g, o 200g max).
user posted image
*

Laba diena 4u.gif

Išbandžiau šiuos keksiukus ir galiu tą patį pasakyt, kad šiek tiek per riebūs, sviestas tiesiog jaučiasi valgant, bet skanučiai wub.gif thumbup.gif
SandraRupke
Sveiki,
iskepiau siandien savo seimynai ir as keksiuku. Kepiau obuoliu su razinom keksiukus (nezinau ar yra receptukas, nes kepiau is knygos, kai turesiu daugiau laiko perzvelgsiu ir jei nebus parasysiu). Tik truputi norejosi labiau obuoliu skoni jausti, bet skanu smile.gif Tik nufotografuoti nespejau, nes kol susiruosiau ju neliko doh.gif Bet svarbu patiko blush2.gif Uzsimaniau keksiukus kepti, tai reikes daugiau receptu ismeginti. Kaiperzvelgiau cia esanciu receptu sarasa net silpna pasidare, kiek ju daug doh.gif
Nerytė
kriausiniai muffinai 4u.gif

user posted image

RECEPTAS
S.N.A.S
QUOTE(Nerytė @ 2010 09 16, 13:37)
kriausiniai muffinai 4u.gif
*

bigsmile.gif Kokie fainuoliai thumbup.gif Na jei keksiuaki drėgni, reiks tada ir man bandyt smile.gif tik kol kas kriaušių nulis biggrin.gif
o kaži jei su obuoliais, at ireiktų dasaldint tešlą tada?? g.gif g.gif
SandraRupke
Labas,
saaitgali sesers gimtadieno proga jai ir sveciams dariau karsta deserta. Kadangi kepasi kaip keksiukai tai receptuka idesiu cia (jei pasikartosiu atsiprasau blush2.gif ) tik neturiu foto, nes sveciuose nei kaip fotkinti.
Taigi pristatau sokoladinius pyragaicius (reikia valgyti karstus, nors ir atvese skanus tik efektas ne tas mirksiukas.gif )

SOKOLADINIAI PYRAGAICIAI

100g juodojo sokolado
100g rudojo cukraus (dejom balta nes neturejome rudo)
100g sviesto
3 kiausiniai
100g miltu
0,5 saukstelio kepimo milteliu
50g maltu migdolu
100g baltojo sokolado

Juodaji sokolada istirpinti dubenyje karsto vandens voneleje. Sudeti kambario temperaturos sviesta, suberti cukru (truputi sviesto ir cukraus palikti kepimo formelems patepti ir pabarstyti) ir sukti kol cukrus istirps ir mase pasidarys puri.
Kiausiniu baltymus atskirti nuo tryniu. Trynius imaisyti i sokolado mase. Maisant suberti miltus, sumaisytus su kepimo milteliais bei maltais migdolais.
Baltymus, iberus ziubsneli druskos, standziai isplakti ir atsargiai imaisyti i tesla.
6 keksu formeles (apie 200ml talpos) patepti sviestu, pabarstyti cukrumi ir pripilti teslos. Man isejo 12 keksiuku (tokia forma istisa turejau ir buvo pats tas)
Baltaji sokolada sulauzyti gabaliukais. Juos ispausti i kiekviena formele. Pyragaicius 180 C karstumo orkaiteje kepti apie 15min (man reikejo 20min nes sokoladas neistirpo trumpiau kepant). Patiekti karstus.
Skanaus 4u.gif
Nerytė
QUOTE(S.N.A.S @ 2010 09 16, 15:11)
bigsmile.gif  Kokie fainuoliai  thumbup.gif  Na jei keksiuaki drėgni, reiks tada ir man bandyt smile.gif  tik kol kas kriaušių nulis biggrin.gif 
o kaži jei su obuoliais, at ireiktų dasaldint tešlą tada??  g.gif  g.gif
*

