Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Dekupažas ant tekstilės
Supermamų klubas > Mūsų namai > Rankdarbiai > Dekupažas
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6
bite
QUOTE(kvartetas @ 2011 03 03, 08:30)
nzn bet man tas budas su serveteles dazymu baltai nepasiteisno. purksdavau su laku keletas kartu, isdziovindavau. dazan jau su baltais dazais vistiek jie pereidavo i geraja puse schmoll.gif . gal man serveteles nekokios pasitaike g.gif , 2bandymai ir abu nepasiseke rolleyes.gif
*

Normalios servetėlės pasitaikė, normalios... wink.gif
Paprasčiausiai vienas servetėlės sluoksnis, atskyrus jį, visada turi skylučių, per kurias ir pereina dažai. Todėl reikia dažyti kiek įmanoma "sausiau", kad jokio dažų pertekliaus nebūtų. Man geriausias rezultatas gavosi, kai dažiau keletą kartų po labai labai ploną sluoksniuką kempinėle, kiekvieną jų išdžiovinant, kas jau tarsi "impregnuoja" servetėlę (bet tų mikro skylučių neužsandarina vistiek wink.gif ).
Tasai skylėtumas juk ir daugiau ydų turi. Pvz., jei klijuojama servetėlė, kurios fonas juodos ar kitos tamsios spalvos, o piešiniai šviesūs, tai tais atvejais, kai dėl šviesių piešinių klijuojama ant šviesaus pagrindo, tamsusis servetėlės fonas per čia aptariamas skyliukes pasidaro ne toks juodas (tamsus), dažnai jį reikia perpiešti juodai (ar kita tamsia fono spalva),
Spausdinant servetėles per pirmo sluoksnio skyliukes dažų patenka ir ant antro sluoksnio, kurį atskyrus, pirmasis, klijuotas ant šviesaus fono, ir pašviesėja.

bitutė
aš ką tik šviežiai pabandžiau.
Kadangi neturėjau purškiamo lako tai dariau taip:
1. Ištepiau servetėlę klijais (bent jau man tepant klijais servetėlė ne taip plyšo nei tepant laku). Bet tepti reikėjo kiek galima sausiau, kad servetėlė nuimamt neplyštu. Ir tepiau mažą paveiksliuką, su dideliu nežinau ar taip išeitų. O tepiau ant įmautės.
2. Tada atsargiai už kampučių nuėmiau servetėlę ir uždėjau džiovinti ant paruošto "stovo", kad servetėlė nepriliptų. Gerai jei įmanoma atsargai pasilikti mažą kraštelį servetėlės (paveiksliuko atsargą iš kraštų) kurį suplyšimo atveju būtų galima nukirpti.
3. Kai išdžiuvo tepiau laku. Gal galima kelis sluoksnius tepti, kad storiau gautųsi. Tada vėl padėjau džiūti ant stovelio.
4. Tada dažiau baltai. Šiek tiek dažų permirko, bet ne tiek ir daug, tokiais mažais taškiukais. Dar net man įdomiau atrodė, nes kaip tyčia paveiksiukas papuolė su baltais taškeliais. O aš dar tepiau teptuku nepagailėdama dažų, tai turbūt paklausius bites patarimo visai gerai gautųsi.

O dar įdedu savo senesnius darbelius. Kur pirma klijavau ant baltos medžiagos, o po to jau ant krepšiuko.

