Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Tyrimai, skiepai, vitaminai planuojant vaikelį
Supermamų klubas > Apie nėštumą ir gimdymą > Nėštumo planavimas
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
Adeliutė
Ir aš patariu daugiau klausytis savo širdies ir nuojautos. Dėl raudoniukės - skiepas galioja apie 12metų, bent taip man sakė gydytoja. Reikėtų tai pasitikslinti skiepų kabinete ir sužinoti iš šeimos gydytojos, kad tiksliai skiepijo mokykloje.
Šaunuolė Zuzla, kad tebegloboji šį puslapiuką. O kaip pačiai sekasi?
zuzla
QUOTE(Adeliutė @ 2010 07 19, 20:50)
O kaip pačiai sekasi?
*

toks jausmas, kad galiu pastoti tik kartą per metus hihihi.gif tai laukiu rugsėjo biggrin.gif taip ir sekasi smile.gif
gajane
Sveikos būsimos, ar esamos mamytės,

Po truputį ir mes planuojam antrą vaikelį. Prieš pirmą, nei aš vitaminų gėriau, nei jokių skiepų ar tyrimų dariausi. O iš vis, buvo 3 mėn. prieš pastojant persileidimas, po to nežinant vėl pastojau. Vaikelis gimė vikut sveikutėlis thumbup.gif , nei jokių alergijų, nei man, nei vaikučiui.
Dabar jau subrendo laikas, apie antrą galvojam, tai tik vitaminus, skirtus nėščiai arba planuojančiai pastoti vartoti pradėsiu, daugiau kažkaip nematau gąsdintis reikalo ax.gif .
Čia mano nuomonė. Per didelis rūpinimasis, sukelia blogas emocijas, ir netgi tai gali daugiau pakenkti pastojimui, nei pvz. revakcinacija nuo raudoniukės.
Bet kokiu atveju, linkiu visoms, kurios planuoja, tapti nestuke.gif , o vėliau ir laimingai sūpuojančiomis vaikelius mamytėmis 4u.gif 4u.gif 4u.gif

Itrea
va va, as ir sakau nereikia visko perdem hperbolizuoti. As tai geriu folio rugsti. Po pusmecio kai nepastojau nuejau pas gine, padarem pirminius tyrimus, rado ureoplazmu , issigydem ir dabarplanuojam toliau. Jau metai kaip planuojam, tai rugseji vel eisiu pas gine ir darysim rimtesnius tyrimus. Nemanau jog nepastojus per menesi ar du jau reikia daryti tragedija ir svaistyti pinigus ivairiems tyrimams, manau kad reik minimum pusmeti pralaukti. Gine sake jogjei pora per metus nesisaugo ir turi pastovius lytinius santikius ir nepasiseka pastoti, tada jau pora rasoma prie nevaisingu. Is mano patirties, pazystami beveik visi vaikuti "gamino" 1,5-2 metus.
Violeta*
QUOTE(Teta Anna @ 2010 07 22, 14:10)
Prieš pirmą, nei aš vitaminų gėriau, nei jokių skiepų ar tyrimų dariausi. O iš vis, buvo  3 mėn. prieš pastojant persileidimas, po to nežinant vėl pastojau.

Na, bet juk buvo persileidimas. Ar ne par brangi kaina? schmoll.gif Ar ne per skaudi patirtis? O juk yra moteru kurios labai sunkiai pastoja ir viska palikt likimo ar gamtos valiai mazu maziausiai neatsakinga. Jei tik nuojauta yra, kad reiketu kazka tirtis, tai reikia - vandan ramybes, o ne del patoviu nerimo minciu.

Papildyta:
QUOTE(neirida @ 2010 07 22, 17:46)
va va, as ir sakau nereikia visko perdem hperbolizuoti. As tai geriu folio rugsti. Po pusmecio kai nepastojau nuejau pas gine, padarem pirminius tyrimus, rado ureoplazmu , issigydem ir dabarplanuojam toliau. Jau metai kaip planuojam, tai rugseji vel eisiu pas gine ir darysim rimtesnius tyrimus. Is mano patirties, pazystami beveik visi vaikuti "gamino" 1,5-2 metus.
*

Hiperbolizuot nereikia, bet va, planavot turedami LPL. Ilgai negydomos jos gali komplikuotis, o jei dar kitos priezastys dasideda....Planavimas gali labai prailgt tada. Pas gydytojus rekomenduojama eit po pusmecio nepastojimo, jei nera jokiu sveikatos sutrikimu.

