Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Tyrimai, skiepai, vitaminai planuojant vaikelį
Supermamų klubas > Apie nėštumą ir gimdymą > Nėštumo planavimas
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
spikita
Sveikutes.. ax.gif

jungiuosi ir as i jusu buri, nes po truputi pradejom planuoti leliu.. nors as dar daug ka palieku Dievo valiai, bet po truputuka ruosiuos.. ax.gif
Man taip pat idomu ar nera kokio tyrimo, kad viska istirtu, kad ir sumoket, bet kad butu koks tyrimas planuojancioms pastoti, kad viska suzinotum ka reikia zinoti.. as tik ryt eisiu pas gine, tai bandau viska issiaiskinti ir jei kas neaisku, tada jau jos klausti del tu visu tyrimu.. o ju tiek daug atrodo.. g.gif
o del vitaminu tai kiek zinau folio rugstis butina ir dar viena pazistama, baigusi ginekologijos studijas, labai rekomendavo gerti zuvu taukus.. kaip sake, jie jau daugeliui poru padejo greiciau pastoti.. kiek cia teisybes nezinau, bet sakiau reikes pabandyti.. o gal kas ir isbandete? ax.gif

beje, kur kaune butu galima pasidaryti daugeli reikalingu busimoms mamytems tyrimu? vilniuj kaip supratau AIDS centre.. ax.gif
spikita
Sveikos planuojancios.. ax.gif

Norejau pasiteirauti jusu, kur kaune butu galima atlikti auksciau temoj paminetus tyrimus kaip toksopazmozes, mikoplazmos (ir kt.) ir gal yra kur pasiskaityti apie juos kas jie yra? g.gif nes kol kas visiskai zalia, skaiciau praeita tema, bet rasyta buvo tik kur vilniuj daro, kad AIDS centre, o kur kaune kreiptis? ar i savo poliklinika ar pas ginekologe.. soriukas, bet esu kol kas zalia.. blink.gif ax.gif
zuzla
QUOTE(spikita @ 2009 09 11, 09:48)
kur kaune butu galima atlikti auksciau temoj paminetus tyrimus kaip toksopazmozes, mikroplazmos
*

pirmam puslapy parašyta mirksiukas.gif endemike, jis turi filialų visoje lietuvoje
spikita
Aciu.. ax.gif kazkur pati irgi uztikau, kad Endemik centre daro. tik tiek, kad mano gine nieko neminejo apie siuos tyrimus, tai dabar ir nezinau ar reikia juos darytis planuojant pastoti, ar jie atliekami kai jau pastoji??? g.gif beje, jei visus juos pasidaryti tai kainuos apie kelis simtus Lt. Tiesa, gal kas zino ka reiskia IgG ar IgM?
zuzla
QUOTE(spikita @ 2009 09 11, 10:15)
Aciu..  ax.gif  kazkur pati irgi uztikau, kad Endemik centre daro. tik ten nelabai kainu radau, o mano gine nieko neminejo apie siuos tyrimus, tai dabar ir nezinau ar reikia juos darytis planuojant pastoti, ar jie atliekami kai jau pastoji???  g.gif
*

kiek žinau, beveik visus tuos tyrimus daro jau pastojus, gal net nemokamai, nes jau gydytoja skiria (galiu ir klysti), o jei darai prieš pastojant, tai niekas tau jų neskirs, reikia (jei nori) eit pačiai individualiai, taigi ir mokėt pinigėlius...
Violeta*
Zuzla, matau, jau lauki metus laiko...Kažin, ar čia daug, kaip manote?
Kada verta sunerimti?
Štai ir aš labai noriu ir laukiu, bet..mums su vyru kitos sąlygos, atstumas skiria..
Visada saugojomės, o kai nutarem, kad metas, is pirmo men nepavyko..
Niu, tai vel pertrauka, kol vyras gris namo wink.gif
taigis, ta laiko sąvoka tokia reliatyvi..
zuzla
QUOTE(Violeta* @ 2009 09 11, 22:16)
Zuzla, matau, jau lauki metus laiko...Kažin, ar čia daug, kaip manote?
Kada verta sunerimti?
*

