Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Baldakimas
Supermamų klubas > Naudingi patarimai > Vaikiška "technika"
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
wilike
Pirma kol buvom visai mažiukai miegoj lopselyje, ten nebuvo baldakimo, ir stovejo kamputyje uz duru.Dabar jau miegam didesnej lovelej.Baldakimo nepirkau, nes nemačiau butinybės.Bet vieną dieną padarėm tokį kaip baldakimą tik iš paprastos medžiagytės, tai pastebėjom, kad vaikiukui taip užmigti sekasi geriau, kai nuimi pyksta.Man atrodo jis taip ramiau jaučiasi, tokia erdvė uždaresnė wub.gif
Skambanti tyla
QUOTE(lengvute @ 2004 12 27, 13:44)
Gražus dalykas, bet galvoju, gi paaugus mažylė į jį kabinsis, nuplėš, kada jį jau nuėmėt?
*

Turim,naudojam,nuo kūdikio lovytės perkabinom ant didesnės.Mėgstu paskaityti tai vaikuliui užstoja šviesą. lotuliukas.gif
Vilsen
as naudojau ir tikrai naudosiu,man atrodo tai geras dalykas nuo saules spinduliu 4u.gif
Grifas
Tik dėl grožio. Kai pradėjo stotis iškart nuėmėm nes jaučiu nieko nebūtų likę. Labai jai viskas rūpi. O apsaugas vis dar naudojam. Jei ne jos turbūt visa mėlyna būtų. Pirmą kartą matau, kad vaikas taip vartytusi miegodamas lotuliukas.gif
Sigita-Dani
Naudoju baldakima,bet jis tik del grozio,siaip is jo naudos jokios man nera,tik grazu paziureti wub.gif
kotrina1
Neturejom, atrodo nereikalingas dalykas, tik dulkems 4u.gif
bestini
Man labai grazu, bet nenaudojom, nes renka dulkes.
Kenguryte
QUOTE(kotrina1 @ 2007 01 27, 20:24)
Neturejom, atrodo nereikalingas dalykas, tik dulkems 4u.gif
*

QUOTE(bestini @ 2007 01 31, 00:21)
Man labai grazu, bet nenaudojom, nes renka dulkes.
*

Baldakimą naudojom ir naudojam, nors jau mano mergytė pakankamai didelė.
O dėl dulkių, tai kaip jūs keičiat savo ar vaiko patalus keletą kartų į mėnesį, taip ir baldakimą labai nesunku įmesti į skalbyklę ir išplauti. Plius, aš ir apsaugas plaunu, kad nebūtų jokių dulkių ir pan.

Man, baldakimas, super dalykas thumbup.gif
sraigyte1
Man gražu,bet neturim mes jo ir nelabai noriu,nes tai tik dulkių kaupimas ax.gif
TadasR
turim kaip jau ir kazkas minejo apsaugo nuo saules spinduliuku ir t.t. o del to kad dulkikiu kaupiklis tai cia jau galima sakyti o kur ju nera tai ismeskim lauk kilimus uzuolaidas baldus mikstus rubus, galima gi balkone isdulkinti kasdiena nematau cia bedos bigsmile.gif
meskaite
Neturejom ir kuo puikiausiai apsiejom be jo
biriusa
Man labai patinka baldakimai virs lovytes, ir kai laukiaus sunelio LABAI norejau ji nupirkti. Bet mano sveikas protas nugalejo smile.gif Perskaiciau daug literaturos ir supratau, kad musu laikais, kai kas antras vaikas linkes sirgti alergija, ja skatinanciu dalyku (o tame tarpe ir baldakimo) geriau nepirkti.
BAet...nusprendziau, kai turesiu antra butinai nupirksiu baldakima tik dazniau ji skalbsiu biggrin.gif Nu jug taip grazu!
astaxa
Neturiu, gal ir grazu- bet kam papildomas dulkiu surinkejas..
Levander
turėjom... saugumo sumetimais nuėmiau, kai pati pradėjo stotis lovytėj...

