Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Vaiko seksualinis gyvenimas
Supermamų klubas > Vaikų auklėjimas ir ugdymas > Auklėjimas
Pages: 1, 2, 3
liute
QUOTE(mylimuke @ 2009 09 22, 19:39)
drinks_cheers.gif  Nuo to ir reiktų pradėt pokalbį. Ne "nu nu nu, nedaryk taip", o kalbėtis dukrai aktualiais ir mamai dukros atžvilgiu svarbiais klausimais (nėštumas, LPL, draugo pasirinkimas ir pan.).
Aš apskritai neįsivaizduoju, ką gero gali atnešt barnis- tiek prieš, tiek po. Nebent pyktį, baimę ir norą slėptis.

labai teisingai pasakei, mylimuke.
LPL, lytiniai santykiai ir panašūs pokalbiai, viso to reikia, BET.. būtina su vaikais būti ir kalbėtis šiaip, apie gyvenimą. Atrasti laiko, kai 7metė klausia, kodėl jos draugė neturi tėčio, o ji turi. Kai 9metė klausia, o kaip "tu, mama, radai tokį gerą tėtį, kaip jūs susipažinot ir draugavot", kai 10metė, žiūrėdama kartu "sroves" šokiruota klausia: "nu aš nesuprantu, kaip taip iš viso galima, kodėl reik gerti jei tu NENORI".
Rasti vaikui laiko. Visad. Šią vasarą, praleidom gražų vakarą su mano viduriniąja (10m), kalbėdamos apie tai, jog vienas kiemo berniukas, (labai gražus, bet.. labai keikias, mušas, mokykloj mokos pagal adaptuotą programą) norėjo su ja bučiuotis smile.gif.
Mano receptas - būti ir kalbėtis, kai tik vaikui tavęs, mamos, reikia. Ir būti mama, ne drauge, nes biggrin.gif mama yra mama, o draugės yra draugės.

P.S. Barimas... nieko gero neduoda. Turbūt niekad neduoda.
vaižgantė
QUOTE(mylimuke @ 2009 09 22, 21:39)

O kam meluot?
*

Na, jeigu tu manai, kad mylėtis su bet kuo yra normalu, tai yra tavo pasirinkimas. Mano jis kitoks.
Nerašau čia to, apie ką aš iš tikrųjų kalbuosi su vaikais, nes yra dar ir energetiniai dalykai. Skatinsiu juos kuo ilgiau neturėti intymių santykių, jeigu norės auginti savo vaikus, o ne svetimų genų rinkinius.
Bekasė
QUOTE(ančiukė @ 2009 09 22, 17:01)
Dabartiniai mergaitės jausmai - nerimas, gėda, kaltės jausmas, širdies skausmas. Argi tokie jausmai turi asocijuotis su lytiniu gyvenimu?
*

vienareiksmiskai taip, kai tam dar yra ne laikas - tai liecia ne tik lytini gyvenima, bet pvz ir rukyma, gerima...

Manau, kad tokioj situacijoj pirmiausia reikia paaiškinti, kad sexas yra natūralus ir labai gražus dalykas, kad jis neatsiejams nuo meilės ir sukelia tik teigiamas emocijas. Kad jo pasėkmės - tai poros tarpusavio ryšys ir artumas.
*

visu pirma, manau reikia paaiskinti, kad tai skirta suaugusiems, o ne zaidziantiems ar isivaizduojantiems save suaugusiais. Ir kad tai nesa atsakomybe uz savo veiksmus.

Tuo metu mama turėjo progą tapti mano geriausia drauge, deja, ji pasirinko teisėjos vaidmenį. verysad.gif
*

manau, tam jau buvo per velu ( tapti drauge), tai turejo vykti nuo mazu dienu. O pasirinko vaidmeni jinai gera - gal tik ne itin tinkamai ji parode. Nes vienam kazkam vistik sioje situacijoje reikia vadovautis ir blaiviu protu, o ne roziniais akiniais. Ir spredimas del ginekologo geras, tik aisku apie tai kalbetis reikia
vaižgantė
QUOTE(Bekasė @ 2009 09 23, 08:12)

visu pirma, manau reikia paaiskinti, kad tai skirta suaugusiems, o ne zaidziantiems ar isivaizduojantiems save suaugusiais. Ir kad tai nesa atsakomybe uz savo veiksmus.
*

Manau, kad tai labai svarbu. Jeigu mamai atrodo, kad šešiolikmetei užsiimti sexu yra normalu, tada gal su jos pačios pažiūromis kažkas ne taip... ax.gif
Pangasija
QUOTE(Bekasė @ 2009 09 23, 08:12)
*

visus tuos bla bla bla jaunimas girdi simtus kartu. apie rukyma ir gerima tuo labiau. manot juos tai sulaiko? g.gif
Mėta**
paskaičiau daug čia jūsų nuomonių...kalbėti su vaikais reikia drinks_cheers.gif bet nemanau,kad labai daug tos kalbos ir turi reikšmės,daug kas priklauso koks vaiko draugų ratas,kokie tėvai...netgi genai visą tai lemia mirksiukas.gif aš pimą kartą tai padariau būdama tik 25m.su dabartiniu mano vyru,nebuvau kokia užsidariusi,buvau pakankamai daili,diskotekas lankydavau,turėdavau gerbėjų...nežinau net nuo ko tai priklauso....ir apie jokį seksualinį gyvenimą man mama nepasakojo,kažkaip pati viską sužinojau lotuliukas.gif iš mokyklos.... unsure.gif
vaižgantė
QUOTE(Dios @ 2009 09 23, 10:03)
visus tuos bla bla bla jaunimas girdi simtus kartu. apie rukyma ir gerima tuo labiau. manot juos tai sulaiko?  g.gif
*

Va būtent bla bla bla ir nesulaiko. Svarbiausia yra asmeninis tėvų pavyzdys. Vaikai viską girdi ir mato. Tik tėvai tai dažnai užmiršta.
Aimeja
QUOTE(mylimuke @ 2009 09 22, 22:39)
1, drinks_cheers.gif  Nuo to ir reiktų pradėt pokalbį. Ne "nu nu nu, nedaryk taip", o kalbėtis dukrai aktualiais ir mamai dukros atžvilgiu svarbiais klausimais (nėštumas, LPL, draugo pasirinkimas ir pan.).

