Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Svogūnai, česnakai
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Vaikų mityba > Mažylio nuo 1 metų meniu
Pages: 1, 2, 3, 4
Raganėlė
Vėl sloga, o kiek žinau česnakuose ir svogūnuose daug vitaminų, bei galima organizmą profilaktiškai apsaugoti nuo peršalimo ligų. tai ir noriu pasiteirauti nuo kokio amžiaus duodate (žalius ar kitaip apdorotus) ir kur bei kiek?
lasisa
As pradejau duoti svogunus nuo kokiu 3 metuku,desryte,duona ir svogunas,bet duodu tik saldzius kurie visiskai neturi astrumo,valgo po siai dienai su upu.
RASKYS
i mėsos patiekalus dedu nuo pusantrų metukų, žalius tik svogūnų laiškus ragavo smile.gif
Coca - cola
maniskis budamas 2 metu paeme svoguno galva ir kaip obuoli suvalge, ir nieko viskas thumbup.gif
elve
Mano mažius nuo 2metų valgo svogūnus( kažkaip netyčia paragavo ir jam thumbup.gif , o keptą duoną su česnaku irgi labai mėgsta
krika
pjauščiau svogūną ir nespėjau sužiūrėti kaip dukrytė saują susmulkintų svogūnų įsišutino į burną. raukėsi bet dar norėjo doh.gif o buvo gal tik metukų laiko
MAMAM
Nuo 1 metų - kai pjaustau duodu pakramtyt po mažą gabaliuką svogūno. pakramto ir išspjauna thumbup.gif Česnakui manau dar anksti, jis aštresnis už svogūną
LiVo
maniškei 1,8, o svogūnus žiauriai mėgsta..., nu ypač, jei padarau silkę su svogūnais, tai ji visus svogūnus išrenka, bet tai nėr labai sveika, nes aš darau silkę aštroką...
natalijj
Kai pradejom valgiti mesos patekalus,tai ir dedam essen.gif
Gulia
Su darzoviene valgo senai,bet dabar kai sergam tai paragavo cesnako.
Dar girdejau,kad galima prie lovytes i marliuka priristi,kai vaikas serga 4u.gif
lotta
Mes nuo 8 menesiu i mesyte ar zuvyte dedam svoguna arba cesnaka...
Ieva P.
Sūnutis nuo 1 metukų jau žalius svogūnus pripažino, kai tik pamato, kad mes valgom tai iš karto prisistato ir reikalauja savo dalies. Daug neduodam tik keletą reikeliu, bet kremta nesiraukydamas, kaip kokį obuolį, net juokinga žiūrėti lotuliukas.gif
Pigalica
Maniske kerta svogunus ir cesnakus, kaip uobolius, tik pamato, kad lupu tai iskarto prisistato hihihi.gif NORIU NIAKO! Nu ka daryt ir duodu, bet nedaug nes dar permaza
adj
Maniškis metų būdamas susirado ir išsilupo česnaką, ir pusę skiltelės suvalgė. Jokių pasekmių nebuvo,- ačiū dievui...
Laimuška
Aš kažkur skaičiau, kad daug česnako gali širdelei pakenkti ir skrandis sustoti, tad mažajai labai nedaug jo teduodu. O būdama pusės metų maniškė svogūno laišką taip suraitė, kad net aš išsižiojau. bigsmile.gif Bet daug neduodu, nes laiškai irgi aitrūs būna, ypač pirmieji, pavasariniai.
Uliuliuska
Kaip pradejom darzoves ragauti nuo 7 men, tai nuo tada ir valgom.
Annia
Visas sriubytes verdu su cesnaku ar svogunu nuo metu. Zalio dar nebadziau, bet manau, kad neragautu. O musu aukle i sriuba tiek cesnako prideda, kad poto nuo vaiko nesa, ai, kad tik i sveikata ... biggrin.gif
Paranormali
user posted image Mano Skirmantas nuo metuku kramto zalius cesnakus, ir jam skanu.. Gal cia mamytes indelis kai nescia beveik vien kepta duona su cesnakais gyva buvau . Bet esme tame jog mes nesergame.thpu tphu tphu. Gal cia cesnako galia ?????? user posted image
edux
maniskis pirma karta zalio svoguno paragavo 11 men.tetis valge,o jis taip graudziai ziurejo unsure.gif ....net nespejau sureaguoti,kaip tevelis dave i rankas skiltele svoguno.o mazasis taip skaniai suvalge ir dar paprase bigsmile.gif tai tetis laikas nuo laiko palepina svogunu vaika.o cesnakas tai nepatiko.labai jau grimasas isdarinejo bekramtydamas schmoll.gif
Daivad
mano vyras sūnų (gal nuo 1.5 m.) pripratinovalgyti marinuotus česnakus ir svogūnus. iš pradžių buvo baisu, bet kai matau kaip vaikui seilė tįsta, tai ir duodu blush2.gif
aišku, kad visąlaik reikia išlaikyti tam tikrą ribą, nes jis jų galėtų suvalgyti nežinau kiek...
