Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Trynukai
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Gausi mūsų šeimynėlė...
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
stirna_Liu
O kaip maitinote savo trynukus? Ar lankėte kokius kursus apie tai? Ar neįmanoma savo pienu maitint tokio dydžio šeimynos? smile.gif g.gif
gruodelt
Sveikute,

Su tuo pienuko tai buvo vargo... vaikuciai patys zisti nemokejo, pientraukis pienuko neptraukdavo, tai pati rankomis nusitraukinedavau pienuka.
Baisu ir pagalvoti, kai maziukai valgydavo kas 3 val.
As pienuku maitinau iki kokiu 2 men. Leliukai dalindavosi pienuku, viena maitinima vienas kita maitinima kitas gaudavo, o pagrinde valgem misinuka.

Bet kiek girdejau kitom mamom lengviau buvo, pagelbedavo pientraukis.

Ligonineje yra krutu spec., kuri viska paaiskindavo ir padedavo pienuka nusitraukti...
Svajotoja
QUOTE(stirna_Liu @ 2010 11 09, 14:11)
O kaip maitinote savo trynukus? Ar lankėte kokius kursus apie tai? Ar neįmanoma savo pienu maitint tokio dydžio šeimynos? smile.gif g.gif
*

Aš jokių kursų nelankiau, Antakalny pagimdžius pakviečiau sesutę, kad paaiškintų kaip nusitraukinėt. Maitinimo krūtimi apmokė sesutė Santariškėse. Kažkiek pramaitinau krūtimi, bet tai žiauriai ilgai užtrukdavo, tai praktiškai visą laiką nusitraukinėjau.
stirna_Liu
QUOTE(Svajotoja @ 2010 11 10, 12:22)
Aš jokių kursų nelankiau, Antakalny pagimdžius pakviečiau sesutę, kad paaiškintų kaip nusitraukinėt. Maitinimo krūtimi apmokė sesutė Santariškėse. Kažkiek pramaitinau krūtimi, bet tai žiauriai ilgai užtrukdavo, tai praktiškai visą laiką nusitraukinėjau.
*

Galvoju gal net tuomet neverta pirkti liemenuko maitinimui g.gif
O nusitraukinedamos kiek laiko pieno turejot?
Svajotoja
QUOTE(stirna_Liu @ 2010 11 10, 12:39)
Galvoju gal net tuomet neverta pirkti liemenuko maitinimui  g.gif
O nusitraukinedamos kiek laiko pieno turejot?
*

Aš apsiėjau su įprasta liemenėle smile.gif Nusitraukinėjau 8 mėnesius, paskui visiškai pervargau, norėjau daugiau laiko skirti vaikams ir sau, aišku.
dragonfly*
Svajotoja kokia tu šaunuolė, man jau ir tie 5 mėnesiai labai prailgo. Man buvo tikrai labai sunku kol nusitraukinėjau.
Bent jau man tai buvo, kad vis mažėjo, galiausiai jei dalinant tai užtekdovo vaikams po trečdalį porcijos. Ėmiau duot pienuką tik mažiausiai mergytei. Bet galų gale ir jinai pradėjo raukytis, mišinukas labiau patiko... Kai nustojau nusitraukinėt pienas per kelias dienas visai dingo.
Aida
Didziausi sveikinimai Grazinos mazyliams 2 metuku proga! clap.gif happybday.gif happybday.gif happybday.gif
Minutėlė
QUOTE(Aida @ 2010 11 12, 15:53)
Didziausi sveikinimai Grazinos mazyliams 2 metuku proga! clap.gif  happybday.gif  happybday.gif  happybday.gif
*

Sveika. Jus taip pat reikia sveikinti su pirmuoju gimtadieniu 4u.gif .Tik nepamenu dienos tiksliai. blush2.gif
Sarjolanta
GRAZINA SU 2-UOJU GIMTADIENIU SVEIKINAM TAVO TRYNUKUS, AUKITE SVEIKUCIAI IR GRAZUCIAI 4u: 4u.gif 4u.gif

SVEIKINIMAI IR AIDOS TRYNUKAMS 4u.gif 4u.gif 4u.gif
fauke
Sveikiname biggrin.gif Grazinos ir Aidos trynukus su gimtadieniu 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Gražina30
Ačiū labai visoms už sveikinimus smile.gif
gruodelt
Sveikos,
mes irgi prisidedame, kad ir paveluotai prie Grazinos ir Aidos vaikuciu sveikinimo gimtadienio proga 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Aida
Aciu visoms uz sveikinimus! smile.gif
Sarjolanta
Kaip musu trynukai gyvena? Kaip darzelinukams sekasi? Mes jau ruosiames kaledoms, mergaites darzelyje bus snaigutes.
zuveles
QUOTE(Sarjolanta @ 2010 11 16, 23:24)
Kaip musu trynukai gyvena? Kaip darzelinukams sekasi? Mes jau ruosiames kaledoms, mergaites darzelyje bus snaigutes.
*

