Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Baldakimas
Supermamų klubas > Naudingi patarimai > Vaikiška "technika"
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
smileja
QUOTE(lyra @ 2006 06 23, 15:04)
Tikriausiai dėl dulkių jūs teisios. Jos kaupiasi ir nieko čia gero. Kad gražu tai kiekvieno kitoks skonis, dėl jo nesiginčysime. Aš tik pagalvojau , kad man pačiai nelabai patiktų miegoti uždengtai užuolaida. Juk tvanku, nėra gryno oro.  schmoll.gif
*

nu jau, baldakimas gi ne aplink visa lovelę pakabintas, o tik ten kur galvytė mirksiukas.gif man ne tik, kad gražu baldakimas, bet dar apsaugo ir nuo saulės, kai nėra saulės papraščiausiai atitraukiu, dulkes nupurtau nuėmus ir išnešus į balkoną arba nusiurbiu smile.gif ir jokių problemų, o mažiukas dabar jau kalbina ir meškiukus nupieštus ant baldakimo ax.gif
*CACA*
As uzuolaideliu ant lovytes nepirkau, nes nemaniau, kad man jos butinos. O ir sviesos vaikas daugiau gauna. Kai ateina laikas miegoti, tiesiog uzdengiu naktines uzuolaidas ant lango ir jau iskart (kad ir diena) kambaryje tamsiau.
Man kazkodel labiau patinka lovytes be uzuolaideliu.
jolax
QUOTE(rena @ 2006 04 22, 14:01)
Sveikutes, kai buvau dar niescia ir ruosiau savo mazyliui lovele, aisku pirmiausiai pagalvojau apie patalyne. Kai parduotuvese mirgejo akys bigsmile.gif kokios grozybes wub.gif Uzsigeidziau ir baldachimo(nezinau kaip rasosi) -uzuolaideliu ant lovytes. Bet daug kas pradejo sakyti, kad tai negerai(sviesos vaikeliui trukumas), nesveika(dulkes nuseda) ir t.t. Kaip jus manot? g.gif
*