*

1, o tu manai , kad mamai nesvarbu turėtų būti , kad dukra toliau užsiiminės sexu, svarbu tik draugo pasirinkimas, neštumas, ligos, ta prasme pabarti, pamokinti, pagaliau drausti gulėti su pirmu pasitaikiusi mamai nereikėtų. Kad jau pabandei, tai daryk toliau, tik saugokis.

vaižgantė
QUOTE(Fruzina @ 2009 09 23, 11:35)
1, o tu manai , kad mamai nesvarbu turėtų būti , kad dukra toliau užsiiminės sexu, svarbu tik draugo pasirinkimas, neštumas, ligos, ta prasme pabarti, pamokinti, pagaliau drausti gulėti su pirmu pasitaikiusi mamai nereikėtų. Kad jau pabandei, tai daryk toliau, tik saugokis.
*

Temos pavadinimas- "Vaiko sexualinis gyvenimas". Manyčiau, kad šioje temoje būtų verta kalbėti nebent apie vaikų masturbavimąsi, nes lytinis gyvenimas yra skirtas tik suaugusiems.
Pangasija
QUOTE(Fruzina @ 2009 09 23, 11:35)
*

nu pabars, uzdraus, ir dukra seksu nebeuzsimines laugh.gif gera but optimistu biggrin.gif
Aimeja
QUOTE(Dios @ 2009 09 23, 12:45)
nu pabars, uzdraus, ir dukra seksu nebeuzsimines laugh.gif gera but optimistu  biggrin.gif
*

Na bet jei nieko nesakyt, o tik prerzervatyvą įkišt į kišenę, tai manau tikrai ne išeitis. Aišku, jei mama , galvoja, kad jau pabandė, tai tegul ir daro, bile pasekmių nebūtų, tai tada jo, tiek ir užteks.
Aš galvoju, kad nesvarbu, kad mergaitė na jau turėjo santykių, svarbu jai dabar paaiškinti, kad na nereikėtų taip daryti, kad buvo tai buvo, bet nereikia kartoti klaidų toliau, kad vertėtų susilaikyti kol sutiks patikimesnį, tvirtesnį partnerį, kad nereikia leistis į vienadienius santykius, kadangi po to ji tik save skaudins, o paskui gal ją skaudins ir kiti (berniukai išplepės, kad su ja galima visada).
ulyja
QUOTE(Fruzina @ 2009 09 23, 12:50)
Na bet jei nieko nesakyt, o tik prerzervatyvą įkišt į kišenę, tai manau tikrai ne išeitis. Aišku, jei mama , galvoja, kad jau pabandė, tai tegul ir daro, bile pasekmių nebūtų, tai tada jo, tiek ir užteks.
Aš galvoju, kad nesvarbu, kad mergaitė na jau turėjo santykių, svarbu jai dabar paaiškinti, kad na nereikėtų taip daryti, kad buvo tai buvo, bet nereikia kartoti klaidų toliau, kad vertėtų susilaikyti kol sutiks patikimesnį, tvirtesnį partnerį, kad nereikia leistis į vienadienius santykius, kadangi  po to ji tik save skaudins, o paskui gal ją skaudins ir kiti (berniukai išplepės, kad su  ja galima visada).
*

o ji tau pasakys,bet mama aš jį myliu.jis man pats patčiausias.aš net ištekėsiu už jo.
ar ne taip būna su ta pirmąja meile?
Aimeja
QUOTE(ulyja @ 2009 09 23, 12:53)
o ji tau pasakys,bet mama aš jį myliu.jis man pats patčiausias.aš net ištekėsiu už jo.
ar ne taip būna su ta pirmąja meile?
*

Nu tai paaiškinkit, kad tai ji taip mąsto, bet nebūtinai to nori ir taip galvoja berniukas, pagaliau ji taip gali pasakyt ir ant kaimyno, kuriam jau 40 m., ir ką palaimint jau jų ryšį. Na ir kas, kad taip sako, tiesiog reikia mokėti išaiškinti, kantriai, kad nevisada taip yra kaip ji galvoja. Viskas priklauso nuo tėvų tarpusavio santykių, nuo santykių su vaiku. Reikia vaikui rimtų argumentų. Jei vaikas protingai auklėtas-patikės ir pasimokins iš tėvų patarimų.

Kalbant apie konkrečiai šios temos situaciją, jau pats berniuko pasitraukimas parodo, kad tie santykiai buvo laikini, vienadieniai ir kad jie atnešė tik gėdą ir skausmą mergaitei. Jokios čia pirmos meilės nebuvo. Labiau gal mergaitė norėjo to berniuko, o tas aišku ja pasinudojo, kaip paskui kitą dieną jau gal kitą kvailina.
ulyja
QUOTE(Fruzina @ 2009 09 23, 13:03)
Nu tai paaiškinkit, kad tai ji taip mąsto, bet nebūtinai to nori ir taip galvoja berniukas, pagaliau ji taip gali pasakyt ir ant kaimyno, kuriam jau 40 m., ir ką palaimint jau jų ryšį. Na ir kas, kad taip sako, tiesiog reikia mokėti išaiškinti, kantriai, kad nevisada taip yra kaip ji galvoja. Viskas priklauso nuo tėvų tarpusavio santykių, nuo santykių su vaiku.  Reikia vaikui rimtų argumentų. Jei vaikas protingai auklėtas-patikės ir pasimokins iš tėvų patarimų.
*

