Sveikos. Savo dukryte pavadinom Fėja... Aisku jokiam vardyne neradom tokio vardelio,o gal is vis kaipo vardo tokio ner,bet kazkuo jis mus patrauke,gal savo mistika,o gal del to,kad kaip minejau tokio vardo niekam nebuvo suteikta... iki siol... Tai kaip manot Mamytes ar nepadarem kvailystes,aisku dabar jau nieko nebepakeisi,bet idomi jusu nuomone.
man tai kvaila. pagalvokit, kaip ji atrodys 50 m. su Fejos vardu. O jei bus stambi, vyrisku bruozu,. ir seip man nelabai, asocijuojasi su laisvu elgesiu
Skamba svelniai, minkstai ir paslaptingai. Taciau man siu kriteriju neuztektu pavadinti savo vaiko tokiu vardu...
manau, padarėte kvailystę. bet ir ne pirmi jūs tokie...
skamba kaip pravarde
Tai kitai dukrytei iskart duokit varda Mistika
net labai kvaila kvailystė. na bet sulaukusi aštuoniolikos galės pasikeisti, o iki tol sugalvos kaip prisistatyti. bet jūs ne pirmi tėvai, kurie vaiką vadindami apie vaiką negalvoja
padarėt iš vaiko izdivoną
Vargse mergaite... Ypac jei bus apkunoka ir berniukisku bruozu
Padarėte nesąmonę
Oi ne... Aišku žodelis gražus, bet tik ne vardui... Sunku net įsivaizduoti, kaip mergaitė jausis turėdama tokį vardą...
Mamytei patarčiau uždaryti šią temutę, nes matot kaip viskas...
Tikrai kvailystė
Kam taip žiauriai? galit pasakyt nuomonę bet ir švelniau... dabar tik mamai depresiją taip įvarysit. Skamba kaip skamba, nieko nepakeisi, jiems gražu tegul... gal vaikas bus patenkintas ką jūs žinote a? Juk nenukeliavote į ateitį ir nepaklausėt jos? Aš taip nevadinčiau, bet asociacijų baisių tikrai nematau, skamba pakenčiamai
Temos autore, parašykit žinutę vienam iš moderatorių tegul ištrina temą, nes ir toliau tikiu sulauksit nemalonių replikų, kurios yra beprasmiškos. QUOTE(Wiqtea @ 2009 08 19, 21:04) ... ir kitoms prieš smerkiant patarčiau pagalvot apie saviem vaikams uždėtus vardus. gaila kad fėja pavadino, o ne uždėjo vardą - bent būtų nukritęs greit
temos yra skirta nuomonėms, o ne žinutėms ne į temą, kas yra laikoma spamu
puiku kad į ją atkreipia dėmesį tik tie, kam ji skirta, gal kitąkart pasinaudosite ir neturint ką parašyti į temą ir nerašysite kaip kad kitiems siūlote
siulyciau mamytei pakeisti varda, jei imanoma, gal dar nebus per velu... Jau geriau tada Teja, vis panasiai skamba. Feja greiciau pavadinimas, o ne vardas.
QUOTE(pettite-kristtine @ 2009 08 19, 15:39) Sveikos. Savo dukryte pavadinom Fėja... Aisku jokiam vardyne neradom tokio vardelio,o gal is vis kaipo vardo tokio ner,bet kazkuo jis mus patrauke,gal savo mistika,o gal del to,kad kaip minejau tokio vardo niekam nebuvo suteikta... iki siol... Tai kaip manot Mamytes ar nepadarem kvailystes,aisku dabar jau nieko nebepakeisi,bet idomi jusu nuomone. as nemanau, kad ji vienintele tokia pasaulyje QUOTE(NimfeO @ 2009 08 19, 18:07) Vargse mergaite... Ypac jei bus apkunoka ir berniukisku bruozu tai reiskias jus buvot ziaurus ir neisaukletas vaikas. Tokie ir traumuoja kitus vaikus visam gyvenimui, vien del to, kad ju vardas kitoks, pavarde su kazkuo asocijuojasi ir dar begale visokiu nesamoniu
As isgirdus toki varda nesistebeciau. Paciai duoti turbut ne nekiltu mintis, bet vardas kaip vardas, svelnus. O apie tas storas baisias moteriskes, yra vardu Meile, Smilte ir tt, kuriom tokie vardai irgi netinka, tad cia ne rodiklis, kas butu jei butu
na va reikejo man pries pavadinant mergaite cia uzeiti
QUOTE(pettite-kristtine @ 2009 08 20, 13:08) na va reikejo man pries pavadinant mergaite cia uzeiti Todėl, kad fėjomis vadinamos laisvo elgesio moterys. Oi mamyte, nežinau nežinau. galvojau ką čia jums parašyti, bet žinokit į galvą šovė tik viena mintis - jūs turbūt visiškai nieko nenutuokiat apie vardus. Juk renkant vardą vaikui galvojama ne apie save, o visų pirma apie vaiką. O ar norėtumėt, kad jus dabar visi pradėtų vadinti Fėja ar Deive? Ir dokumentus pasirašytumėt Fėja .... ienė. pabandykit nors juokais namuose kur nors pasirašyti Fėjos ar Deivės vardu. Įtariu, kad jausmas bus nekoks.
