Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Toksoplazmozė 2 dalis
Supermamų klubas > Apie nėštumą ir gimdymą > Aš nėščia! > Nėščiosios sveikata
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6
Yola
Buvau siandien pas Voinic, kaip pasijuokiau, aisku negarsiai, nes kai ejau buvau mazdaug nisiteikusi ka sakys:)

ajjajajajai kodel gi jus tyrimus daret ne santariskese, ojojoi
ir kodel jus tada pas mane neatejot ojojojojoi

man jau nuo to juokas

reiskia as galiu buti rami nes nesergu, nes ir tikrai negaleciau nes kaciu jau turiu daugiau negu 10 metu

bet vistiek pagulde, apziurejo limfamazgus

kitas dalykas siule per jega eiti daryti issamia echoskopija, jau pradzioje siule santariskes, bet po to nusileido iki antakalnio konsultacijos.

as jai sakau, kam man tai?
nu kaip kam; o ka neidomu? zinosit kas bus, kaip vistosi vaikas, bet sakau viskai gi gerai, o jei ir blogai del kitu ligu zinoti nenoriu,
ne ne ne jus nueikyte, jinai nesuprato kad man to nereikia
bet nusileidau ir del sventos ramybes israse man ta siuntyma, bet neeisiu manau....
nematau prasmes

dar suvokiau kad jinai siuncia i santariskes nes jai taip patogiau
o paaiskinimas prastas kodel ten, tiesog jai patinka ka jie po tyrymu paraso, nesismulkina taip kaip aids centre ir paraso apibendrinant daugiau
kai man pasake, va matot butumet dare tyrymus santariskese cia butu buve minusas oo ne plusas, nes apvalintu skaiciu, ir viskas butu aisku, nors pas jus ir taip aisku

smile.gifsmile.gifsmile.gifsmile.gif
taigi taip merginos... kas nenori i santariskes tai arba gincijasi su ja, arba padaro analizes kitur ir vel gincijasi kazkiek su ja, arba lauki kito daktaro, nes jau grizta is atostogu, ner cia ko moketi daugiau, ir be reikalo nera ko vaiksciuoti pas genetikus, jei aisku jauciates gerai

svaja patariu gal palaukti kitos daktares, jau greitai grizta, paskaityti paciai apie tos antibiotikus, ar tikrai tau ju reikia. nes kazkaip baisu tiek antibiotiku gert ir dar tos pacius.... nesamone aigigerei tai jie jei salino tai jau visus mikrobus, nebuvo gi jie uzprogramuoti

prisiminiau zodziu per ruskoje radio jai sako
bolnoj nuzdaetsa v uhode vraca i cem dalse vrac uidiot tem lutshe.

Akeela
Sveikos ,aš ir vakar buvau pas gyd.man priraše vaistu ir sake reikes gerti 2 savaites. Ji man sako , tavo tyrimai kaip nera blogi , bet man nepatinka tavo Toxo IgG avidiškumo tyrimas, sako reikejo jo mums visai nedaryti. Reikia apsidrausti reikes tau gerti vaistus ir nueiti pas genetikus , kad isitikintume ,kad pas tave viskas gerai. Bet jai pas mane viskas gerai aš nenoriu gerti vaistu , visai pasimečiau dar perskaičiau Yola tavo pasokojima tai visai pasimečiau.
Yola
Akela as ne gydytoja aisku bet prisimink ka jinai sake is esmes sergi ar ne toxoplazmoze??????
reikejo nedaryti, geras pasakymas, tai tau kazkiek ir atsakymas, reikejo nedaryti , jei jo nebutu tai butu viskas gerai, tai va

o kad jinai nieko neklauso tik pas genetikus siuncia tai zinau, as jai sakau ne jinai man sako nu kaip ne, gi reiketu... kad suzinoti kad viskas gerai, tai gi ir taip aisku kad viskas gerai.

prisimink ka sake apie liga, pati pagalvok kiek jau su katinais draugauji, ir perskaityk nete apie vaistus, indikacija....
kaip cia viena parase, kad sese pasake neieskokyme ligu...

spresti tau, tik gerai abgalvok, nes vaistai gali daugiau pakenkti negu padeti o ir pinigus kainuoja
dezira
sveikutes,tai va jau turiu atsakyma del toxsoplazmes.

tai taip igG -NEIGIAMAS
igM -NEIGIAMAS
ir dar parasyta antikuniai-tai kaip suprantu neturiu-ir galiu pagauti.
ar gerai supratau,ir rytoj popiet einu pas savo gydytojos.
Svaja83
g.gif o kaip persirasyti pas kita gydytoja gi nemanau, kad jos nesueina poto gali buti blogiau, na as sergu tikrai ir manau reikia gydytis
dezira
svaja,as tau negaliu patart,nes negyvenu lietuvoje,nenuleisk galvos viskas bus gerai. 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(dezira @ 2009 09 17, 12:24)
sveikutes,tai va jau turiu atsakyma del toxsoplazmes.

tai taip igG -NEIGIAMAS
          igM -NEIGIAMAS
ir dar parasyta antikuniai-tai kaip suprantu neturiu-ir galiu pagauti.
ar gerai supratau,ir rytoj popiet einu pas savo gydytojos.
*

kasnors man galite atsakyti,aciu mirksiukas.gif
Yola
AS asmeniskai nezinau, bet tik tiek galiu pasakyti kad jei netingi paskaityk sena tema apie toksoplazmoze, ten kazkas aiskino, kas ir kaip,
ar nete paieskok, bet manau geriau pas gydytoja paklaust

dezira
aciu tau jo radau senoje temoje tai taip kaip ir sakiau-turiu buti atsargi.

