Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Dovaldo gimdymo istorija
Supermamų klubas > Apie nėštumą ir gimdymą > Gimdymo istorijos
Pages: 1, 2
daisha
Savo pasakojimą norėčiau pradėti nuo to, kad lapkričio 22 d. pas mane pilvelyje užsimezgė nauja gyvybė wub.gif Nuo tos dienos prasidėjo nuostabus laukimas. Mėgavausi nėštumu, jo sukeltais naujais patyrimais, visada galvodavau, kaip manyje auga mažas žmogutis ir kad tai tikras stebuklas. Nėštumas buvo labai lengvas. Jei būtų kas pasakęs, kad tiek keliausim nėštumo metu, kad septintame bei aštuntame nėštumo mėnesyje dalyvausime vestuvėse, kad septintame mėnėsyje laipiosim po piliakalnius ir keliausim po aukštaitijos nacionalinį parką, kad likus dviem savaitėm iki gimdymo dainuosim giminės baliuje, niekaip nebūčiau patikėjusi biggrin.gif Kadangi aš tiksliai žinojau, kurią dieną pastojau, tai apsiskaičiavau, kad turėčiau gimdyti rugpjūčio 14 d. (beje, rugpjūčio 15 d. kaip tik du metai, kaip mes su vyru kartu, tai pasijuokėm, kad būtų graži dovana abiems). Pagal visus darytus echo (išskyrus paskutinį) gimdymo diena taip pat buvo paskirta rugpjūčio 14-oji. O va pagal tą paskutinįjį echo ir paskutiniąsias mėnesines data buvo pakoreguota ir ištaisyta į 18, nes vaikelis mažesnis nei turėtų būti, bet aš tuo netikėjau. Prieš pat gimdymą lankiausi klinikose pas akušerę, su kuria tariausi dėl gimdymo. Kas dvi savaitėles nueidavau pas ją pasitikrinti. Po paskutinio patikrinimo rugpjūčio 3 dieną, jinai man liepė ateiti 14, o aš jai ir sakau: „Žinokit, aš esu sau pasiskyrusi tą dieną gimdyt“. O jinai: „labai gerai, tai tada tavęs ir lauksiu“. Likus savaitėlei iki gimdymo prdėjau įsivaizduoti, kaip viskas bus arba kaip turėtų būti, gal tiksliau, kaip norėčiau, kad būtų. Įsivaizdavau, kad naktį iš 13 į 14 prasidės sąrėmiai, o ryte važiuosim į klinikas. Manoji akušerė kaip tik dirbs ir nereikės papildomai mokėti į kasą ir kad apie pietus jau turėsim savo mažylį. Savo planą papasakojau mamai, vyrui bei dar keliems žmonėms.
Kelios dienos iki gimdymo prasidėjo reguliarūs gimdos sukietėjimai, bet nieko rimto nevyko. Galvodavau, kad gal čia kažkas panašaus į paruošiamuosius. Na, ir pagaliau atėjo 13 dienos vakaras. Nejaučiau nieko neįprasto, tad ramiai nuėjau miegot. Aišku, vyrui priminiau apie savo planą, o jisai tik pasijuokė ir užmigo. 1:36 pabudau nuo skausmo pilvo ir nugaros srity. Nors jisai buvo palyginus nestiprus, bet nieko panašaus gyvenime neteko jausti. Pabudau ir suėmė juokas, nes supratau, kad panašu, jog šiandien didžioji diena bigsmile.gif Praėjus 7 min vėl toks pat skausmas. Ir taip kaip laikrodukas kas 7 min prasidėjo sąrėmiai. Palaukus valandėlę, pakuždėjau vyrui, kad turbūt jau prasideda ir šiandien gimdysiu. O jisai: „O gal dar ne? Nespėjau visų darbų padaryti“ lotuliukas.gif Apie kokią trečią val. nusprendžiau išsimaudyti. Dar pagalvojau, kad pagulėjus šiltoj vonioj gali ir pasirodyti, jog alarmas netikras ir čia tik paruošiamieji. Vonioj veiksmas pradėjo intensyvėti, skausmas darėsi vis stipresnis ir dažnesnis. Po vonios vaikščiojau pirmyn atgal po kambarį ir tikėjausi, kad kaklelis atsivėrinėja, nes skausmas tikrai buvo stiprus. Laukiau 6 val., nes tada buvau sugalvojusi skambinti akušerei. Kas įdomiausia, tai sėdint ar gulint sąrėmiai kartojosi kas 4-5 min, bet labai stiprūs, o vaikščiojant – kas 1-2 min, tačiau silpnesni. Pagaliau sulaukiau 6 val. Paskambinau mamai ir pasakiau, kad jau gimdysiu. Pasijuokėm, aišku, kad mano planas pildosi. Tada skambutis akušerei. Papasakojau, kaip čia viskas pas mane vyksta, o jinai sako: „Tai atvažiuokit pas mane į darbą 9 val.