Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Gaisras namuose!
Supermamų klubas > Tarp mūsų, mergaičių... > Paplepėjimai
Pages: 1, 2
ilja
Isivaizduokite, kad dega jusu namai ir jus nieko negalite padaryti, o tik iskviesti gaisrine ir sprukti kuo greiciau is namu. Uz ko pirmiausiai griebtumet bandydama isgelbeti?
Gugaicia
Uz vaiko.
juva
Išsitraukčiau vieną sekcijos stalčių, kur guli visi dokumentai, sąskaitos, mokesčiai ir t.t. Pas mus viskam vienam, tai tik jį ir griebčiau, jei daugiau nieko nebespėčiau.
Ugne
QUOTE (ilja @ 2004 04 07, 10:28)
Uz ko pirmiausiai griebtumet bandydama isgelbeti?

Vaikus. Gelbeciau savo vaikus...

juva
Tai kad manau vaikus visi pirmiausia griebtumėm. Čia supratau klausė, ką jau pasiimtumėm, jei dar laiko liktų. Arba jei tų vaikų nėra, o tik vienas namie esi g.gif

Pažiūrėkit, gi klausė dar tik būsima mamytė wub.gif
ringa
Vaiką+dokumentus+centus+šunį ir katę
ilja
Taip, norejau suzinoti, ka be vaikelio griebtumet. As, kadangi neturiu vaiku, tai pirmiausiai kate ir dokumentus.

sia tema uzvedziau todel, kad vakar turejau toki nuotyki: sedziu forume ir skambina mama. mama i rageli rekia "gaisras namuose", o ji pati darbe. as irgi ka tik is lovos islipus su pizama slampineju. vos su ta pacia pizama ir tapkem i taxa neislekiau. aciu dievui, kad viskas nelabai smarkiai ten buvo. pasirodo, sesei bekepant bulves free uzsidege puodas su aliejum. viskas gana laimingai baigesi, pati nenukentejo, tik reikes remonta siek tiek pakoreguoti (buvo darytas pries 4 men.). Tai vaziuojant taxu ir galvojau, ka as pirmiausiai nesciau.

Gal ir jums kada teko tokioje situacijoje pabuti? Kaip tada jautetes?
SuperBaba
Tfu..tfu..tfu...tokioje situacijoje dar ne karto nebuvau smile.gif pirmiausia kaip ir daugelis griebciau dokumentus ir mylima savo zaisla smile.gif na, o paskui jei dar liktu laiko, tai uzkalciau anytos kambario duris, kad ji negaletu pabegti blink.gif
pypt!!!
Visgi bandyčiau gesint ( pirmiausia vaiką į laiptinę išneščiau), jei neišeitų- tada jau griebčiau dokumentus....
neraj
as kai laukiausi tai buvo vienas bajeris uzkaitem sonine ir abu pamirse uzmigom uzsidare duris, girdziu per sapnus kazkas skambina i duris ogi kaimynai bando mus pakelti kadangi jiems par vintiliacijas dumai pradejo visur eiti, ibegam i virtuve o ten tai ta mesa jau pradejo degti o dumu kiek.......... baisu, bet kaip nekeista neisigandau as uz to karsto puodo tai kilimine danga pradeginau aisku pirsta prasideginau, puoda ismeciau tai kol tie dumai is visur isigaravo tai daug laiko praejo. tai gerai kad kaimynai pazadino jei ne tai ...... Po to man tie dumai visur stovejo vat kaip buna.... uztat dabar esu atsargesne rolleyes.gif
Venecija
As, kaip ir kazkas jau minejo, griebciau viena stalciu. Mes visus dokumentus laikome viename stalciu, ten ir koreteles, ir pinigiukai ir dokumentai ir t.t.... rolleyes.gif
Bureja
QUOTE (PilvuLka @ 2004 04 07, 10:48)
Tfu..tfu..tfu...tokioje situacijoje dar ne karto nebuvau smile.gif pirmiausia kaip ir daugelis griebciau dokumentus ir mylima savo zaisla smile.gif na, o paskui jei dar liktu laiko, tai uzkalciau anytos kambario duris, kad ji negaletu pabegti blink.gif

ne, nu virshune ohmy.gif ohmy.gif ohmy.gif

ziauri tu ,ziauri ....

ash pirma griebciau dieda, tik neznia uz ko?Gal uz to kur tarp koju? Bo ji mieganti pazadint-neimanoma .... blink.gif
ilja
QUOTE (Bureja @ 2004 04 07, 14:27)

ziauri tu ,ziauri ....

