Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Tyrimai, skiepai, vitaminai planuojant vaikelį
Supermamų klubas > Apie nėštumą ir gimdymą > Nėštumo planavimas
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
zuzla
user posted image

tęsiam toliau 4u.gif
Papildyta:
sena tema čia
Papildyta:
QUOTE(Adeliutė @ 2009 08 19, 10:43)
O pati ar nebandei ovuliacijos testukų?
*

niekaip neprisiruošiu pasidomėt blush2.gif
Šarlote
Ačiū, kad sukūrei naują temą 4u.gif
zuzla
QUOTE(Šarlote @ 2009 08 19, 11:32)
Ačiū, kad sukūrei naują temą 4u.gif
*

nėr už ką 4u.gif

dar įmetu glaustą info iš anos temos

kokius tyrimus darosi mergaitės:

1. Raudoniukės
2. Vėjaraupių
3. CVM - citomegalo
4. Toksoplazmozės
5. Mikoplazmos
6. Chlamidijų
7. Ueroplazmos
8. Skydliaukės

kokius tyrimus darosi berniukai:

1. Spermograma

(apie ją dar galima pasidomėti čia)

mergaitiškus tyrimus galima pasidaryti AIDS centre (Vilniuje), Edemike (turi filialų visoje Lietuvoje) arba privačiose klinikose (čia daromi ir berniukiški tyrimai)

taisykite, pildykite 4u.gif
Adeliutė
Ačiū už temą. Papildyčiau, kad vėjaraupių ir raudoniukės tyrimų darytis nereikia, jei žinai, kad vaikystėje persirgai šiomis ligomis. Bet gal čia savaime suprantama.
Aš pati ovuliacijos testų taip pat nebandžiau,bet jau planuoju užsisakyti iš merginos Žydros akys (daug mergaičių iš jos perka, tema apie ovuliacijos testus). Pradėjau temperatūrą matuoti ir taip bent jau supratau, kad ovuliacija vyksta. Tikiuosi.
zuzla
QUOTE(Adeliutė @ 2009 08 19, 14:35)
planuoju užsisakyti iš merginos Žydros akys (daug mergaičių iš jos perka, tema apie ovuliacijos testus)
*

kodėl būtent iš jos? pigiau nei vaistinėj?
Filotijia
Sveikutes,man toks klausimukas,jei as nesirgus raudoniuke ir vejaraupiais,tai reiketu pasiskiepinti,taip? Kiek laiko po skiepu turi praeiti? Kazka girdejau,kad nuo raudoniukes skiepija du kartus,kas kelis men.,kazin teisybe?
zuzla
QUOTE(Gintatute @ 2009 08 19, 23:19)
tai reiketu pasiskiepinti,taip? Kiek laiko po skiepu turi praeiti?

Kazka girdejau,kad nuo raudoniukes skiepija du kartus,kas kelis men.,kazin teisybe?
*

vienos skiepijasi, kitos ne, jokio reikia nėra mirksiukas.gif žiūrėk, ar esi rizikos grupėje, pvz. bendrauji su mažais vaikais, einančiais į darželį ar pan., o po skiepų rekomenduoja 3 mėn palaukti

kas kelis mėn skiepija nuo hepatito, o kaip dėl raudoniukės nežinau
Šarlote
QUOTE(zuzla @ 2009 08 19, 15:47)
kodėl būtent iš jos? pigiau nei vaistinėj?
*

Jei teisingai žinau iš jos pigiau, nei vaistinėj, nes Lietuvoj jie labai brangūs ( 7 testai kainuoja apie 40 lt blink.gif ) gali pažiūrėti čia, o užsieny labai ženkliai pigesni. Vieną tą testuką siūstis gaunasi irgi brangu, taigi jei teisingai žinau ši mama perka ,,urmu".
Gali ir pati pabandyti nusipirkti kokiam ebay ar pan mirksiukas.gif
mmeda
nauji namuciai thumbup.gif
ka gi, planuojam ir stengiames toliau. Laukiam geru ziniu su II mirksiukas.gif
zuzla
QUOTE(Šarlote @ 2009 08 20, 09:20)
Jei teisingai žinau iš jos pigiau, nei vaistinėj, nes Lietuvoj jie labai brangūs ( 7 testai kainuoja apie 40 lt blink.gif ) gali pažiūrėti čia, o užsieny  labai ženkliai pigesni. Vieną tą testuką siūstis gaunasi irgi brangu, taigi jei teisingai žinau ši mama perka ,,urmu".
Gali ir pati pabandyti nusipirkti kokiam ebay ar pan mirksiukas.gif
*

ačiū už info 4u.gif reikės kažką daryt g.gif o per ebay perkant ir mokant kortele nenuskaičiuoja kokio papildomo mokėsčio?
Šarlote
QUOTE(zuzla @ 2009 08 20, 10:30)
ačiū už info 4u.gif reikės kažką daryt g.gif o per ebay perkant ir mokant kortele nenuskaičiuoja kokio papildomo mokėsčio?
*