Sveikutes 4u.gif

Visu pirma noriu pasveikinti Grazinos ir Aidos mazylius su praejusiais gimtadieniais, bukit sveiki, linksmi ir laimingi mirksiukas.gif

Mes lankome darzeli jau trecias menuo, mergaitems patinka ten, noriai eina, tik rytais vargelio yra kol visas prikeliu, aprengiu, prikalbinu batus uzsideti, striukytes apsirengti ir t.t doh.gif
Sarjolanta, issivaizduoju kokios grazios bus tavo snaiges wub.gif wub.gif wub.gif
Pas jus turbut bus temine svente ? As labai laukiu kaledinio vakarelio darzelyje, issivaizduoju kaip bus grazu ziureti ir klausyti kaip tokie pypliai soka, dainuoja, o dar musu visu bus po tris artistus tongue.gif
Kai mergaites pradejo lankyti darzeli man palengvejo vien del to, kad nereikia sukti galvos del valgiu biggrin.gif tik aukletojos sake, kad merginos per pietus nenori miegoti, bet as manau, kad joms ten persviesu, nes namie pietu miegelio miega prie uztrauktu roletu, o darzelyje yra tik uzuolaidos.

Kaip jusu vaikiukams darzelinukams sekasi, nepuola ligeles ? Maniskes tai truputi paslogavo ir pakosejo, bet nestipriai, issigydeme su augaliniais vaistais.
Sarjolanta
Zuveles, as ir dabar negaliu merginu prikelt ryte, visas reikia pribudint ir aprengt, nes visos dar nepabude tingi rengtis doh.gif o dar kaseles reikia susipint , dantis issivalyt, o svarbiausia nepamirstam pasikvepint lotuliukas.gif

Jus ziuriu visai nesirgaliai thumbup.gif , mes ir jau baigiam isaugti is sirgimu. Retkarciais pasloguojam ir tai ne visos thumbup.gif
Svajotoja
O kaip aš nenoriu vesti savųjų į darželį... unsure.gif

Gražina30
QUOTE(Svajotoja @ 2010 11 17, 22:37)
O kaip aš nenoriu vesti savųjų į darželį...  unsure.gif
*

Matyt labai geros ir ramios tavo mergytės, jeigu nenori leisti į daržiuką smile.gif Aš tai iš proto einu, kai maniškiai namie doh.gif lipa sienom ir mamai ant galvos. Jeigu ne ligos, tai viskas būtų labai gerai. Einam visada noriai, ir patys atsikelia, ir rengiasi be jokio vargo, batus skuba autis, kad tik greičiau per duris ir į automobilį biggrin.gif Dėl to labai džiaugiuosi. Ir valgo ten labai gerai, auklėtojos sako, kad geriau už vyresnius vaikus. Kasparas net pakartoti prašo žirnių košės su spirgučiais lotuliukas.gif Aš namie tokios niekad vaikams neverdu smile.gif Tik ligos niekaip neaplenkia mūsų...vienas po kito arba visi kartu serga. Ir dabar berniukai namie, o sesė atspariausia, jau trečia savaitė lanko darželį. Tokio ilgo tarpo dar nebuvo. Tikiuosi, kad išaugsim greitai...

Zuveles, aš kažkaip maniau, kad tu jau ir pavasarį leidai mergaites į daržiuką...Tu juk dirbi nuo dvejų metukų? kaip sekasi suderinti viską suspėti? Aš tai dar prasitesiau atostogas, nes dabar, kol vaikai vis serga, man jokių šansų išeiti į darbą....būtų ištisiniai nedarbingumai, o tada ir darbe piktumai ir t.t. Taip kad laukiu geresnių laikų unsure.gif
Svajotoja
QUOTE(Gražina30 @ 2010 11 18, 17:54)
Matyt labai geros ir ramios tavo mergytės, jeigu nenori leisti į daržiuką smile.gif  Aš tai iš proto einu, kai maniškiai namie doh.gif  lipa sienom ir mamai ant galvos. Jeigu ne ligos, tai  viskas būtų labai gerai. Einam visada noriai, ir patys atsikelia, ir rengiasi be jokio vargo, batus skuba autis, kad tik greičiau per duris ir į automobilį biggrin.gif  Dėl to labai džiaugiuosi. Ir valgo ten labai gerai, auklėtojos sako, kad geriau už  vyresnius vaikus. Kasparas net pakartoti prašo žirnių košės su spirgučiais lotuliukas.gif  Aš namie tokios niekad vaikams neverdu smile.gif  Tik ligos niekaip neaplenkia mūsų...vienas po kito arba visi kartu serga. Ir dabar berniukai namie, o sesė atspariausia, jau trečia savaitė lanko darželį. Tokio ilgo tarpo dar nebuvo. Tikiuosi, kad išaugsim greitai...

