Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Vaiko seksualinis gyvenimas
Supermamų klubas > Vaikų auklėjimas ir ugdymas > Auklėjimas
Pages: 1, 2, 3
Ūla
QUOTE(Dios @ 2009 09 24, 14:58)
geriau panikuoti PRIES, negu PO, kai nebepasirodo menesines
*

o yra skirtumas?
Kriiste
QUOTE(vaižgantė @ 2009 09 24, 16:31)
Turėjau mokinius, kurie abu,  penkiolikos metų būdami, susilaukė dukros.
Na žinoma, nereikia kelti panikos, gal ne iš pirmo karto jiems taip pavyko smile.gif Net smagu savotiškai- baigi mokyklą, o tavo dukrai jau ketveri biggrin.gif
*

tai dar gerai kad ji ne pirmoke lotuliukas.gif
wanila
QUOTE(Kriiste @ 2009 09 24, 18:44)
tai dar gerai kad ji ne pirmoke lotuliukas.gif
*

Klinikose pasakojo, kad jauniausia pagimdžiusi pas juos buvo 12os metų... Vat tokiam amžiuj kas susišviečia vaikučiams, tai tiesiog neįsivaizduoju. Aš tikrai dar lėlėm žaidžiau 5toje klasėje, o ne galvojau kaip čia kuo greičiau...
Na gerai, iš tikrųjų nesisaugoti mergaitei buvo rizikinga, bet vis tiek man būtų didesnė trauma ne pats užklupimas, bet tai, kad mama per prievartą nutįstų pas ginekologą apžiūrai. Nemanau, kad tėčiui reikėjo žinoti apie šį reikalą. Tiesiog kuo toliau, tuo labiau griaunamas mergaitės pasitikėjimas mama. Ir pabaigoje gali būti, kad ir atsitiks kokia nelaimė, bet dukrytė tylės bijodama...
gera_lengva
pamenu kai pas mus į klasę atėjo sesutė papasakot apie mėnesines tai buvo kažkur septintoj klasėj, tai mum atrodė labai juokinga nes dauguma mergačių jau seniausiai sirgo...kitas dalykas pati kurį laiką dirbau lopšelyje ir ten jau tarp tokių mažiukų vyksta"lytinis švietimas" vaikai kurie gyvna kartu su tėvais ateina visko prisižiūrėję, nelabai suvokia bet veiksmus kartoja grupėj, prisižiūrėję televizijos krtoja žodžius ir garsus....man kyla klausimas kaip apsaugot savo vaiką ir kaip jam tinkamai ir suprantamai paaiškint...

mylimuke
QUOTE(vaižgantė @ 2009 09 24, 16:31)
Turėjau mokinius, kurie abu,  penkiolikos metų būdami, susilaukė dukros.
Na žinoma, nereikia kelti panikos, gal ne iš pirmo karto jiems taip pavyko smile.gif Net smagu savotiškai- baigi mokyklą, o tavo dukrai jau ketveri biggrin.gif
*

O ką, nebus pertraukų dėl motinystės atostogų kopiant karjeros laiptais lotuliukas.gif

QUOTE(wanila @ 2009 10 02, 11:02)
Klinikose pasakojo, kad jauniausia pagimdžiusi pas juos buvo 12os metų... Vat tokiam amžiuj kas susišviečia vaikučiams, tai tiesiog neįsivaizduoju. Aš tikrai dar lėlėm žaidžiau 5toje klasėje, o ne galvojau kaip čia kuo greičiau...
Na gerai, iš tikrųjų nesisaugoti mergaitei buvo rizikinga, bet vis tiek man būtų didesnė trauma ne pats užklupimas, bet tai, kad mama per prievartą nutįstų pas ginekologą apžiūrai. Nemanau, kad tėčiui reikėjo žinoti apie šį reikalą. Tiesiog kuo toliau, tuo labiau griaunamas mergaitės pasitikėjimas mama. Ir pabaigoje gali būti, kad ir atsitiks kokia nelaimė, bet dukrytė tylės bijodama...
*

Jeigu neklystu, berods žinau, apie kokią mergaitę jūs kalbate- pačią jauniausią Lietuvoje. Apie ją rašė "Panelės" žurnalas prieš kelis metus. Tokiems gal ir nesusišviečia, bet neturint tvirto auklėjimo pagrindų, kitiems juos gana lengva "išvesti iš kelio". Ta mergaitė "susibičiuliavo" su gerokai vyresniu vaikinu (lyg 18m jam buvo), kuriam tikrai jau nebe lėlės rūpėjo. Bet čia jau man nelabai panašu į abipusį savanorišką santykiavimą kaip kitų paauglių, o tiesiog pasinaudojimą vaiko nežinojimu, gal smalsumu.

