Isivaizduokite, kad dega jusu namai ir jus nieko negalite padaryti, o tik iskviesti gaisrine ir sprukti kuo greiciau is namu. Uz ko pirmiausiai griebtumet bandydama isgelbeti?
Uz vaiko.
Išsitraukčiau vieną sekcijos stalčių, kur guli visi dokumentai, sąskaitos, mokesčiai ir t.t. Pas mus viskam vienam, tai tik jį ir griebčiau, jei daugiau nieko nebespėčiau.
Vaikus. Gelbeciau savo vaikus...
Tai kad manau vaikus visi pirmiausia griebtumėm. Čia supratau klausė, ką jau pasiimtumėm, jei dar laiko liktų. Arba jei tų vaikų nėra, o tik vienas namie esi
Pažiūrėkit, gi klausė dar tik būsima mamytė
Vaiką+dokumentus+centus+šunį ir katę
Taip, norejau suzinoti, ka be vaikelio griebtumet. As, kadangi neturiu vaiku, tai pirmiausiai kate ir dokumentus.
sia tema uzvedziau todel, kad vakar turejau toki nuotyki: sedziu forume ir skambina mama. mama i rageli rekia "gaisras namuose", o ji pati darbe. as irgi ka tik is lovos islipus su pizama slampineju. vos su ta pacia pizama ir tapkem i taxa neislekiau. aciu dievui, kad viskas nelabai smarkiai ten buvo. pasirodo, sesei bekepant bulves free uzsidege puodas su aliejum. viskas gana laimingai baigesi, pati nenukentejo, tik reikes remonta siek tiek pakoreguoti (buvo darytas pries 4 men.). Tai vaziuojant taxu ir galvojau, ka as pirmiausiai nesciau. Gal ir jums kada teko tokioje situacijoje pabuti? Kaip tada jautetes?
Tfu..tfu..tfu...tokioje situacijoje dar ne karto nebuvau
Visgi bandyčiau gesint ( pirmiausia vaiką į laiptinę išneščiau), jei neišeitų- tada jau griebčiau dokumentus....
as kai laukiausi tai buvo vienas bajeris uzkaitem sonine ir abu pamirse uzmigom uzsidare duris, girdziu per sapnus kazkas skambina i duris ogi kaimynai bando mus pakelti kadangi jiems par vintiliacijas dumai pradejo visur eiti, ibegam i virtuve o ten tai ta mesa jau pradejo degti o dumu kiek.......... baisu, bet kaip nekeista neisigandau as uz to karsto puodo tai kilimine danga pradeginau aisku pirsta prasideginau, puoda ismeciau tai kol tie dumai is visur isigaravo tai daug laiko praejo. tai gerai kad kaimynai pazadino jei ne tai ...... Po to man tie dumai visur stovejo vat kaip buna.... uztat dabar esu atsargesne
As, kaip ir kazkas jau minejo, griebciau viena stalciu. Mes visus dokumentus laikome viename stalciu, ten ir koreteles, ir pinigiukai ir dokumentai ir t.t....
ne, nu virshune ziauri tu ,ziauri .... ash pirma griebciau dieda, tik neznia uz ko?Gal uz to kur tarp koju? Bo ji mieganti pazadint-neimanoma ....
Pirmoji moteris, kuri prisimine ir vyra
As turbut kompa tempciau lauk
griztu karta namo, durys atrakintos, tiksliau islauztos. Ieinu vidun ant pirstu galu iselinu,apziuriu lygtai niekas nepaimta, bet vistiek nejauku. Del viso pikto iskvieciau policija, atvaziavo , uzprotokolavo ( cia neberasau kokios tik mintys man nelindo i galva, laukiant kol atvaziuos), isisklausinejo mano santykius su daugiabucio kaimynais , susivelusiais kiemsargiais, namo pirmininku. jauciausi siaubingai. Pagaliau vienas pareigunas, apklauses kaimyna, pareiske, kad pas mane buvo gaisas puodas kaip puodas gal ir mano, o desreles siaip skanus patiekalas, bet panasejo i du nuodegulius, be to as ju neviriau. grizusi namo teva bariau , norejau musti , pasisodinusi pravedziau naudojimosi dujine virykle instruktaza.