jei obuoliai rugstus tai reikia iberti daugiau cukraus, nes kriauses saldesnes wink.gif
simisimi84
laba,
temos pradžioje KALNAS keksų receptų. Kokį galite pasiūlyti šokoladinį (arba ne) skanų, drėgną, bet tuo pačiu purų (na, kad nebūtų tešlinis (tankus, sunkus) koks)? Būčiau dėkinga 4u.gif 4u.gif 4u.gif
aguonele
QUOTE(simisimi84 @ 2010 09 24, 10:47)
laba,
temos pradžioje KALNAS keksų receptų. Kokį galite pasiūlyti šokoladinį (arba ne) skanų, drėgną, bet tuo pačiu purų (na, kad nebūtų tešlinis (tankus, sunkus) koks)?  Būčiau dėkinga  4u.gif  4u.gif  4u.gif
*

prasau mirksiukas.gif gali kepti keksiukus ar viena , nera skirtumo ax.gif
SandraRupke
QUOTE(simisimi84 @ 2010 09 24, 11:47)
laba,
temos pradžioje KALNAS keksų receptų. Kokį galite pasiūlyti šokoladinį (arba ne) skanų, drėgną, bet tuo pačiu purų (na, kad nebūtų tešlinis (tankus, sunkus) koks)?  Būčiau dėkinga  4u.gif  4u.gif  4u.gif
*

Gali bandyti anksciau pateiktu sokoladiniu pyragaiciu recepta, jie purus ir tikrai sokoladiniai mirksiukas.gif Valgyti gali ir saltus, tik tada baltas sokoladas bus kietas arba jo isvis nedek. Man skanu ir likau patenkinta siuo receptuku.
simisimi84
QUOTE(aguonele @ 2010 09 24, 16:39)
prasau   mirksiukas.gif  gali kepti keksiukus ar viena , nera skirtumo  ax.gif
*

bandysiu, gal gi gausis kažkas panašaus į Jūsų 4u.gif

Papildyta:
QUOTE(SandraRupke @ 2010 09 24, 20:42)
Gali bandyti anksciau pateiktu sokoladiniu pyragaiciu recepta, jie purus ir tikrai sokoladiniai  mirksiukas.gif  Valgyti gali ir saltus, tik tada baltas sokoladas bus kietas arba jo isvis nedek. Man skanu ir likau patenkinta siuo receptuku.
*

irgi reiks pabandyti, AČIŪ, merginos bigsmile.gif
davija
QUOTE(simisimi84 @ 2010 09 24, 11:47)
laba,
*

Aš vienareikšmiškai už Negriuką (Rugiagėlės) thumbup.gif Man jis pats pačiausias iš šokoladinių 4u.gif
rugiagele26
QUOTE(davija @ 2010 09 26, 10:12)
Aš vienareikšmiškai už Negriuką (Rugiagėlės) thumbup.gif Man jis pats pačiausias iš šokoladinių 4u.gif
*

As irgi... kiek kepus keksu, negriukas paciausias... smile.gif
Zuoga
Gal ne cia klausiu , tad atsiprasau blush2.gif Kodel man neiskepa keksiukai silikoninese formelese? Vidus neiskepa g.gif
S.N.A.S
QUOTE(davija @ 2010 09 26, 10:12)
*

Aš kitų ale šokoladinių nė nebandžiusi, nes rugaigeles26 Negriukas viršijo lūkesčius ir senai pamėgtas mano šeimynos ir svečių smile.gif ti kaš dar prisifantazavau ir vietoj tešlon dedamao šokolado, ant viršaus iškeptus keksiukus aplydau thumbup.gif Vyresnėliui nelabai patinka, kad šokoladas kartus, bet keksiukai wub.gif
dar kart bravo rugiagele26 thumbup.gif
rugiagele26
QUOTE(S.N.A.S @ 2010 09 28, 10:34)
Aš kitų ale šokoladinių nė nebandžiusi, nes rugaigeles26 Negriukas viršijo lūkesčius ir senai pamėgtas mano šeimynos ir svečių smile.gif  ti kaš dar prisifantazavau ir vietoj tešlon dedamao šokolado, ant viršaus iškeptus keksiukus aplydau thumbup.gif  Vyresnėliui nelabai patinka, kad šokoladas kartus, bet keksiukai  wub.gif
dar kart bravo rugiagele26    thumbup.gif
*