Zuveles, aš kažkaip maniau, kad tu jau ir pavasarį leidai mergaites į daržiuką...Tu juk dirbi nuo  dvejų metukų? kaip sekasi suderinti viską suspėti? Aš tai dar prasitesiau atostogas, nes dabar, kol vaikai vis serga, man jokių šansų išeiti į darbą....būtų ištisiniai nedarbingumai, o tada ir darbe piktumai ir t.t. Taip kad laukiu geresnių laikų unsure.gif
*

Nepasakyčiau, kad jos ramios - dūksta, man rodos, kaip visi vaikai ir va valgyt neleidžia - lipa ant kelių ir į monitorių smile.gif
O ką, įmanoma atostogas prasitęsti? Darbdavys išlaikys darbo vietą? Ir tada valstybė jau nemoka nieko po 2 m., ane?
Gražina30
QUOTE(Svajotoja @ 2010 11 19, 11:23)
Nepasakyčiau, kad jos ramios - dūksta, man rodos, kaip visi vaikai ir va valgyt neleidžia - lipa ant kelių ir į monitorių  smile.gif
O ką, įmanoma atostogas prasitęsti? Darbdavys išlaikys darbo vietą? Ir tada valstybė jau nemoka nieko po 2 m., ane?
*

Taip, darbdavys darbo vietą išlaiko iki trejų metų, o valstybė turėtų mokėti daugiavaikės šeimos pašalpą. Dar tiksliai visko neišsiaiskinau, planuoju kitą savaitę eiti į savivaldybę ir viską sužinosiu.
Svajotoja
QUOTE(Gražina30 @ 2010 11 19, 11:46)
Taip, darbdavys darbo vietą išlaiko iki trejų metų, o valstybė turėtų mokėti daugiavaikės šeimos pašalpą. Dar tiksliai visko neišsiaiskinau, planuoju kitą savaitę eiti į savivaldybę  ir viską sužinosiu.
*

Ar galėtum ir mane apšviesti, kai sužinosi? mirksiukas.gif
zuveles
QUOTE(Gražina30 @ 2010 11 18, 18:54)
Matyt labai geros ir ramios tavo mergytės, jeigu nenori leisti į daržiuką smile.gif  Aš tai iš proto einu, kai maniškiai namie doh.gif  lipa sienom ir mamai ant galvos. Jeigu ne ligos, tai  viskas būtų labai gerai. Einam visada noriai, ir patys atsikelia, ir rengiasi be jokio vargo, batus skuba autis, kad tik greičiau per duris ir į automobilį biggrin.gif  Dėl to labai džiaugiuosi. Ir valgo ten labai gerai, auklėtojos sako, kad geriau už  vyresnius vaikus. Kasparas net pakartoti prašo žirnių košės su spirgučiais lotuliukas.gif  Aš namie tokios niekad vaikams neverdu smile.gif  Tik ligos niekaip neaplenkia mūsų...vienas po kito arba visi kartu serga. Ir dabar berniukai namie, o sesė atspariausia, jau trečia savaitė lanko darželį. Tokio ilgo tarpo dar nebuvo. Tikiuosi, kad išaugsim greitai...

Zuveles, aš kažkaip maniau, kad tu jau ir pavasarį leidai mergaites į daržiuką...Tu juk dirbi nuo  dvejų metukų? kaip sekasi suderinti viską suspėti? Aš tai dar prasitesiau atostogas, nes dabar, kol vaikai vis serga, man jokių šansų išeiti į darbą....būtų ištisiniai nedarbingumai, o tada ir darbe piktumai ir t.t. Taip kad laukiu geresnių laikų unsure.gif
*