o dulkes tai taip, labai surenka biggrin.gif bet aš labai dažnai skalbdavau...
bet ne vien dėl grožio aš jį dėjau... nakčiai mažutė kai užmigdavo, miegodavo tai tik tamsoj, todėl, kad nekristų televizoriaus šviesa į lovytę, gelbėdavo baldakimas 4u.gif
Aistulle
mes ir turim...gelbsti nuo televizoriaus sviesos ...bet jau zadam nuimti... bigsmile.gif
Apus
QUOTE(astaxa @ 2007 02 14, 17:32)
Neturiu, gal ir grazu- bet kam papildomas dulkiu surinkejas..
*

skalbti reikia dazniau lotuliukas.gif man labai patiko ir nuo teliko gelbejo thumbup.gif
biscuit
QUOTE(saulutes mama @ 2007 02 23, 15:07)
skalbti reikia dazniau  lotuliukas.gif  man labai patiko ir nuo teliko gelbejo  thumbup.gif
*

teisingai tu cia pasakei thumbup.gif reikia skalbti ir nebus dulkiu. as kai tik skalbiu patalyne tai ir baldakima skalbiu. nesuprantu tu mamu, kurios pasikabina baldakima ir sako- dulkes tik renka doh.gif juk patalyne irgi dulkes renka. toks jausmas, kad jei ant baldakimo negulima, tai jo ir skalbti nereikia lotuliukas.gif
mes naudojam ir labai patenkinti thumbup.gif
Creed
As neturiu baldakimo,nemanau,kad reikalingas daiktas,televizoriaus tam kambary kur miegam nera ir nebus,tai ir saugot nera nuo ko rolleyes.gif
laputaite777
Pirmai megaitei turejom,tik savos gamybos,o antrai nusprendem ,kad nebereikia.Savotiskas issidirbinejimas schmoll.gif
Prikolnaja
Eikit,jau pirmam vaikui tiek buvo svajota visko grazaus,mielaus pripirkt,gymus mergytei pagal savo ilgas svajones taip ispuosiau,tiesiog patalyne svelnios ruzavos spalvos nupirkom,baldakima,kaspina didziuli,smagu,eikit,dulkiu surinkejas,skalbt reikia dazniau,beto teisingai sakot nuo tv saugojo,o mum tai ypac aktualu vienam kambary gyvenant doh.gif mirksiukas.gif
Alisa2
As neturiu. Man nepatinka. Nors kai pirkau pataline, tai komplekte buvo, as jo nenorejau, bet tokio rasto be baldakimo nepardavinejo sad.gif Padariau is to baldakimo dvi paklodes biggrin.gif
anastazas
aha - mes irgi gavom tą gėrį pirkt dėl patalynės. Bet kad jau buvo sukomplektuotas, tai pasikabinom virš lovytės ir laukėm lėliuko gimimo. Bet va parvažiavo vaikas iš gimdymo namų - tą pačią akimirką baldakimą nulupom ir po šlapiais vežimuko ratais vietoj skuduro patiesėm.... tongue.gif Absoliučiai nereikalingas daiktas. Nuo televizoriaus spindulių gal ir apsaugotų, bet mūsų televizorius kitam kambary, o patiems buvo nepatogu per tas užuolaidas "iki vaiko prisikast". Beje, net ir lovytė galima sakyt nereikalinga - įsigudrina kai kurie piliečiai su tėvais kartu didelėj lovoj miegot, ir nieko tu jiems nepadarysi blush2.gif Bet čia jau atskira tema.
oxygen
aš nekabinau, kad ir reikalo nebuvo...ir dulkes renka...
Bet gražu mirksiukas.gif
Žana B
o mes turim ir man labai grazu, ir visai nerenka dulkiu jei skalbti dazniau thumbup.gif
zidinga
Mums 9 mėnesiai,tai šiandien kai stodamasi pradėjo baldakimą tampyti į visas puses,tai susimasčiau, kad jau kaip ir reikės jį nuimti,kad nebūtu bėdos.Bet šiaip man tai super dalykas.
Kačia
Labai graziu buna baldakimu, taciau as nepirkau (del dulkiu kaupimo). Dabar dziaugiuosi kad jo neturejau, nes maziukas labai judrus. Jau nuo 4 men. pradejo draskyti apsauda, tai ir baldakimu buciau neilgai pasigerejus schmoll.gif
666
QUOTE(Kačia @ 2007 04 11, 13:50)
Labai graziu buna baldakimu, taciau as nepirkau (del dulkiu kaupimo). Dabar dziaugiuosi kad jo neturejau, nes maziukas labai judrus. Jau nuo 4 men. pradejo draskyti apsauda, tai ir baldakimu buciau neilgai pasigerejus schmoll.gif
*

