Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Aukštaūgių vaikų mamytėms
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Nuo 7 metų ir vyresni
Pages: 1, 2
yazmin
Ieskojau kazko panasiaus siame forume, bet neradau. Yra temele, didesnio svorio vaikams, bet butent aukstaugiams nera. Jei kartais butu, busiu dekinga, jei kas nukreips tinkama linkme 4u.gif

Auginu dukryte (tikslaiu tris biggrin.gif ). Ji gime 56cm, taip ir nuolat augo virs visu grafiku. Siuo metu ji 8 metu ir yra 145. Svorio tikslaus nezinau, bet greiciau yra liesa, nei normalaus svorio.

Pradzioje baiminausi, klausiau pediatro, ar normalu (tiesa, su vyru esam kiek aukstesni, nei norma, as 173, jis 185, tiesa yra aukstaugiu seneliu), baiminausi, ar tai ne koks hormonu sutrikimas. Bet jis ramino, kad ugis auga tolygiai, ugio ir svorio santykis, ugio naudai, tad nera pagrindo nerimauti. Beje, gal kas esat ka girdeje, apie tyrima, vaiko kauliniam amziui nustatyti??

Pati auksta ugi vertinu kaip privaluma. Bet, turim problemyte, koki sporta pasirinkti, kad isnaudoti auksta ugi. Panasiai 4 metus lankem sportinius sokius, taciau nuolat kildavo problemos su partneriais- berniukais, ju paprasciausiai tokio ugio ir amziaus nera. Krepsinis atkrenta, nes mergaite rami ir meniska. Galvoju apie lengvaja atletika. Gal kas turit patirties siuo klausimu??

Dar noriu pasiskusti biggrin.gif kad perkant rubelius,tenka rinktis tarp dvieju alternatyvu arba jie trumpi, arba platus doh.gif Vasara tai nieko, trumpos suknutes ir bridzai grazu, o vat ziema doh.gif Gal zinote kokios firmos siuna pasiaurintus rubeliu ar pan.??

Dar idomu, ar aukstaugiai vaikai bresta greiciau??

Ar jums nebuna taip, kad aplinkiniai mano, kad vaikas keliais ar daugiau metu vyresnis, nei yra, ir tikisi is jo adekvataus elgesio. Tuo tarpu, naturalu vako elgesi laiko per daug vaikisku, netinkanciu jo numanomam amziui. Negi kiek vienam aiskinsi kiek jai metu. Ypac aktualu tai buvo panasiai 1-3 metu amziaus tarpsni.

Tai tiek, tikiuosi prisijungsit mirksiukas.gif
Kuzia
Auginu aukstaugius biggrin.gif . Sunui greit 14m, jo ugis 185cm. Dukrai 6m 130cm. Problemos buvo daugiau su batu pirkimu sunui. Koja ilga ir siaura, tai vaikisku ismieru tokiu negamina, o suaugusiuju batai per platus doh.gif . Dabar jo 45 ismiera, tai jau mazdaug galiu nupirkt, jei tevui per siauri(jo irgi 45 biggrin.gif ), tai sunui geri cool.gif . Tai kaip ir isaugom ta problema. Na ir drabuziai - jei ugis atitinka, tai platus, rankoves poilges, nes suaugusiuju vyru peciai platesni, rankos ilgesnes. Bet uz viska labiausiai gaila, kai greit isauga laugh.gif .
Mergytei tai tikrai sunku pritaikyt kol kas, kelniu be jos neperku. Nes arba trumpos, arba labai placios. Tai va kai jau nuziuriu siauresnio, veduosi ja primatavimam. Net dziaugiuosi, kad ji kelniu nelabai megsta blush2.gif . Bet va mokykliniu reikejo ir nors pasiusk blink.gif . Dziaugiuosiu, kad cia pasiula didele, tai po netrumpu paiesku nukoviau tinkancias rolleyes.gif . Nepastebejau, kad viena ar kita firma siutu aukstaugiams, cia gal daugiau modeliuka reik ziuret.
yazmin

