Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: J. Gray ''Vaikai kilę iš dangaus''
Supermamų klubas > Vaikų auklėjimas ir ugdymas > Auklėjimas
Pages: 1, 2
Getter
Sveiki, kažkada sukūriau šią temą domėdamasi efektyviausiomis bausmėmis...tačiau šiomis dienomis skaitau John Gray ''Vaikai kilę iš dangaus'' knygą ir mokausi auklėti vaiką jo nebaudžiant iš vis ax.gif Taip taip ir man tai atrodė neįmanoma...bet pradėjus taikyti ten siūlomus pagrindinius pozityvaus auklėjimo principus pasirodė ne taip jau sunku ir tikrai įmanoma vaiką auklėti jo nebaudžiant (ne vien tai, bet ir nekelti balso, neprarasti kantrybės ir t.t.)

Jei jūs taip pat perskaitėt šią knygą norėčiau padiskutuoti kaip jums sekasi auklėti vaikus, ar sunku kasdien laikytis knygoje pateikiamų principų, ar neišlenda ''senieji'' metodai?

Jei neskaitėt galit paklausti kas jus domina, trumpai apibūdinsiu metodus.

O jei kaip ir aš seniai ieškojot šios knygos ir neradot - džiugi naujiena - ką tik pasirodė naujas 2009 leidimas. Aš pirkau internetu (nerašysiu kur kad nereklamuot) bet manau ji yra jau ir knygynuose.

Kviečiu pozityvioms diskusijoms mirksiukas.gif
Shatura
gal pakomentuokit esme
Limcamca
QUOTE(Getter @ 2009 08 17, 00:58)
Jei neskaitėt galit paklausti kas jus domina, trumpai apibūdinsiu metodus.

Būtų labai įdomu, jei trumpai apibūdintum, tą knygą. Ar tai yra knyga apie pozityvų auklėjimą? Ta, prasme, ar joje yra pateiktos konkrečios situacijos, ir patarimai kaip kur elgtis?

Būsiu atvira: labai bijau pirkti vėl naują knygą apie vaikų auklėjimą (nors apie jį skaityti labai mėgstu), nes jos dažnai prasilenkia su kasdienybe unsure.gif
Getter
Taip tikrai taip, būtent su pavyzdžiais, su situacijom, su paaiškinimais ką jaučia vaikas, kaip vienoj ar kitoj situacijoj mes turėtumėm ji suprasti, jam padėti ir t.t.

Penki svarbiausi principai kuriais remiasi pozytivus auklėjimas yra šie:
1. Gali būti kitoks nei visi.
2. Gali klysti.
3. Gali rodyti neigiamas emocijas.
4. Gali daug norėti.
5. Gali prieštarauti, bet nepamiršk kad tėtis ir mama yra šeimininkai.

Auklėjimo supratimas remiasi tuom, kad vaikai gimsta jau turėdami reikiamus sugebėjimus išsiugdyti, tėvai yra tam kad padėtų savo vaikams tai padaryti. Nesiremiant baime, grasinimais, pykčiu, bet meile supratimu ir paskatinimais.

Pagrindinis ''reikalavimas'' tėvams kad mes vaikams neįsakinėtumėm (padaryk tą, nueik ten, apsiauk batus, valgyk, nerėkauk ir t.t.) o visa tai pakeistumėm prašymais (Prašau apsirengti, prašau nekalbėti ir valgyti, prašau susitvarkyti kambarį ir t.t.) Nepatikėsit bet tai taaaaip veiksminga bigsmile.gif Toliau pagal kiekvieno vaiko temperamentą aprašomos situacijos ir pateikiami patarimai tėvams kaip su vaikais bendrauti (pvz maniškis yra aktyvaus temperamento tai jam reikalinga žinoti veiksmų planą - dabar darysime tą, po to eisime ten, o tada bus taip ir taip). Aprašomos situacijos ir duodami patarimai kaip kontroliuoti vaikų atsikalbinėjimą ir prieštaravimą (jis gali prieštarauti, ir mes turim pasakyti kad suprantam tai) vėlgi pateikiama savotiška formulė - Kai elgiesi(darai, sakai ir pan)..... aš jaučiuosi.....nes norėčiau ..... (vaikui atskleidžiam savo jausmus tam kad jis atpažintų ir suprastų savuosius). Aprašoma tai kad vaikas gali norėti daug, bet tėvai neturi tenkinti kiekvieno vaiko noro, o duoti tai ko jiems reikia (čia ne vien apie materialius dalykus).Tada mokoma su vaiku bendradarbiauti, mokoma juos skatinti (keičiant bausmes, tačiau tai nėra pataikavimas).

Tai čia toks kaip pagrindas...