Šimtu procentu negarantuoju, bet jei teisingai atsimenu, tai ne.
zuzla
QUOTE(Šarlote @ 2009 08 20, 09:33)
Šimtu procentu negarantuoju, bet jei teisingai atsimenu, tai ne.
*

supratau 4u.gif
Filotijia
QUOTE(zuzla @ 2009 08 20, 08:34)
vienos skiepijasi, kitos ne, jokio reikia nėra mirksiukas.gif žiūrėk, ar esi rizikos grupėje, pvz. bendrauji su mažais vaikais, einančiais į darželį ar pan., o po skiepų rekomenduoja 3 mėn palaukti

kas kelis mėn skiepija nuo hepatito, o kaip dėl raudoniukės nežinau
*

Aciu uz atsakyma 4u.gif As ir po truputi planuoju,bet i ateiti,maziuko noreciau susilaukt kitais metais,tai tu kitu tyrimu dabar neverta butu darytis,taip?
zuzla
QUOTE(Gintatute @ 2009 08 20, 11:42)
Aciu uz atsakyma  4u.gif

tai tu kitu tyrimu dabar neverta butu darytis,taip?
*

4u.gif

manęs neklausk, aš išvis nesidariau jokių tyrimų... kas iš to, kad bučiau pasidarius, o jau metus nepastoju, negi dabar vėl reikėtų darytis.. irnesakyk.gif
Filotijia
O ar yra sioj temelej tokiu kurios skiepijosi ir daresi tyrimus?
zuzla
QUOTE(Gintatute @ 2009 08 20, 12:17)
*

aišku yra, paskaityk seną temą nors nuo galo mirksiukas.gif
mmeda
*

zinoma yra ! as dariausi, tik nesiskiepinau - mama sake, kad persirgus raudoniuke ir vejaraupiais smile.gif
Šarlote
QUOTE(Gintatute @ 2009 08 20, 13:17)
*

Aš pasidariau onkocitologinį, bet čia visom vertėtų profilaktiškai pasidaryti ir dar dėl toksaplazmozės. O skiepytis nesiskiepijau,nors ir nežinau ar esu sirgus, bet juk skiepas šimtu procentų ir neapsaugos, tai kam dar gaišti laiką ax.gif
Filotijia
QUOTE(zuzla @ 2009 08 20, 12:22)
aišku yra, paskaityk seną temą nors nuo galo mirksiukas.gif
*

Perskaiciau,tik man kyla visoki klausimukai nesamoningi i kuriuos neradau ten atsakymu ax.gif
zuzla
QUOTE(Gintatute @ 2009 08 21, 23:39)
Perskaiciau,tik man kyla visoki klausimukai nesamoningi i kuriuos neradau ten atsakymu  ax.gif
*

tai klausk drąsiai mirksiukas.gif
nogniuska
*

as skiepijausi nuo vejaraupiu tai skiepo kaina 110lt ir po triju menesiu antra reikejo ir tada po antro skiepo palaukti dar 3 men ir galima pastoti..vienas skiepas apsaugo 3metam man rodos tai galwoju wieno uzteks smile.gif o del raudoniukes gali but kad skiepijo anksciau priwalomai...tai reikia perziuret nuo ko skiepyta nuo ko ne 4u.gif
Afute28
kai as buvau pas ginekologe, tai ji tik paziurejo echoskopu ir tepineli paeme, jokiu papildomu tyrimu nesake darytis. Tik onkocitologini, bet cia kaip visoms moterims.
linoosikas
Man taip pat gydytoja jokiu tyrimu darytis nesake, tik paeme tepineli ir viskas. Onkocitologini buvau pasidarius pries kelis menesius
skorpas35
Sveikos merginos
Pasidariau ir aš tyrimus dėl citomegalo, tai IgM viskas gerai, neigiamas, o va IgG teigiamas , pas mane 1,106 (norma 0 - 0,2), tai kiek suprantu aš persirgus ir dabar jis nėra aktyvus, bet mane neramina skaičiukai. Kai pamačiau atsakymus, tai apsidžiaugiau kad labai nedaug virš normos, bet kai pradėjau skaitinėt info, tai pasirodo kuo didesni skaičiukai tuo seniau persirgus...tai gal man dar jis pavojingas, gal dar reikia palaukti su nėštumu g.gif. Kaip jums atrodo?