drinks_cheers.gif

Pas mus tos pacios problemos del avalynes. Dukryte nesioja 36, bet kojyte siaura, tai daznas batas kaip kaliosas atrodo. Mano pacios dydis apie 37, kaikada tinka ir 36, tik mano peda platoka. Manajai dziaugsmas, kad jai jau beveik tinka mano aukstakulniai, apsiauna ir staiposi biggrin.gif tik baisu kad sprando nenusisuktu doh.gif
Justutis
Aš irgi aukštaūgė biggrin.gif Puikiai prisimenu, kai buvau mažytė, kaip mama man vargdavo ieškodama batų ir kelnių... Jeigu batų dydis geras, pirštų nespaudžia, tai aišku per platūs, o jeigu jau normaliai ta kojytė bate jaučiasi, patogiai apspausta, tai aišku dydis per mažas — spaudžia biggrin.gif Su batais problemų dabar nėra, aišku, dažnai negaunu tų batų kurių noriu, nes 40 arba 41 batų dydžio mažai veža arba išvis neveža. Tad iškart atėjus apsipirkti pasirinkimas mažesnis. Bet per plotį viskas super, tikrai. O kelnės visą laiką buvo mano didžiausias siaubas... verysad.gif Iš tiesų tai ir dabar tas siaubas baubas niekur nepasitraukė schmoll.gif Man tuoj 16 metų, o kelnių, paprasčiausių kelnių ieškojimas kelia didžiausia galvos skausmą. Mano ūgis 180cm, svoris 58kg. Kai buvau metais ar dviem jaunesnė, viskas buvo labai puiku — kelnių jau rasdavau, buvo atsidarę visokie Akropoliai, Megos ir t.t., jaunimo parduotuvėse jos gražios, siauros, puikiai "lipdavo", nes visuose turguose jeigu ilgis geras, tai per plotį tilptų kokios keturios panelės tokios kaip aš biggrin.gif O dabar... Didžiausias dydis džinsų visose jaunimo parduotuvėse — 174cm ūgiui schmoll.gif Užsimauni tas kelnes, o jos aišku per trumpos, nu gi juokingai atrodo, kai atsisėdi, ir pakyla tų kelnių galai vos ne iki kelių unsure.gif Šią vasarą RADAU man tinkamo ilgio džinsus "Pull and bear" parduotuvėj. Vos iš laimės nenumiriau, pirma kartą taip pasisekė, nes anksčiau, turiu pripažinti, vaikščiodavau kiek trumpokais džinsais verysad.gif Visad trūkdavo kokių kelių cm, kad viskas gražiai atrodytų. Žiauriai negražu taip, bet ka darysi?

Aišku, visada lieku nepatenkinta. Draugėm mano gerai — ateina į parduotuvę, visi džinsai tinka, na tiesiog toks standartas ~165cm ūgio. Batų dydis irgi — 37-38. Ir išvis, daug ką atiduočiau kad būčiau žemesnė. Nusipirkau aukštakulnius, bet kas iš to? Kur tau normaliai atrodys eidama panelė 190 ūgio? Juk lygiai tokio ūgio ir būnu su tais aukštakulniais. Kaune gyvenu, tai amžinai visokie idiotai praeidami turi mėtyti visokių pašaipų apie mano ūgį doh.gif Kaip paskui dar galima apie kažkokį pasitikėjimą savimi kalbėti? Laukiu nesulaukiu kada baigsiu mokykla ir išvažiuosiu iš Lietuvos arba bent jau iš Kauno. Pats nedraugiškiausias miestas.

Na bet ir pavariau čia offtopico blush2.gif
Pangasija
mano klasėj buvo tokia mergaitė-milžinė. pradinukė atrodė kaip paauglė. ne vien tik dėl ūgio. jeigu reikdavo ką vaidint, jai visada tekdavo suaugusių vaidmenys. bet kažkaip devintoj klasėj jinai jau nebesiskyrė nuo bedraamžių niekuom, ir ūgiu daug kas ją praaugo.
Uliuliuska
Kai iseitis - siuskyt drabuzius is JAV per SM tarpininkes. Daug USA parduotuviu turi drabuziu aukstiems ir kudutem mergaitems (slim), kad ir gap.com
Kuzia
QUOTE(Justutis @ 2009 08 22, 11:12)
Aš irgi aukštaūgė biggrin.gif
*

Tau tikrai iseitis butu ikalbet mama nebijot uzsakyt internetinese parduotuvese. Is pradziu kettinau patart kokio ilgio dydzio dairytis, bet pabijojau, kad nebut per ilgos blush2.gif . Nes, tarkim, as, budama 170cm nesioju 32" , o yra ir 34", ir net 36".