Grazina, as pabandziau mergaites leisti i darzeli sausio menesi, nes kova jau planavau eiti i darba, bet tik nuvedziau ir antra diena visos susirgo baisiai, sloga, gerkle, auksta temperatura. Tada susiradau labai gera aukle, ji dirbusi darzelio aukletoja, tai man visas tris priziurejo nuo kovo iki rugsejo menesio, o as dirbau. Su aukle nei karto nesirgo, ismoko sokti, dainuoti, ant puoduliu visas ismoke, prie staliuko tvarkingai valgyti, kiekviena diena vesdavo i lauka po du kartus, buvo teminiai piesiniai kaip darzelyje smile.gif "geliu pieva" "lyja lietutis" "sviedinukas" ir t.t.
zodziu dekinga auklei busiu visa gyvenima, nes labai myli mano mergytes ir dabar lanko darzelyje. Tiesa, mergytes nuo rugsejo menesio pervedziau i kita darzeki, ir
mes kazkaip papuoleme i nesirgaliuku grupe, tai vat ir laikomes kol kas be dideliu ligu, o kaip bus veliau niekas negali pasakyti, labai norisi, kad vaikai butu sveiki ir laimingi.
O darzelis gerai, man auginant vienai namuose ir kantrybes pritrukdavo ir sveikatos, o darzelyje jos issiduksta, bendrauja su vaikasi, lavinamos, vakare tik buna issiilge, tai lipa ant galvos smile.gif kaip tu sakai smile.gif
vita_knez
QUOTE(stirna_Liu @ 2010 10 24, 21:12)
Laba,

jungiasi ir mano seima i trynuku buri smile.gif Tikimes iki kovo pabaigos isnesioti  fitness4.gif  good.gif  first.gif  cia optimistinis variantas smile.gif
*

Sveikos,

as irgi jungiuosi, laukiuosi trynuku 12 sav., jei pagal plana programa, tai planas butu gimdyti birzelio men. smile.gif

Darbar labai laukiu apsilankymo pas genetike, tos kelios savaites atrodo tokios ilgos. Daktare sake, kad esant daugiavaisiam nestumui tokie tyrimai rekomenduojami, ar visoms teko?

Mano vieno maziuko gemalinis maiselis siek tiek mazesnis nei kitu dvieju, nors visu vaisiuku dydis lab. panasus. Ar esat su tuo susidure?
stirna_Liu
QUOTE(vita_knez @ 2010 11 23, 13:15)
Sveikos,

as irgi jungiuosi, laukiuosi trynuku 12 sav., jei pagal plana programa, tai planas butu gimdyti birzelio  men. smile.gif

Darbar labai laukiu apsilankymo pas genetike, tos kelios savaites atrodo tokios ilgos. Daktare sake, kad esant daugiavaisiam nestumui tokie tyrimai rekomenduojami, ar visoms teko?

Mano vieno maziuko gemalinis maiselis siek tiek mazesnis nei kitu dvieju, nors visu vaisiuku dydis lab. panasus. Ar esat su tuo susidure?
*

Laba. Sveikinimai smile.gif 4u.gif
Del genetiko: man butinai patare apsilankyti giminaite (del tam tikru dalyku), o gydytoja sake, kad na nepakenks. Na as puoliau strimagalviais ieskoti kaip prieiti pas pacia geriausia ir pan. Apziurejo. Pas mane viskas gerai. Siai dienai galvoju, kad bereikalo as ten lankiausiai. Dar pasiklausinek pas savo gydytoja ar ji pati per echo nemato tu dalyku, ka ziuri genetikai (isskyrus sprando raukslytes). Kai manes aplinkinei klause , kodel tu nori pas genetika, sakiau na kad paziuretu ar viskas gerai. Todel dabar uzduodu sau klausima jei butu kazkas netaip ka buciau dariusi....Turejusi daugiau laiko susitaikyti su pasekmemis, ar buciau dariusi isvalyma (zinau atveju, kad net ir labai dideli nestuma gydytojai "sutvarko" (labai negrazus zodis, bet nezinau kaip issireiksti).
Nebent pas genetika papulsi nemokamai, tuomet taip kodel gi ne. Bet man reikejo moketi.
Beje, ar zinote kaip valstybe dvynuku/trynuku seimas nuskausmino su naujuoju istatymu, kuris isigalios nuo liepos 1 d. (kas vaiko auginimo atostogu iseis liepos 1 d. ir veliau). Kaip suprantu pakliunate i sita nesamone sad.gif Todel rekomenduociau pasiskaiciuoti ar tikrai apsimoka eiti nestumo ir gimdymo atostogu. Man atrodo, kad ju galima neiti ir tuomet po gimimo praejus 14 d. (jas duoda uz komplikuota ir trynukus) galima iseti vaiko auginimo atostogu. Tai gal spetumete iki liepos 1 d. iseiti i vaiko auginimo atostogas. Zodziu pasikonsultuokite su kazkuo, o ir pati gerai pasinagrinekite. Na nebent jums pinigai neaktualus, tai tuomet nera ko sukti galvos.
Svajotoja
QUOTE(vita_knez @ 2010 11 23, 12:15)
Sveikos,

as irgi jungiuosi, laukiuosi trynuku 12 sav., jei pagal plana programa, tai planas butu gimdyti birzelio  men. smile.gif

