Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Toksoplazmozė 2 dalis
Supermamų klubas > Apie nėštumą ir gimdymą > Aš nėščia! > Nėščiosios sveikata
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6
Ksesanko
[quote=Adeliutė,2010 05 12, 10:34]
[/quote]
Vaje, dabar issigandau. Tai jei neigiamas - reiskia neturiu antikunu? verysad.gif
*

[/quote]
Nereikia išsigąsti. Turėtum džiaugtis, kad nesergi šia liga. Tik turėtum labiau saugotis, kad nėštumo metu neužsikrėstum.
*

[/quote]

Saugotis labai lengva. Beje, kaip auksciau buvo rasyta yra du skirtingi tyrimai IgM (nustato ar yra uzkretimas, liga) ir IgG (ar yra antikuniu, t.y. ar buvo kazkada persirgta ir atsirado antikuniu). Jei tau dare IgM, tai sis rezultatas ir turi buti neigiamas. Dziaukis, kad nesergi. O apsisaugoti nuo bet kokiu parazitu galima laikantis elementariausiu higienos reikalavimu. Manyciau reta is nestukiu ju nesilaiko smile.gif Plauti daznai rankas, maziau kontaktuoti su gyvunais (ypac katemis). Jei turite namie katina, tai del sventos ramybes galite ji nuvesti pas veterenara (jei jau labai pergyvenate). Bet siaip katinai uzsikrecia nuo peliu ar ziurkiu, arba kai valgo zalia mesa( dar parasyta, kad suauge galvijai yra atsparus siai ligai, todel tikimybe, kad katinas apsikres nuo zalios mesos mazeja). jei jusu katinas valgo sausa maista ir tupi namie, tai apsikresti beveik neturi sansu smile.gif Aisku negalima valgyti zaliu produktu ir plauti visas darzoves, ypac zalumynys. Rekomenduojama zalumynus arba produktus, kurie lieciasi su ziema uzmirkyti nors kelioms valandoms i vandeni su sauksteliu druskos ir po to praplauti. aisku negalima gerti nepasterezuoto pieno smile.gif
P.S. Jei laikysites higienos reikalavimu viskas bus Ok. Nepergyvenkite ir dziaukites nestumu. Linkiu visoms sekmingai isnesioti ir pagimdyti savo angeliukus 4u.gif
sija8
[quote=Ksesanko,2010 05 12, 11:18]
Vaje, dabar issigandau. Tai jei neigiamas - reiskia neturiu antikunu? verysad.gif
*

[/quote]
Nereikia išsigąsti. Turėtum džiaugtis, kad nesergi šia liga. Tik turėtum labiau saugotis, kad nėštumo metu neužsikrėstum.
*

[/quote]

Saugotis labai lengva. Beje, kaip auksciau buvo rasyta yra du skirtingi tyrimai IgM (nustato ar yra uzkretimas, liga) ir IgG (ar yra antikuniu, t.y. ar buvo kazkada persirgta ir atsirado antikuniu). Jei tau dare IgM, tai sis rezultatas ir turi buti neigiamas. Dziaukis, kad nesergi. O apsisaugoti nuo bet kokiu parazitu galima laikantis elementariausiu higienos reikalavimu. Manyciau reta is nestukiu ju nesilaiko smile.gif Plauti daznai rankas, maziau kontaktuoti su gyvunais (ypac katemis). Jei turite namie katina, tai del sventos ramybes galite ji nuvesti pas veterenara (jei jau labai pergyvenate). Bet siaip katinai uzsikrecia nuo peliu ar ziurkiu, arba kai valgo zalia mesa( dar parasyta, kad suauge galvijai yra atsparus siai ligai, todel tikimybe, kad katinas apsikres nuo zalios mesos mazeja). jei jusu katinas valgo sausa maista ir tupi namie, tai apsikresti beveik neturi sansu smile.gif Aisku negalima valgyti zaliu produktu ir plauti visas darzoves, ypac zalumynys. Rekomenduojama zalumynus arba produktus, kurie lieciasi su ziema uzmirkyti nors kelioms valandoms i vandeni su sauksteliu druskos ir po to praplauti. aisku negalima gerti nepasterezuoto pieno smile.gif
P.S. Jei laikysites higienos reikalavimu viskas bus Ok. Nepergyvenkite ir dziaukites nestumu. Linkiu visoms sekmingai isnesioti ir pagimdyti savo angeliukus 4u.gif
*

[/quote]
Sirdingai dekoju uz toki issamu atsakyma ir palaikyma. Jus nuostabi! wub.gif
astarte12
Sveikos,
gal kas galite pakomentuoti šiuos tyrimų rezultatus? gydytoja pasakė, kad vaistų nėra ir tiek (pastojimą tik planuojam):
IgG 203 Iu/ml, skliausteliuose parašyta 0-6
IgM 0,114 skliausteliuose parašyta 0-0,9
Ksesanko
QUOTE(astarte12 @ 2010 05 14, 19:26)
Sveikos,
gal kas galite pakomentuoti šiuos tyrimų rezultatus? gydytoja pasakė, kad vaistų nėra ir tiek (pastojimą tik planuojam):
*