QUOTE(Dios @ 2009 08 22, 14:13)
mergaitė-milžinė.
*

Itariu, neretai pasityciodavot unsure.gif ...

Madeine
As irgi dicke biggrin.gif 178 cm ugio, pamenu paauglystej man kiekvienas paaugtas centimetras depresija varydavo, norejau buti mazute, kaip mano klasiokes, nes maza mergaite norisi globoti, o as buvau didesne visa galva uz jas ir visi manydavo, kad esu gerokai vyresne, tai netureciau elgtis kaip jos, juokauti, isdykauti, sokineti blink.gif Dabar del savo ugio dziaugiuosi, ypac per koncertus, galiu viska matyti nepasistiebdama, taciau nepatogu sedeti lektuve, per anksta, kojos vos telpa lotuliukas.gif
Man mama rubus pirkdavo is suaugusiuju skyriaus o ka reikedavo, pataisydavo.
Dabar turiu drauga, jo ugis truputi virs 180, jau pasvajoju apie vaikus, bet tikiuosi nebus milzinai bigsmile.gif
Kuzia
O man labiau patrauklesni didesni zmones, nei kokio 1,5 metro doh.gif
Magnifique
Mano ūgis +- 177cm.
Visad aš buvau prie aukštesnių klasėj,bet niekad nesinervinau dėl to.
Man patinka būt aukštai.
Na,džinsai dažnai būna trumpoki.
Bet buvau vasarą pas sesę Londone,tai labai patiko parduotuvė TOP SHOP.Ten įra įvairiausių dydžių (nuo 32 iki kokio 44) ir ilgių įvairiausių 32,34,36 ir gal net 38,bet dėl to neesu garantuota.
nepatenkinta esu tik prie aukštesnio ūgio "priderintomis" pėdomis.
Batų dydis 41 doh.gif verysad.gif
Nervuoja,kad sunku surast batus.Surandi nerealiai gražius-maži.
Surandi gražius savo dydžio-apsiauni,kaip laivai atrodo...
Va,dabar Danijoj nusipirkau vienus nerealius batus 41,bet mažoki.Turiu putas tokias,kurios pradeda pratampyt odą.Neprasitampys-bandysiu su spiritu.Neprasitampys-atiduosiu mamai.Jos koja 40dydžio... verysad.gif verysad.gif verysad.gif
Pangasija
Itariu, neretai pasityciodavot  ...

tai kad iš tokios nepasityčiosi. scare.gif o šiaip nebuvo dėl ko. faina pana buvo.
Kuzia
QUOTE(Dios @ 2009 08 24, 11:01)
tai kad iš tokios nepasityčiosi.
*

Tai gerai gun_smilie.gif laugh.gif
Kuzia
QUOTE(Ruta1992 @ 2009 08 24, 10:56)
ir gal net 38,bet dėl to neesu garantuota.
*

38 vyrisku buna.
O 36 ilgis tinka irgi pakankamai aukstoms rolleyes.gif
yazmin

Tikrai neverta kompleksuoti del auksto ugio, o kaip tik pabrezti savo karaliska stota biggrin.gif Mergaitems, kurios kompleksuoja, patarciau lankyti sokius, kad issitiestu, taptu gracijingos... Juk ir visi modeliai (nors nelaikau to siekiamybe), daug puikiu sportininkiu- aukstauges. Tiesiog, ta auksta ugi reik realizuoti mirksiukas.gif Neneigiu, tarp mazaugiu tp daug puikiu zmoniu, tik as tp verciau rinkciausi auksta ugi nei zema. Kelios mano drauges taip komleksavo del zemo ugio, kad dabar be geru aukstakulniu negali iseiti i gatve. Ir ne del ugio, o todel kad jas "vercia" i nugara blink.gif tiesiog svorio centras pasikeitas, ar kaip g.gif

Ar visu aukstaugiu ir teveliai auksti??