*

Sveika prisijungusi smile.gif Aš buvau pas genetikę Santariškėse, nemokamai, su siuntimu. Man per daug rūpėjo ar viskas gerai, todėl nuėjau. Kitaip nebūčiau ramybės turėjus smile.gif Be to, būtent ten pasakė lytis.
vita_knez
QUOTE(stirna_Liu @ 2010 11 23, 14:22)
Laba. Sveikinimai smile.gif  4u.gif
Del genetiko: man butinai patare apsilankyti giminaite (del tam tikru dalyku), o gydytoja sake, kad na nepakenks. Na as puoliau strimagalviais ieskoti kaip prieiti pas pacia geriausia ir pan. Apziurejo. Pas mane viskas gerai. Siai dienai galvoju, kad bereikalo as ten lankiausiai. Dar pasiklausinek pas savo gydytoja ar ji pati per echo nemato tu dalyku, ka ziuri genetikai (isskyrus sprando raukslytes). Kai manes aplinkinei klause , kodel tu nori pas genetika, sakiau na kad paziuretu ar viskas gerai. Todel dabar uzduodu sau klausima jei butu kazkas netaip ka buciau dariusi....Turejusi daugiau laiko susitaikyti su pasekmemis, ar buciau dariusi isvalyma (zinau atveju, kad net ir labai dideli nestuma gydytojai "sutvarko" (labai negrazus zodis, bet nezinau kaip issireiksti).
Nebent pas genetika papulsi nemokamai, tuomet taip kodel gi ne. Bet man reikejo moketi.
Beje, ar zinote kaip valstybe dvynuku/trynuku seimas nuskausmino su naujuoju istatymu, kuris isigalios nuo liepos 1 d. (kas vaiko auginimo atostogu iseis liepos 1 d. ir veliau). Kaip suprantu pakliunate i sita nesamone sad.gif Todel rekomenduociau pasiskaiciuoti ar tikrai apsimoka eiti nestumo ir gimdymo atostogu. Man atrodo, kad ju galima neiti ir tuomet po gimimo praejus 14 d. (jas duoda uz komplikuota ir trynukus) galima iseti vaiko auginimo atostogu. Tai gal spetumete iki liepos 1 d. iseiti i vaiko auginimo atostogas. Zodziu pasikonsultuokite su kazkuo, o ir pati gerai pasinagrinekite. Na nebent jums pinigai neaktualus, tai tuomet nera ko sukti galvos.
*

Labas, dekui uz informacija. Jau domejausi siais dalykais, istatyme parasyta, kad negavus gimdymo pasalpos, galima imti vaiko prieziuros atostogas nuo pirmos gimimo dienos (nu gal dar tos 14, kaip rasei prisidetu?) tokiu atveju speciau. Bet man atrodo per daug paprasta cia butu, manau sodra ras iseiti, kaip isvengt, tai nesu tikra ar taip pavyks? sodroje man jie patys negali aiskiai atsakyti. Na bet manau dar iki to laiko issiaiskinsim smile.gif kaip jau bus, taip.
O del genetiko konsultacijos, tai mano gydytoja rekomendavo, kai nestumas daugiavaisis. Eisiu privaciai po keliu savaiteliu, jau uzsirasiau.

O kaip daznai pas gydytoja lanketes/lankotes, pas mane dabar gausis net 4 sav. pertrauka, tai man atrodo kazkaip baisiai nenormaliai didelis tarpas?
stirna_Liu
QUOTE(vita_knez @ 2010 11 23, 15:32)
Labas, dekui uz informacija. Jau domejausi siais dalykais, istatyme parasyta, kad negavus gimdymo pasalpos, galima imti vaiko prieziuros atostogas nuo pirmos gimimo dienos (nu gal dar tos 14, kaip rasei prisidetu?) tokiu atveju speciau. Bet man atrodo per daug paprasta cia butu, manau sodra ras iseiti, kaip isvengt, tai nesu tikra ar taip pavyks? sodroje man jie patys negali aiskiai atsakyti. Na bet manau dar iki to laiko issiaiskinsim smile.gif kaip jau bus, taip.
O del genetiko konsultacijos, tai mano gydytoja rekomendavo, kai nestumas daugiavaisis. Eisiu privaciai po keliu savaiteliu, jau uzsirasiau.

