audra_gil
2010 12 10, 14:17
Noreciau pasidalint savo siokia tokia problema, nes pati nesugalvoju kaip ja butu galima isspresti. Praeita savaite dege kaimynu butas. Tiesa, pati seima liko gyva ir sveika, tai turbut ir yra svarbiausia. Bet butas isdege smarkiai nebeliko baldu, buitines technikos, sudege visokie asmeniniai daiktai, praktiskai nieko nespejo issinesti. Kaimynas dejuoja, kad visa seima liko kaip stovi, panasiai is tikruju ir yra. Nuostoliai tokie dideli, nes gaisrą pastebejo gana velai, gaisrininkai irgi uztruko jiem reikėjo ilgai brautis per masinom uzgriozdintą kiema ir t.t. Nuostolių patyrem ir mes. Aisku, palyginti su kaimynu butu, musiskis nukentejo visai nesmarkiai apruko sienos, nuolat laikosi degesiu smarve. Sako, kad norint visa tai pasalint, reiks daryti remonta, kas kainuos pinigus. O palikti viska taip nesinori, gyvent tokioj aplinkoj ir nesveika ir tiesiog nemalonu, o ir vaikas juolab mazas yra. Deja, draudimo neturejom nei mes, nei kaimynas, tai nuostolius pasidengt turesim patys. Sitoj vietoj nezinau kaip reiketu elgtis reikalauti iš kaimynu kad atlygintu zala, kai zmones neteko viso savo turto, labai nepatogu. Kita vertus musu pinigine irgi neplysta nuo pinigu, atlikti kokybisko remonto greiciausiai taip greit neisgalesim. Be to, kazkaip atrodo, kad gal mes ir neprivalom uz tai moketi... Tai ir nezinau, kaip dabar elgtis. Gal jus galit ka patart? Gal turejot panasiu situaciju?
QUOTE(audra_gil @ 2010 12 10, 14:17) Noreciau pasidalint savo siokia tokia problema, nes pati nesugalvoju kaip ja butu galima isspresti. Praeita savaite dege kaimynu butas. Tiesa, pati seima liko gyva ir sveika, tai turbut ir yra svarbiausia. Bet butas isdege smarkiai nebeliko baldu, buitines technikos, sudege visokie asmeniniai daiktai, praktiskai nieko nespejo issinesti. Kaimynas dejuoja, kad visa seima liko kaip stovi, panasiai is tikruju ir yra. Nuostoliai tokie dideli, nes gaisrą pastebejo gana velai, gaisrininkai irgi uztruko jiem reikėjo ilgai brautis per masinom uzgriozdintą kiema ir t.t. Nuostolių patyrem ir mes. Aisku, palyginti su kaimynu butu, musiskis nukentejo visai nesmarkiai apruko sienos, nuolat laikosi degesiu smarve. Sako, kad norint visa tai pasalint, reiks daryti remonta, kas kainuos pinigus. O palikti viska taip nesinori, gyvent tokioj aplinkoj ir nesveika ir tiesiog nemalonu, o ir vaikas juolab mazas yra. Deja, draudimo neturejom nei mes, nei kaimynas, tai nuostolius pasidengt turesim patys. Sitoj vietoj nezinau kaip reiketu elgtis reikalauti iš kaimynu kad atlygintu zala, kai zmones neteko viso savo turto, labai nepatogu. Kita vertus musu pinigine irgi neplysta nuo pinigu, atlikti kokybisko remonto greiciausiai taip greit neisgalesim. Be to, kazkaip atrodo, kad gal mes ir neprivalom uz tai moketi... Tai ir nezinau, kaip dabar elgtis. Gal jus galit ka patart? Gal turejot panasiu situaciju? Nezinau kokie jusu kaimynai, bet pagal saviskius tai dabar reikalauciau zalos su visais oficialiu firmu mokesciais. Nes mums taip buvo ir aiskiai pasakem, kad noresim uz dazus. O kai nusipirkom suzinojom, kad galejom tokiu brangiu ir nepirkti, senukuose pilna ir po 5Lt uz litra. Daugiau tokios klaidos nedarysiu
audra_gil
2010 12 10, 14:38
Maniskiai tai tikrai malonus zmones, ir pabendraujam su jais kartais, tikrai nesinori pyktis. Juolab, kad nelaime zmonem tikrai didele, nesinori, kad atrodytu, jog as kazkokia besirde, kuri ateis ir reikalaus, kad apmoketu butinai jos nuostolius.