Kai pastojama neplanuojant ir viskas baigiasi gerai - puikus variantas, bet pilna ir skausmingu istoriju ape persileidimus velyvame nestume, apie neisnesiotukus ir viskas vien todel, kad moterys nelabai atsakingai planuoja. Aisku, yra ir tokiu , kurios labai planuoja ir nepastojimo stazas metu metai - bet cia jau kitos problemos, taciau bet kokiu atveju gydytojas pirmiausia nusius darytis tyrimu. Mano galva, del savo vaiku ta galim padaryt.
Itrea
va va as ir sakau po pusmecio jau galima kreiptis pas specus, pasidaryri tyrimukus.
Mes turejo lyga ale ja pasalinus situacija nepagerejo verysad.gif nu bet nieko tuoj sukaupsiu daugiau info ir eisiu pas gine.
gajane
Sutinku, jeigu po pusmečio nepastoji, reikia kreiptis, žiūrėti, kur problema. Mano atveju, persileidimas buvo ne dėl nėštumo patologijos, o dėl didelio fizinio krūvio ir streso.
Gydytojai rekomendavo, tik po gero pusmečio pastoti, bet išėjo kitaip.
Dabar, kaip ir minėjau, jau planuojam, tai pradėsiu gerti vitaminus. Buvau pas ginekologę, apžiūrėjo, padarė tepinėlį, pasižiūrėjo echoskopu. Dar pasitikrinau, dėl gimdos kaklelio vėžio.
Jeigu po pusmečio nepastosiu, tada eisiu darytis kažkokius rimtesnius tyrimus.
Manau jei pastojau neplanuojant, tai paplanavus, dar pritaikius BT Ovuliacijos, bei Bilingso metodus, turėtų būti viskas gerai rolleyes.gif .
Sėkmės ir kitoms.
Peonyblossom
Sveikos planuojancios tapti mamytemis 4u.gif
As turbut pagal jus visas apsileidus planuotoja esu blush2.gif Pora menesiu geriau foline rugsti, bet meciau, nes organizmas ne kaip sureagavo ir visa kuna isbere skaudanciais guzeliais - vidniais spuogais unsure.gif Taip pat buvau pas savo ginekologe, pasakiau, kad zadam planuot vaikeli. Realiai nieko stipriai manes netyre, tiesiog apziurejo ar nera kokio uzdegimo, padare echo ir paeme tepineli. Kadangi viskas tvarkoj palinkejo gero planavimo ir tiek. Raudoniuke ir vejaropiais esu persirgus. Tai net nezinau ar dar reikia man kokiu nors tyrimu? Namie kates neturim smile.gif
Axxa
O gal kuri esat dariusi kokį tyrimą dėl alergijos/maisto netoleravimo?
Atrodo giminėj nei iš mano, nei iš vyro pusės niekas nealergiški, bet va vaikutis turi alergiją karvės pieno baltymams ir kukurūzams, dar kažkiek sūriui.
Tai įdomu pasidarė, gal vis tik aš esu kažkam alergiška tik nežinau? Iš tikrųjų norėčiau išssitirti ir dėl savęs, ir dėl būsimo vaikučio. Kiek žinau galiu rinktis iš 2 var., arba maisto netoleravimo testas apie 1000 Lt (gal 100, gal daugiau alergenų), arba maisto alergenų paletė apie 150-180 Lt (atrodo 36 alergenai, daug kas į juos nepatenka, ką valgau). Gal yra dar kokie tyrimai? Jei kam teko susidurt, būčiau dėkinga už patarimus wink.gif
P.S. aš prieš pirmą nėštumą pasitikrinau tik kraują, kadangi visada buvo žemokas hemoglobinas. Tai beveik pusę metų iki pastojimo gėriau geležies tabletes, bet už tai visą nėštumą ir visą žindymo laikotarpį (virš metų po gimdymo) neturėjau problemų su hemoglobinu.
ernesin
Aš kažkada kai mane labai bėrė ir maniau jog esu kažkam alergiška, paprašiau savo šeimos gydytojos siuntimo ir nuvažiavau Antakalnyje į alergologijos centrą(prieš tai pasiskambinusi ir užsiregistravusi) ir pagrindinius alerginius tyrimus man ten padarė per dešimt minučių visiškai nemokamai mirksiukas.gif
FairyLady
Sveikos planuotojos 4u.gif Po truputi ir mes norim kviest gandrus smile.gif jusu deka suzinojau daug naudingu dalyku, tad leksiu atlikt keleta tyrimu smile.gif Sekmes planuojant 4u.gif
kapryzinga
Sveikutes planuoju vaikuti ir noreciau paklausti ar reikia kokius tyrimus pradžioj darytis? 4u.gif
HappyAngel
QUOTE(kapryzinga @ 2010 08 01, 14:15)
Sveikutes  planuoju vaikuti ir noreciau paklausti ar reikia kokius tyrimus pradžioj darytis?  4u.gif
*