šiaip tai čia yra dar normalu smile.gif yra pažįstami, kurie porą metų nesusilaukia, pasitikrinę su vyru, viskas gerai, tai tiesiog kai kitas nusperendė, kad dar ne laikas... kitos merginos sako, kad laukti neverta nei pusės metų ir eit tikrintis, kad laiko nešvaistyt smile.gif manau, jei jautiesi sveika, o ir ginekologas sako, kad sveika, tai tikrai dar nesijaudink mirksiukas.gif be to jus skiria atstumas...
Freila
man dabar irgi susisuko galva del tyrimu. Mano drauge - seimos gydytoja, tai ji irgi sake, kad neperlenkciau lazdos su tais tyrimais, nes dauguma daro jau pastojus..
Šarlote
Man ginė parekomendavo pagerti homeopatinius vaistukus Mastodinon, jis gerina skatina ovuliaciją ar kažkas panašaus. Tik va ji man rekomendavo kitaip juos gerti negu parašyta ant buteliuko. Išbandysiu ir pažiūrėsiu, koks bus rezultatas ax.gif
Ingese
QUOTE(Šarlote @ 2009 09 14, 11:10)
Man ginė parekomendavo pagerti homeopatinius vaistukus Mastodinon, jis gerina skatina ovuliaciją ar kažkas panašaus. Tik va ji man rekomendavo kitaip juos gerti negu parašyta ant buteliuko. Išbandysiu ir pažiūrėsiu, koks bus rezultatas ax.gif
*

http://www.vaistai.lt/index.php?option=com...word=mastodynon
nemanau, kad Mastodinon tam tinkami g.gif
Šarlote
QUOTE(Ingese @ 2009 09 14, 23:01)

Na man gydytoja pasakojo, kad jie paprastai naudojami priešmenstruaciniams sutrikimams gydyti, tačiau taip pat mažesnėmis dozėmis naudojami ovuliacijai skatinti.
Thais
QUOTE(uoga26 @ 2009 09 13, 15:13)
man dabar irgi susisuko galva del tyrimu. Mano drauge - seimos gydytoja, tai ji irgi sake, kad neperlenkciau lazdos su tais tyrimais, nes dauguma daro jau pastojus..
*

As pries pora dienu pas savo gine buvau ir sakiau, kad planuojam leliuka, tai tiesiog patikrino, ar su gimda viskas gerai, paeme gimdos kaklelio tepineli ir issamu kraujo tyrima nusiunte daryt (kur patikrins, ar persirgus raudonike, vejaraupiais, visokiais hepatitais, toksoplazma ir pan). Siaip siule pradet naudoti OT (kuriu is Zydros akys nusipirkau ax.gif ), tai reiks isbandyti...
valmar
Sveikutės, praeita savaite buvau pas gydytoja.
Jis patarė gerti vitaminus Elevit. Ka manote, kažkaip galvoju ar nebus čia tiesiog farmacininkų triukas g.gif
Violeta*
Aš kaip planuojanti ir turėjus senai anemiją, tiesiog nuėjau pas šeimos gyd. ir pasakiau, kad jau gandrus kviečiam ir noris elementarių sveikatos tyrimų..Na, tai paskyrė šlapimo, bendrą kraujo tyrimą paties bendriausiems rezultatams.Kadangi man slenka stiprokai plaukai, tai pasiūlė biocheminį kraujo tyrimą pasidaryt..Dėl viso pikto skydliaukės hormonus..ir tepinėlį pas ginekologą.Kai logiškai pagalvoji..niu, tai biocheminis tyrimas ir parodo, ar ko netrūksta, kai normaliai maitinamasi.

Tai va, jei viskas ok, gandram problemos nėr skristi. Jei bus kas negerai, tai tegul ir skiria visokius ten vitaminus ir pan.
O visokie profilaktiškai geriami papildai..jie juk gali neduot objektyvių tyrimų ir problemas maskuot..Manau,kad jei naramu "and dusios",racionaliausiai tiesiog išsitirt, ar viskas ok, o tada "pildytis" visokiais papildais ir pan.