mergaitė patikės kad ji neįsimylėjusi.kad jai to berniuko nereikia.ir kad geriau palaukti anot mamos kokius 10 metų biggrin.gif
Pangasija
cia kitas klausimas. ankstyvi lytiniai santykiai daznai rodo merginos savigarbos trukuma ir nepasitikejima savimi. o mamos moralams apie teisinga gyvenima jau saukstai po pietu.
ne pats seksas cia esme.
ulyja
QUOTE(Dios @ 2009 09 23, 13:22)
cia kitas klausimas. ankstyvi lytiniai santykiai daznai rodo merginos savigarbos trukuma ir nepasitikejima savimi. o mamos moralams apie teisinga gyvenima jau saukstai po pietu.
ne pats seksas cia esme.
*

va klausimas,kada jie patampa ne ankstyvi būtent mamos požiūriu?

Pangasija
QUOTE(ulyja @ 2009 09 23, 12:26)
va klausimas,kada jie patampa ne ankstyvi būtent mamos požiūriu?
*

tarkim ne mamos poziuriu -- ankstyvi, tai kai iki 18 mirksiukas.gif
o mamai ir teciui ankstyvis vistiek atrodys jei iki vestuviu lotuliukas.gif
Aimeja
[quote=ulyja,2009 09 23, 13:16]
mergaitė patikės kad ji neįsimylėjusi.kad jai to berniuko nereikia.ir kad geriau palaukti anot mamos kokius 10 metų biggrin.gif
*

[/quote

O tai pagal jus viskas jau,mergaitė, pasimylėjo, mamai veltui burnos aušinti nereikia, jau dabar eis ji su kuo tik nori, niekuo netikės, nu šakės, taik kokie pas jus santykiai šeimoje. Jei vaikas pavogė kažką,tai nereikia sakyti kažką, nurašyti, kad jau vogs dabar, ir jam jau tik į kalėjimą, nes jis netikės,kad galima gyventi nevagiant. doh.gif doh.gif doh.gif

Aš kaip mama apkabinčiau savo vaiką, pasakyčiau, kad įvyko klaida, bet aš ja tikiu, kad daugiau tai nesikartos, kad tai nieko nepakeis mano jausmuose jai, tik kad vertėtų nuo to susilaikyti, nes tokie santykiai atneša tik skausmą pačiai jai.

Aišku, jei mama galvoja, kad 16 metų jau suaugus, jei mergaitei tie , kad ir vienadieniai santykiai yra labai gerai, ji jaučiasi krūta ir dar labiau nori, tai belieka tik pamokinti apsisaugoti ir į trasą tada.
ulyja
[quote=Fruzina,2009 09 23, 13:34]
[quote=ulyja,2009 09 23, 13:16]
*

[/quote
O tai pagal jus viskas jau,mergaitė, pasimylėjo, mamai veltui burnos aušinti nereikia, jau dabar eis ji su kuo tik nori, niekuo netikės, nu šakės, taik kokie pas jus santykiai šeimoje. Jei vaikas pavogė kažką,tai nereikia sakyti kažką, nurašyti, kad jau vogs dabar, ir jam jau tik į kalėjimą, nes jis netikės,kad galima gyventi nevagiant. doh.gif doh.gif doh.gif

*

[/quote]
kaip įdomiai darosi išvados apie žmogų iš kelių sakinių.
kur aš taip rašiau?

Agotukas
Nu skaitau ir šiurpstu blink.gif Aišku, aš davatka, nors ir anksti pradėjusi lyt. gyvenimą...

Žinot, man tas "tik nesakykit tėčiui" arba "vyrai nesupranta".. Nu bliemba, gal jie kaip tik supranta????? Supranta, kad jauna mergaite tik pasinaudos ir nieko gera. Kas jau kas, o vyrai vat tokius santykius vertina kur kas girežčiau nei moterys. Aišku, kai nori, tai suokia kaip lakštutės, bet... Iš tikrųjų palaikau Vaižgantės nuomonę. Taip, įvyko klaida. Padraugavo porą mėn., gavo ko norėjęs, pasekmės tau, mažule, ir adjos...Žinoma, kad mergaitė pritrenkta. Jau didelė , kad tai suprastų, bet per jauna, kad tokių pasekmių lauktų iš anksto. Mamai belieka kelti mergaitės kaip moters savivertę. Ir išmeskit vaikų vardus su datom iš profilio...
ančiukė
Paskaičius kai kuriuos pasisakymus susidaro įspūdis, kad mamos pareiga įvaryti dukrai sexo baimę... unsure.gif
Papildyta:
QUOTE(vaižgantė @ 2009 09 23, 13:39)
lytinis gyvenimas yra skirtas tik suaugusiems.
*

Manau, kad apie tai reikia pasikalbėti prieš dukrai prarandant nekaltybę, o ne po to...

Papildyta:
O be to, jei mama su dukra apie sexą nekalba, nes mamai atrodo, jog penkiolikmetei dar per anksti apie tai aiškinti, o tarp paauglių tai yra vos ne pagrindinė pokalbių tema, ar nesusidarys dukrai būtent atvirkštinė nuomonė - jog kaip tik paaugliai, o ne suaugusieji tuo užsiiminėja.

Aimeja
QUOTE(ančiukė @ 2009 09 23, 15:05)
Paskaičius kai kuriuos pasisakymus susidaro įspūdis, kad mamos pareiga įvaryti dukrai sexo baimę... unsure.gif
*

Nu jo iki pilnametystės, ar kažkas blogo, kad nepilnametė bijos sexo. Oi tegul tik bijo.
Dar galėtų bijoti ir iki pirmų rimtų santykių su vaikinu.

ančiukė
QUOTE(Fruzina @ 2009 09 23, 16:10)
Nu jo iki pilnametystės, ar kažkas blogo, kad nepilnametė bijos sexo. Oi tegul tik bijo.
*

Nesutinku.