Na as taip pat buvau pasimetusi del to baldakimo.Tai viena komplekta patalynes nusipirkau su juo kta- be. Mums jau 5 men. bet baldakimo dar neuzdejau. Mat ant lovytes as dar laikau pervystymo lenta-tai jei dar uzdesiu baldakima, lovyte bus visiskai perkrauta. Vis planuoju pervystymo lenta perkelti kitur ir tada isbandyti baldakima, bet iprotis blogiau uz prigimti... lotuliukas.gif
Taide
Iki pusės metų mūsiškis lopšyje miegojo, tai tokio dalyko kaip baldakimas tiesiog nereikėjo. O dabar vyrukas atsistojęs lovoje jį greičiausiai nudraskytų. Manau, kad tai skonio rekalas, jei yra įrengtas kūdikio kambarys su visa spec. įranga, butinas ir baldakimas, gal ir gražu, bet nežinau ar praktiška g.gif
Carevna
Mes pirkome visą komplektėlį su baldakimu, pasirinkau šviesesnės spalvos, kad mažiukui dieną smarkiai šviesos neužstotų, o vakare baldakimas net labai praversdavo, uždengdavau nuo naktinės lempos, nusiima baldakimas labai lengvai todėl išskalbti nėra sunku, kiši skalbt patalynę įmeti ir baldakimą, tik va dabar teko baldakimą paslėpti, nes nuleidom lovytę ir iš jo jokios naudos, o dar mažasis atsistojęs lovytėj įsigudrina jį gerai pataršyti, apsaugos geras dalykas, bet panašu, kad ir jų teks atsisakyti nes jau atraišiojami visi kaspinėliai ir viskas nutempiama ant žemės arba į lovytę biggrin.gif
lo-lo
Mes uz baldakima thumbup.gif
Man atrodo ir vaikeliui jaukiau kai miega ir labai gera apsauga nuo televizoriaus ir nuo saules diena. O del dulkiu, tai as 2-3 kartus per menesi skalbiu ir ant saulytes isdziuna, o jei ne tai juk viena nakti vaikas gali ir be jo apsieiti. O diena kad patektu daugiau oro ir sviesos ji galima atitraukti.
Mums labai patinka.
dilditele
Mano supratimu, tai visai nereikalingas daiktas, kuris kainuoja pinigus, uzima vieta, plius reikia ji priziuret, o nauda abejotina.
Bet cia jau kiekvieno asmeninis reikalas. O be to sakoma: niekada nesakyk niekada ax.gif Va gausiu dovanu ir dziaugsiuos 4u.gif
agata
ir grazu, ir praktiska, del skonio nesigyncisime. Turjau du komplektus, kol viena isplaudavau lovele puosdavau kitu, taciau mazyliui paaugejus teko siuos grozius nuimti, nes susisukdavo, ir griudavo loveleje. Daryk taip kaip tau paciai graziau, ir arciau dusios. minsus ir pliusus ivertinsi pati, sekmes besirenkant kraiteli savo mazyliams.
amelijaž
Baldakimas-labai gražu ir paktiška, O priežiūra tokia pat kaip patalynės.... 4u.gif Nejaugi tai sudėtinga tongue.gif
Dėl pinigų, mažylei viską perkam kas gražiausia,dažnai nežiūrint į kainą, neauginam gi penkių... mirksiukas.gif
kregzde
Man tai gražu nebent tada, kai vaikas įkurdintas atskirame kambaryje, tada kambario interjeras plius užuolaidėlės ir pan. derantys dalykėliai. O kai kartu su tėvais miegamajame, tai nereikia man jų, o ir vaikelį matau iš savo lovos, pasilabiname prabudę, pasikalbame wub.gif
DvigubaMama
Mes tai nenaudojo, nes manom, kad jis tik del grozio ir kad butu dulkems, kur nutupti.
Wildberry
Mes ir turi baldakima,na ka as zinau ,naudos tai mazukei jokios ,nes ji loveleje nemiega ax.gif Bet ir netrukdo,o del tu dulkiu,tai nepastebejau,nors pasiskaicius specialiai nuejau paziureti,bet jokiu as ten dulkiu susikaupusiu nepastebejau g.gif
ryyd
laikiau apie 3-4men. veliau atsibodo lyginti po skalbimo, o ir naudos is jo nedaug maciau...
madlena
mes ir turime baldakima,man asmeniskai grazu,bet dabar jau zadu nuimti,nes pana vaiksto aplink lovyte ir daznai isikabina i baldakima ir laikosi o ten gi nestabilu ir ne karta buvo nukritusi,aisku as nuo kritimu nesaugau,bet kam bereikalo jei galima pasalinti kliuti.....o ir siaip man tai labaiau maziems leliukams,jau kaip vaikas didesnis.......musu mergyte jau isigudrino ir ne tik baldakima tampo,bet ir apsaugas plesia.....
zuika/puika
Mes tai vieno kambario bute gyvenam, tai baldakimas mums labai pravercia.Kai leliukas miega jam televizoriu uzstoja, ir siaip kai sviesa ijungiam apsaugo nuo tiesioginiu lempos spinduliu. O nakti, tai atitraukiu baldakima nuo tos loveles puses, kuri glaudziasi su musu lova, kad matyciau ir geriau girdeciau ka leliukas daro. Manau, sis daiktas, pagal kiekvieno skoni, poreikius ir gyvenimo aplinkybes.
Vilma-22
baldakimu mes labai dziaugiames, mum jis thumbup.gif labai gerai kai vakare uzdegam lempa ir ji galima uztraukti kad vaikuciui y akytes nesviestu, o diena visa laika atitraukta laikom ax.gif
daliaz
QUOTE(Vilma-22 @ 2006 10 25, 19:00)
baldakimu mes labai dziaugiames, mum jis  thumbup.gif  labai gerai kai vakare uzdegam lempa ir ji galima uztraukti kad vaikuciui y akytes nesviestu, o diena visa laika atitraukta laikom  ax.gif
*

Pritariu 4u.gif
Melisiukas
QUOTE(kregzde @ 2006 07 09, 15:50)
o ir vaikelį matau iš savo lovos, pasilabiname prabudę, pasikalbame wub.gif
*

