Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Kokia tikimybė, kad gimdant antrą kartą kirps?
Supermamų klubas > Apie nėštumą ir gimdymą > Po gimdymo
Pages: 1, 2
Black Queen
Kai gimdziau pirma karta neik kirpo, nei plisau, tai kokia tikimybe, kad ir si karta neplysiu ir kad nekirp blush2.gif ? Labai bijau tu kirpmu ir plysiu blush2.gif
acura_maniake
as irgi nei plysau nei kirpo pirma karta 4u.gif antra ir trecia lygiai tas pats 4u.gif kiek man akusere sake,tai,kad jei pirma kart neplysti tai didele tikimybe,kad ir kitus kartus bus viskas ok. 4u.gif
Realybe
jei kirpo pirma kart,kirps ir antra,taip daro,kad neplystu per daug ir kur nereikia,geriau ikirp. Mano tokia patirtis
Adrinėja
Na ir man sake kad jei pirma karta nieko panasaus nedare, tai galima tiketis kad ir antra nekirps. Mano pirma dukra gime 4 kg, tai nei kirpo, nei siuvo, tai si karta sake kad jei jau 4 kg pati isgidziau, tai mezesni tureciau ir pati blush2.gif taip ir buvo ax.gif

Bet jei jau vaisius didelis, tai viskuo gali but.
Niegala
Man pirma karta kirpo, tad laukdamasi antro labai nenorejau sito malonumo. Rezultate antra gimdant tik alia nubrozdino, tai tik "komestiskai" padare kelis sukabinimus, kiek suprantu labai priklauso, kaip islaviruos akusere. Skirtumas kai kerpa ir kai tik nubrozdinimas, kaip diena ir naktis.
Linkiu visoms nestuke.gif mamytems, kad viskas kuo sekmingiau praeitu. 4u.gif
Keiti
Mano patirtis šik tiek kitokia: pirmą kartą plyšau, o antrą - ne. Bet tik akušerės dėka, nes ji plėtė tarpvietę.
aitė
QUOTE(Lolita123 @ 2009 08 30, 14:38)
jei kirpo pirma kart,kirps ir antra,taip daro,kad neplystu per daug ir kur nereikia,geriau ikirp. Mano tokia patirtis
*

nebūtinai schmoll.gif man pirmą kartą kirpo, antrą - ne, ir neplyšau mirksiukas.gif
Renata M.
Jau dabar bijosiu gimdyti antra karta,nes pirma karta kirpo ir gan daug verysad.gif
Saule danguje
Pirmaji karta kirpo ir buvau nusiteikusi kirpimui antrajam, bet mano nuostabai, net neplysau thumbup.gif
kristinala
Man pirmą kartą irgi kirpo ir nemažai, o antrą kartą, kad ir gimdymas buvo po 8 metų pertraukos nieko nekirpo ir neplyšo. Manau daug priklauso nuo akušerio. Aplamai, visas gimdymas buvo visai kitoks
mamyte_romantike
Su pirmuoju man kirpo ir gan nemažai, labai sunkiai gijau doh.gif Na, jis ir gimė didžiulis - net 4620gr. Dabar jau antras gims ant dienų. Tik šį kartą nebus toks didelis - echo rodo apie 3200gr. Labai tikiuosi, kad šį kartą nereiks kirpti ax.gif
meida1
pirma karta vaikutis buvo didesnis (3,8 kg), ir tarpviete teko kirpti ...
antra karta galvojau, kad irgi kirps, nes paprastai antras vaikas buna didesnis uz pirmaji ... bet gavosi atvirksciai - vaikutis buvo 3,6 kg svorio ir tarpvietes kirpti nereikejo smile.gif apskritai antras gimdymas be jokiu plysimu praejo! jau po savaites, kai visi patinimai praejo, labai normaliai galejau sedeti thumbup.gif
manau, kad tarpvietes kirpimas labai individualus dalykas ir priklauso ne tik nuo vaikucio dydzio, bet ir nuo moters audiniu elstingumo, nuo akuseres profesionalumo, nuo gimdymo eigos ir pan ...
o bijoti to tikrai nereikia mirksiukas.gif nes beveik nieko nesijaucia biggrin.gif (bent jau man taip buvo)
_Foxy_
QUOTE(Realybe @ 2009 08 30, 14:38)
*

