Sveikos visos visos kas nori, kas turi, kas negali pasiryžti pirmam arba kitam nėštumui. Dabar kai toks sunkus metas iškyla klausimas ar sumažės mūsų norinčių turėti mažylį. Ar šitam didžiuliam norui būti mama nesutrukdys jokia krizė. Pasidalinkite kaip pasiryžti ir nebijoti, nebijoti išnešioti, užuaginti, duoti išsilavinimą, kai ateitis tokia neaiški, kai įstatymus keičia vos ne kiekvieną dieną, kai už paskolą mokslui reikės mokėti net 10 - 11 proc. palūkanų. Ar čia realu? Aš jau turiu sunelį, tačiau taip norėtųsi jam broliuką ar sesutę, bet neįsivaizduoju kaip suplanuoti, nesinori gi laukti nežinia kiek ir galvoti kad situacija pasaulyje pagėrės, nesinori kad būtų didelis skirtumas tarp vaikų, bet ir nesinori stačia galva nerti ir manyti kad kaip nors susidorosime. Kaip pasiryžti? Ar pamiršti visam? Pasidalinkite savo baimėm, naujasiom žiniom. Galbūt viskas ne taip tragiška, juk gimdė ir karo metais. Ar ne taip?
Linukas-0131
2009 08 20, 17:07
Sveikute, Suprantu tavo abejones  Mes su MB irgi planuojame leliu ir irgi labai daug kalbejomes kol pasiryzom sitam zingsniui..., Gal musu situacija kiek kitokia, - vaikiuku mes dar neturime, o metai bega... tai tiesiog bijau, kad to "tinkamo momento" galim taip ir nesulaukti... o biologinis laikrodis tiksi...  Be to, - kaip ir pati sakei, - musu tevai dar ne tokiomis salygomis mus uzaugino, tad manau jeigu sirdis jaucia, kad norit dar vieno leliaus - pirmyn!
Labukas Mes jau auginam dukrytę,ilgai svarstėm,bet visgi ryžomės antram mažyliui  Savaime suprantama,kad ir laikas bėga,krizė nesitęs amžinai,o be to,abejonių visada galima surasti,net ir geriausiu laiku
Linukas-0131
2009 08 20, 17:43
QUOTE(kristiz@ @ 2009 08 20, 17:41) Labukas Mes jau auginam dukrytę,ilgai svarstėm,bet visgi ryžomės antram mažyliui  Savaime suprantama,kad ir laikas bėga,krizė nesitęs amžinai,o be to,abejonių visada galima surasti,net ir geriausiu laiku   visiskai sutinku
daivuta
2009 08 21, 08:19
QUOTE(Linukas-0131 @ 2009 08 20, 18:07) Gal musu situacija kiek kitokia, - vaikiuku mes dar neturime, o metai bega... tai tiesiog bijau, kad to "tinkamo momento" galim taip ir nesulaukti... o biologinis laikrodis tiksi...  Be to, - kaip ir pati sakei, - musu tevai dar ne tokiomis salygomis mus uzaugino, tad manau jeigu sirdis jaucia, kad norit dar vieno leliaus - pirmyn!  Oas mus lygia ta pati situacija - biologinis laikrodukas tiksi, o tu "geresniu" laiku kaip ner taip ner  Pasikalbejom ir nusprendem, kad nera ko laukti, kaip jus cia snekat - ne tokiom salygom anksciau vaikus uzaugindavo, tai neprapulsim ir mes O kas del dabartines istatymines situacijos - vistiek ateityje ji keisis, be to, kol vaikus reikes leiti i mokslus, dar desimt kartu gali viskas pasikeist  taip kad siuo metu mums svarbiausia - kad susilauktume sveiko vaikelio, dar butu gerai, kad neprarastume darbu ir pan.  bet juk to niekas negali numatyt, ar ne?
Pupsytis
2009 08 21, 08:31
Sveikutės, ir mus vis aplanko abejonės dėl ateities (tuo labiau, kad net neturim savo namų)... Bet yra tokių posakių, kaip pvz: kur dvi burnos, atsiras vietos ir trečiai arba Dievas davė dantis, duos ir duonos Mes jau seniai norėjom vaikučio, bet vis atidėliojom, nes tikėjomės "geresnio meto", bet tas laikrodukas tikrai taip greitai tiksi, o laikai ne geryn, bet tik blogyn... Išvada tokia: kai jau bus per vėlu labai gailėsies dėl neigiamo sprendimo, o kad turėsi vaikutį tai tikrai nė sekundės nepasigailėsi (net jei ir daug ko trūks). Taip kad kam save graužti Visos į demografijos plėtimą pirmyn!
Raganaa999
2009 08 21, 09:22
manau kad krize ne priezastis negimdyt vaiku  aisku jei abu sedi be darbo ir neturi ka valgyt cia kita kalba.. O siaip tai krizes ateina ir praeina, kas is to kad pasigimdysi kai bus pakilimas? Gal po poros metu bus krize.. o vaikai jau bus.. kol uzauginsit vaikus tu kriziu bus ne viena As gimdziau ne per krize, buvo dar geri laikai, o dabar vat krize  nu ir ka.. nu ir nieko..