Dėl dulkių tai nukabinu ir išskalbiu,aišku jei alergiškas tai jau kitas reikalas ax.gif
litavkasam
Neturėjom baldakimo. ir taip tų nebereikalingų daiktų namuose per pirmus vaiko gyvenimo metus prisikaupė, kad nebėr kur dėt:karsta:
inga-uk
neturim mes baldakymo, ir puikiai apseinam be jo, be to mazoji tokia nenuorama tai nezinau kiek ilgai buciau ji tenaudojus, be to dar dulkiu kaupimas g.gif o ir taip nenaudojamu daiktu jau kalnas doh.gif
geruta
na ,manyciau baldakimas dar vienas nereikalingas ,,pribumbasas'' lotuliukas.gif ,turejau bet labai greitai supratau,kad nereikalingas daiktas.
tamsi
Mes turėjom ir man jis labai patiko,beto nuo saulutės apsaugodavo,nereikėdavo užailaidų užtraukinėt ir sedėt kambary prieblandoi kol vaikas miega. thumbup.gif Dulkių jis nerenka,jai prižiuri tinkamai mirksiukas.gif
mija.07
o mes neturejom ir neprireike. be to gydytoja , kai pirma karta atejo aplankyti vaikeli labai pagyre tongue.gif , nes reti teveli atsisako ,,sito dziaugsmo,, ,o jis atseit kudikiui jokios naudos neduoda
Gilute
QUOTE(mija.07 @ 2007 04 25, 20:05)
o mes neturejom ir neprireike. be to gydytoja , kai pirma karta atejo aplankyti vaikeli labai pagyre tongue.gif , nes reti teveli atsisako ,,sito dziaugsmo,, ,o jis atseit kudikiui jokios naudos neduoda
*

Bet ir zalos nedaro, nematau prasmes cia ka girti ar peikti smile.gif Turim mes ta "dziaugsma", mazylei jau virs metuku, o jis vis dar kabo. Aktyvi ji pas mus, ir ta baldakima karts nuo karta patampo, tik greit atsibosta ir ramu. Vaiko be prieziuros as butu ar nebutu tas baldakimas nepalikciau. dulkes kiekviena karta tvarkydama kambari labai paprastai iskratau lauke nuo jo. Tiesiog istrauki stoveli, ant kurio jis pritvirtintas, ir iskratai.
Nieko blogo as jame nematau, man su juo grziau, jaukiau (tikiuosi ir mazyliui jaukiau), erdve lovyteje kaip ir uzsidaro. dabar dar ir nuo saulutes miegancia jo pagalba "paslepiu".
jei mamytems baldakimai nepatinka, manau jo ir nereikia kabinti, juk cia mes daugiau del saves ji dedame. O gydytojos, kuri pagyre del to "dziaugsmo" atsisakymo, nesuprantu. Gal norejo itikti teveliams ir tiek. Cia juk apie kiekviena balda namuose galima panasiai diskutuoti
grazina37
thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif gryna tiesa ,mes turejome ir labai mums patiko,bet pakeitem didesne lovyte ir nera kaip jo pritvirtinti ,tai taip liudnai ji atrodo doh.gif
Ugn*Ine
baldakimas buvo pas dukrytę ant lovytės wub.gif tik aišku jau nuėmiau...labai gerai kai yra toks kaip baldakimas, vaikas nesusidaužia į lovytę ir šiaip, man atrodo vaikui toks saugumas labiau, kai jis uždėtas 4u.gif tik kai suėjo kažkur metukai baldakimą nuėmiau smile.gif
vėtrė
Pirma mintis atėjusi į galvą buvo, kam ta dulkių tupykla reikalinga? ax.gif Aš nepirkau, nes ir taip dulkių erkei alergiška mergiotė, bet, neginčysiu, tikrai gražu, kai pas kitus pasižiūri biggrin.gif
-rasa-
QUOTE(vėtrė @ 2007 05 04, 23:48)
Pirma mintis atėjusi į galvą buvo, kam ta dulkių tupykla reikalinga? ax.gif Aš nepirkau, nes ir taip dulkių erkei alergiška mergiotė, bet, neginčysiu, tikrai gražu, kai pas kitus pasižiūri biggrin.gif
*

Jei savęs klausi kam ta dulkių taupykla reikalinga, apie grožį kalba jau nesisuka cool.gif
Pasišiaušęs
QUOTE(inga-uk @ 2007 04 13, 16:12)
neturim mes baldakymo, ir puikiai apseinam be jo, be to mazoji tokia nenuorama tai nezinau kiek ilgai buciau ji tenaudojus, be to dar dulkiu kaupimas  g.gif o ir taip nenaudojamu daiktu jau kalnas  doh.gif
*