Pati tu ziauri
kraupi tema tuo labiau kad gaisrai mane nuo sekmadienio persekioja: sekmadienio isvyka sugadino gaisras-mat desreliu bandem issikepti tai vos viso misko pelenais nepaleidom. Teko operatyviai ijungti smegenis ir uzgesint uzsidegusia zole, supylem gira alu butume sumustinius sumete bet bijojom baudu ir buvo pasiryze patys gult ant liepsnu ir kazkaip jas uzgesint
si ryt atsitiktinumo deka isvengiau gaisro- is keptuves vyrui pietus istraukiau o keptuve isjungti pamirsau ir ji buvo uzdengta ir po valandos jau iseinant i darba isgirdau cirskesi neaisku, o toje puseje virikle ir ant jos keptuve virtusi suskretusiu metalo gabalu. Tai baisu pagalvoti kas is jos butu like iki vakaro ir is namu kas butu like Papildyta @ [mergetime]1081341735[/mergetime] griebciau gyvus padarus vaika vyra gyvunus ir dokumentus ir savo karjeros portfeli
Jo, buvo ir man toks bajeris
Jei nebutu vaiku as taip pat
Vaika, nuotrauku albumus (svarbesnius) ir video kasetes svarbiausias (na, vestuvine, vaikiuko...). Na, jei speciau dar ka nugvelbt - tada jau ir apie dokumentus pagalvociau.
PS Gyvunu neturim, jei ka
Dokumentus ir vyra
A vyra kam griebt? Pats isbegs - vaikscioti tai moka
dokus ir Brazdzioni.
Pasiskaiciau - ir nusprendziau dokumentus susideti i viena stalciu, nes pas mane visi skirtingose vietose guli
Studiju laikais buvau i Status dirbti isvaziavusi, tai ten gyvenom tokiame namuke darbuotojams, kiekvienas turejo atskira kambari su vonia, bet virtuve viena buvo Ja nieks nesinaudojo, nes dirbome visi restorane Visi gavom soka, nes kartoninis namukas sudegtu per minute PS: Tiesa, soka gavom visi, isskyrus kaimyne, kuri pasake: "Uztad dabar zinom, kad viskas veikia"
Paskaiciau jus ir nusprendziau dar siandien nusipirkti gesintuva (toki koki automobiliuose turet reikalauja) maza ka...
Jei paciai uzgesint nepavyktu, griebciau kaip ir daugelis, gyvus padarus, dokumentus ir pinigus. Kiek "gaisru " virtuveje apturejau visus pajegiau uzgesinti pati... viena karta kotletai buvo pamirsti, antra aliejus uzsidege... tpfu, tpfu, tpfu nuo tokiu nelaimiu... ... aš per gaisrą nieko nespėjau paimt - po trausais ir maike išlėkiau, tik šunis pavyko išnešt... ir psio QUOTE(Daile @ 2005 04 07, 15:09) Kiek "gaisru " virtuveje apturejau visus pajegiau uzgesinti pati... viena karta kotletai buvo pamirsti, antra aliejus uzsidege... tpfu, tpfu, tpfu nuo tokiu nelaimiu... Teko man irgi vienąkart gaisrą virtuvėj gesint, blexamuxa, kiek strioko buvo
na sakyčiau visų pirma namiškius išvesčiau, iškviesčiau pagalabą, o kol ji atvažiuos - patoi tvarkyčiausi
As kokius 2 metus paniskai bijojau gaisro. Kiekviena karta, grizdama namo pirma mintis ziurint i namu langus buvo "ar nesudege?"...
Su tevais gyvenom name, kur 8 butai. Tada man buvo 17 m. Viena nakti mama mane prizadino zodziais "Kelkis - degam!" Apsirengiau ir isbegau i lauka. Dege kaimynu butas. Bet kas baisiausia - tai pas juos virtuvej (kur ir buvo gaisro zidinys) stovejo duju balionas. Stovejom visi laukdami kol atvaziuos gaisrine ir/arba sprogs duju balionas. Tas sprogimas garantuotai butu nuneses jei ne visa nama, tai antra auksta tikrai (mes gyvenom salimais). Laikas kol atvaziavo gaisrine atrode siaubingai ilgas. Stovejau ir garsiai meldziausi, kad nesprogtu tas nelaimingas balionas. Aciu dievui gaisrine suspejo. O balionas nesprogo ne del to, kad musu tarnybos labai greitos, bet buvo nepilnai uzsuktas, tai dujos turejo galimybe teketi. Kaimynu butas smarkiai isdege, bet per kelis metus jie atsigavo. Tik noriu pasakyti viena, kad nei kamynai, kuriu butas dege, nei mes - nieko neisinesem. niekam nelinkiu suzinot, kas tai yra...