Chenelle
2009 08 21, 10:55
QUOTE(Raganaa999 @ 2009 08 21, 10:22) manau kad krize ne priezastis negimdyt vaiku  aisku jei abu sedi be darbo ir neturi ka valgyt cia kita kalba.. O siaip tai krizes ateina ir praeina, kas is to kad pasigimdysi kai bus pakilimas? Gal po poros metu bus krize.. o vaikai jau bus.. kol uzauginsit vaikus tu kriziu bus ne viena As gimdziau ne per krize, buvo dar geri laikai, o dabar vat krize  nu ir ka.. nu ir nieko..  norejau lygiai ta pati parasyt.
birbusiukas
2009 08 22, 10:11
sveikutes na mes pradejome planuoti dar pries krize, bet pasirodo nevisada gaunasi kaip norim. Ir man tikrai nebesvarbu krize, svarbu, kad pagaliau sulauktume savojo dziaugsmelio. O beto mano nuomone, kai yra nepriteklius, didesne galimybe uzauginti vaikus geriasniais zmonem. Tuomet jie nebuna tiek lepinami, uzauga taupesni ir labiau gyvenimo uzgrudinti zmogeliukai.
auroryte
2009 08 23, 21:16
Norint rasti priežasčių , kodėl neturėti vaiko, tai galima jų rasti begales- krizė, pinigų stygius , o jei dar toliau- tai visuotinis gamtos užteršiamas, kiaulių gripas, AIDS, vėžys, ir kiti žmonijos baubai, ir dar perspektyva, kad ateityje gali ir geriamo vandens pasaulyje pritrūkti, ir meteoritas isirėžti.....ir t.t. Kad nebus pinigų vaiko mokslams? gal vaikas studijuos užsienyje, o gal į Afriką išvažiuos beždžionių tyrinėti ar dar kur nors, o ten kokia Lietuva su savo nesibaigiančia aukštojo mokslo reforma, tai gal jam visai nebus aktuali. Taip laikai neaiškūs, bet ir per karą žmonės gimdavo- ir ką- buvo visai neblogų žmonių karta. Baimė kyla dėl prisirišimo prie materialių dalykų. Ir mane apninka abejonės kartas nuo karto. Sėkmės planuojančioms
Jamaica 06
2009 08 24, 16:49
koks skirtumas - krizė ar ne... vaikai -gyvenimo gėlės, juk aš jau planuoju pagranduką  , truputį baugu, bet labai jau noriu...
LuckyOne
2009 08 25, 08:39
Tiksi ir mano laikrodukas..  negana to, ir pati jauciu gamtos sauksma - jauciu, kad esu pasirengusi motinystei. Na o krize...pas mus LT ji nebus isgyventa nei per metus, nei per du, tai ka dabar laukti nezinia ko? Neeee  Zinoma, nera taip, kad su vyru neturetume darbu, santaupu - esame pasiruose, kiek tai leidzia musu jegos. Neturint darbu ir pinigu, ...nesiryzciau paleisti vaika i nezinia, o su MAZESNIAIS ju kiekiais visada galima rasti sprendima
Cashmere
2009 08 25, 09:22
O kiek jums metų kad sakot tiksi laikrodukas? Man 26 metai ir aš jau pradedu jausti tą laikroduką. Abu apie tai pašnekam, bet vis pabijom  Mintys apie vaikutį jau iš proto varo
LuckyOne
2009 08 25, 09:36
QUOTE(Cashmere @ 2009 08 25, 10:22) O kiek jums metų kad sakot tiksi laikrodukas? Man 26 metai ir aš jau pradedu jausti tą laikroduką. Abu apie tai pašnekam, bet vis pabijom  Mintys apie vaikutį jau iš proto varo  27m
Cashmere
2009 08 25, 09:45
Na man ir už kelių mėnesių 27, o MB tik 25 suėjo. Jis dar taip ir nenori, o man jau stogas važiuoja nuo tų minčių, o jam vis atrodo, kad tam nėra pinigėlių
Violeta*
2009 08 25, 12:20
Sveikos..
Ir aš pagaliau pradėjau planuot..Man jau 29m. Apie kūdikį svajoju jau pora metų taip rimtai..Pagaliau turim savus namučius, man tai visad buvo nebe svarbiausias dalykas..Kad gyvenant su kūdikių nekankintų mintys apie stogą virš galvos..Pinigai jau gal kiek antraeilis dalykas, nes galima ant daug ko pataupyt/pakeist/atsisakyt, bet namai jau bazinis, esminis dalykas..Algą gaudavau pakankamai padorią..bet štai krizė, kaip matyt, pakoregavo būsimas išmokas antriems metams net labai..Na bet vis tiek..amžius daro savo ir vaikučiui jau pasiryžau negalvodama apie nieką, tik apie savo ir vyro sveikatą bei pastojimą..Jai galvočiau apie antrą, trečią..ekoniminiai dalykai, aišku būtų svarūs..bet pirmam vaikučiui jau senai laikas..Manau, kad vienam reikia ryžtis net per daug negalvojant apie krizę..Juk maziukui reikia maziausiai..vis daugiau - didesniam ir auganciam..Manau, kad per kelis metus daug kas keisis i gerą pusę, o gyvenimas ilgas dalykas..Ką tėvai turi duot - tai gyvenimą aprūpintą iki pilnametystės..Padėt studijų metu..O paskui kiekvienas pats yra savo gyvenimo kalvis..