“. Nu šakės, galvoju, dar tris valandas pratempt reikės doh.gif Aišku, tos trys valandos buvo sunkios, nes skausmas tai toks aštrus, kad jo metu dariau beleką ir belekaip: tai ant grindų ropojau, gulėjau, tai lovoj visokius fintus atlikinėjau biggrin.gif Šiek tiek pagelbėdavo vyro daromas masažas. Pagaliau atėjo 9 val. Susiruošėm į ligoninę. Aišku, einant iki mašinos kokie du sąrėmiai, pakeliui į ligoninę dar keli, kol užlipau pas akušerę į trečią aukštą – dar daug daug jų. Koridoriuj sutiktos akušerės juokiasi, sako: „taigi, jau jinai tuoj gimdys“. Akušerė mane apžiūrėjo. Atsidarymas – tik 3 cm!!! O dieve mano!!! Tiek valandų prasikankinau ir tik toks atsidarymas unsure.gif Bet akušerė nuramino: „O dabar jau 7 cm ir einam į gimdyklą“. Tai laimės pilnos kelnės buvo, nes žinojau, kad pabaiga jau arti. Dar belekiek sąrėmių lipant iš trečio aukšto į pirmą, pildant popierius, užrašant leliuko toniukus. Ir pagaliau jau gimdykloj. Užsiropščiau ant stalo. Pažiūrėjau į ant sienos kabantį laikrodį – 9:45. Atėjo gydytoja, nuleido vandenis ir viskas pajudėjo į priekį. Sąrėmiai buvo labai stiprūs ir skausmingi, bet ištveriami. Klausiau visko, ką sako akušerė ir stengiausi viską taip ir daryti, kaip buvo liepiama. Nepraradau sveikos nuovokos, todėl net kvėpuoti išėjo taisyklingai. Per skausmingiausius sąrėmius mūsų mažylis slinko gimdymo takais. Pagaliau pajutau norą stumti. Per kiekvieną sąrėmį stūmiau po tris kartus. Penkto sąrėmio metu stengiausi iš visų jėgų, ir per trečią stūmimą pajutau ir girdėjau palaimingąjį PLIUMPT! bigsmile.gif Taip rugpjūčio 14 dieną 10:45 pasaulį išvydo mūsų brangusis sūnelis Dovaldas wub.gif Po kelių minutėlių jisai gulėjo ant mano krūtinės ir pažindinosi su tėveliais. Bandžiau pavalgydint, bet tuo metu jam miegelis pasirodė patrauklesnis. O aš buvau tokia alkana, kad stūmimo metu girdėjau kaip skrandis duoda visiems apie tai žinoti biggrin.gif Akušerė po gimdymo liepė vyrui parūpinti man maisto. Nurodė ir kur jo gauti, tai 11:30 gimdykloj kartu su vyru lapnojom lietinius blynus su kumpiu ir sūriu. Be to, manęs nekirpo, neplyšau, tai sėdėt galėjau jau po kelių valandėlių ir džiaugtis savo mažu stebuklėliu. Jaučiausi taip gerai, pilna jėgų ir energijos, o kartu ir kupina gerų įspūdžių. Juk viskas vyko pagal planą! thumbup.gif
Triniti
Dar karteli Didziausi Tau sveikinimai, laimingai sulaukus savo sunelio.... wub.gif
Nuostabi istorija wub.gif
LUZ
Grazi istorija wub.gif
Aukit diduciai ir sveikuciai thumbup.gif
*sony*
biggrin.gif ir tas gimdymas ne toks jau baisus atodo,paskaičius taviškę istoriją rolleyes.gif
aukit dideli ir stiprūs mirksiukas.gif biggrin.gif
Vaigita
Net skausmai atrodo nebaisūs, kai skaitai tavo istoriją wub.gif Aukit ir stiprėkit mirksiukas.gif
Alatėja_
nu kaip gražu wub.gif wub.gif wub.gif ir gimdymas nebeatrodo toks baisus smile.gif