O šiaip geriant vitaminus..nu tai taip daug laiko galima prarast..
glinglingas
o raudoniukes skiepas kiek laiko buna? ash skiepyjausi priesh 6 metus dar galioja? lygtais kazka girdejau kad 7 metus laiko jis?
Adeliutė
QUOTE(valmar @ 2009 09 22, 10:52)
Sveikutės, praeita savaite buvau pas gydytoja.
Jis patarė gerti vitaminus Elevit. Ka manote, kažkaip galvoju ar nebus čia tiesiog farmacininkų triukas g.gif
*

Man ginė tuos pačius siūlė, bet aš jų negėriau. Geriu tik folio rūgštį. Manau, kad dauguma vitaminų nėra natūralūs, tai ir sunkiai pasisavinami, ir alergijas gali sukelti.

Žiūriu, kad nei viena nepasidžiaugia sulaukusios II brūkšnelių. Ar čia tų rezultatų nėra, ar noro džiaugsmu pasidalinti su mumis?
Šarlote
QUOTE(Adeliutė @ 2009 09 27, 23:14)
Žiūriu, kad nei viena nepasidžiaugia sulaukusios II brūkšnelių. Ar čia tų rezultatų nėra, ar noro džiaugsmu pasidalinti su mumis?
*

Būtų labai smagu išgirsti naujienas bigsmile.gif
Gal kaip nors pavyktų tą infekciją pasigauti ax.gif Ir metodais gal pasidalintų ax.gif
Tina-Lita
QUOTE(Šarlote @ 2009 09 28, 14:50)
Būtų labai smagu išgirsti naujienas bigsmile.gif
Gal kaip nors pavyktų tą infekciją pasigauti ax.gif Ir metodais gal pasidalintų ax.gif
*

Na jau tikrai, nes daug kas sake, kad prades nestuke.gif rudeni.... ir kur gi jus? Kaip sekasi?

As nuejau pas savo gyditoja, tai ji man skire taip pat bendra kraujo tyrima(nemokama), slapimo tyr. ir skydliaukes. O spalio men. uzsirasiau pas ginekologe.
Violeta*
QUOTE(Tina-Lita @ 2009 09 29, 12:24)
Na jau tikrai, nes daug kas sake, kad prades  nestuke.gif  rudeni.... ir kur gi jus? Kaip sekasi?

As nuejau pas savo gyditoja, tai ji man skire taip pat bendra kraujo tyrima(nemokama), slapimo tyr. ir skydliaukes. O spalio men. uzsirasiau pas ginekologe.
*

Tai va, ir aš taip..tyrimukai, o paskui, kai bus žinomi geri rezultatai, gal ir rimčiau reikės gandrus kviestis..Liko žiemojančių žinau, Ventės rage smile.gif
shipra
Sveikos,

mergaites yra sakiusius kad hormonu tyrimus reikia daryti 3-5c.d, o man gydytoja siandien sake daryti 5-7c.d. kaip suprasti? negi kiekvienai skirtingai reik daryti?
zuzla
mergaitės, kurios darėtės toksoplazmozės tyrimą, kiek jums kainavo igm ir igg kartu?
Šarlote
QUOTE(zuzla @ 2009 10 01, 09:11)
mergaitės, kurios darėtės toksoplazmozės tyrimą, kiek jums kainavo igm ir igg kartu?
*

Už visus tris mokėjau berods apie 130, o vienas kainuoja tarp 30-40 lt.
zuzla
QUOTE(Šarlote @ 2009 10 01, 09:28)
Už visus tris mokėjau berods apie 130, o vienas kainuoja tarp 30-40 lt.
*

aš už abu sumokėjau 73 lt, tai tada gaunas maždaug vienoda kaina, ar daraisi savo noru pvz endemike, ar siunčia gydytoja darytis poliklinikoje
Šarlote
QUOTE(zuzla @ 2009 10 01, 10:35)
aš už abu sumokėjau 73 lt, tai tada gaunas maždaug vienoda kaina, ar daraisi savo noru pvz endemike, ar siunčia gydytoja darytis poliklinikoje
*