Cia tik gydytojas gali pakomentuoti arba laborotorijos darbuotojai smile.gif Sakau gi gydytojai paskiria tyrimus nezinia kam smile.gif Bet, jei nepasake, kad sergate, vadinasi nesergate toksoplazmoze. Tik butu idomu suzinoti ar turite antikuniu, jei jau daretes tyrima. Vaistu nuo toksaplazmozes tikrai nera. Pries nestuma tik patarciau butinai isgerti antiparazitinius vaistus (pvz. VerMox), nes nestumo metu nieko tokio vartoti negalima.
Adeliutė
QUOTE(astarte12 @ 2010 05 14, 19:26)
Sveikos,
*

Mano žiniomis, tai rodo, kad tu nesergi ūmia toksoplazmoze, o jau esi persirgusi. Tad nėštumo metu tau kaip ir nebegręsia užsikrėsti. Tik tiek, kad antikūnų pas tave gana daug. Paprastai gydytojai infektologai pataria dar po kurio laiko (bent po poros sav.) pakartoti tyrimus (IgG), tam, kad pastebėtum, ar mažėja jų skaičius. Nes gana didelis skaičius rodo, kad palyginti neseniai persirgai. Tad dėl nėštumo geriau truputėlį lukterėti. Aišku, kad geriausia konsultuotis su gyd. infektologu.
astarte12
QUOTE(Adeliutė @ 2010 05 18, 20:18)
Mano žiniomis, tai rodo, kad tu nesergi ūmia toksoplazmoze, o jau esi persirgusi. Tad nėštumo metu tau kaip ir nebegręsia užsikrėsti. Tik tiek, kad antikūnų pas tave gana daug. Paprastai gydytojai infektologai pataria dar po kurio laiko (bent po poros sav.) pakartoti tyrimus (IgG), tam, kad pastebėtum, ar mažėja jų skaičius. Nes gana didelis skaičius rodo, kad palyginti neseniai persirgai. Tad dėl nėštumo geriau truputėlį lukterėti. Aišku, kad geriausia konsultuotis su gyd. infektologu.
*

ačiū, bet man toksoplazmozę diagnazavo prieš 12 metų (5 ar 6 klasėje buvau), čia idėjau naujausius tyrimus (prieš pora mėnesių savo iniciatyva pasidariau, o ką gydytoja sakė, jau rašiau). Kai tik perskaičiau Jūsų postą, iš karto pas ginekologę užsirašiau (su ssvo infektologe jau viltį praradau), žiūrėsiu, ką ji sakys. Jei nieko konkretaus, važiuosiu į Vilnių...Norisi minimizuoti įmanomus trukius. Dar kartą ačiū
Adeliutė
QUOTE(astarte12 @ 2010 05 18, 22:29)
ačiū, bet man toksoplazmozę diagnazavo prieš 12 metų (5 ar 6 klasėje buvau), čia idėjau naujausius tyrimus (prieš pora mėnesių savo iniciatyva pasidariau, o ką gydytoja sakė, jau rašiau). Kai tik perskaičiau Jūsų postą, iš karto pas ginekologę užsirašiau (su ssvo infektologe jau viltį praradau), žiūrėsiu, ką ji sakys. Jei nieko konkretaus, važiuosiu į Vilnių...Norisi minimizuoti įmanomus trukius. Dar kartą ačiū
*

Tai turbūt viskas gerai, nes seniai persirgai. Mano atveju vertėjo į Vilnių važiuoti vien dėl tyrimų. Kai juos pasidariau, paaiškėjo, kad net pas joki infektologą nebereikia eiti, nes neigiamas atsakymas buvo. Ir jau ne vieną tokį atvejį girdėjau, kai skirtingos laboratorijos tam pačiam žmogui gauna skirtingus rezultatus. O sirgusios mergaitės, kiek skaičiau šiame forume, labai giria vilnietę gyd. Marcinkutę. Sėkmės smile.gif
Jicky
QUOTE(Adeliutė @ 2010 05 19, 09:56)
Tai turbūt viskas gerai, nes seniai persirgai. Mano atveju vertėjo į Vilnių važiuoti vien dėl tyrimų. Kai juos pasidariau, paaiškėjo, kad net pas joki infektologą nebereikia eiti, nes neigiamas atsakymas buvo. Ir jau ne vieną tokį atvejį girdėjau, kai skirtingos laboratorijos tam pačiam žmogui gauna skirtingus rezultatus. O sirgusios mergaitės, kiek skaičiau šiame forume, labai giria vilnietę gyd. Marcinkutę. Sėkmės smile.gif
*