Aš šią knygą buvau pasiskolinus iš draugės, bet nespėjau perskaityti ir turėjau gražinti, dabar kai turiu jau savo tai skaitau neatsiplėšdama blush2.gif Atrodo visada žinojau kad nesu bloga mama...tačiau dabar žinau kaip tapti tikrai gera ir turėti sveikus, draugiškus santykius su sūnum wub.gif

Labai labai laukiu jau perskaičiusių šią knygą atsiliepimų, labai įdomu kaip jums sekasi 4u.gif

Limcamca
QUOTE(Getter @ 2009 08 17, 13:42)

Šitas punktas man yra sudėtingiausias. Bent, jau taip atrodo.
Kurioje situacijoje, galima sakyti, esu mama, taip pasakiau ir taškas. O kurioje galima laviruoti. Bet, laviruoti taip, kad vaikas žinotų, kad ne visose situacijose yra jo pergalė. Juk vieną kartą laimėjus, prieš mamą, norėsi dar ir dar g.gif

Beje, apie kokio amžiaus vaikus maždaug kalbama knygoje?
Getter
QUOTE(Limcamca @ 2009 08 17, 14:12)
Šitas punktas man yra sudėtingiausias. Bent, jau taip atrodo.
Kurioje situacijoje, galima sakyti, esu mama, taip pasakiau ir taškas. O kurioje galima laviruoti. Bet, laviruoti taip, kad vaikas žinotų, kad ne visose situacijose yra jo pergalė. Juk vieną kartą laimėjus, prieš mamą, norėsi dar ir dar  g.gif

Beje, apie kokio amžiaus vaikus maždaug kalbama knygoje?
*

Čia esmė ne tame kad vaikas prieš jus laimi, o kad jūs jam parodot, kad suprantat kodėl jis prieštarauja ax.gif Pvz :
- Mama noriu sausainio
- Gerai sūneli, darau dabar pietus ir po pietų tau duosiu
- Neee aš noriu DABAR
- Aš suprantu kad tu nori dabar, bet reikės pavalgyti pietus.
- Bet aš noriu dabar jį valgyti.
- Aš tikrai suprantu kad tu jo nori dabar, juk jis toks skanus, eime išsirinksime sausainį kurį suvalgysi po pietų.

Čia maždaug atkartojau pateiktą knygoj situaciją...vaikas ir toliau dar bando prieštarauti, bet mama laikosi savo ir kartoja, kad supranta vaiko norą ir bando nukreipti jo pasipriešinimą ir išblaškyti.
Pati turėjau jau kitą dieną tokią situaciją kai sūnus prašė leisti draugui mūsų namuose pažaisti... perėjau vis tuos etapus, buvo ir ašarų (seniau jau būčiau praradus kantrybę, aprėkus ir susipykus su juo), bet viską išsprendėm gražiuoju ir nesusipykom mirksiukas.gif

Rašo kad tinka nuo pirmų dienų iki vėlyvos paauglystės mirksiukas.gif
Ilgaplaukė
[quote=Getter,2009 08 17, 14:42]
Taip tikrai taip, būtent su pavyzdžiais, su situacijom, su paaiškinimais ką jaučia vaikas, kaip vienoj ar kitoj situacijoj mes turėtumėm ji suprasti, jam padėti ir t.t.

Penki svarbiausi principai kuriais remiasi pozytivus auklėjimas yra šie:
1. Gali būti kitoks nei visi.
2. Gali klysti.
3. Gali rodyti neigiamas emocijas.
4. Gali daug norėti.

Auklėjimo supratimas remiasi tuom, kad vaikai gimsta jau turėdami reikiamus sugebėjimus išsiugdyti, tėvai yra tam kad padėtų savo vaikams tai padaryti. Nesiremiant baime, grasinimais, pykčiu, bet meile supratimu ir paskatinimais.

Pagrindinis ''reikalavimas'' tėvams kad mes vaikams neįsakinėtumėm (padaryk tą, nueik ten, apsiauk batus, valgyk, nerėkauk ir t.t.) o visa tai pakeistumėm prašymais (Prašau apsirengti, prašau nekalbėti ir valgyti, prašau susitvarkyti kambarį ir t.t.) Nepatikėsit bet tai taaaaip veiksminga bigsmile.gif Toliau pagal kiekvieno vaiko temperamentą aprašomos situacijos ir pateikiami patarimai tėvams kaip su vaikais bendrauti (pvz maniškis yra aktyvaus temperamento tai jam reikalinga žinoti veiksmų planą - dabar darysime tą, po to eisime ten, o tada bus taip ir taip). Aprašomos situacijos ir duodami patarimai kaip kontroliuoti vaikų atsikalbinėjimą ir prieštaravimą (jis gali prieštarauti, ir mes turim pasakyti kad suprantam tai) vėlgi pateikiama savotiška formulė - Kai elgiesi(darai, sakai ir pan)..... aš jaučiuosi.....nes norėčiau ..... (vaikui atskleidžiam savo jausmus tam kad jis atpažintų ir suprastų savuosius). Aprašoma tai kad vaikas gali norėti daug, bet tėvai neturi tenkinti kiekvieno vaiko noro, o duoti tai ko jiems reikia (čia ne vien apie materialius dalykus).Tada mokoma su vaiku bendradarbiauti, mokoma juos skatinti (keičiant bausmes, tačiau tai nėra pataikavimas).