O kaip su brendimu, ar jis anksciau prasidejo nei kitoms mergytems??
Gegytė
aš maža. bet į temą. žiūrėkit, kad kai aukštaūgiai pradės kompleksuoti dėl didelio ūgio, nepradėtų kūprintis. nes žinau kelis žmones, ypač merginas, kurios virš 180cm, ir vaikšto susikūprinusios, ir jau tai nebeatitaisoma. Prižiūrėkit dėl to drinks_cheers.gif
Amadinka
manoji irgi soandien grizo po patikros,tai jos ugis 172,jai 14.patys esam auksti,tai nesistebiu biggrin.gif
Padrushkyte
Man 13 metų, ūgis 176cm. Daugiau augt visai nenoriu, gal sustosiu g.gif o dėl kūprinimosi, tai kūprinuosi. Stuburas pradėjęs krypti, vienas petys yra šiek tiek aukščiau už kitą (pati to nepastebiu). Gydytoja sakė kad mano mentės iššokę.
Liepė daug plaukiot, lankyt baseiną, vengt šokinėjimų ir pan. Svarbiausia tiesiai sėdėt, bet man nepatogu ir po kurio laiko pradeda skaudėt nugarą ir kaklą unsure.gif
Šelma
QUOTE(yazmin @ 2009 08 21, 21:03)

Ar jums nebuna taip, kad aplinkiniai mano, kad vaikas keliais ar daugiau metu vyresnis, nei yra, ir tikisi is jo adekvataus elgesio.

Va šitas mano vaikams tinka. Mokytojos komentaras-bernas didžiausias, o laksto per pertraukas su mažiukais (tie mažiukai klasiokai doh.gif ) Trenere per treniruotes paspaudžia, pati prisipažino, kad vis pamiršta, kad jis keliais metais jaunesnis nei atrodo smile.gif
QUOTE(yazmin @ 2009 08 24, 16:20)

Ar visu aukstaugiu ir teveliai auksti??

O kaip su brendimu, ar jis anksciau prasidejo nei kitoms mergytems??
*

Mano aukštaūgių aukšti cool.gif

Sūnus 11 metų, ūgis 165 gal (tik ryt vesiu matuot prieš mokyklą) brendimo nerasta, o va dukrai jau 10 beveik ir nors mmm dar nėra bet pirmieji brendimo požymiai lenda. Ir draugės augesnės labiau pradėjusios bresti nei žemesnio ūgio. Manau kažkiek įtakoja g.gif

Dė rūbų nematau problemos, batus sūnus jau 40 dydžio nešioja..... Tikriausiai ateisiu šion temon pasiguosti po poros metelių, kai bernas 185 viršys biggrin.gif
Kuzia
QUOTE(Šelma @ 2009 08 26, 11:03)
Dė rūbų nematau problemos,
*

Kol kas biggrin.gif , paaugliniai drabuziai iki 170cm. Toliau lieka vyriskas skyrius wacko.gif
Šelma
QUOTE(Kuzia @ 2009 08 26, 14:18)
Kol kas biggrin.gif , paaugliniai drabuziai iki 170cm. Toliau lieka vyriskas skyrius wacko.gif
*

Kol kas drinks_cheers.gif unsure.gif Reikės tada šikniokus didelius užauginti, kad vyriškos kelnės nesmuktu biggrin.gif
Karolina.K
Man tik 14 bet jau esu +- 176 ugio.
Manau kas jau sustojau augti.
Nekompleksuoju del savo ugio visiskai kaip tik dziaugiuosi nes naudoju savo ugi krepsinyje. biggrin.gif
Koja mano irgi didele 39-40.
Ko is drabuziu nerandu tai dzinsu.
Pas mane mama 164 o tete apie 180.
Kuzia
QUOTE(Šelma @ 2009 08 26, 12:32)
Kol kas  drinks_cheers.gif  unsure.gif Reikės tada šikniokus didelius užauginti, kad vyriškos kelnės nesmuktu  biggrin.gif
*

Kelnes dar kaip kelnes bernams, jiems placius pecius greiciau uzaugint reik, nes pvz. maikes arba trumpos, arba kaip maisai doh.gif .