user posted image

user posted image

user posted image
bite
bitute, ir aš taip dariusi esu su klijais ir laku, bet jau neaprašinėjau šio būdo, nes dar sudėtingiau būtų atrodę doh.gif mirksiukas.gif
O pamačiusi Tavo darbelių foto, niekaip nesupratau, kam tokiam audiniui reikia baltos spalvos po paveikslėliu?
Net į galvą nešautų tokia mintis!!!
Vienareikšmiškai dėčiau tiesiai ant tokios spalvytės audinio. Jis juk šviesus!!!
bitutė
o dar tiesa tą pirmą paveiksliuką, kur su drambliu yra, tai prisiuvau. Pabandysiu ir su fėja prisiūti su kokia gal zilka su labai plona adata lotuliukas.gif
Dar nebandžiau skalbti, pirma nors truputį panešioti reikės, kad ne taip gaila būtų jei kas smile.gif
Papildyta:
QUOTE(bite @ 2011 03 03, 14:57)
bitute, ir aš taip dariusi esu su klijais ir laku, bet jau neaprašinėjau šio būdo, nes dar sudėtingiau būtų atrodę doh.gif  mirksiukas.gif
O pamačiusi Tavo darbelių foto, niekaip nesupratau, kam tokiam audiniui reikia baltos spalvos po paveikslėliu?
Net į galvą nešautų tokia mintis!!!
Vienareikšmiškai dėčiau tiesiai ant tokios spalvytės audinio. Jis juk šviesus!!!
*

smile.gif atradau jau atrastą būdą smile.gif
O man visai paprasta atrodo, turbūt kuo daugiau taip bandai pats visko tuo viskas paprasčiau atrodo. Tik skaityti atrodo sudėtingas ilgas sąrašas smile.gif

O gal iš tiesų gal kiti paveiksliukai ir gerai atrodytų ant šios medžiagytės. Gal nuotraukoje šviesesnė spalva atrodo, čia tokia šviesi smėlio spalva, bet šiaip gana šviesi spalva. Bet kas keisčiausia kad ypač tas drambliuko paveiksliukas visai nesižiūrėjo ant tos medžiagos tiesiai užklijavus (jau bandžiau anksčiau). Net užklijavus ant baltos, o po to ant krepšiuko ir tai truputėli truputėli patamsėjo (bet čia jau tik aš matau kai žinau smile.gif. Drambliukas tai plonas dekupažinis popierius yra.
kristianija
grazios tasikes, reiks ir man kada pabandyti ant audinio ka nors padaryti smile.gif
bitutė
ačiu blush2.gif
kibirkstele*
Sveikos, norejau pasitikslinti tokiu klausimu noriu klijuoti ant tekstiles ir sendinti kokia eiga butu. Klijuoti servetele su tekstiles klijais, tada sendinti ir ant virsaus purksti sintetinio lako? Aciu, aks patikslins, nes bijau suklysti blush2.gif
bite
Mažai informacijos. Koks tai daiktas, kad tekstilė bus sendinama? Kokia sendinimo priemonė? Ar būtinas sintetinis lakas, kuris dažnai suteikia daiktui gelsvą atspalvį. Koks tai lakas? Ar tekstilė nebus nuo to dėmėta?
Daug klausimų vietoj atsakymų, ar ne? wink.gif
kibirkstele*
QUOTE(bite @ 2011 05 08, 21:50)
Mažai informacijos. Koks tai daiktas, kad tekstilė bus sendinama? Kokia sendinimo priemonė? Ar būtinas sintetinis lakas, kuris dažnai suteikia daiktui gelsvą atspalvį. Koks tai lakas? Ar tekstilė nebus nuo to dėmėta?
Daug klausimų vietoj atsakymų, ar ne? wink.gif
*

daromas bus albumo virselis is tekstiles, nori klijuoti servetele, folija siek tiek ir prie viso sumanymo labai reikia sendinimo smile.gif Naudosiu si mediuma:
user posted image
O del sintetinio lako nezinau ar jis reikalingas, todel ir klausiu ax.gif
bite
Kokia prasmė imti tekstilę ir ją "įlieti" į tiek sluoksnių priemonių?
Šis mediumas skirtas tekstilei, siekiant patvarumo. Juo užklijavus paveikslėlį, galima plauti (reikia sekti rekomendacijas dėl fiksavimo). Albumas plaunamas, manau, nebus, todėl nematau prasmės mediumui. Paprasti klijai puikiausiai atliks tokią pačią funkciją.
Sendinimo būdas taip ir liko neaiškus? Be šios info nežinia ką galvoti ir apie baigiamąjį laką...
Daug nežinomųjų... wink.gif
kibirkstele*
QUOTE(bite @ 2011 05 09, 22:24)
Kokia prasmė imti tekstilę ir ją "įlieti" į tiek sluoksnių priemonių?
Šis mediumas skirtas tekstilei, siekiant patvarumo. Juo užklijavus paveikslėlį, galima plauti (reikia sekti rekomendacijas dėl fiksavimo). Albumas plaunamas, manau, nebus, todėl nematau prasmės mediumui. Paprasti klijai puikiausiai atliks tokią pačią funkciją.
Sendinimo būdas taip ir liko neaiškus? Be šios info nežinia ką galvoti ir apie baigiamąjį laką...
Daug nežinomųjų... wink.gif
*