Ir taip ir ne. Tada kai gydytojai pasakiau, kad planuojam kviest gandrus, ji man pasakė, kad gal būt galėčiau jį pasidaryti, tik pasakė, kad tai bus mokama.

o kaip tau buvo? Gydytoja rekomendavo? Ar kaip nors negerai jautiesi?
zuzla
QUOTE(Šarlote @ 2009 10 01, 10:24)
o kaip tau buvo? Gydytoja rekomendavo? Ar kaip nors negerai jautiesi?
*

na nėščioms daug tyrimų daro, tai rekomendavo ir šį blush2.gif topsecret.gif
Šarlote
QUOTE(zuzla @ 2009 10 01, 11:32)
na nėščioms daug tyrimų daro, tai rekomendavo ir šį blush2.gif  topsecret.gif
*

Labai labai nuoširdžiai, bet tyliai tave sveikinu 4u.gif Gal niekas neišgirs... taip pat bandau tave virtualiai apkabinti, kad virusą pagaučiau friends.gif
Džiugu, kad svajonės pildosi bigsmile.gif
Kaip sveikatėlė tavo?
zuzla
QUOTE(Šarlote @ 2009 10 01, 11:20)
Labai labai nuoširdžiai tave sveikinu 4u.gif

Kaip sveikatėlė tavo?
*

sveikinimų nepriimu, kol nepamatysiu, kad širdelė plaka 4u.gif o tai pagal mano ginę bus tik gruodžio gale, tai teks eit privačiai, vat tada galėsiu drąsiai pareikšti, o dabar kol kas nesveikinkit 4u.gif nes bučiau nieko nesakius, jei nebūtum užklausus 4u.gif

labai gera 4u.gif
Šarlote
QUOTE(zuzla @ 2009 10 01, 12:26)
sveikinimų nepriimu, kol nepamatysiu, kad širdelė plaka 4u.gif o tai pagal mano ginę bus tik gruodžio gale, tai teks eit privačiai, vat tada galėsiu drąsiai pareikšti, o dabar kol kas nesveikinkit 4u.gif nes bučiau nieko nesakius, jei nebūtum užklausus 4u.gif

labai gera 4u.gif
*

gerai, atsiimu atgal mirksiukas.gif
taip taip ir toliau mirksiukas.gif
Tina-Lita
QUOTE(Šarlote @ 2009 10 01, 11:30)
gerai, atsiimu atgal mirksiukas.gif
taip taip ir toliau mirksiukas.gif
*

smile.gif smagu 4u.gif
pasimetus1140
jau kaip as apsidziaugiau... lotuliukas.gif thumbup.gif atrodo ir paciai svystelejo viltis 4u.gif
shipra
zuzla, nesveikinu, tik linksma balioneli siunciu 4u.gif
zuzla
jautė mano širdis, kad kažkas ne taip... nesivystantis cray.gif o taip ilgai lauktas... tik nepraraskit vilties, pasistengsiu ir aš...

atsiprašau už offtopic 4u.gif
jovita25
jungiuosi ir as merginos i jusu burelis 4u.gif
Šarlote
QUOTE(zuzla @ 2009 10 06, 11:23)
jautė mano širdis, kad kažkas ne taip... nesivystantis cray.gif o taip ilgai lauktas... tik nepraraskit vilties, pasistengsiu ir aš...

*

console.gif
Laikykis mergyt...

Gal ir nelaiku pasakysiu bet savaitgali pamaciau neryškų II.
Vyras kažko laaaabai nerimauja ir neleidžia visai džiaugtis, sako, kad švęsim kai sueis dvylika savaičių...
zuzla
QUOTE(Šarlote @ 2009 10 06, 11:44)
console.gif
Laikykis mergyt...

