Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Planavimas krizės metu
Supermamų klubas > Apie nėštumą ir gimdymą > Nėštumo planavimas
Pages: 1, 2, 3
Zemaiciuke
mes turime viena dukryte, bet labai jau norim antro. ryzomes tam, nors neturime nuosavo busto (paskola imt baisu o milijono nelaimesim, tad reiskia neturesim biggrin.gif ), darbus kol kas turime, bet neaisku kaip bus po keliu menesiu, taciau pirma dukryte auginom dar sunkesnem salygom, bet va uzauginom. o dabar norim todel kad tiksi biologinis laikrodukas, ir dar palaukus geresniu laiku galim ir nebesulaukti stebuklo. tad nusprendem neziuret i aplinka, o ziuret i tai kas mums svarbiausia. as tikiu kad ateis svente ir i musu kiema 4u.gif
medlink
QUOTE(Cashmere @ 2009 08 25, 11:45)
Na man ir už kelių mėnesių 27, o MB tik 25 suėjo. Jis dar taip ir nenori, o man jau stogas važiuoja nuo tų minčių, o jam vis atrodo, kad tam nėra pinigėlių  verysad.gif
*

Mes ir tokio pat amziaus... smile.gif Pirmas vaikelis gavosi ypatingai neplanavus, bet MB ir tevystes atostogu pats isejo thumbup.gif (as neturejau galimybes sad.gif ) Ir labai patenkintas bigsmile.gif

QUOTE(Zemaiciuke @ 2009 09 04, 21:38)
mes turime viena dukryte, bet labai jau norim antro. ryzomes tam, nors neturime nuosavo busto (paskola imt baisu o milijono nelaimesim, tad reiskia neturesim  biggrin.gif ), darbus kol kas turime, bet neaisku kaip bus po keliu menesiu, taciau pirma dukryte auginom dar sunkesnem salygom, bet va uzauginom. o dabar norim todel kad tiksi biologinis laikrodukas, ir dar palaukus geresniu laiku galim ir nebesulaukti stebuklo. tad nusprendem neziuret i aplinka, o ziuret i tai kas mums svarbiausia. as tikiu kad ateis svente ir i musu kiema  4u.gif
*

Mes ir vis pakalbam apie antra jau, bet paskolos smaugia, tai ir galvojam ar isgyventume ar ne g.gif Be to, as vis dar negaleciau iseiti vaiko auginimo atostogu (prarasciau puse pajamu), ir del sios priezasties ir pati pristabdau, nes antaji vaikeli noreciau pati auginti, kiekviena diena matyti ir dziaugtis kiekviena akimirka... ax.gif Bet, zinant, kad situacija nesikeis dar 6 metus, tai ar verta gaisti??? g.gif Turbut noras tureti antra kleckiuka nugales thumbup.gif
LuckyOne
QUOTE(Aistestul @ 2009 09 04, 12:10)
Aciu  4u.gif 

Na as jau masciau, ka cia daryti mums ir va vakar jis man kazka pasnekejo apie butus, ir siandien pradejo siulyti buta pirkti....Tai manau, jei zmogus nori su manim buta pirkti, tai matyt nera labai jau blogas..Gal zmogus tiesiog labai nemegsta vaiku, ir jam tai yra peilis gyvenimui...Na as nusiteikusi laukti, gal po poros metu pasikeis nuomone...Jei ne...Teks keliaut per gyvenima toliau, o ne laika gaist... smile.gif
*