Šioje temoje daug informacijos yra surinkta, pateikta. Nepatingėkite perversti bent keletą puslapių atgal, tikrai rasite atsakymą į savo klausimą wink.gif
herrerra
Prisijungsiu ir as smile.gif labas 4u.gif
ruosiames su draugu rimtam zingsniui pries tai sugalvojme tyrimu pasidaryti ir nuplauke musu visi planai metams i prieki kol kas jei ne daugiau...draugas prasirges hepatitu b bet as nuo jo neuzsikreciau aciu dievui bet jis skaitosi kaip sio viiruso nesiotojas, todel man reikes pasisiskieyt nuo hepatto b o jo skiepai tai:pirmas,antras po menesio ir trecias po puses metu,tada pas mane rado kad esu prasirgusi citomegalo virusu jis neaktyvus bet jei pastociau irgdama juo greiciausiai nekazkas butu,ir dar reikes eiti daryti tyrimus is gimdos nuograndu...man cia kazkoks siaubas...jauciuosi gerai bet nuejau pas daktarus tai tiek asaru ir nervu man sukele tiek prisigazdinom su draugu kazkoks stresas ir per kelis daktarus specialiai ejom ir kaune ir vilniuje ir kiekvieni skirtyngai sneka...siaubas kazkoks....dbr ilgas laukimas ir kankinimasis...
herrerra
Gal kas zinote del hepatito skiepu? 4u.gif
kiek ju reikia?girdejau kad tris lygtais, bet galima daryts ir du...net trecias skiepas po puses metu kiek zinau g.gif
jei uztektu dvieju skiepu gal per tuos puse metu jau galima butu pradeti planuoti nauja gyvybe tongue.gif
Spurguciuke
pavasari daviau kraujo (donore). Tiria ta krauja kiek žinau nuo plintančių užkrečiamų ligų. Sakė jei ką ras - praneš. Nieko nesulaukiau. Tai turbut esu sveika g.gif
Nu biški kvailas klausimas bet iškilo toks blush2.gif
herrerra
QUOTE(Spurguciuke @ 2010 08 05, 15:09)
pavasari daviau kraujo (donore). Tiria ta krauja kiek žinau nuo plintančių užkrečiamų ligų. Sakė jei ką ras - praneš. Nieko nesulaukiau. Tai turbut esu sveika  g.gif
Nu biški kvailas klausimas bet iškilo toks  blush2.gif
*