Prieš porą metų tas pats žurnalas rašė apie lytiškai santykiauti pradėjusią 10 metų mergaitę... 14m ji susilaukė vaiko, ištekėjo... ph34r.gif

Dėl antros pastraipos tai drinks_cheers.gif Bet sunku nustatyt ribą, kur pamokymas bus vaikui veiksmingas, o kur pridarys tik dar daugiau žalos g.gif
VeroniQ
Baisuaisia, kad kaip taisykle, kad kuo jaunesne panele, tuo lengviau "uzkimba". Pasiziuri, subrendusios moterys vis negali pastoti, reik pusmecio ar daugiau reguliarių santykių, o paauglystejė, tai vos ne nuotoliniu budu "_"
Taip anksti tie vaikai dabar bręsta. Bet jie turi žinoti ir apie nėštumus ir apie apsuagos priemones.. Vajej, kai pagalvoju, man dra prieš akis visi tie aiškinimai "_" ...
baklazanas
Tėčiui sakyti nereikia, bus tik blogiau. Taip pat nepatarčiau barti, ir skaityti moralų. Asmeniškai man jie pro viena ausį įeina, pro kitą išeina. Dėl barimo, mergina gali užsisklęsti savyje, ir išvis nieko nebepasakoti mamai, nes nepasitikės ja. Nepasakos ne tik apie savo bernus ir naujus įsimylėjimus, bet ir apie rimtas problemas pvz. neplanuotas nėštumas. Tuomet paaugles kreipiasi į drauges, pas kurias smegenu taip pat neperdaugiausiai, draugių pasekoje nelegalus abortas ir žiaurios jo pasekmės bei komplikacijos. Svarbiausia yra KALBĖTI. Turi jai išaiškinti, kad seksas yra geras dalykas, tačiau jis teikia malonumą tik tada, kaip jautiesi saugi, ir kai realiai supranti jo pasėkmes. Turi jai smulkiai papasakoti apie kontracepcija, patarti kokias apsisaugojimo priemones jai būtu patogiau naudoti (atižvelgiant į santykių rimtumą su tuo vaikinu, jų susitikmų skaičių per savaitę, merginos sveikatos būklę, galų gale i finansus). Nebūtina moralizuoti, kad sedėk užsispaudus ir saugok save vienam vieninteliui, būsimam savo vyrui, su kuriuo turėsi gyvent iki grabo lentos. Paveiksi ją labiau, sakydama, kad nevalia savęs dalinti į kairę ir į dešinę, juolab visokiem dabar mūsų visuomenėje privisusiem svolačiams biggrin.gif ji geroje šeimoje užaugusi, išauklėta mergina, mokės save gerbti cool.gif patikėkit, iš patirties sakau, nes man pačiai prieš pora metų buvo 16 thumbup.gif
mamos dėka, jos supratimu ir tolerancija, dar nenuėjau šunkeliais, ir tvarkingai jau kuris laikas darau tai tik su 1 partneriu lotuliukas.gif 4u.gif
Agotukas
QUOTE(baklazanas @ 2010 05 11, 21:09)
Svarbiausia yra KALBĖTI. Turi jai išaiškinti, kad seksas yra geras dalykas, tačiau jis teikia malonumą tik tada, kaip jautiesi saugi, ir kai realiai supranti jo pasėkmes. Turi jai smulkiai papasakoti apie kontracepcija, patarti kokias apsisaugojimo priemones jai būtu patogiau naudoti (atižvelgiant į santykių rimtumą su tuo vaikinu, jų susitikmų skaičių per savaitę, merginos sveikatos būklę, galų gale i finansus)
*