O kaip daznai pas gydytoja lanketes/lankotes, pas mane dabar gausis net 4 sav. pertrauka, tai man atrodo kazkaip baisiai nenormaliai didelis tarpas?
*

Pirmiausia tai bandykite ikirsti tuos istatymus, o tik tada sodroj klauskite. Nes jos ten toki gryba pjauna (as buvau "po blato", bet vistiek man i keleta klausimu negalejo atsakyti, nors paskui kai paskambinau i Vilniaus sodros info iskart atsake).
Kol kas ir man paskiria kas 4 sav., taciau veliau sake reiks kas 3, dar veliau kas 2, o paskui kas savaite. Siaip ziuri i situacija.
O kur uzsirasete? Man rekomendavo arba Santariskese tartis su Krasovskaja arba jei privaciai tai i Sveikatos namus (cia Vilniuje, pavadinima lyg gerai atsimenu).
As daugiau savo iniciatyvai uzsirasiau pas genetika, nes giminaite labai jau patare, o gydytoja sake, kad jau uzsirasete tai nepakenks. Bet kad jau butinai tai tikrai taip nesake.
vita_knez
QUOTE(stirna_Liu @ 2010 11 23, 15:59)
Pirmiausia tai bandykite ikirsti tuos istatymus, o tik tada sodroj klauskite. Nes jos ten toki gryba pjauna (as buvau "po blato", bet vistiek man i keleta klausimu negalejo atsakyti, nors paskui kai paskambinau i Vilniaus sodros info iskart atsake).
Kol kas ir man paskiria kas 4 sav., taciau veliau sake reiks kas 3, dar veliau kas 2, o paskui kas savaite. Siaip ziuri i situacija.
O kur uzsirasete? Man rekomendavo arba Santariskese tartis su Krasovskaja arba jei privaciai tai i Sveikatos namus (cia Vilniuje, pavadinima lyg gerai atsimenu).
As daugiau savo iniciatyvai uzsirasiau pas genetika, nes giminaite labai jau patare, o gydytoja sake, kad jau uzsirasete tai nepakenks. Bet kad jau butinai tai tikrai taip nesake.
*

As lankausi vaisingumo klinikoje, daktare irgi neske, kad privaloma, bet rekomendavo. Ta pati genetike - Krsovskaja, kaip supratau ji privaciai salia santariskiu priima, tai ten ir uzsirasiau. Nes santariskese valdiskai, butu nebent tik koki vasario men. paskyre.

Ar jus naturialiai pastojot?
Mes gydemes pusantru metu vaisingumo klinikoj, o paskui IUI darem, ir po pirmos proceduros viskas teigiamai susikloste.
stirna_Liu
QUOTE(vita_knez @ 2010 11 23, 16:54)
As lankausi vaisingumo klinikoje, daktare irgi neske, kad privaloma, bet rekomendavo. Ta pati genetike - Krsovskaja, kaip supratau ji privaciai salia santariskiu priima, tai ten ir uzsirasiau. Nes santariskese valdiskai, butu nebent tik koki vasario men. paskyre.

Ar jus naturialiai pastojot?
Mes gydemes pusantru metu vaisingumo klinikoj, o paskui IUI darem, ir po pirmos proceduros viskas teigiamai susikloste.
*

Krasovskaja dirba Santariskese ne privaciai, o chalturina smile.gif Nebent oficialei uzsiregistravote (sake, kad galima be siuntimo ir greit priima, kainos neatsimenu).
vita_knez
QUOTE(stirna_Liu @ 2010 11 23, 17:25)
Krasovskaja dirba Santariskese ne privaciai, o chalturina smile.gif Nebent oficialei uzsiregistravote (sake, kad galima be siuntimo ir greit priima, kainos neatsimenu).
*

taip butent, be siuntimo ir greit priima, man toks variantas patraukliausias smile.gif
dragonfly*
O atsinaujinusi temelė wub.gif
Pasipasakosim ir mes kaip sekasi darželyje. Kadangi pradėjom lankyti pačiu "netinkamiausiu" metu, t.y. spalio vidury tai susirgimų neišvengėm, va ir šią savaitę leidžiam namie. Kadangi nesirgo mano mažiai iki šiol rimtai tai gan baisu atrodo smile.gif dabar trys savaitės lankymo trys savaitės namie doh.gif Na bet vaikai turi kažkaip susidorot su nauja aplinka, o ir emocinis stresas nemažas. Šiaip adaptavosi gan lengvai, mergytės nė karto neverkė, berniukas porą dienų.