Na, materialus dalykai, ir dvasiniai dalykai, jungiantys zmones poroje, yra du skirtingi dalykai g.gif Net nesiginciju - kitose srityse jis gal nuostabus, bet prisimink del ko mums parasei ir del ko kenti. 4u.gif
kinyte
kazakip man atrodo dar tu pati nenusprendusi ar istikruju nori vaikelio, nes mano poziuriu kurios tikrai yra apsisprendusios del vaikelio, niekas ju neatkalbes, ir niekas nepakeis ypac materialiniai pasiulymai is MB, o tu dbr blaskaisi pati, nes tau pasiulo buta, tu sakai gerai pirma butas paskui vaikas, arba as su viskuom sutinku tik nepalik manes...keista situacija...nzn ka patarti. schmoll.gif
Cashmere
Tu sakai jei jau nusprendei turėti vaikelį tai niekas neatkalbės, lengva nuspręsti jei tavo vyras po tavo padu ir su viskuo sutinka, bet jei jis dar nenori, tai tu gali 100 kartų nespęst ir persigalvot, vieno neužtenka tokiam sprendimui
So Lucky
Vaiko turi norėti abu tėvai. Jei yra tikras vidinis noras, jokios krizės nebaisu, nes nėra padėties be išeities. Aš manu, kad mažiau skųstis reik, o daugiau veikt.
Aistestul
Na man buta pasiules jis tegu net nemano, jog atkalbes nuo vaiku, ar as maziau noresiu... sitas noras nedingstantis..... jei atvirai,tai jauciuosi isdurta, nes dabar reikes rupintis butu ir jo manymu as uztilsiu su vaiku ir pati matysiu,jog nera jam laiko, bet....Nezinau, itariu cia grazi tyla pries audra tas butas.... ;/
Cashmere
Aš siūlyčiau džiaugtis naujais namais, o ne bumbėti vėl iš naujo 4u.gif
Aistestul
Kad namu dar nera, toks slidus truputi dalykelis gavosi...Ziuresim kaip cia bus viskas, nes maniskis uzsienyje dabar, tai reikalai stovi sad.gif
kinyte
QUOTE(Cashmere @ 2009 09 07, 14:16)
Tu sakai jei jau nusprendei turėti vaikelį tai niekas neatkalbės, lengva nuspręsti jei tavo vyras po tavo padu ir su viskuo sutinka, bet jei jis dar nenori, tai tu gali 100 kartų nespęst ir persigalvot, vieno neužtenka tokiam sprendimui
*

tai as sutinku, jod ne vienas pasidarysi vaika, nes reikia sitam reikalui dvieju zmoniu, bet jei jau kalba eina apie nora tureti vaikeli, galima deti visas pastangas i vyra kad ir jam butu noras tureti vaikeli. o siaip kalbant mano vyras nera man po padu, ir nenoreciau kad butu doh.gif schmoll.gif lotuliukas.gif tiesiog jei myli vienas kita tai sprendimus priimi abiem palankius, o ne sau vienam.
sekmes ... mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Aistestul @ 2009 09 07, 23:19)
Kad namu dar nera, toks slidus truputi dalykelis gavosi...Ziuresim kaip cia bus viskas, nes maniskis uzsienyje dabar, tai reikalai stovi sad.gif
*

tikiuos kad sitas jo isvykimas i uzsieni pades taska i geraja puse jusu santykiuose, to ir linkiu. o tu dbr nesikankink kol jo nera, gyvenk savo gyvenima, ir pats gyvenimas sustatys viska i savo vietas 4u.gif mirksiukas.gif
zenitas111
QUOTE(helen @ 2009 08 20, 16:11)
Sveikos visos visos kas nori, kas turi, kas negali pasiryžti pirmam arba kitam nėštumui. Dabar kai toks sunkus metas iškyla klausimas ar sumažės mūsų norinčių turėti mažylį. Ar šitam didžiuliam norui būti mama nesutrukdys jokia krizė. Pasidalinkite kaip pasiryžti ir nebijoti, nebijoti išnešioti, užuaginti, duoti išsilavinimą, kai ateitis tokia neaiški, kai įstatymus keičia vos ne kiekvieną dieną, kai už paskolą mokslui reikės mokėti net 10 - 11 proc. palūkanų. Ar čia realu?

Aš jau turiu sunelį, tačiau taip norėtųsi jam broliuką ar sesutę, bet neįsivaizduoju kaip suplanuoti, nesinori gi laukti nežinia kiek ir galvoti kad situacija pasaulyje pagėrės, nesinori kad būtų didelis skirtumas tarp vaikų, bet ir nesinori stačia galva nerti ir manyti kad kaip nors susidorosime.