aukit didučiai ir sveikučiai, ramių naktelių jums ir daug saldaus pienelio wub.gif
Bozinda
Net asarele nuriedejo wub.gif
Nuostabei parasei thumbup.gif
Svarbiausia sveikatos ir stiprybes mirksiukas.gif
beatek
Daisha labai grazi istorija wub.gif
Ir gimdymas toks trumpas atrodo mirksiukas.gif
Sveikatos Jusu seimai wub.gif
Šypsenėlė24
Nuostabus pasakojimas wub.gif Saunuole mamyte wub.gif Aukit diduciai,bukit sveikuciai 4u.gif
vi78
labai grazi istorija thumbup.gif .sekmes auginant 4u.gif
Upjora
Saunuole,viska susiplanavai ir planus ivykdei thumbup.gif
Aukit sveikuciai 4u.gif
christyn
4u.gif Jetau kaip grazu smile.gif Viskas pagal plana. Tik kad visada taip iseitu smile.gif
Eglytia
Pasirodo norai kartais pildosi bigsmile.gif šaunuoliai, aukit didučiai 4u.gif 4u.gif
kincioskis
Labai gerai nuteikiantis pasakojimas..turetu padeti besilaukiancioms ir bijanciomsgimdyti 4u.gif

aukit sveikuciai 4u.gif
mukuki
Super istorija sekmes jums smile.gif
ieva123
QUOTE(daisha @ 2009 08 21, 17:29)
Savo pasakojimą norėčiau pradėti nuo to, kad lapkričio 22 d. pas mane pilvelyje užsimezgė nauja gyvybė wub.gif Nuo tos dienos prasidėjo nuostabus laukimas. Mėgavausi nėštumu, jo sukeltais naujais patyrimais, visada galvodavau, kaip manyje auga mažas žmogutis ir kad tai tikras stebuklas. Nėštumas buvo labai lengvas. Jei būtų kas pasakęs, kad tiek keliausim nėštumo metu, kad septintame bei aštuntame nėštumo mėnesyje dalyvausime vestuvėse, kad septintame mėnėsyje laipiosim po piliakalnius ir keliausim po aukštaitijos nacionalinį parką, kad likus dviem savaitėm iki gimdymo dainuosim giminės baliuje, niekaip nebūčiau patikėjusi biggrin.gif Kadangi aš tiksliai žinojau, kurią dieną pastojau, tai apsiskaičiavau, kad turėčiau gimdyti rugpjūčio 14 d. (beje, rugpjūčio 15 d. kaip tik du metai, kaip mes su vyru kartu, tai pasijuokėm, kad būtų graži dovana abiems). Pagal visus darytus echo (išskyrus paskutinį) gimdymo diena taip pat buvo paskirta rugpjūčio 14-oji. O va pagal tą paskutinįjį echo ir paskutiniąsias mėnesines data buvo pakoreguota ir ištaisyta į 18, nes vaikelis mažesnis nei turėtų būti, bet aš tuo netikėjau. Prieš pat gimdymą lankiausi klinikose pas akušerę, su kuria tariausi dėl gimdymo. Kas dvi savaitėles nueidavau pas ją pasitikrinti. Po paskutinio patikrinimo rugpjūčio 3 dieną, jinai man liepė ateiti 14, o aš jai ir sakau: „Žinokit, aš esu sau pasiskyrusi tą dieną gimdyt“. O jinai: „labai gerai, tai tada tavęs ir lauksiu“. Likus savaitėlei iki gimdymo prdėjau įsivaizduoti, kaip viskas bus arba kaip turėtų būti, gal tiksliau, kaip norėčiau, kad būtų. Įsivaizdavau, kad naktį iš 13 į 14 prasidės sąrėmiai, o ryte važiuosim į klinikas. Manoji akušerė kaip tik dirbs ir nereikės papildomai mokėti į kasą ir kad apie pietus jau turėsim savo mažylį. Savo planą papasakojau mamai, vyrui bei dar keliems žmonėms.
Kelios dienos iki gimdymo prasidėjo reguliarūs gimdos sukietėjimai, bet nieko rimto nevyko. Galvodavau, kad gal čia kažkas panašaus į paruošiamuosius. Na, ir pagaliau atėjo 13 dienos vakaras. Nejaučiau nieko neįprasto, tad ramiai nuėjau miegot. Aišku, vyrui priminiau apie savo planą, o jisai tik pasijuokė ir užmigo. 