Kai gimdziau pirma karta neik kirpo, nei plisau, tai kokia tikimybe, kad ir si karta neplysiu ir kad nekirp
as irgi nei plysau nei kirpo pirma karta
jei kirpo pirma kart,kirps ir antra,taip daro,kad neplystu per daug ir kur nereikia,geriau ikirp. Mano tokia patirtis
Na ir man sake kad jei pirma karta nieko panasaus nedare, tai galima tiketis kad ir antra nekirps. Mano pirma dukra gime 4 kg, tai nei kirpo, nei siuvo, tai si karta sake kad jei jau 4 kg pati isgidziau, tai mezesni tureciau ir pati
Bet jei jau vaisius didelis, tai viskuo gali but.
Man pirma karta kirpo, tad laukdamasi antro labai nenorejau sito malonumo. Rezultate antra gimdant tik alia nubrozdino, tai tik "komestiskai" padare kelis sukabinimus, kiek suprantu labai priklauso, kaip islaviruos akusere. Skirtumas kai kerpa ir kai tik nubrozdinimas, kaip diena ir naktis.
Linkiu visoms
Mano patirtis šik tiek kitokia: pirmą kartą plyšau, o antrą - ne. Bet tik akušerės dėka, nes ji plėtė tarpvietę.
Jau dabar bijosiu gimdyti antra karta,nes pirma karta kirpo ir gan daug
Pirmaji karta kirpo ir buvau nusiteikusi kirpimui antrajam, bet mano nuostabai, net neplysau
Man pirmą kartą irgi kirpo ir nemažai, o antrą kartą, kad ir gimdymas buvo po 8 metų pertraukos nieko nekirpo ir neplyšo. Manau daug priklauso nuo akušerio. Aplamai, visas gimdymas buvo visai kitoks
Su pirmuoju man kirpo ir gan nemažai, labai sunkiai gijau
pirma karta vaikutis buvo didesnis (3,8 kg), ir tarpviete teko kirpti ...
antra karta galvojau, kad irgi kirps, nes paprastai antras vaikas buna didesnis uz pirmaji ... bet gavosi atvirksciai - vaikutis buvo 3,6 kg svorio ir tarpvietes kirpti nereikejo manau, kad tarpvietes kirpimas labai individualus dalykas ir priklauso ne tik nuo vaikucio dydzio, bet ir nuo moters audiniu elstingumo, nuo akuseres profesionalumo, nuo gimdymo eigos ir pan ... o bijoti to tikrai nereikia QUOTE(_Foxy_ @ 2010 03 08, 18:09) aš plyšau pirmo gimdymo metu, tai porą mėn po gimdymo buvo ohoho... Baisiau negu gimdymas, daug baisiau... viso problemos baigėsi gal po gero pusmečio tikiuosi dabar per antrąjį bus ta prasme lengviau...
Mano pirma dukrytė gimė 4,370 kg - kirpo, tai tikrai pirmos savaitės sunkios, antras gimdymas po 2 metų - sunelis gimė 4,540 kg, bet nei kirpo nei plyšau - super , po kelių dienų nors krosą bėgti galėčiau
Pirma dukryte gime 2940 gr, 48 cm ir tada man kirpo.