Reikia bijoti LPL, neplanuoto nėštumo, sexualinio išnaudojimo, o ne paties sexo.

Sexas yra geras dalykas - tinkamu laiku, tinkamoj vietoj ir su tinkamu žmogum.
Manau, jog vaikas turi tai žinoti.

vaižgantė
QUOTE(ančiukė @ 2009 09 23, 14:09)
Manau, kad apie tai reikia pasikalbėti prieš dukrai prarandant nekaltybę, o ne po to...

*

Apie tai su dukra kalbėti reikėtų pradėti dar prieš pirmąsias mėnesines.
Tačiau aptariant tai, dėl ko buvo pradėta ši tema, visgi gal dar ne per vėlu sukurti mamos ir dukros artimą ryšį.
Gąsdinti vaikų apskritai negalima. Tiesiog dažnai mamai motyvacijos pritrūksta paaiškinti, kodėl būtent po pilnametystės, kodėl tik su mylimu žmogum. Man tų argumentų nepritrūks, nes tikiu telegonijos teorija.
Agotukas
QUOTE(ančiukė @ 2009 09 23, 15:18)
Nesutinku.

Reikia bijoti LPL, neplanuoto nėštumo, sexualinio išnaudojimo, o ne paties sexo.

Manau, jog vaikas turi tai žinoti
.
*

O kaip šešiolikmetei žinoti, jei laikas hmhmh nelabai gal dar tinkamas? g.gif Baikit čia paistyti apie malonumą ir apsaugą dry.gif Kokią ji gali naudoti, jei vaikinas nepasirašo? Spiralę įsidėt? dry.gif

Mane jau vimdo nuo perdėto sexizmo mūsų visuomenėje. Pasiberiam saują tablietkų ir pirmyn, bile malonu...Čia kaip švedai siūlė pamokyt mergaites nekaltybės plėvę sau pirštukais persiplėšt. O taip, jokių skrupulų. Sexas juk nartūralu dry.gif Atrodo, kad pasaulis tik tuo ir baigiasi... Tokių metų dar reiktų apie jausmus pirma pamąstyti, o ne po kuo pagulėt. Gal nuo to pradėkim? Taip, seksas galimas ir be mylimo žmogaus, nu bet gal jau vyresnėm moteriškėm, gyvenimo užgrūdintom, o ne liaunai paauglei?
gluosnis
QUOTE(Agotukas @ 2009 09 23, 15:37)
O kaip šešiolikmetei žinoti, jei laikas hmhmh nelabai gal dar tinkamas?  g.gif Baikit čia paistyti apie malonumą ir apsaugą dry.gif Kokią ji gali naudoti, jei vaikinas nepasirašo? Spiralę įsidėt? dry.gif

Mane jau vimdo nuo perdėto sexizmo mūsų visuomenėje. Pasiberiam saują tablietkų ir pirmyn, bile malonu...Čia kaip švedai siūlė pamokyt mergaites nekaltybės plėvę sau pirštukais persiplėšt. O taip, jokių skrupulų. Sexas juk nartūralu dry.gif Atrodo, kad pasaulis tik tuo ir baigiasi... Tokių metų dar reiktų apie jausmus pirma pamąstyti, o ne po kuo pagulėt. Gal nuo to pradėkim? Taip, seksas galimas ir be mylimo žmogaus, nu bet gal jau vyresnėm moteriškėm, gyvenimo užgrūdintom , o ne liaunai paauglei?
*

lotuliukas.gif blush2.gif
Sutinku doh.gif
ančiukė
QUOTE(Agotukas @ 2009 09 23, 16:37)
O kaip šešiolikmetei žinoti, jei laikas hmhmh nelabai gal dar tinkamas?  g.gif Baikit čia paistyti apie malonumą ir apsaugą dry.gif Kokią ji gali naudoti, jei vaikinas nepasirašo? Spiralę įsidėt? dry.gif

Mane jau vimdo nuo perdėto sexizmo mūsų visuomenėje. Pasiberiam saują tablietkų ir pirmyn, bile malonu...Čia kaip švedai siūlė pamokyt mergaites nekaltybės plėvę sau pirštukais persiplėšt. O taip, jokių skrupulų. Sexas juk nartūralu dry.gif Atrodo, kad pasaulis tik tuo ir baigiasi... Tokių metų dar reiktų apie jausmus pirma pamąstyti, o ne po kuo pagulėt. Gal nuo to pradėkim? Taip, seksas galimas ir be mylimo žmogaus, nu bet gal jau vyresnėm moteriškėm, gyvenimo užgrūdintom, o ne liaunai paauglei?
*

Tai va viską tą ir turėtų mama paaiškinti, kad 16metų - tai dar netinkamas laikas,
kad jei vaikinas apsaugai nepasirašo - tai netinkamas vaikinas.
O ne pasakyti "sexsas yra toks pat blogis kaip ir narkotikai, jis blogas pats savaime, tu to nedaryk ir taškas. Užsikrėsi, vaikų prisigimdysi, ir sexas sugadins tau gyvenimą negrįžtamai. "

Su viskuo kitu Jūsų poste aš sutinku, man taip pat nepatinka pernelyg didelis sexo aukštinimas žiniasklaidoje.

Bet kaip susigaugyti paauglei, jei visuomenė sexą aukština, o tėvai smerkia?

