Savo pasakojimą norėčiau pradėti nuo to, kad lapkričio 22 d. pas mane pilvelyje užsimezgė nauja gyvybė  Nuo tos dienos prasidėjo nuostabus laukimas. Mėgavausi nėštumu, jo sukeltais naujais patyrimais, visada galvodavau, kaip manyje auga mažas žmogutis ir kad tai tikras stebuklas. Nėštumas buvo labai lengvas. Jei būtų kas pasakęs, kad tiek keliausim nėštumo metu, kad septintame bei aštuntame nėštumo mėnesyje dalyvausime vestuvėse, kad septintame mėnėsyje laipiosim po piliakalnius ir keliausim po aukštaitijos nacionalinį parką, kad likus dviem savaitėm iki gimdymo dainuosim giminės baliuje, niekaip nebūčiau patikėjusi  Kadangi aš tiksliai žinojau, kurią dieną pastojau, tai apsiskaičiavau, kad turėčiau gimdyti rugpjūčio 14 d. (beje, rugpjūčio 15 d. kaip tik du metai, kaip mes su vyru kartu, tai pasijuokėm, kad būtų graži dovana abiems). Pagal visus darytus echo (išskyrus paskutinį) gimdymo diena taip pat buvo paskirta rugpjūčio 14-oji. O va pagal tą paskutinįjį echo ir paskutiniąsias mėnesines data buvo pakoreguota ir ištaisyta į 18, nes vaikelis mažesnis nei turėtų būti, bet aš tuo netikėjau. Prieš pat gimdymą lankiausi klinikose pas akušerę, su kuria tariausi dėl gimdymo. Kas dvi savaitėles nueidavau pas ją pasitikrinti. Po paskutinio patikrinimo rugpjūčio 3 dieną, jinai man liepė ateiti 14, o aš jai ir sakau: Žinokit, aš esu sau pasiskyrusi tą dieną gimdyt. O jinai: labai gerai, tai tada tavęs ir lauksiu. Likus savaitėlei iki gimdymo prdėjau įsivaizduoti, kaip viskas bus arba kaip turėtų būti, gal tiksliau, kaip norėčiau, kad būtų. Įsivaizdavau, kad naktį iš 13 į 14 prasidės sąrėmiai, o ryte važiuosim į klinikas. Manoji akušerė kaip tik dirbs ir nereikės papildomai mokėti į kasą ir kad apie pietus jau turėsim savo mažylį. Savo planą papasakojau mamai, vyrui bei dar keliems žmonėms. Kelios dienos iki gimdymo prasidėjo reguliarūs gimdos sukietėjimai, bet nieko rimto nevyko. Galvodavau, kad gal čia kažkas panašaus į paruošiamuosius. Na, ir pagaliau atėjo 13 dienos vakaras. Nejaučiau nieko neįprasto, tad ramiai nuėjau miegot. Aišku, vyrui priminiau apie savo planą, o jisai tik pasijuokė ir užmigo. 1:36 pabudau nuo skausmo pilvo ir nugaros srity. Nors jisai buvo palyginus nestiprus, bet nieko panašaus gyvenime neteko jausti. Pabudau ir suėmė juokas, nes supratau, kad panašu, jog šiandien didžioji diena  Praėjus 7 min vėl toks pat skausmas. Ir taip kaip laikrodukas kas 7 min prasidėjo sąrėmiai. Palaukus valandėlę, pakuždėjau vyrui, kad turbūt jau prasideda ir šiandien gimdysiu. O jisai: O gal dar ne? Nespėjau visų darbų padaryti  Apie kokią trečią val. nusprendžiau išsimaudyti. Dar pagalvojau, kad pagulėjus šiltoj vonioj gali ir pasirodyti, jog alarmas netikras ir čia tik paruošiamieji. Vonioj veiksmas pradėjo intensyvėti, skausmas darėsi vis