NeteBrunete
2010 12 10, 15:42
Man tai atrodo, kad ne tiek svarbu, malonus kaimynai ar nemalonus. Bet kokiu atveju, patikekit, nepavydetina yra patekti i situacija, kai santykius su jais reikia aiskintis pykciais. Pati neseniai tai patyriau, tad pukiai zinau ka sakau. Taip kad siulyciau stengtis issiaiskint graziuoju. Nors tai turbut bus labai sunku.  bet sekmes!
audra_gil
2010 12 10, 15:49
Tai as suprantu, kad gadintis santykius su kaimynais yra labai negerai, del to ir nenoriu to daryti. O dar yra ir paprastas zmogiskumas, zmogu nelaimeje reikia uzjausti. Kita vertus, reikia ir savo nuostolius kazkaip atlyginti, paciai nesinori moketi.
Rutele_mama
2010 12 10, 16:21
As manau, kad tokioj sutuacijoj kazka vis tiek teks paaukoti: arba issikovoti zalos atlyginima, bet susigadinti santykius su kaimynais ir turbut daug nervu, arba patiems pasidaryt remonta, bet likt geruose santykiuose su kaimynais. Tad teks rinktis O siaip apie tokius dalykus visada reikia pagalvoti is anksto, tam ir yra visokie draudimai. Apsidraudziat ir ramu, apsaugot save ir kaimynus nuo panasiu nemalonumu
Dokumentus ir gyvūnus, o na dar vaikelio neturiu,bet aišku ir jį griebčiau patį pirmą.
audra_gil
2010 12 10, 16:59
QUOTE(Rutele_mama @ 2010 12 10, 17:21) As manau, kad tokioj sutuacijoj kazka vis tiek teks paaukoti: arba issikovoti zalos atlyginima, bet susigadinti santykius su kaimynais ir turbut daug nervu, arba patiems pasidaryt remonta, bet likt geruose santykiuose su kaimynais. Tad teks rinktis O siaip apie tokius dalykus visada reikia pagalvoti is anksto, tam ir yra visokie draudimai. Apsidraudziat ir ramu, apsaugot save ir kaimynus nuo panasiu nemalonumu  Apsidrausim tai tikrai, del to klausimu jokiu nera. O jus turbut teisingai sakot, kad reiks rinktis is dvieju galimybiu, nes tokios iseities, kad abi puses butu patenkintos, turbut ir nerasim.. Apie tokius dalykus zmogus visada pagalvoji per velai.
Lithium
2010 12 10, 18:57
Gal išeitų susitart su kaimynais, kad atsiskaitys su jumis, kai jau galės ir gal net dalimis, jei jiem prireiks daug laiko atsgavimui  nes jei dabar pinigėlių jie neturi daug, tai turbūt net sudidžiausiu noru jum nepadegtų visko ir tik susigadintumėt nervus ir dar nieko nepešumėt.
aš reikalaučiau kad atlygintų bent dalį nuostolių.