Belieka pačiai pabandyt ir išsiaiškint kas tai per daiktas... biggrin.gif doh.gif

mylimuke
QUOTE(vaižgantė @ 2009 09 23, 08:07)
Na, jeigu tu manai, kad mylėtis su bet kuo yra normalu, tai yra tavo pasirinkimas. Mano jis kitoks.
Nerašau čia to, apie ką aš iš tikrųjų kalbuosi su vaikais, nes yra dar ir energetiniai dalykai. Skatinsiu juos kuo ilgiau neturėti intymių santykių, jeigu norės auginti savo vaikus, o ne svetimų genų rinkinius.
*

Tarp "mylimo žmogaus" ir "bet ko" yra ne viena tarpinė stotelė, tad nereikia pult į kraštutinumus.

QUOTE(Fruzina @ 2009 09 23, 12:35)
*

O ar daug mama gali pakeisti, jeigu jau įvyko taip, kad dukra pradėjo ankstyvą lytinį gyvenimą? Per dieną/savaitę jos tikrai netaps tokios artimos, kad mamos žodis bus tiek svarbus, jog dukra grįžtų į "doros kelią".

QUOTE(Fruzina @ 2009 09 23, 13:34)
O tai pagal jus viskas jau,mergaitė, pasimylėjo, mamai veltui burnos aušinti nereikia, jau dabar eis ji  su kuo tik nori, niekuo netikės, nu šakės, taik kokie pas jus santykiai šeimoje. Jei vaikas pavogė kažką,tai nereikia sakyti kažką, nurašyti, kad jau vogs dabar, ir jam jau tik į kalėjimą, nes jis netikės,kad galima gyventi nevagiant.  doh.gif  doh.gif  doh.gif
*

O nuo kokio amžiaus vagystė yra teigiamas dalykas, kad lyginat nusikaltimą su seksu? blink.gif

QUOTE(Fruzina @ 2009 09 23, 15:10)
*

Aha, o suėjus 18 metų ar suradus rimtą draugą tik "šarkšt" ir persijungs mygtukas iš "seksas blogis ir užsiimti juo bjauru" į "seksas tikras gėris ir davai į trasą" bigsmile.gif Ar tai čia tas jūsų vadinamas teisingas auklėjimas- prigąsdinti?

QUOTE(vaižgantė @ 2009 09 23, 15:20)
Apie tai su dukra kalbėti reikėtų pradėti dar prieš pirmąsias mėnesines.
Tačiau aptariant tai, dėl ko buvo pradėta ši tema, visgi gal dar ne per vėlu sukurti mamos ir dukros artimą ryšį.
Gąsdinti vaikų apskritai negalima. Tiesiog dažnai mamai motyvacijos pritrūksta paaiškinti, kodėl būtent po pilnametystės, kodėl tik su mylimu žmogum. Man tų argumentų nepritrūks, nes tikiu telegonijos teorija.
*

O kodėl trūksta motyvacijos? Gal todėl, kad kai kurie jų argumentai tiesiog išgalvoti ar buvę gryni atsitiktinumai? g.gif

QUOTE(ančiukė @ 2009 09 23, 16:10)
Tai va viską tą ir turėtų mama paaiškinti, kad 16metų - tai dar netinkamas laikas,
kad jei vaikinas apsaugai nepasirašo - tai netinkamas vaikinas.
O ne pasakyti "sexsas yra toks pat blogis kaip ir narkotikai, jis blogas pats savaime, tu to nedaryk ir taškas. Užsikrėsi, vaikų prisigimdysi, ir sexas sugadins tau gyvenimą negrįžtamai. "

Su viskuo kitu Jūsų poste aš sutinku, man taip pat nepatinka pernelyg didelis sexo aukštinimas žiniasklaidoje.

Belieka pačiai pabandyt ir išsiaiškint kas tai per daiktas... biggrin.gif  doh.gif
*

doh.gif Eina sau, grynai mano mamos žodžiai blink.gif
vaižgantė
QUOTE(ančiukė @ 2009 09 23, 15:10)
*

Dažniausiai tėvai apie tai su vaikais nekalba.
ančiukė
QUOTE(mylimuke @ 2009 09 23, 17:55)
Aha, o suėjus 18 metų ar suradus rimtą draugą tik "šarkšt" ir persijungs mygtukas iš "seksas blogis ir užsiimti juo bjauru" į "seksas tikras gėris ir davai į trasą"  bigsmile.gif 
*

Tas mygtukas gali taip ir nepersijungti... ir ne tik sulaukus 18, bet ir ištekėjus... verysad.gif

Papildyta:
QUOTE(mylimuke @ 2009 09 23, 17:55)
doh.gif  Eina sau, grynai mano mamos žodžiai  blink.gif
*

blink.gif unsure.gif
Papildyta:
QUOTE(vaižgantė @ 2009 09 23, 17:56)
Dažniausiai tėvai apie tai su vaikais nekalba.
*

Arba pradeda kalbėti tik tada, kai užklumpa...

O iki to laiko vaiką šviečia visažinė žiniasklaida, bei draugės.
Ir dar kartais berniukai, kurie nori kuo greičiau "gauti", tai oooi kaip apšviečia...

O paauglė negali pasiklausti mamos ar tai tiesa, nes mama pasakys tai, ką jau anksčiau rašiau.

Na, bet gal tai buvo ankstesnių laikų problema, gal šiuolaikiniai tėvai biškiuką atviresni su vaikais. g.gif
Aimeja
QUOTE(ančiukė @ 2009 09 23, 15:18)
Nesutinku.