Gal ir nelaiku pasakysiu bet savaitgali pamaciau neryškų II.
Vyras kažko laaaabai nerimauja ir neleidžia visai džiaugtis, sako, kad švęsim kai sueis dvylika savaičių...
*

4u.gif

kaip aš suprantu tavo vyrą 4u.gif ir tave suprantu - sunku nesidžiaugt...
shipra
QUOTE(zuzla @ 2009 10 06, 10:23)

*

oi mergyt, laikykis, kaip suprantu tave... imk 4u.gif 4u.gif 4u.gif
nuotaka dovile
QUOTE(nogniuska @ 2009 08 24, 17:11)
as skiepijausi nuo vejaraupiu tai skiepo kaina 110lt ir po triju menesiu antra reikejo ir tada po antro skiepo palaukti dar 3 men ir galima pastoti..vienas skiepas apsaugo 3metam man rodos tai galwoju wieno uzteks smile.gif o del raudoniukes gali but kad skiepijo anksciau priwalomai...tai reikia perziuret nuo ko skiepyta nuo ko ne  4u.gif
*

asuser posted image visai nesiskiepijau, nes vaiksytej persirgus esu tongue.gif

Violeta*
Zuzla, paskaičiau..Užjaučiu tikrai nuoširdžiai, suprantu, kiek vilčių, kiek laukimo...
Bet gera naujiena ta, kad tu pastojai visgi, vadinasi, vaisingumo problemų nėra..Pastosi ir dar kartą..Ko ir linkiu 4u.gif
zuzla
QUOTE(shipra @ 2009 10 08, 09:39)
oi mergyt, laikykis, kaip suprantu tave... imk  4u.gif  4u.gif  4u.gif
*

QUOTE(Violeta* @ 2009 10 08, 20:51)
Zuzla, paskaičiau..Užjaučiu tikrai nuoširdžiai, suprantu, kiek vilčių, kiek laukimo...
Bet gera naujiena ta, kad tu pastojai visgi, vadinasi, vaisingumo problemų nėra..Pastosi ir dar kartą..Ko ir linkiu 4u.gif
*

ačiū, mergaitės 4u.gif
Šarlote
QUOTE(zuzla @ 2009 10 08, 21:56)

*

Žiūriu parašą pasikoregavai, dabar burbuliukai jau mylu mylu daro bigsmile.gif
zuzla
QUOTE(Šarlote @ 2009 10 09, 09:20)
Žiūriu parašą pasikoregavai, dabar burbuliukai jau mylu mylu daro bigsmile.gif
*

kiek galima pyktis blush2.gif
Adeliutė
Oi kaip senai mergaitės lankiausi pas jus. Ir tokių naujienų išvydau. Per kelias minutes tiek jausmų patyriau. Pritariu Violetai. O mūsų senbuvei - vilties.
Aš turiu gerų naujienų, bet irgi bijau džiaugtis, ypač, kai dar pas gydytoją nebuvau (mat ši atostogauja). Tad kažko neramu, vis pilvą pamaudžia. Artimiesiems tai tikrai iki 3 mėn. nesakysim.
Šarlote
QUOTE(Adeliutė @ 2009 10 13, 20:10)
Oi kaip senai mergaitės lankiausi pas jus. Ir tokių naujienų išvydau. Per kelias minutes tiek jausmų patyriau. Pritariu Violetai. O mūsų senbuvei - vilties.
Aš turiu gerų naujienų, bet irgi bijau džiaugtis, ypač, kai dar pas gydytoją nebuvau (mat ši atostogauja). Tad kažko neramu, vis pilvą pamaudžia. Artimiesiems tai tikrai iki 3 mėn. nesakysim.
*

Mes irgi nesakom, tik dveji draugai, kurie žinojo, kad dirbam tuo klausimu viską žino ax.gif
zuzla
QUOTE(Adeliutė @ 2009 10 13, 19:10)
Aš turiu gerų naujienų, bet irgi bijau džiaugtis
*