Aciu smile.gif ten sokoladas i keksa dedasi mano sumastymu smile.gif siaip tik kakava reik det, bet man kazkoks ypatingesnis su sokoladu gaunasi biggrin.gif
davija
QUOTE(Aistee:) @ 2010 09 26, 21:23)
Gal ne cia klausiu , tad atsiprasau  blush2.gif  Kodel man neiskepa keksiukai silikoninese formelese? Vidus neiskepa  g.gif
*

Aš viską kepu tik silikone ir ant silikono, bet dar taip nėra buvę g.gif Gal šiaip tešla per skysta buvo? Bandykit gal su kita receptūra ax.gif Sėkmės 4u.gif
Zuoga
QUOTE(davija @ 2010 10 01, 16:05)
Aš viską kepu tik silikone ir ant silikono, bet dar taip nėra buvę g.gif Gal šiaip tešla per skysta buvo? Bandykit gal su kita receptūra ax.gif Sėkmės 4u.gif
*

As taip ir galvoju, kad reikia pabandyti kita recepta, vat tada bus matyt kaip gausis .... Aciu 4u.gif
Redusha
Gal kuri pagelbes ir pasakys kur galeciu rasti mini keksiukam formeliu Kaune? 4u.gif
raganiukstiene
QUOTE(Redusha @ 2010 10 07, 20:33)
Gal kuri pagelbes ir pasakys kur galeciu rasti mini keksiukam formeliu Kaune?  4u.gif
*

visur, kur prekiauja indais, urmo bazes, maxima, rimi prekybos centrai ukines prekes
Redusha
QUOTE(raganiukstiene @ 2010 10 07, 21:21)
visur, kur prekiauja indais, urmo bazes, maxima, rimi prekybos centrai ukines prekes
*

Na popieriniu formeliu gausu visur, taciau noreciau silikoniniu pavieniu.. kuriu niekur negaliu rasti g.gif
SandraRupke
Kepiau pagal aguoneles recepta obuoliu keksa su sokolado laseliais. Likau patenkinta receptu. Dejau juoda 62% sokolada, tai lyg svelnesnio norejosi (labiau pieniska megstu). Bet obuoliu rustele ir sokolado saldumas taip gerai vienas kita papildo, labai skanu thumbup.gif Aciu uz recepta
Dar nuziurejau ir kitus, reiks ir juos pamegint, nes skmba labai viliojanciai bigsmile.gif
Fiji
Jau 2 kartus kepiau keksą pagal šį receptą http://www.neringa-blogas.com/kulinarija/p...vis-keksas.html (tik aš nedvispalvį dariau,o su šokolado gabalėliais). Tai galiu pasakyti TOOOOBUUULAA!!!!! Nesu valgius skanesnio kekso! bigsmile.gif
Šiomis dienomis žadu bandyti kepti keksiukus iš šitos tešlos, tai tikiuosi gausis tokie pat skanūs kaip ir keksas smile.gif
pienia
QUOTE(Redusha @ 2010 10 08, 07:30)
Na popieriniu formeliu gausu visur, taciau noreciau silikoniniu pavieniu.. kuriu niekur negaliu rasti  g.gif
*