Manau, jog vaikas turi tai žinoti.
*

Mano galva užsiimti sexu iki pilnametysės nėra nei tam tinkamas laikas, nei tinkamą vietą rasi, nei tinkamas partneris bus.
QUOTE(mylimuke @ 2009 09 23, 16:55)
Tarp Aha, o suėjus 18 metų ar suradus rimtą draugą tik "šarkšt" ir persijungs mygtukas iš "seksas blogis ir užsiimti juo bjauru" į "seksas tikras gėris ir davai į trasą"  bigsmile.gif  Ar tai čia tas jūsų vadinamas teisingas auklėjimas- prigąsdinti?
*

o aš sakiau, kad seksas blogis, bjauru? blink.gif
Prigąsdinti, tai ne tai, kad išgirdus žodį seksas imtų dantim kalenti, o kad bijotų prarasti garbę, orumą, kad žinotų jog gali nusivilti, kad gali būti gėda, girdėti patyčias, pagaliau patirti dvasines traumas visam gyvenimui. Nu pagal mane tai pirmas kartas turėtų kažkaip romantiškiau būti, o ne bet kur ir su bet su kuo.
ančiukė
QUOTE(Fruzina @ 2009 09 23, 19:06)
Mano galva užsiimti sexu iki pilnametysės nėra nei tam tinkamas laikas, nei tinkamą vietą rasi, nei tinkamas partneris bus.
*

Tai būtent tai ir turi mama paaiškinti, gražiai ir draugiškai.
O ne sudaryti tokį įspūdį, jog tam niekada nebus nei tinkamo laiko, nei partnerio...
vaižgantė
QUOTE(Fruzina @ 2009 09 23, 17:06)

Prigąsdinti, tai ne tai, kad išgirdus žodį seksas imtų dantim kalenti, o kad bijotų prarasti garbę, orumą, kad žinotų jog gali nusivilti, kad gali būti gėda, girdėti patyčias, pagaliau patirti dvasines traumas visam gyvenimui. Nu pagal mane tai pirmas kartas turėtų kažkaip romantiškiau būti, o ne bet kur ir su bet  su kuo.
*

Patyčios? Iš ko? Tik jau ne iš bendraamžių...Gi visos dabar "Panelę" skaito, suaugusių žurnalus varto ir yra labai susirūpinę atrodyti sexualiai...
Agotukas
QUOTE(vaižgantė @ 2009 09 23, 18:24)
Patyčios? Iš ko? Tik jau ne iš bendraamžių...Gi visos dabar "Panelę" skaito, suaugusių žurnalus varto ir yra labai susirūpinę atrodyti sexualiai...
*

Vaižgante, turėtum žinoti, kad gandai apie "duodančią" panelę sklinda žaibo greičiu. Ir nesvarbu, kad jai tai pirmas kartas buvo. Pirmas, tai ne paskutinis. Porą savaičių pakibina ir jau privalai duoti... Būna atvejų, kad nelabai ir klausia cool.gif Baliukas, visi porom, tu ką durna? laužaisi? Imk dar vynelio... Einam , juk greitai, tik nereikia...
Psichologinis spaudimas toks, kad nė viena keturiasdešimtmetė atlaikytų schmoll.gif Vat tai ir baisiausia, nes po to turėtų likti tuščia tuščia sieloj...
vaižgantė
QUOTE(Agotukas @ 2009 09 23, 18:17)
Vaižgante, turėtum žinoti, kad gandai apie "duodančią" panelę sklinda žaibo greičiu. Ir nesvarbu, kad jai tai pirmas kartas buvo. Pirmas, tai ne paskutinis. Porą savaičių pakibina ir jau privalai duoti... Būna atvejų, kad nelabai ir klausia  cool.gif Baliukas, visi porom, tu ką durna? laužaisi? Imk dar vynelio... Einam , juk greitai, tik nereikia...
Psichologinis spaudimas toks, kad nė viena keturiasdešimtmetė atlaikytų  schmoll.gif Vat tai ir baisiausia, nes po to turėtų likti tuščia tuščia sieloj...
*

Na, aš trečias rugsėjis nebedirbu mokykloje, tai gal per tuos metus dar didesnis progresas šioje srityje įvyko... ax.gif Pamenu, kaip aštuntokės kartą per pertrauką manęs užklausė apie kontraceptines priemones, tai aš pirmiausia jų išklausinėjau, ar jos kalbasi tokiomis temomis su mamomis. Tai dauguma atsakė, kad ne...
Girdžiu, kaip miesto transporte šešiolikinės apie savo gimtadienius pasakoja, kad geeeras buvo, nes daug prisigėrėm ir paskui visi vėmėm...Tai tokioje stadijoje, žinoma, kas per dalykai gali vykti...
mylimuke
QUOTE(Agotukas @ 2009 09 23, 19:17)
Vaižgante, turėtum žinoti, kad gandai apie "duodančią" panelę sklinda žaibo greičiu. Ir nesvarbu, kad jai tai pirmas kartas buvo. Pirmas, tai ne paskutinis. Porą savaičių pakibina ir jau privalai duoti... Būna atvejų, kad nelabai ir klausia  cool.gif Baliukas, visi porom, tu ką durna? laužaisi? Imk dar vynelio... Einam , juk greitai, tik nereikia...
Psichologinis spaudimas toks, kad nė viena keturiasdešimtmetė atlaikytų  schmoll.gif Vat tai ir baisiausia, nes po to turėtų likti tuščia tuščia sieloj...
*

O jūs manot, kad visa tai prasideda po pirmo karto? Jei sakot, kad nė viena keturiasdešimtmetė neatsilaikytų, tai vargu, ar atsilaikys ta, kuri yra dar nekalta. O pirmas/nepirmas kartas čia nė prie ko. "Prie ko" yra savo nuomonės neturėjimas.