ash pirma griebciau dieda, tik neznia uz ko?Gal uz to kur tarp koju? Bo ji mieganti pazadint-neimanoma .... blink.gif

Pirmoji moteris, kuri prisimine ir vyra clap.gif clap_1.gif
Libra
As turbut kompa tempciau lauk rolleyes.gif
nuobodi
QUOTE (ilja @ 2004 04 07, 12:43)
Gal ir jums kada teko tokioje situacijoje pabuti? Kaip tada jautetes?

griztu karta namo, durys atrakintos, tiksliau islauztos. Ieinu vidun ant pirstu galu iselinu,apziuriu lygtai niekas nepaimta, bet vistiek nejauku.
Del viso pikto iskvieciau policija, atvaziavo , uzprotokolavo ( cia neberasau kokios tik mintys man nelindo i galva, laukiant kol atvaziuos), isisklausinejo mano santykius su daugiabucio kaimynais , susivelusiais kiemsargiais, namo pirmininku.
jauciausi siaubingai.
Pagaliau vienas pareigunas, apklauses kaimyna, pareiske, kad pas mane buvo gaisas blink.gif atnese kazkoki juoda daikta "ar tai jusu puodas ir desreles?"
puodas kaip puodas gal ir mano, o desreles siaip skanus patiekalas, bet panasejo i du nuodegulius, be to as ju neviriau. wink.gif
grizusi namo teva bariau , norejau musti , pasisodinusi pravedziau naudojimosi dujine virykle instruktaza.
SuperBaba
QUOTE (Bureja @ 2004 04 07, 14:27)

ziauri tu ,ziauri ....

Pati tu ziauri laugh.gif vyra uz pimpalo griebt ohmy.gif dar ir mieganti laugh.gif
Kalinka
kraupi tema tuo labiau kad gaisrai mane nuo sekmadienio persekioja: sekmadienio isvyka sugadino gaisras-mat desreliu bandem issikepti tai vos viso misko pelenais nepaleidom. Teko operatyviai ijungti smegenis ir uzgesint uzsidegusia zole, supylem gira alu butume sumustinius sumete bet bijojom baudu ir buvo pasiryze patys gult ant liepsnu ir kazkaip jas uzgesint blink.gif blink.gif
si ryt atsitiktinumo deka isvengiau gaisro- is keptuves vyrui pietus istraukiau o keptuve isjungti pamirsau ir ji buvo uzdengta ir po valandos jau iseinant i darba isgirdau cirskesi neaisku, o toje puseje virikle ir ant jos keptuve virtusi suskretusiu metalo gabalu. Tai baisu pagalvoti kas is jos butu like iki vakaro ir is namu kas butu like g.gif
Papildyta @ [mergetime]1081341735[/mergetime]
griebciau gyvus padarus vaika vyra gyvunus ir dokumentus ir savo karjeros portfeli tongue.gif
Kuzia
Jo, buvo ir man toks bajeris huh.gif . Uzsidege aliejus. Instinktyviai ciupau sunu ir isnesiau i laiptines koridoriu . O tada pradejau gaisro gesinima. Kai prisimenu, tai jo majo ohmy.gif ohmy.gif blink.gif blink.gif
Augė
QUOTE (ilja @ 2004 04 07, 12:43)
tai pirmiausiai kate ir dokumentus.

Jei nebutu vaiku as taip pat biggrin.gif
delfinas
Vaika, nuotrauku albumus (svarbesnius) ir video kasetes svarbiausias (na, vestuvine, vaikiuko...). Na, jei speciau dar ka nugvelbt - tada jau ir apie dokumentus pagalvociau.

PS Gyvunu neturim, jei ka smile.gif.
zanet
Dokumentus ir vyra laugh.gif
delfinas
QUOTE (zanet @ 2004 04 14, 20:22)
Dokumentus ir vyra laugh.gif

A vyra kam griebt? Pats isbegs - vaikscioti tai moka laugh.gif.
nirmeda
dokus ir Brazdzioni.
Frosted
Pasiskaiciau - ir nusprendziau dokumentus susideti i viena stalciu, nes pas mane visi skirtingose vietose guli blush2.gif Tad, jei kas atsitiktu, tai tektu begioti po visa buta rankiot doh.gif