1:36 pabudau nuo skausmo pilvo ir nugaros srity. Nors jisai buvo palyginus nestiprus, bet nieko panašaus gyvenime neteko jausti. Pabudau ir suėmė juokas, nes supratau, kad panašu, jog šiandien didžioji diena bigsmile.gif  Praėjus 7 min vėl toks pat skausmas. Ir taip kaip laikrodukas kas 7 min prasidėjo sąrėmiai. Palaukus valandėlę, pakuždėjau vyrui, kad turbūt jau prasideda ir šiandien gimdysiu. O jisai: „O gal dar ne? Nespėjau visų darbų padaryti“ lotuliukas.gif Apie kokią trečią val. nusprendžiau  išsimaudyti. Dar pagalvojau, kad pagulėjus šiltoj vonioj gali ir pasirodyti, jog alarmas netikras ir čia tik paruošiamieji. Vonioj veiksmas pradėjo intensyvėti, skausmas darėsi vis stipresnis ir dažnesnis. Po vonios vaikščiojau pirmyn atgal po kambarį ir tikėjausi, kad kaklelis atsivėrinėja, nes skausmas tikrai buvo stiprus. Laukiau 6 val., nes tada buvau sugalvojusi skambinti akušerei. Kas įdomiausia, tai sėdint ar gulint sąrėmiai kartojosi kas 4-5 min, bet labai stiprūs, o vaikščiojant – kas 1-2 min, tačiau silpnesni. Pagaliau sulaukiau 6 val. Paskambinau mamai ir pasakiau, kad jau gimdysiu. Pasijuokėm, aišku, kad mano planas pildosi. Tada skambutis akušerei. Papasakojau, kaip čia viskas pas mane vyksta, o jinai sako: „Tai atvažiuokit pas mane į darbą 9 val.“. Nu šakės, galvoju, dar tris valandas pratempt reikės doh.gif Aišku, tos trys valandos buvo sunkios, nes skausmas tai toks aštrus, kad jo metu dariau beleką ir belekaip: tai ant grindų ropojau, gulėjau, tai lovoj visokius fintus atlikinėjau biggrin.gif Šiek tiek pagelbėdavo vyro daromas masažas. Pagaliau atėjo 9 val. Susiruošėm į ligoninę. Aišku, einant iki mašinos kokie du sąrėmiai, pakeliui į ligoninę dar keli, kol užlipau pas akušerę į trečią aukštą – dar daug daug jų. Koridoriuj sutiktos akušerės juokiasi, sako: „taigi, jau jinai tuoj gimdys“. Akušerė mane apžiūrėjo. Atsidarymas – tik 3 cm!!! O dieve mano!!! Tiek valandų prasikankinau ir tik toks atsidarymas unsure.gif Bet akušerė nuramino: „O dabar jau 7 cm ir einam į gimdyklą“. Tai laimės pilnos kelnės buvo, nes žinojau, kad pabaiga jau arti. Dar belekiek sąrėmių lipant iš trečio aukšto į pirmą, pildant popierius, užrašant leliuko toniukus. Ir pagaliau jau gimdykloj. Užsiropščiau ant stalo. Pažiūrėjau į ant sienos kabantį laikrodį – 9:45. Atėjo gydytoja, nuleido vandenis ir viskas pajudėjo į priekį. Sąrėmiai buvo labai stiprūs ir skausmingi, bet ištveriami. Klausiau visko, ką sako akušerė ir stengiausi viską taip ir daryti, kaip buvo liepiama. Nepraradau sveikos nuovokos, todėl net kvėpuoti išėjo taisyklingai. Per skausmingiausius sąrėmius mūsų mažylis slinko gimdymo takais. Pagaliau pajutau norą stumti. Per kiekvieną sąrėmį stūmiau po tris kartus. Penkto sąrėmio metu stengiausi iš visų jėgų, ir per trečią stūmimą pajutau ir girdėjau palaimingąjį PLIUMPT! bigsmile.gif Taip rugpjūčio 14 dieną 10:45 pasaulį išvydo mūsų brangusis sūnelis Dovaldas wub.gif Po kelių minutėlių jisai gulėjo ant mano krūtinės ir pažindinosi su tėveliais. Bandžiau pavalgydint, bet tuo metu jam miegelis pasirodė patrauklesnis. O aš buvau tokia alkana, kad stūmimo metu girdėjau kaip skrandis duoda visiems apie tai žinoti biggrin.gif Akušerė po gimdymo liepė vyrui parūpinti man maisto. Nurodė ir kur jo gauti, tai 11:30 gimdykloj kartu su vyru lapnojom lietinius blynus su kumpiu ir sūriu. Be to, manęs nekirpo, neplyšau, tai sėdėt galėjau jau po kelių valandėlių ir džiaugtis savo mažu stebuklėliu. Jaučiausi taip gerai, pilna jėgų ir energijos, o kartu ir kupina gerų įspūdžių. Juk viskas vyko pagal planą! thumbup.gif
*