Tai čia toks kaip pagrindas...

Tikrai sudominote ,reiks nusiprkti mirksiukas.gif O gal galite pasakyti kiek mazdaug kainuoja? g.gif
Tikrai ,man pasitvirtino sis metodas,kai pasakydavau,kad apsirenk,padaryk ta ar ana,tai jam ne motais,bet va kaip tik paprasydavau,kaip ta stebuklinga lazdele pamojus,viska padarydavo,net ir pats pradejo "prasyti" ,o ne reikalauti mirksiukas.gif

sena niekšė
ne "prašau" yra stebuklingas žodis, o sakymo tonas mirksiukas.gif mano mama kai susinervuodavo, sakydavo "prašau valgyt" tokiu tonu blink.gif lyg sakytų "aš tave užmušiu" mad.gif
Getter
QUOTE(sena niekšė @ 2009 08 17, 17:23)
ne "prašau" yra stebuklingas žodis, o sakymo tonas mirksiukas.gif mano mama kai susinervuodavo, sakydavo "prašau valgyt" tokiu tonu blink.gif lyg sakytų "aš tave užmušiu" mad.gif
*

Tikrai taip tonas irgi svarbus drinks_cheers.gif bet ir prašymas, o ne reikalavimas labai svarbu mirksiukas.gif

Knyga man kainavo 28lt su kapeikom, knygyne manau keliais litais bus brangiau unsure.gif
dakutis
Labai gera knyga, thumbup.gif pasiėmiau iš bibliotekos, tai nespėjau perskaityti, bet būtinai nusipirksiu, nes tikrai pravers ateityje mirksiukas.gif Labai patiko ir manau labai vertinga knyga. Iš visų skaitytų knygų, tai ši labai patiko, ir dar knyga "Liaukitės auklėti vaikus, padėkite jiems augti". Šios dvi knygoa mano pasaulėžiūrai ir auklėjimui tinkamiausios ax.gif
Rasma
Aš šią knygą irgi nusipirkau, tik dar neskaitau blush2.gif Tikiuosi tikrai dabar, kad man irgi bus naudinga, nes kiek 'pacituota', tai patraukia dėmesį ax.gif

Kol kas skaitau Gary Chapman, Ross Campbell "Penkios vaikų meilės kalbos", nes man ją draugė padovanojo vaiko gimtadienio proga smile.gif Bet kol kas negaliu padaryti išvadų kaip ji man, gal kai baigsiu skaityt pasidalinsiu įspūdžiais.

Iš patikusių ir naudingų knygų Z. Ir N. Nekrasovos „Liaukitės vaikus auklėti – padėkite jiems augti“ (čia truputis apie šią knygą) ir Raidos centro psichologės duota man perskaityti A. Faber, E. Mazlish "Laisvi tėvai, laisvi vaikai" (truputis apie knygą čia) Tikrai rekomenduoju..

Atsiprašau Getter, kad gal nelabai į temą ax.gif Bet perskaičiusi J.Gray pasitengsiu įsijungti į diskusijas 4u.gif
Getter
QUOTE(Rasma @ 2009 08 17, 22:18)
Aš šią knygą irgi nusipirkau, tik dar neskaitau blush2.gif Tikiuosi tikrai dabar, kad man irgi bus naudinga, nes kiek 'pacituota', tai patraukia dėmesį ax.gif

Kol kas skaitau Gary Chapman, Ross Campbell "Penkios vaikų meilės kalbos", nes man ją draugė padovanojo vaiko gimtadienio proga smile.gif Bet kol kas negaliu padaryti išvadų kaip ji man, gal kai baigsiu skaityt pasidalinsiu įspūdžiais.

Iš patikusių ir naudingų knygų Z. Ir N. Nekrasovos „Liaukitės vaikus auklėti – padėkite jiems augti“ (čia truputis apie šią knygą) ir Raidos centro psichologės duota man perskaityti  A. Faber, E. Mazlish "Laisvi tėvai, laisvi vaikai" (truputis apie knygą čia) Tikrai rekomenduoju..