Studiju laikais buvau i Status dirbti isvaziavusi, tai ten gyvenom tokiame namuke darbuotojams, kiekvienas turejo atskira kambari su vonia, bet virtuve viena buvo smile.gif
Ja nieks nesinaudojo, nes dirbome visi restorane tongue.gif Na bet mano kaimyne nusprende paziureti, ar veikia vyrikle (ten tokia spiraline buvo). Paziurejo, sako "Neveikia", ir mes visi nuejom po savo kambarius. Po kokiu 5-10min isijungia sirena, pradeda mirkseti raudonos lemputes blink.gif As nuo tos sirenos vos infarkto negavau.... Vienzo, islekiam mes visi i lauka (tiesa, negriebiau absoliuciai nieko - kaip buvau su fotiku rankose - taip ir islekiau), ziurim - is virtuves dumai ruksta blink.gif Ilekiam i virtuve - ten ant vyrikles popieriai dega, dumu pilna doh.gif Pasirodo, mano kaimyne pries tai tvarke stala, ir visus popierius sudejo ant tu spiraliu vyrikles. smile.gif Pasirodo, vyrikle veike. Kaip ir priesgaisrine signalizacija. smile.gif O gaisra mes patys uzgesinom. Ta pati kaimyne vyrikle uzpyle vandeniu. biggrin.gif Elektrine vyrikle. biggrin.gif Gerai, kad as, kai ilekiu i virtuve, ja isjungiau...
Visi gavom soka, nes kartoninis namukas sudegtu per minute blink.gif
PS: Tiesa, soka gavom visi, isskyrus kaimyne, kuri pasake: "Uztad dabar zinom, kad viskas veikia" tongue.gif
Daile
Paskaiciau jus ir nusprendziau dar siandien nusipirkti gesintuva (toki koki automobiliuose turet reikalauja) maza ka...
Jei paciai uzgesint nepavyktu, griebciau kaip ir daugelis, gyvus padarus, dokumentus ir pinigus.

Kiek "gaisru " virtuveje apturejau visus pajegiau uzgesinti pati... viena karta kotletai buvo pamirsti, antra aliejus uzsidege... tpfu, tpfu, tpfu nuo tokiu nelaimiu...
skristi
cry.gif cry.gif cry.gif
... aš per gaisrą nieko nespėjau paimt - po trausais ir maike išlėkiau, tik šunis pavyko išnešt... ir psio cry.gif cry.gif cry.gif viskas buvo ba ba, nes namas medinis cry.gif cry.gif cry.gif
Kuzia
QUOTE(Daile @ 2005 04 07, 15:09)
Kiek "gaisru " virtuveje apturejau visus pajegiau uzgesinti pati... viena karta kotletai buvo pamirsti, antra aliejus uzsidege... tpfu, tpfu, tpfu nuo tokiu nelaimiu...
*

Teko man irgi vienąkart gaisrą virtuvėj gesint, blexamuxa, kiek strioko buvo unsure.gif ... Užsdegė aliejus - ugnis iki lubų ohmy.gif ohmy.gif blink.gif , užuolaidos plaikstosi, pagavo, pradėjo svilt doh.gif . Dūmų pilnas butas unsure.gif ... Vaiką tik išnešiau į koridorių lauko, pasodinau vežime ir davai darbuotis su vandens kibirais biggrin.gif .
laukine
na sakyčiau visų pirma namiškius išvesčiau, iškviesčiau pagalabą, o kol ji atvažiuos - patoi tvarkyčiausi biggrin.gif
Padrushka
As kokius 2 metus paniskai bijojau gaisro. Kiekviena karta, grizdama namo pirma mintis ziurint i namu langus buvo "ar nesudege?"...
Su tevais gyvenom name, kur 8 butai. Tada man buvo 17 m. Viena nakti mama mane prizadino zodziais "Kelkis - degam!" Apsirengiau ir isbegau i lauka. Dege kaimynu butas. Bet kas baisiausia - tai pas juos virtuvej (kur ir buvo gaisro zidinys) stovejo duju balionas. Stovejom visi laukdami kol atvaziuos gaisrine ir/arba sprogs duju balionas. Tas sprogimas garantuotai butu nuneses jei ne visa nama, tai antra auksta tikrai (mes gyvenom salimais). Laikas kol atvaziavo gaisrine atrode siaubingai ilgas. Stovejau ir garsiai meldziausi, kad nesprogtu tas nelaimingas balionas. Aciu dievui gaisrine suspejo. O balionas nesprogo ne del to, kad musu tarnybos labai greitos, bet buvo nepilnai uzsuktas, tai dujos turejo galimybe teketi. Kaimynu butas smarkiai isdege, bet per kelis metus jie atsigavo.
Tik noriu pasakyti viena, kad nei kamynai, kuriu butas dege, nei mes - nieko neisinesem.
niekam nelinkiu suzinot, kas tai yra...
geneva
kol kas esu apturejusi tik keleta gaisriuku mazulyciu. ir neduok Dieve didesniu aptureti. Karta uzsidege aliejus keptuveje - pielsna buvo iki lubu. tai belieka dekoti likimui, kad uzuolaidos ir kiti degus daiktai buvo nearti, o rankas irgi spejau per milisekunde patraukti. nu bet sirdis tai atrode issoks nuo baimes... verysad.gif