Lbai grazi istorija smile.gif Laukiu nesulaukiu pamatyrti tavo zvirbli 2.gif heart.gif
meduolia
Nuostabi istorija taip pozityviai nuteikianti, nestuke.gif metu skaityt ir skaityt tokias grazhias grazhias tada ir baimes maziau drinks_cheers.gif
LoveIs
thumbup.gif istorija
Taip lengvai ir planuotai wub.gif wub.gif wub.gif
*woman*
g.gif ir viskas gyvenime taip planuotai vyksta?? smile.gif ,labai graži istorija wub.gif sėkmės 4u.gif
Evlin
labai puiki istorija thumbup.gif thumbup.gif saunuoliai, aukit diduciai ir sveikuciai 4u.gif wub.gif wub.gif wub.gif
rence*
Sveikinu. Tinka koreguotas posakis- zmogus planuoja o Dievas padeda planus ivykdyti 4u.gif
yoyo75
Optimistiška istorija,labai graži 4u.gif wub.gif
Sėkmės Jums!
daisha
dėkui visoms wub.gif
QUOTE(ieva123 @ 2009 08 23, 14:10)
Lbai grazi istorija smile.gif Laukiu nesulaukiu pamatyrti tavo zvirbli  2.gif  heart.gif
*

tai ir pamatysi mirksiukas.gif
QUOTE(jolla42 @ 2009 08 23, 22:35)
g.gif ir viskas gyvenime taip planuotai vyksta??  smile.gif ,labai graži istorija  wub.gif sėkmės  4u.gif
*

žinok, panašiai ax.gif kartais ir baugoka pasidaro..
QUOTE(rence25 @ 2009 08 24, 23:37)
Sveikinu. Tinka koreguotas posakis- zmogus planuoja o Dievas padeda planus ivykdyti 4u.gif
*