LuckyOne
2009 08 25, 13:27
QUOTE(Violeta* @ 2009 08 25, 13:20) Sveikos.. Ir aš pagaliau pradėjau planuot..Man jau 29m. Apie kūdikį svajoju jau pora metų taip rimtai..Pagaliau turim savus namučius, man tai visad buvo nebe svarbiausias dalykas..Kad gyvenant su kūdikių nekankintų mintys apie stogą virš galvos..Pinigai jau gal kiek antraeilis dalykas, nes galima ant daug ko pataupyt/pakeist/atsisakyt, bet namai jau bazinis, esminis dalykas..Algą gaudavau pakankamai padorią..bet štai krizė, kaip matyt, pakoregavo būsimas išmokas antriems metams net labai..Na bet vis tiek..amžius daro savo ir vaikučiui jau pasiryžau negalvodama apie nieką, tik apie savo ir vyro sveikatą bei pastojimą..Jai galvočiau apie antrą, trečią..ekoniminiai dalykai, aišku būtų svarūs..bet pirmam vaikučiui jau senai laikas..Manau, kad vienam reikia ryžtis net per daug negalvojant apie krizę..Juk maziukui reikia maziausiai..vis daugiau - didesniam ir auganciam..Manau, kad per kelis metus daug kas keisis i gerą pusę, o gyvenimas ilgas dalykas..Ką tėvai turi duot - tai gyvenimą aprūpintą iki pilnametystės..Padėt studijų metu..O paskui kiekvienas pats yra savo gyvenimo kalvis..  Laaaaaaabai pritariu
Lokiukas
2009 08 25, 17:47
Nera tinkamo ar netinkamo laiko susilaukti vaiku, jei tik sirdyje yra noras - reikia nieko nepaisyti ir dziaugtis pirma sypsena, pirmu dantuku, pirmu zingsniu Pinigai nepadaro vaiku laimingais, laimingais juos padaro tevu meile Sekmes visoms planuojancioms ir besilaukiancioms p.s. as jau pradedu noreti antro...
Ramintuske21
2009 08 31, 11:23
sveikutesmerginos, visiskai pritariu, kad krize ar nekrize vaikeliu gimstamumas neturetu sumazeti  beje klausimelis: gal zinot nuo kada jau vyrams pradeda tikseti biologinis laikrodukas ar jiems isvis netiksi toks?
Cashmere
2009 08 31, 11:57
Jiem manau tikrai netiksi, čia mūsų bėdos tie laikrodžiai, vyrai ir 50, ir dar vyresni gali susilaukt vaikų su jaunesne moterim. Mums, moterims, jis tiksi nes gimdyt pirmą vaikelį norisi bent iki 30
Ramintuske21
2009 08 31, 12:02
aciu uz info nes dar nelabai spejau ir pasidometi siuo klausimu anksciau
manes nuo noro tureti mazyli neatbaidys jokia krize  netgi darbo praradimas nepakeite mano planu, noriu vaikucio is visos sirdies ir zinau kad ar krize ar ne as ji uzauginsiu  va del antro gal ir pamastyciau ar verta...bet pirmas laukiamas bet kada QUOTE(Linukas-0131 @ 2009 08 20, 16:07) Sveikute, Suprantu tavo abejones  Mes su MB irgi planuojame leliu ir irgi labai daug kalbejomes kol pasiryzom sitam zingsniui..., Gal musu situacija kiek kitokia, - vaikiuku mes dar neturime, o metai bega... tai tiesiog bijau, kad to "tinkamo momento" galim taip ir nesulaukti... o biologinis laikrodis tiksi...  Be to, - kaip ir pati sakei, - musu tevai dar ne tokiomis salygomis mus uzaugino, tad manau jeigu sirdis jaucia, kad norit dar vieno leliaus - pirmyn!  QUOTE(Cashmere @ 2009 08 25, 08:22) O kiek jums metų kad sakot tiksi laikrodukas? Man 26 metai ir aš jau pradedu jausti tą laikroduką. Abu apie tai pašnekam, bet vis pabijom  Mintys apie vaikutį jau iš proto varo man bus 25 o vyrui 28, manau pats laikas, nenoriu ilgiau atidelioti  jau dabar daugiau nei puse metu nepastoju, pradedu gailetis kad visus tuos metus saugojomes kaip beprociai  kas zino, gal gandrai dar negreit aplankys, o ir krize spes praeiti Papildyta:QUOTE(Cashmere @ 2009 08 31, 10:57) Jiem manau tikrai netiksi, čia mūsų bėdos tie laikrodžiai, vyrai ir 50, ir dar vyresni gali susilaukt vaikų su jaunesne moterim. Mums, moterims, jis tiksi nes gimdyt pirmą vaikelį norisi bent iki 30  pritariu  laikas musu priesas