Sendinimas dvikomponentis Perfetto. ax.gif
Rūtkė
sveiki, noriu paklausti, ar klijuojant servetėlę ant audinio galima išlysti ir uždažyti už servetėlės kraštų? ar poto negražiai atrodys? nes kitaip atrodo kad gali ir neprisiklijuoti labai gerai..
bite
Imi kokią audinio skiautelę, servetėlės gabaliuką, atsisėdi 10 minučių, priklijuoji su užeiga ir be jos, palieki nakčiai, o iš ryto randi atsakymą... mirksiukas.gif
L.M.A.
Bukit geros, pagelbekit 4u.gif
Man reikia ant filco priklijuoti spausdinta paveiksliuka. Spausdinti bandysiu ant serveteles. Skalbiama nebus, taciau bus nuolatinis salytis su kietais daiktais. Klausimas toks - kuo klijuoti, specialiu mediumu tekstilei ar paprastais dekupaziniais klijais? Ar filca apskritai lyginti galima, jei reiktu spec.mediuma naudoti? Kuo geriau priklijuoti, kad kuo ilgiau tarnautu ir nenusitrintu?

sobieska
Levandinė pagalvėlė...

user posted image
Nuotaikinga
QUOTE(L.M.A. @ 2011 07 14, 22:54)
Bukit geros, pagelbekit  4u.gif
Man reikia ant filco priklijuoti spausdinta paveiksliuka. Spausdinti bandysiu ant serveteles. Skalbiama nebus, taciau bus nuolatinis salytis su kietais daiktais. Klausimas toks - kuo klijuoti, specialiu mediumu tekstilei ar paprastais dekupaziniais klijais? Ar filca apskritai lyginti galima, jei reiktu spec.mediuma naudoti? Kuo geriau priklijuoti, kad kuo ilgiau tarnautu ir nenusitrintu?
*

atsakau dėl lyginimo: visus dilcus galima lyginti, geresnės kokybės net labai draugauja su gariniais lygintuvais. Tai jau gerai Tavo užmačiai.
Dėl paveikslėlio priklijavimo...

A vat čia tai laaabai abejoju kad tas kūrinukas bus ilgaamžis.
Pagal savo prigimtį filcas - neaustinis audinys, ir jis natūraliai sluoksniuojasi (palyginimui - tarsi vatos tamponiukas)...
Esu bandžiusi dekoruoti filcą, gavosi visiškas fiasko - paveiksliukas su sluoksniu filco "nusišiaušė" sluoksniais.

Nebent rastum kur pirkti storojo, labai gerai "suplakto" geros kokybės filco, kas Lietuvoje pasidarė labai dideliu deficitu. Anksčiau esu pirkusi tikrai kokybiško rusiško, bet ta parduotuvė, kurioje pirkau, apskritai išsikėlė iš Vilniaus į Kijevą unsure.gif
L.M.A.
Nuotaikinga, aciu drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
sobieska
user posted image
4u.gif
edre
Noreciau jusu patarimo. Turiu odini svarkeli toki patrinta ir gaila man ji ismesti ar atiduot, pagalvojau gal galiu ji atsinaujinti ir pvz.: padekupazinti. Ka jus manot? Kaip ant odos laikytusi ir kokias cia priemones butu geriau naudot ar neverta gadint? g.gif
Nuotaikinga
QUOTE(edre @ 2011 10 24, 08:45)
Noreciau jusu patarimo. Turiu odini svarkeli toki patrinta ir gaila man ji ismesti ar atiduot, pagalvojau gal galiu ji atsinaujinti ir pvz.: padekupazinti. Ka jus manot? Kaip ant odos laikytusi ir kokias cia priemones butu geriau naudot ar neverta gadint? g.gif
*

Gali.
Verta.
Gausis gerai. Yra net pamokėlės kaip daryti dekupažą ant odos (mačiau rusų forume kaip švarkelis atnaujintas).

