Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Krutine nestumo metu
Supermamų klubas > Apie nėštumą ir gimdymą > Aš nėščia! > Nėščiosios sveikata
lettucee
Labas visoms! smile.gif Nezinau ar tokia tema kazkur jau buvo skelbta,bet tikiuosi,kad atkreipsite demesi i sia tema ir pasidalinsite patirtimi. Mano krutines speneliai atrodo labai keistai: jie pasidenge kazkokiu papildomu sluoksniu,kazkaip visad galvojau,kad taip turi buti,bet dabar,nestumo metu,maudantis duse,siek tiek to sluoksnio nuo vieno spenelio nusilupo g.gif zodziu norint,imanoma ta sluoksni nulupt,jis is tokiu mazu kvadrateliu tarsi sudarytas...Be to,speneliai labai issauseje,gal yra koks kremukas? Aciu is karto visoms,as tikiuos,kad nieko cia blogo. smile.gif ikiukas thumbup.gif
mamamia*
QUOTE(lettucee @ 2009 08 15, 17:39)
Labas visoms!  smile.gif  Nezinau ar tokia tema kazkur jau buvo skelbta,bet tikiuosi,kad atkreipsite demesi i sia tema ir pasidalinsite patirtimi. Mano krutines speneliai atrodo labai keistai: jie pasidenge kazkokiu papildomu sluoksniu,kazkaip visad galvojau,kad taip turi buti,bet dabar,nestumo metu,maudantis duse,siek tiek to sluoksnio nuo vieno spenelio nusilupo  g.gif  zodziu norint,imanoma ta sluoksni nulupt,jis is tokiu mazu kvadrateliu tarsi sudarytas...Be to,speneliai labai issauseje,gal yra koks kremukas? Aciu is karto visoms,as tikiuos,kad nieko cia blogo.  smile.gif ikiukas  thumbup.gif
*

Labutis 4u.gif
Pas mane jie nestumo metu irgi keisti pasidare, kai buna saltoka ar maudausi duse tai jie pas mane taip susirauksleja .. doh.gif lotuliukas.gif
Kiek zinau nuo issausejusiu speneliu galima naudoti kremuka "bepanthen" bet neesu isitikinusi ar nestumo metu galima, geriausiai butu pasitarti su savo gydytoja mirksiukas.gif
Esha
Ir mano speneliai pasikeitę, neskaitant, kad padidėjo, patamsėjo, bet taip pat išsausėjo ir dažnai šerpetoja.
kristina26a
pas mane irgi kazkokie idomus,bet as krema turiu kuris specialiai nesciom ir ta krema naudoju pilvui ir speneliams ir man padeda mirksiukas.gif
spurgiux21
QUOTE(kaatyteaa @ 2009 08 17, 12:49)
Labutis  4u.gif
Pas mane jie nestumo metu irgi keisti pasidare, kai buna saltoka ar maudausi duse tai jie pas mane taip susirauksleja .. doh.gif  lotuliukas.gif
Kiek zinau nuo issausejusiu speneliu galima naudoti kremuka "bepanthen" bet neesu isitikinusi ar nestumo metu galima, geriausiai butu pasitarti su savo gydytoja  mirksiukas.gif
*

Tikrai galima"bepanthen" naudot, man ginekologe sake kaip tik si krema isigyti. Jis tiks ir po gimdymo krutinei ir leliukui(jei reikes).
As vaistinej (vaistininke taip rekomendavo- vepla verysad.gif )buvau nusipirkus "fenistil gel", nes mane buvo isbere ir labai niezejo. Tai sita gine sake mest i sona, nes "fenistil gel" su hormonais ir dar bala zino kuo:( Va ir pasitark su vaistininke:(, tik pinigus i bala ismeciau.
mamamia*
QUOTE(spurgiux21 @ 2009 08 29, 21:46)
Tikrai galima"bepanthen" naudot, man ginekologe sake kaip tik si krema isigyti. Jis tiks ir  po gimdymo krutinei ir leliukui(jei reikes).
As vaistinej (vaistininke taip rekomendavo- vepla verysad.gif )buvau nusipirkus  "fenistil gel", nes mane buvo isbere ir labai niezejo. Tai sita gine sake mest i sona, nes "fenistil gel"  su hormonais ir dar bala zino kuo:( Va ir pasitark su vaistininke:(, tik pinigus i bala ismeciau.
*

O mane daktare iskarto perspejo ir pasake kad jokiu budu neklausyciau vaistininku, nes nezinia is kur jie ateje, ar tikrai ismanatys savo darba ar tiesiog "is gatves" . Tai geriausiai visada su savo daktaru pasitarti, bent as taip manau mirksiukas.gif 4u.gif
apolonas
QUOTE(spurgiux21 @ 2009 08 29, 20:46)
Tikrai galima"bepanthen" naudot, man ginekologe sake kaip tik si krema isigyti. Jis tiks ir  po gimdymo krutinei ir leliukui(jei reikes).
As vaistinej (vaistininke taip rekomendavo- vepla verysad.gif )buvau nusipirkus  "fenistil gel", nes mane buvo isbere ir labai niezejo. Tai sita gine sake mest i sona, nes "fenistil gel"  su hormonais ir dar bala zino kuo:( Va ir pasitark su vaistininke:(, tik pinigus i bala ismeciau.
*