o siaip pirmiausia tai stverciau ziurkena, tada mobilu telefona, tada dokumentus ir dar gal striuke. isbegusi i laiptine, jei nuo isgascio dar buciau blaivaus proto, visus buto elektros jungiklius lenkciau zemyn, o dujas tai tikriausiai uzmirsciau. doh.gif
Ne_gera
Baisu, net pagalvoti apie gaisrą fear.gif
Kadangi vaikų neturiu, tai pirmiausiai imčiau šunį, pinigus, dokumentus, nu gal dar kompą prigriebčiau, o pakeliui gal ir kokį drabužį blush2.gif
bulba
As investavau truputeli i du gesintuvus (vienas virtuveje, vienas - prie sildymo katilo), dumu ir anglies monoksido detektorius. Duok Dieve sveika kaili isnesti, tie naujos statybos nameliai dega kaip degtuku dezutes... Ir dar, man darbe per instruktaza sake, kad jeigu liepsnos nepavyksta uzslopinti per 1min, reikia kviesti gaisrine, uzdaryti duris ir mauti lauk. O del dokumentu ir pinigu laikymo viename stalciuje nepritariu- vagiui darba palengvinsite garantuotai. Idomu ko didesne tikimybe, gaisro ar vagystes?
dėja
O aš net neįsivaizduoju,kaip suveiktų smegeninė,jei degtų namai.Aišku pirmiausia vaikus gelbėčiau.Kaip pagalvoji dokumentai,pinigai ir dar nuotraukos labai brangu.
Mačiau kaip namas degė,tai kažkos siaubas.
Blue_rose
Geriau tokiomis temomis nekalbeti...o tais galima prisisaukti nelaime, kai apie ja kalbama.... huh.gif Net ir savo priesui nelinkeciau to.