Kirpimo nebebijau ... Svarbu neplyšti, nes problemų iki šiol turiu ... verysad.gif
atilyte
QUOTE(_Foxy_ @ 2010 03 08, 18:09)
Kirpimo nebebijau ... Svarbu neplyšti, nes problemų iki šiol turiu ... verysad.gif
*

aš plyšau pirmo gimdymo metu, tai porą mėn po gimdymo buvo ohoho... Baisiau negu gimdymas, daug baisiau... viso problemos baigėsi gal po gero pusmečio mirksiukas.gif

tikiuosi dabar per antrąjį bus ta prasme lengviau... lotuliukas.gif
olcik dolcik
Mano pirma dukrytė gimė 4,370 kg - kirpo, tai tikrai pirmos savaitės sunkios, antras gimdymas po 2 metų - sunelis gimė 4,540 kg, bet nei kirpo nei plyšau - super , po kelių dienų nors krosą bėgti galėčiau smile.gif Manau daktarai antrą kartą tikrai prisisdėjo kad be siuvimo apsieiti.
kwanka
Pirma dukryte gime 2940 gr, 48 cm ir tada man kirpo.
Po 4 metu pagimdziau antra mergyte 3610 gr, 55 cm - jokiu kirpimu, jokiu plisymu!
Daug kas priklauso nuo akuseres.
Pekutis*
QUOTE(Sweet Dream* @ 2009 08 21, 12:54)
Kai gimdziau pirma karta neik kirpo, nei plisau, tai kokia tikimybe, kad ir si karta neplysiu ir kad nekirp blush2.gif ? Labai bijau tu kirpmu ir plysiu blush2.gif
*

Tikimybė toks dalykas, kad ji būna visada. mirksiukas.gif O, jei rimtai, tai jei pirmas kartas buvo be kirpimų, tai kiti kartai jau greičiausiai taip pat apsieis be jų. mirksiukas.gif
čiaudanti bitė
QUOTE(atilyte @ 2010 03 09, 15:05)
*aš plyšau pirmo gimdymo metu, tai porą mėn po gimdymo buvo ohoho... Baisiau negu gimdymas, daug baisiau... viso problemos baigėsi gal po gero pusmečio  mirksiukas.gif

**tikiuosi dabar per antrąjį bus ta prasme lengviau...  lotuliukas.gif
*

* drinks_cheers.gif doh.gif verysad.gif o dar ir kirpo...
** nors ir kirpo, bet pagimdžiusi antrąjį jaučiausi puikiai mirksiukas.gif
VAKARIOmama
Pirma, kai gimdziau plyso gimdos kaklelis+kirpo, o kai antra plysau+kirpo. Cia manau nuo fiziologijos priklauso. Po pirmo gimdymo jauciausi tragiskai, o po antro puikiai smile.gif
Renesme
cia nezinosi... pirma karta truputi suplysau..o antra nieko..cia manau nuo vaikelio dydzio priklauso 4u.gif
čiaudanti bitė
QUOTE(~Vasarė~ @ 2010 03 18, 18:42)
cia nezinosi... pirma karta truputi suplysau..o antra nieko..cia manau nuo vaikelio dydzio priklauso  4u.gif
*

Oi tikrai ne vien tik nuo naujagimio dydžio schmoll.gif ir nuo moters fiziologijos ir nuo to ar klauso akušerės nurodymų.
VAKARIOmama
QUOTE(~Vasarė~ @ 2010 03 18, 19:42)
..cia manau nuo vaikelio dydzio priklauso  4u.gif
*

