Įkraunama...
Įkraunama...

Agurkų konservavimas

QUOTE(simike @ 2010 07 30, 17:36)
Niekada nelaukiu kol uzpiltas ant agurku marinatas atsals. Max 10 min. ir nupilu. Agurkai visada kieti ir traskus buna. Uzpilineju 3 kartus irgi. Nereikia laukt kol atsals marinatas. Mano mama taip darydavo, ir as jau eile metu taip darau. Vienais metais esu darius pagal kitoki varianta (kazkokia moteriske paporino) - nuplikyti agurkus verdanciu vandeniu ir paskui uzpylus marinatu uzdaryti, arba agurkus sumesti i puoda su verdanciu vandeniu ir taip nuplikyti. Na pasakysiu tik viena - neskanesniu agurku nesu valgius. Tokiu budu nuplikyti agurkai buvo minksti, kazkokie susitrauke, jokio traskumo nebuvo. Teko sunaudot misrainems ir galiausiai grizau prie savo recepto ir ruosimo budo  thumbup.gif Dar megstu is kart pasiruosti marinuotu agurkiuku baltai tai misrainei. As is kart juos susipjaustau kubeliais (jei didelis agurkas tai seklas isimu) ir ruosiu kaip paprastus agurkus, uzpilineju marinatu ir uzdarau. Maziau vargo ziema kai reikia per sventes tuos agurkus pjaustyti  doh.gif Ir morkyciu virtu prisimarinuoju - per kaledas tik suvertei viska ismaisei ir vsio  drinks_cheers.gif Cia truputi ne i tema  lotuliukas.gif Tai vat, pabandyk uzpilti marinatu ir palaikyti tik iki 10 min. Gal bus traskesni, na bent man buna. Tiesa galiu ir savo receptu pasidalinti, jei kam idomu (pagal ji ruose mociute, mama, ruosiu dabar ir as):
1 litrui marinato:
3 saukstai druskos
3 saukstai cukraus
3 saukstai acto (paprasto)
ir aisku i stiklainius prisideti megiamu prieskoniu (as neperku tu gatavu, visada cesnakas naminis, krapai, pipirai kvapieji ir juodieji, lauro lapas. viskas. tikrai nebus nei per suru, nei per rugstu.
Agurkeliai skanus tikrai buna, kas ragavo sake, kad skaniau nei Uspaskicho  lotuliukas.gif
Papildyta:
tiesa dar vienas dalykas, kadangi dabar yra karsta ir pakankamai silta daugiabuciu rusiuose, kad agurkai ten nenusaudytu ar nepabaltu i stiklainius galima imesti paprasciausio aspirino tablete (pries uzpilant 3 karta ir uzdarant) - i litrini 1 tablete (galima ir puse), i trilitrini - 2. As visada imetu (jei stiklainiukas mazas nereikia jo padauginti, nes duos specifinio skonio, uzteks po puse).  ax.gif  4u.gif

pagal šį receptą pernai marinavau agurkus ir visi buvo super. thumbup.gif thumbup.gif
šiemet taip pat darau ax.gif
Atsakyti
drinks_cheers.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo simike: 30 liepos 2010 - 16:48
Aš dar bandysiu pagal šį receptą ax.gif

Konservuoti agurkai su degtine

5 kg agurkų, 1 krienų šaknis, 2 krienų lapai, 1 česnakas, 2 paprikos,

0,5 aitriosios paprikos, 2 salierų šaknys, 10 vyšnių lapų, 10 juodųjų serbentų lapų, truputis krapų.

Marinatui: 5 l vandens, 1 stiklinė druskos, 0,5 stiklinės degtinės, 5 šaukštai

9 proc. acto.

Paruoštų stiklainių dugną išklokite vyšnių, serbentų, krienų lapais bei kitais susmulkintais prieskoniais, sudėkite nuplautus agurkus, o ant viršaus uždėkite dar vieną prieskonių sluoksnį. Agurkus užpilkite paruoštu karštu marinatu, pridenkite dangteliais ir palikite per naktį. Kitą dieną marinatą nupilkite, užvirinkite ir vėl užpilkite ant agurkų. Stiklainius tuoj pat sandariai uždarykite.
Atsakyti
oho, koks pikantiškas mirksiukas.gif Ruošiuosi marinuoti mažiukus agurkiukus gal visai nieko būtų jiems šis receptas g.gif Ale ilgas procesas lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(simike @ 2010 07 30, 18:10)
oho, koks pikantiškas  mirksiukas.gif Ruošiuosi marinuoti mažiukus agurkiukus gal visai nieko būtų jiems šis receptas  g.gif Ale ilgas procesas  lotuliukas.gif

as ir bandysiu, niekada dideliu agurku nemarinuoju schmoll.gif padarysiu MB siurpraiza su siais agurkais ax.gif
Atsakyti
Aš tai marinuoju ir didelius, tik ne stačius lotuliukas.gif Supjaustau tai griežinėliais storesniais, tai kubeliais, tai morkų pridedu, tai dar kokio velnio lotuliukas.gif lotuliukas.gif O šitą receptą užsirašau ir bandysiu drinks_cheers.gif
Atsakyti
o as jau koki penki metai marinuoju gretuoju budu lotuliukas.gif

marinatui
3 l vandens
4 saukstai druskos
3 saukstai cukraus
1 stikline acto

prieskoniai ivairus: lauro lapai, kvapieji pipirai, krapai.. ir butinai garstyciu grudeliu ( kartais naudoju pirktini prieskoniu rinkinuka) i stiklainiukus salia agurku dedu cesnako skiltele

i 0.8 L stiklainiukus sustatau cielus neapipjaustytus agurkiukus. Ir uzpilu verdanciu vandeniu is arbatinio . laikau apie 10 - 15 min . Tuo metu izsiverdu marinata. Vandeni nupilu, uzpilu marinatu ir uzsuku. apverciu ant dangteliu, ukloju laikrasciu, frotiniu ranksluosciu ir laieku pernakt .