Kaip suprantu, pas jus IgM neigiamas. O IgG koks?
slalari
Sveiki, papasakosiu jums savo problema kuria jau pralekiau aciu devuj gerai. Budama nestumo 6 menesio pabaigoj susirgau toxsoplozmoze, pries tai dariau du kartus tyrimus buvo viskas gerai. Sesiu menesiu pasijutau blogai pagulde i ligonine, padare tyrimu ir rado kad kazkurtai pagavau toxsoplozmoze. Aisku mano gydytoja issigando, akd nepatektu vaisiui. Issiunte mane pas infektologe daktare Marcinkute, ir ji man israse gerti tabletes Revomicin, iki galo nestumo. Tai yra vaista nestumo metu prilaikyti ta toxsoplozmoze, bet zinokit kas menesi reikejo daryti tyrimus, o ji siaubinagai didejo. As jau vilciu neturejau, kad vaikas gims sveikas. Tai kai gyme mano dukryte kuriai jau dabar 7 menesiai, jai iskarto paeme kraujuko is galvos vienu ir dare IgG, IgM, IR IgA tyrimus, ir zinokit mums pasiseke, mano vaikas toxsoplozmozes negavo. O as dabar gydausi jau antibiotikais, ir jau mano tyrimai pradejo gereti, t.y mazeti, nes IgM tyrimai neturi buti didesni nei 0,83, o pas mane jau bvo beveik 6, tai jau skaitosi daug, bet po gydymo dariau pries menesi tyrimus, tai jau IgM yra 2,17, tai as tykiuosi, kad ta infekcija isgydysiu.
ixchel
O as papuoliau i kvailoka situacija doh.gif Kai laukiaus pirmagimio, dariausi toksoplazmozes tyrimus. Gydytoja pasake viskas gerai- bet tada dar nezinojau, kad gerai- 2 variantai gali buti- arba turi imuniteta, arba nesergi.
Nestumo pabaigoj,kai mano ginekologe atostogavo, kitas gydytojas siule pakartot tyrimus(bet man rodos jis pirmuju rezultatu nezinojo), bet taip ir nebedariau. Tai kaip dabar suzinoti- yra tas imunitetas ar ne? Moket vel uz tyrimus nesinoretu, o dokumentai, susije su I nestumu atiduoti i archyvus(ten gal ir butu galima kreiptis? g.gif ). Ka siulote? g.gif
Mistake
QUOTE(slalari @ 2010 06 27, 00:00)
Sesiu menesiu pasijutau blogai pagulde i ligonine, padare tyrimu ir rado kad kazkurtai pagavau toxsoplozmoze. Aisku mano gydytoja issigando, akd nepatektu vaisiui. Issiunte mane pas infektologe daktare Marcinkute, ir ji man israse gerti tabletes Revomicin, iki galo nestumo.
*

Džiugu, kad viskas baigėsi gerai. Rašote, kad pasijutote blogai, kokie buvo simptomai?
slalari
Sveiki, buvo simptomai, labai smarkiai pradejo skaudeti pilvo virsuje, cia buvo siaubingas skausmas, zinokit buvau labai isisgandusi. Nuveze nakti vyras i ligonine, tai ten padare tyrimus paprastus viskas kaip ir gerai buvo, sako ar yra viduriu uzketejimas, sakau taip, tai sako cia del to ir skaudo, padare klizma, ir isleido namo, bet tas skausmas taip neapsiramino, ir as tada pas savo ginekologe, ir ji iskart pagulde mane i ligonine, bet ispradziu man nustate gastrita, 5 dienas leidavo antibiotikus, kaip ir viskas susitvarke ir isleido namo. Gynekologe sako reikia visus tyrimus padaryti is naujo, ir tada jau pastebejom kad gavau toxsoplozmoze. O gavau nuvaziavusi i Ukraina i kaima pas mociute, ir pagalvojau kad nuo karves sveikas pienas, cia bus gerai, ir gerdavau kiekviena diena nevirinta, tai ta turbut ir bus problema. Bet aciu devuj, kad viskas taip gerai pasibaige man, negaliu devui atsidekoti.

QUOTE(Mistake @ 2010 06 27, 18:02)
Džiugu, kad viskas baigėsi gerai. Rašote, kad pasijutote blogai, kokie buvo simptomai?
*

vipa
Sveikos, gal kas susidūrėte su panašia situacija. Prieš 3 metus kai laukiausi dariausi tyrimą dėl toksoplazmozės. Rado teigiamą, IgM buvo 2,76 (norma iki 0,8), o IgG apie 300 (norma iki 1), IgA kažkur apie 89 (tiksliai nebepamenu). Marcinkutė įtarė jog užsikrėčiau prieš kokius 1 metus iki nėštumo. Gėriau tuomet antibiotikus 2 kursus.