QUOTE(Šarlote @ 2009 10 14, 09:05)
Mes irgi nesakom, tik dveji draugai, kurie žinojo, kad dirbam tuo klausimu viską žino  ax.gif
*

saugokites ir šiltai renkites 4u.gif
Violeta*
O man mmm..Taip sakant, visaip sveikatinuos ir t.t. dar vienas tuščias ciklas, griš vyras, o tada į darbus..
Ot uždavinys viską taip suplanuot, kad vyras laiku grįžtų iš toli.. mirksiukas.gif
Beje, gal kuri žinot, kaip suprast, ar ciklas yra su ovuliacija, -kaip žinia, gali būt ciklų be jos, ir kada maždaug ji vyksta - skaičiau, kad apytiksliai 14d, bet tai nuo kada ją skaičiuot, nuo pirmos mm dienos, ar pasibaigus mm? O jei tepimas yra kelias dienas?
Visai galva susisukusi smile.gif Ovuliacinių testų nežadu naudot bent kol kas, nesinori to paversti darbu..

O visoms jau menamoms neštukėms linkiu sveikatos..Stiprėkite smile.gif
zuzla
QUOTE(Violeta* @ 2009 10 14, 11:01)
Beje, gal kuri žinot, kaip suprast, ar ciklas yra su ovuliacija, -kaip žinia, gali būt ciklų be jos, ir kada maždaug ji vyksta - skaičiau, kad apytiksliai 14d, bet tai nuo kada ją skaičiuot, nuo pirmos mm dienos, ar pasibaigus mm?
*

aš taip suprantu, kad 14 dienų iki kitų mmm, t.y. po ovuliacijos po 14 dienų prasideda mmm, taigi jeigu mmm reguliarios, tai įmanoma apskaičiuot smile.gif
slavlanta
Sveikos planuojancios. 1.5 metu planavimo ir tusca pas mus. Pas vyra ir pas mane gydytojai problemu nemato, sako dar pusmeti bandyti. Net pikta, nejaugi dar kokiu papildomu tyrimu nera? Suprantu kad tai tikrai stebuklas uzmegzti gyvybe, gal del to ir neiseina kad viskas daroma pagal grafika? g.gif unsure.gif
zuzla
QUOTE(slavlanta @ 2009 10 15, 10:31)
Pas vyra ir pas mane gydytojai problemu nemato, sako dar pusmeti bandyti. Net pikta, nejaugi dar kokiu papildomu tyrimu nera?
*

o kokius tyrimus darėtės?
augustella
QUOTE(valmar @ 2009 09 02, 11:40)
Megaites, o kiek kainuoja tyrimai AIDS centre? Ten kainininke mačiau visi išvardinti atskirai.Gal yra kažkoks kompleksinis tyrimas?Aš mastau apie tyrimą nuo visokių zarazų kaip chlamidijos, ureplazmos ir t.t. Ar taip ir pasakyti, kad tyrimus planuojant neštumą?
*

sveikos mergaites,

deja aids centre situ tyrimu jau nebedaro,atleido gydytojus ir nebeima tepineliu,ten tik daro tyrimus is kraujo.Ir beje pigiausia.Poliklinikoj irgi tyrimai mokami,isskyrus kraujo iprastinius.
As kai pradejau lauktis pirmo vaiko nesidariau jokiu tyrimu ir ramiai kaip galima sakyti gyvenau,tik echo paprasiau,kad anksciau padarytu,ir dar po echo nusiunte progesterona ir skdliaukes nepamenu tikslia ir tada geriau diuphaston.
Bet dabar kaip po dvieju adsiurbimu,tai pradejau visus tyrimus darytis,ir pries pastojant trecia karta jau buvau pasidariusi nuo visokiu zarazu.dabar kitus darau.
O del raudoniukes ir vejaraupiu,tai gal geriau pasiskiepyti,nes sios infekcijos gali sukelti ir apsigimimus ir persileidimus.
Laikykites mergaites.
zuzla
dabar taip pagalvojau.. dariausi gi tą igg igm, tai rado senų antikūnių g.gif turėjau eit pas infektologę konsultacijai, bet jau nėjau dėl žinomų priežasčių.. tai jei dar kada pastočiau, reikės dar kartą daryt šiuos tyrimus, ar čia apskritai nieko tokio ir viskas aišku, persirgau ir tiek g.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.