kol kas esu apturejusi tik keleta gaisriuku mazulyciu. ir neduok Dieve didesniu aptureti. Karta uzsidege aliejus keptuveje - pielsna buvo iki lubu. tai belieka dekoti likimui, kad uzuolaidos ir kiti degus daiktai buvo nearti, o rankas irgi spejau per milisekunde patraukti. nu bet sirdis tai atrode issoks nuo baimes...
o siaip pirmiausia tai stverciau ziurkena, tada mobilu telefona, tada dokumentus ir dar gal striuke. isbegusi i laiptine, jei nuo isgascio dar buciau blaivaus proto, visus buto elektros jungiklius lenkciau zemyn, o dujas tai tikriausiai uzmirsciau.
Baisu, net pagalvoti apie gaisrą
Kadangi vaikų neturiu, tai pirmiausiai imčiau šunį, pinigus, dokumentus, nu gal dar kompą prigriebčiau, o pakeliui gal ir kokį drabužį
As investavau truputeli i du gesintuvus (vienas virtuveje, vienas - prie sildymo katilo), dumu ir anglies monoksido detektorius. Duok Dieve sveika kaili isnesti, tie naujos statybos nameliai dega kaip degtuku dezutes... Ir dar, man darbe per instruktaza sake, kad jeigu liepsnos nepavyksta uzslopinti per 1min, reikia kviesti gaisrine, uzdaryti duris ir mauti lauk. O del dokumentu ir pinigu laikymo viename stalciuje nepritariu- vagiui darba palengvinsite garantuotai. Idomu ko didesne tikimybe, gaisro ar vagystes?
O aš net neįsivaizduoju,kaip suveiktų smegeninė,jei degtų namai.Aišku pirmiausia vaikus gelbėčiau.Kaip pagalvoji dokumentai,pinigai ir dar nuotraukos labai brangu.
Mačiau kaip namas degė,tai kažkos siaubas.
Geriau tokiomis temomis nekalbeti...o tais galima prisisaukti nelaime, kai apie ja kalbama....
O dabar kai blaivaus proto,tai mastau,kad imciau dokumentus!!! VAiku dar neturiu... draugas pats isbegtu
Įsivaizduoti gaisro man nereikia, teko šitą dalyką pačiai patirti. Nors gaisras dar nebuvo žiauriai didelis, bet dar dabar su siaubu prisimenu. Maždaug prieš 8 metus turėjom nusipirkę padėvėtą skalbimo mašiną (tada tai buvo populiaru). Ir ką, vonia sau uždaryta, skalbiniai skalbiasi, tik girdžiu kažkas ne taip ten tarška, ir kažkodėl iškart mane užplūdo negeros mintys
Tai va, dabar gal ir žinome, ką darytume gaisro atveju, tačiau, negali žinoti, kas bus tada, kai iš tikrųjų taip nutiks (net ir tel. nr. galima pamiršti ištikus bėdai). Aišku, linkiu, kad to neatsitiktų niekada nė vienai. Radau šią temą ir labai jau čia įsijaučiau į savo prisiminimus... :ax. QUOTE(vene @ 2006 10 17, 11:18) Įsivaizduoti gaisro man nereikia, teko šitą dalyką pačiai patirti. Nors gaisras dar nebuvo žiauriai didelis, bet dar dabar su siaubu prisimenu. Maždaug prieš 8 metus turėjom nusipirkę padėvėtą skalbimo mašiną (tada tai buvo populiaru). Ir ką, vonia sau uždaryta, skalbiniai skalbiasi, tik girdžiu kažkas ne taip ten tarška, ir kažkodėl iškart mane užplūdo negeros mintys Tai va, dabar gal ir žinome, ką darytume gaisro atveju, tačiau, negali žinoti, kas bus tada, kai iš tikrųjų taip nutiks (net ir tel. nr. galima pamiršti ištikus bėdai). Aišku, linkiu, kad to neatsitiktų niekada nė vienai. Radau šią temą ir labai jau čia įsijaučiau į savo prisiminimus... :ax. Vajė vajė-pilt vandenį ant rūkstančio-degančio prietaiso. Pirmiausiai reikia nulėkt į laiptinę ir atjungt elektrą, tuomet vandenį pilt. Na, gal jūs taip ir padarėt. Kaip tik vakar kalbėjom su bandradarbiu, jis sakė, neduok dieve nusipirkt degusį butą. Atseit po to neįmanoma padaryt remonto-kiek bedažysi, lauk lenda visokios rudos dėmės nuo gaisrininkų piltų putų. Teisybė ar nelabai? QUOTE(Ašara @ 2006 10 17, 13:41) Vajė vajė-pilt vandenį ant rūkstančio-degančio prietaiso. Pirmiausiai reikia nulėkt į laiptinę ir atjungt elektrą, tuomet vandenį pilt. Na, gal jūs taip ir padarėt. Kaip tik vakar kalbėjom su bandradarbiu, jis sakė, neduok dieve nusipirkt degusį butą. Atseit po to neįmanoma padaryt remonto-kiek bedažysi, lauk lenda visokios rudos dėmės nuo gaisrininkų piltų putų. Teisybė ar nelabai? Elektrą tai žinoma, kad atsijungėm-pirmoje vietoje. Tai padaryti dar abiem suveikė protas prieš pilant vandenį, tik ne viską aš čia nupasakojau, ir taip jau litanijas prirašiau...