LuckyOne
2009 08 31, 13:07
QUOTE(Adaja @ 2009 08 31, 14:05) man bus 25 o vyrui 28, manau pats laikas, nenoriu ilgiau atidelioti  jau dabar daugiau nei puse metu nepastoju, pradedu gailetis kad visus tuos metus saugojomes kaip beprociai  kas zino, gal gandrai dar negreit aplankys, o ir krize spes praeiti [ Linkiu kuo greiciau sulaukti pirmagimio
Cashmere
2009 08 31, 13:21
tai va kad mes planuojam, laukiam tų geresnių laikų, o paskui žiūrėk jau 25, 28, 30, o po to ir susilaukt sunku Linkiu sėkmės
taip, labai suprantama, kad jeigu dar neturi vaikų, tai jokia krizė nesutrukdys. bet ar yra tokių kurie nori ir antro ar trečio ir nesiryžta? nes aš asmeniškai labai noriu savo sūnui broliuko ar sesutės, ir nenoriu kad būtų didelis skirtumas, bet net nežinau. ar verta čia dabar planuoti ir taip sakant galą su galu suvedinėti, ar verta išeiti į darbą padirbėti metus laiko ir tada planuoti. dar man klausimas dėl apmokėjimo, pvz.: jeigu planuoti per šiuos artimiausius mėnesius, tai aš pagimdysiu, kai pirmagimiui bus jau virš dviejų. o man tokiu atvėju ar mokės dekretines ir motinystės atostogas? (darbe šiaip parašiau iki trijų metų atostogų, bet gi nieko nemokės)
Linukas-0131
2009 08 31, 16:14
QUOTE(Cashmere @ 2009 08 31, 13:21) tai va kad mes planuojam, laukiam tų geresnių laikų, o paskui žiūrėk jau 25, 28, 30, o po to ir susilaukt sunku Linkiu sėkmės  Tai va mums taip buvo... is pradziu atrode, kad dar siaip ne laikas vaikams, - norejosi "sau" pagyventi, po to dar kazkas... o dabar ziuriu jau 28... ir krize... darbo praradimas... jeigu dar lauksim, - ateis ir 29...o taip norisi iki 30 susilaukti pirmagimio...
Cashmere
2009 08 31, 16:48
Suprantu tave, aš ir dabar degu noru dėl vaikiukų, bet manasis dar nenori, jis dar bijo atsakomybės, nors jam jau 25
Ramintuske21
2009 08 31, 17:35
o man dar tik 21, taciau kai praradau pirmaji angeliuka, tai norisi kito kaip gal kompensacijos...plius dar studijuoju,bet kadangi paskutiniai metai tai manau jei ka baigsiu mokslus ir budama  , o ta krize dzin kaip nors jau issilaikysim ir trise juk turiu gera vyra, kuris dirba ir islaiko mane
Linukas-0131
2009 08 31, 17:51
QUOTE(ramintuske20 @ 2009 08 31, 17:35) o man dar tik 21, taciau kai praradau pirmaji angeliuka, tai norisi kito kaip gal kompensacijos...plius dar studijuoju,bet kadangi paskutiniai metai tai manau jei ka baigsiu mokslus ir budama  , o ta krize dzin kaip nors jau issilaikysim ir trise juk turiu gera vyra, kuris dirba ir islaiko mane   teisingai
Aistestul
2009 08 31, 22:42
Mano vyrui 25. Jis dirba neblogam darbe, kolkas mane islaiko-as niekaip nerandu darbo. Jei tik pradedu kalbeti apie vaikus mano vyras pasiunta, supyksta ir panasiai. Ir nesuprantu, viena karta sako, kad jei buciau jo amziaus tai jau gamintume vaika, bet esu jaunesne tai negaminsim. Be to jis labai jaunas ir jam dar ne laikas. Beto kai kelemes gyventi kartu sake islaikys mane be problemu, o kai tik pasakau "vaikas" is karto "tu darba susirask, kiek sedesi man ant sprando, kodel as turiu tave islaikyti" ir panasiai... Gyvename ne savo bute, bet ir nemokame nuomos-seneliai paskolino savo buta, kurio jiem nereikes bent busimus 5-6metus. O galimas dalykas, jog jie mums ji atiduos. Zodziu bandziau simtus kartu kalbetis su juo, bet...Visada tas pats-pasiunta. Apie vaikucius svaigstu jau pora metu, o pastaraji pusmeti, isvis nesustabdau minciu apie vaikus, jei tik veluoja mm begu testo pirkti su laimes asarom, galvoju gal nusisypsojo laime ir apsauga nesuveike, ir kaskart nusivylimas.... galvoju eiti pas psichologa, gal jis ismokins nekesti vaiku, tada as ju nenoresiu...