Agurkai labai TRASKUS, skanus thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif Vien del sito ir prasiau sito recepto . O kai visas sunkiausias darbas tik nuplaut agurkus ( juos dar saltam vandeni palaikau keleta val,, ) ir sudet i stiklainiukus

vakar dienos darbas
user posted image
Atsakyti
Išbandžiau šiandien naują receptą. marinavau agurkus supjaustytus nedideliais griežinėliais su garstyčiomis.
Pirmą kartą dariau, bet ragavau pas svečiuose tai labai patiko.
Receptas:
1Litrui vandens
1st. cukraus
1st. acto
3 arbatiniai šaukšteliai dreuskos
5arbatiniai šaukšteliai garstyčių.
Agurkus supjaustytus sudėjau į puslitrinius stiklainius ir pakaitinau 10min. Visas darbas
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *grazuolyte*: 30 liepos 2010 - 22:07
Sveikos darbštuolės. Pasidalinsiu ir aš savo patirtimi. Marinatas buvo skirtas šparaginėms pupelėms, bet kadangi jo liko, tai nusprendžiau agurkėlius užpilti juo. Prieš tai agurkėlius sumečiau į verdanti vandeni, palaikiau kelias minutes, tada juos ir prieskonius (česnako skiltele, lauro lapelį, kelis pipiriukus...tik krapu neturėjau) į stiklainiukus sukišau ir užpylusi marinatu po kaldra pakišau. Vakar prie užkandėlės išragavom. Liuksiniai gavosi. Na o marinatas toks: 7 stiklinės šalto vandens, 1stiklinė acto, 6 šaukštai cukraus, 3 šaukštai druskos. Aš dar ir čia prieskoniukų primečiau smile.gif
Atsakyti
Jau kokie 3 metai agurkus konservuoju tik pagal vieną receptą, agurkai visad būna traškūs, kieti ir skonis labai geras, aštroki tokie thumbup.gif
Marinatas:
8 stiklinės vandens,
3 valg. šaukštai druskos,
5 valg. šaukštai cukraus,
lauro lapai, pipiriukai,
1 stiklinė acto (pilamas, kai marinatas užverda).

Į stiklainio dugną dedu truputį krapų, paprikos, morkų ir svogūnų griežinėlių, česnako, paskui sluoksnį agurkų (jei stiklainis tarkim 3 l, tai per vidurį stiklainio dar kartą dedu svogūnų, morkų ir paprikų).

Užpilti užvirusiu marinatu, palaikyti 15-20 min, marinatą nupilti ir vėl užvirinti, užpilti agurkus, uždaryti stiklainius, apversti stiklainius ant dangtelių ir uždengti šiltai, uždengtus laikyti, kol atvėsta.

Stiklainius reikia išplauti su soda, jų iškaitinti nereikia. Agurkai taip pat tik nuplaunami.
Pas mane paragavo ir šitaip agurkus konservuoja jau kelios draugės 4u.gif Labai skanūs ir paprikos, morkos, svogūnai, ne tik agurkai mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Vandenė @ 2010 07 31, 11:47)
Jau kokie 3 metai agurkus konservuoju tik pagal vieną receptą, agurkai visad būna traškūs, kieti ir skonis labai geras, aštroki tokie  thumbup.gif
Marinatas:
8 stiklinės vandens,
3 valg. šaukštai druskos,
5 valg. šaukštai cukraus,
lauro lapai, pipiriukai,
1 stiklinė acto (pilamas, kai marinatas užverda).

Į stiklainio dugną dedu truputį krapų, paprikos, morkų ir svogūnų griežinėlių, česnako, paskui sluoksnį agurkų (jei stiklainis tarkim 3 l, tai per vidurį stiklainio dar kartą dedu svogūnų, morkų ir paprikų).

Užpilti užvirusiu marinatu, palaikyti 15-20 min, marinatą nupilti ir vėl užvirinti, užpilti agurkus, uždaryti stiklainius, apversti stiklainius ant dangtelių ir uždengti šiltai, uždengtus laikyti, kol atvėsta.

Stiklainius reikia išplauti su soda, jų iškaitinti nereikia. Agurkai taip pat tik nuplaunami.
Pas mane paragavo ir šitaip agurkus konservuoja jau kelios draugės  4u.gif  Labai skanūs ir paprikos, morkos, svogūnai, ne tik agurkai  mirksiukas.gif

o šis marinatas ant kokio kiekio vandenio? Ar tik tos 8 st. vandenio g.gif
Atsakyti
QUOTE(*grazuolyte* @ 2010 07 31, 12:41)
o šis marinatas ant kokio kiekio vandenio? Ar tik tos 8 st. vandenio  g.gif

Taip, marinatas 8 st.vandens visi šie produktai. Aš visad darau iš 4 tokių normų ir uždarau 14-16 litrų agurkų (priklauso nuo stiklainių) mirksiukas.gif
Atsakyti