planuoti gera, stabdziu,daug,bet noras ir pasiryzimas veda pirmyn,turi galva pinigu vaikui duonai visada pakaks
is pradziu ir man buvo sunku apsispresti del krizes, del darbo praradimo, bet dabar as laukiuosi ir esu pati laimingiausia. Svarbiausia, kad turiu gera supratinga vyra
QUOTE(zibba @ 2010 01 05, 17:20) is pradziu ir man buvo sunku apsispresti del krizes, del darbo praradimo, bet dabar as laukiuosi ir esu pati laimingiausia. Svarbiausia, kad turiu gera supratinga vyra pritariu mes ir norejom antro bet vis kazkaip baisu del tos finansines padeties buvo...plius darbe buvo sutarta, kad po pusmecio gerokai alga kils...na bet taip ivyko, kad vaikutis pats pasibelde ai bet zinot visas tas laukimas mazylio viska atperka QUOTE(ingabat @ 2010 01 05, 17:44) pritariu mes ir norejom antro bet vis kazkaip baisu del tos finansines padeties buvo...plius darbe buvo sutarta, kad po pusmecio gerokai alga kils...na bet taip ivyko, kad vaikutis pats pasibelde ai bet zinot visas tas laukimas mazylio viska atperka mes irgi labai norim antro, bet si karta as vis stabdau.nes bijau del ateities, ta nezinia taip ismusa is pusiausvyros..o del tampymo tai...nu gal ir baisiai nuskambes, bet tu dziaukis, taves bent netampys...o pas mane buvo taip :isidarbinau antroj darbovietej ir suzzinojau kad mazdaug po 1.5 men lauktis pradejau..pradirbau 7 men, bet tyrejams pasirode kad cia viskas sugalvota, tai mane tampo..o jei buciau sutikus gaut juodais, bucoiau dabar laiminga sau sedejus..neisivaizduoji koks kosmaras,kai tampo nepagrystai. dabar noriu vaikiuko, bet nezinau ar i kaliuze neikis, ir uz ka??uz nieka!!bet tikiuosi viskas gerai issispres, jei dar lt teisingumas yra.antra leliuka nusprendem "konstruot"
mes irgi planuojam antra vaika, turim savo 2 kambariu buta gyventi yra kur
Mano nuomone, daug kas priklauso nuo poziurio. Aisku, visad noresis, kad butu aprupinta buitis, vaikelis gautu visa kas geriausia ir t.t., bet realiai tiek daug (kiek dazniausiai mes norim) nereikia.
QUOTE(Bussinkka @ 2010 01 19, 13:34) mes irgi planuojam antra vaika, turim savo 2 kambariu buta gyventi yra kur o ka sodroj sake??mokes , skaiciuos pagal pirmo vaiko skaiciuotus men??ar kaip?
Sveikutes, as kai pasiklausau visokiu Sodros planu, prisiziuriu laidu, apie mamas, poziuri i jas... zinokit, pradedu bijot gimdyti antra vaikeli. visada zinojom, kad musu vaikai bus iki triju metu skirtumo. Ir musu su vyru-metai, neleidzia ilgai laukti, ir skirtumas tarp vaiku, manau vistik neturetu buti didelis. Pirmagimei metai ir beveik trys menesiai, bet vistik nusprendem pabandyti susilaukti antrojo. Tieisog pagalvojau, kad bus dar visko-ir geru laiku ir blogu, ir vel geru ir vel blogu. Tieisog toks gyvenimas. Tik dabar tas laikas toks -ne ant bangos. Mamos kurios gimde pries tris metus, manau buvo kitokia situacija-stabili ekonomika, mazdaug sutvarkyta buitis, kaip ir aiskus rytojus. kai gimdziau as, jau buvo visokiu baimiu-mazejantys atlyginimai, krentancios busto kainos, tik paskolos bankui stabilios
Papildyta: QUOTE(ingabat @ 2010 01 05, 16:44) pritariu mes ir norejom antro bet vis kazkaip baisu del tos finansines padeties buvo...plius darbe buvo sutarta, kad po pusmecio gerokai alga kils...na bet taip ivyko, kad vaikutis pats pasibelde ai bet zinot visas tas laukimas mazylio viska atperka sveikinimai Papildyta: QUOTE(ingabat @ 2010 01 05, 16:44) pritariu mes ir norejom antro bet vis kazkaip baisu del tos finansines padeties buvo...plius darbe buvo sutarta, kad po pusmecio gerokai alga kils...na bet taip ivyko, kad vaikutis pats pasibelde ai bet zinot visas tas laukimas mazylio viska atperka sveikinimai
Manau, jog jei labai jau kyla daug abejonių- tai gal ir neverta dabar turėt vaikučių. Bet mano nuomonė yra tokia, jog gali tie geresni laikai ateit tada, kai jau nebegalėsim "pasigamint" patys vaikučio arba nebepajėgsim jų užaugint
Neturim ir mes su vyru nuosavo būsto, o jo darbas irgi "kabo ant plauko"- taigi pajamos negarantuotos, bet mes stengėmės viso to nesureikšmint ir turėti antrąjį vaikutį- juk per karą buvo sunkiau augint vaikučius, bet nuo to gimstamumas nebuvo žymiai sumažėjęs. Išgyvens ir mūsų šeima šią ekonominę krizę Man yra baisiau pačiai nebegalėt pagimdyt savo vaikučio, nei sumažėjusios šeimos pajamos. Esam jauni ir sveiki- taigi dirbsim ir uždirbsim pinigėlių vaikučiams užaugint
mes taip pat neturim savo buto,bet vaikuti planuojam. laukiau geresniu laiku, bet vat jie neatejo o dukrytei jau 6 metukai. ir kazkaip net negalvojam kad kada bus geriau, cia Lietuvoj geriau nebus. tad kaip sakoma "dievas dave dantis duos ir duonos". is kitos puses, pats didziausias turtas mums yra seima, tad dar viena atzalele yra stipriai planuojama neziurint i visas krizes. o geriau pagalvojus kai gime dukryte buvo ne ka geriau, net sakyciau dar prasciau, bet esam labai lamingi turedami vienas kita.
QUOTE(Butaforija @ 2010 01 03, 19:12) Dirbu, uždirbu, čia viskas ok, bet visvien jaučiasi kažkoks nestabilumas....žinau, kad antro vaiko po metų tikrai norėčiau susilaukti, kažkaip vyrui pajuokavau, kad jei tokie yra planai tai šių metų pabaigoje turėtume pradėti planuoti, bet tokioa baimė, kad nespėsiu (vien dėl to, kad pirmą suplanavom daugiau negu po metų, jei neklystų planavom apie pusantrų metelių), vat ir sprendžiu ar klausyt proto ar daryt tai ko geidžia širdelė man atrodo, kad lt geriau jau nebebus... na, nebent kai tie, musu dabar susiplanave, bus jau uzauge... bet mes jau busime pasenusios ir apie planavima net negalvosim... Papildyta: QUOTE(Zefyrka @ 2009 11 28, 16:22) neklausyk tu zmoniu. pikti jie. tavo vaikas ir tavo brolio sveikata nera susije. ar pakenks broliui tavo nestumas? as manau, jis tik apsidziaugs. o nepastojusi - nezinosi. todel nebereikia bijoti. reikia susikaupti ir planuoti. |