O dabar kai blaivaus proto,tai mastau,kad imciau dokumentus!!! VAiku dar neturiu... draugas pats isbegtu ax.gif Gal prigriebciau koki rubeli, ar nesiojama kompa, jei po ranka butu. O visu kitu brangiu daiktu nepanesciau 4u.gif
Auksiukė
Įsivaizduoti gaisro man nereikia, teko šitą dalyką pačiai patirti. Nors gaisras dar nebuvo žiauriai didelis, bet dar dabar su siaubu prisimenu. Maždaug prieš 8 metus turėjom nusipirkę padėvėtą skalbimo mašiną (tada tai buvo populiaru). Ir ką, vonia sau uždaryta, skalbiniai skalbiasi, tik girdžiu kažkas ne taip ten tarška, ir kažkodėl iškart mane užplūdo negeros mintys blink.gif . Gerai, kad namuose buvo vyras, tai aš jam tuoj liepiau pradaryti vonios duris. Maniškis tik pradarė, ir juodi dūmai išsiveržė pro duris. Man iš karto buvo šokas blink.gif , tikrąją ta žodžio prasme, visa pradėjau tirtėti, vyras irgi mačiau buvo išsigandęs, tik jis bandė elgtis šaltai, arba jis iš to išgąsčio taip elgėsi, sakyčiau netgi per daug flegmatiškai, nes pamenu, kad aš vis rėkdama daviau jam komandas kaip "pilam vandenį!" ir pan., o man vis atrodė, kad jis viską daro pernelyg sulėtintai. Vyras pylė vandenį, o aš čiupau dukrytę (jai buvo 8 mėn.) ir išnešiau ją pas kaimynų. Atsimenu, kad buvau pamiršusi gaisrinės numerį, dar atsimenu, kad žaibišku greičiu laksčiau atidarinėti langų (bet dar dabar pagalvoju, kad ko gero langų negalima daryti, nes ugniai kaip tik reikia deguonies). Jūs gal net neįsivaizduojat, kokiu greičiu plinta dūmai ir ugnis. Mūsų butas buvo pilnas dūmų doh.gif , na, o ugnis toliau vonios nespėjo pasklisti. Atrodo ugnį kaip ir prigesinom, kol atvyko gaisrinė, tačiau ji ir vėl bandė įsiplieksti, tai gaisrininkai ją tik pribaigė, o po to surašinėjo visokiausius aktus. Nuostolių patyrėme nedaug: sudegė skalbiamoji, rūbai joje, rankšluosčiai, plytelės buvo pajuodusios nuo dūmų, grindys prieškambaryje, vonioje ir virtuvėje plaukė nuo vandens ir buvo suodinos. Tik toks gaisrelis, o kaip buvo baisu ir kiek buvo darbo po to, ir dar butas smirdėjo ilgai doh.gif . O ką bekalbėti apie didelius gaisrus... Ir dar ilgai po to žinau, prieš kiekvieną išėjimą iš namų keliskart tikrindavau, ar nepalieku įjungto kokio el. prietaiso.
Tai va, dabar gal ir žinome, ką darytume gaisro atveju, tačiau, negali žinoti, kas bus tada, kai iš tikrųjų taip nutiks (net ir tel. nr. galima pamiršti ištikus bėdai). Aišku, linkiu, kad to neatsitiktų niekada nė vienai.
Radau šią temą ir labai jau čia įsijaučiau į savo prisiminimus... :ax.
Ašara
QUOTE(vene @ 2006 10 17, 11:18)
Įsivaizduoti gaisro man nereikia, teko šitą dalyką pačiai patirti. Nors gaisras dar nebuvo žiauriai didelis, bet dar dabar su siaubu prisimenu. Maždaug prieš 8 metus turėjom nusipirkę padėvėtą skalbimo mašiną (tada tai buvo populiaru). Ir ką, vonia sau uždaryta, skalbiniai skalbiasi, tik girdžiu kažkas ne taip ten tarška, ir kažkodėl iškart mane užplūdo negeros mintys  blink.gif . Gerai, kad namuose buvo vyras, tai aš jam tuoj liepiau pradaryti vonios duris. Maniškis tik pradarė, ir juodi dūmai išsiveržė pro duris. Man iš karto buvo šokas  blink.gif , tikrąją ta žodžio prasme, visa pradėjau tirtėti, vyras irgi mačiau buvo išsigandęs, tik jis bandė elgtis šaltai, arba jis iš to išgąsčio taip elgėsi, sakyčiau netgi per daug flegmatiškai, nes pamenu, kad aš vis rėkdama daviau jam komandas kaip "pilam vandenį!" ir pan., o man vis atrodė, kad jis viską daro pernelyg sulėtintai. Vyras pylė vandenį, o aš čiupau dukrytę (jai buvo 8 mėn.) ir išnešiau ją pas kaimynų. Atsimenu, kad buvau pamiršusi gaisrinės numerį, dar atsimenu, kad žaibišku greičiu laksčiau atidarinėti langų (bet dar dabar pagalvoju, kad ko gero langų negalima daryti, nes ugniai kaip tik reikia deguonies). Jūs gal net neįsivaizduojat, kokiu greičiu plinta dūmai ir ugnis. Mūsų butas buvo pilnas dūmų  doh.gif , na, o ugnis toliau vonios nespėjo pasklisti. Atrodo ugnį kaip ir prigesinom, kol atvyko gaisrinė, tačiau ji ir vėl bandė įsiplieksti, tai gaisrininkai ją tik pribaigė, o po to surašinėjo visokiausius aktus. Nuostolių patyrėme nedaug: sudegė skalbiamoji, rūbai joje, rankšluosčiai, plytelės buvo pajuodusios nuo dūmų, grindys prieškambaryje, vonioje ir virtuvėje plaukė nuo vandens ir buvo suodinos. Tik toks gaisrelis, o kaip buvo baisu ir kiek buvo darbo po to, ir dar butas smirdėjo ilgai  doh.gif . O ką bekalbėti apie didelius gaisrus... Ir dar ilgai po to žinau, prieš kiekvieną išėjimą iš namų keliskart tikrindavau, ar nepalieku įjungto kokio el. prietaiso.
Tai va, dabar gal ir žinome, ką darytume gaisro atveju, tačiau, negali žinoti, kas bus tada, kai iš tikrųjų  taip nutiks (net ir tel. nr. galima pamiršti ištikus bėdai). Aišku, linkiu, kad to neatsitiktų niekada nė vienai.
Radau šią temą ir labai jau čia įsijaučiau  į savo prisiminimus... :ax.
*