manau pati turetum paskambnti ir pasiteirauti,nes niekam neydomu tavo sveikata.mes su draugu tyremes privaciose klinikose ir nieks mums neskambino pranesti rezultatu...patys skambinomes 4u.gif pasiskambink smile.gif
saunuolyte
Sveikos, nesenai atsokom vetsuves ir noriu jungtsi i planuojanciuju bureli. Puiku, kad jus esat prirasusios tiek naudingso info naujokems:) mes abu geriam folio rugtsi ri bandom lotuliukas.gif ziureism aks bus palauksim to pusmecio, jei nieko nebus tada pradesim sukt galvas.
Spurguciuke
Labas Saunuolyte 4u.gif bigsmile.gif
o kam vyrui gerti folio rugsti? g.gif as irgi neseniai pradėjau gerti foli, bet kiek suoratau jis issisavinamas egriausiai po 3mėn kažkaip blink.gif
saunuolyte
Sveika spurguciuke, nzn drauge sake blogiau jei pagersim folio rugtsi abu nebus lotuliukas.gif nes nu juk logiska - vaisiaus genai ir visos kitos svaybes nuo abieju tevu priklauso, ta prasme jei abu bus sveiki ir apsirupine visomis reikiamomis medziagomis lotuliukas.gif o plius vyras ziauriai nori vaiku ir su dideliu noru geria folio rugsti:)
kzaze
Kokios koncentracijos geriat folio rūgštį? Aš 400 µg.
Filotijia
Sveikos,mergaites gal galit kuri paaiskint ka reiskia tie IgG ir IgM ???
saunuolyte
as irgi 400 4u.gif
Spurguciuke
Folio rugstis reikalinga sveikam kūdikio vystymuisi, nervų sistemai ir t.t. o kūdikis vystosi pas mamyte ax.gif Tėčiui folio nebūtina, nebent bendri vitaminai gerinantis sveikatą
indiqo
As geriau 400 folines, veliau gine pareiske, kad mazai, tai geriau 800.
Papildyta:
QUOTE(Spurguciuke @ 2010 08 12, 11:43)
Folio rugstis reikalinga sveikam kūdikio vystymuisi, nervų sistemai ir t.t. o kūdikis vystosi pas mamyte  ax.gif  Tėčiui folio nebūtina, nebent bendri vitaminai gerinantis sveikatą
*

Tikrai taip.
lialka
QUOTE(kzaze @ 2010 08 12, 09:59)
Kokios koncentracijos geriat folio rūgštį? Aš 400 µg.
*

Super geras klausimas thumbup.gif Man irgi įdomu. Mano folinė 1,000 mcg , kitaip tariant 1 mg folinės rūgšties. Parašyta prieš nėštumą ir pirmaisiais nėštumo mėn. (kitaip tariant specialiai apskaičiuota tam atvejui g.gif ) ax.gif
Spurguciuke
Lialka as irgi 1000 geriu Mano folis Jamieson firmos
vinipooh
Sveikos esamos ir busimos mamytes smile.gif stai ir as jau nusprendziau isilieti i planuojanciuju buri.
del tyrimu, tai gine echoskopija padare ir onkocitologini (bet ji tai kasmet darausi profilaktiskai), na ir pas seimos gydytoja pasidariau bendra kraujo tyrima. jokiu kitu nerekomendavo.

Kadangi esu alergiska, tai dar su alergologe konsultavausi, papildomus alergenu tyrimus padare.

O foli jau irgi pradejau gerti 1000

smile.gif
ernesin
QUOTE(lialka @ 2010 08 12, 17:02)
Super geras klausimas thumbup.gif Man irgi įdomu. Mano folinė 1,000 mcg , kitaip tariant 1 mg folinės rūgšties. Parašyta prieš nėštumą ir pirmaisiais nėštumo mėn. (kitaip tariant specialiai apskaičiuota tam atvejui  g.gif ) ax.gif
*

Čia SM skaičiau kažkokioje temoje(berods taip ir vadinasi "Folio rūgštis") daug diskusijų apie tą kiekį, tai susidariau nuomonę, kad geriau gerti 400mcg, o didesnius kiekius tik gydytojui paskyrus, nes per didelis jos kiekis gali pridaryti daugiau žalos nei naudos mellow.gif
zuzla
400 galima gerti kasdien, o 1000 pvz kas tris dienas smile.gif
Filotijia
Tai nejaugi nei viena nesidarete tyrimu ir nezinote ka reiskia tie sutrumpinimai IgG ir IgM verysad.gif
HappyAngel
QUOTE(Gintatute @ 2010 08 15, 13:40)
Tai nejaugi nei viena nesidarete tyrimu ir nezinote ka reiskia tie sutrumpinimai IgG ir IgM  verysad.gif
*