Atsiprašau Getter, kad gal nelabai į temą ax.gif Bet perskaičiusi J.Gray pasitengsiu įsijungti į diskusijas 4u.gif
*

Į temą mirksiukas.gif Aš turiu irgi tą apie penkias vaikų meilės kalbas, skaičiau aš ją (tik neatsimenu ar visą ar nebaigiau blush2.gif ). Knyga irgi apie auklėjimą su meile, tenkinant vaiko poreikius.
ziedute
Ačiū už rekomendacijas 4u.gif Reiks butinai šią knygą nusipirkti g.gif
Egloja
Labai gera tema, sudomino ir mane ši knyga, paieškosiu knygyne rolleyes.gif.
aleksiuke
Sveikos. Dabar akciją maximose alma literos išleistom knygom. Šita irgi priklauso jai. Nuolaida 40 proc. bigsmile.gif Įsigijau ir jau skaitau. Vėliau galėsiu pasidalinti įspūdžiais ax.gif
ErVy
Sveikos mamytes,
nusipirkau sia knyga kai dukrytei buvo 3 metukai, tuomet atrode kad nebesusitvarkom su ja. Pikta buvo ir neklause, dare viska pries... Bet labai greit pasikeite, tai tos knygos ir net nepradejau skaityti. Dabar jai 7 metai ir jau griebsiu ja is lentynos, nes jau visiskas beprotnamis atrodo, tokia pasidariusi pikciurna, viska daro pries, na zodziu nebegaliu. Dabar ji jau turi broli 3 metuku tai dar ji erzina ir skriaudzia kaip imanydama, na zodziu pavargau doh.gif
Taip kalbu su ja isakomuoju tonu, nes graziai nesusikalbu, tikiuosi knyga man pades tvardytis ir vyrui perduoti zinias is jos unsure.gif
mila4ka
Jei kas nori nemokamai parsiusti shia knyga (rusishkas variantas) gali tai padaryti cia: http://torrents.ru/forum/viewtopic.php?t=1432474
Tik reikia uzhsiregistruoti norint parsiusti knyga 4u.gif
Skaitysiu ir ash rolleyes.gif

O ish cia ir siustis nereikia: http://indigo.e-puzzle.ru/Gray.htm 4u.gif
Jausmė
Man knyga labai patinka ir svarbiausia veikia thumbup.gif . Vaikinas musu labai judrus ir nenoriai klauso, bet naudojant tuos aprasytus metodus tikrai pastebejau skirtuma o ir man paciai padejo suprasti kaip reaguoja vaikas i viena ar kita pasakyta fraze. Dabar jau ir tete skaito clap.gif , kad galetumem abu tuos pacius principus taikyti.
Anyce
skaitau sita knyga, jau daugiau nei 2/3 perskaiciau. ka galiu pasakyti? realiai pradejus taikyti knygoje isdestytus metodus efektas junciamas. taciau mano galva yra tokis niuansas, jog ja butina perskaityti tiek tevui, tiek motinai ir abiems solidariai laikytis knygoje isdestytais principais, tada tikrai bus viskas OK. taciau jeigu vienas vadovausis sitais metodais, o kitas vel pus savo dudele, efekto manau nebus.. siaip tikrai rekomenduoju, ten labai geru dalyku surasit.
Jausmė
QUOTE(Anyce @ 2009 09 03, 08:11)
skaitau sita knyga, jau daugiau nei 2/3 perskaiciau. ka galiu pasakyti? realiai pradejus taikyti knygoje isdestytus metodus efektas junciamas. taciau mano galva yra tokis niuansas, jog ja butina perskaityti tiek tevui, tiek motinai ir abiems solidariai laikytis knygoje isdestytais principais, tada tikrai bus viskas OK. taciau jeigu vienas vadovausis sitais metodais, o kitas vel pus savo dudele, efekto manau nebus.. siaip tikrai rekomenduoju, ten labai geru dalyku surasit.
*

pritariu visu 100% drinks_cheers.gif
Limcamca
Nusipirkau ir aš tą knygą, labai laukiu kol atsiųs thumbup.gif
pukuotukas
Labai sudomino ir mane ieskosiu ir skaitysiu 4u.gif
GeraSima
Ir as duosiu vyrui kai pati perskaitysiu. Tik man iskilo problema kaip nustatyti vaiko temperamenta. Nes paskaiciau apie visus keturis ir man atrodo, kad visi aprasymai tinka doh.gif
Gelyteee
QUOTE(Getter @ 2009 08 16, 22:58)
šiomis dienomis skaitau John Gray ''Vaikai kilę iš dangaus'' knygą ir mokausi auklėti vaiką jo nebaudžiant iš vis  ax.gif  Taip taip ir man tai atrodė neįmanoma...bet pradėjus taikyti ten siūlomus pagrindinius pozityvaus auklėjimo principus pasirodė ne taip jau sunku ir tikrai įmanoma vaiką auklėti jo nebaudžiant (ne vien tai, bet ir nekelti balso, neprarasti kantrybės ir t.t.)
*