Vajė vajė-pilt vandenį ant rūkstančio-degančio prietaiso. Pirmiausiai reikia nulėkt į laiptinę ir atjungt elektrą, tuomet vandenį pilt. Na, gal jūs taip ir padarėt.
Kaip tik vakar kalbėjom su bandradarbiu, jis sakė, neduok dieve nusipirkt degusį butą. Atseit po to neįmanoma padaryt remonto-kiek bedažysi, lauk lenda visokios rudos dėmės nuo gaisrininkų piltų putų. Teisybė ar nelabai?
Auksiukė
QUOTE(Ašara @ 2006 10 17, 13:41)
Vajė vajė-pilt vandenį ant rūkstančio-degančio prietaiso. Pirmiausiai reikia nulėkt į laiptinę ir atjungt elektrą, tuomet vandenį pilt. Na, gal jūs taip ir padarėt.
Kaip tik vakar kalbėjom su bandradarbiu, jis sakė, neduok dieve nusipirkt degusį butą. Atseit po to neįmanoma padaryt remonto-kiek bedažysi, lauk lenda visokios rudos dėmės nuo gaisrininkų piltų putų. Teisybė ar nelabai?
*

Elektrą tai žinoma, kad atsijungėm-pirmoje vietoje. Tai padaryti dar abiem suveikė protas prieš pilant vandenį, tik ne viską aš čia nupasakojau, ir taip jau litanijas prirašiau...
bulba
Yra specialiu dazu uzdazyti vandens demes, kad jos neislistu. Gal ir ugnies pedsakus panaikintu?
jolita123
Net baisu pagalvoti apie gaisra nes mano gimineje tai gaisrininkai visi ir mano vaikai i degtukus kaip smakai, bet dabar jau paaugo ,bet mazasis buvo padeges tolete popieriu toletiny uzsiliepsnojo ir laikiklis gerai kad namuose buvome visi bet baimes uzteko. blink.gif blink.gif Dar variantas buvo jau buvome apsale visi 2 mano puseseres rado zaidima uzdega degtuka ir meta kol galu gale imete i zaislu deze ir ji uzsiliepnojo mama tuo laiku buvo parduotuveje tai kaimynas pamate kad uzuolaidos dega islauze duris o jos abi jau be samones buvo tai tokios tokeles kas patvirtina kad negalima vaiku vienu palikti mega_shok.gif mega_shok.gif mega_shok.gif Labiausia bijau kad pasimesiu tokioje situacijoje ir dar labai bijau kad pirmiausia apsinuodinsim smalkem. Net nezinau ka nesciau jaucias kas po ranka butu ir greiciausia tai butu patys nereikalingiausi daiktai. help.gif help.gif help.gif
Emerencija
Vaje, net baisu pagalvoti apie gaisra bijau.gif Imciau pinigus, dokumentus, bandyciau priegriebti kai kuriuos daiktus.
Bet geriau apie tai net negalvoti irnesakyk.gif
Manau, kad pasimesciau, nebezinociau ka daryti unsure.gif Net gaisrines tel numeri pamirsciau unsure.gif
Gladijus
Atsitiktinai aptikau seną užmirštą temą smile.gif
Kiek pastebėjau, pirmoje vietoje iš "nešamų" daiktų buvo dokumentai (apie vaikus nešneku, kaip apie savaime suprantamą dalyką), o paskiau, jau kas kam brangiausia...
Sakyčiau taip. Dokumentai turi būti ne namuose. Visi turi atskirai gyvenančius tėvus, giminaičius, draugus. Belieka susikeisti dokumentus vietomis. Jūsų pas juos, jų pas jus. Aišku, rizika ta, jog užsidegus sudegs "kiti" dokumentai, tačiau tai vis vien geresnis variantas nei ir butas ir dokumentai... Sudegusio turto svininkui ir taip jau daug nervų, rūpesčių ir problemų (bent jau dokumentai sveiki smile.gif ), o sudegusių dokumentų savininkas (kaip mažiau nukentėjęs) ramesniais nervais viską susitvarkys... O svarbiausi, negaištamas laikas gelbėjant dokumentus ir daugiau lieka laiko gelbėtis pačiam...
Dar. Įprasti išeinant iš namų padaryti du darbus: užsukti dujas ir atjungti bute elektrą. Tam reikalui vertėtų prie išėjimo durų reikėtų pasidaryti buto įvado automatą (jei automatai laiptinėje). Nematau jokio reikalo palikti namus "po įtampa".
Nebrangiai kainuoja ir dūmų detektoriai. Veikia nuo elementų, tad "negyvi" jie nebus. Patalpose nesunkiai prisiklijuos prie lubų. Koridoriuje reikėtų tvirtinti kuo arčiau durų, kad geriau girdėtųsi laiptinėje. Reikia tikėtis, kaimynai nebus abejingi išgirdę. Virtuvėje neverta tvirtinti prie lubų, geriau padėti kur aukštai ant spintelės, nes kepant blynus gali tekti atjungti smile.gif Dar vertėtų turėti netoli išėjimo padėtą kirvį. Niekas nežino kaip susiklostys situacija... gal patiems teks kapoti duris, kad išeiti lauk, o gal tiesiog pagalbos prireiks kaimynams... Prie balkono durų irgi reikėtų kur po palange laikyti plaktuką. Gali tekti daužti stiklą ir gult balkone ant grinų. Kažkiek brangesnė investicija - gesintuvai. Bet irgi ne milijonai... Jie turėtų būti du. Vienas miegamajame, o kitas arti išėjimo durų. Na ir paskutinis pasiūlymas - mobilius telefonus įprasti laikyti pastovioje vietoje. Geriausia - vieną pakeliui link išėjimo durų, o kitą pakeliui link balkono...
Čia ne taisyklės, o tik patarimai smile.gif
P.S. Jei sugalvosite su kažkuo susikeisti dokumantais ir jei labai mylite vyrus, (kad jų nereikėtų gelbėti) galite irgi pasikeisti... lotuliukas.gif
mmergyte
metu pirmiausia pro langa stalciu su dokumentais,nuotraukom ir cd.griebiu vaika ir lekiu...pirmas aukstas kad ir pro langa ax.gif biggrin.gif
Alexandra.R.
QUOTE(SuperBaba @ 2004 04 07, 12:48)
tai uzkalciau anytos kambario duris, kad ji negaletu pabegti blink.gif
*