due drops
2010 12 10, 19:44
QUOTE(ilja @ 2004 04 07, 13:28) Isivaizduokite, kad dega jusu namai ir jus nieko negalite padaryti, o tik iskviesti gaisrine ir sprukti kuo greiciau is namu. Uz ko pirmiausiai griebtumet bandydama isgelbeti? Uz vaiko,gyvunu,tada jau griebciau ka nors materialaus.Siaip cia mano didziausias kosmaras,paranojiskai bijau gaisro.Kuo toliau,tuo labiau noriu apdraust buta.L.baisu likt be nieko lauke su slepetem Papildyta:QUOTE(Undinencija @ 2010 12 10, 19:57) Gal išeitų susitart su kaimynais, kad atsiskaitys su jumis, kai jau galės ir gal net dalimis, jei jiem prireiks daug laiko atsgavimui  nes jei dabar pinigėlių jie neturi daug, tai turbūt net sudidžiausiu noru jum nepadegtų visko ir tik susigadintumėt nervus ir dar nieko nepešumėt. As irgi palaukciau kol atsistos ant koju
QUOTE(audra_gil @ 2010 12 10, 16:59) O jus turbut teisingai sakot, kad reiks rinktis is dvieju galimybiu, nes tokios iseities, kad abi puses butu patenkintos, turbut ir nerasim.. Su tuo zalos atlyginimu, atrodo lyg ir viskas ok, taciau bent jau asmeniskai stengiuosi pagalvoti, kas butu, jei kaimynu vietoje atsidurciau pati, kai sudega dauguma daiktu, drabuziu, stresas, islaidos o dar kaimynai su zalos atlyginimais...kadaise mus po remonto stipriai uzpyle...susitarem, jie padejo tevui sienas is naujo nudazyti - dazus pirkom patys. Po keleriu metu pas mus sprogo karsto vandens vamzdis, uzliejom kaimynus, padejom sutvarkyt viska, is musu nieko nereikalavo. Moralas gal butu toks: kaip tu kitiems, taip ir kiti tau. O nuo nelaimiu niekas neapsaugotas. Gaisro atveju griebciau zmones, gyvius ir fotkes, visa kita imanoma atkurti, bet tikiuosi apsaugos likimas ar Dievas nuo tokios patirties.
ingridukas
2010 12 11, 16:45
Kaip galima klaust-kaip jus tada jaustumetes  Aisku kad klaikiai,o galbut nuo soko nieko nebeatsiminciau.Pries kokius 15 metu musu kaime anksti ryte uzsidege vienos seimos namai.Tuo metu jie visi miegojo,nespejo nieko pasijmt,vos spejo su naktiniais isbegt.(mociute,vyras,zmona ir dukra)Tai buvo berots rugpjutis.Susirinko visas kaimas paziuret i liepsnojanti nama ir kieme stovincius pusnuogius namu seimininkus.Vaizdas buvo klaikus,tai seimai kaskas padovanojo vagoneli,kuriame jie gyveno ir visi kas ka galejo aukojo(rubus,batus,daiktus....)Tos seimos bedos tuom nepasibaige.Mire zmona nuo vezio,vyras prasigere irgi mire,o mociute mire nuo senumo(visos mirtis per labai trumpa laika)Liko mergaite viena,kaskokie giminaiciai ja priglaude.Dabar jau jai turetu but virs 20 metu.Visas tas degancio namo vaizdas man bunant vaiku padare toki ispudi,kad as iki siol bijau gaisro,daznai apie tai galvoju.Gerai jei diena,jei kaskas namie yra,kai yra tikimybe bent butiniausius daiktus isgelbet,o jei nakti?Jei uzdusi ir mirsi liepsnose?Arba pabusi nuo traskesio,manau tokiu atveju tikrai ne apie daiktus galvotum,o begtum nuo ugnies ir karscio.Ziauru  Zodziu geriau vagis nei gaisras,vagis bent jau sienas palieka
Man labai baisu, kad sudegė gyvūnų prieglauda, o gyvūnai buvo narvuose ir žuvo. Labai baisi mirtis
dar baisiau kad nustatė jog ji buvo padegta
Jurevaga
2010 12 12, 11:33
:4u:kai mano miegamasis buvo antrame aukšte visada paranoiškai bijodavau gaisro. dažnai prieš miegą pergalvodavau visus variantus kaip reikėtų gelbėtis. Mintis, kad tektų šokti iš antro aukšto visai nebuvo patraukli. dabar kai miegamasis pirmame aukšte ,gaisro baimė tapo mažesnė( tiksliau ne gaisro, bet ramiau tapo pagalvojus, kad jei ką, langas čia pat)  . Bet šiaip gaisras tai labai labai baisus dalykas, kurio patirti tikrai niekam nelinkėčiau
Lithium
2010 12 12, 12:07