Vykstant organizmo mobilizuotai pertvarkai sunaudojamas ypač didelis deguonies kiekis, galiausiai ne visiems organams jo pakanka. Dažniausiai jo pritrūksta odai dėl ko ir prasideda išsausėjimas šerpetojimas, pleiskanojimas - "miršta" epidermis - viršutinis odos sluoksnis. Vieni intensyviausių pasikeitimų besiruošiant laktaciniam laikotarpiui vyksta krūtinėje. BEPANTHEN esantis dekspantenolis paspartina uodinių regeneracija. Iš kitos pusės, patartina naudoti maitinamuosius kremus - geriausia pagamintus banginio taukų pagrindu, kuriuose gausu tokių lipidų kaip heksane-, monone-, pentane- sočiosios rūgštys.
Laurika5
As gal ne i sia temuke rasau g.gif ,bet gal kas parasys ka. As norejau paklausti, ar normalu,kad man jau pasirode priespienis, kazkaip labai nustebau ar ne per anksti?
mamamia*
QUOTE(Laurika5 @ 2009 09 12, 13:57)
As gal ne i sia temuke rasau  g.gif ,bet gal kas parasys ka. As norejau paklausti, ar normalu,kad man jau pasirode priespienis, kazkaip labai nustebau ar ne per anksti?
*

Manau kad neperanksti smile.gif Man pasirode apie 36 nestumo savaite, bet jo buvo nedaug, po lasiuka pasirodydavo kartais ir viskas smile.gif
_Alba_
as nusipirkau Avent Moisturising Nipple Cream, tiesa jis ne is pigiuju: kainuoja 42 litukus, o kiekis tik 30 ml, bet ten po lasiuka tereikia mirksiukas.gif tinka ir nestuke.gif ir po gimdymo, nes nereikia nusivalyti pries maitinant leliuka thumbup.gif
matylda
o mano speneliai kartais pasidaro tamsiai melynos spalvos,po kiek laiko praeina ir vel buna tokie kokie buvo...
pupena
QUOTE(Laurika5 @ 2009 09 12, 10:57)
As gal ne i sia temuke rasau  g.gif ,bet gal kas parasys ka. As norejau paklausti, ar normalu,kad man jau pasirode priespienis, kazkaip labai nustebau ar ne per anksti?
*

man tik 20 sav, o jau pasirode priespienis... nzn ar cia gerai, vizitas tik po 7 sav. doh.gif tai nzn pas ka ir klaust... verysad.gif
rug
oj, kaip man su trečia papus skaudėjo wacko.gif speniai buvo kaip vyšnios. o jau jautrumas, tai jezusmarija. vyras norėjo krimstelt, tai vos dantų neišpyliau cool.gif
Siguciuks
Sveikutės.
Širyt išsigandau pamačiusi ant naktinių dėmelę, tikrai nesitikėjau, kad taip anksti gali priešpienis pasirodyti, bet kaip matau ne vienintelė čia tokia, tai turbūt jaudintis nėra dėl ko smile.gif
_Alba_
QUOTE(Siguciuks @ 2009 09 23, 15:34)
Sveikutės.
Širyt išsigandau pamačiusi ant naktinių dėmelę, tikrai nesitikėjau, kad taip anksti gali priešpienis pasirodyti, bet kaip matau ne vienintelė čia tokia, tai turbūt jaudintis nėra dėl ko smile.gif
*

manau tikrai nea mirksiukas.gif
elikule
QUOTE(Siguciuks @ 2009 09 23, 15:34)
Sveikutės.
*

Man priespienis kasnakt bega jau nuo 20osios savaites lotuliukas.gif . Mano mamai taip pat buvo. Kitom girdejau jis pasirodo tik nestumo pabaigoje.
Juditab
na man su krutine viskas tvarkoje, tik buvo viena diena uzeje niezet viena kruti, tokie diegliukai uzeidavo, bet dabar kolkas viskas tvarkoje smile.gif
o priespienio pas mane kolkas nera unsure.gif bet nesijaudinu, kitom iki gimdymo nebuna smile.gif
vikinge
Sveikos, mamytes smile.gif turiu klausimeli - ar normalu, jei pokyciai vyksta tik vienoje krutyje (desineje)? krutis siek tiek padidejo, taip pat padidejo ir pats spenelis, bet vat kaireje krutyje tai praktiskai nieks nevyksta g.gif atsistojus pries veidrodi skirtumas tarp abieju krutu labai akivaizdus. Be to,desine krutis zymiai jautresne uz kairiaja. Vizitas pas gydytoja tik po 3 savaiciu, o man taip neramu... verysad.gif gal kam taip buvo?
super_wife
QUOTE(vikinge @ 2009 10 22, 09:11)
Sveikos, mamytes smile.gif turiu klausimeli - ar normalu, jei pokyciai vyksta tik vienoje krutyje (desineje)? krutis siek tiek padidejo, taip pat padidejo ir pats spenelis, bet vat kaireje krutyje tai praktiskai nieks nevyksta  g.gif atsistojus pries veidrodi skirtumas tarp abieju krutu labai akivaizdus. Be to,desine krutis zymiai jautresne uz kairiaja. Vizitas pas gydytoja tik po 3 savaiciu, o man taip neramu...  verysad.gif gal kam taip buvo?
*