QUOTE(Šarlote @ 2009 08 20, 12:51)
O skiepytis nesiskiepijau,nors ir nežinau ar esu sirgus, bet juk skiepas šimtu procentų ir neapsaugos, tai kam dar gaišti laiką ax.gif
*

Nežinau kaip su hepatitais, kiek laiko apsaugo, bet kad nuo raudonukės tai 100 procentų ir visam gyvenimui, tik kad po skiepo reikia tris mėnesius nepastoti, taip man sakė ginė.
Rastika
O kodel reikia skiepytis blush2.gif ? tai jei nesi sirgusi vėjaraupiais ar raudoniuke tai gali nepastoti 4u.gif ? g.gif
skorpas35
QUOTE(Rastika @ 2009 08 27, 10:26)
O kodel reikia skiepytis blush2.gif ? tai jei nesi sirgusi vėjaraupiais ar raudoniuke tai gali nepastoti 4u.gif ? g.gif
*

Gali pastoti, bet yra rizika neišnešioti arba gali būti apsigimimų jei susirgsi nėštumo metu, o skiepijamasi tam kad išvengti tos rizikos. Taip kaip ir nuo gripo, erkinio encefalito, hepatito...
Rastika
Ačiū už atsakymą. Esu sirgusi, bet tik vaikystėje... o nuo gripo tikrai niekada negalim būti apsaugoti... tai gal nuo jo reikėtų pasiskiepyti
skorpas35
QUOTE(Rastika @ 2009 08 27, 12:15)
Ačiū už atsakymą. Esu sirgusi, bet tik vaikystėje... o nuo gripo tikrai niekada negalim būti apsaugoti... tai gal nuo jo reikėtų pasiskiepyti
*

Gripą paminėjau kaip pavyzdį, nežinau ar jis turi įtakos nėštumui, gal kaip ir visos infekcijos nepageidaujamas nėštumo metu, bet juk nuo visų nepasiskiepysi mirksiukas.gif . Svarbu apsauga nuo tų kurios ypač pavojingos vaisiui.
mmeda
QUOTE(skorpas35 @ 2009 08 27, 13:21)
Gripą paminėjau kaip pavyzdį, nežinau ar jis turi įtakos nėštumui, gal kaip ir visos infekcijos nepageidaujamas nėštumo metu, bet juk nuo visų nepasiskiepysi  mirksiukas.gif . Svarbu apsauga nuo tų kurios ypač pavojingos vaisiui.
*

nepersistenkit su tais skiepais????
jei lig siol nesirgite, kol turetumet susirgti butent tada kai laukiates? jei nebendraujat su vaikais, t.y. nedirbat vaiku darzelyje ar mokykloja, maza tikimybe pasigauti vejaraupius ar raudoniuke... jei ri nebuciau persirgus nesiskiepinciau... bet cia tik mano nuomone...
Filotijia
As dabar pagalvojau,kam isvis tie tyrimai (o taip buvau uzsidegus doh.gif ) jei suzinai,kad nesirgus,o skiepu nuo to nera g.gif
Adeliutė
Pirmiausia siūlyčiau pasidomėti savo ligų istorija medicininėje kortelėje. Be to, gydytoja sakė, kad nuo raudoniukės buvo atsivežta skiepų iš Vakarų kažkada 90-aisiais ir skiepijo mergaites iki paauglių amžiaus. O skiepai veikia lyg ir 12 metų. Tad jaunos būsimosios mamos dar turėtų imunitetą nuo šios ligos. Gal ne viską tiksliai atsimenu, bet mintis daugmaž aiški.
Tyrimai man suteikia šiek tiek ramybės, mažiau savigraužos, kad galėjai kažką padaryti, o nepadarei.
Filotijia
Nu nuo situ suprantu,bet pvz.citomegalo,jei neigiamas ka galima padaryt,ar toksoplazmozes,ar chlamidiju? Juk skiepu nuo ju nera...
Rastika
QUOTE(skorpas35 @ 2009 08 27, 13:21)
Gripą paminėjau kaip pavyzdį, nežinau ar jis turi įtakos nėštumui, gal kaip ir visos infekcijos nepageidaujamas nėštumo metu, bet juk nuo visų nepasiskiepysi  mirksiukas.gif . Svarbu apsauga nuo tų kurios ypač pavojingos vaisiui.
*