Po 4 metu pagimdziau antra mergyte 3610 gr, 55 cm - jokiu kirpimu, jokiu plisymu! Daug kas priklauso nuo akuseres. QUOTE(Sweet Dream* @ 2009 08 21, 12:54) Kai gimdziau pirma karta neik kirpo, nei plisau, tai kokia tikimybe, kad ir si karta neplysiu ir kad nekirp Tikimybė toks dalykas, kad ji būna visada. QUOTE(atilyte @ 2010 03 09, 15:05) *aš plyšau pirmo gimdymo metu, tai porą mėn po gimdymo buvo ohoho... Baisiau negu gimdymas, daug baisiau... viso problemos baigėsi gal po gero pusmečio **tikiuosi dabar per antrąjį bus ta prasme lengviau... * ** nors ir kirpo, bet pagimdžiusi antrąjį jaučiausi puikiai
Pirma, kai gimdziau plyso gimdos kaklelis+kirpo, o kai antra plysau+kirpo. Cia manau nuo fiziologijos priklauso. Po pirmo gimdymo jauciausi tragiskai, o po antro puikiai
cia nezinosi... pirma karta truputi suplysau..o antra nieko..cia manau nuo vaikelio dydzio priklauso
su pirmu -plysau,o antra kirpo-tiesiog is karto buvo pasakyta,kad laukia kirpimas,vaikelis nors ir echo rode 3500,pasirodo gime 4100.pats plysimas ne paslaptis yra daug blogiau nei kirpimas
mano sunus buvo 4.1 kg, o kirpo gan daug ir dar truputi plysau, tai to plysimo dar ir siule pasileido, tai atsisedau tik po 1,5 menesio ir dar iki dabar jauciasi. Labai bijau antro gimdymo (nors dar ir neplanuojam)
Pirma dukra kai gimdziau kirpo, tai ta akimirka atsimenu iki siol, skausmelis ziaurus, ciupau gydytojai uz rankos - gerai kad vyras sulaike...
Sikart taip bijau... ne pacio gimdymo, o jei reikes vel kirpti
mane abu kartus kirpo /gal ir geriau negu plyshti
Priklauso nuo akušerės patirties. Man pirmą kartą kirpo, antrą ir trečią kartą plyšau. Trečią kartą žiauriai- plyšimą kabėmis sukabino. Plyšti, kai vaikas lyg kamštis išlekia, o ne pagimdomas taip, kaip priklausytų. Pati, deja, tokių dalykų nepasireguliuosi, o akušerėms tavo tarpvietė dažnai nerūpi...O paskui kiek diskomforto nuo tų visų siūlių. Septyneri metai praėjo po trečio gimdymo, o diskomfortas tebėra.
per 1gimdyma-kirpo truputi (ziauriai skaudejo kai siuvo
Man jau grejt gimdymas..bet kazkajp jo as nebijau,bijau plysti..to plysimo pasekmiu
Papildyta: Man jau grejt gimdymas..bet kazkajp jo as nebijau,bijau plysti..to plysimo pasekmiu
per pirmą kirpo ir gan nemažai, sėdėt pora savaičių negalėjau, o diskomfortas dar gerą mėnesį jautėsi. Per antrą maniau irgi kirps, bet nekirpo, įplyšau minimaliai, tą pačią dieną galėjau sėdėti. Nors sąlygos per antrą kirpimui/plyšimui buvo visos - ir vaikas virš 4kg, ir gimė greitai.
QUOTE(kristalcik25 @ 2010 05 09, 15:59) per 1gimdyma-kirpo truputi (ziauriai skaudejo kai siuvo man operacija iškart po gimdymo darė, tai aš negaliu nieko pasakyti, žinau kad kirpo ir daug, ir sedėt negalėjau mėnesį laiko, ir diskonfortas buvo begalinis. tad negaliu pasakyti skaudėjo ar ne.
Ir pirma ir antra karta pliso, siuvinu tikrai nejauciau,tik nemalonu.Pirma karta ilgai gyjo,o antra karta greit.
QUOTE(Agnuze1 @ 2010 03 20, 23:34) Pirma dukra kai gimdziau kirpo, tai ta akimirka atsimenu iki siol, skausmelis ziaurus, ciupau gydytojai uz rankos - gerai kad vyras sulaike... Sikart taip bijau... ne pacio gimdymo, o jei reikes vel kirpti o kodel galejo skaudeti? QUOTE(mamukas0425 @ 2010 04 18, 13:44) sutinku del diskomforto paskui QUOTE(kristalcik25 @ 2010 05 09, 14:59) per 1gimdyma-kirpo truputi (ziauriai skaudejo kai siuvo :verysad: ),tai antrakart kai gimdziau,labiausiai bijojau tu kirpimu,plysimu
Drauge, ka tik pagimde trecia leliuka. Tai jai kirpo tik pirma karta, daugiau nereikejo.
Pati pirma karta nei plysau, nei kirpti reikejo, tai tikiuosi, kad ira dabar bus tas pats, nes tik nesenai skaiciau, kad kuo daugiau gimdymu, tuo maziau arba visai nebereikia karpymu.
