Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Svogūnai, česnakai
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Vaikų mityba > Mažylio nuo 1 metų meniu
Pages: 1, 2, 3, 4
ciuke
Zalio tai dar nezadu duoti, o va mesyte ruosiant,visada idedu cesnako ar svoguno, ypac megsta patiekalus, gamintus su cesnaku.
Man dar gimdymo namuose gydytoja sake, kad kudikiams labai patinka cesnako ir svoguno kvapai tongue.gif
Ingulyte
Mes tai valgom ir zalia svoguna ir cesnaka, kai bandau atimt kelia skandala.
l1nuska
maniske taip pat megsta svoguna,manau cia neiprastas ir naujas skonis,todel ir skanu...
mėtutė
QUOTE(l1nuska @ 2009 02 28, 01:43)
maniske taip pat megsta svoguna,manau cia neiprastas ir naujas skonis,todel ir skanu...
*

zalias svogunas nerekomenduojamas iki 2-3 metu...nes gali sugadinti, sudirginti skranduka... blink.gif
Thora
Tikiuosi, kad ir mano mazule bus megeja svogunu, nes as pati juos taip megstu...
koposs
niekad pati nesiuliau,bet pamates zalia svoguna iskart puola valgyt patinka labai ir svogunu laiskai kai sode pamate skyne ir valge pats,turbut nuo metu susidomejo svogunais,as ir nedraudziu jei patinka lai ir valgo,man paciai irgi patinka svogunai smile.gif
Niuta
1.3mensio svuguna valge kaip obuoli o cesaka schmoll.gif
lunde
Specialiai neduodu.Bet kai pjaustai,pati pribegus nugvelbia ir valgo.Nu kiek ji ten suvalgo...Cesnako nevalgo.O siaip as visur i maista dedu svoguna,cesnaka.
amarilė
maniškė mėgsta ptiekalus, kuriuose yra česnako...žalio neduodu, bet atsimenu kai jai buvo metukai, svogūną kaip obuolį valgė...
Ingulyte
QUOTE(mėtutė @ 2009 03 02, 13:23)
zalias svogunas nerekomenduojamas iki 2-3 metu...nes gali sugadinti, sudirginti skranduka...  blink.gif
*

Nu as nematau cia nieko blogo jeigu vaikas suvalgo koki gabaliuka. Juk gydytojai sako, jog nuo metu galima ragauti viska. Nezinau kaip kitos mamytes, o bent jau as vaikui duodu ne svoguno galva, o tik dalele is riekeles.
pina colada
siandien pirma karta paragavo zalio svoguno laisko. galvojau, susirauks ir isspjaus, bet valge tik daina... biggrin.gif
Vilmuutee
Mano dukra vaikystei isisraudavo is darzo svoguna, jei napmatydavau net su zemem valgydavo doh.gif o dabar negali net pasiziureti. maista jai darau atskirai arba isvis nededu svoguno ax.gif
milkshake
Maziuke nusistvere man nematant svoguna-ragavo susiraukus, bet atidave atgal, nepatiko, o siaip svoguno ir cesnako dedu i sriubas,mesyte thumbup.gif
^Braškytė^
dar nevalgo vieno svoguno ir cesnaku ,sako fuiiiiijjjj kaka hihihi.gif
Sarlatane77
valgo ir žalią svogūną ir česnaką, net nesirauko, matyt skanu biggrin.gif
kristina26a
mano vaikas matyt i mane,o ne i vyra as valgau svoguna,cesnaka ir kitas darzoves ir maniskis,darau valgyti visada ateina ir ka nugvelbia mirksiukas.gif
SuperMeska
QUOTE(mėtutė @ 2009 03 02, 13:23)
zalias svogunas nerekomenduojamas iki 2-3 metu...nes gali sugadinti, sudirginti skranduka...  blink.gif
*

O kas dabar rekomenduojama? To negalima, ano negalima.
Jei vaikui patinka, tai gali ir pagrauzti svoguno.
Daugiaziede
Svoguno kaip ir nelabai,taciau cia kuria diena pasiciupo cesnako sviezio pagriauzti ir tai dare su dideliu apetitu biggrin.gif
zinoma,stebejau kad nesuvalgytu sio perdaug,kad imtu griauzti,skaudeti skranduka.
Gluosneta
Mano vyrukas grauzia zalia svoguna net verkdamas,bet vistiek valgo,ir dar cesnako megejas biggrin.gif
Meškašunis
I patiekalus kai dedu , tai ir valgo. O zalia svoguno laiska labai megsta pakramtyt lotuliukas.gif
Sony*
maniskei 14men-kolkas nedaviau zalio svoguno ar cesnako.kai verdu koses,sriubytes-idedu cesnako skiltele,ar svogunu-bet tik del kvapo,,isvirus istraukiu ir ismetu.
@mamyčiukas@
maniskei nieko nera nevalgomo schmoll.gif svoguna kaip obuoli valgo,bet daug neduodu,o cesnaka istrinu i duona ir duodu i savaite viena karta
luli
mes dar neragavom nei zalio svoguno,nei cesnako schmoll.gif
Agoja
mes ragavom ir labai patiko, svogunu laiskus valgo, o svoguno galvute ir pagrauzia kaip obuoliuka, taip pat valgo kai pjaustau i koki patiekala, tai net palieku truputi viso nededu, nes viena karta visa sudejau tai apsiverke, teko kita lupti ir jam duoti
Tainka
QUOTE(Gluosneta @ 2009 09 07, 11:37)
Mano vyrukas grauzia zalia svoguna net verkdamas,bet vistiek valgo,ir dar cesnako megejas biggrin.gif
*