mano tėtis ugniagesys, tai kartais brrr kokių istoriju tenka išgirst..nors baisiausia man jose būna, kaip dega kaimynų namas ir kaimynai pasiunta, kad gaisrinės pervažiavo jų veją (nors patys ant kelio prisistatę mašinų ir gaisrinė pro jas nepralindo) dar buvo atvejis, kad degė namas, o vandens atsivežt reikėjo važiuot kelis kilometrus, tačiau kaimynai kieme turėjo kudrytę, ir jie gulė kryžium, kad tik vandens iš jų nesemt  tai namas taip ir sudegė.. o šiaip šiemet čia, kur gyvenu vyko gaisras, bet gerai, kad aš gerokai žemiau gyvenu ir ten spėjo ugniagesiai užgesint, tai net nepastebėjom ir neišsigandom, nes per šešiolikos aukštų pastatą tai panika nemaža būtų kilus, o dabar tik aplinkiniam aukštam baimės įvarė, nes dūmai visi sukilo. kitavertus, baisu, o jeigu būtų nespėję arba būtų apėmę dujų vamzdžius, būtų galima per tą laiką jau ir išbėgt..beje, gaisras kilo dėl to, kad kažkokie idiotai bendroj virtuvėj (studentų bendrabutis) ant dujinės stalčius padegė o ją imčiau, tai turbūt piniginę, nes ten dokumentai pagrindiniai, jei kažkur po ranka pasimaišytų, telefoną, kad prasinešt greit artimiesiem, kas nutiko ir, kad gyva, dar, jei pavyktų, nešiojamą kompą (dėl jame esančių nuotraukų).
Mano sesers namas degė prieš penkerius metus. Buvo siaubinga: šalta žiema, vakarieniaujame pas tėvus ir staiga skambutis... Tada sesers vyras pro dutris, nieko nesakęs. o aš iškart suvokiau, kad atsitiko kažkas tokioooo. Mes irgi į mašiną, važiuojam... Dar sesers paklausiau kur dokumentai, pinigai (tiesiog nuojauta kad dega) ir taip bevažiuojant matom kaip lekia gaisrinės su švyturėliais.... Įsukam į jų jų gatvę, iš tolo matom kaip stoga gaiusrininkai plešia, gesina, žmonės daiktus bando nešti.... Daugiau viskas sukosi taip greitai, kad ir dabar prisiminus ašaros tvekiasi. Griebėm viską, kas dar buvo likę. Aš iš vaikų kambario atsimenu dar išnešiau kelis žaislus, kažkas pagriebė televizorių, kažkas vaikų pataliukus............................... Kai užgesino ir galėjom įeit į vidų, vandens buvo iki pusę kelių. bandėm semti (tik mėnuo kaip viskas buvo po kapitalionio remonto, nauji baldai ir t.t.), metėm pro ertmes, kurios liko vietoj langų: šaldytuvas, virtuviniai rakandai, duženos........ visa laimė, kad tuomet namuose nebuvo vaikų, nors paprastai jie tokiu metu būdavo vieni kol tėvelis nuvažiuodavo paiimti iš darbo mamytės. Tai vat baisu yra gaisras....Visgi pirmiausia irgi buvo gelbejami dokumentai (ačiū dievui kad gaisro židinys buvo kitame namo gale)
Nenoriu nei isivaizduot,nes kai buvau maza,pati tai patyriau.Buvau vos dvieju metuku ,bet slogu kosmara vistiek prisimenu kaip baisu sapna,tuo labiau liko nudegimu zymiu ant kuno...
Chanelle
2010 12 27, 11:13
Dokumentus ir pinigus
EGLUCIUKE
2010 12 28, 23:34
Florestina
2010 12 29, 22:28
Man yra tekę būti tokioj situacijoj. Buvau namuose, siuvau kažką tai ir staiga pajutau dūmų kvapą, pravėriau laiptinės duris ir iš laiptinės pradėjo į butą eiti dūmai, o gyvenu 9 aukšte. Tai va, ką dariau, paskambinau 112 ir iškviečiau gaisrinę, po to prisiminiau, kad mačiau per TV, jog reikia užsidengti veidą drėgnu audiniu, tada sumažėja apsinuodijimo dūmais rizika, tą ir padariau su virtuviniu rankšluosčiu. Gaisrinė atvyko greitai, užgesino. Pasirodo laiptinėj degė sugriozdinti seni baldai. Turėjau vargo paskui, reikėjo į priešgaisrinę važiuoti duoti parodymus, kodėl iškviečiau ugniagesių brigadą. Kaimynai ir šiandien pyksta už tai, kad aš iškviečiau gaisrinę, nes nubaudė baldų savininkus t. y. juos, nes jie nuolat ant tų baldų rūkė ir priežastis buvo įvardinta kaip neatsargus rūkymas. Beje ir darbe mano poelgis buvo pasmerktas, daugelis manė, kad turėjau nueiti pasižiūrėti, kas dega, bet manau, kad tokiose situacijose žmonės pasimeta.