mano abu vaikai gime 3.4 kg, tai manau tikrai nedideli, o vistiek plysau... blush2.gif
bvlgari
su pirmu -plysau,o antra kirpo-tiesiog is karto buvo pasakyta,kad laukia kirpimas,vaikelis nors ir echo rode 3500,pasirodo gime 4100.pats plysimas ne paslaptis yra daug blogiau nei kirpimas g.gif
Pušūnė
mano sunus buvo 4.1 kg, o kirpo gan daug ir dar truputi plysau, tai to plysimo dar ir siule pasileido, tai atsisedau tik po 1,5 menesio ir dar iki dabar jauciasi. Labai bijau antro gimdymo (nors dar ir neplanuojam) rolleyes.gif . Gal geriau jau cezaris butu.
Mystic Sahara
Pirma dukra kai gimdziau kirpo, tai ta akimirka atsimenu iki siol, skausmelis ziaurus, ciupau gydytojai uz rankos - gerai kad vyras sulaike... unsure.gif Skaudejo labai, sedeti negalejau isvis, paeiti irgi sunkiai, ir taip koki menesi unsure.gif Beje, dukra buvo tik 2.800 g. - taip kad tikrai nuo fiziologijos daug kas priklauso, dydis nera pagrindinis rodiklis.
Sikart taip bijau... ne pacio gimdymo, o jei reikes vel kirpti blink.gif
glinglingas
mane abu kartus kirpo /gal ir geriau negu plyshti ax.gif / ir labai graziai susiuvo. va dabar nebijau kad kirps nes to nejauti kaip gimsta vaikelis -tik kaip siuva nemalonu bet tuo metu galvokit apie leliuka kuris guli shalia mirksiukas.gif o kerpa priesh pat gimstant ir net neatsimenu kada ten skaudejo. bijau kad tik graziai susiutu blush2.gif tikiuosi pakliusiu pas ta pati vyruka kur man egraziai susiuvo lotuliukas.gif
Kačia
QUOTE(_Foxy_ @ 2010 03 08, 18:09)
*

Pritariu, nes ir mano patirtis tokia pati 4u.gif

Pirma gimdydama plysau (ilgai gijau), antra nei plysau , nei kirpo, na ir trecia - kirpo (bet diskomforto nejauciau, jau gimdykloje pati vaiksciojau) ax.gif
vaižgantė
Priklauso nuo akušerės patirties. Man pirmą kartą kirpo, antrą ir trečią kartą plyšau. Trečią kartą žiauriai- plyšimą kabėmis sukabino. Plyšti, kai vaikas lyg kamštis išlekia, o ne pagimdomas taip, kaip priklausytų. Pati, deja, tokių dalykų nepasireguliuosi, o akušerėms tavo tarpvietė dažnai nerūpi...O paskui kiek diskomforto nuo tų visų siūlių. Septyneri metai praėjo po trečio gimdymo, o diskomfortas tebėra.
mamukas0425
doh.gif och tie kirpimai.... paciai kirpo, kai gimdziau pimaji, nors to visai nesitikejau, nes buvo prognozuojamas vidutinio dydzio vaikutis, o gime 3950g, pagal mano sudejima jau didelis, todel gydytoja sake, matem, kad neisvengiamai laukia plysimas, todel geriau kirpti, taip apturejau siule. dabar po triju menesiu vel laukia antras gimdymas ir tikrai didziausia baime ne gimdymui, o kirpimui blink.gif nes kol sugijo pirmasis, tai apie pora men jautesi diskomfortas, tad si kart tyliai spaudziu kumscius, kad tik praslyciau be kirpimo blush2.gif ax.gif
kristalcik25
per 1gimdyma-kirpo truputi (ziauriai skaudejo kai siuvo verysad.gif ),tai antrakart kai gimdziau,labiausiai bijojau tu kirpimu,plysimu doh.gif )ir plysau toj pacioj vietoj kur buvo susiuta unsure.gif kai siuvo-skaudejo
ashatre
Man jau grejt gimdymas..bet kazkajp jo as nebijau,bijau plysti..to plysimo pasekmiu unsure.gif
Papildyta:
Man jau grejt gimdymas..bet kazkajp jo as nebijau,bijau plysti..to plysimo pasekmiu unsure.gif
Nuska
per pirmą kirpo ir gan nemažai, sėdėt pora savaičių negalėjau, o diskomfortas dar gerą mėnesį jautėsi. Per antrą maniau irgi kirps, bet nekirpo, įplyšau minimaliai, tą pačią dieną galėjau sėdėti. Nors sąlygos per antrą kirpimui/plyšimui buvo visos - ir vaikas virš 4kg, ir gimė greitai.
*amira*
QUOTE(kristalcik25 @ 2010 05 09, 15:59)
per 1gimdyma-kirpo truputi (ziauriai skaudejo kai siuvo  verysad.gif ),tai antrakart kai gimdziau,labiausiai bijojau tu kirpimu,plysimu doh.gif )ir plysau toj pacioj vietoj kur buvo susiuta  unsure.gif kai siuvo-skaudejo
*

g.gif nesuprantu, tai negi nesuleidzia jokių vaistų siuvant????? kad reikia kentėti tokius skausmus?