Kaip pasiryžti? Ar pamiršti visam? Pasidalinkite savo baimėm, naujasiom žiniom. Galbūt viskas ne taip tragiška, juk gimdė ir karo metais. Ar ne taip? unsure.gif
*

Siusk vyra dirbti i uzsieni mirksiukas.gif
dvynuke85
labas vakarelis,planuojancioms ir jau laukinacioms mazyliuku 4u.gif
prisirasom ir mes i tu poru gretas,kurios jau turi viena,bet noretu ir kito,o visa sita nezinomybe labai stabdo.mb labai nori as taip,bet vis tas bet,taip ir sedim tarp nezinomybes ir noro antram leliukui doh.gif siuo metu gyvenam dubline,turim sava busta,mb sioki toki bizniuka,bet tikriausiai cia ir visa beda,gal geriau butu jis paprastam darbe tai maziau galva skaudetu blush2.gif
areida
sveikos planuojancios 4u.gif norejau paklausti ,gal kas zinote kaip su pinigeliais butu?na as supo metu esu motinystes atostogose ir jei pastociau ar begauciau kazka uz antra vaikeli?norim antro leliuko,tik va krize vistiek gasdida blink.gif
kinyte
labas, gautum tiek pat kiek uz pirma vaikeli, tik motinystes atostogu trukme jau eitu pagal nauja istatyma, kuris dar svarstomas smile.gif as ir laukiu is prezidentes geru naujienu apie motinystes pasalpas assa.gif
kiskius
sveikutės smile.gif
mes pasiryžom ax.gif o paaiškinimas paprastas, juk negali visko suplanuoti, gal kol susilauksim vaikučio ir ta krizė pasibaigs....o gali būti ir prišingai, kad suslauki vaikučio ekonomikos pakilimo metu, o čia pokšt netikėtai krizė ir kur tada vaikuti dėti? taigi manau jei jau atėjo laikas kviesti angeliuka į namus tai jau krizė mažiausiai tai įtakoja thumbup.gif blush2.gif
laurinux

Ir mes planuojame antra vaikeli, svarstome kaip geriau pasielgus. Susideliojom visus uz ir pries, iseina , kad geriau pastoti nestuke.gif . Visu pirma situacija mano yra komplikuota, nes i darba grizti nebegalesiu ( paprase darbdavys ). Siuo metu mano mergytei 1m 4 men. Laiko iki 2 metu liko nedaug, panasu, kad busiu bedarbe ilga laika,nes krizes metu susirast mazai vilties,o paskolos spaudzia, vyro darbo ateitis neaiski, tad baisu kad galim neisilaikyti. Jei neturetume antro, velnias zino, kada besusilauktume antrakart, juk praeis ne vieni metai kol isitvirtinciau naujam darbe, atlyginima gera gauciau, tai tada ir tarp vaikeliu metu skirtumas didelis butu,ko as tikrai nenoreciau.
Bent jau is finansines puses mums butu naudingiau, jau nekalbant apie stipru antro maziuko troskima. Dabar pasiziurejus kaip zaidzia musu viena dukrele, taip ir norisi kad salia zaistu dar vienas maziukas, o kai pamatai kaip ji myli savo pusseseres, taip ir girdi savo mintyse - reikia antro wub.gif

QUOTE(kinyte @ 2009 09 15, 12:18)
labas, gautum tiek pat kiek uz pirma vaikeli, tik motinystes atostogu trukme jau eitu pagal nauja istatyma, kuris dar svarstomas smile.gif as ir laukiu is prezidentes geru naujienu apie motinystes pasalpas  assa.gif
*

Del apmokejimo, kiek as domejausi (sodros tinklalapy), tai jei tada kai isejau i dekreta, man skaiciavo is uzpraeito ketvircio pajamas, tai dabar skaiciuotu 12 men iki pirmojo vaiko nestumo ir gimdymo atostogu. Pataisykit mane, jei ka ne taip supratau, nes sis klausimas man taip pat labai aktualus g.gif
laurinux
Skaiciuojama 12 men iki vaiko prieziuros atostosogu

Is sodros psl:

"Tais atvejais, kai Jūs neturite reikiamo ligos ir motinystės socialinio draudimo stažo, nes prieš tai buvote išleista vaiko priežiūros atostogų, ligos ir motinystės socialinio draudimo stažas Jums skaičiuojamas iš 12 mėnesių laikotarpio, buvusio prieš pastarąsias atostogas"
Ingulik
Pasisakysiu ir as.
As siuo metu laukiu savo antro vaikelio. Pirma dukryte buvo neplanuota. Kai suzinuojau, kad nesca pirma mintis buvo - o kaip darbas blush2.gif Buvau imones direktore, turejome daug darbu, projektu ir pan. Bet kol laukiau dekretiniu, visi darbai savaime praejo ir iseidama palikau sutvarkytus rikaliukus ir buvau laiminga, kad turesiu dukrele biggrin.gif
Niekada negalvojau, kad turesiu du vaikus. Bet atejo diena, kad labai uzsinorejau smile.gif Vyras gali prarasti darba ankscau arba veliau, nes dirba Ignalinos elektrineje, bet tai vis tiek nesustabde musu planus tureti broliuka arba sesute savo dukrytei wub.gif Nu a krize, tai pas mus Lietuvoj nebus geru laiku dar ilgai su tokiais politikais, tad reikia gimdyti nauja karta 4u.gif
dirde
Mes turim dukrytę 9 mėnesių ir galvojam apie antrą vaikiuką, būtent dabar kol krizė, nes irgi sugrįžti nebeturėsiu kur, o jei visgi nepakeis įstatymų, tai būtų super. Vistiek norim daugiau nei vieno vaikiuko, bet čia jau aišku kaip išeis. Lauksim iki +- kovo ir žiūrėsim kaip čia kas keisis, kad paskui visiems badaut nereiktų .
z/d
QUOTE(Cashmere @ 2009 08 25, 10:22)
O kiek jums metų kad sakot tiksi laikrodukas? Man 26 metai ir aš jau pradedu jausti tą laikroduką. Abu apie tai pašnekam, bet vis pabijom doh.gif Mintys apie vaikutį jau iš proto varo  blush2.gif
*

man cia pasidare idomu del to laikroduko. man tuoj 29, bet poreikio tureti vaiku kazkodel nejauciu. Svetimiems vaikams esu abejinga (kol jie buna ramus, nes nuo klykianciu tai siaubas ima), savus, t.y. artimu giminaiciu, vaikiukus myliu. Kaip ten bebutu, protas sako, kad jau pats laikas pradeti darbuotis tame fronte smile.gif ar cia jau vadinasi, kad jauciu savo biologini laikrodi? g.gif
Cashmere
Aš manau tas laikrodukas tau pasako, kad nori savo vaikiuko, ne tik kitais džiaugtis, pradedi mamom su pilvukais pavydėt, bet kaip aš sakau, tam reikia dviejų, o mano antroji pusė dar to nenori verysad.gif
Hip
Nagi mergaites lietuvaites, jau tikrai krizes nereik taip bijoti - nei uz ligonine moketi, dekretines turit ir pasalpeles moka, galit leliuka pacios auginti ax.gif Juolab prezidente moteris, tikrai musu puse palaikys. Pas mus ir siaip mokamas, be to nieks jokiu atostogu neleidzia: tenka derinti darbu grafikus: vienas leliu supuoja ryte, kitas dirba, popiet - atvirksciai...Kol dirbau darba be med draudimo ir jokiu soc. garantiju nieko net planuoti negalejome, nes i darba galiu neiti, bet pinigeliu jokiu is niekur nebus...Linkiu visoms sekmes ir neisigasti to nuosmukio 4u.gif
daivuterau
sveikos planuojancios ir galvojancios biggrin.gif mes taip pat su vyru po ilgu svarstymu, ar laikas dabar ir antra leliuka turet, nusprendem - reikia ax.gif ir nemanau, kad krize turi tureti itakos schmoll.gif jei yra noras ir pasiryzimas tai ir reikia leliuko nestuke.gif
elenuxus
drinks_cheers.gif Neveltui sakoma, kad dievas dave dantis, duos ir duonos.Manau jei jau triju seima ismaitinam, tai ir dar vienam vietos atsiras. ax.gif Mes irgi planuojam, nebijau jokiu kriziu.Kad ir kaip bebutu, labai sirdelei reikia dar vieno mazyliuko, o kol ta krize baigsis...pasensim tikriausiai. blink.gif
Pušūnė
Mes ir neziurejom i krize. Biologinis laikrodukas tiksi, o krizes ir galo nematyt. Tai nusprendem susilaukti stebuklelio. Taciau nervina aplinkiniu reakcija "sumastet dabar cia nat pacios krizes" . Taip ir noris trinktelti per liezuvi uz tokiu pasakymus. Siaip ir bandem daugiau kaip metus, o cia visi dar aplinkui loja, kad krize, o jus cia gimdysit.
ederi
Sveikutes mergaiciukes 4u.gif

