Vėl sloga, o kiek žinau česnakuose ir svogūnuose daug vitaminų, bei galima organizmą profilaktiškai apsaugoti nuo peršalimo ligų. tai ir noriu pasiteirauti nuo kokio amžiaus duodate (žalius ar kitaip apdorotus) ir kur bei kiek?
As pradejau duoti svogunus nuo kokiu 3 metuku,desryte,duona ir svogunas,bet duodu tik saldzius kurie visiskai neturi astrumo,valgo po siai dienai su upu.
i mėsos patiekalus dedu nuo pusantrų metukų, žalius tik svogūnų laiškus ragavo
maniskis budamas 2 metu paeme svoguno galva ir kaip obuoli suvalge, ir nieko viskas
Mano mažius nuo 2metų valgo svogūnus( kažkaip netyčia paragavo ir jam
pjauščiau svogūną ir nespėjau sužiūrėti kaip dukrytė saują susmulkintų svogūnų įsišutino į burną. raukėsi bet dar norėjo
Nuo 1 metų - kai pjaustau duodu pakramtyt po mažą gabaliuką svogūno. pakramto ir išspjauna
maniškei 1,8, o svogūnus žiauriai mėgsta..., nu ypač, jei padarau silkę su svogūnais, tai ji visus svogūnus išrenka, bet tai nėr labai sveika, nes aš darau silkę aštroką...
Kai pradejom valgiti mesos patekalus,tai ir dedam
Su darzoviene valgo senai,bet dabar kai sergam tai paragavo cesnako.
Dar girdejau,kad galima prie lovytes i marliuka priristi,kai vaikas serga
Mes nuo 8 menesiu i mesyte ar zuvyte dedam svoguna arba cesnaka...
Sūnutis nuo 1 metukų jau žalius svogūnus pripažino, kai tik pamato, kad mes valgom tai iš karto prisistato ir reikalauja savo dalies. Daug neduodam tik keletą reikeliu, bet kremta nesiraukydamas, kaip kokį obuolį, net juokinga žiūrėti
Maniske kerta svogunus ir cesnakus, kaip uobolius, tik pamato, kad lupu tai iskarto prisistato
Maniškis metų būdamas susirado ir išsilupo česnaką, ir pusę skiltelės suvalgė. Jokių pasekmių nebuvo,- ačiū dievui...
Aš kažkur skaičiau, kad daug česnako gali širdelei pakenkti ir skrandis sustoti, tad mažajai labai nedaug jo teduodu. O būdama pusės metų maniškė svogūno laišką taip suraitė, kad net aš išsižiojau.
Kaip pradejom darzoves ragauti nuo 7 men, tai nuo tada ir valgom.
Visas sriubytes verdu su cesnaku ar svogunu nuo metu. Zalio dar nebadziau, bet manau, kad neragautu. O musu aukle i sriuba tiek cesnako prideda, kad poto nuo vaiko nesa, ai, kad tik i sveikata ...
Mano Skirmantas nuo metuku kramto zalius cesnakus, ir jam skanu.. Gal cia mamytes indelis kai nescia beveik vien kepta duona su cesnakais gyva buvau . Bet esme tame jog mes nesergame.thpu tphu tphu. Gal cia cesnako galia ??????
maniskis pirma karta zalio svoguno paragavo 11 men.tetis valge,o jis taip graudziai ziurejo
mano vyras sūnų (gal nuo 1.5 m.) pripratinovalgyti marinuotus česnakus ir svogūnus. iš pradžių buvo baisu, bet kai matau kaip vaikui seilė tįsta, tai ir duodu
aišku, kad visąlaik reikia išlaikyti tam tikrą ribą, nes jis jų galėtų suvalgyti nežinau kiek...
Mūsų mažylė žalių nalabai valgo, o paruoštame maiste visada kur reikia dedu ir valgo.
Tyreles,kai valgydavom ,tai ir ragavo ji ten svogūnų,o aš pati tai gamindama maista vaikui svogūnų nenaudoju.
labai megsta svogunu laiskus
Manoji pas močiute kaime psavaitgali paragavo svogūno, tai kaip obuolį suvalgė. Ką ten obuolį, ji obuolių nelabai mėgsta.
Mes kaip tik pradejom rimtesni maista valgyti tai ir naudojam visur tik tokio tikro dar nevalgė
gamindama maistą, svogūnus dėdavau jau nuo 5mėnesių. o žalią svogūno laišką, paragavo būdamas 7 mėn ir labai patiko. žalio svogūno dar nevalgėm, kaip ir česnako
i maista svoguna ar cesnaka jau senai dedu, bet va pries kelias dienas pjausciau cesnaka, tai maniske paragavo ir dar norejo
česnaką ir svogūna dedu į maistą.Ragavo nesenai gryną svogūną,tai nelabai patiko
Cesnak spaudziu i sriuba.