man operacija iškart po gimdymo darė, tai aš negaliu nieko pasakyti, žinau kad kirpo ir daug, ir sedėt negalėjau mėnesį laiko, ir diskonfortas buvo begalinis. tad negaliu pasakyti skaudėjo ar ne. 4u.gif
cudo
Ir pirma ir antra karta pliso, siuvinu tikrai nejauciau,tik nemalonu.Pirma karta ilgai gyjo,o antra karta greit. mirksiukas.gif
Fifux'e
QUOTE(Agnuze1 @ 2010 03 20, 23:34)
Pirma dukra kai gimdziau kirpo, tai ta akimirka atsimenu iki siol, skausmelis ziaurus, ciupau gydytojai uz rankos - gerai kad vyras sulaike... unsure.gif Skaudejo labai, sedeti negalejau isvis, paeiti irgi sunkiai, ir taip koki menesi  unsure.gif Beje, dukra buvo tik 2.800 g. - taip kad tikrai nuo fiziologijos daug kas priklauso, dydis nera pagrindinis rodiklis.
Sikart taip bijau... ne pacio gimdymo, o jei reikes vel kirpti  blink.gif
*

o kodel galejo skaudeti? g.gif ne laiku taip iseina kirpo.per anksti...nes kai man kirpo,tai nieko nejutau g.gif

QUOTE(mamukas0425 @ 2010 04 18, 13:44)

sutinku del diskomforto paskui doh.gif

QUOTE(kristalcik25 @ 2010 05 09, 14:59)
per 1gimdyma-kirpo truputi (ziauriai skaudejo kai siuvo  :verysad: ),tai antrakart kai gimdziau,labiausiai bijojau tu kirpimu,plysimu doh.gif )ir plysau toj pacioj vietoj kur buvo susiuta  unsure.gif kai siuvo-skaudejo
*

doh.gif aha....bet as to skausmo aju nepamenu-tik atsimenu,kad ta akimirka man dukryte gulejo ant krutines tai buvo dzin ka daro su manim biggrin.gif
xingx
Drauge, ka tik pagimde trecia leliuka. Tai jai kirpo tik pirma karta, daugiau nereikejo.
Pati pirma karta nei plysau, nei kirpti reikejo, tai tikiuosi, kad ira dabar bus tas pats, nes tik nesenai skaiciau, kad kuo daugiau gimdymu, tuo maziau arba visai nebereikia karpymu.
milla22
Su pirmąja tai plyšau, bet kai pamačiau savo Saulytę 4u.gif tai net nepajaučiau kaip siuvo, bet po to tai oiiiiii 1,5 mėn nekas buvo, o dabar jau antras gimdymas ir jaučiu didele baime vien dėl plyšimo, kirpimo doh.gif
agnyte344
QUOTE(milla22 @ 2010 05 31, 19:38)
Su pirmąja tai plyšau, bet kai pamačiau savo Saulytę  4u.gif tai net nepajaučiau kaip siuvo, bet po to tai oiiiiii 1,5 mėn nekas buvo, o dabar jau antras gimdymas ir jaučiu didele baime vien dėl plyšimo, kirpimo  doh.gif
*