Siaip krutys visada nera vienodos,bet jeigu kaip tu sakai zymiai skiriasi reiktu gal pasitarti su gydytoju.Pasiskambink jeigu nueiti negali,paciai ramiau bus. 4u.gif
Čeruti
Mano krutys irgi yra nevienodo dydžio. Priešpienis per pirma neštuma atsirado tik pagimdžius, manau ir dabar taip bus, čia viskas nuo organizmo fiziologijos proklauso. O šiaip mano krutine ir paprastai nemaža buvo, tai dabar dar vos ne dvigubai padidejo, kažkoks košmaras,sakau,greit parašiuto eisiu ieškot doh.gif
JuRu
QUOTE(rug @ 2009 09 22, 09:01)
oj, kaip man su trečia papus skaudėjo wacko.gif speniai buvo kaip vyšnios. o jau jautrumas, tai jezusmarija. vyras norėjo krimstelt, tai vos dantų neišpyliau cool.gif
*

Man irgi panasiai. Nesuprantu, ar cia normalu. Krutis maudzia pastoviai - kaip pries menesines, bet kartais tai tikrai ir stipriau skauda. Stengiuosi ju neliesti. Tik bijau - o kaip reikes maitinti vaika, jeigu dabar baisu prie ju net ir prisiliesti? Sako, pradzioje spenelius iki krauju nugrauzia...
Gal kas turit patirties ar zinot kaip ta skausma sumazinti? Ir apskritai, ar cia taip ir turi buti?
sweety123
As irgi su klausimu 4u.gif
Pastebejau kad labai daznai dienos begyje speneliai susitraukia (tarsi papustu skersvejis). Prisimenu kad panasus jausmas buvo kai tik pagimdzius girdejau kaip mazoji verkia ir pradedavo begti pienas..
Ar kam nors taip buna blush2.gif
dynka
QUOTE(lettucee @ 2009 08 15, 15:39)
Labas visoms!  smile.gif  Nezinau ar tokia tema kazkur jau buvo skelbta,bet tikiuosi,kad atkreipsite demesi i sia tema ir pasidalinsite patirtimi. Mano krutines speneliai atrodo labai keistai: jie pasidenge kazkokiu papildomu sluoksniu,kazkaip visad galvojau,kad taip turi buti,bet dabar,nestumo metu,maudantis duse,siek tiek to sluoksnio nuo vieno spenelio nusilupo  g.gif  zodziu norint,imanoma ta sluoksni nulupt,jis is tokiu mazu kvadrateliu tarsi sudarytas...Be to,speneliai labai issauseje,gal yra koks kremukas? Aciu is karto visoms,as tikiuos,kad nieko cia blogo.  smile.gif ikiukas  thumbup.gif
*

man irgi taip buvo smile.gif
ellinga
QUOTE(kaatyteaa @ 2009 08 30, 15:21)
O mane daktare iskarto perspejo ir pasake kad jokiu budu neklausyciau vaistininku, nes nezinia is kur jie ateje, ar tikrai ismanatys savo darba ar tiesiog "is gatves" . Tai geriausiai visada su savo daktaru pasitarti, bent as taip manau  mirksiukas.gif  4u.gif
*

Pasakyciau, kad Jusu daktare nera pakankamai isprususi, nes vaistininku is GATVES nebuna, kaip ir Gydytoju (bet buna blogu gydytoju ir blogu vaistininku) ax.gif zmogus nebaiges farmacijos (neturintis licenzijos) vaistininku negali dirbti
Abra ir Kadabra
QUOTE(lettucee @ 2009 08 15, 16:39)
Labas visoms!  smile.gif 
*

pas mane tas pats buvo nestumo metu, bet po gimdymo viskas susitvarke, speneliai tapo tokie kaip iki nestumo mirksiukas.gif

nieko nedariau, niekuo netepiau
Omrum
QUOTE(Laurika5 @ 2009 09 12, 11:57)
ar normalu,kad man jau pasirode priespienis, kazkaip labai nustebau ar ne per anksti?
*

normalu ... man pasirodė dar ankščiau , naktį visa šlapia pabusdavau , visi marškiniai sušlapę nuo priešpenio buvo doh.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.