ACIU, Getter, uz temele hi.gif . Labai sudominot knygele. As irgi bijau pradeti byliaka apie vaiku auklejima skaityt, daznai daug kas neatitinka pasauleziuros arba kasdienybes.
Butinai isigysiu knyga ir ataleksiu parasyt kaip kas atrodo ir sekas. mirksiukas.gif
light blue
Vakar draugė sakė duos šią knygą paskaityti. Biški per dantį ją patraukiau. Bet...nesusitvarkau daug kur su savo mazge. Ji nerealiai judri. Mano bet kokios taisyklės būna nunulinamos, tada viskas baigiasi mano pykčiu, kartais gauna ir per uodegiuką. Tuomet aš jau bliaunu ir save kaltinu išsigimimu savo ir panašiai. Reiks visgi skaityti, nes norisi ramiai ir bent kiek teisingai auginti savo meilę wub.gif
Papildyta:
dar kartą perskaičiau jūsų pasisakymus, tai nelauksiu, kada draugė duos knygą, įsigysiu ją thumbup.gif kažkaip labai jau reikia vadovo, nes tiek situacijų, kuriose pasimetu doh.gif
La pluie
Nusipirkau sia knyga ir perskaiciau vienu prisedimu 66 psl, tai kol kas ispudis neblogas, gal tik kiek istesta viskas, nuolat zadama, kad si knyga ismokys pozityviu vaiku auklejimo budu, taciau tik 62 puslapis pazere realiu patarimu. Taigi, keliauju skaityti toliau smile.gif
krisstukas
Sveikos 4u.gif

Norejau pasiteirauti, ar toje knygoje pateikiami metodai tinka visokio amziaus vaikuciu auklejimui? Musiskiui 1.4metukai ir neimanoma susikalbeti, pasakyti ne, negalima, iskart rekia, psiegia tiesiai i akis, nieko neklauso, nebezinau ne ko imtis unsure.gif
Limcamca
QUOTE(krisstukas @ 2009 09 14, 19:15)
Sveikos  4u.gif

Norejau pasiteirauti, ar toje knygoje pateikiami metodai tinka visokio amziaus vaikuciu auklejimui? Musiskiui 1.4metukai ir neimanoma susikalbeti, pasakyti ne, negalima, iskart rekia, psiegia tiesiai i akis, nieko neklauso, nebezinau ne ko imtis  unsure.gif
*

Aš irgi to klausiau, tai man atsakė taip:

QUOTE(Getter @ 2009 08 17, 15:29)
Rašo kad tinka nuo pirmų dienų iki vėlyvos paauglystės  mirksiukas.gif
*

krisstukas
QUOTE(Limcamca @ 2009 09 14, 18:18)
Aš irgi to klausiau, tai man atsakė taip:
*

Aciu 4u.gif
light blue
Aš paskaičiau čia pasisakymą, kad reikia visko iš vaiko prašyti ir toną rinkti. Kai moteriškė mano įsisiūbavo su emocijomis, vis prašiau. Galiausiai paskė NEPRAŠYKKKKK. Ir tokiu tonu doh.gif Vat tau ir labai diena smile.gif Bet iš esmės tai veikia tie prašymai, bet matyt jie knisančiai veikia lotuliukas.gif
Pookelis
Pradėjau ir aš tą knygą skaityt. Ten parašyta, kad reikia prašyti. Bet taip pat parašyta, kad vaikai turi teisę prašymo nevykdyti. Lygiai kaip ir suaugusieji ne visada nori daryti tai, ko prašomi.
Mėginu kalbėti prašymais....oi kaip sunku. Vis pasakau įprastai, pasitaisau. Po kokio 5 paprašymo prašymas įvykdomas smile.gif
Ir dar man neaišku su tais charakterio tipais. Kaip atsirinkt kuris kuris. Tiksliai žinau, kad vienas netinka, bet lieka dar 3....
aidaa
Man si knyga labai patiko. Labiau pradejua suprasti savo atsakomybe, suprasti savo vaika, ko is jo tiketis. Nes perskaicius ja suvokaiu, kad labai didelius reikalvimus keliau savo mazei :valgant neisiterliot,nesisiot i kelnes, nezirt, greit uzmigt, nesioziuot ir t.t., o jai TIK du metukai ir labai reikia demesio, palikymo, paguodos, leisti nusimiti ir ismokyti issakyti savo norus, juos atrasti.Vis mokausi prasyt, tartis, siulyt kazka kito.KAdangi musu temperamentas reatyvusis, labi gerai padeda demesio nukreipimas,pasiulymas kazkokios kitokios veiklos.
Tikrai si knyga labai daug man dave, rekomenduoju ja visom savo draugem.
širlė
na tikrai sudominot su sia knyga, reiks butinai paskaityti..o idomu gal internete kaikuri skaitete? g.gif nes kiek ieskojau el.knygu puslapiuose niekur neradau..
širlė
QUOTE(aidaa @ 2009 12 14, 12:26)
Man si knyga labai patiko. Labiau pradejua suprasti savo atsakomybe, suprasti savo vaika, ko is jo tiketis. Nes perskaicius ja suvokaiu, kad labai didelius reikalvimus keliau savo mazei :valgant neisiterliot,nesisiot i kelnes, nezirt, greit uzmigt, nesioziuot ir t.t., o jai TIK du metukai ir labai reikia demesio, palikymo, paguodos, leisti nusimiti ir ismokyti issakyti savo norus, juos atrasti.Vis mokausi prasyt, tartis, siulyt kazka kito.KAdangi musu temperamentas reatyvusis, labi gerai padeda demesio nukreipimas,pasiulymas kazkokios kitokios veiklos.
Tikrai si knyga labai daug man dave, rekomenduoju ja visom savo draugem.
*