Dabar planuojam nėštumą, tad pasidariau tuos tyrimus vėl, kad nebūtų streso. Taigi, IgM 1,97 (norma iki 0,8), o IgG apie 600 (norma iki 1).
Taigi per 3 metus vis dar liko nemaži, nors IgM mažėjo, IgG didėjo. Niekaip nesuprantu, tai kiek metų galima ja sirgti doh.gif . Ir kodėl IgG didėja, o ne mažėja.
Taigi, kyla įtarimas ar saugu planuoti vaikelį, nes tokiais tempais mažėjant, turbūt po kokių 5 metų tik tilpsiu į normas g.gif .
astarte12
QUOTE(vipa @ 2010 08 27, 12:15)
Niekaip nesuprantu, tai kiek metų galima ja sirgti  doh.gif .
*

visą gyvenimą turėsi virusą, nes nepagydoma
vipa
QUOTE(astarte12 @ 2010 08 27, 12:18)
visą gyvenimą turėsi virusą, nes nepagydoma
*

Kad imunitetas liks, tai taip. Bet ar IgM galiausiai neturi sumažėti iki normų? g.gif
astarte12
QUOTE(vipa @ 2010 08 27, 12:34)
Kad imunitetas liks, tai taip. Bet ar IgM galiausiai neturi sumažėti iki normų?  g.gif
*

nežinau, kaip yra iš tikrųjų, bet man tikrai nesumažėjo ir gydytoja liepė nesijaudinti. Sakė nėščiajai kenkia tada, jei suserga nėštumo metu...O, jei anksčiau buvo teigiamas tyrimas, tai sakė nebeverta ir kartoti. Šiaip siūlyčiau pasitarti bet kuriuo atveju pas gydytoją, nes, kiek pastebėjau, ir gydytojų nuomonės vienu ar kitu klausimu išsiskiria mirksiukas.gif
vipa
QUOTE(astarte12 @ 2010 08 27, 12:36)
nežinau, kaip yra iš tikrųjų, bet man tikrai nesumažėjo ir gydytoja liepė nesijaudinti. Sakė nėščiajai kenkia tada, jei suserga nėštumo metu...O, jei anksčiau buvo teigiamas tyrimas, tai sakė nebeverta ir kartoti. Šiaip siūlyčiau pasitarti bet kuriuo atveju pas gydytoją, nes, kiek pastebėjau, ir gydytojų nuomonės vienu ar kitu klausimu išsiskiria  mirksiukas.gif
*

Ačiū 4u.gif . Na kadangi tikrai žinau, jog nuo užsikrėtimo praėjo jau kažkur 4 metai, manau nebeverta jaudintis smile.gif.
Morfija
QUOTE(Ksesanko @ 2010 05 12, 11:18)
P.S. Jei laikysites higienos reikalavimu viskas bus Ok. Nepergyvenkite ir dziaukites nestumu. Linkiu visoms sekmingai isnesioti ir pagimdyti savo angeliukus  4u.gif
*

Skaitau postą ir pyktis ima blush2.gif ax.gif Toks vaizdas, kad tik visiškos nevalos serga toksoplazmoze cool.gif
Aš jau švaruolė neišpasakyta (ir čia ne mano pačios nuomonė), o bet tačiau paaiškėjo, kad sergu toksoplazmoze....
IgM 19,5
IgG 255
Avidiskumo nzn nekomentavo mano infektologe, bet sake, tai kol kas mano ir jos reikalas, kad leliukas lyg ir saugus.
Ir tikrai laikiausi higienos reikalavimų ir žalios mėsos jokiais būdais nevalgau, turiu dvi kates kurios eina į lauką (tačiau jų tualetus valo vyras (mano nėštumo metu) ir aš jų neglostau kai sužinojau, kad laukiuos ir arba jos ar dar kažkas turėjo įtakos atsirasti toksoplazmozei, taip kad nereikia taip jau vienpusiškai kalbėti 4u.gif Niekad negali žinoti kada ta zarasa užklups mus netikėtai ir geriau papildomai išsitirti ir po to ramiai sau gyventi žinant, kad padarei viską ką galėjai...

Šiuo metu intensyviai bendrauju su infektologais, geriu vaistus ir tikiuosi viso ko geriauso 4u.gif

Va čia paskaičius labai daug sužinojau apie toksoplazmozę - manau visoms besidominčioms šia liga ši nuoroda tikrai pravers 4u.gif

TOKSOPLAZMOZE
tytte...
sos mergaites einu is proto,ka reiskia>>>? verysad.gif

Toxoplasma gondii IgG(kLU/l Rezultatas >300 Norma <32
Toxoplasma gondii IgG interpretacija TEIGIAMAS
Toxoplasma gondii IgM (AI) Rezultatas 0.36 Norma <0.9-neigiamas pilka zona0.91-1.09Antikuniu titro padidejimas .1.1
Toxoplasma gondii Igm interpretacija NEIGIAMAS
tytte...
verysad.gif
Jelenka
Paelesiu tema, gal kas patars, nes mano rezultatai beveik lygiai tokie pats kaip ir tytee.