Vakar kazkaip su suneliu tilpom vienam veidrodyje, man baisu pasidare - as savo vaikeliukui iki peciu fear.gif doh.gif . Keistas jausmas, vienok huh.gif
Šelma
QUOTE(Kuzia @ 2009 08 26, 15:45)
Kelnes dar kaip kelnes bernams, jiems placius pecius greiciau uzaugint reik, nes pvz.  maikes arba trumpos, arba kaip maisai doh.gif .

Vakar kazkaip su suneliu tilpom vienam veidrodyje, man baisu pasidare - as savo vaikeliukui iki peciu  fear.gif  doh.gif . Keistas jausmas, vienok huh.gif
*

Dėl šito reikalo tašių sunkių nenešioju, perleidžiu-lai kačialinasi biggrin.gif

Mano draugė smagindavosi vis-veda močiutė anūkėlį iš darželio (mano mama mažė tokia), o jis jau bevei lygus su ja lotuliukas.gif
Nega
Na, mano vaikigaliai irgi prie didžiųjų- Sūnus 11 m., ugis-163, koja- kai kurių batų jau 43 perkam doh.gif O dukrytei 10 m. bus gruodį, bet jos ūgis- 155 (atrodo blush2.gif ) Abu kūdučiai kūdučiai, sūnus visas kelnes neatsisedęs užtrauktuko rengiasi, ir tik su diržu nešioja, bet pečiai pas jį platūs, vienu žodžiu, figūra labai graži ir vyriška wub.gif
O dukrai tai "Mada vaikams" parduotuvėse kelnių neblogų randam- jos ūgiui ir lieknumui kaip tik būna.
Rustė
nežinau ar maniškiai priklauso aukštiems.

jiem 9 metai, dvyniai 140cm ūgio.

rūbai tinka dauguma ant 150cm.

visada buvo prie aukštesnių, bet klasėje...yra už juos net mergaičių aukštesnių...

batus irgi jau 36 dydžio nešioja... mano 37/38, matuojuos aš, jie maži, reiškia jiem tiks tongue.gif
kelnės irgi vos ne vienodos...ar 161cm esu smile.gif
jautuke0
Mano vyresnysis sunus-7 m.-134 cm, nesioja 34 dydzio avalyne. Bet ir mes su vyru auksti (vyro 193cm, mano 175cm)
Dzesika:)
Nu norit tikekit norit ne, mano ugis pirmoje klaseje buvo 158cm. Mama aukstauge, jos tetis taip pat, siuo metu kopiu i 25meti. ir mano ugis 186, tai nera problema, tuo labiau liga ir kompleksuoti del to nereikia smile.gif
Kuzia
QUOTE(Dzesika:) @ 2009 08 29, 15:47)
mano ugis pirmoje klaseje buvo 158cm.
*

Netikiu rolleyes.gif . 40cm aukstesne uz statistini vidurki? Visi klasiokai turejo but mazdaug iki pazastu huh.gif . 1kl, kai dar nera intensyvaus augimo...
Dzesika:)
QUOTE(Kuzia @ 2009 08 29, 23:28)
Netikiu rolleyes.gif . 40cm aukstesne uz statistini vidurki? Visi klasiokai turejo but mazdaug iki pazastu huh.gif . 1kl, kai dar nera intensyvaus augimo...
*

negi 7.5m vaikas 118cm ugio? schmoll.gif man niekada jokie statistiniai vidurkiai negaliojo, negi auginat vaikus pagal vadoveli? doh.gif mane tada mama utilizuoti butu atidavus lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Aushrinė
QUOTE(Inex @ 2009 08 29, 14:34)
Mano vyresnysis sunus-7 m.-134 cm, nesioja 34 dydzio avalyne. Bet ir mes su vyru auksti (vyro 193cm, mano 175cm)
*

Turim ir mes ąžuoliuką - 7m. bus spalį - ūgis 143cm. Ne iš lieknųjų - tad adrodom gerokai vyresni ... Net save kartais pagaunu, kad reikalauju, kaip is paauglio doh.gif doh.gif

Dukrytei neseniai 3 m suėjo - 102 cm - kaip ir normali ...