Aš esu dekupažinusi portcigarus, dengtus oda. Gavosi liuks
rimute7
[quote=Nuotaikinga,2011 10 24, 14:31]

Yra net pamokėlės kaip daryti dekupažą ant odos (mačiau rusų forume kaip švarkelis atnaujintas).

Gal kartais nuorodėlę turi išsisaugojus kur rasti blush2.gif ax.gif ?
edre
Butu super nuorodele. Nemoku as cia to dekupazo, bet mama kursuose buvo, jai labai patiko, tai gal bendrom jegom ir forumo pagalba kazka sukurptumem.
Darbštuolių Skrynia
sobieska, pagalveles nerealios!!! wub.gif wub.gif wub.gif
rimute7
Edre, ar bandei ką nors daryti su savo odiniu švarkeliu? Aš dekupažinau ant odinio akinių dėklo, tai super. Viską dariau kaip ir ant medžio, kadangi futliaras kietas, stabilus. Ir dažiau, ir servetėlę klijavau, ir lakavau , ir šveičiau, viskas ok.
bite
Futliaras, Rimute, antrinu, kietas, esu dariusi mamai dovanų, tai puikiai ir jau ilgai tarnauja.
Rūbai-kas kita, vistiek jie ir lenkiami, ir tempiami, ir drėgmės gauna, ir džiūsta, ir šąla... wink.gif
Nematau prasmės naudoti kokius spec. klijus, nes termiškai odos paveikti negalėtume, o to reikalauja spec. klijai (pvz., tekstilės dekupažui skirti). Taigi, manau, eiliniai universalūs klijai ir, svarbiausia, baigiamasis lakas čia geriausias purškiamas sintetinis. Jei tektų padirbėti dažais, tinka akrilas, bet čia jau geriau naudoti specialiai odai skirtą akrilą (nebūtinai).
sobieska
QUOTE(Darbštuolių Skrynia @ 2011 11 10, 19:24)
sobieska, pagalveles nerealios!!!  wub.gif  wub.gif  wub.gif
*

Dėkui 4u.gif ...tik ten viena pagalvėlė iš visų pusių smile.gif
ameba
Gal kas bandet su termopopierium. Ruses iki isprotejimo ji naudoja. Nereikia jokiu kryziu keliu daryti. Tik niekaip jo vilniuje nerandu
perle70
QUOTE(ameba @ 2012 02 12, 19:58)
Gal kas bandet su termopopierium. Ruses iki isprotejimo ji naudoja. Nereikia jokiu kryziu keliu daryti. Tik niekaip jo vilniuje nerandu
*

esu bandziusi su tuo termopopieriumi, labai gerai gaunasi, ypac ant lininiu audiniu.
iki siol lipdukus uzsakydavau pas drauge, gyvenancia uzsienyje, ji ten is kazkokios merginos pirkdavo.
paskutiniu metu irgi dairausi Lietuvoje, bet radau tik OFICE parduotuvese, o brangumas nezmoniskas...vienas lapas apie astuonis litus kainuoja (Kaune).
user posted image
labanaktukee
vis nesiryžtu pradėti ant audinio dekupažuoti, bijau viską sugadinti blush2.gif
tačiau perskaičiau apie lipdukus ir iškilo klausimas- ar jie nenusiplauna, nesusigadina skalbiant? smile.gif
perle70
QUOTE(labanaktukee @ 2012 05 07, 21:11)
vis nesiryžtu pradėti ant audinio dekupažuoti, bijau viską sugadinti blush2.gif
tačiau perskaičiau apie lipdukus ir iškilo klausimas- ar jie nenusiplauna, nesusigadina skalbiant? smile.gif
*

manau, kad kaip ir visi lipdukai su laiku turetu apsitrinti g.gif
o gal kazka ant virsaus dar butu galima uzteplioti...del stiprumo???
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.