stipresnis ir dažnesnis. Po vonios vaikščiojau pirmyn atgal po kambarį ir tikėjausi, kad kaklelis atsivėrinėja, nes skausmas tikrai buvo stiprus. Laukiau 6 val., nes tada buvau sugalvojusi skambinti akušerei. Kas įdomiausia, tai sėdint ar gulint sąrėmiai kartojosi kas 4-5 min, bet labai stiprūs, o vaikščiojant kas 1-2 min, tačiau silpnesni. Pagaliau sulaukiau 6 val. Paskambinau mamai ir pasakiau, kad jau gimdysiu. Pasijuokėm, aišku, kad mano planas pildosi. Tada skambutis akušerei. Papasakojau, kaip čia viskas pas mane vyksta, o jinai sako: Tai atvažiuokit pas mane į darbą 9 val.. Nu šakės, galvoju, dar tris valandas pratempt reikės  Aišku, tos trys valandos buvo sunkios, nes skausmas tai toks aštrus, kad jo metu dariau beleką ir belekaip: tai ant grindų ropojau, gulėjau, tai lovoj visokius fintus atlikinėjau  Šiek tiek pagelbėdavo vyro daromas masažas. Pagaliau atėjo 9 val. Susiruošėm į ligoninę. Aišku, einant iki mašinos kokie du sąrėmiai, pakeliui į ligoninę dar keli, kol užlipau pas akušerę į trečią aukštą dar daug daug jų. Koridoriuj sutiktos akušerės juokiasi, sako: taigi, jau jinai tuoj gimdys. Akušerė mane apžiūrėjo. Atsidarymas tik 3 cm!!! O dieve mano!!! Tiek valandų prasikankinau ir tik toks atsidarymas  Bet akušerė nuramino: O dabar jau 7 cm ir einam į gimdyklą. Tai laimės pilnos kelnės buvo, nes žinojau, kad pabaiga jau arti. Dar belekiek sąrėmių lipant iš trečio aukšto į pirmą, pildant popierius, užrašant leliuko toniukus. Ir pagaliau jau gimdykloj. Užsiropščiau ant stalo. Pažiūrėjau į ant sienos kabantį laikrodį 9:45. Atėjo gydytoja, nuleido vandenis ir viskas pajudėjo į priekį. Sąrėmiai buvo labai stiprūs ir skausmingi, bet ištveriami. Klausiau visko, ką sako akušerė ir stengiausi viską taip ir daryti, kaip buvo liepiama. Nepraradau sveikos nuovokos, todėl net kvėpuoti išėjo taisyklingai. Per skausmingiausius sąrėmius mūsų mažylis slinko gimdymo takais. Pagaliau pajutau norą stumti. Per kiekvieną sąrėmį stūmiau po tris kartus. Penkto sąrėmio metu stengiausi iš visų jėgų, ir per trečią stūmimą pajutau ir girdėjau palaimingąjį PLIUMPT!  Taip rugpjūčio 14 dieną 10:45 pasaulį išvydo mūsų brangusis sūnelis Dovaldas  Po kelių minutėlių jisai gulėjo ant mano krūtinės ir pažindinosi su tėveliais. Bandžiau pavalgydint, bet tuo metu jam miegelis pasirodė patrauklesnis. O aš buvau tokia alkana, kad stūmimo metu girdėjau kaip skrandis duoda visiems apie tai žinoti  Akušerė po gimdymo liepė vyrui parūpinti man maisto. Nurodė ir kur jo gauti, tai 11:30 gimdykloj kartu su vyru lapnojom lietinius blynus su kumpiu ir sūriu. Be to, manęs nekirpo, neplyšau, tai sėdėt galėjau jau po kelių valandėlių ir džiaugtis savo mažu stebuklėliu. Jaučiausi taip gerai, pilna jėgų ir energijos, o kartu ir kupina gerų įspūdžių. Juk viskas vyko pagal planą!