Svogunas zalias
duodu kada pats papraso ,tik svoguna tiek cesnaka pakramto ir išspjauna ,dukra irgi megsta zalia svoguna tik kad paskui labai jau kvapelis nekoks ,tai valgo kai jau niekur neplanuoja eiti
Kai tik pradėjo valgyti mano gamintas košes, aš į jas visada dėdavau ir šiek tiek svogūno. Žalia paragavo visai neseniai, gaminau valgyt ir lupau svogūną, vaikas pamatė ir matomai pagalvojo, kad čia obuolys, sakiau, kad neskanu, vistiek zyzė, kad duočiau, teko duot. kai padaviau taip iš visos širdies atsikando, bet susiraukęs išspjovė. Kai vyras valgo lašinukus su svogūnu visada duoda ir vaikui trupučiuką, susiraukia, bet nespjauna, o suvalgo.
Aš jau kurį laiką duodu žalio svogūno. Kai pjausta mažė prašo, tai ir duodu žiedelį. O česnako žalio tai dar nedaviau. Turbūt nesusekė nei karto kada pjauščiau
kai mažulė buvo gal 1,5 metukų, tai visus stebindavo valgydama su pasimėgavimu žalius svogūnus, bet perkopus 2 metukus, gryną česnaką valgo tik įtrintą į keptą duoną, apie svogūnus negali būti ir kalbos
mano mažiausioji nuo kokių pusantrų metų pamačius kaip mes valgom keptą duoną su česnaku irgi užsimanė.ir visalaiką pati įsitrina česnako,kartais dar ir taip atsikanda.nu bet aišku toks maistas būna retai
Ir aš dedu į maistą..
Galvoju, jei gryno česnako suvalgys, ar neišgrauž skranduko..
O maniškis nuo 10mėn. labai megsta mano keptą duoną su česnaku
Svogūną tai atkanda ir spjauna ... QUOTE(JurgaK @ 2007 03 30, 13:48) O maniškis nuo 10mėn. labai megsta mano keptą duoną su česnaku Svogūną tai atkanda ir spjauna ... Kiek žinau tai česnakas vaikams nerekomenduojamas iki 7 m. O kepta duona su česnaku tai aplamai virškinimo sistemai peilis
Į maistą, kurį verdu visada dedu svogūniuko, kartais česnako, tai taip apdorotą gauna nuo 10 mėn. Žalio svogūno ar česnako nevalgo, nes vos pajutęs spjauna, bet jei būna smulkiai supjaustyta salotose ar mišrainėje, šaltibarščiuose, tai suvalgo, o tokį maistą pradėjo valgyt gal nuo pusantrų metų
Kai tik pradėjome valgyti visokias mėsytes pradėjau dėti smulkai smulkinto svogūno ir česnako, man asmeniskai taip skaniau
zalia svoguna paragavom neseniai: maza gabaliuka grebe ir suvalge net nesusiraukes. kai verdu koses svoguna dedu jau senoka, kokius du kartus dejau cesnako. Zalio cesnako dar neragavom, nors mociutes vis stengesi ikist
zalia svoguna valgo kaip obuoli, pasiima puse ir kanda, visuomet sukramto ir neispjauna. cesnako nelabai, atsikanda bet atgal padeda, o kepta duonyte su cesnaku tai tik duok.
jeigu vaikas valgo ir tegul, jeigu tik jam skanu tai valio
Žalio?
O kaip čia- nori svogūno/česnako?.. Ateis laikas ir valgysim, o į maistą viską dedu: ir svogūną, ir česnaką- problemų nėra
maniškis 1,5m valgo svogūnus taip pat kaip obuolius
Zali nelabai patiko, paragavo ir sako "nekanu", o i sriubas ir koses (nesaldzias) dedu nuo 1 m. Valgo zymiai geriau, nes, kaip ten bebutu, kvapas maisto tik pagereja, o ir skonis taip pat...
As i mesyte visada ipjaustau svoguniuko,ir itrunu cesnakiuka,mazyle valgo ir nieko .Bet va daba jau pradeda siausti ligos,ir galvoju jei duociau cesnako su duonyte ar nieko tokio
Sveikos
maniškė labai mėgsta pagraužt žalią svogūną, gal trūksta kažkokių medžiagų??? ar jūsų vaikai nemėgsta šių skanėstų
mano ir pagraužia kai nutveria
Jo jo ir maniskis svoguna valgo su didziausiu pasigardziavimu
|