QUOTE(vaižgantė @ 2009 09 23, 19:28)
Na, aš trečias rugsėjis nebedirbu mokykloje, tai gal per tuos metus dar didesnis progresas šioje srityje įvyko... ax.gif  Pamenu, kaip aštuntokės kartą per pertrauką manęs užklausė apie kontraceptines priemones, tai aš pirmiausia jų išklausinėjau, ar jos kalbasi tokiomis temomis su mamomis. Tai dauguma atsakė, kad ne...
Girdžiu, kaip miesto transporte šešiolikinės apie savo gimtadienius pasakoja, kad geeeras buvo, nes daug prisigėrėm ir paskui visi vėmėm...Tai tokioje stadijoje, žinoma, kas per dalykai gali vykti...
*

lotuliukas.gif Žinokit, aš ir iš dvidešimtmečių to prisiklausau. Ir -niolikmečių yra šimtą kart protingesnių. Nu bet gal nepradėkit visų ant vieno kurpaliaus maustyt mastau.gif
vaižgantė
QUOTE(mylimuke @ 2009 09 23, 23:54)
Žinokit, aš ir iš dvidešimtmečių to prisiklausau. Ir -niolikmečių yra šimtą kart protingesnių. Nu bet gal nepradėkit visų ant vieno kurpaliaus maustyt mastau.gif
*

Argi aš maustau?
Mamos gi irgi labai nevienodos: vienos taip augina vaikus, kad su jais gali kalbėtis visais klausimais atvirai, o kitoms tenka tik akis iš nuostabos išversti, kai jau po laiko...Aišku, tuoj ras būdą pasiteisinti: aš tiek daug dirbu, rūpinuosi, kad vaikams nieko netrūktų, na neturėjau laiko ir t.t. Aišku, yra pačių įvairiausių mamų, nes jos remiasi savo pačių patirtimi... Kai augau, man tėvai buvo kaip draugai, tai ir aš su savo vaikais taip bendrauju. Kitos turi kitokią patirtį.
mylimuke
QUOTE(vaižgantė @ 2009 09 24, 12:28)
Argi aš maustau?
Mamos gi irgi labai nevienodos: vienos taip augina vaikus, kad su jais gali kalbėtis visais klausimais atvirai, o kitoms tenka tik akis iš nuostabos išversti, kai jau po laiko...Aišku, tuoj ras būdą pasiteisinti: aš tiek daug dirbu, rūpinuosi, kad vaikams nieko netrūktų, na neturėjau laiko ir t.t. Aišku, yra pačių įvairiausių mamų, nes jos remiasi savo pačių patirtimi... Kai augau, man tėvai buvo kaip draugai, tai ir aš su savo vaikais taip bendrauju. Kitos turi kitokią patirtį.
*

Taip taip, aš su tuo visiškai sutinku. Bet leidžiat suprast iš tų matytų situacijų, jog manot, kad visi vaikai tokie. O taip nėra. Būna gi, kad net ir nesant atviriems santykiams su tėvais, vaikai "blogu keliu" nenueina.
wanila
QUOTE(Dios @ 2009 09 23, 12:22)
ne pats seksas cia esme.
*

Net keista. Jūs gal psicholigija užsiimate. Bent jau mano atveju žiauriai, bet tikrai teisybę pasakėte dėl nepasitikėjimo savimi.
Šiaip atrodo, kad daug ką lemia ne mamos ir dukros santykiai, bet pačios mergaitės požiūris į viską. Galima jai pudrinti smegenis, skaityti moralus kad ir nuo pradinių klasių. Bet jeigu suveiks smalsumas, dėl to, ką mama pati nejausdama bando uždrausti daryti iki 18os metų - visos kalbos bus veltui. O dažniausiai paauglė pasigaili tik tada, kai pati pajaučia pasėkmes. T.y. ne kai mama sako, kad gali prarasti savigarbą, o tada, kai mokykloje šneka, kad 16metė davė tam ir anam po poros mėnesių draugystės...
Dabar dar ir užtenka nueiti į internetą, daugumoje forumų šnekama apie sexo teikiamus malonumus. Kur gi nesusigundysi...
Su vaikais kalbėtis reikia. Daug. Atvirai. Ir apie viską. Tik ne visada tai suveikia, kaip mamytės nori.
mylimuke
Man keista, ko jūs įsikabinot tą "visi apšnekinės"? KOKS skirtumas? Ar gi dėl kitų akių gyvenam? Man tai mažiausiai baisi pasekmė atrodo, kad kažkas kažką šnekės. Žmonės šneka daug ir ne visada tiesą. Dažnai tik tam, kad šnekėt. Kartais ir ta, kuri "užsispaudus kaip vienuolė" sulaukia tokių šnekų savo pusėn- iš pykčio, nuoskaudos, kad "nedavė". Ir ką? Balta varna tada jaučiasi ta "vienuolė".
Visaip išvartyt galima.
Nežinau, pas mus tokių pletkų lyg ir nebūdavo. O dabar kažin ką jau benustebinsi, kad šešiolikmetė pasimylėjo... Niekam neįdomu.
Pangasija
QUOTE(wanila @ 2009 09 24, 12:09)
Net keista. Jūs gal psicholigija užsiimate. Bent jau mano atveju žiauriai, bet tikrai teisybę pasakėte dėl nepasitikėjimo savimi.
*

siek tiek universitete teko susipazint su psichologija biggrin.gif
o siaip tai buna toke atvejai, kai pana iki ausu isikliopinus, o bicas pasako "neduosi -- paliksiu tave". juo labiau kad tokio amziaus bernams tenais ypatingai niezti. tai va ir atsiduoda su mintim, kad "is meiles padarysiu viska, kad tik manes nepaliktu". kas svarbiausia, ne tik paaugles taip elgiasi, bet ir suaugusios nelaimingos moterys. is baimes kad ju NEMYLES.