aciukas aciuks.gif už ats. vaiksystėje persirgau visom ligom, vadinasi niekas negresia. Tereikia gerai pasisaugoti, jei pastosiu, kad nesusirgciau bigsmile.gif
*KAJA*
QUOTE(Afute28 @ 2009 08 25, 18:19)
kai as buvau pas ginekologe, tai ji tik paziurejo echoskopu ir tepineli paeme, jokiu papildomu tyrimu nesake darytis. Tik onkocitologini, bet cia kaip visoms moterims.
*

sveikutes, letai jungiuosi i gretas Jusu... sian buvau pas gine, tai irgi sake jokiu tyrimu nereikia per daug - paeme tepineli onkocitologini ziures, paprasiau toksoplazmozes, nes kate turim ir tiek. Sake vitaminu negerti, nes vasara su maistu gaunas, o gelezi as jau apie 2 men. geriu... niu pirmadieni eisiu ta toksoplazmoze tirti.. Nieko labai neplanuojam, bet jau bandysim gal, tai kad zinoti, jog organizmas tvarkoj..

Raudoniuke persirgusi pries kokiu 13 metu. vejaraupiais pries 23... tai tipo nereikia skiepytis. Man aiskino, kad citomegalo tyrimas nera butinas, jei nesi gimdziusi ir nedariusi valymu/abortu.. hmmm g.gif

Tam, kad nepersalti ir nesusirgti ziema jau pavasari pasirupinau Siciausias batais pasauly EMU (ugg tipo) nerealus.. kojytes siltai laikyti reikia smile.gif
Šarlote
Dėl skiepų: pavaikščiojau po SM temas apie skiepus, plaukai piestu pasistojo swoon.gif Susidarė vaizdas, kad skiepas lygu pats baisiausias nuodas blink.gif
Skiepas nuo gripo- chaltūra.
Tai va ir žinok žmogau ar skiepytis ar ne? Ir kas mažesnė blogybė skiepas ar tikimybė susirgti? g.gif
Susivėliau mintyse kapitaliai doh.gif lotuliukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Gintatute @ 2009 08 28, 00:40)
Nu nuo situ suprantu,bet pvz.citomegalo,jei neigiamas ka galima padaryt,ar toksoplazmozes,ar chlamidiju? Juk skiepu nuo ju nera...
*

Nieko nedaryti, džiaugtis gyvenimu, kad esi sveika mirksiukas.gif
*KAJA*
QUOTE(Šarlote @ 2009 08 28, 14:43)
Dėl skiepų: pavaikščiojau po SM temas apie skiepus, plaukai piestu pasistojo swoon.gif Susidarė vaizdas, kad skiepas lygu pats baisiausias nuodas blink.gif
Skiepas nuo gripo- chaltūra.
Tai va ir žinok žmogau ar skiepytis ar ne? Ir kas mažesnė blogybė skiepas ar tikimybė susirgti? g.gif
Susivėliau mintyse kapitaliai doh.gif  lotuliukas.gif
Papildyta:
*

asmeniskai kai nuo gripo nesiskiepysiu, juk mutuoja jis.. kaip bus taip... stengtis nesusalti reikia smile.gif O imunine stiprinti jau dabar reikia ir viskas bus ciki - jokie gripai nekibs
auroryte
QUOTE(*KAJA* @ 2009 08 28, 14:46)
asmeniskai kai nuo gripo nesiskiepysiu, juk mutuoja jis.. kaip bus taip... stengtis nesusalti reikia smile.gif O imunine stiprinti jau dabar reikia ir viskas bus ciki - jokie gripai nekibs
*

Bet, sako vis tik rudenį kils kiaulių gripo banga blink.gif
*KAJA*
QUOTE(auroryte @ 2009 08 28, 15:12)
*

nieko baisaus irnesakyk.gif tai musu vaikai ne verks, o kriukses lotuliukas.gif

o jei rimtai, tai bus kazkas, niu kaip bus taip.... Klausykit, man dar klausimelis - o tas mikoplazmos tyrimas butinas? ka jis parodo? g.gif as cia kaip pirmoke smile.gif
zuzla
QUOTE(Šarlote @ 2009 08 28, 14:43)
Skiepas nuo gripo- chaltūra