Na, tėvai nemaži - mama 182, tetis 191.

rutixxx
mano sesiolikmecio sunaus ugis buvo 1,91,pasitikrino sveikata pries mokykla sia vasara ugis toks pats.uz keliu dienu jam bus 17.tai gal ir nebeaugs,nors kaip priprate esam visai neatrodo super didelis.bande ivairias sporto sakas,bet labiausiai patiko lengvoji atletika.yra pasiekes geru rezultatu.brolis su sese ir neatsilieka.mazajai nesenai 5 suejo,o autobuso vairuotojas jau klause kiek metu.
Šelma

*

QUOTE(Dzesika:) @ 2008 11 17, 18:42)
Sveikutes,  4u.gif  175cm... 54kg  brunette.gif
*

hihihi.gif
yazmin

Manoji, kaip visada auksciausia klaseje, per vasara niekas nepraaugo. Tik vat, tokia beda, pastebejau, kad klaseje visi suolai vieno aukscio, o tp ir kedes. Vidutinio ir mazesnio ugio vaikiukams pat tas, o maniskei akivaizdziai nepatogu, jos ir kojos sulenktos, kaip cia pasakyt, keliukai i "virsu". Kaip pas jusiskius g.gif Pas mus, pamenu, tiek suolai, tiek kedes buvo keliu auksciu, kaip pradinese, taip ir vyresnese kl.
Magnifique
*

Nu jau negali būti,kad pirmokai 118cm ūgio doh.gif doh.gif
Mūsų 4,5 metų panička yra maždaug 115 cm ūgio..bet nieks tikrai neklausia ar ji pirmokė...aš pati pirmoj klasėj irgi tikrai ne 118 cm buvau... doh.gif
Kuzia
QUOTE(Ruta1992 @ 2009 09 09, 21:09)
Nu jau negali būti,kad pirmokai 118cm ūgio  doh.gif  doh.gif
Mūsų 4,5 metų panička yra maždaug 115 cm ūgio..bet nieks tikrai neklausia ar ji pirmokė...aš pati pirmoj klasėj irgi tikrai ne 118 cm buvau... doh.gif
*

Mano dukters bendraamziai siemet pradejo 1 klase. Ju tarpe yra ir 118cm, ir (maniske doh.gif ) 132cm. Vienas klasiokas josios tai ujej, gal ir tu 118cm nesiekia cool.gif , bet dauguma 120-125cm. Ar tikrai neitartinai atrodytu tarp tokiu 158cm pirmoke huh.gif? Man buvo itartina smoke.gif , bet tik Selma pagavo kampa cool.gif
Svajotoja ;)
Man taip pat su batais problema..Ismera man 37-38 tinka , bet tokiu batu prie vaikisku nera, kai nueinam prie moterisku man neivieni nepatinka...Tai vos vos randam normaliu batu.
Vaivorykštė
Mes irgi su vyru aukstaugiai.Sunelis tik ka 6m. sueje - 127cm. Auksciausias is grupes, bet man zemas vyras - ne vyras.Tai nesuku sau galvos. Va , tik dukryte kad auksta nebutu g.gif Dabar ji kaip ir norma 3,5m. o ugis 103cm.
Pati , kai maza buvau, tai buvau nedidele iki 12m. O po to kai meciausi i ugi, tai visus klasiokus pralenkiau ir pradejau kompleksuoti.Mama net itare, kad kazkokiais vitaminais per krepsio bureli prisere. biggrin.gif Dabar nebekompleksuoju, bet laabai nepatogu eiti su gatve su zemaugiais .Jiems tai gerai - jie i virsu pasitempe ziuri, o as , kad per gatves triuksma juos isgirsciau turiu eiti i klaustuka susirietus biggrin.gif
Mano koja 41, o vaiku lyg pagal ugi ir mazos, bet kad tik nebutu jiems taip, kaip su mano ugiu mirksiukas.gif
vavute
QUOTE(Pangasija @ 2009 08 24, 13:01)
tai kad iš tokios nepasityčiosi. scare.gif o šiaip nebuvo dėl ko. faina pana buvo.
*

