QUOTE(regna @ 2010 08 08, 11:13)
Totore,
noriu tavęs paklausti,kodėl tu agurkus dedi į tą setkutę?
Ir,kodėl tiek kartų užpylinėji}?
\
labai ydomu!
Ar neužtenka vieną kartą nuplikint o kitą sykį užpilti marinatu.
Pasidalink,ydomu.
Ne visai taip mane supratote
As koncervavime naujoke, tai aiskinuosi sterilizavimo (ar kaip ten vadinas) budus (AS ZINAU KOL KAS 3 VARIJANTUS IR GALVOJU KOKS IS JU BUTU GREICIAUSIAS, SAUGIAUSIAS (del nusiplikymo) IR PATIKIMIAUSIAS):
a ) sukisi zalius agurkus i stiklainius ir juos 2-3 kartus uzpilineji verdanciu skysciu;
b ) zalius agurkus dubenyje uzpilti verdanciu vandeniu ir palaikyti 10 min. po to sukist i stiklainius;
c ) zalius agurkus sukist i sietkele, ja imest i verdanti vandeni, palaukt kol prades eit burbuliukai (DEL KAITINIMO TRUKMES NESU TIKRA, TODEL JUSU PATARIMO IR KLAUSIU
), su sakute pagaut sietkele ir istraukt agurkus, juos iskratyt i dubeni, kiek pravesusius (kad eitu paimt) sukist i stiklainius (nereikia vandens is dubens nupilinet arba gaudyt agurku kaip b varijante).
O gal dar koki buda zinote ? (Su mazesne tikimybe nusiplikyt rankutes
, nors pirmakart darbuotis bandziau su senom odinem pirstinem - nebaisu, kad rankas nusiplikysiu, stiklainis neslysta, o ir jei suslaptu negaila
)
Pasirodysiu as jums, kaip baltaranke princese, sauganti savo rankeles