drinks_cheers.gif
kvailute
Nuostabus planas 4u.gif man irgi suveike tavo patarimukas susiplanuot ax.gif
*Suzy*
Pasirodo, nestumas tikrai yra vienas is graziausiu etapu moters gyvenime.
Smagu, kad viskas vyko sklandziai ir be jokiu netiketumu.
Tokio nestumo ir gimdymo linkiu sau ir kitoms nuostabioms Mamytems!
Aukit stiprus ir sveiki 4u.gif
finta
thumbup.gif istorija. Sveikatytes ir aukit diduciai 4u.gif
dimming
vizualizacija + plius pozityvus mastymas thumbup.gif Saunuole!
zylutes
wub.gif
neringula
Tiek puikių istorijų pasiskaičius, galima ir atsikratyti pirmojo gimdymo baimes thumbup.gif
Saunuoliai thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Šarlote
Smagu, kad po gimdymo dar ir valgyti norisi lotuliukas.gif
NeiVile
Grazi istorija 4u.gif
Kepuča
Graži istorija 4u.gif
Fairyland
4u.gif wub.gif Grazi istorija, aukit sveikuciai wub.gif 4u.gif
Feltri
na super. kad taip visom - suplanuoji ir gimdai kaip tau reikia ir norisi. daug daug pienuko ir ramiu nakteliu 4u.gif
Maikina
Labai grazu smile.gif Aukit diduciai ir sveikuciai 4u.gif
GudriLapė
Super thumbup.gif sėkmės jums augant 4u.gif
Sandra29
Gražiai suplanuota wub.gif
Aukit sveiki ir dideli 4u.gif wub.gif
daisha
ech.. šiandien pagimdė mano draugė bigsmile.gif tai pamačius jos nuostabų sūnelį, prisiminiau ir savąjį gimdymą ir perskaičiau savo rašytą istoriją ax.gif gimdymas vis dėl to nerealus patyrimas wub.gif
vilmutee
Labai grazi istorija wub.gif 4u.gif
*Gina
Dar karteli perskaiciau istorija wub.gif
Zinau viena-teveliai nuostabus,tai ir viskas klostosi nuostabiai wub.gif
Kazkaip malonu,kad ta pacia diena gime maziukai musu blush2.gif wub.gif

Soffyyy
Ech kaip čia man taip viską suplanavus ? g.gif biggrin.gif Reikės pradėti tartis su žiogeliu, kad taip greitai, lengvai ir pagal planą wub.gif
daisha
QUOTE("Tarp Kitko" @ 2010 03 27, 11:40)
Dar karteli perskaiciau istorija wub.gif
Zinau viena-teveliai nuostabus,tai ir viskas klostosi nuostabiai wub.gif
Kazkaip malonu,kad ta pacia diena gime maziukai musu blush2.gif  wub.gif
*

ačiū wub.gif ax.gif
tikrai labai smagu, kad tą pačią dieną susilaukėm savo stebuklėlių wub.gif
QUOTE(Soffyyy @ 2010 03 27, 18:42)
Ech kaip čia man taip viską suplanavus ?  g.gif  biggrin.gif Reikės pradėti tartis su žiogeliu, kad taip greitai, lengvai ir pagal planą  wub.gif
*

čia mane vyras paskatino įsivaizduoti gimdymą. kaip jisai sako: jei labai norėsi, koncentruosies ir tikėsi, kad bus taip, tai realiai ir klostysis viskas panašiai. na, o man ne panašiai, o idealiai taip pat susiklostė blush2.gif
Ryški
wub.gif Galiu pasakyt tik viena - N U O S T A B U wub.gif wub.gif wub.gif
Loglinga
4u.gif
ramintukas
cia tai geras smile.gif 4u.gif
Kreiduota
Kaip fainai bigsmile.gif ivykdei plana chuligana 4u.gif 4u.gif sveikinimai,saunuole mamyte wub.gif aukit stipruciai wub.gif
daisha
QUOTE(Ryški @ 2010 03 30, 22:07)
wub.gif Galiu pasakyt tik viena - N U O S T A B U  wub.gif  wub.gif  wub.gif
*

ačiū wub.gif
QUOTE(Loglinga @ 2010 04 02, 13:44)
4u.gif
*

4u.gif
QUOTE(ramintukas @ 2010 04 20, 12:44)
cia tai geras smile.gif 4u.gif
*

biggrin.gif
QUOTE(Kreiduota @ 2010 04 22, 05:30)
Kaip fainai bigsmile.gif  ivykdei plana chuligana  4u.gif  4u.gif  sveikinimai,saunuole mamyte  wub.gif  aukit stipruciai  wub.gif
*

dėkui wub.gif dabar jau galvoju, kad laikas kviestis vėl gandrus ax.gif reikia regzti kitą planą smile.gif
Žemietė
faina istorija smile.gif thumbup.gif 4u.gif
ManoMylimasPriese
Kartu grazu ir nepakartojama wub.gif wub.gif wub.gif
Pretorija
Atrodo, kad taip lengvai viskas vyko wub.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.