as tokius pacius keliu doh.gif
Fortūnata
Kaip tik šiuo metu skaitome šią knygą thumbup.gif ir tikimės, jog pavyks su mūsų "paaugliuku" pagaliau pradėti taikiai bendradarbiauti, nes oi, oi, oi...kaip norisi elgtis kaip velniukui, vis siunčiam ir siunčiam jį į spintą, bet jis vis išlenda, ir tiek...sunkiausia neprarasti savitvardos blush2.gif
JO/NE
Nebloga knyga, skaičiau ją dar kai pirmagimė lopšy gulėjo, ruošiausi įvykiams už akių užbėgti biggrin.gif Daug ką pritaikiau, o kai ką atmečiau, nes man tai buvo ir yra nepriimtina (pvz. vaiko uždarymas kambaryje, kad apsiramintų. Man tai totali nesąmonė), bet mano nuomone galima rast ir įdomesnių bei konkretesnių knygų apie vaikų auklėjimą.
neramilgedaa
labai ieskau kas paduotu ta knyga tik i azzzzzzzzzzzzzzzzzzz laukiu pasiulymu vaikai kile is dangaus mes is klaiepdos
Saulyte DD
QUOTE(JO/NE @ 2010 01 18, 21:53)
Nebloga knyga, skaičiau ją dar kai pirmagimė lopšy gulėjo, ruošiausi įvykiams už akių užbėgti biggrin.gif  Daug ką pritaikiau, o kai ką atmečiau, nes man tai buvo ir yra nepriimtina (pvz. vaiko uždarymas kambaryje, kad apsiramintų. Man tai totali nesąmonė), bet mano nuomone galima rast ir įdomesnių bei konkretesnių knygų apie vaikų auklėjimą.
*

Kai matai, jog vaikas totaliai puolė į isteriją ir nebegali sustoti, tai ir darydavau (nes kitaip kildavo noras jį tiesiog prilupti verysad.gif ), nes nebebuvo ką daugiau su juo daryti. Po kurio laiko to nebeprireikė, išmoko valdytis, jam dabar 7 m. paskutinį kartą uždarytas buvo prieš metus biggrin.gif tfu tfu tfu...
JO/NE
QUOTE(Saulyte DD @ 2010 01 24, 19:56)
Kai matai, jog vaikas totaliai puolė į isteriją ir nebegali sustoti, tai ir darydavau (nes kitaip kildavo noras jį tiesiog prilupti verysad.gif ), nes nebebuvo ką daugiau su juo daryti. Po kurio laiko to nebeprireikė, išmoko valdytis, jam dabar 7 m. paskutinį kartą uždarytas buvo prieš metus biggrin.gif  tfu tfu tfu...
*