Triniti
2009 08 21, 18:58
Dar karteli Didziausi Tau sveikinimai, laimingai sulaukus savo sunelio.... Nuostabi istorija
Grazi istorija Aukit diduciai ir sveikuciai
Vaigita
2009 08 21, 19:19
Net skausmai atrodo nebaisūs, kai skaitai tavo istoriją  Aukit ir stiprėkit
Alatėja_
2009 08 21, 19:36
Bozinda
2009 08 21, 19:45
Net asarele nuriedejo Nuostabei parasei Svarbiausia sveikatos ir stiprybes
Daisha labai grazi istorija Ir gimdymas toks trumpas atrodo Sveikatos Jusu seimai
Šypsenėlė24
2009 08 21, 21:21
Nuostabus pasakojimas  Saunuole mamyte  Aukit diduciai,bukit sveikuciai
labai grazi istorija  .sekmes auginant
Saunuole,viska susiplanavai ir planus ivykdei Aukit sveikuciai
christyn
2009 08 22, 19:37
 Jetau kaip grazu  Viskas pagal plana. Tik kad visada taip iseitu
Eglytia
2009 08 22, 19:54
Pasirodo norai kartais pildosi  šaunuoliai, aukit didučiai
kincioskis
2009 08 22, 21:55
Labai gerai nuteikiantis pasakojimas..turetu padeti besilaukiancioms ir bijanciomsgimdyti aukit sveikuciai
Super istorija sekmes jums
ieva123
2009 08 23, 13:10
QUOTE(daisha @ 2009 08 21, 17:29) Savo pasakojimą norėčiau pradėti nuo to, kad lapkričio 22 d. pas mane pilvelyje užsimezgė nauja gyvybė  Nuo tos dienos prasidėjo nuostabus laukimas. Mėgavausi nėštumu, jo sukeltais naujais patyrimais, visada galvodavau, kaip manyje auga mažas žmogutis ir kad tai tikras stebuklas. Nėštumas buvo labai lengvas. Jei būtų kas pasakęs, kad tiek keliausim nėštumo metu, kad septintame bei aštuntame nėštumo mėnesyje dalyvausime vestuvėse, kad septintame mėnėsyje laipiosim po piliakalnius ir keliausim po aukštaitijos nacionalinį parką, kad likus dviem savaitėm iki gimdymo dainuosim giminės baliuje, niekaip nebūčiau patikėjusi  Kadangi aš tiksliai žinojau, kurią dieną pastojau, tai apsiskaičiavau, kad turėčiau gimdyti rugpjūčio 14 d. (beje, rugpjūčio 15 d. kaip tik du metai, kaip mes su vyru kartu, tai pasijuokėm, kad būtų graži dovana abiems). Pagal visus darytus echo (išskyrus paskutinį) gimdymo diena taip pat buvo paskirta rugpjūčio 14-oji. O va pagal tą paskutinįjį echo ir paskutiniąsias mėnesines data buvo pakoreguota ir ištaisyta į 18, nes vaikelis mažesnis nei turėtų būti, bet aš tuo netikėjau. Prieš pat gimdymą lankiausi klinikose pas akušerę, su kuria tariausi dėl gimdymo. Kas dvi savaitėles nueidavau pas ją pasitikrinti. Po paskutinio patikrinimo rugpjūčio 3 dieną, jinai man liepė ateiti 14, o aš jai ir sakau: Žinokit, aš esu sau pasiskyrusi tą dieną gimdyt. O jinai: labai gerai, tai tada tavęs ir lauksiu. Likus savaitėlei iki gimdymo prdėjau įsivaizduoti, kaip viskas bus arba kaip turėtų būti, gal tiksliau, kaip norėčiau, kad būtų. Įsivaizdavau, kad naktį iš 13 į 14 prasidės sąrėmiai, o ryte važiuosim į klinikas. Manoji akušerė kaip tik dirbs ir nereikės papildomai mokėti į kasą ir kad apie pietus jau turėsim savo mažylį. Savo planą papasakojau mamai, vyrui bei dar keliems žmonėms. Kelios dienos iki gimdymo prasidėjo reguliarūs gimdos sukietėjimai, bet nieko rimto nevyko. Galvodavau, kad gal čia kažkas panašaus į paruošiamuosius. Na, ir pagaliau atėjo 13 dienos vakaras. Nejaučiau nieko neįprasto, tad ramiai nuėjau miegot. Aišku, vyrui priminiau apie savo planą, o jisai tik pasijuokė ir užmigo. 