o mus is pradziu ta krize isgasdio, bet kokiems 4 menesiams smile.gif

Ai, kazkaip atsibodo laukti jos galo, juk vaikuciu taiiiip norisi, na ir pradejom nebedsisaugoti ax.gif

Ziuresim kas cia gausis. Pirmuosius du pagavom is pirmo kartelio. Tikiuosi ir si kart pasiseks, na bet cia jau ne musu valioje. Noreti galim, bet sprendzia Dievulis biggrin.gif
Glamour
visais laikais buvo kriziu ir visokiu kitokiu sunkumų ir žmonės gimdė. Tiesiog reikės atsisakyti kai kurių patogumų. Jei pergyvenat, kad negalėsit į mokslus išleisti kai užaugs, manau vaikas galės savo jėgomis mokslus baigti ir jei tinkamai bus auklėjamas, bus labai dėkingas tėvelaims, kad apskritai pasiryžo jo susilaukti. Taip kad mažiau kalbų, daugiau darbų 4u.gif
skruzdeliukas11
labai nemazai kolegiu kaip tik siuo metu apnestejo, vienas is argumentu - palankus metas iseiti motinystes atostogu, kai tavo darbas kabo ant plauko biggrin.gif
elenuxus
drinks_cheers.gif
Pušūnė
Vat del darbo tai čia geras pastebėjimas, net neplanavau, kad tokiu geru laiku išeisiu kai norėjo man atlyginimą nurėžti, daba jau nebepavyks tongue.gif
skruzdeliukas11
drinks_cheers.gif o as dar tikiuosi atlyginimo padidinimo blush2.gif ir tada.. nestuke.gif lotuliukas.gif
Glamour
oi dabar gali tekti ilgai atlyginimo padidinimo laukti. O nėštumas krizės metu, kai gresia darbo netektis - viena iš išeičių.
tante_
QUOTE(Glamour @ 2009 11 23, 18:18)
visais laikais buvo kriziu ir visokiu kitokiu sunkumų ir žmonės gimdė. Tiesiog reikės atsisakyti kai kurių patogumų. Jei pergyvenat, kad negalėsit į mokslus išleisti kai užaugs, manau vaikas galės savo jėgomis mokslus baigti ir jei tinkamai bus auklėjamas, bus labai dėkingas tėvelaims, kad apskritai pasiryžo jo susilaukti. Taip kad mažiau kalbų, daugiau darbų  4u.gif
*

drinks_cheers.gif
LuckyOne
Kaip gyvena temos autore? 4u.gif Kas girdeti pas tave fronte naujo?
Papildyta:
QUOTE(Aistestul @ 2009 08 31, 22:42)
Apie vaikucius svaigstu jau pora metu, o pastaraji pusmeti, isvis nesustabdau minciu apie vaikus, jei tik veluoja mm begu testo pirkti su laimes asarom, galvoju gal nusisypsojo laime ir apsauga nesuveike, ir kaskart nusivylimas.... galvoju eiti pas psichologa, gal jis ismokins nekesti vaiku, tada as ju nenoresiu...
*