lotuliukas.gif na ir ideja lotuliukas.gif

QUOTE(Ašara @ 2006 10 17, 12:41)

*

Musu kaimyno murinis namas dege. Niekaip negalejo degesiu kvapo panaikint. Turejo visa tinka numust ir is naujo tinkuot. Tai manau, kad ir del putu tiesa.
Papildyta:
QUOTE(Blue_rose @ 2006 08 25, 08:16)
Geriau tokiomis temomis nekalbeti...
*

Nesutinku. Kalbeti reikia visomis temomis. Kad pasiruostume (bent psichologiskai), ivairioms situacijoms.

QUOTE(Gladijus @ 2010 01 30, 14:21)

Dar. Įprasti išeinant iš namų padaryti du darbus: užsukti dujas ir atjungti bute elektrą. Tam reikalui vertėtų prie išėjimo durų reikėtų pasidaryti buto įvado automatą (jei automatai laiptinėje). Nematau jokio reikalo palikti namus "po įtampa".
*

Nesutinku su tuo. Bute saldytuvas ir saldiklis "reikalauja" elektros. Jei pusdieniui elektra atjungsim, tai gal ir nieko, bet jei pora dienu doh.gif maistas suges, o atitirpes saldiklis gali kaimynus uzliet.

Gaisro atveju griebciau stalciu su dokumentais (jame ir nuotraukos bigsmile.gif ) ir nesciau akvariuma, jis nedidelis, tai panesciau. Vyro nest nereiketu, tai liepciau jam gal kompa paimt g.gif Nors gal geriau batus!
KibirVibir
QUOTE(Gladijus @ 2010 01 30, 14:21)
1.Įprasti išeinant iš namų padaryti du darbus: užsukti dujas ir atjungti bute elektrą.
2.Nebrangiai kainuoja ir dūmų detektoriai. Veikia nuo elementų, tad "negyvi" jie nebus.
*

1. O jei viskas veikia elektra? Sildymas viso namo, virykle, vandens pasildymas, indaplove? Nea, neimanoma schmoll.gif Va dujas uzsukti jokiu problemu - ju net nera biggrin.gif
2. Turim 2 detektorius abiejuose aukstuose, ateityje vaiku kambaryje bus irgi. Gesintuvas yra. Ir signalizacija, kuri imtu kaukti, jei nebutu sureaguota i daviklius per 5 minutes. Signalizacija girdetu ir kaimynai smile.gif Kasmet rudeni savivaldybes atstovas ateina ir ivertina priesgaisrines priemones (daviklius, gesintuvo galiojima), pernai su prozektoriumi i zidini galva ikiso pasisvietes, tai dekui D, kad isvalius buvau, o geda kokia butu doh.gif lotuliukas.gif Na ir kaminkreciai kasmet isvalo.