Aš lankiausi pas genetikus ir ne vieną kartą, bet mane ten pasiuntė ne tai, kad pažiūrėt ar viskas gerai genetiškai o tiesiog, kad ten geriausia aparatūra apžiūrėjimui "nemokamai". Dėl lyties smile.gif mums ten užtikrino 3 berniukus, paskui mano gydytoja lyg ižiūrėjo vieną mergaitę, rezultate turim dvi mergytes ir berniuką smile.gif

Minutėlė
Sveikos. Aš labai laukiu kada galėsiu savo merginas vesti į darželį. Nes dabar nieko dirbti normaliai negaliu.
Svajotoja
QUOTE(vita_knez @ 2010 11 23, 15:54)
*

Mano atveju VK gydytoja pati paskambino genetikei į Santariškes, kad trynukai ir reikia greičiau ir priėmė. Į registratūrą tai manau bevilitška kreiptis.
Papildyta:
QUOTE(Minutėlė @ 2010 11 25, 17:40)
Sveikos. Aš labai laukiu kada galėsiu savo merginas vesti į darželį. Nes dabar nieko dirbti normaliai negaliu.
*

O aš visai nenoriu dar jų leist į darželį smile.gif Man taip gera su jom wub.gif
Gražina30
Tai va merginos, blogos zinios...musu vyriausybe nusprende, kad daugiavaikes seimos niekuo nesiskiria nuo seimu, kurios, tarkim, turi tik viena vaikuti. Nuo 2010-01-01 visos pasalpos skiriamos atsizvelgiant i pajamas gautas per paskutinius 12 menesiu. Nesvarbu, kad suejus 2 metukams mama jokiu pajamu negauna. Jeigu kiekvienam seimos nariui per paskutinius metus gavosi po 525lt, tai siais metais nepriklauso ne lito.
Musu valdzia stupid.gif
Reikes kreiptis i kita sali, jei sava nepadeda.
gruodelt
Sveikos mamytes,

Siandien lankemes su vaikuciais KMUK ir gyd. sake, kad vakar gime dvi trynuku poros... Sveikiname mazylius ir ju tevelius:)smile.gifsmile.gif
Minutėlė
Sveikos.
Tylu čia. Tikriausiai visos mamytės su vaikučiais labai užsiėmusios.
Norėjau paklausti kaip jūs vaikučius žiemą į lauką išnešdavote. Nes su vežimu dabar neišvažiuoti, o rogutes tris traukti - tai g.gif .
O gal yra ir rogučių trynukam? g.gif
fauke
Sveikos mamytes,

gruodzio 1diena pasauli isvydo musu trynukai 2.gif 2.gif 2.gif gime 33 savaiciu dvi mergaites ir berniukas smile.gif esame laimingi tevai biggrin.gif biggrin.gif
stirna_Liu
Mamytes, kokiu reikia rubeliu pirmiesiems leliuku gyvenimo menesiams? Kaip suprantu didele tikimybe, kad trynukai gims neisnesioti ir jie kazkiek laiko bus inkubatoriuje. Tai va kokiu rubeliu tuomet reik?
fauke
QUOTE(stirna_Liu @ 2010 12 10, 20:13)
Mamytes, kokiu reikia rubeliu pirmiesiems leliuku gyvenimo menesiams? Kaip suprantu didele tikimybe, kad trynukai gims neisnesioti ir jie kazkiek laiko bus inkubatoriuje. Tai va kokiu rubeliu tuomet reik?
*

Viskas priklausys nuo leliuku bukles. Musu leliukai pateko i naujagymiu skyriu. Kai gulejo inkubatoriuose reikejo kojinyciu ir liemeniu is vilnos. Dabar mazieji perkelti i sildomas lovytes, tai mums tinka bodziai ir sliauztukai iki 2,5kg, naudojam ir iki 3,4kg,bet siek tiek didoki. Kepuryciu prireike tik porai valandu,o pirstiniu visai nereikia. Maciau,kad leliam gulintiems renimacijoje reikalingos kepurytes,bet taip pat megztos.
Aida
QUOTE(fauke @ 2010 12 10, 16:21)
Sveikos mamytes,

gruodzio 1diena pasauli isvydo musu trynukai  2.gif  2.gif  2.gif gime 33 savaiciu dvi mergaites ir berniukas smile.gif esame laimingi tevai biggrin.gif  biggrin.gif
*

Fauke, sveikinimai didziausi, aukite, stiprekite, ramiu jums nakteliu wub.gif .
Papildyta:
QUOTE(Minutėlė @ 2010 12 10, 12:32)

*

Del trynuku nezinau, o dvynukams rogutes tikrai yra mirksiukas.gif .
Papildyta:
QUOTE(stirna_Liu @ 2010 12 10, 19:13)
*