elastica
2011 01 20, 12:53
QUOTE(Florestina @ 2010 12 29, 23:28) Man yra tekę būti tokioj situacijoj. Buvau namuose, siuvau kažką tai ir staiga pajutau dūmų kvapą, pravėriau laiptinės duris ir iš laiptinės pradėjo į butą eiti dūmai, o gyvenu 9 aukšte. Tai va, ką dariau, paskambinau 112 ir iškviečiau gaisrinę, po to prisiminiau, kad mačiau per TV, jog reikia užsidengti veidą drėgnu audiniu, tada sumažėja apsinuodijimo dūmais rizika, tą ir padariau su virtuviniu rankšluosčiu. Gaisrinė atvyko greitai, užgesino. Pasirodo laiptinėj degė sugriozdinti seni baldai. Turėjau vargo paskui, reikėjo į priešgaisrinę važiuoti duoti parodymus, kodėl iškviečiau ugniagesių brigadą. Kaimynai ir šiandien pyksta už tai, kad aš iškviečiau gaisrinę, nes nubaudė baldų savininkus t. y. juos, nes jie nuolat ant tų baldų rūkė ir priežastis buvo įvardinta kaip neatsargus rūkymas. Beje ir darbe mano poelgis buvo pasmerktas, daugelis manė, kad turėjau nueiti pasižiūrėti, kas dega, bet manau, kad tokiose situacijose žmonės pasimeta.  ....pasmerkė  ...tyliu  ...o jei kas būtų tuose dūmuose uždusę...( koks vaikas ar močiutė)  ...dūmai gali būti pavojingesni už liepsnas- uždaroj patalpoj nuo jų nepabėgsi, kaip nuo ugnies...viršūnė....o jei ką būtumėt dar sužeistą pati iš tų liepsnų ištraukus, tai ,turbūt, tik tada būtų "paglostę"...kokie visi abejingi- tai smerkt tiktai ir temokam  ...
Florestina
2011 01 20, 20:24
QUOTE(elastica @ 2011 01 20, 12:53) ....pasmerkė  ...tyliu  ...o jei kas būtų tuose dūmuose uždusę...( koks vaikas ar močiutė)  ...dūmai gali būti pavojingesni už liepsnas- uždaroj patalpoj nuo jų nepabėgsi, kaip nuo ugnies...viršūnė....o jei ką būtumėt dar sužeistą pati iš tų liepsnų ištraukus, tai ,turbūt, tik tada būtų "paglostę"...kokie visi abejingi- tai smerkt tiktai ir temokam  ... Mane tėvai mokė dar nuo vaikystės, ką reikia daryti gaisro atveju. O lysti į dūmus aš tikrai nesiruošiau, nes dar buvo atdaras langas- tai viską traukė į mūsų aukštą.
Buvau tokioj situacijoj pati, mama būtų neprikėlusi, būtume sudegę visi (aš, mano tėvai ir visi 3 vaikai mano vyresniųjų seserų). Ir, galiu pasakyti, kadangi neuždusome (o buvo minučių reikalas, kai atvažiavo ugnegesiai namo nebebuvo), dabar gal kažkiek gaila tik nuotraukų, daugiau nieko.
Sara123
2011 02 27, 02:02
Vaikus,diedą,dokumentus Aiša ir Pupyte.