lotuliukas.gif thumbup.gif
yazmin

Keliu tema, kaip jusu aukstaugiai gyvena tongue.gif

Maniske, kaip nekeista, nlb per siuos mokslo metus paaugo, 2-3cm, bet juk smarkiausias augimas yra vasaros metu g.gif Vel lanko pramoginius sokius- lotynu sokiams reikia greicio, o ji savo ilgas kojas kol sudelioja doh.gif biggrin.gif nebus is jos labai geros sokejos, bet vat laikysenai gerai, visi raumenukai sokant dirba, o ir moketi sokti, apskritai yra neblogai mirksiukas.gif
Mažuliukė
Maniškis jau gimė, kaip paaugintas, tai ir dabar tas ūgis schmoll.gif
MUDU
mano vyresnėlis visada buvo savo ūgiu lenkiantis bendraamžius tai ir dabar 7m 145cm,apie kojytę net šnekėt nenoriu 38/39 doh.gif kol nuperkam tinkamus batus-pavargstam unsure.gif
svetima
Mano dukra 10 m., ūgis apie 150 cm, bet jokių problemų nematau..Beje, jinai visai net ne aukščiausia klasėj-yra dvi aukštesnės mergaitės ir du berniukai, ir šiaip klasėj daug tokių panašaus ūgio vaikų, tai tikrai nesijaučia kažkokia išskirtinė..

Aš visada buvau aukščiausia klasėj ir aplamai tikrai aukšta-180, jaunystės atrodė, kad per aukšta, ir ne tos mados buvo..Dabar man viskas gerai, kartais tik nervina džinsų ilgiai ir kad mažai kojoms vietos pvz. lėktuvuose biggrin.gif
Ir batų didelių sunkiau gaut, bet dėl dukros kol kas neturiu problemų-jos koja nėr tokia jau ir didelė kol kas-36 dydis..Ir kažkaip jau dabar lėtai auga-trečius metus su tais pačiais batais unsure.gif
Papla
Mano vyresnėlei rugpjūtį bus 7 metukai. Turbūt irgi nėra pati mažiausia - ūgis 140 cm, koja 35. Ir nėra čia jokios bėdos - gražu aukštos merginos.
yazmin

Tai zinoma, kad aukstas ugis ne problema, o greiciau privalumas, taciau salygoja kai kurias bedeles, kai pvz nesamoninga kuprinimasi, rubu ir avalynes parinkima (mano mergyte auksta ir liekna, tad jei dydis geras, butinai kelniu klesnes ir rankoves trumpos, jei batuku dydis gers, tai platus, nes peda ilga ir siaura).

Maniskei vasara bus 9, siuo metu 150 mirksiukas.gif
Aushrinė
QUOTE(MUDU @ 2010 03 24, 22:03)
mano vyresnėlis visada buvo savo ūgiu lenkiantis bendraamžius tai ir dabar 7m 145cm,apie kojytę net šnekėt nenoriu 38/39 doh.gif kol nuperkam tinkamus batus-pavargstam unsure.gif
*