Cashmere
2009 09 01, 07:38
Nu paskutinis sakinys nelabai kaip skambėjo. Nereikia jums pas jokį psichologą, tiesiog atsidėkit savo mintis kitiems dalykams, raskit smagios veiklos sau. Juk negalima vienai norėt vaikų, tai dviejų žmonių reikalas. Aš suprantu tave, man jau 26, taip pat norisi vaikų, tačiau matau, kad MB tam nepasiruošęs, na tai ką laukiu ir tiek, turiu ir be tų minčių ką veikt. Darbas, studijos, sportas, neseniai į kursus buhalterinius užsirašiau. RASK VEIKLOS
LuckyOne
2009 09 01, 07:57
QUOTE(Cashmere @ 2009 09 01, 08:38) Nu paskutinis sakinys nelabai kaip skambėjo. Nereikia jums pas jokį psichologą, tiesiog atsidėkit savo mintis kitiems dalykams, raskit smagios veiklos sau. Juk negalima vienai norėt vaikų, tai dviejų žmonių reikalas. Aš suprantu tave, man jau 26, taip pat norisi vaikų, tačiau matau, kad MB tam nepasiruošęs, na tai ką laukiu ir tiek, turiu ir be tų minčių ką veikt. Darbas, studijos, sportas, neseniai į kursus buhalterinius užsirašiau. RASK VEIKLOS  As tau labai pritariu. Is tiesu pamastyk, ar nori kurti seima, kai vaikucio tu nori susilaukti VIENA. Gerai pamastyk... Nes vaikas tai ne uzgaida NORIU/NENORIU ir pan. Suprantu ir tavo vyra, kuriam ir taip matosi, kad atsakomybe ir nasta per didele, jei laidosi postais, kad pirma pati darba susirastum ir pan. Is tiesu pradek nuo saves, tarsi "atsikirsk" jam; jei neiseina susirasti darbo siuo nedekingu metu, tai gal gali kazka studijuoti? Juk visa savo laika galetum skirti mokslams, niekas tam netrukdo, tad galbut pavyktu istoti i nemokama vieta, tiesiog isnaudotum laika.
prisijungsiu  taviskis tiesiog bijo atsakomybes, kadangi tu nedirbi ir jam reikia islaikyti tave ir reikes busima kudiki  neskubek, ieskok darbuko, ar stok mokytis, parodyk, kad esi savarankiska ir galvoji apie ateiti is kitos puses, darbukas reikalingas ir soc garantijoms, kai pastosi
Cashmere
2009 09 01, 08:20
Žinok mes tave palaikom, jokiu būdu nesmerkiam, įsiskaityk į patarimus ir gyvenimas prašviesės  dar tau tik 25, spėsi pagimdyti ir po metų ar dviejų, kai abu to labai norėsit
Aistestul
2009 09 01, 18:53
QUOTE(LuckyOne @ 2009 09 01, 08:57) As tau labai pritariu. Is tiesu pamastyk, ar nori kurti seima, kai vaikucio tu nori susilaukti VIENA. Gerai pamastyk... Nes vaikas tai ne uzgaida NORIU/NENORIU ir pan. Suprantu ir tavo vyra, kuriam ir taip matosi, kad atsakomybe ir nasta per didele, jei laidosi postais, kad pirma pati darba susirastum ir pan. Is tiesu pradek nuo saves, tarsi "atsikirsk" jam; jei neiseina susirasti darbo siuo nedekingu metu, tai gal gali kazka studijuoti? Juk visa savo laika galetum skirti mokslams, niekas tam netrukdo, tad galbut pavyktu istoti i nemokama vieta, tiesiog isnaudotum laika.  As studijuoju. Ir kartu steigiu savo imone. Kolkas vyksta puslapio maketavimai, eskizai ir kiti dalykai, bet per menesiuka manau iregistruosiu savo firma. Firma steigiu beveik pagal profesija. Veiklos tikrai turiu ir nemazai... Tik kazkaip vis galvoju, jog rasciau laiko ir vaikui. Man kartais vyras pasako, jei buciau vyresne tai jau uzsiimtume vaikais. Sako, jog jei buciau daugiau pasiekus, jei buciau bent kokia paroda atidarius ar ka, gal irgi uzsiimtume vaikais. Man yra liudna, jog jis bijodamas vaiku turet ir noredamas palakstyt po festivalius, kaip pats sako, jis dengia save manimi: as kalta, kad nedirbu, as kalta, kad ne vyresne, as as ir as.... Siandien vel kalbejome apie tai, tai sake kad jo klasiokai buve ir klasiokes dar daug as neturi vaiku, turi tik "sliundros" ir "luzeriai" ... Tai taip iseina jog vaikus turi tik tokie? Kaip jis siandien aiskino, tai protingi zmones daro karjeras, o ne vaikus augina... Atsiprasau, nerisliai prikalbejau, taciau jau kelis menesius esu kaip slapiu maisu trenkta... ;( ai ir beje, jei ne as jis butu apie vaikus nekalbejes dar bent 10 metu. Cia ne mano zodziai, o jo.