Redusha, jei tu is Kauno, tai snd maciau Akropolyje "Berghof" parduotuvej yra pavieniu silikoniniu formeliu. 6vnt. kaina 29 lt. Sekmes biggrin.gif
rugiagele26
Gelbekit! Nu nesuprantu, ir taip nekepu keksu, tik ta Negra, tai siandien bandau keksiukus is to Negriuko kept doh.gif nes reikia viena dekoracija torto padaryt. Nu blin, kepe kepe, iskilo, ir susilygino keksiukai, ta prasme gauburio ner doh.gif nors ir dideli keksa kaip kepu, tai iskyla, susilygina, virsus. Nu zodziu, kazkokia nesamone doh.gif nors ipyliau trecdali teslos i formeles, dabar sulig virsum, bet ne su kalnu, o lygu doh.gif
ryyd
kad reikia pilti 2/3 formeles, bet nezinau, ar tai turi itakos "kalnui" g.gif
as kiek bandziau tai man nesigaudavo su kalnu, tik lygus, o vakar pagal RiMami receptuka is 1 psl. kepiau, tai thumbup.gif iskilo, kalniukas grazus biggrin.gif, tokie greti ir paprasti, virsus toks idomus traskus gavosi ax.gif tiesa, as nedejau jokiu uogu, nieko.
Keksiukai
Fiji
Šiaip tikrai daug kur rašo, kad reikia tešla užpildyti 2/3 formelės. Tačiau aš jei noriu didelio, gražaus, išsipūtusio keksiuko su kauburėliu tai pilu beveik iki pat popieriuko viršaus. Tik tada jie būna gražūs ir su kauburėliu (bent man) smile.gif
aguonele
Nu siaip keksiukai sukrenta jei tesla permaisyta buvo blush2.gif neziurejau negriuko sudedamuju daliu, bet gal ir kepimo milteliu ciut daugiau reiketu, nes kiek zinau sokolado gabaliukai dedas g.gif
rugiagele26
QUOTE(aguonele @ 2010 10 10, 16:47)
Nu siaip keksiukai sukrenta jei tesla permaisyta buvo  blush2.gif  neziurejau negriuko sudedamuju daliu, bet gal ir kepimo milteliu ciut daugiau reiketu, nes kiek zinau sokolado gabaliukai dedas  g.gif
*

Gabaliukai nesideda...o sodos pakankamai, nes keptas jau n kartu smile.gif ten tas mano receptas, as i ji dedu siek tiek sokolado, bet kaitindama istirpinu. Na bendram rezultate jie gavosi puikus smile.gif tik kad del 6 keksiuku, prikepiau dvi skardas lotuliukas.gif Siaip mes nemegejai keksu, tai isdalinau draugams smile.gif tik pasilikau kiek reikejo, bet ragavau, tai gavosi tokie pat skanus kaip didelis keksas, su traskiu virsumi smile.gif pyliau 2/3 formeles.
rugiagele26
Taip patiko dukrytei keksiukai, kad siandien vel paprase blink.gif tai ant greicio iskepiau pagal kakzurios cia imesta recepta. Gavosi tikrai skanus, tik man gavosi 10 keksiuku, o ne 40 biggrin.gif gal didesnes formeles biggrin.gif RECEPTAS Ir irgi idejau po gabaleli obuolio bigsmile.gif nors man ju ten norisi daugiau bigsmile.gif

user posted image

Nerytė
Gal kam patiks 4u.gif

Labai šokoladiniai keksiukai su vyšniom

http://www.neringa-blogas.com/kulinarija/d...-vysniom-2.html
S.N.A.S
QUOTE(rugiagele26 @ 2010 10 10, 09:59)
Gelbekit!
*

QUOTE(rugiagele26 @ 2010 10 11, 07:21)
bet ragavau, tai gavosi tokie pat skanus kaip didelis keksas, su traskiu virsumi smile.gif pyliau 2/3 formeles.
*

aš pastoviai kepu jūsų Negriukus keksiukus, nes mūsų šeimoj ir tarp svečių jie laabai jau teigiamai vertinami, bet beveik visad jie iškyla su kauburėliais.. g.gif kaip ir Fiji rašė, aš pilu daugiau nei kad 2/3, kad būtų didesnis "grybas" išlindęs. Tik va būna kartų matyt kada orkaitės funkcijos neatitaikau ir viena porcija iškepa beveik lygūs doh.gif
o jūs kokią orkaitės funkciją naudojat Negriukams ir kitiems keksiukams?? g.gif
rugiagele26
Kaitinimas is virsaus ir apacios.. Ant 180 laipsniu..
Nerytė
kai morkos tokios pigios sulau issikepti morku keksiukus su riesutais

user posted image

http://www.neringa-blogas.com/kulinarija/v...-riesutais.html
admin*1
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.