Yra specialiu dazu uzdazyti vandens demes, kad jos neislistu. Gal ir ugnies pedsakus panaikintu?
Net baisu pagalvoti apie gaisra nes mano gimineje tai gaisrininkai visi ir mano vaikai i degtukus kaip smakai, bet dabar jau paaugo ,bet mazasis buvo padeges tolete popieriu toletiny uzsiliepsnojo ir laikiklis gerai kad namuose buvome visi bet baimes uzteko.
Vaje, net baisu pagalvoti apie gaisra
Bet geriau apie tai net negalvoti Manau, kad pasimesciau, nebezinociau ka daryti
Atsitiktinai aptikau seną užmirštą temą
Kiek pastebėjau, pirmoje vietoje iš "nešamų" daiktų buvo dokumentai (apie vaikus nešneku, kaip apie savaime suprantamą dalyką), o paskiau, jau kas kam brangiausia... Sakyčiau taip. Dokumentai turi būti ne namuose. Visi turi atskirai gyvenančius tėvus, giminaičius, draugus. Belieka susikeisti dokumentus vietomis. Jūsų pas juos, jų pas jus. Aišku, rizika ta, jog užsidegus sudegs "kiti" dokumentai, tačiau tai vis vien geresnis variantas nei ir butas ir dokumentai... Sudegusio turto svininkui ir taip jau daug nervų, rūpesčių ir problemų (bent jau dokumentai sveiki Dar. Įprasti išeinant iš namų padaryti du darbus: užsukti dujas ir atjungti bute elektrą. Tam reikalui vertėtų prie išėjimo durų reikėtų pasidaryti buto įvado automatą (jei automatai laiptinėje). Nematau jokio reikalo palikti namus "po įtampa". Nebrangiai kainuoja ir dūmų detektoriai. Veikia nuo elementų, tad "negyvi" jie nebus. Patalpose nesunkiai prisiklijuos prie lubų. Koridoriuje reikėtų tvirtinti kuo arčiau durų, kad geriau girdėtųsi laiptinėje. Reikia tikėtis, kaimynai nebus abejingi išgirdę. Virtuvėje neverta tvirtinti prie lubų, geriau padėti kur aukštai ant spintelės, nes kepant blynus gali tekti atjungti Čia ne taisyklės, o tik patarimai P.S. Jei sugalvosite su kažkuo susikeisti dokumantais ir jei labai mylite vyrus, (kad jų nereikėtų gelbėti) galite irgi pasikeisti...