Mano irgi pamato, saukia Duok, asaros bega, akys raudonuoja bet griauzia lotuliukas.gif ir cesnaka, ir svoguna.
Cia berniukas, mergaite net neziuri i ta puse smile.gif
m@muk@s
Maniškiui 1,5m., nesiūliau niekad valgyt ir ankstoka dar (į patiekalus tai dedu šiek tiek), bet kai gamindama valgyt nusilupu česnaką ar svogūną, tai tuoj nusistveria ir bando ragaut biggrin.gif Į česnaką dantukus tik suleidžia, tada skundžiasi, kad popa burnytėj, o po to vėl kanda lotuliukas.gif Bet nieko nesuvalgo, tik pakandžioja mirksiukas.gif O svogūnas sako, kad kaka rolleyes.gif
Vanilė
Maniškis nevalgė niekada ,o dabar žalius svogūnus valgo kaip obuolius lotuliukas.gif
*furnikuca*
nei vieno nei kito nevalgo ir net nenori paragauti biggrin.gif
bimkutele
2m.valgo ir česnakus ir svogūnus,labai mėgsta mišrainę morkos,česnakai,majonezas.arba pomidorai,svogūnai,grietinė smile.gif
**JuodaOrchidėja**
Mėgsta svogūno laišką pagraužt biggrin.gif
SigaSigute
Yra palaizes cesnako, daugiau nebenori lotuliukas.gif
Asstule
Neduodam, nes mano manymu dar anksti 4u.gif O ir patys zaliu nevartojame smile.gif
kristeen
O mes ragavome ir svoguno ir cesnako ir tiko ir patiko bigsmile.gif ir kaip gaminam visur dedam tiek cesnaka tiek svoguna smile.gif
bankininke
budama gal metuku pakramtydavo zalia svoguna, bet dabar ne uz ka blink.gif
Jolirta
Valgo kartais svoguna kaip obuoli,kartais cesnako skiltele. O dabar kaip tokie orai gerai.
Ende
Svogūnai patinka. Pasiėmusi graužia tiek laiškus, tiek supjaustytos pačios galvos gabaliuką iš lėto suvalgo. Dičkis kai buvo panašaus amžiaus irgi svogūnų mėgėjas buvo... Dabar jau tik laiškus vienus pagraužia kartais su lašinuku kokiu...
ausryte.b
žalių neduodu, svogūno dedu į vandenį, verdant košę mirksiukas.gif
Vilniete10
Česnaką dedu ir į sriubas ir į visus kitus patiekalus.
Taip pratinu prie skonio, be to tikiu jo anti_ savybėmis.
luli
Cesnaka dazniausiai spaudziu i salotas,o svoguna kartais valgo su mesyte,megsta raudona svoguna.
Žaislų Karalienė
Kiek kartu siuliau, nevalge schmoll.gif jau 7 m bet vistiek atsisako
pavasariop
Po reportazo apie tai kaip cesnakus kinijoje tresia zmoniu fekalijomis, cesnaku visai nebevartojam, o svogunu pirktiniu skonis pasidare(o gal visalaik buvo) labai bjauraus kvapo.Vakar visa troskini ismeciau.Dvokia!
Kol negausim kaimiskos produkcijos, tai visai nevalgysim.
O vaikams daviau vienam nuo 2 metu, o kitam anksciau.Kai serga iskepu duonos su cesnaku.Labai megsta.
elenuxus
Karta yra atsikandus svoguno, tai nepatiko, daugiau nebepraso tongue.gif O siaip tokio amziaus vaikui gal dar per aitru...
Katleja*
Dar zaliu nedaviau....
deltadu
Mano dičkis jų nevalgo, o čia mažas.. g.gif
zhulikele
mano dickiui lb patinka svogunas,pats nusigriebia gabaliuka pastovej biggrin.gif
dailele
Neprisimenu kokio amžiau buvo, gal apie 1,5 metukų, kai užsimanė paragauti (pamatė mus valgančius) susiraukė ir liežuvį nusivalė lotuliukas.gif dabar visada kai pamato sako - feeee, o keptą svogūną laaaabai mėgsta
Siurbelyte
Nemegsta nei zaliu, nei keptu schmoll.gif Tik kepta duonyte su cesnaku suvalgo noriai thumbup.gif
orchideja@
manoji nemegsta nei keptu nei virtu nei zaliu, kartais sumalu kad nesimatytu, o duona su cesnaku irgi megsta, bet cesnako turi buti nedaug biggrin.gif
didile
mazoji viena pati cesnaka valgo.. tik teciui nusisukus nuciumpa po skiltele ir kramsnoja kaip saldaini.. pasirauko ir vel valgo... tik kazin ar gerai cesnakas 1,8 metu vaikuciui?
2Ditute

Mano metinukas su malonumu svogūno laiškiukus nuo palangės nusipešęs kramsnoja g.gif . Iš pradžių bijojau, atėmiau, bet žiūriu nieko, gal lai valgo g.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.