vailija
Mūsų mažylė žalių nalabai valgo, o paruoštame maiste visada kur reikia dedu ir valgo.
tamsi
Tyreles,kai valgydavom ,tai ir ragavo ji ten svogūnų,o aš pati tai gamindama maista vaikui svogūnų nenaudoju.
grazina37
labai megsta svogunu laiskus thumbup.gif ,o cesnako tai vieno neteko ragauti gal perastrus doh.gif
Daivako
Manoji pas močiute kaime psavaitgali paragavo svogūno, tai kaip obuolį suvalgė. Ką ten obuolį, ji obuolių nelabai mėgsta. tongue.gif
Austre 123
Mes kaip tik pradejom rimtesni maista valgyti tai ir naudojam visur tik tokio tikro dar nevalgė schmoll.gif
raganiukė78
gamindama maistą, svogūnus dėdavau jau nuo 5mėnesių. o žalią svogūno laišką, paragavo būdamas 7 mėn ir labai patiko. žalio svogūno dar nevalgėm, kaip ir česnako smile.gif
gytulka
i maista svoguna ar cesnaka jau senai dedu, bet va pries kelias dienas pjausciau cesnaka, tai maniske paragavo ir dar norejo ax.gif
Velniukė
česnaką ir svogūna dedu į maistą.Ragavo nesenai gryną svogūną,tai nelabai patiko schmoll.gif Česnaką dar neragavo blush2.gif
Gulia
Cesnak spaudziu i sriuba.
Svogunas zalias schmoll.gif keptas thumbup.gif laiskai sode buvo irgi skanus
grazina37
duodu kada pats papraso ,tik svoguna tiek cesnaka pakramto ir išspjauna ,dukra irgi megsta zalia svoguna tik kad paskui labai jau kvapelis nekoks ,tai valgo kai jau niekur neplanuoja eiti mirksiukas.gif
Kajune
Kai tik pradėjo valgyti mano gamintas košes, aš į jas visada dėdavau ir šiek tiek svogūno. Žalia paragavo visai neseniai, gaminau valgyt ir lupau svogūną, vaikas pamatė ir matomai pagalvojo, kad čia obuolys, sakiau, kad neskanu, vistiek zyzė, kad duočiau, teko duot. kai padaviau taip iš visos širdies atsikando, bet susiraukęs išspjovė. Kai vyras valgo lašinukus su svogūnu visada duoda ir vaikui trupučiuką, susiraukia, bet nespjauna, o suvalgo.
Betse
Aš jau kurį laiką duodu žalio svogūno. Kai pjausta mažė prašo, tai ir duodu žiedelį. O česnako žalio tai dar nedaviau. Turbūt nesusekė nei karto kada pjauščiau tongue.gif
-Radė
kai mažulė buvo gal 1,5 metukų, tai visus stebindavo valgydama su pasimėgavimu žalius svogūnus, bet perkopus 2 metukus, gryną česnaką valgo tik įtrintą į keptą duoną, apie svogūnus negali būti ir kalbos doh.gif
jurgixe
mano mažiausioji nuo kokių pusantrų metų pamačius kaip mes valgom keptą duoną su česnaku irgi užsimanė.ir visalaiką pati įsitrina česnako,kartais dar ir taip atsikanda.nu bet aišku toks maistas būna retai
edisada
Ir aš dedu į maistą..
Galvoju, jei gryno česnako suvalgys, ar neišgrauž skranduko.. g.gif Aišku, įkąst dar nieko, bet kąsniukas g.gif
JurgaK
O maniškis nuo 10mėn. labai megsta mano keptą duoną su česnaku blush2.gif , pradžioj ti pačiupdavo, dabar jau ir sukramto.Aišku gauna labai retai ir po nedaug, bet jam labai patinka biggrin.gif
Svogūną tai atkanda ir spjauna ...
rugiagėlė
QUOTE(JurgaK @ 2007 03 30, 13:48)
O maniškis nuo 10mėn. labai megsta mano keptą duoną su česnaku  blush2.gif , pradžioj ti pačiupdavo, dabar jau ir sukramto.Aišku gauna labai retai ir po nedaug, bet jam labai patinka  biggrin.gif
Svogūną tai atkanda ir spjauna ...