metu pirmiausia pro langa stalciu su dokumentais,nuotraukom ir cd.griebiu vaika ir lekiu...pirmas aukstas kad ir pro langa
QUOTE(SuperBaba @ 2004 04 07, 12:48) QUOTE(Ašara @ 2006 10 17, 12:41) Kaip tik vakar kalbėjom su bandradarbiu, jis sakė, neduok dieve nusipirkt degusį butą. Atseit po to neįmanoma padaryt remonto-kiek bedažysi, lauk lenda visokios rudos dėmės nuo gaisrininkų piltų putų. Teisybė ar nelabai? Musu kaimyno murinis namas dege. Niekaip negalejo degesiu kvapo panaikint. Turejo visa tinka numust ir is naujo tinkuot. Tai manau, kad ir del putu tiesa. Papildyta: QUOTE(Blue_rose @ 2006 08 25, 08:16) Nesutinku. Kalbeti reikia visomis temomis. Kad pasiruostume (bent psichologiskai), ivairioms situacijoms. QUOTE(Gladijus @ 2010 01 30, 14:21) Dar. Įprasti išeinant iš namų padaryti du darbus: užsukti dujas ir atjungti bute elektrą. Tam reikalui vertėtų prie išėjimo durų reikėtų pasidaryti buto įvado automatą (jei automatai laiptinėje). Nematau jokio reikalo palikti namus "po įtampa". Nesutinku su tuo. Bute saldytuvas ir saldiklis "reikalauja" elektros. Jei pusdieniui elektra atjungsim, tai gal ir nieko, bet jei pora dienu Gaisro atveju griebciau stalciu su dokumentais (jame ir nuotraukos QUOTE(Gladijus @ 2010 01 30, 14:21) 1.Įprasti išeinant iš namų padaryti du darbus: užsukti dujas ir atjungti bute elektrą. 2.Nebrangiai kainuoja ir dūmų detektoriai. Veikia nuo elementų, tad "negyvi" jie nebus. 1. O jei viskas veikia elektra? Sildymas viso namo, virykle, vandens pasildymas, indaplove? Nea, neimanoma 2. Turim 2 detektorius abiejuose aukstuose, ateityje vaiku kambaryje bus irgi. Gesintuvas yra. Ir signalizacija, kuri imtu kaukti, jei nebutu sureaguota i daviklius per 5 minutes. Signalizacija girdetu ir kaimynai Dumu daviklis, mano nuomone, svarbus. Nakti nepabusi kvapo gal greit, o kai prades kaukti, tai jau tikrai
mes degėm kokia minutę , ir tai dvi savaites namuos dar dumų kvapas buvo jaučiamas
Na, nuosavame name atskira problema ir atskiros saugojimosi priemonės. Jei šildymas elektrinis, elektros neatjungsi
O čia išnuomavome butą ir žmonės atsivežė NAUJĄ šaldytuvą. Štai kaip atrodo paliktas namie GARANTINIS šaldytuvas... Atkreipkite dėmesį į degimo židinį ir laidą. Suprasite kur pradėjo degti. Buto foto nedėsiu, nes jau labai neestetiškai atrodo ![]() Draudimas? Draudimas neapmokės nei viso turto, nei nepatogumų, nei nervų, nei sveikatos... Guodžia tik tai, kad niekas nenukentėjo... P.S. Kaip ne keista, bet virtuvė nukentėjo mažiausiai - tik aprūko ir greta stovintys baldai apdegė. Liepsna perkaitino mūrinę sieną ir užsidegė baldai stovintys kitąpus sienos. O tada.... QUOTE(Gladijus @ 2010 02 01, 12:45) na, nezinau nezinau
O pas mus užsidėgė šaldytuvas kai namie buvom, aš gulėjau ant patalo negalėjau vaikščioti, o MB namie buvo tai nespėjo labai viskas įsiplieksti. Tik tada labai nesaugiai pasijutau, nes po pusdienį viena nemie išbūdavau, kol MB arba mama iš darbų grįždavo
Beje namie jau turime gesintuvą. QUOTE(ilja @ 2004 04 07, 12:28) Isivaizduokite, kad dega jusu namai ir jus nieko negalite padaryti, o tik iskviesti gaisrine ir sprukti kuo greiciau is namu. Uz ko pirmiausiai griebtumet bandydama isgelbeti? Prieš pora mėnesių girtas ovje rūkydamas sudegė MB tėvas. Bute po gaisro buvau apie 10 min., bet dar ir dabar naktį sapnuojasi košmarai ir jaučiu degėsių kvapą. Niekam nelinkiu lankytis patalpoje, kuriame buvo gaisras ir auka... Šiuo metu įsirenginėjame savo namus, kuriame bus dumų detektoriai, gesintuvai (min 2) ir seifas, kuriame laikysime dokumentus, nuotraukas, kad gaisro metu tereikėtų išnešti vaikus (dar neturime). Jei šiandien kiltų gaisras, tiesiog žiūrėčiau, ar su manim kartu išeina MB, jo mama ir šuo. Neimčiau net dokumentų.
Aš apie tai galvoju dažnai- ypač pergyvenu dėl to, kad jei degtų laiptinė- nežinia kaip su vaikais reiktų per langus iš 2 aukšto išsiropšti...
Dokumentų negelbėčiau- nerizikuočiau- viską galima atstatyti, bet žmogaus gyvybės deja ne (turiu karčios patirties iš vaikystės)- svarbiausia vaikai. |