Kelia nerima G antikunu kiekis - net 300, ar ne per daug cia?
Morfija
QUOTE(tytte... @ 2010 11 11, 13:55)
sos mergaites einu is proto,ka reiskia>>>? verysad.gif

Toxoplasma gondii IgG(kLU/l  Rezultatas >300 Norma <32
Toxoplasma gondii IgG interpretacija TEIGIAMAS
Toxoplasma gondii IgM (AI) Rezultatas 0.36 Norma <0.9-neigiamas  pilka zona0.91-1.09Antikuniu titro padidejimas .1.1
Toxoplasma gondii Igm interpretacija NEIGIAMAS
*

QUOTE(Jelenka @ 2011 01 25, 18:42)
Paelesiu tema, gal kas patars, nes mano rezultatai beveik lygiai tokie pats kaip ir tytee.

Kelia nerima G antikunu kiekis - net 300, ar ne per daug cia?
*

Merginos, kad daug antikūnių t.y. gerai 4u.gif
Nėščiąjai svarbiausia, kad būtų neigiamas IgM , Teigiams IgM rodo ūmią toksoplazmozę ir yra pavojingas, o neigiamas - viskas OK 4u.gif

Reiškia esi persirgusi šia liga ir turi jai imunitetą 4u.gif
Papildyta:
Mano IgM buvo 19,51 (kai norma 0-1) TEIGIAMAS

O IgG 255,2 (kai norma 0-1) TEIGIAMAS

Ir tai jau nepatiko infektologams 4u.gif Gydomės intensyviai jau nuo spalio vidurio 4u.gif Gėriau ir spiramicina, ir dabar va baigiu jau 30tabl pirimetamino)

Vakar buvau pas genetikus (antrą kartą jau), tai lelius vystosi gerai, jokių nukrypimų, netgi pora sav didesnis pagal echo, nei pagal mms 4u.gif

Tikiu, kad įveiksim mes tą bjaurastį 4u.gif Ir gimsim sveiki....
tytte...
QUOTE(Morfija @ 2011 01 26, 11:27)
Merginos, kad daug antikūnių t.y. gerai  4u.gif
Nėščiąjai svarbiausia, kad būtų neigiamas IgM , Teigiams IgM rodo ūmią toksoplazmozę ir yra pavojingas, o neigiamas - viskas OK  4u.gif

Reiškia esi persirgusi šia liga ir turi jai imunitetą  4u.gif
Papildyta:
Mano IgM buvo 19,51 (kai norma 0-1) TEIGIAMAS

O IgG 255,2 (kai norma 0-1) TEIGIAMAS

Ir tai jau nepatiko infektologams  4u.gif Gydomės intensyviai jau nuo spalio vidurio  4u.gif Gėriau ir spiramicina, ir dabar va baigiu jau 30tabl pirimetamino)

Vakar buvau pas genetikus (antrą kartą jau), tai lelius vystosi gerai, jokių nukrypimų, netgi pora sav didesnis pagal echo, nei pagal mms  4u.gif

Tikiu, kad įveiksim mes tą bjaurastį  4u.gif Ir gimsim sveiki....
*

Sena istorija,bet va tik dabar atsiminiau tema,aciu uz atsakymus,aciu Die... viskas gerai,jau tiak laiko praejo,baimes buvo daug,dabar pilvelis jau laimingas auga:) thumbup.gif
nightmare1989
Sveikos, noreciau kvailo klausimo paklaust, net paciai geda blush2.gif . Bet kazkaip daktares nesumasciau pasiteiraut,o kad visiskai apie si dalyka neismanau ir pirma kart girdziu tik po to daejo. Kokiu budu atliekamas sis toksoplazmozes testas? Slapimo? Kraujo? Ar reikia jam kazkaip specialiai ruostis - negert,nevalgyt ar pan.? Ir ar turi itakos,kad pries keleta dienu sirguliavau gripu/persalimu? Labai dekoju uz atsakyma,nes rytoj planavau eiti tirtis, ir vat nezinau kaip ruostis biggrin.gif
Morfija
QUOTE(nightmare1989 @ 2011 01 30, 13:44)
Sveikos, noreciau kvailo klausimo paklaust, net paciai geda blush2.gif . Bet kazkaip daktares nesumasciau pasiteiraut,o kad visiskai apie si dalyka neismanau ir pirma kart girdziu tik po to daejo. Kokiu budu atliekamas sis toksoplazmozes testas? Slapimo? Kraujo? Ar reikia jam kazkaip specialiai ruostis - negert,nevalgyt ar pan.? Ir ar turi itakos,kad pries keleta dienu sirguliavau gripu/persalimu? Labai dekoju uz atsakyma,nes rytoj planavau eiti tirtis, ir vat nezinau kaip ruostis biggrin.gif
*

Imamas kraujas iš venos 4u.gif Visiškai nesvarbu, valgius, gėrus ar nea mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(tytte... @ 2011 01 29, 12:44)
Sena istorija,bet va tik dabar atsiminiau tema,aciu uz atsakymus,aciu Die... viskas gerai,jau tiak laiko praejo,baimes buvo daug,dabar pilvelis jau laimingas auga:) thumbup.gif
*