Apie kokį tyrimą kalba eina? Citomegalo? Jei citomegalo, tai va ką radau:
Imuninis organizmo atsakas citomegalovirusui yra antikūnų - specifinių baltymų imunoglobulinų M ir G klasių atsiradimas kraujyje. CMV IgM kraujyje randami jau po 3-4 dienų nuo infekcijos pradžios ir išlieka keletą mėnesių. Virusui reaktyvuojantis ar pakartotinai užsikrėtus CMV IgM kraujyje nesigamina arba gaminasi labai mažai. CMV IgG galima aptikti po 7-14 dienų nuo viruso patekimo. Pradžioje jų kiekis auga, paskui šiek tiek sumažėja ir išlieka visą gyvenimą. Sveikiems asmenims viruso reaktyvacija žymesnio CMV IgG padidėjimo nesukelia, tačiau rizikingo nėštumo moterims, senyvo amžiaus žmonėms, AIDS ligoniams, po transplantacijų, jų kiekis gali ryškiai padidėti.
"CMV IgM ir IgG tyrimas svarbus nėščiosioms. Jei CMV tyrimo rezultatas yra IgG+/IgM-, reiškia, kad citomegalovirusas yra latentinėje, neaktyvioje būsenoje, motina turi imunitetą, kurį perduos vaisiui. Jei CMV antikūnų testo rezultatas yra IgG-/IgM+, galima įtarti pirminę infekciją, arba yra nespecifinė IgM reakcija. Jei po dviejų savaičių pakartojus tyrimą rezultatas yra IgG+/IgM+, didelė tikimybė, kad tai yra pirminė CMV infekcija, kuri gali būti perduota vaisiui. CMV IgM labai retais atvejais gali padidėti ir viruso reaktyvacijos metu ar pakartotinai užsikrėtus (nors tokia imuninė reakcija daugiau būdinga asmenims su stipriai pažeista imuninės sistemos funkcija). Jei CMV testo rezultatas yra IgG-/IgM-, galima teigti, kad nėščioji nebuvo užsikrėtusi citomegalovirusu arba infekcija yra latentinėje fazėje ir CMV IgG lygis yra toks žemas, kad neviršija aukščiausios normos ribos."

Filotijia
QUOTE(HappyAngel @ 2010 08 15, 13:52)
Apie kokį tyrimą kalba eina? Citomegalo? Jei citomegalo, tai va ką radau:
Imuninis organizmo atsakas citomegalovirusui yra antikūnų  - specifinių baltymų imunoglobulinų M ir G klasių  atsiradimas kraujyje. CMV IgM kraujyje randami jau po 3-4 dienų nuo infekcijos pradžios ir išlieka keletą mėnesių. Virusui reaktyvuojantis ar pakartotinai užsikrėtus CMV IgM kraujyje nesigamina arba gaminasi labai mažai. CMV IgG galima aptikti  po 7-14 dienų nuo viruso patekimo. Pradžioje  jų kiekis auga, paskui šiek tiek sumažėja ir išlieka visą gyvenimą. Sveikiems asmenims viruso reaktyvacija žymesnio CMV IgG padidėjimo nesukelia, tačiau rizikingo nėštumo moterims, senyvo amžiaus žmonėms, AIDS ligoniams, po transplantacijų,  jų kiekis gali ryškiai padidėti.
"CMV IgM ir IgG tyrimas svarbus nėščiosioms. Jei CMV tyrimo rezultatas yra  IgG+/IgM-, reiškia, kad citomegalovirusas yra latentinėje, neaktyvioje būsenoje, motina turi imunitetą, kurį perduos vaisiui. Jei CMV antikūnų testo rezultatas yra IgG-/IgM+, galima įtarti pirminę infekciją, arba yra nespecifinė IgM reakcija.  Jei po dviejų savaičių pakartojus tyrimą rezultatas yra  IgG+/IgM+, didelė tikimybė, kad tai yra pirminė CMV infekcija, kuri gali būti perduota vaisiui. CMV IgM labai  retais atvejais gali padidėti ir viruso reaktyvacijos metu ar pakartotinai užsikrėtus (nors tokia imuninė reakcija daugiau būdinga asmenims su stipriai pažeista imuninės sistemos funkcija).  Jei CMV testo rezultatas yra IgG-/IgM-, galima teigti, kad nėščioji nebuvo užsikrėtusi citomegalovirusu arba infekcija yra latentinėje fazėje ir CMV IgG lygis yra toks žemas, kad neviršija aukščiausios normos ribos."