1:36 pabudau nuo skausmo pilvo ir nugaros srity. Nors jisai buvo palyginus nestiprus, bet nieko panašaus gyvenime neteko jausti. Pabudau ir suėmė juokas, nes supratau, kad panašu, jog šiandien didžioji diena  Praėjus 7 min vėl toks pat skausmas. Ir taip kaip laikrodukas kas 7 min prasidėjo sąrėmiai. Palaukus valandėlę, pakuždėjau vyrui, kad turbūt jau prasideda ir šiandien gimdysiu. O jisai: O gal dar ne? Nespėjau visų darbų padaryti  Apie kokią trečią val. nusprendžiau išsimaudyti. Dar pagalvojau, kad pagulėjus šiltoj vonioj gali ir pasirodyti, jog alarmas netikras ir čia tik paruošiamieji. Vonioj veiksmas pradėjo intensyvėti, skausmas darėsi vis stipresnis ir dažnesnis. Po vonios vaikščiojau pirmyn atgal po kambarį ir tikėjausi, kad kaklelis atsivėrinėja, nes skausmas tikrai buvo stiprus. Laukiau 6 val., nes tada buvau sugalvojusi skambinti akušerei. Kas įdomiausia, tai sėdint ar gulint sąrėmiai kartojosi kas 4-5 min, bet labai stiprūs, o vaikščiojant kas 1-2 min, tačiau silpnesni. Pagaliau sulaukiau 6 val. Paskambinau mamai ir pasakiau, kad jau gimdysiu. Pasijuokėm, aišku, kad mano planas pildosi. Tada skambutis akušerei. Papasakojau, kaip čia viskas pas mane vyksta, o jinai sako: Tai atvažiuokit pas mane į darbą 9 val.. Nu šakės, galvoju, dar tris valandas pratempt reikės  Aišku, tos trys valandos buvo sunkios, nes skausmas tai toks aštrus, kad jo metu dariau beleką ir belekaip: tai ant grindų ropojau, gulėjau, tai lovoj visokius fintus atlikinėjau  Šiek tiek pagelbėdavo vyro daromas masažas. Pagaliau atėjo 9 val. Susiruošėm į ligoninę. Aišku, einant iki mašinos kokie du sąrėmiai, pakeliui į ligoninę dar keli, kol užlipau pas akušerę į trečią aukštą dar daug daug jų. Koridoriuj sutiktos akušerės juokiasi, sako: taigi, jau jinai tuoj gimdys. Akušerė mane apžiūrėjo. Atsidarymas tik 3 cm!!! O dieve mano!!! Tiek valandų prasikankinau ir tik toks atsidarymas  Bet akušerė nuramino: O dabar jau 7 cm ir einam į gimdyklą. Tai laimės pilnos kelnės buvo, nes žinojau, kad pabaiga jau arti. Dar belekiek sąrėmių lipant iš trečio aukšto į pirmą, pildant popierius, užrašant leliuko toniukus. Ir pagaliau jau gimdykloj. Užsiropščiau ant stalo. Pažiūrėjau į ant sienos kabantį laikrodį 9:45. Atėjo gydytoja, nuleido vandenis ir viskas pajudėjo į priekį. Sąrėmiai buvo labai stiprūs ir skausmingi, bet ištveriami. Klausiau visko, ką sako akušerė ir stengiausi viską taip ir daryti, kaip buvo liepiama. Nepraradau sveikos nuovokos, todėl net kvėpuoti išėjo taisyklingai. Per skausmingiausius sąrėmius mūsų mažylis slinko gimdymo takais. Pagaliau pajutau norą stumti. Per kiekvieną sąrėmį stūmiau po tris kartus. Penkto sąrėmio metu stengiausi iš visų jėgų, ir per trečią stūmimą pajutau ir girdėjau palaimingąjį PLIUMPT!  Taip rugpjūčio 14 dieną 10:45 pasaulį išvydo mūsų brangusis sūnelis Dovaldas  Po kelių minutėlių jisai gulėjo ant mano krūtinės ir pažindinosi su tėveliais. Bandžiau pavalgydint, bet tuo metu jam miegelis pasirodė patrauklesnis. O aš buvau tokia alkana, kad stūmimo metu girdėjau kaip skrandis duoda visiems apie tai žinoti  Akušerė po gimdymo liepė vyrui parūpinti man maisto. Nurodė ir kur jo gauti, tai 11:30 gimdykloj kartu su vyru lapnojom lietinius blynus su kumpiu ir sūriu. Be to, manęs nekirpo, neplyšau, tai sėdėt galėjau jau po kelių valandėlių ir džiaugtis savo mažu stebuklėliu. Jaučiausi taip gerai, pilna jėgų ir energijos, o kartu ir kupina gerų įspūdžių. Juk viskas vyko pagal planą!  Lbai grazi istorija  Laukiu nesulaukiu pamatyrti tavo zvirbli
meduolia
2009 08 23, 15:22
Nuostabi istorija taip pozityviai nuteikianti,  metu skaityt ir skaityt tokias grazhias grazhias tada ir baimes maziau
*woman*
2009 08 23, 21:35
 ir viskas gyvenime taip planuotai vyksta??  ,labai graži istorija  sėkmės
Sveikinu. Tinka koreguotas posakis- zmogus planuoja o Dievas padeda planus ivykdyti
Optimistiška istorija,labai graži Sėkmės Jums!