Dumu daviklis, mano nuomone, svarbus. Nakti nepabusi kvapo gal greit, o kai prades kaukti, tai jau tikrai smile.gif Nes kaukia garsiai. Tik tiek, kad galima ivairaus jautrumo pasirinkti, vieni reaguoja i menkiausius dumus virtuveje, kiti i rimtesnius dumus.
Rapola
mes degėm kokia minutę , ir tai dvi savaites namuos dar dumų kvapas buvo jaučiamas
Gladijus
Na, nuosavame name atskira problema ir atskiros saugojimosi priemonės. Jei šildymas elektrinis, elektros neatjungsi smile.gif Bet apkrovimą sumažinti įmanoma. Mes viename name buvome pasidarę taip, kad paliekant namus pajungtas likdavo tik cirkuliacinis siurblys. Dabartiniame name galime ir to išvegti. Bet šaldytuvas, boileris ar tuo labaiu indaplovė gali palaukti kol parsiras šeimininkai smile.gif
O čia išnuomavome butą ir žmonės atsivežė NAUJĄ šaldytuvą. Štai kaip atrodo paliktas namie GARANTINIS šaldytuvas... Atkreipkite dėmesį į degimo židinį ir laidą. Suprasite kur pradėjo degti. Buto foto nedėsiu, nes jau labai neestetiškai atrodo smile.gif (tiesą sakant ir nėra ką rodyt, nes nieko neliko... tik juodos sienos....)

user posted image

Draudimas? Draudimas neapmokės nei viso turto, nei nepatogumų, nei nervų, nei sveikatos...
Guodžia tik tai, kad niekas nenukentėjo...

P.S. Kaip ne keista, bet virtuvė nukentėjo mažiausiai - tik aprūko ir greta stovintys baldai apdegė. Liepsna perkaitino mūrinę sieną ir užsidegė baldai stovintys kitąpus sienos. O tada....
Leksa
QUOTE(Gladijus @ 2010 02 01, 12:45)
Bet šaldytuvas, boileris ar tuo labaiu indaplovė gali palaukti kol parsiras šeimininkai smile.gif
*

na, nezinau nezinau g.gif o tai neisvaziuojat is namu daugiau nei dienai? Mums pasitaiko, kad vaziuojam pas mano tevus lyg porai val., o paskui liekam nakvoti. Mesa saldikli tikrai atitirptu doh.gif O jei keliom dienom saldytuvas be elektros pabutu, tai viska is jo jau tektu lauk mest. Del boilerio, indaploves ar skalbimo masinos - sutinku, bet del saldytuvo - NE.
Niurzga
O pas mus užsidėgė šaldytuvas kai namie buvom, aš gulėjau ant patalo negalėjau vaikščioti, o MB namie buvo tai nespėjo labai viskas įsiplieksti. Tik tada labai nesaugiai pasijutau, nes po pusdienį viena nemie išbūdavau, kol MB arba mama iš darbų grįždavo doh.gif o jei ne tai nekas man būtu. Tada juk netjungsi elektros. o mes irgi išvažiuojam ir kelioms dienoms tai šaldytuvo nepaliksime atjungto. Na gal dūmų daviklį vertėtų įsitaisyti g.gif .
Beje namie jau turime gesintuvą.
astarte12
QUOTE(ilja @ 2004 04 07, 12:28)
Isivaizduokite, kad dega jusu namai ir jus nieko negalite padaryti, o tik iskviesti gaisrine ir sprukti kuo greiciau is namu. Uz ko pirmiausiai griebtumet bandydama isgelbeti?
*

Prieš pora mėnesių girtas ovje rūkydamas sudegė MB tėvas. Bute po gaisro buvau apie 10 min., bet dar ir dabar naktį sapnuojasi košmarai ir jaučiu degėsių kvapą. Niekam nelinkiu lankytis patalpoje, kuriame buvo gaisras ir auka...
Šiuo metu įsirenginėjame savo namus, kuriame bus dumų detektoriai, gesintuvai (min 2) ir seifas, kuriame laikysime dokumentus, nuotraukas, kad gaisro metu tereikėtų išnešti vaikus (dar neturime). Jei šiandien kiltų gaisras, tiesiog žiūrėčiau, ar su manim kartu išeina MB, jo mama ir šuo. Neimčiau net dokumentų.
rasiux-
Aš apie tai galvoju dažnai- ypač pergyvenu dėl to, kad jei degtų laiptinė- nežinia kaip su vaikais reiktų per langus iš 2 aukšto išsiropšti...
Dokumentų negelbėčiau- nerizikuočiau- viską galima atstatyti, bet žmogaus gyvybės deja ne (turiu karčios patirties iš vaikystės)- svarbiausia vaikai.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.