Matau ir daugiau ąžuoliukų yra smile.gif bigsmile.gif

Sūnui ką tik "stuktelėjo" 8m. - 151 cm smile.gif
Dukrytė - 4 m. 2 mėn. - 111 cm tongue.gif
Vėta
Greitas augimas vaikui atneša ir didelių problemų. Mano paaugliukui greitas augimas atnešė blogą regėjimą (akių raumenys nespėjo kartu augti, todėl dabar nešiojam akinius) ir širdelės problemas - aortos vožtuvas nespėjo augti, todėl dabar nepilnai uždaro aortą. Taip, kad nesižavėkit greitu augimu.
MartynaVyb
QUOTE(Vėta @ 2010 10 16, 21:39)
Greitas augimas vaikui atneša ir didelių problemų. Mano paaugliukui greitas augimas atnešė blogą regėjimą (akių raumenys nespėjo kartu augti, todėl dabar nešiojam akinius) ir širdelės problemas -  aortos vožtuvas nespėjo augti, todėl dabar nepilnai uždaro aortą. Taip, kad nesižavėkit greitu augimu.
*

Sveiki
Manoji princese taip pat aukstauge. 7 metu - ugis 1.37 cm. Klaseje yra auksciausia. Ner ko stebetis - mama tokia pati buvo. Bet va del per greito augimo akytes pagedo - akinukus teko nesioti. Nezinia kaip ateityje bus. Stengiames TV ir kompiuyerio maziau jungti. Drabuzelius ne pagal savo maziu renkames. 2-3 ismierom didesnius.
Aushrinė
QUOTE(Vėta @ 2010 10 16, 21:39)
Greitas augimas vaikui atneša ir didelių problemų. Mano paaugliukui greitas augimas atnešė blogą regėjimą (akių raumenys nespėjo kartu augti, todėl dabar nešiojam akinius) ir širdelės problemas -  aortos vožtuvas nespėjo augti, todėl dabar nepilnai uždaro aortą. Taip, kad nesižavėkit greitu augimu.
*

QUOTE(MartynaVyb @ 2010 10 16, 23:14)
Sveiki
Manoji princese taip pat aukstauge. 7 metu - ugis 1.37 cm. Klaseje yra auksciausia. Ner ko stebetis - mama tokia pati buvo. Bet va del per greito augimo akytes pagedo - akinukus teko nesioti. Nezinia kaip ateityje bus. Stengiames TV ir kompiuyerio maziau jungti. Drabuzelius ne pagal savo maziu renkames. 2-3 ismierom didesnius.
*

Manau, kad tokio dalyko sukontroliuoti nelabai įmanoma ... Kaip bebūtų gaila ..

Aš viliuosi tuo, kad mes patys nemaži ( 182 ir 191 ), tad aukštas ūgis kaip ir paveldėtas ...
Moonte
Esu jau suaugusio sunaus mama, jam 22 metai, jo ugis pries metus buvo virs dvieju metru, nesenai kazka minejo, kad dar auga, paaugo 2 centimetrus, tai dabar turetu buti apie 2,09.

Vaikysteje del ugio, visuomeneje probelmu netrurejo. Sveikatos gi probelmos buvo, sirdis nespejo augti is paskos, vaikas buvo judrus, sportuojantis. Atsirado uzesiai, tyrimai parode mitralinio voztuvo nesandaruma. Jam tai buvo tragedija, reikejo visiskai atsisakyti fizinio kruvio. Vaziavom konsultuotis i Izraeli. Gydytojas patare sportuoti saikingai, daugiau plaukioti, vazinetis dviraciu. Pasitare leidome i rytu menu mokykla. Del ugio sukeltas sveikatos sutrikimas, yra tokia tikimybe, laikui begant susitvarkys. Siandienai sveikatos problemu neturi, nemazai sporuotja, yra aktyvus, atletiskas.

Vaikams, kuriems streikuoja rega, siulau valgyti raudonzuve. Geriau zuvi kepti folijoje, ruosti is jos susi, jei vaikas valgo sumustinius su straganina (manasis nevalge) butu geriausias variantas. Na ir melynes, jei vaikas miegsta pasistenkite, kad vasara jis iki soties prisivalgytu.
Kuzia
QUOTE(Vėta @ 2010 10 16, 20:39)
*

drinks_cheers.gif Pas mus ortopedines problemos. Silpni raisciai neatlaiko svorio. Nors vaikai kaukoliakai buvo doh.gif . Didysis jau isaugo. Ziuresim kaip bus su mazaisiais unsure.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.