Na čia šiuo atveju geriausiai patys tėvai jaučia ar tinkami tokie metodai. Šiaip lyg ir logiška viskas, bet man nepatiko šita mintis, nes maniškė ožiukų amžiuje bijodavo likti viena patalpoje, tai jei ją būčiau kažkur uždarinėjus, tai dar klaustrofobiją įvaryčiau g.gif O šiaip man geriausiai veikdavo ignoravimas. Visai nekreipi dėmesio, tai nebelieka kam savo fokusų demonstruot smile.gif Gal dėl to ir tų ožių nelabai buvo..
pukuotukas
Skaitau siuo metu sita knyga, patinka man ten issakytos idejos, bet manau ne kiekvienam tinka g.gif
kiKa80
Perskaičiau ~120 puslapių. Tai kol kas įspūdis apie knygą nelabai geras. Labai jau ištęsta, kartojasi tie patys teiginiai po 15 kartų, įterpti tokie laukeliai (pabraukti) kur atkartoja tekstą jau prieš tai parašytą (čia naujausiame leidime), vis žadama kad "perskaičius knygą gausite xxx idėjų kaip auklėti vaiką teisingai" ir t.t.
Vienu žodžiu, aš visas brangias ir vertingas mintis išdėstytas tuose 120 puslapių sugebėčiau sudėti į 5 puslapius. Skaitau toliau, panašu kad patarimų vis daugėja wink.gif

Aišku yra ir teigiamų dalykų - praplatina suvokimą apie vaiko poreikius, alternatyvus auklėjimo būdai nėra nauji jei vadovaujiesi tam tikrais principais auklėjant vaikus.

Negaliu lyginti šios knygos su kitomis, nes kitų apie vaikų auklėjimą neskaičiau. Bet jau greitai skaitysiu, nes prisipirkau smile.gif, tada ir parašysiu atsiliepimus.

Laimingas tėtis.
JO/NE
Vakar išsitraukiau jau šimtą kartų skaitytą Rudolf Dreikurs "Laimingi vaikai, iššūkis tėvams". Man ši knyga atrodo praktiškiausia iš mano skaitytų apie vaikų auklėjimą, labai sutampa su mano požiūriu. Kartais net gailiuosi, kad pas mus nelabai kyla ten aprašomų atvejų (ką gali žinot, gal dėl to ir nekyla, kad nuo mažų dienų taikiau tuos metodus g.gif ), nes būtų įdomu pabandyt. Bet paskaitau, kad priminčiau sau kaip turiu elgtis aš su vaikais, o ne vaikai su manim biggrin.gif Čia ne knygos reklama, šiaip pasidalinau informacija biggrin.gif mirksiukas.gif
vijana
QUOTE(kiKa80 @ 2010 01 26, 15:46)
Perskaičiau ~120 puslapių. Tai kol kas įspūdis apie knygą nelabai geras. Labai jau ištęsta, kartojasi tie patys teiginiai po 15 kartų, įterpti tokie laukeliai (pabraukti) kur atkartoja tekstą jau prieš tai parašytą (čia naujausiame leidime), vis žadama kad "perskaičius knygą gausite xxx idėjų kaip auklėti vaiką teisingai" ir t.t.
Vienu žodžiu, aš visas brangias ir vertingas mintis išdėstytas tuose 120 puslapių sugebėčiau sudėti į 5 puslapius. Skaitau toliau, panašu kad patarimų vis daugėja wink.gif

Laimingas tėtis.
*

Labai pritariu, knyga tikrai per daug istesta, kartojasi. Siais laikais LAIKAS yra labai brangus ir norisi konkreciu patarimu, pavyzdziu. O seip , tai man knyga patinka, tik niekaip jos iki galo neperskaitau, atidedu, uzsimirsta ir vel beveik is naujo. Del to istestumo labai letai skaitosi
Night
QUOTE(vijana @ 2010 02 11, 17:12)
Labai pritariu, knyga tikrai per daug istesta, kartojasi. Siais laikais LAIKAS yra labai brangus ir norisi konkreciu patarimu, pavyzdziu. O seip , tai man knyga patinka, tik niekaip jos iki galo neperskaitau, atidedu, uzsimirsta ir vel beveik is naujo. Del to istestumo labai letai skaitosi

Va va būtent. Aš jau kokį pusmetį ją skaitau ir niekaip negaliu perskaityti, nes užknisa žiauriai tas rašymo stilius doh.gif Per pusę sutrumpint tikrai be problemų ją galėjo.
*Lenuliuke*
QUOTE(JO/NE @ 2010 02 11, 16:16)
Vakar išsitraukiau jau šimtą kartų skaitytą Rudolf Dreikurs "Laimingi vaikai, iššūkis tėvams".  Man ši knyga atrodo praktiškiausia iš mano skaitytų apie vaikų auklėjimą, labai sutampa su mano požiūriu. Kartais net gailiuosi, kad pas mus nelabai kyla ten aprašomų atvejų (ką gali žinot, gal dėl to ir nekyla, kad nuo mažų dienų taikiau tuos metodus g.gif ), nes būtų įdomu pabandyt. Bet paskaitau, kad priminčiau sau kaip turiu elgtis aš su vaikais, o ne vaikai su manim biggrin.gif  Čia ne knygos reklama, šiaip pasidalinau informacija biggrin.gif  mirksiukas.gif
*