Labai smagu dėl jūsų ir jūsų pilviuko wub.gif wub.gif wub.gif
Morfija
Na kaip tema nurimus visiskai 4u.gif Tikiuosi tai reiskia, kad ner nestuke.gif serganciu umia toksoplazmoze wink.gif

O mes sveikstam po truputi mano IgM jau tik 5,78 (nuo pradinio 19,55) tai jau dziaugiuos.... Na dabar belieka sulaukti sunaus gimimo ir tada jo krauja istirti pirma gyvenimo diena... 4u.gif Ech, kiek jaudulio ir nerimo.... Antibiotikus geriu jau nuo 2010 10 15 dienos 4u.gif
undyyyne
QUOTE(Morfija @ 2011 04 11, 23:56)
Na kaip tema nurimus  visiskai  4u.gif Tikiuosi tai reiskia, kad ner  nestuke.gif serganciu umia toksoplazmoze wink.gif

O mes sveikstam po truputi mano IgM jau tik 5,78 (nuo pradinio 19,55) tai jau dziaugiuos.... Na dabar belieka sulaukti sunaus gimimo ir tada jo krauja istirti pirma gyvenimo diena... 4u.gif Ech, kiek jaudulio ir nerimo.... Antibiotikus geriu jau nuo 2010 10 15 dienos  4u.gif
*

Morfija, matau pagal liniuote, kad jau supuoji leliuka 4u.gif Kaip jums pasiseke? Esat sveiki?
Man preita savaite Santariskese tyrimas parode panasius skaicius kaip tavo... IgM bevei 17, IgG >300. Niekaip nepagaunu Marcinkutes, kad uzsirasyt pas ja konsultacijai sad.gif O baimes daug daug daug turiu... sad.gif Padeti apsunkina dar ir tai, kad laukiuosi dvynuku ir taip rizikingas nestumas. O cia va, dar prasau - aktyvi toksoplazmoze sad.gif
auryte2
Toksoplazmozininkei atiduodu Rovamicina liko 1 dezute.
Svaja83
mielosios esamos ir busimos mamytes! nesijaudinkit arba as neuzmaciau arba tikrai nei viena neturejot tokiu rodikliu kaip manieji, mano buvo is ties super auksti, pacioj pradzioj temos parasiau juos... ir nesijaudinkit skyre vaistuku isgeriau juos isnesiojau kudikeli. Gime sveikas kaip ridikas! viskas bus gerai tik nestresuokit!
Siera-Leone
O as visai pasimeciau, permeciau prabegom tema ir pasidare neramu unsure.gif
Esu nescia 11 savaiciu ir lankausi pas gine, eme kraujo tyrimams ir kai paklausiau kaip del taksoplazmozes tai ji pasake kad tokius tyrimus atlikti netikslinga, kaip supratau nes ar gydysi ar negydisi visvien bus tas pats doh.gif
Sako jei labai norit galit bet kur del saves tuos tyrimus pasidaryt...
Nu visai likau nieko nesupratus blush2.gif
**Gabija**
O as nezinau, kaip man elgtis... Pries daugeli metu man rado toksoplazmoze, tiksliau kiek pamenu sakė, jog yra susidariusių antikūnų prieš šią ligą unsure.gif ar tai nepakenks mano dabartiniam nėštumui? Neštumui 8 savaitės smile.gif
vipa
QUOTE(Siera-Leone @ 2011 08 25, 13:28)
O as visai pasimeciau, permeciau prabegom tema ir pasidare neramu unsure.gif
Esu nescia 11 savaiciu ir lankausi pas gine, eme kraujo tyrimams ir kai paklausiau kaip del taksoplazmozes tai ji pasake kad tokius tyrimus atlikti netikslinga, kaip supratau nes ar gydysi ar negydisi visvien bus tas pats doh.gif
Sako jei labai norit galit bet kur del saves tuos tyrimus pasidaryt...
Nu visai likau nieko nesupratus blush2.gif
*

Vaistų yra, jei rastų aktyvią formą, turėtum eiti pas infektologą ir greičiausiai gautum pagerti antibiotikų. Aš pati jų gėriau 2 kursus pirmojo nėstumo metu ir mano vaikeliui viskas gerai, nors ir antikūnių jau buvo pas mane susidarę, kas palengvino atsparumą tai ligai nėštumo metu.

Manau žinoti, ar sergi aktyvia forma yra tikslinga ir dėl, kad po gimdymo imamas kraujas vaikelio ir tikrinama ar jis neužsikrėtęs (jei žinai, kad pati sergi nėštumo metu), jei taip, jam irgi skiriama vaistų. O jei ne, tai gyveni ramiai smile.gif .