O gal gali paporinti kaip tai pradėti daryti??? ax.gif Turiu namie nepilnametį, kaip man su juo pradėti kalbėti? Sėsk , vaikeli, kol bulves skusiu, aptarsim tavo būsimus meilės žaidimus. Nežinau, man tai kirvis doh.gif Juolab ir vaikas lekia šonan. Lyg ir nesu dar sena, smėlis dar nebyra, ale vat čia sunku g.gif
vaižgantė
Artėja laikas, kai vyriausiam sūnui turėsiu papasakoti apie telegoniją. Po tų šnekų apie žaidimus kalbėti nereikės...
baklazanas
QUOTE(Agotukas @ 2010 05 11, 23:23)
O gal gali paporinti kaip tai pradėti daryti???  ax.gif Turiu namie nepilnametį, kaip man su juo pradėti kalbėti? Sėsk , vaikeli, kol bulves skusiu, aptarsim tavo būsimus meilės žaidimus. Nežinau, man tai kirvis  doh.gif Juolab ir vaikas lekia šonan. Lyg ir nesu dar sena, smėlis dar nebyra, ale vat čia sunku  g.gif
*

Na svarbiausia tai neparodyk jam, kad jaudiniesi. Pokalbi geriausia pradet, tiesiog is niekur nieko rolleyes.gif imk ir uzsimink taip lyg "tarp kitko" .Elgis laisvai, stengis sneket nerupestingai. Taip labiau jį sudominsi, gali papasakot ką nors iš savo patirties, manau jis pats tada norės tau išsipasakot, uzduoti klausimu. Nors visgi mano nuomone cia tecio uzduotis, apsviesti savo sunu apie lytini gyvenima, vargu ar jis nores pasakoti mamai - juk ji moteris! biggrin.gif
vilke_ziema
QUOTE(vaižgantė @ 2010 05 11, 22:41)
Artėja laikas, kai vyriausiam sūnui turėsiu papasakoti apie telegoniją. Po tų šnekų apie žaidimus kalbėti nereikės...
*

Ka rimtai? blink.gif
pasiseke su tevais...
Margareta
QUOTE(vaižgantė @ 2010 05 11, 21:41)
*

bet pridurk, kad cia tik teorija neturinti mokslinio pagrindo biggrin.gif
vaižgantė
QUOTE(Margareta @ 2010 05 12, 09:15)
bet pridurk, kad cia tik teorija neturinti mokslinio pagrindo  biggrin.gif
*

Mokslas atsirado vėliau nei kai kurios teorijos, pvz., baltiška išmintis: vyras, padaręs merginą moterimi, tampa visų jos vaikų tėvu...
Tos, kurios kurčios mūsų senolių išmončiai, aiškinkit vaikams apie saugų sexą ir dovanokit prezervatyvus bei kontraceptines tabletes...Tegul vaikučiai žaidžia...
Margareta
Vaižgante, viskas labai grazu, megstu idealistus ir pati save prie tokiu priskiriu, bet esamasis laikas niekur nedingsta, vaikuciai iseina "i gatve" su draugais ir draugem..o ten baltiska ismintis treciam plane lieka...
jegele
QUOTE(Margareta @ 2010 05 12, 11:15)
bet pridurk, kad cia tik teorija neturinti mokslinio pagrindo  biggrin.gif
*

drinks_cheers.gif tą patį norėjau pridurti.
vaižgantė
QUOTE(Margareta @ 2010 05 13, 22:08)
Vaižgante, viskas labai grazu, megstu idealistus ir pati save prie tokiu priskiriu, bet esamasis laikas niekur nedingsta, vaikuciai iseina "i gatve" su draugais ir draugem..o ten baltiska ismintis treciam plane lieka...
*