QUOTE(mylimuke @ 2009 09 24, 12:30)
Nežinau, pas mus tokių pletkų lyg ir nebūdavo. O dabar kažin ką jau benustebinsi, kad šešiolikmetė pasimylėjo... Niekam neįdomu.
*

pas mus budavo. unsure.gif sedejau mokykloj galiniam suole, bernu apsupty, tai tiek visko isgirsdavau blush2.gif paprasta tiesa -- vyru gimine, nors ir labai stengiasi uzversti, bet neypatingai gerbia merginas kurios lengvai duoda. todel kaip sakant -- paciai sprest.
mylimuke
QUOTE(Dios @ 2009 09 24, 14:05)
siek tiek universitete teko susipazint su psichologija  biggrin.gif
o siaip tai buna toke atvejai, kai pana iki ausu isikliopinus, o bicas pasako "neduosi -- paliksiu tave". juo labiau kad tokio amziaus bernams tenais ypatingai niezti. tai va ir atsiduoda su mintim, kad "is meiles padarysiu viska, kad tik manes nepaliktu". kas svarbiausia, ne tik paaugles taip elgiasi, bet ir suaugusios nelaimingos moterys. is baimes kad ju NEMYLES.
pas mus budavo.  unsure.gif sedejau mokykloj galiniam suole, bernu apsupty, tai tiek visko isgirsdavau blush2.gif paprasta tiesa -- vyru gimine, nors ir labai stengiasi uzversti, bet neypatingai gerbia merginas kurios lengvai duoda. todel kaip sakant -- paciai sprest.
*

O aš nejaučiu jokios pagarbos vyrams, kurie moterį vertina nuo antro galo. Bet irgi- kiekvienam spręst...
Visokių vyrų yra ir visokių kalbų išgirstu- vieni neutraliai žiūri, kitiems jau būtiniausiai reikalinga nekaltybė ir atsidavimas besąlygiškas. Man pastarieji keistoki. Toks jausmas, kad ne su žmogum bendrauja, o su kažkokiu daiktu, kuris būtinai turi būt "nesugadintas".
Bet čia mano nuomonė- kitiems neperšu.
vaižgantė
QUOTE(mylimuke @ 2009 09 24, 13:10)

Visokių vyrų yra ir visokių kalbų išgirstu- vieni neutraliai žiūri, kitiems jau būtiniausiai reikalinga nekaltybė ir atsidavimas besąlygiškas. Man pastarieji keistoki. Toks jausmas, kad ne su žmogum bendrauja, o su kažkokiu daiktu, kuris būtinai turi būt "nesugadintas".
Bet čia mano nuomonė- kitiems neperšu.
*

Išties jų mąstymas yra teisingas smile.gif Tai mano nuomonė.
Pangasija
Vaizgante tikriausiai apie telegonija cia biggrin.gif
teisingas-neteisingas, cia kitas klausimas. bet taip yra. vyras "ima", o moteris "duoda". del to moters pasirinkimas -- ar dalinti save bet kam, ar tik to vertam zmogui.
-Maria-
Aš tai nelabai tikiu, kad buvo pirmas kartas, tiesiog iš baimės taip pasakė, kad mažesnę reakciją iš mamos gautų, čia kaip su tuo pasakymu, kad saugojosi, o pasirodo, kad ne. Ir keista, kaip čia manant, kad pirmas kartas puolama pas gydytojus ligų ir nėštumų ieškoti, gi tokie dalykai vyksta dažnai, o vaikai ir ypač ligos kimba ne taip dažnai, nereikia tiek daug panikos.
mylimuke
QUOTE(Dios @ 2009 09 24, 14:55)
Vaizgante tikriausiai apie telegonija cia  biggrin.gif
teisingas-neteisingas, cia kitas klausimas. bet taip yra. vyras "ima", o moteris "duoda". del to moters pasirinkimas -- ar dalinti save bet kam, ar tik to vertam zmogui.
*

Taip yra. Bet ar taip turėtų būti? Seksas yra dviejų žmonių davimas ir ėmimas lygiaverčiai, o ne kažkas duoda, o kažkas ima. Dar grįžkim į laikus prieš n metų, kai seksas buvo moters pareiga ir visiškai nesisiejo su malonumu... Nesąmonė. Baikim mąstyti viduramžiškai unsure.gif

P.S. Tik nepradėkit pult į kraštutinumą "su bet kuo bet kada" doh.gif
Pangasija
QUOTE(-Maria- @ 2009 09 24, 14:39)
Aš tai nelabai tikiu, kad buvo pirmas kartas, tiesiog iš baimės taip pasakė, kad mažesnę reakciją iš mamos gautų, čia kaip su tuo pasakymu, kad saugojosi, o pasirodo, kad ne. Ir keista, kaip čia manant, kad pirmas kartas puolama pas gydytojus ligų ir nėštumų ieškoti, gi tokie dalykai vyksta dažnai, o vaikai ir ypač ligos kimba ne taip dažnai, nereikia tiek daug panikos.
*

pirmas, antras ar trecias, cia ne esme. o nestumas ar liga gali uzkibt ir nuo vieno vienintelio pacio pirmo karto. taip kad neskleiskit ereziju.
-Maria-
QUOTE(Dios @ 2009 09 24, 15:51)
pirmas, antras ar trecias, cia ne esme. o nestumas ar liga gali uzkibt ir nuo vieno vienintelio pacio pirmo karto. taip kad neskleiskit ereziju.
*

Nesakau, kad negali. GALI, bet tai nevyksta nuolat, nereikia tiek daug panikos.
Pangasija
QUOTE(-Maria- @ 2009 09 24, 14:55)
*

geriau panikuoti PRIES, negu PO, kai nebepasirodo menesines
vaižgantė
QUOTE(-Maria- @ 2009 09 24, 14:55)
*

Turėjau mokinius, kurie abu, penkiolikos metų būdami, susilaukė dukros.
Na žinoma, nereikia kelti panikos, gal ne iš pirmo karto jiems taip pavyko smile.gif Net smagu savotiškai- baigi mokyklą, o tavo dukrai jau ketveri biggrin.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.