dėkui visoms QUOTE(ieva123 @ 2009 08 23, 14:10) Lbai grazi istorija  Laukiu nesulaukiu pamatyrti tavo zvirbli  tai ir pamatysi QUOTE(jolla42 @ 2009 08 23, 22:35)  ir viskas gyvenime taip planuotai vyksta??  ,labai graži istorija  sėkmės  žinok, panašiai  kartais ir baugoka pasidaro.. QUOTE(rence25 @ 2009 08 24, 23:37) Sveikinu. Tinka koreguotas posakis- zmogus planuoja o Dievas padeda planus ivykdyti 
kvailute
2009 09 02, 17:01
Nuostabus planas  man irgi suveike tavo patarimukas susiplanuot
Pasirodo, nestumas tikrai yra vienas is graziausiu etapu moters gyvenime. Smagu, kad viskas vyko sklandziai ir be jokiu netiketumu. Tokio nestumo ir gimdymo linkiu sau ir kitoms nuostabioms Mamytems! Aukit stiprus ir sveiki
 istorija. Sveikatytes ir aukit diduciai
dimming
2009 09 10, 21:43
vizualizacija + plius pozityvus mastymas  Saunuole!
zylutes
2009 10 20, 12:52
neringula
2009 10 20, 13:30
Šarlote
2009 10 20, 14:27
Smagu, kad po gimdymo dar ir valgyti norisi
NeiVile
2009 10 20, 17:34
Grazi istorija
Graži istorija
Fairyland
2009 10 22, 22:26
na super. kad taip visom - suplanuoji ir gimdai kaip tau reikia ir norisi. daug daug pienuko ir ramiu nakteliu
Maikina
2009 12 01, 20:03
Labai grazu  Aukit diduciai ir sveikuciai
GudriLapė
2009 12 02, 11:51
Super  sėkmės jums augant
Sandra29
2009 12 02, 13:36
Gražiai suplanuota Aukit sveiki ir dideli
ech.. šiandien pagimdė mano draugė  tai pamačius jos nuostabų sūnelį, prisiminiau ir savąjį gimdymą ir perskaičiau savo rašytą istoriją  gimdymas vis dėl to nerealus patyrimas
vilmutee
2010 03 25, 22:19
Labai grazi istorija
Dar karteli perskaiciau istorija Zinau viena-teveliai nuostabus,tai ir viskas klostosi nuostabiai Kazkaip malonu,kad ta pacia diena gime maziukai musu
Soffyyy
2010 03 27, 17:42
Ech kaip čia man taip viską suplanavus ?  Reikės pradėti tartis su žiogeliu, kad taip greitai, lengvai ir pagal planą
QUOTE("Tarp Kitko" @ 2010 03 27, 11:40) Dar karteli perskaiciau istorija Zinau viena-teveliai nuostabus,tai ir viskas klostosi nuostabiai Kazkaip malonu,kad ta pacia diena gime maziukai musu  ačiū tikrai labai smagu, kad tą pačią dieną susilaukėm savo stebuklėlių QUOTE(Soffyyy @ 2010 03 27, 18:42) Ech kaip čia man taip viską suplanavus ?  Reikės pradėti tartis su žiogeliu, kad taip greitai, lengvai ir pagal planą  čia mane vyras paskatino įsivaizduoti gimdymą. kaip jisai sako: jei labai norėsi, koncentruosies ir tikėsi, kad bus taip, tai realiai ir klostysis viskas panašiai. na, o man ne panašiai, o idealiai taip pat susiklostė
Loglinga
2010 04 02, 12:44
ramintukas
2010 04 20, 11:44
cia tai geras
Kreiduota
2010 04 22, 04:30
Kaip fainai  ivykdei plana chuligana  sveikinimai,saunuole mamyte  aukit stipruciai
QUOTE(Ryški @ 2010 03 30, 22:07) ačiū QUOTE(Loglinga @ 2010 04 02, 13:44) QUOTE(ramintukas @ 2010 04 20, 12:44) cia tai geras  QUOTE(Kreiduota @ 2010 04 22, 05:30) Kaip fainai  ivykdei plana chuligana  sveikinimai,saunuole mamyte  aukit stipruciai  dėkui  dabar jau galvoju, kad laikas kviestis vėl gandrus  reikia regzti kitą planą
Žemietė
2010 06 28, 17:15
ManoMylimasPriese
2010 09 07, 18:58
Pretorija
2010 09 08, 12:03
Atrodo, kad taip lengvai viskas vyko
|
|