Su pirmąja tai plyšau, bet kai pamačiau savo Saulytę
QUOTE(milla22 @ 2010 05 31, 19:38) Su pirmąja tai plyšau, bet kai pamačiau savo Saulytę Zinok,as kai dukryte gimdziau,tai mane kirpo,o si karta pasake pati daktare,kad greiciausiai plysiu per ta siuta vieta,bet nei plysau,nei kirpo,o isgimdziau virs 4 kg sveika sunu,tad cia manau labai individualus dalykas ir nenuspesi kaip bus
Akusere per pirma gimdyma sake, jei dabar kirpsim, kituose gimdymuose nereiks. Ir tikrai, per antra, nei plysau, nei kirpo
Mane pirmą kartą irgi kirpo, o antrą kartą - nei plyšau, nei kirpo, nors antroji dukrytė buvo dar 300g ir 2 cm didesnė..
Mane irgi per pirmą gimdymą kirpo, nors dukrelė gimė mažutė. O kaigimdžiau antrą - nei plyšo, nei kirpo, o sūnus gimė apie 4 kg. tai tikrai labai individualu. O gal kėglerio pratimai padėjo?
Abu vaikai nemaži gimė -4,4kg. Per pirmą gimdymą kirpo,per antrą beveik neplyšau (kelis sukabinimus tik padarė),bet nekirpo
QUOTE(Realybe @ 2009 08 30, 14:38) jei kirpo pirma kart,kirps ir antra,taip daro,kad neplystu per daug ir kur nereikia,geriau ikirp. Mano tokia patirtis tikrai nevisuomet pirma karta kirpo ir gana daug nes znyples naudojo mazajai istraukt, o antra karta nei kirpo nei plyso nor vaikas daug didesnis buvo QUOTE(May'a @ 2010 06 02, 15:35) Akusere per pirma gimdyma sake, jei dabar kirpsim, kituose gimdymuose nereiks. Ir tikrai, per antra, nei plysau, nei kirpo idomu kaip ji tai motyvavo? QUOTE(Šponka @ 2010 06 02, 15:44) Mane pirmą kartą irgi kirpo, o antrą kartą - nei plyšau, nei kirpo, nors antroji dukrytė buvo dar 300g ir 2 cm didesnė.. QUOTE(Megaera @ 2010 06 23, 12:37) Abu vaikai nemaži gimė -4,4kg. Per pirmą gimdymą kirpo,per antrą beveik neplyšau (kelis sukabinimus tik padarė),bet nekirpo
neplysau ir nekirpo nei per 1 gimdyma , nei per antra. nors antroji gime 4,2kg. manau tai priklauso nuo akuseres priimancios gimdyma, ir pacios moters. negalima skubeti stumti, bent man taip aiskino akusere.
QUOTE(Megaera @ 2010 06 23, 13:37) Abu vaikai nemaži gimė -4,4kg. Per pirmą gimdymą kirpo,per antrą beveik neplyšau (kelis sukabinimus tik padarė),bet nekirpo Man ir per pirmą gimdymą kirpo, ir dar gimdos kaklelis žiauriai sutrukinėjo, tai siuvo mane virš valandos, labai dėl to bijojau antro gimdymo, nes tas laikas kol sugijau buvo skausmingesnis nei pats gimdymas. Bet antras gimdymas buvo visai kitoks, vos vos įplišau, tai gal tris- keturias siūles tesiūvo, jau po savaitės laisvai sėdėjau ir judėjau
nesenei perskaiciau,kad jei pirma karta kirpo ar plyso,antra karta yra maziau sansu kad kirps ar plys,nes jau po vieno gimdymo audiniai tampa tampresni-elastingesni savaitme
Mane kirpo tiek per pirma,tiek per antra gimdyma,nes negalejo islisti galvute,nors vaikas buvo neisnesiotas.
Kirpo per abu gimdmus.Pirma karta ilgai negalvojo, per pora stumimu nepagimdziau tai ir kirpo, antra karta lauke iki paskutines minutes, kai jau mate, kad gali buti blogai, tada kirpo.Tikejausi, kad antra karta nekirps, bet deja...
|