drinks_cheers.gif Tikrai verta (tevu) demesio knyga! Lb naudingi patarimai ir metodai; aprasomos realios (gyvenimiskos) situacijos, kurios cia pat interpretuojamos...
Sutinku, kad karts nuo karto reik issitraukti ta knygute is stalciaus ir priminti sau->pritaikyti..
astalaur
QUOTE(JO/NE @ 2010 01 25, 01:23)
Na čia šiuo atveju geriausiai patys tėvai jaučia ar tinkami tokie metodai. Šiaip lyg ir logiška viskas, bet man nepatiko šita mintis, nes maniškė ožiukų amžiuje bijodavo likti viena patalpoje, tai jei ją būčiau kažkur uždarinėjus, tai dar klaustrofobiją įvaryčiau g.gif  O šiaip man geriausiai veikdavo ignoravimas. Visai nekreipi dėmesio, tai nebelieka kam savo fokusų demonstruot smile.gif  Gal dėl to ir tų ožių nelabai buvo..
*

Mano mergina irgi viena patalpoje būna retai, man padeda tiesiog nuėjimas į kitą kambario galą ar atsisėdimas ant sofos ir davimas jai išsirėkti. Kai truputį paverkia, prieinu ir klausiu, ar ji vis dar pikta? Dažniausiai sako - taip, tada sakau, dar papyk minutę ir paskui draugausim. Ir su tuo dažniausiai sutinka (jei nesutinka, vis tiek leidžiu toliau verkti, bet būnu tame pačiame kambaryje). Tada dar paverkia kažkiek, o kad visai nusiramintų, reikia pasiūlyti ką nors įdomaus, pvz., kad ir knygutę paskaityti. Dingsta per akimirką visi piktumai ir toliau draugaujam, kaip nieko nebuvę smile.gif

Papildyta:
QUOTE(vijana @ 2010 02 11, 17:12)
*

Man pradžia irgi pasirodė patęsta kaip reikiant, as jos irgi neperskaičiau vienu prisėdimu, o skaičiau po truputį, kai rasdavau laiko. Bet perskaičiau visą mirksiukas.gif Minčių tikrai davė, kaip elgtis kai kuriose situacijose. Tikrai galiu pasakyti, kad kai vyras liepia merginai ką nors padaryti, ji jį ignoruoja, bet kai aš pakartoju, tik pridedu žodelį "prašau", ji padaro thumbup.gif Aišku, labai sunku atsisakyti tu visu "nedaryk, nelipk, neliesk" ir pan., bet dabar dažniau save pagaunu taip sakant ir stengiuosi perfrazuoti, ką merginai reikia padaryti. Ir savo vaiko geresnį supratimą šita knyga dar davė drinks_cheers.gif
Hedra:)
skaitau dabar ta knyga...pasirodo daug ka jau dareme pagal ja...jeigu dar ismnokciau nerekti isviso butu liuks 4u.gif
bilekokia
[quote=JO/NE,2010 02 11, 15:16]
Vakar išsitraukiau jau šimtą kartų skaitytą Rudolf Dreikurs "Laimingi vaikai, iššūkis tėvams". Man ši knyga atrodo praktiškiausia iš mano skaitytų apie vaikų auklėjimą, labai sutampa su mano požiūriu.

Nu va, pasiskaičiau forume ir pirkau šią knygą. Deja, likau nusivylusi. Parašysiu, kodėl, gal kitoms bus naudingi mano pastebėjimai:

Nors iš esmės knyga ir dauguma patarimų yra tikrai, mano manymų, geri, tačiau yra trūkumų:

- knyga rašyta šešiasdešimtais, tai dalis pavyzdžių ir net patarimų yra pasenę ir netaikytini (fantastiškas pavyzdys apie šešiametį Bobį, kuris lankėsi pas savo tėvą, turintį naują šeimą, ir jo nauja žmona trinktelėjo vaikui per nosį taip, kad jam paleido kraują. Patarimas vaiko mamai neįsivelti į incidentą ir pasakyti vaikui: Tai yra tavo pasirinkimas, Bobi. Aš esu įsitikinusi, kad tu rasi būdą nesivelti su ja į barnius. doh.gif Rastume ir daugiau perliukų...

- tikrai labai prastas vertimas, nesklandus, daug klaidų. Todėl sunkiai skaitosi.

Čia tik mano asmeninė nuomonė. Manau, kad yra modernesnių ir geriau išverstų knygų.

Vijali
QUOTE(kiKa80 @ 2010 01 26, 15:46)
*

kartojimas yra mokslų motina, todėl ir rašo tą patį per tą patį, kad perskaitę mokėtume mintinai tongue.gif
__snowflake
QUOTE(vijana @ 2010 02 11, 16:12)
*

thumbup.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.