*

Didelis aciu 4u.gif zinojau,kad vienas is ju rodo ar persirgus,o kitas ar sergi,bet nezinojau kuris kuris ax.gif as dariausi citomegalo ir toksiplazmozes
herrerra
QUOTE(Gintatute @ 2010 08 16, 10:20)
Didelis aciu  4u.gif  zinojau,kad vienas is ju rodo ar persirgus,o kitas ar sergi,bet nezinojau kuris kuris  ax.gif  as dariausi citomegalo ir toksiplazmozes
*

labas smile.gif as irg dariausi del citomegalo tai sake kad jis pas mane senas as juo persirgusi tai irgi prisiskaiciau ir begalo esu susirupinusi kad jis neatsinaujintu pas mane... g.gif o gine dar sake pasiskiepyti nuo hepatitob tai dar suzinojau kad daromi trys skiepai tai zodziu dar ilgas laukimas kol galesiu pastoti... schmoll.gif
Violeta*
o kokio velnio tas skiepas nuo hepatito B? blink.gif blink.gif Ypač planuojančiai?

Čia juk laikoma lytiškai plintančia liga tas hepatitas B. ir visai ne tas pats kas hepatitas A ir jei gyvenimo būdas tvarkingas, nėra reikalo nuo jo skiepytis, paprastai - nuo durų rankenų, rankos paspaudimų jos negausite, tai kam? Pasaulyje daug įvairių vakcinų yra, bet jos skiriamos pagal tos ligos paplitimo zoną, riziką susirgti ir pan, pvz, aš juk nepulčiiau skiepytis nuo geltonojo drugio, kai nėr jokios tikimybės ja sirgt, nes į Gvatemalą nesiruošiu skristi.

Tiesa sakant, siūlyčiau gydytoja pakeist...man regis čia grynai farmacininkų įtaka matyti ir noras pasipelnyti, o jums kas? metus laikui nukelt nėštumą dėl terotogeninio poveikio.....o kur dar alerginės reakcijos ir pan. schmoll.gif
jugeta
QUOTE(Violeta* @ 2010 08 19, 18:58)
o kokio velnio tas skiepas nuo hepatito Bblink.gif  blink.gif Ypač planuojančiai?

Čia juk laikoma lytiškai plintančia liga tas hepatitas B. ir visai ne tas pats kas hepatitas A ir jei gyvenimo būdas tvarkingas, nėra reikalo nuo jo skiepytis, paprastai - nuo durų rankenų, rankos paspaudimų jos negausite, tai kam? Pasaulyje daug įvairių vakcinų yra, bet jos skiriamos pagal tos ligos paplitimo zoną, riziką susirgti ir pan, pvz, aš juk nepulčiiau skiepytis nuo geltonojo drugio, kai nėr jokios tikimybės ja sirgt, nes į Gvatemalą nesiruošiu skristi.

Tiesa sakant, siūlyčiau gydytoja pakeist...man regis čia grynai farmacininkų įtaka matyti ir noras pasipelnyti, o jums kas? metus laikui nukelt nėštumą dėl terotogeninio poveikio.....o kur dar alerginės reakcijos ir pan.  schmoll.gif
*

Jei draugas ar vyras yra nešiotojas, tai reikia... Anksčiau pasisakiusi forumietė kaip tik apie tai ir kalbėjo....
pim
Gal kuri gali pakomentuoti šiuos rodiklius, gautus kraujo tyrimo metu? 4u.gif Neseniai tik pradėjau domėtis, todėl prašau jūsų pagalbos 4u.gif

IgG 18.33 g/l (7.0 - 16.00)
IgM 1.70 g/l (0.4 - 2.3)

TSH mUl/l 5.410 (0.350 - 4.0)
T4 pmol/l 16.2 (12.0 - 22.0)
Violeta*
QUOTE(jugeta @ 2010 08 19, 19:31)
Jei draugas ar vyras yra nešiotojas, tai reikia... Anksčiau pasisakiusi forumietė kaip tik apie tai ir kalbėjo....
*

Tada, be abejo, taip. Persiprašau, neskaičiau ...Pagalvojau kad gydytoja tiesiog šiaip sau bendė įsiūlyt skiepus, nes ir taip būna.
HappyAngel
QUOTE(Violeta* @ 2010 08 19, 18:58)
Čia juk laikoma lytiškai plintančia liga tas hepatitas B
*

Nebūtinai. "Hepatitą B sukelia virusas HBV (hepatito B virusas). Tai labai dažna liga - apie 5 proc. gyventojų yra lėtiniai infekcijos nešiotojai. Liga galima užsikrėsti kontaktuojant su užsikrėtusiojo organizmo skysčiais: lytinių santykių metu, intraveniškai vartojant narkotikus, buitinio kontakto metu (įsidūrus, įsipjovus), kraujo perpylimo metu. Didelė rizika - medicinos darbuotojams."
jugeta
QUOTE(Violeta* @ 2010 08 20, 09:30)
Tada, be abejo, taip. Persiprašau, neskaičiau ...Pagalvojau kad gydytoja tiesiog šiaip sau bendė įsiūlyt skiepus, nes ir taip būna.
*