O man kaip tik geriau, kad vaikas mūsų nemato - ot, staigmena būtų, mes "durniuojam" su tėtuku, o čia vaikas netyčiom pabudo ir stebi tongue.gif
Vilma-22
QUOTE(Melisiukas @ 2006 10 25, 20:28)
O man kaip tik geriau, kad vaikas mūsų nemato - ot, staigmena būtų, mes "durniuojam" su tėtuku, o čia vaikas netyčiom pabudo ir stebi  tongue.gif
*

drinks_cheers.gif
kristal
o as manau, kad tie grazus baldakimai tik dulkes kaupia ir taip kenkia musu vaikuciams g.gif
Juk visur raso, kad tame kambaryje, kur miega vaikuciai reikia kuo maziau visokiu uzuolaidu ir kitu daiktu renkanciu dulkes. Nemanau, kad reikia jas naudoti...
Vilma-22
QUOTE(kristal @ 2006 10 29, 12:14)
o as manau, kad tie grazus baldakimai tik dulkes kaupia ir taip kenkia musu vaikuciams  g.gif
Juk visur raso, kad tame kambaryje, kur miega vaikuciai reikia kuo maziau visokiu uzuolaidu ir kitu daiktu renkanciu dulkes. Nemanau, kad reikia jas naudoti...
*

o tu niekada nepagalvojai kad tos dulkes kurios nuseda ant uzuolaideles nusestu tiesiai y vaikucio lovyte ir ant jo ?
*Svajone*
Pas mane užuolaidėles kabo jau beveik 8 metai bigsmile.gif na aišku nepagalvokit kad vieno vaiko wink.gif jau trečio tik išplaunu ir vėl pakabinu thumbup.gif ne tik man gražu,bet ir vaikui patinka kai tik būna nukabinta tai iškarto rodo kur reikia įverti turbūt vaikui yra daug jaukiau miegoti baldakiminėj lovoj vacation1.gif
Gulia
Mes neturejom tokio daikto ir gerai mums.Maziau dulkiu bigsmile.gif
*Varlė*
Aš abiem vaikams naudojau baldakimą. Ir gražu, ir naudinga. Uždengi nuo šviesos, sumažina triukšmą, sukuria jaukesnė aplinką mažiukui.

Baldakimas ypač svarbus pirmais mėnesiai. Juk ilgą laiką buvęs mamos pilvuke, siauroje erdvėje, gimęs atranda platų pasaulį. Prie tokių erdvių reikia pratinti po truputį. Lovytėj praleidžia nemažai laiko, todėl uždengus užuolaidėlėmis, jo erdvė sumažėja, primena mamos pilvelį.

Kiekviena mama sprendžia kokią naudą/nenaudą teikia baldakimas.
kastone
as esu pries baldakimus. kiek teko skaityti,ju nerekomenduoja del galimu alergiju nuo baldakimo kaupiamu dulkiu. nebent skalbti ji taip daznai, kaip ir vaikucio patalyne ax.gif
Vilma-22
tai be abejo kad ji reikia skalbti biggrin.gif
meriva
QUOTE(kastone @ 2006 11 01, 19:25)
as esu pries baldakimus. kiek teko skaityti,ju nerekomenduoja del galimu alergiju nuo baldakimo kaupiamu dulkiu. nebent skalbti ji taip daznai, kaip ir vaikucio patalyne ax.gif
*

drinks_cheers.gif Mes neturim jo, bet ir neprireikė dar kol kas schmoll.gif
MAMICY
Kas link šviesos. tai negi vaiką kiaurą parą lovoj laikot? jeigu taip, tai jo, tada tikrai vaikas mažiau šviesos gauna mirksiukas.gif
Panamira
QUOTE(pupa @ 2006 11 01, 17:43)
Ir gražu, ir naudinga. Uždengi nuo šviesos, sumažina triukšmą, sukuria jaukesnė aplinką mažiukui.

Baldakimas ypač svarbus pirmais mėnesiai. Juk ilgą laiką buvęs mamos pilvuke, siauroje erdvėje, gimęs atranda platų pasaulį. Prie tokių erdvių reikia pratinti po truputį. Lovytėj praleidžia nemažai laiko, todėl uždengus užuolaidėlėmis, jo erdvė sumažėja, primena mamos pilvelį.