QUOTE(**Gabija** @ 2011 08 25, 15:16)
O as nezinau, kaip man elgtis... Pries daugeli metu man rado toksoplazmoze, tiksliau kiek pamenu sakė, jog yra susidariusių antikūnų prieš šią ligą unsure.gif ar tai nepakenks mano dabartiniam nėštumui? Neštumui 8 savaitės smile.gif
*

Tikrai nepakenks, tokia forma nekenksminga. Tai tas pats, kas būtų sakyti, jog kažkada prieš 10 metų sirgau pūsleline ir ar nepakenks. Būk rami 100% 4u.gif .
adipreno-zmona
aciu jums mergaites visoms, smile.gif daba busiu rami kaip belgas biggrin.gif. As dar nesilaukiu, bet planuoju, ir mano toxG yra labai aukstas(300, o norma 32), bet daba zinau, kad cia nieko baisaus ir galiu ramiai pradet gamint leliu 4u.gif
MonCheri
Sveikos,

gavau ats:
toxoplasma gondii igG 97.11 neig.<32,teig.>32
interpretacija: TEIGIAMAS

kaip suprantu turiu imuniteta ? nestuke.gif

IgM buvo darytas bet seniau rez.normalus tada.

Aciu!

AUSRELINA
aš patarčiau visoms nėščiosioms pasidaryti toksoplazmozės tyrimą, man visai netikėtai pasiūlė gydytoją, dar taip lyg abejodama, o pasirodo kad toriu tą blogį, važiavau pas gyd. Marcinkutę, ten pakartojo tyrimus ir skyrė spiramiciną, o sausio pradžioje darysiuosi vaisiaus vandenų tyrimą dėl to parazito, genetiniai prisca abu geri, vaikelis auga, nes buvau pas genetikę darė echoskopiją, labai tikiuosi kad vaistai padės sustabdyti tą bjaurybę ir ji nepateks pas vaikelį
AUSRELINA
o tai niekas daugiau nesusidūrėte su šia liga?
supermamacka
Man irgo rado Toksoplazmoze verysad.gif , bet kai buvau pas infektologe pasake, kad neaktyvi drinks_cheers.gif , bet va per naujus baisiai peršalau, sluoga, kosulis, gerkle, na bet be temperatūros doh.gif , ar gali toksoplazmoze suaktyveti peršalimo metų?gal kas žinot???
vipa
QUOTE(supermamacka @ 2012 01 12, 11:50)
Man irgo rado Toksoplazmoze verysad.gif , bet kai buvau pas infektologe pasake, kad neaktyvi  drinks_cheers.gif , bet va per naujus baisiai peršalau, sluoga, kosulis, gerkle, na bet be temperatūros  doh.gif , ar gali toksoplazmoze suaktyveti peršalimo metų?gal kas žinot???
*

Man Marcinkutė nustatė lėtinę formą. IgG aukštas ir IgM aukštas ir taip jau beveik 5 metus (tiksliai žinau, nes tyrimai tuomet buvo daryti). Tai liepė save labiau saugoti ir vitaminus būtinai gerti šaltuoju sezonu (dar paminėjo su probiotikais). Tai, taip išeitų, kad lėtinės formos atveju rodikliai kažkiek priklauso nuo imuniteto.
Bet manau neaktyviai formai tai negalioja g.gif . Nes jei jau IgM neigiamas, o IgG teigiamas (t.y. buvo persirgta), tai IgM bet kuriuo atveju nebegali tapti vėl teigiamas. Aš taip mąstyčiau mirksiukas.gif .
supermamacka
QUOTE(vipa @ 2012 01 12, 22:49)
Man Marcinkutė nustatė lėtinę formą. IgG aukštas ir IgM aukštas ir taip jau beveik 5 metus (tiksliai žinau, nes tyrimai tuomet buvo daryti). Tai liepė save labiau saugoti ir vitaminus būtinai gerti šaltuoju sezonu (dar paminėjo su probiotikais). Tai, taip išeitų, kad lėtinės formos atveju rodikliai kažkiek priklauso nuo imuniteto.
Bet manau neaktyviai formai tai negalioja  g.gif . Nes jei jau IgM neigiamas, o IgG teigiamas (t.y. buvo persirgta), tai IgM bet kuriuo atveju nebegali tapti vėl teigiamas. Aš taip mąstyčiau mirksiukas.gif .
*

Ačiukas už atsakymą, na aš bandau save saugoti ir vitaminus geriu, bet vistiek mane kamuoja ta toksoplazmoze, doh.gif , tikriausiai reikia nustoti apie ja galvoti ir viskas bus ok smile.gif
AUSRELINA
padarė man vaisiaus vandenų tyrimą dėl toksoplazmozės ir nerado užkrato pas mano leliuką biggrin.gif , o Marcinkutė sakė kad aš pas ją esu 79 atvejis, visi baigėsi gerai, sakė buvo netgi dvnukų mamytė, kuri užsikrėtė nėštumo metu, bet viskas baigėsi thumbup.gif
Misli
QUOTE(AUSRELINA @ 2012 01 13, 19:09)
padarė man vaisiaus vandenų tyrimą dėl toksoplazmozės ir nerado užkrato pas mano leliuką biggrin.gif
*