Jei taip manysi, taip ir bus...
sena niekšė
QUOTE(vaižgantė @ 2010 05 12, 11:13)
Mokslas atsirado vėliau nei kai kurios teorijos, pvz., baltiška išmintis: vyras, padaręs merginą moterimi, tampa visų jos vaikų tėvu...
Tos, kurios kurčios mūsų senolių išmončiai, aiškinkit vaikams apie saugų sexą ir dovanokit prezervatyvus bei kontraceptines tabletes...Tegul vaikučiai žaidžia...
*

o per prezervatyvą irgi telegonija įvyksta? blush2.gif
o šiaip senovėj liaudis ko tik neprigalvodavo, kuo jaunimą prigąsdint. kaip kad nuo masturbacijos delnai apželia biggrin.gif
vaižgantė
QUOTE(sena niekšė @ 2010 06 01, 17:19)
o per prezervatyvą irgi telegonija įvyksta?  blush2.gif
o šiaip senovėj liaudis ko tik neprigalvodavo, kuo jaunimą prigąsdint. kaip kad nuo masturbacijos delnai apželia  biggrin.gif
*

Taip, nes tai yra energetiniai dalykai ir senaties neturi.
sena niekšė
o kaip tie plaukai ant delnų? irgi juk senovės išmintis g.gif
vaižgantė
QUOTE(sena niekšė @ 2010 06 01, 20:16)
o kaip tie plaukai ant delnų? irgi juk senovės išmintis  g.gif
*

Apie tai nežinau.
Horo
Aš anksčiau irgi maniau, kad telegonija pasakų pasakos, bet dabar pasirodė pirmieji tyrimai:
http://www.alfa.lt/straipsnis/10358998/?Ga...010-05-21_07-00
Agotukas
QUOTE(Horo @ 2010 06 02, 23:19)
Aš anksčiau irgi maniau, kad telegonija pasakų pasakos, bet dabar pasirodė pirmieji tyrimai:
http://www.alfa.lt/straipsnis/10358998/?Ga...010-05-21_07-00
*

Ir per prezervatyvus? dirol.gif

Pradedu galvot, kad net kolegą pabučiuot (kolegiškai) per gimtadienį bus baisu...
Horo
QUOTE(Agotukas @ 2010 06 03, 08:04)
Ir per prezervatyvus? dirol.gif

Pradedu galvot, kad net kolegą pabučiuot (kolegiškai) per gimtadienį bus baisu...
*

Čia kiek kas paprotėjęs biggrin.gif Šiaip bučiuotis su svetimais žmonėmis sveika, didėja atsparumas užkratams biggrin.gif Kažkur skaičiau.
Ona123
As noriu paklausti įdomumo dėlei kek jums buvo metų kai jūs 1 karta pasimylėjote?
Aciu už autsakymus (iš anksto 4u.gif )
sensitive
Perskaiciau sia tema,vel galvojau apie tai visa diena...Na,tikrai nenoriu ,kad dukra pradetu viska 16 ar anksciau,bet...bernui tai gal lengviau-prikisai prezervatyvu ir tiek,o mergaitei taip padaryti reikstu -laiminu,varyk... g.gif Ka pasakyciau tokiu atveju savo dukrai galvoju jau nuo tada,kai mama rado pas mane prezervatyvus,oi kaip grazu tada buvo(nors tas pats vaikinukas pas mane jau vaiksciojo daugiau nei metus ir buvau 18 metu),kokiais tik zodziais mamyte manes neisvadino,stauge per visa nama,kokia as k....ir t.t.Ka gi ,stovejau ziurejau ir kartojau -taip! taip!...O jai apskritai visa gyvenima sita tema kazkoks tabu...O va tevas gal nuo kokiu trylikos nuolat man sakydavo,kad yra tokia riba,kurios mergaite,mergina tokiame amziuje neturi perzengti,pries kiekviena isejima i diskoteka klausydavausi didziausiu moralu,kad jei taip norisi-pasibuciuok,pasiglebesciuok,BET NIEKADA GYVENIME NESIGAILESI,JEI NEPERZENGSI TOS RIBOS...na uzknisdavo ziauriai,bet niekada nepagalvojau,kad ai nusisneka!Kiekviena kart,kai tik isleisdavo kur su vaikinuku,pastoviai burbedavo-parsinesi vaika-isvarysiu is namu,o vaikuti uzsiauginsiu...Bet jis labai naturaliai(antraip nei mama-nors ji buvo pas mus geriete,o tevas kazkoks despotas,kurio mes visi bijojom)reagavo,kai dvyliktos klases pabaigoje,viena ryta tetis atsikeles pamate svetima masina ant kiemo ax.gif .pamenu,atejes pasibelde i kambario duris ir sako man-ateik truputi...Vsio galvoju,dabar tai bus!Ir nieko,sako,gal gali taviskis masina paskolint pusvalandziui............. bigsmile.gif Tiesiog manau,kad tevas puikiai suprato viska,prieme tai naturaliai,vis del to tas pats vaikinukas ateidavo manes pasiimti ir laiku i namus pristatydavo jau du metai :)Manau,jo moralu tikslas ir buvo,kad tam reikia subresti,juk niekad nedraude nei i pasimatymus,nei ka... Stai ir mano tevu reakcijos,kuriu nesitikejau tokiu nei is vieno ,nei is kito.
Makarska
QUOTE(baklazanas @ 2010 05 11, 20:00)
Na svarbiausia tai neparodyk jam, kad jaudiniesi. Pokalbi geriausia pradet, tiesiog is niekur nieko    rolleyes.gif  imk ir uzsimink taip lyg "tarp kitko" .Elgis laisvai, stengis sneket nerupestingai. Taip labiau jį sudominsi, gali papasakot ką nors iš savo patirties, manau jis pats tada norės tau išsipasakot, uzduoti klausimu. Nors visgi mano nuomone cia tecio uzduotis, apsviesti savo sunu apie lytini gyvenima, vargu ar jis nores pasakoti mamai - juk ji moteris!  biggrin.gif
*