*

drinks_cheers.gif pritariu visishkai biggrin.gif
ingridatam
o mes tai baldakima turim, ir visai patenkinti...vis kazkokia privati vaiko miego erdve thumbup.gif
berga
Ir iki dabar naudojam 4u.gif nuimsim kai iseis i savo kambari didele lova ax.gif
ramyra
Neturejom nei baldakimo nei apsaugeliu ir kuo puikiausiai apsejome ax.gif Tiesa maziukas iki 6 men vezimuke miegojo, turbut is tiesu uzdaresniu erdviu norejo. Bet paskui kuo puikiausiai jautesi lovyteje be jokiu uzdangu thumbup.gif
Tosk
Baldakymo nenaudojam. Chia gal skonio reikalas, nes man jie nelabai ax.gif Galvojau ir be apsaugeliu ishsiversti, bet pupa neramiai miega, tad teko pirkti tongue.gif
Siracusa
mes sekmingai naudojam iki siol, ypac vasara labai gerai budavo, kai saule sviecia anksti smile.gif
Medeina25
Pirkau dėl grožio, nes man labai patiko. Tikra mažylio erdvė atrodo. O paskui irgi pastebėjau, kad visai naudinga, kai saulutė šviečia smile.gif O be apsaugėliu, tai nežinau,kaip apsieti blink.gif
Soni
turim... man gražu, atrodo kaip vaiko kambarėlis, saulutė nešviečia thumbup.gif
inga*
Mes prie tų, kurie baldakimo ir apsaugėlių neturim. Ir puikiausiai be jų išsiverčiam..
awiux
pas mus ir kabo..bet kadangi mažiukė ten retai kada miega, tai jokių nepatogumų ar patogumų nejaučiam biggrin.gif
...bet žadu nuimt,kai perkelsiu lovytę į jos kambariuką..nes tas kambariukas ir taip ne pats šviesiausias, o dar tas kabos doh.gif
astaxa
as nekabinciau sito daikto, nes esu tingine, o tai papildomas dulkiu rinkiklis.. biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Brunhilda
QUOTE(inga* @ 2006 11 17, 11:06)
Mes prie tų, kurie baldakimo ir apsaugėlių neturim. Ir puikiausiai be jų išsiverčiam..
*

drinks_cheers.gif . Jau trečią vaiką auginu ir pilnai apseinu be jų thumbup.gif .
Niurzga
QUOTE(Vombatas @ 2006 12 27, 17:25)
drinks_cheers.gif . Jau trečią vaiką auginu ir pilnai apseinu be jų thumbup.gif .
*

Apsieiti galima be daugelio dalyku, bet aš dieną net ir labai pavargusi neužmiegu šviesiame kambaryje, todėl manau, kad ir vaikui maloniau kai saulutė į akis nespigina miegelio metu. Kol miegojo lovytėje, tol kabėjo ir baldakimas. niekada nebandė nuplėšti. Dėl dulkių kaupimosi tai juk skalbdavome kartu su patalyne, turėjom 2 vnt. pati pasiuvau, nesudėtingas darbelis.
saugerda
o aš tai naudoju, net ir dabar pas mane kabo, man labai gražu, o ir vaikams patinka 4u.gif
mammy
Mes naudojom kokias 4 savaites, bet nuemiau, nes naudos kaip ir nemačiau, o tik maišėsi suptis mūsų karuselei
Paul@
Aš net nepirkau,nemačiau reikalo,tik dulkių rinkimas blush2.gif
laurada
Pirkau, nes man grazu ir atrodo, kad vaikas turi savo erdve smile.gif bet dabar jau mums puse metuku, tai jau bando pagauti ir nutemti, greitu laiku turbut reikes jau nukabint...
neuzmirstuole
As nepirkau. Nusprendem su vyru, kad jis nereikalingas. Jame tik dulkes kaupiasi. Bet cia tik musu nuomone mirksiukas.gif
insk
aš uždėjusi...
mums gerai, diena nuo saulės spinduliuku saugo, o vakare nuo TV ax.gif
isola
mes irgi turim , bet jokios naudos iš jo nėra doh.gif , tai ir nuėmiau
Keiti
Man baldakimas patiko tuo, kad vakare užstodavo TV žybsėjimą ir dukrytė galėjo ramiai miegoti.
Mergaitė jo tikrai nedrąskė, tik paliesdavo ir viskas. rolleyes.gif
O vėliau ji pradėjo miegoti manieže, taigi baldakimą teko nuimti.
*rutuliukas*
kai buvo leliukas turejom baldakima, bet jau miega dideleje lovyteje, tai nera baldakimo, bet man jie thumbup.gif patinka
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.