As rengiau 50 dydzio rubeliais, buvo didoki, bet nieko, atraitodavau rankovytes ir gerai buvo smile.gif .
stirna_Liu
QUOTE(Aida @ 2010 12 10, 21:20)
As rengiau 50 dydzio rubeliais, buvo didoki, bet nieko, atraitodavau rankovytes ir gerai buvo smile.gif .
*

tai butent kokiu rubeliu reikejo kai tik gime?
Aida
QUOTE(stirna_Liu @ 2010 12 10, 20:27)
tai butent kokiu rubeliu reikejo kai tik gime?
*

kai tik gime mums reikejo tik vilnoniu kojinyciu, nors turejau ir kepurytes, ir pirstines, bet mums neprireike, praejus keletui dienu jau ir rengti galima buvo:).
vevaiva
QUOTE(fauke @ 2010 12 10, 17:21)
Sveikos mamytes,

gruodzio 1diena pasauli isvydo musu trynukai  2.gif  2.gif  2.gif gime 33 savaiciu dvi mergaites ir berniukas smile.gif esame laimingi tevai biggrin.gif  biggrin.gif
*

Didziausi sveikinimai, aukit sveiki ir kantrybes mamytei.
vevaiva
QUOTE(stirna_Liu @ 2010 12 10, 20:13)
*

Labas mamytes, senokai jau buvau prisijungusi prie jusu rato, bet pas mus dabar tas smagusis laikotarpis ,kai visur lipa, bega, visko reike , o zodelis "NEGALIMA" dar neegzistuoja.
O del rubeliu, tai reikes butinai vilnoniu liemenyciu ir kojinyciu, jos bus reikalingos ir inkubatoriuje, po dienos ar kitos ,priklausys kokios bukles gims leliukai ir kada perkels i vezimelius, bus reikalingi sliaustinukai.
dragonfly*
Sveikinimai naujiems trynukams!
Mano tik viena mergytė pirmas kelias paras buvo inkubatoriuje. Antakalnyje neleidžia visai jokių drabužėlių savo. Santariškėse jau visi iškart buvo lovytėse, tai reikėjo kaip ir visiem mažiem leliukam marškinėlių, šliaužtinukų. Sakyčiau būtinai reikia vilnonių kojinyčių. Man labai pravertė vilnos ir šilko marškinėliai ir šilkinė kepurėlė mergytei kuri gimė hipotrofiška o šildomos lovytės prireikė labiau neišnešiotam kūdikėliui.
gruodelt
QUOTE(fauke @ 2010 12 10, 17:21)
Sveikos mamytes,

*

Sveikiname Jusu maziylius ir linkime visokeriopos sekmes smile.gifsmile.gifsmile.gif
fauke
Sveikos mamytes,
norejau paklausti ar turite aukles pagalbininkes? ar samdet tik dienos metu,ar reikalinga ir nakciai? kur ieskoti ar per agentura, ar per skelbimus? mama dar gali man padet pora savaiciu,bet manau be pagalbos neissiversiu. o gal jau kam ir nereikalinga aukle (laukiu az)? aciu uz info smile.gif
stirna_Liu
QUOTE(fauke @ 2010 12 29, 16:50)
Sveikos mamytes,
norejau paklausti ar turite aukles pagalbininkes? ar samdet tik dienos metu,ar reikalinga ir nakciai? kur ieskoti ar per agentura, ar per skelbimus? mama dar gali man padet pora savaiciu,bet manau be pagalbos neissiversiu. o gal jau kam ir nereikalinga aukle (laukiu az)? aciu uz info smile.gif
*

man vyras bus bent metus pagalbininke biggrin.gif
o siaip tai tikrai idomu jei samdai aukle, tai ir moki kaip uz tris vaikus g.gif
Svajotoja
QUOTE(stirna_Liu @ 2011 01 13, 15:45)
man vyras bus bent metus pagalbininke  biggrin.gif
o siaip tai tikrai idomu jei samdai aukle, tai ir moki kaip uz tris vaikus  g.gif
*

Pas mus aukle dirbo metus, ir tikrai nemokejom jai trigubai smile.gif puikia pagalbininke susiradom per pazistamus.
gruodelt
QUOTE(Minutėlė @ 2010 12 10, 13:32)
Sveikos.
Tylu čia. Tikriausiai visos mamytės su vaikučiais labai užsiėmusios.
Norėjau paklausti kaip jūs vaikučius žiemą į lauką išnešdavote. Nes su vežimu dabar neišvažiuoti, o rogutes tris traukti - tai g.gif .
*

Sveikute,

Radom roguciu trynukams:)

http://webcache.googleusercontent.com/sear...=clnk&gl=lt
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.