Aistestul, o kaip tu laikaisi? Gal turi mums geru naujienu? 4u.gif
ederi
taip,

labai gerai nuo tos bjaurybes krizes pasislept su vaikeliu jaukiuose siltuose namuciuose smile.gif
Raiga
QUOTE(skruzdeliukas11 @ 2009 11 23, 19:40)
labai nemazai kolegiu kaip tik siuo metu apnestejo, vienas is argumentu - palankus metas iseiti motinystes atostogu, kai tavo darbas kabo ant plauko  biggrin.gif
*

drinks_cheers.gif
Zefyrka
sveikos merginos 4u.gif

perskaiciau visa tema ir vietomis nesulaikiau asaru... negaliu atsizaveti Jusu pasiryzimu ir uzsidegimu 4u.gif
nenoriu uzuojautos, bet taip noretusi Jusu patarimu mano esamai situacijai, nes as jau atrodo visiskai nebesusidelioju minciu verysad.gif

su vyru susituoke jau beveik 2 metelius, ir svajojam apie maziuka... bet vis kaip sakoma sugalvodam priezasciu del ko dar nelaikas mazam angeleliui, bet pavasari nusprendem jog nebera ko laukti, nes abu begalo jau norejome vaikucio, na ir pradejom planuoti... bet ta dziaugsma tr. nuliudino tai jog mane atleido is darbo verysad.gif (aisku as tada dar nezinojau kad jau buvau pastojusi) na bet galvojam jei jau taip dievulis norejo, matyt taip reikejo... Neuzilgo suzinau kad as nestuke.gif -dziaugsmui nebuvo galo, ir nebelabai tada buvo svarbu jog nebeturiu darbo, vyras tuo metu nemazai uzdirbo tai manem tikrai viskas bus ok, svarbu kad maziukas gimtu sveikas bigsmile.gif taciau...lygiai 10 savaite musu zirniukui nustojo plakti sirdele cray.gif gydytoja pasake apie 6 men.teks daryti pertrauka...nepraejo nei menuo dar viena zinia- broliui kraujo vezys.Atrodo viskas isslydo is po koju.
neseniai buvau pas gydytoja, dave leidima bandyti vel pastoti... Bet as taip BIJAU, kad tos baimes nenugali net didziulis noras verysad.gif ir nezinau ko bijau labiau, ar kad vel neisnesiosiu (antro prardaimo nzn kaip isgyvenciau, nes labai sunkiai susigyvenau su pirmuoju, nors jis buvo dar labai labai mazas). Taip pat gazdina ir tai,kad baisu del finansines puses, nes db vyras islaiko mus, bet ir pas ji nepyragai...
is keliu zmoniu isgirdau net tai , kad kaip as db galiu aplamai apie tai galvoti kai mano broliukas taip serga, tai po tokiu zodziu isvis net bijau apie tai pagalvoti verysad.gif
bet mano biologinis laikrodis taip pat tiksi, o jei dar antras kartas vel nepasiseks, vel pertrauka, vel baime...
Zodziu tiek daug priestaringu minciu, tiek daug visko sirdyje ir galvoje, kad nebezinau ka daryti...

atsiprasau jei ne i tema cia parasiau, bet gal atsiras patarimu ar nuomoniu verysad.gif
saner
laikas visada buna blogas... g.gif
sandrutyte
mes pasiryzom nestuke.gif
skruzdeliukas11
Zefyrka, tokioj situacijoj manau kiek gali rupinkis savo broliu (juk irgi negalesi visko padaryti) ir tuo paciu neplanuok leliuko, o leisk jam atsirasti savaime. Tiesiog nereikia saugotis, o tik teikti sau malonuma. Ir nebutina visiems prasitarti apie savo planus, jei tokie yra, juk niekada niekas nevyksta pagal plana. Jei atsiras - atsiras. Ir tegul niekas nepriekaistauja - juk tai tavo gyvenimas 4u.gif
pamatysi, viskas susitvarkys mirksiukas.gif
liene
ir mes nestuke.gif . laukiames trecio dziaugsmelio. dar tik kelios savaiteles.
specialiai neplanavom, bet vis pajuokaudavom.

pataikem i paskutini traukinio vagona.