Kažkodėl mano devynmetis apie prezervatyvų naudojimą klausinėja manęs, o ne tėvo cool.gif . Atvirai pasakius su sūnum kalbėtis lytinio švietimo klausimais yra labai keblu, nes galvoju, kad pradinukui anksti tuom domėtis. Bet juk jam kyla tokie klausimai ir juos jis užduoda mums g.gif . Neatmetu, kad šnekamasi apie tai ir su draugeliais kieme. Įdomu, čia tik mūsiškis toks ankstyvo domėjimosi, ar čia visuotinė seksualinė akseleracija ant Lietuvos?
Vaidutia
Mano nuomone, tai cia tikrai ne pirmas kartas buvo, bet mergicka pasake, kad svelniau skambetu, o ir mama i pirma karta kitaip reaguoja, nu negi sakysi, kad jau 5 kart tai darei)..Cia tas pats kas su rukymu, priciupus visada sakai, kad tik pabandyt norejai...

Kitas dalykas, niekada nebuciau sakius vyrui..ir su dukra kitoks bendravimas butu..ir vyras kreivai i dukra neziuretu..Pazistu draugiu, kurios ir 15 pasimylejo pirma karta ir niekas nenutiko.. siuo metu ir susituoke su tuo paciu po 8 -9 metu draugystes ir vaikus augina..siuolaikiniai paaugliai daug protingesni nei mamos isivaizduoja..zino ir ekstrine kontracepcija ir prezervatyvus..

Nematau nieko blogo kad 16 metu prarado nekaltybe, jei taip norejosi, mylejo ta vaikina. net jei niekselis paspruko, mergaite gavo tokia pamoka, kad nenores daugiau daryt neapgalvotu sprendimu..

nevisos merginos pasimyleje nepilnametes is kart vaiku prisidaro, jos zino ir kaip saugotis ir kaip save myleti..
Taigi mielos mamytes, nebukim naivios, geriau palaikykim gerus santykius, patarkim, bukim geriausios drauges su savo damuskom..

P.s. pati visai neanksti izengiau i moteryste, bet tik del to, kad neradau tokio, kuriam noreciau tai dovanot..

Makarska
Nesuprantu, kodėl nuo tėvo reikia viską nuslėpti ir vaidinti, kad nieko neįvyko blink.gif ? Aš be jokios abejonės su vyru apie tai pasikalbėčiau. Juk abu esam atsakingi už tuos kuriuos paleidom į šį pasaulį. Nežinau kaip jūsų šeimose, bet pas mus įprasta kartu aptarti ir nuspręsti dėl strategijos ir taktikos vaikų auklėjimo klausimais (ir ne tik).
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.