Tikiu, kad yra ir tokių gydytojų... Aš jau niekuo nesistebiu šiame gyvenime.... Jei nori ramiai gyventi, tai tu turi baigti net kelias specialybes: daktaro, policininko, teisininko, bankininko ir dar kelios nepamaišytų... Kitu atveju - vienaip ar kitaip, daugiau ar mažiau vistiek tave apgaus.... Atsiprašau, kad taip pesimistiškai ir už poster_offtopic.gif
ax.gif blush2.gif

herrerra
tai va jei vyras yra nesiotojas bet pas ji tas hepatitas yra irgi siuo metu neaktyvus ir as nuo jo neuzsikreciau taciau dbr turime visalaika saugotis kol nepasiskiepysiu nes jei pastociau ir netycia pas ji atsinaujintu tuo metu tas hepattas b tai viskas persinestu kudikeliui schmoll.gif cia yra rizika ir as nerimauju kad tikrai dbr reikia pasiskiepyti kad butu ramu...tk gal kas nors turite tikslesnes iformacijos ar uztenka dvieju skiepu ar butinai tris reikia darytis g.gif 4u.gif
jugeta
QUOTE(donpedrooo @ 2010 08 20, 19:25)
tai va jei vyras yra nesiotojas bet pas ji tas hepatitas yra irgi siuo metu neaktyvus ir as nuo jo neuzsikreciau taciau dbr turime visalaika saugotis kol nepasiskiepysiu nes jei pastociau ir netycia pas ji atsinaujintu tuo metu tas hepattas b tai viskas persinestu kudikeliui  schmoll.gif  cia yra rizika ir as nerimauju kad tikrai dbr reikia pasiskiepyti kad butu ramu...tk gal kas nors turite tikslesnes iformacijos ar uztenka dvieju skiepu ar butinai tris reikia darytis  g.gif  4u.gif
*

o tai dar tu nesiskiepijai? Kiek aš žinau, tai reikia triejų... Paskubėk, kuo ilgiau delsi tuo daugiau laiko vėjais paleisi... 4u.gif Kai nueisi pirmojo skiepo pasidaryti, daktarė tau viską paaiškins mirksiukas.gif
herrerra
tik spali skiepysiuos nes esu isvykusi sad.gif
jugeta
QUOTE(donpedrooo @ 2010 08 20, 20:37)
tik spali skiepysiuos nes esu isvykusi sad.gif
*

verysad.gif kaip negerai.... Na, bet nieko nepadarysi, kaip jau yra taip... Kantrybės ir stiprybės 4u.gif Tikiu kad širdelė nerami.... 4u.gif

herrerra
tiek daug klausimu galvoje sukasi ir tie daktarai kai buvau lt maciau kad patys nelabai ka zino :/ del to cia su jumis noriu pasidalinti pasitarti pasiklausti nes niekas manes nenuramina ir nesuteikia okios info o esu jauna ir jei kazkas man yra noriu kuo greiciau susitvarkyti ir pradeti seimynii gyvenima nes dbr tik draugas laukia kol tie skiepai praeis ir pan...manau dar metus gerus nepastosiu...ech...per kancias i zvaigzdes 4u.gif doh.gif
nothing special
QUOTE(zuzla @ 2010 08 15, 08:59)
400 galima gerti kasdien, o 1000 pvz kas tris dienas smile.gif
*

Tai pagal analogiją 800 reiktų gerti kas antrą dieną?
Violeta*
geriau yra gerti kadien ir mažesnėm dozėm.
Filotijia
QUOTE(donpedrooo @ 2010 08 16, 17:31)
labas smile.gif as irg dariausi del citomegalo tai sake kad jis pas mane senas as juo persirgusi tai irgi prisiskaiciau ir begalo esu susirupinusi kad jis neatsinaujintu pas mane... g.gif
*

Kiek zinau jei esi persirgusi,turi jam imuniteta ir jokios rizikos nera 4u.gif
admin*1
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.