o su dvyniais - buvo akcija - perki 1, gauni 2 thumbup.gif

krize - aisku sunku, bet nesilaidot juk gyvam.
Riedgute
sveikutės 4u.gif
QUOTE(Ramintuske21 @ 2009 08 31, 18:35)
o man dar tik 21, taciau kai praradau pirmaji angeliuka, tai norisi kito kaip gal kompensacijos...plius dar studijuoju,bet kadangi paskutiniai metai tai manau jei ka baigsiu mokslus ir budama nestuke.gif , o ta krize dzin kaip nors jau issilaikysim ir trise juk turiu gera vyra, kuris dirba ir islaiko mane ax.gif
*

man 22, vyrui - 30 blink.gif pati nesuprantu, kaip jam taip greit jie prabėgo, kai susipažinom, buvo 24 biggrin.gif gyvenam Norvegijoj, darbuojamės, nors darbai nėra kvalifikuoti, bet jaučiamės geriau nei Lietuvoj ir uždirbam tikrai pakankamai, bet yra vienas bet... MB kuo daugiau turi, tuo daugiau nori... atseit, nėra lėšų vaikiukui, o į žvejybą jūroj, žūklės reikmenims gali išleisti ne vieną tūkstantėlį... labai liūdna, kad hobis yra svarbiau už didžiausią pasaulio stebuklą unsure.gif jau virš metų svajoju apie kūdikį, bet girdžiu tik "per anksti" ir "dar nenoriu".
marmelade
QUOTE(ederi @ 2009 11 26, 18:57)
taip,

labai gerai nuo tos bjaurybes krizes pasislept su vaikeliu jaukiuose siltuose namuciuose smile.gif
*

rolleyes.gif
Balta balta
Manau, kad pinigų niekad nebūna per daug, bet mūsų su vyru pajamos per šį laikotarpį tik augo, taip kad tai neturėjo jokios įtakos... Iš kitos pusės, karjera ri t.t. kaip tik nutraukė mūsų planavimą - šiuo metu per daug keliaujam ir dirbam, pernelyg streso pilnas gyvenimas ir abu naujose pozicijose išbuvom nelabai ilgai, todėl kažkaip nesinori iškart iš ritmo iškrist. Jei nebūtų buvę šių galimybių, tai manau jau būčiau nestuke.gif
Pušūnė
Pragyvenom susituoke 4 m. galima sakyti sau ax.gif . Kazkaip norejosi ispradziu baigti mokslus susirasti darbus ir isigyti savo namus. Vaikyste mano tikrai buvo nelengva ir nenorejau, kad ir mano stebuklelis gyventu besitrankydamas per nuomojamus butus. Tai vat ir sulaukiau 28 m.,o maniskis 30 m. Pastoti pavyko tik po 1,5 metu. Daug nervu man kainavo kaip niekaip nepavyko. Vat taip bebendant atejo ir krize blink.gif . Taciau mes turim darbus ir nusipirke savo namucius (kaip ir daugelis uz paskola), taciau nei minties nebuvo, kad atsisakyti minties apie nestuke.gif . Gal todel, kad tais blokados laikais tikrai sunkiai vertesi mano tevai ir dabartine situacija man atrodo daug geresne blush2.gif . Kazkas cia gerai buvo pasake "ir per kara gimde" 4u.gif .

Visoms stiprybes ir stebuklelis atpirks visas abejones 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif .
Balta balta
QUOTE(Pušūnė @ 2009 12 28, 14:12)
Pragyvenom susituoke 4 m. galima sakyti sau  ax.gif . Kazkaip norejosi ispradziu baigti mokslus susirasti darbus ir isigyti savo namus. Vaikyste mano tikrai buvo nelengva ir nenorejau, kad ir mano stebuklelis gyventu besitrankydamas per nuomojamus butus. Tai vat ir sulaukiau 28 m.,o maniskis 30 m. Pastoti pavyko tik po 1,5 metu. Daug nervu man kainavo kaip niekaip nepavyko. Vat taip bebendant atejo ir krize  blink.gif . Taciau mes turim darbus ir nusipirke savo namucius (kaip ir daugelis uz paskola), taciau nei minties nebuvo, kad atsisakyti minties apie  nestuke.gif . Gal todel, kad tais blokados laikais tikrai sunkiai vertesi mano tevai ir dabartine situacija man atrodo daug geresne  blush2.gif . Kazkas cia gerai buvo pasake "ir per kara gimde"  4u.gif .