Zinok,as kai dukryte gimdziau,tai mane kirpo,o si karta pasake pati daktare,kad greiciausiai plysiu per ta siuta vieta,bet nei plysau,nei kirpo,o isgimdziau virs 4 kg sveika sunu,tad cia manau labai individualus dalykas ir nenuspesi kaip bus 4u.gif
May'a
Akusere per pirma gimdyma sake, jei dabar kirpsim, kituose gimdymuose nereiks. Ir tikrai, per antra, nei plysau, nei kirpo mirksiukas.gif
Cansado
Mane pirmą kartą irgi kirpo, o antrą kartą - nei plyšau, nei kirpo, nors antroji dukrytė buvo dar 300g ir 2 cm didesnė..
lillit
Mane irgi per pirmą gimdymą kirpo, nors dukrelė gimė mažutė. O kaigimdžiau antrą - nei plyšo, nei kirpo, o sūnus gimė apie 4 kg. tai tikrai labai individualu. O gal kėglerio pratimai padėjo? g.gif
Megaera
Abu vaikai nemaži gimė -4,4kg. Per pirmą gimdymą kirpo,per antrą beveik neplyšau (kelis sukabinimus tik padarė),bet nekirpo tongue.gif
midutee
QUOTE(Realybe @ 2009 08 30, 14:38)
*

tikrai nevisuomet pirma karta kirpo ir gana daug nes znyples naudojo mazajai istraukt, o antra karta nei kirpo nei plyso nor vaikas daug didesnis buvo
Adrinėja
QUOTE(May'a @ 2010 06 02, 15:35)
Akusere per pirma gimdyma sake, jei dabar kirpsim, kituose gimdymuose nereiks. Ir tikrai, per antra, nei plysau, nei kirpo  mirksiukas.gif
*

idomu kaip ji tai motyvavo? g.gif man nei pirma nei kirpo, nei siuvo, bet antra karta gimdant gydytoja sake, jei bandysiu stumti ne per sariemius, tai butinai plysiu, sake klausyk manes ir viskas bus gerai, taip ir buvo, klausiau kiekvieno zodzio pioneer.gif
muminukas
QUOTE(Šponka @ 2010 06 02, 15:44)
Mane pirmą kartą irgi kirpo, o antrą kartą - nei plyšau, nei kirpo, nors antroji dukrytė buvo dar 300g ir 2 cm didesnė..
*

QUOTE(Megaera @ 2010 06 23, 12:37)
Abu vaikai nemaži gimė -4,4kg. Per pirmą gimdymą kirpo,per antrą beveik neplyšau (kelis sukabinimus tik padarė),bet nekirpo tongue.gif
*

drinks_cheers.gif su pirmu kirpo, o antras 6 cm ir kilogramu didesnis, o nei kirpo, nei plyšau, tik poroj vietų nubrozdino, tai sukabino pora siūlių. daug priklauso ir nuo akušerės patirties, rankų miklumo, taip sakant, antrą gerai išsuko ax.gif
tss
neplysau ir nekirpo nei per 1 gimdyma , nei per antra. nors antroji gime 4,2kg. manau tai priklauso nuo akuseres priimancios gimdyma, ir pacios moters. negalima skubeti stumti, bent man taip aiskino akusere.
šneider
QUOTE(Megaera @ 2010 06 23, 13:37)
*

Man ir per pirmą gimdymą kirpo, ir dar gimdos kaklelis žiauriai sutrukinėjo, tai siuvo mane virš valandos, labai dėl to bijojau antro gimdymo, nes tas laikas kol sugijau buvo skausmingesnis nei pats gimdymas. Bet antras gimdymas buvo visai kitoks, vos vos įplišau, tai gal tris- keturias siūles tesiūvo, jau po savaitės laisvai sėdėjau ir judėjau ax.gif
Fifux'e
nesenei perskaiciau,kad jei pirma karta kirpo ar plyso,antra karta yra maziau sansu kad kirps ar plys,nes jau po vieno gimdymo audiniai tampa tampresni-elastingesni savaitme 4u.gif cia lyg ir "9 menesei" zurnale skaiciau g.gif
Neringiux
Mane kirpo tiek per pirma,tiek per antra gimdyma,nes negalejo islisti galvute,nors vaikas buvo neisnesiotas.
elenuxus
Kirpo per abu gimdmus.Pirma karta ilgai negalvojo, per pora stumimu nepagimdziau tai ir kirpo, antra karta lauke iki paskutines minutes, kai jau mate, kad gali buti blogai, tada kirpo.Tikejausi, kad antra karta nekirps, bet deja...
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.