Ir kas mažesnė blogybė skiepas ar tikimybė susirgti? g.gif

*

mano nuomonė ne tiek chaltūra, kiek po jo susilpnėja kitos organizmo vietos g.gif t.y. gripu gal ir nesusirgsi, bet susirgti angina, bronchtu ir t.t. padidėja tikimybė

g.gif gal skiepas... juk nežinai, ar apskritai susirgsi, o nuodus į organizmą leidi unsure.gif net nežinau

drinks_cheers.gif
Papildyta:
QUOTE(auroryte @ 2009 08 28, 15:12)
*

irrrrr.... bigsmile.gif išgyvensim irnesakyk.gif
*KAJA*
QUOTE(zuzla @ 2009 08 28, 15:53)

irrrrr.... bigsmile.gif išgyvensim irnesakyk.gif
*

buvo ir snukiu, kanopu gripai, pauksciu gripas... visos gyvos smile.gif
Šarlote
Šį rytą pasidariau testą ir gavosi viena stora bjauri linija cray.gif
Buvau sau prižadėjus, kad NT darysiu, kai bent kokią savaitę vėluos, bet iškentėti taip sunku doh.gif
Lauksim naujo mėnesio cray.gif
zuzla
QUOTE(Šarlote @ 2009 08 31, 09:03)

Buvau sau prižadėjus, kad NT darysiu, kai bent kokią savaitę vėluos, bet iškentėti taip sunku doh.gif
*

console.gif imk 4u.gif ir neliūdėk

sunku...
Šarlote
QUOTE(zuzla @ 2009 08 31, 10:09)

sunku...
*

Labai labai ačiū
mmeda
QUOTE(zuzla @ 2009 08 31, 09:09)

sunku...
*

neliudek. cia tau 4u.gif
pasimetus1140
QUOTE(Šarlote @ 2009 08 31, 09:03)
Lauksim naujo mėnesio cray.gif
*

neliudek, tikesimes, kad kita men bus jau II 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Freila
Laba, perskaiciau, kad diskutavote del raudoniukes. Man teko skaityti, kad ja galima persirgti net nezinant, kad sergi. Atseit simptomai vos juntami, kazkas panasaus i padidejusius limfmazgius. Gaunasi, kad gali buti persirges, bet nezinoti.. Kyla klausimas tuomet, ar reikia skiepintis biggrin.gif

as maza nesirgus, taciau paauglysteje kelis kartus buvo kazkas panasaus i padidejusius limfmazgius, tai ir galvoju, ka cia dabar daryt g.gif doh.gif
mmeda
QUOTE(uoga26 @ 2009 09 01, 08:56)
Laba, perskaiciau, kad diskutavote del raudoniukes. Man teko skaityti, kad ja galima persirgti net nezinant, kad sergi. Atseit simptomai vos juntami, kazkas panasaus i padidejusius limfmazgius. Gaunasi, kad gali buti persirges, bet nezinoti.. Kyla klausimas tuomet, ar reikia skiepintis  biggrin.gif

as maza nesirgus, taciau paauglysteje kelis kartus buvo kazkas panasaus i padidejusius limfmazgius, tai ir galvoju, ka cia dabar daryt  g.gif  doh.gif
*

pasidarysi tyrimus ir zinosi smile.gif
Šarlote
QUOTE(pasimetus1140 @ 2009 09 01, 09:11)
neliudek, tikesimes, kad kita men bus jau II  4u.gif  4u.gif  4u.gif
*

Kad tik tavo žodžiai tiesiai į viršų pakiltų mirksiukas.gif
Vakar MB mano žliubimus ramino, tai kažkaip šiandien sveikas protas po biški sugrįžta blush2.gif Juk nereikia norėti, kad antrą mėnesį viskas gautųsi doh.gif Be to mažiuką jau turim, tai vis didesnė tikimybė, kad turėsim dar daug daug d doh.gif ug kukulių lotuliukas.gif
Bet galvoj vis tiek vis dar kirba mintis apie antrinį nevaisingumą doh.gif
valmar
Megaites, o kiek kainuoja tyrimai AIDS centre? Ten kainininke mačiau visi išvardinti atskirai.Gal yra kažkoks kompleksinis tyrimas?Aš mastau apie tyrimą nuo visokių zarazų kaip chlamidijos, ureplazmos ir t.t. Ar taip ir pasakyti, kad tyrimus planuojant neštumą?
Šarlote
QUOTE(valmar @ 2009 09 02, 13:40)
Megaites, o kiek kainuoja tyrimai AIDS centre? Ten kainininke mačiau visi išvardinti atskirai.Gal yra kažkoks kompleksinis tyrimas?Aš mastau apie tyrimą nuo visokių zarazų kaip chlamidijos, ureplazmos ir t.t. Ar taip ir pasakyti, kad tyrimus planuojant neštumą?
*

Aš apie kompleksinį tyrimą nesu girdėjus schmoll.gif Manau už kiekvieną reikia mokėti atskirai.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.