Visoms stiprybes ir stebuklelis atpirks visas abejones  4u.gif  4u.gif  4u.gif  4u.gif  4u.gif .
*

Sveikinimai ir gero gimdymo smile.gif Teisingas mąstymas ax.gif
Butaforija
Mes su vyru pagalvojam karts nuo karto, kad dukrytei jau virš 2 metū, gerai būtų planuoti antrą vaikelį, bet aplinkybės labai nepalankios, vis laukiam kol padėtis pasitaisys, bet realiai suprantu, kad visa ta painiava gali užsitęsti ilgai doh.gif
Dirbu, uždirbu, čia viskas ok, bet visvien jaučiasi kažkoks nestabilumas....žinau, kad antro vaiko po metų tikrai norėčiau susilaukti, kažkaip vyrui pajuokavau, kad jei tokie yra planai tai šių metų pabaigoje turėtume pradėti planuoti, bet tokioa baimė, kad nespėsiu (vien dėl to, kad pirmą suplanavom daugiau negu po metų, jei neklystų planavom apie pusantrų metelių), vat ir sprendžiu ar klausyt proto ar daryt tai ko geidžia širdelė unsure.gif
Vasarina
As ir kankinuosi unsure.gif Pinigu mes turime pakankamai kas liecia maista ir kitiems butiniems dalykams. Nereikia gyventi skaiciuojant centus maistui. BET, neturime savo busto, nusipirkti net ir su paskola dabar negalime, nes per mazos pajamos. Maziuko butuko nesinori, nes vis tiek tektu veliau pirkt didesni. Turime du vaikucius, labai norime trecio rolleyes.gif Protas sako palaukti metus, nes dabar as mokinuosi sia vasara tureciau baigti mokslus tada sektu darbo ieskojimas ir tada planavimas. BET kaip ISKESTI, kai noriu dabar biggrin.gif Jausmai rekte rekia, kad jau noriu ir net sekundes negaliu laukti, o protas sako, kad reiktu palaukti bent kol pradeciau dirbti blush2.gif

P.S. dabar mes nuomojames nedideli butuka, jau norisi gyventi savame. Kas pirmiau.... g.gif
Papildyta:
QUOTE(Butaforija @ 2010 01 03, 21:12)
Mes su vyru pagalvojam karts nuo karto, kad dukrytei jau virš 2 metū, gerai būtų planuoti antrą vaikelį, bet aplinkybės labai nepalankios, vis laukiam kol padėtis pasitaisys, bet realiai suprantu, kad visa ta painiava gali užsitęsti ilgai  doh.gif
Dirbu, uždirbu, čia viskas ok, bet visvien jaučiasi kažkoks nestabilumas....žinau, kad antro vaiko po metų tikrai norėčiau susilaukti, kažkaip vyrui pajuokavau, kad jei tokie yra planai tai šių metų pabaigoje turėtume pradėti planuoti, bet tokioa baimė, kad nespėsiu (vien dėl to, kad pirmą suplanavom daugiau negu po metų, jei neklystų planavom apie pusantrų metelių), vat ir sprendžiu ar klausyt proto ar daryt tai ko geidžia širdelė  unsure.gif
*

Tokioje situacijoje as planuociau rolleyes.gif
Butaforija
Mes irgi nuosavo būsto neturime ir tai yra taipogi dydžiulis "stabdys" doh.gif
Vasarina
Mes pirmus du vaikucius suplanovome uzsimerke, gyvenimo salygos buvo nekokios, bet man du vaikuciai yra sventa, t.y. butinai turi but ne maziau kaip du biggrin.gif . Norejome su nedideliu skirtumu. Skirtumas yra 3 m. Toks koks butu jusu, jei dabar paplanuotumete. man labai geras thumbup.gif Norejau ir trecio panasiu skirtumo, bet vis stabdeme. Ir toliau stabdymas tebevyksta unsure.gif vis del tu salygu. doh.gif Bet jau jausmai prota is proto veda blush2.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.