Asmeniskai nematau cia nieko sokiruojancio. Anglakalbese salyse vardas Fay/Fae/Fey yra ganetinai iprastas, o ir skamba graziai bei reiksme irgi miela. Lietuviskai "Feja" gal ir neturi tobulo skambesio, bet vistiek graziau negu visokios Samantos ar Vanesos. Taip kad dideles tragedijos varde nematau tikrai.
QUOTE(Sorceress @ 2009 08 20, 15:07) Asmeniskai nematau cia nieko sokiruojancio. Anglakalbese salyse vardas Fay/Fae/Fey yra ganetinai iprastas, o ir skamba graziai bei reiksme irgi miela. Lietuviskai "Feja" gal ir neturi tobulo skambesio, bet vistiek graziau negu visokios Samantos ar Vanesos. Taip kad dideles tragedijos varde nematau tikrai. Na gerai. bet va ką radau: FAY - fėja, elfas (poet.) arba pritaikyti, priderinti FAE - reikšmės neradau. FEY - keistuoliškas, keistokas, įžvalgus. Fėja - angl. FAIRY, FAY, PERI, SPRITE. Tai norite pasakyti, kad anglakalbėse šalyse jie ganėtinai įprasti?
visi tie varday tėra fay formos. o šis gali būti kildinamas ir angliško fėja ir suanglinto foy (pranc. tikėjimas)
QUOTE(Chenelle @ 2009 08 20, 11:43) As isgirdus toki varda nesistebeciau. Paciai duoti turbut ne nekiltu mintis, bet vardas kaip vardas, svelnus. O apie tas storas baisias moteriskes, yra vardu Meile, Smilte ir tt, kuriom tokie vardai irgi netinka, tad cia ne rodiklis, kas butu jei butu QUOTE(pettite-kristtine @ 2009 08 20, 13:08) na va reikejo man pries pavadinant mergaite cia uzeiti nesamone QUOTE(mėnulis @ 2009 08 20, 13:27) Todėl, kad fėjomis vadinamos laisvo elgesio moterys. Oi mamyte, nežinau nežinau. galvojau ką čia jums parašyti, bet žinokit į galvą šovė tik viena mintis - jūs turbūt visiškai nieko nenutuokiat apie vardus. Juk renkant vardą vaikui galvojama ne apie save, o visų pirma apie vaiką. O ar norėtumėt, kad jus dabar visi pradėtų vadinti Fėja ar Deive? Ir dokumentus pasirašytumėt Fėja .... ienė. pabandykit nors juokais namuose kur nors pasirašyti Fėjos ar Deivės vardu. Įtariu, kad jausmas bus nekoks. Pirma kart girdziu, kad fejomis vadinamos laisvo elgesio moterys QUOTE(Sorceress @ 2009 08 20, 15:07) Asmeniskai nematau cia nieko sokiruojancio. Anglakalbese salyse vardas Fay/Fae/Fey yra ganetinai iprastas, o ir skamba graziai bei reiksme irgi miela. Lietuviskai "Feja" gal ir neturi tobulo skambesio, bet vistiek graziau negu visokios Samantos ar Vanesos. Taip kad dideles tragedijos varde nematau tikrai. Arba kokia Roze arba Rozalija... feee
Neduociau savo vaikui tokio,bet jeigu vaikui ir jums gerai tai ir valio
QUOTE(Shatura @ 2009 08 20, 15:56) nesamone gerai būtų jei tėvai apie vaikus galvotų, o ne 'svarbu man patinka'
sorry, man Fėja asocijuojasi su filmo personazu, daranciu stebuklus...
skaitau ir netikiu
Taip jau nutinka, kai tevai bando kuo originalesni varda vaikui sugalvoti..
nu tikrai ne!!! tikra nesamone,vardu knyga nusipirkite !!
Man gražu. Bet pabijočiau tokį vardą duot - kas, jei užaugusi bus visai nepanaši į fėją?
Netinka žmogui toks vardas. Labiau gyvūnui. Tai juk pasakų personažas
QUOTE(muminukas @ 2009 08 21, 12:29) o koks vardo Fėja dažnumas ispanakalbėse šalyse ir bušmėnų tarmėse? čia su ironija klausiu - koks skirtumas, kad Fae ar Fay, ar Fey yra populiarus angliakalbėse šalyse? Esme ne anglejime ar japonejime, o vardo reiksmeje, nes mamaites baisiausiai issigando kaip cia galima varda su tokia reiksme duoti, o gi galima. Vieniem kriskcioniski/biblijiniai vardai prie sirdies, kiti renkasi hebrajiskus, o dar kiti sieja reiksmes su mitologija. QUOTE(Sorceress @ 2009 08 21, 15:36) Esme ne anglejime ar japonejime, o vardo reiksmeje, nes mamaites baisiausiai issigando kaip cia galima varda su tokia reiksme duoti, o gi galima. Vieniem kriskcioniski/biblijiniai vardai prie sirdies, kiti renkasi hebrajiskus, o dar kiti sieja reiksmes su mitologija. o kiti siaip ima zodi, bi tik skamba graziai.....
mano supratimu tai ne vardas, todel
Tikrai neisivaizduoju su tokiu vardu
|