Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Prašau išaiškinti :)
Supermamų klubas > Konsultacijų centras > Klausimas odontologei
rike
Vakar buvau stomotologę (gal ondontologę tongue.gif ), tiek blogybių ji man prisakė, bet neviską pilnai supratau, o ir išsigandus nebeperklausiau cry.gif Rado mano burnoje "blokų", dėl to kenčia dantys, ateityje gali būti blogai jei dabar nesiimsiu priemonių. Tai va, kad išvengti visų blogybių reikia nešioti breketus, bet jie gali ir nepadėti, tai kita išeitis naktį nešioti kapas. Ką man tos kapos darys?.. dantis tiesins... ar.... Kiek man jas reikės nešioti? Kiek gali kainuoti?
Stomotologė buvo jaunutė, tai labai terminuotai kalbėjo.... blink.gif
Ice
QUOTE(rike @ 2005 09 27, 13:23)
Vakar buvau stomotologę (gal ondontologę  tongue.gif ), tiek blogybių ji man prisakė, bet neviską pilnai supratau, o ir išsigandus nebeperklausiau  cry.gif  Rado mano burnoje "blokų", dėl to kenčia dantys, ateityje gali būti blogai jei dabar nesiimsiu priemonių. Tai va, kad išvengti visų blogybių reikia nešioti breketus, bet jie gali ir nepadėti, tai kita išeitis naktį nešioti kapas. Ką man tos kapos darys?.. dantis tiesins...  ar....  Kiek man jas reikės nešioti? Kiek gali kainuoti?
Stomotologė buvo jaunutė, tai labai terminuotai kalbėjo....  blink.gif
*

Nepatingėk ir nueik pasikonsultuoti pas kitą odontologę/-ą. O šiaip tai kapos būna įvairioms problemoms spręsti: vienos nuimti krūviams nuo sąnario, kitos - kelti sąkandį prieš protezavimą, dar kitos - nuo dantų griežimo naktį, dar yra specialių ortodontinių treinerių, su kuriais miegama naktį ir galima ištiesinti dantis bei sutvarkyti sąkandį, jei nėra labai didelio laipsnio anomalijos. Tad siūlau nueiti dar kitur, geriausia tai pas ortodontą, ir pasikonsultuoti. Gal kito gydytojo nuomone visai tų kapų ir nereikia rolleyes.gif .
Odontologė
QUOTE(rike @ 2005 09 27, 10:23)
Vakar buvau stomotologę (gal ondontologę  tongue.gif ), tiek blogybių ji man prisakė, bet neviską pilnai supratau, o ir išsigandus nebeperklausiau  cry.gif  Rado mano burnoje "blokų", dėl to kenčia dantys, ateityje gali būti blogai jei dabar nesiimsiu priemonių. Tai va, kad išvengti visų blogybių reikia nešioti breketus, bet jie gali ir nepadėti, tai kita išeitis naktį nešioti kapas. Ką man tos kapos darys?.. dantis tiesins...  ar....  Kiek man jas reikės nešioti? Kiek gali kainuoti?
Stomotologė buvo jaunutė, tai labai terminuotai kalbėjo....  blink.gif
*

Galiu nuraminti. Tų vadinamų "Blokų" turi labai nemaža dalis žmonių. Ir ne visada tai jau taip labai blogai. Svarbu ar nuo to kenčia tavo dantys ir ar jauti kokį diskomfortą jau dabar. Pritariu ice_kavai, kad neblogai būtų pasikonsultuoti su ortodontu.
rike
nuimti krūviams nuo sąnario

Tai kapas reikės nešioti kiekvieną naktį, visą gyvenimą? g.gif
Odontologė
QUOTE(rike @ 2005 09 29, 10:25)
Tai kapas reikės nešioti kiekvieną naktį, visą gyvenimą? g.gif
*

Čia sprendžiama pagal patologijos rimtumą. Ortodontas turėtų jus indvidualiai pakonsultuoti. Gal būt reikėtų breketų, o gal net ir kelti sąkandį protezuojant (sunku nemačius pasakyti). Bet tai jau kraštutinės priemonės. Dažnai sėkmingai galima ir taip gyventi su šiek tiek blokuojančiu sąkandžiu. O jūs pati jaučiate kokių nors "negerovių" burnoje?
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.