O kur jums darė šitą tyrimą? nes mane taip pat siuntė infektologai tokiam tyrimui į santariškes, bet ten tegavau atsakymą, kad šiuo metu Lietuvoje to padaryti neįmanoma verysad.gif
AUSRELINA
QUOTE(Misli @ 2012 01 31, 20:52)
O kur jums darė šitą tyrimą? nes mane taip pat siuntė infektologai tokiam tyrimui į santariškes, bet ten tegavau atsakymą, kad šiuo metu Lietuvoje to padaryti neįmanoma verysad.gif
*

man darė santariškėse, kiek pati genetikė sakė tai seniau jie neturėjo reagentų toksoplazmozei, o dabar buvau gruodį ir sausį tai turėjo, tik sausį skambino į laboratoriją paklausti ar nepasibaigęs reagentų galiojimo laikas.
Misli
QUOTE(AUSRELINA @ 2012 02 04, 15:30)
man darė santariškėse, kiek pati genetikė sakė tai seniau jie neturėjo reagentų toksoplazmozei, o dabar buvau gruodį ir sausį  tai turėjo, tik sausį skambino į laboratoriją paklausti ar nepasibaigęs reagentų galiojimo laikas.
*

man šio tyrimo reikėjo gruodžio mėn., bet nepadarė... verysad.gif nu bet tikiuosi, kad viskas mums gerai 4u.gif
AUSRELINA
QUOTE(Misli @ 2012 02 07, 15:25)
man šio tyrimo reikėjo gruodžio mėn., bet nepadarė... verysad.gif nu bet tikiuosi, kad viskas mums gerai 4u.gif
*

aišku kad gerai, aš gruodi buvau bet man nedarė nes buvo 16 sav. sakė reikia kai bus daugiau laiko, tai padarė trimą kai buvo 20 sav.
shiseido
QUOTE(Misli @ 2012 01 31, 21:52)
*

As dariausi Kaune 2 ligoninej si tyrima smile.gif
Misli
QUOTE(shiseido @ 2012 02 09, 18:32)
As dariausi Kaune 2 ligoninej si tyrima smile.gif
*

iš vaisiaus vandenų tyrė ar nėra ten patekusios infekcijos? g.gif
jka
Sveikutės,
dėl netinkamo tyrimo, atliko 3 nepilnos pakuotės (27 tabl.) Rovamycine 3 mln. Sanofi-Aventis, galioja iki 2013/10

1. KAS YRA ROVAMYCINE IR KAM JIS VARTOJAMAS

Tai sisteminio poveikio antibakteriniai makrolidų grupės preparatai.
Rovamycine skirtas vartoti suaugusiems žmonėms ir daugiau kaip 20 kg sveriantiems vaikams.
Spiramicinui jautrių mikroorganizmų sukeltų infekcinių ligų (ausų, nosies ir gerklės, bronchų ir plaučių, odos, stomatologinių , t.y. burnos ertmės, ir negonokokinio lytinių takų uždegimo) gydymas ir profilaktika.
Nėščių moterų toksoplazmozė.
Meningokokinio meningito profilaktika tuo atveju, jei rifampicino vartoti draudžiama.
Reumato atkryčio profilaktika tuo atveju, jei pacientas alergiškas penicilinui.
Pneumokokų atsparumas makrolidams atskirose šalyse gali labai skirtis, todėl vaisto reikia skirti, atsižvelgiant į vietos epidemiologinę būklę.

Atiduosiu pigiau nei vaistinėje. Rašykite prašau į až
irmuciukasss
Gal kas galetu pakomentuoti tyrimuku atsakyma?aciu 4u.gif
Toxoplasma gondii IgM nustatymas imunofermentiniu metodu 0,119
Neigiamas < 0.9 Abejotinas 0.9 - 1.1 Teigiamas > 1.1
Toxoplasma gondii IgG nustatymas imunofermentiniu metodu 28,2 IU/ml
Neigiamas < 6.5 Abejotinas 6.5 - 8 Teigiamas > 8
jbs
QUOTE(irmuciukasss @ 2012 04 23, 15:42)
Gal kas galetu pakomentuoti tyrimuku atsakyma?aciu 4u.gif
Toxoplasma gondii IgM nustatymas imunofermentiniu metodu 0,119
Neigiamas < 0.9  Abejotinas 0.9 - 1.1 Teigiamas > 1.1
Toxoplasma gondii IgG nustatymas imunofermentiniu metodu  28,2 IU/ml
Neigiamas < 6.5  Abejotinas 6.5 - 8 Teigiamas > 8
*

Čia panašu į normas, o ne į rezultatą g.gif
irmuciukasss
QUOTE(jbs @ 2012 04 24, 08:20)
Čia panašu į normas, o ne į rezultatą  g.gif
*

yra ir rezultatas salia mirksiukas.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.