Ką čia šnekat doh.gif dulkės kaupias doh.gif Skalbkit kartą per mėnesį ir viskas bus čiki. Juk čia tas pats kaip užuolaidos. O gal ir užuolaidų namie neturit cool.gif
Nei vienas vaikas nedrąskė schmoll.gif
Gajux
QUOTE(Dalbara @ 2007 05 17, 22:42)
Ką čia šnekat  doh.gif  dulkės kaupias  doh.gif Skalbkit kartą per mėnesį ir viskas bus čiki. Juk čia tas pats kaip užuolaidos. O gal ir užuolaidų namie neturit  cool.gif
Nei vienas vaikas nedrąskė  schmoll.gif
*

Na, man tai irgi atrodo, kad ten dulkės kaupiasi. ax.gif Ir skalbiau ne kas mėnesį, o kas savaitę. Bet vis tiek nuėmiau. unsure.gif Maniškė baisiai jį tampė, ir apsaugas tampo, atraišioja, doh.gif
P.S. gerai pastebėta, ir užuolaidų aš nemėgstu. Man geriau roletai ir romanetės. Lengva valyti. smile.gif
Kristiniux
gal ir kaupia dulkes, bet kur jos nesikaupia-visur jų būna, o vien dėl to atsisakyt baldakimo g.gif juk rankom neskalbiat, o prie kitų daiktų dažniau įmeskit ir problema išspręsta mirksiukas.gif
man tai jis labai naudingas, tiek nuo saulės, nuo tv, o plius dar koks grožis thumbup.gif
lyra
Nu visiškai nereikalingas daiktas, mano nuomone rolleyes.gif
Zylute1
QUOTE(babble @ 2004 12 27, 12:58)
As visai nedejau ir net nepirkau..o kam jis? del grozio? man tai jis tik kazkoks dulkiu kaupejas.
*

butent doh.gif net minties tokios nebuvo, kad jo reikia lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
gudo
Aš turiu,bet nepakabinau...kažkodėl nenoriu
Antarė
buvau labai pries baldakimus, bet kai nusipirktame patalynes komplekte jis buvo, dabar laaaaaabai dziaugiuosi, nes pakabinom prie vaiko kojyciu ir jam uzstoja vaizda i televizoriu thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif ir visai ten dulkes nesikaupia, nu taip ziauriai kaip vis bando pasakyti schmoll.gif
Christinux
nenaudojau ir nereikėjo
Prikolnaja
QUOTE(Akytė @ 2007 05 28, 11:38)
buvau labai pries baldakimus, bet kai nusipirktame patalynes komplekte jis buvo, dabar laaaaaabai dziaugiuosi, nes pakabinom prie vaiko kojyciu ir jam uzstoja vaizda i televizoriu thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif ir visai ten dulkes nesikaupia, nu taip ziauriai kaip vis bando pasakyti schmoll.gif
*

drinks_cheers.gif Irgi saugojom nuo teliko,butas 1kambario,tai super dalykas,o del dulkiu pasakysiu,kad tinginiaut nereikia,o skalbt kaip ir savo patalyne lotuliukas.gif
perlixike
super dalykas thumbup.gif apsaugo nuo teliko ir siaip jaukiau.tik aisku reikia dazniau skalbti biggrin.gif
incia
As irgi nepirkau, nes mano nuomone, nereikalingas daiktas. Apsaugo nuo teliko, kol vaikas dar ramiai guli, o po to, kai jau seda, jei jam reiktu ziuret telika, tai ir patrauktu, ar nutrauktu baldakima.
mmergyte
nors leliuko dar neturim,bet lovyte jau turim ir baldakima nuemiau is karto,man atrodo kad jis tik dulkes renka ir tiek,o del sviesos ar dar ko pastatysim sirma kokia spalvinga.. blush2.gif
vaidilutė
o mes neseniai nupirkom savo vyresnėlei ax.gif ji taip norėjo blush2.gif dabar vaikšto ir visiem giriasi kad miega kaip princesė biggrin.gif o jei yra galimybė tai nuveda ir parodo lotuliukas.gif o dėl dulkiu tai nemanau kad ten daugiau jų yra nei ant užuolaidų g.gif mūsų pupa irgi alergiška dulkių erkutėm bet kolkas nepastebėjau kad kas pasikeistu į blogaja pusę tongue.gif

o man tai irgi laaaabai gražu ax.gif biggrin.gif thumbup.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.