*

Kiek žinau tai česnakas vaikams nerekomenduojamas iki 7 m. O kepta duona su česnaku tai aplamai virškinimo sistemai peilis doh.gif
princesa
Į maistą, kurį verdu visada dedu svogūniuko, kartais česnako, tai taip apdorotą gauna nuo 10 mėn. Žalio svogūno ar česnako nevalgo, nes vos pajutęs spjauna, bet jei būna smulkiai supjaustyta salotose ar mišrainėje, šaltibarščiuose, tai suvalgo, o tokį maistą pradėjo valgyt gal nuo pusantrų metų
dlambliukas
Kai tik pradėjome valgyti visokias mėsytes pradėjau dėti smulkai smulkinto svogūno ir česnako, man asmeniskai taip skaniau tongue.gif termiškai neapdoroto česnako dar neragavo, bet svogūno griežinėlį jau buvo pasičiupęs, atrodo, kad patiko wub.gif
***SAGITARIUS***
zalia svoguna paragavom neseniai: maza gabaliuka grebe ir suvalge net nesusiraukes. kai verdu koses svoguna dedu jau senoka, kokius du kartus dejau cesnako. Zalio cesnako dar neragavom, nors mociutes vis stengesi ikist biggrin.gif
jurgaval
zalia svoguna valgo kaip obuoli, pasiima puse ir kanda, visuomet sukramto ir neispjauna. cesnako nelabai, atsikanda bet atgal padeda, o kepta duonyte su cesnaku tai tik duok.
jeigu vaikas valgo ir tegul, jeigu tik jam skanu tai valio thumbup.gif
edisada
Žalio?
O kaip čia- nori svogūno/česnako?..
Ateis laikas ir valgysim, o į maistą viską dedu: ir svogūną, ir česnaką- problemų nėra thumbup.gif
astoldita
maniškis 1,5m valgo svogūnus taip pat kaip obuolius doh.gif Ir svogūnų laiškus su grietine kerta kaip reikiant.Aišku po daug neduodu.Tik po to vaikas nelabai skaniai kvepia doh.gif
ferral
QUOTE(astoldita @ 2007 07 17, 14:14)
maniškis 1,5m valgo svogūnus taip pat kaip obuolius doh.gif Ir svogūnų laiškus su grietine kerta kaip reikiant.Aišku po daug neduodu.Tik po to vaikas nelabai skaniai kvepia doh.gif
*

kerta ir mano mergina svoguna valgo kaip obuoliuka ax.gif
straige
Zali nelabai patiko, paragavo ir sako "nekanu", o i sriubas ir koses (nesaldzias) dedu nuo 1 m. Valgo zymiai geriau, nes, kaip ten bebutu, kvapas maisto tik pagereja, o ir skonis taip pat...
zara**
As i mesyte visada ipjaustau svoguniuko,ir itrunu cesnakiuka,mazyle valgo ir nieko .Bet va daba jau pradeda siausti ligos,ir galvoju jei duociau cesnako su duonyte ar nieko tokio g.gif Mazylei dabar 1,8metukai.
Danielle
Sveikos smile.gif . O maniškė svogūnus mėgsta,bet tik žalius.Keptus spjauna biggrin.gif . O su česnaku atvirkščiai- duona su juo valgo, žalio ne smile.gif .

sandra81
smile.gif sveikos mamos,

maniškė labai mėgsta pagraužt žalią svogūną, gal trūksta kažkokių medžiagų???
ar jūsų vaikai nemėgsta šių skanėstų blush2.gif
adriu
mano ir pagraužia kai nutveria biggrin.gif citrina nesiraukydama valgo,rudenį daviau svarainio skiltele,galvoju siaubingai rugštu schmoll.gif o ji suvalge kaip niekur nieko lotuliukas.gif
safara
Jo jo ir maniskis svoguna valgo su didziausiu pasigardziavimu unsure.gif biggrin.gif Man irgi kazkaip atrodo kad kokiu vitaminu gal truksta, o gal jam ir skanu g.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.