QUOTE(Aistestul @ 2009 09 01, 19:53) Man kartais vyras pasako, jei buciau vyresne tai jau uzsiimtume vaikais. Sako, jog jei buciau daugiau pasiekus, jei buciau bent kokia paroda atidarius ar ka, gal irgi uzsiimtume vaikais. Man yra liudna, jog jis bijodamas vaiku turet ir noredamas palakstyt po festivalius, kaip pats sako, jis dengia save manimi: as kalta, kad nedirbu, as kalta, kad ne vyresne, as as ir as.... Siandien vel kalbejome apie tai, tai sake kad jo klasiokai buve ir klasiokes dar daug as neturi vaiku, turi tik "sliundros" ir "luzeriai" ... Tai taip iseina jog vaikus turi tik tokie? Kaip jis siandien aiskino, tai protingi zmones daro karjeras, o ne vaikus augina... ai ir beje, jei ne as jis butu apie vaikus nekalbejes dar bent 10 metu. Cia ne mano zodziai, o jo. niu kažkaip čia nelabai man... ta prasme TB, kažkaip čia labiau tavęs menkinimas ir kažkokių baimių slapstymas pasinaudojant tavim... ggal ir klystu, tiesiog man taip pasirodė skaitant tavo postus... man atrodo, kad mylintis vyras, kad ir nenorėdamas turėti dar vaikučių, paaiškintų kodėl nenori DAR jų, o ne mestų kaltinimus tau  ir nelygintų vaikus turinčius jaunus tėvelius sliundrom ir luzeriais...  ryškiai jis tam nesubrendęs...
Aistestul
2009 09 01, 19:21
Dazniausiai buna taip-susedam ir as imu kalbeti apie  . Jis pasako, kodel nenori, pvz apie musu finansus. As paaiskinu viska, irodau jog finansai leidzia. Tada uztyla. Po poros min vel kazka sugalvoja, pvz jog nieo nenutapiau ar pan jau ilga laika, as paaiskinu kodel. Vel uztyla. Tada pradeda sneketi darba. Primenu apie tai, jog greitu laiku busiu savininke, tad pajamos po truputi atsiradines. Uztyla. Kai paklausiu kas dar- pasipila simtai skambiu zodziu kokia as nebrendyla, mazvaike, neissilavinusi (cia del to kad noriu vaiku), kaip jo kursiokai buve neturi vaiku ir pan. Jo kursiokai tai yra kokia 5-6 draugai: vienas ne tos pakraipos, viena keistuole kuri abejoju ar kada istekes, dar yra viena kuri pries 2metus paliko berna del prancuzo ir isvare i prancuzija, dar yra porele kur vyras niekaip nedrista pasakyti merginai, jog nemyli, dar yra pora kurie neseniai susituoke ir planuoja vaika, bet tie yra "kaimo" lygio uz sita planavima, na ir yra pora kurie gyvena atskirai-vienas kaune, kitas vilniuje. Na ir stai jis lyginasi i juos, galiausiai, ka gi draugai pasakys, juk jie tai vaiku neturi, o jis tures, taigi siaubas bus!! Primena vaiku darzeli.... ;/
daivuta
2009 09 01, 19:46
QUOTE(Aistestul @ 2009 09 01, 20:21) Dazniausiai buna taip-susedam ir as imu kalbeti apie Aistule, tik tu neisizeisk, bet is tavo kalbos atrodo, kad tai ne TU, o JIS nesubrendes  arba tiesiog paniskai bijo uzsikrauti ant galvos atsakomybe auginti vaika...  tokie pasiteisinimai nelabai rimtai atrodo, gal problemos slypi giliau?  na, bet cia ne vieta tokius dalykus aiskintis, lieka tik palinketi, kad situacija pasikeistu
Aistestul
2009 09 01, 20:04
Po pareiskimu, jog vaikas jam yra gyvenimo trukdis, o ne dziaugsmas.... Jo, belieka tik tiketis, jog kadanors tai pasikeis.... Jau puse metu tikiuosi. Ir nezinau kodel neina minciu nukreipti kazkur kitus. As jau kaip paauglys i kiekviena sijona atsisukineja, tai as i kiekviena vaika gatvej imu atsisukineti
as nznau pas mus tokiu problemu nera, apie vaikus, nei finansai kazka keicia nei niekas, pas mus taip pat yra draugu, kurie zenotyti keli metai bet vaiku neplanuoja, yra giminiu kurie taip pat vaiku neplanuoja, nes sako jog jiem KRIZE  cia kaip kas sumasto, taip tas ir daro. mum vaiku atzvilgiu zodis KRIZE neegzistuoja  todel jau mes planuosim trecia leliuka, nes labai norim vel mazycio kleckiuko  nors turim viena namie padauza, kuri labai mus sokdina, bet mazyle neatkrato minciu nuo dar vieno seimos nario musu seimoje o taip tai jei vyras nesutinka plesti gimines, ir jam svarbiau yra draugai, ju gyvenimas nei jo pacio gyvenimas ir zmona, tai man toks vaizdas susidaro, ar jusu gyvenimas aplamai yra laimingas, ir ar jus istikruju vienas del kito galetumet padaryti viska, o is kitos puses atsiradus vaikeliui, ir vyrai suskysteja (nors pries tai sako jog jokiu vaiku), kartais jie nenori pripazinti jog noretu vaikelio, nes niekas aplinkui dar ju neplanuoja ar nenori del kazkokiu priezasciu tureti mazylio. nznau bet as manau, jei kyla tokie barniai del vaikelio, dar nelaikas ji tureti, nes kai lauksies  reikia laukti vaiko ne vienai mamai, o abiem tevams... cia mano nuomone
Aistestul
2009 09 02, 16:45
Man kartais atrodo, jog jam geda butu pries draugus, nes tik vieni draugai planuoja, o kiti isvis vienisi, arba net vedybu neplanuoja....