Elegantiškai sninga
2011 03 18, 21:00
Mano tėvų namo laiptinėje buvo padegtos viršuje gyvenančios kaimynės durys. Buvo beveik vidurnaktis, gerai, kad mes nemiegojom, išgirdom garsą, kvapą užuodėm, iškvietėm gaisrinę ir pažadinom artimiausius kaimynus. Kadangi degė tik durys, su keliais kaimynais tėtis užgesino. Šiaip man buvo tada labai baisu pasidarę, visą naktį po to nebemiegojau. O neseniai sužinojau, kad MB tolimesnių giminaičių namas iki pamatų sudegė  Tai labai liūdna buvo. MB net galvoja kokį tinklalapį sukurti, kur galima padėti nuo tokių nelaimių nukentėjusiems žmonėms, skelbti informaciją, ko jiems reikėtų.
Šiurpas perėjo vien temos pavadinimą perskaičius  Dar didesnis perėjo, prisiminus, kaip teko tai išgyventi. Nieko baisesnio daugiau nesu patyrusi (tikiuosi ir neteks), ligi šiol sustabarėju, kai užuodžiu dūmus. Baisu. Pamenu griebiau šunį, kadangi buvau ne savo namuose, tai net nebūčiau radusi visų reikalingų daiktų, nors tiesą sakant nebuvo tam laiko, bėgau iškart lauk į sniegą basom kojom, nes jau dusau nuo dūmų. Ačiū Dievui apdegė tik rūsys, kuriame buvo pirtis, nuo kurios ir kilo gaisras, bet visas namas buvo užrūkęs, remontas buvo reikalingas naujas, kiekvienas rūbas turėjo būti perskalbtas, o daiktas nuvalytas. Baisu. Niekam šito nelinkiu.
galima pagalvot problemų maža gyvenime kad dar tokie pievas įsivaizduot.. na ir pasiūlymas  :
due drops
2011 03 19, 01:37
QUOTE(A... @ 2011 03 19, 01:29) galima pagalvot problemų maža gyvenime kad dar tokie pievas įsivaizduot.. na ir pasiūlymas  : Tai daugelio zmoniu baisiausias kosmaras.Likt kaip stovi...ir tai dar bus dziaugsmas ,kad visi gyvi.Jeigu nedrausti-gyvenimas praktiskai nuo nulio...Man,asmeniskai,l.baisu...
QUOTE(due drops @ 2011 03 19, 01:37) Tai daugelio zmoniu baisiausias kosmaras.Likt kaip stovi...ir tai dar bus dziaugsmas ,kad visi gyvi.Jeigu nedrausti-gyvenimas praktiskai nuo nulio...Man,asmeniskai,l.baisu... basu labai .bet kam apie tai galvot ir įsivaizduot? aš geriau įsivaizduosiu kad tap niekada nenutiks.
due drops
2011 03 19, 15:32
QUOTE(A... @ 2011 03 19, 15:21) basu labai .bet kam apie tai galvot ir įsivaizduot? aš geriau įsivaizduosiu kad tap niekada nenutiks. Po to kai mano du pazystami zuvo per devynaukscio gaisra sokdami pro langa,man geriau isivaizduoti.Apsiziureti pvz ar pro langa gali issokti (pas mus imanoma,nebent koks kojos luzis butu),ka griebtum...
indrute84
2011 03 20, 19:39
uzvakar dege kaimynu namas, kai nuejom jau dege stogas, gaisras isiplieske staigiai, namas medinis, kieme pusnyje sedejo balsu raudantis vyras apsikabines 2,5 metuku suneli, mama zuvo..... nespejo isbegti, kelia uztvere ugnis.
zinot manau pirmiausia griebciau vaikus, neleisciau niekur nuo saves atsitraukti vyrui. kad visi liktume gyvi. visa kita atstatoma, uzgyvenama. dokumentai padaromi isnaujo.
Agnikiii
2011 03 29, 16:18
Baisu isivaizduoti toki dalyka
ramuneki
2011 04 06, 09:23
pas mus buvo uzsideges akumuliatoriu ikroviklis, tai net neisivaizdavau ka daryti, aiskupirma is razetes traukiau, paskui pyliau su vandeniu, buvo baisu...
Vergas_20+
2011 04 06, 09:43
Mazas budamas i rozete ikisau lempute nuo prozektoriaus kad paziuret kaip dega laidas pradejo degt iskarto o lempute sprogo apdege "rozetes" dangtelis truputi nuo laideliu  kaip 6 metu berniukas issigandau
|
|