QUOTE(Aistestul @ 2009 09 02, 17:45) Man kartais atrodo, jog jam geda butu pries draugus, nes tik vieni draugai planuoja, o kiti isvis vienisi, arba net vedybu neplanuoja.... nepyk, bet man tada atrodo taviskis visiskas nebendryla, jei jam geda pries draugus jog jus turesit vaikeli  vienu zodziu iseina taip, kad tu jam paskutinei vietoj, jam draugai yra viskas ar kaip cia iseina????nesuprantu jau as nieko, jusu situacijos.... o aplamai koks jo poziuris i vaikus?kiek jam metu???? kad jo dar tokia mastysena...
Cashmere
2009 09 03, 07:44
QUOTE(Aistestul @ 2009 09 02, 17:45) Man kartais atrodo, jog jam geda butu pries draugus, nes tik vieni draugai planuoja, o kiti isvis vienisi, arba net vedybu neplanuoja.... Man labai įdomu pasidarė, kaip tu jį tada privertei iškelti vestuves, nes kiek suprantu jūs vedę? Ar jis pats to norėjo?
Aistestul
2009 09 03, 14:46
nenorejo....ten gavosi ilgai istorija. Jis pasake visiem, kad 5 m nepagyvenes kartu-nesituoks. Jam 26, tai tuoksis anksciausiai 30. Na o as vis snekejau ta tema, aiskinau, jog nelabai gerai jauciuosi susimetus, ir kad jau gyvenam kartu ir viskas ok, kam laukt tu 5m. Na ir jis man kovo men pasiule i anglija skristi aplankyt mano tetos. As be galo apsidziaugiau, o kadangi kova mano gimtadienis, tai uzskaiciau kaip dovana. Na ir jis kelis kart paklause ar laukiu keliones, ir as kazkaip supratau, jog jis pasipirs ir emiau dziugauti, vaiksciojau menesi issisiepus. Na ir keleta dienu pries jis paklause ko as tokia laiminga kad skrisiu, ir as pasakiau, kad dziaugiuosi, jog tai bus labai isimintina kelione. Na ir jo akys virto lekstemis, issprogo ir tada jis suprato kaip as supratau. Kazkuria diena labai velai grizo is darbo, pasirode ziedo ieskojo, ir anglijoje pasipirso. pradzioje labai dziaugiausi, bet paskui paklausiau kodel jis pasipirso, tai paaiskino, jog nenorejo, kad liudeciau, nes suprato,jog as tikiuosi. Na ir tada prasidejo-tai kam dabar, galim dar palaukti, kam skubet, gi jau susizadeja. Na bet paskui suzinojo, jog jo geriausias draugas tuokiasi, ir matyt ar geda pasidare pries ji ar kaip, ir vestuves kelem po puses metu beveik. Manes bendrakursiai drauges ir draugai jau klausineja kada ir kai pasakau, jog vyras nenori, niekas netiki, sako jog negali buti taip, as meluoju.
ai beje paskui sake pats,kad dar nebutu pirsesis jei ne tas nesusipratimas.
kukuciacia
2009 09 03, 15:15
QUOTE(Aistestul @ 2009 09 01, 19:53) As studijuoju. Ir kartu steigiu savo imone. Kolkas vyksta puslapio maketavimai, eskizai ir kiti dalykai, bet per menesiuka manau iregistruosiu savo firma. Firma steigiu beveik pagal profesija. Veiklos tikrai turiu ir nemazai... Tik kazkaip vis galvoju, jog rasciau laiko ir vaikui. Man kartais vyras pasako, jei buciau vyresne tai jau uzsiimtume vaikais. Sako, jog jei buciau daugiau pasiekus, jei buciau bent kokia paroda atidarius ar ka, gal irgi uzsiimtume vaikais. Man yra liudna, jog jis bijodamas vaiku turet ir noredamas palakstyt po festivalius, kaip pats sako, jis dengia save manimi: as kalta, kad nedirbu, as kalta, kad ne vyresne, as as ir as.... Siandien vel kalbejome apie tai, tai sake kad jo klasiokai buve ir klasiokes dar daug as neturi vaiku, turi tik "sliundros" ir "luzeriai" ... Tai taip iseina jog vaikus turi tik tokie? Kaip jis siandien aiskino, tai protingi zmones daro karjeras, o ne vaikus augina... Atsiprasau, nerisliai prikalbejau, taciau jau kelis menesius esu kaip slapiu maisu trenkta... ;( ai ir beje, jei ne as jis butu apie vaikus nekalbejes dar bent 10 metu. Cia ne mano zodziai, o jo.  Niu sakes... Kita vertus nu blyn vadinasi ne mano vienos vyras toks, kuriam vis pinigu maza ir maza
ai beje paskui sake pats,kad dar nebutu pirsesis jei ne tas nesusipratimas. [/quote] nu nafig as jau senai buciau toki metus  is tavo pasakojimu tik galiu pasakyti viena, nesupyk, bet tu jam esi š.....do vietoj
Aistestul
2009 09 03, 18:45
Gali buti.... Bet vis gyveni, pasiziuri i ji, apkabina, nusisypso...Ir tada negali niekaip patiketi, jog sitas zmogus, su kuriuo susipazinom, draugavom, kartu ziuredavom i mazus vaikucius ir sypsodavomes...Kad zmogus, is kurio lupu mano vardas skambedavo ypatingai, kitaip, galetu buti toks bejausmis ir savanaudis...Atrodo, juk tiek kartu iskentejom, tiek perejom...Na, tiksliau as perejau ir iskentejau jo problemas, per jo problemas dar depresija isivares buvo, ir su ja gyvenau...Na vat ziuri i zmogu asarotom akim ir prasai paaiskinti kodel jis taip nenori vaiku, ir jis vidury parduotuves pareiskia jog as nesveika, ir isdidziai iseina pro duris, palikes mane viena...Apsipirkti ir parvaziuoti namo.....
spurgiux21
2009 09 03, 19:11
Man tai atrodo, kad dabar gal ir bus sunku leliuka augint, bet kai baigsis ta krize(o ji tikrai baigsis) tai pamatysim kaip tada bus lengva  . O ir bus kam dziugint situo nelengvu metu. Juk mamos musu mus irgi uzaugino. Ir ne lengvesni laikai buvo. mes irgi is pradziu galvojom apie savo busta, apie vedymas, paskui apie leliuka. Bet gavosi taip kad nusprendem susituokti. Iki vestuviu buvo like dar metai, tai galvojom pasiimsim paskola per ta laiak butui. Bet atejo krize ir buta teko atidet. Paskui atejo ir vedybu metas  Ir negalvojom - krize, ne krize, nusprendem, kad labai laukiam leliuko ir suplanavom;)
LuckyOne
2009 09 04, 07:36
QUOTE(Aistestul @ 2009 09 03, 19:45) Gali buti.... Bet vis gyveni, pasiziuri i ji, apkabina, nusisypso...Ir tada negali niekaip patiketi, jog sitas zmogus, su kuriuo susipazinom, draugavom, kartu ziuredavom i mazus vaikucius ir sypsodavomes...Kad zmogus, is kurio lupu mano vardas skambedavo ypatingai, kitaip, galetu buti toks bejausmis ir savanaudis...Atrodo, juk tiek kartu iskentejom, tiek perejom...Na, tiksliau as perejau ir iskentejau jo problemas, per jo problemas dar depresija isivares buvo, ir su ja gyvenau...Na vat ziuri i zmogu asarotom akim ir prasai paaiskinti kodel jis taip nenori vaiku, ir jis vidury parduotuves pareiskia jog as nesveika, ir isdidziai iseina pro duris, palikes mane viena...Apsipirkti ir parvaziuoti namo.....  Labai skaudu buvo skaityti visus tavo pasisakymus....  Matosi, kad del sito zmogaus daug stengtasi, padeta is tavo puses, ir kad labai ji myli, kas neleidzia tau pazvelgti i si zmogu is salies, siek tiek atsitraukus i sali... O man ziurint is tos salies, tai matau labai didele nepagarba tau - nepyk, jei tave sie zodziai skaudina, bet tik issakau savo nuomone. Ir jis visiskai nebijo taves prarasti - gyvena ir elgiasi kaip tinkamas, nekreipdamas demesio i tavo poreikius ir norus; tad pagalvok kiek ilgai taip istempsi? Kiek kartu galima istverti netiesiogine to zodzio prasme - trinkteltas duris pries nosi - kai bandai SNEKETI su tuo zmogumi: juk tai labai svarbu dvieju zmoniu santykiuose aiskintis, kalbeti, nenutyleti. Dabar tu gali tik spelioti, kodel jis taip elgiasi. Nezinomybe juk slegia... Nemanau, kad kiekviena ryta atsikeli ramia sirdimi ir tebezvelgi i zmogu tomis paciomis akimis. Kadangi esu karstakose  tai vienakart jam taip isdidziai mane palikus vidury parduotuves, as paprasciausiai nebegryzciau - nuvaziuociau pas tevus, pas drauge - tegul iesko, tegul jisai pagalvoja, kas cia nutiko, ir kas tinkamai/netinkamai elgiasi. Kartais su zmogum, su kuriuo nesusisneki, reikia pasielgti drastiskai - kaip as sakau, reikia gero spyrio i sikna, kad suprastu ka praranda  Jei nesupras, tai tik sutaupysi laiko nebetempdama laiko su tokiu nevykeliu - juk esi jauna, protinga, kupina ideju mergina  Siai dienai, netiketas ar isprasytas vaikelio atejimas i seima, mano nuomone jus tik dar labiau supriesintu. Kaip ten bebutu, pati visa virtuve zinai geriausiai - o ne mes, forumo skaitytojos. Taigi visokeriopos tau sekmes priimant bet koki sprendima.
Aistestul
2009 09 04, 11:10
Aciu Na as jau masciau, ka cia daryti mums ir va vakar jis man kazka pasnekejo apie butus, ir siandien pradejo siulyti buta pirkti....Tai manau, jei zmogus nori su manim buta pirkti, tai matyt nera labai jau blogas..Gal zmogus tiesiog labai nemegsta vaiku, ir jam tai yra peilis gyvenimui...Na as nusiteikusi laukti, gal po poros metu pasikeis nuomone...Jei ne...Teks keliaut per gyvenima toliau, o ne laika gaist...
|
|