user posted image
Svaja83
QUOTE(dezira @ 2009 09 17, 13:31)
svaja,as tau negaliu patart,nes negyvenu lietuvoje,nenuleisk galvos viskas bus gerai. 4u.gif  4u.gif  4u.gif  4u.gif  4u.gif  4u.gif  4u.gif  4u.gif
Papildyta:

kasnors man galite atsakyti,aciu mirksiukas.gif
*

tu nesergi sia zaraza mano supratimu, nes mano teigiami abu
dezira
QUOTE(Svaja83 @ 2009 09 18, 13:18)
tu nesergi sia zaraza mano supratimu, nes mano teigiami abu
*

katik gryzau nuo savo gydytojos,
ne nesergu sia zaraza kaip tu vadini,bet turiu buti labai atsargi.
plaunuos rankas gal 100 sykiu i diena,nieko svaros,higienos svarbiausia
ir jokiu desru ir salotu,net ir plautas salotas negalima.
nes nezinome is kur tos salotos buvo ir kur augamos,gal katinas pasisiojo ant ju.
isvis viskas gerai kepta,ir jokiu zaliu mesu ir zuvies.
taip kad sekmes visoms taip pat ir man paciai. mirksiukas.gif
Svaja83
QUOTE(dezira @ 2009 09 18, 20:32)
katik gryzau nuo savo gydytojos,
ne nesergu sia zaraza kaip tu vadini,bet turiu buti labai atsargi.
plaunuos rankas gal 100 sykiu i diena,nieko svaros,higienos svarbiausia
ir jokiu desru ir salotu,net ir plautas salotas negalima.
nes nezinome is kur tos salotos buvo ir kur augamos,gal katinas pasisiojo ant ju.
isvis viskas gerai kepta,ir jokiu zaliu mesu ir zuvies.
taip kad sekmes visoms taip pat ir man paciai. mirksiukas.gif
*

puiku, kad nesergi 4u.gif lengvo nestumo ir dar lengvesnio gimdymo mirksiukas.gif
dezira
SVAJA- Kaip tau sekasi?

user posted image
Rence82
Sveikos,ka tik prisijungiau ir lb domina si tema, nes siandien pasidariau si tyrima ir lb bijau rezultatu, nes auginu katyte ir pati ja rupinuosi verysad.gif .Darzoves valgau is mamos sodo,tai manau nebus nuo ju blogai?
dezira
QUOTE(Rence82 @ 2009 09 23, 16:21)
Sveikos,ka tik prisijungiau ir lb domina si tema, nes siandien pasidariau si tyrima ir lb bijau rezultatu, nes auginu katyte ir pati ja rupinuosi  verysad.gif .Darzoves valgau is mamos sodo,tai manau nebus nuo ju blogai?
*

labas nesu labai patyrusi,bet sakau salotu nevalgyk nors ir is mamos darzo.gi nezinai koks katinas ar suo apsisios tas darzoves,uztenka to ir jau pagavai ta zaraza kaip mes cia vadiname.darzoves tik virtas,desru negalima,zuvis gerai pakepta.kaip tau pasakyti zalia mesa nevalgyt ir zuvi taip pat.ir katineliui nieko zalio net nebandyk duoti.
nekeisk katinelio dezes jai nera kas pasirupina tai tik su pirstinem.bet del to nesijaudink.daugiau jaudinciaus del maisto ka valgome.higienos laikykis,plauk daznai rankas.nepergyvenk viskas bus gerai.SVAROS SVAROS IR DAR SYKI SVAROS.
pranesk kai gausi atsakyma ir buk rami mirksiukas.gif
srauni_upe
QUOTE(Rence82 @ 2009 09 23, 15:21)
Sveikos,ka tik prisijungiau ir lb domina si tema, nes siandien pasidariau si tyrima ir lb bijau rezultatu, nes auginu katyte ir pati ja rupinuosi  verysad.gif .Darzoves valgau is mamos sodo,tai manau nebus nuo ju blogai?
*

Gyvenu panašiom salygom ir nerado man jokios toksoplazmozės, tad nebijok
*Aniri*
QUOTE(Rence82 @ 2009 09 23, 16:21)
*

Nebijok, viskas bus gerai. friends.gif As turiu katuka, ir nevengiau bendravimo su juo per visa nestuma. Dariausi tyrima, nerado jokios bacolos.
Svaja83
QUOTE(dezira @ 2009 09 22, 16:11)
SVAJA- Kaip tau sekasi?
user posted image
*

mirksiukas.gif kita savaite vaziuosiu kraujo tyrimus priduosiu ziuresim kaip sekasi kovoti su sia beda db geriu antra kursa antibijotiku, sake reikes visa nestuma gerti vaistukus, siuo metu baigiu gerti antibijotikus, o veliau gersiu jau kt vaistus nebeantibijotikus.
Taip pat kt savaite pas genetikus vaziuosim, bet vaziuosiu ne viena, o su MB bus drasiau.
parasysiu po vizitu pas medikus kokios diagnozes. Seip jauciu, kad pilvukas po truputi auga tuo dziaugiuosi ir viliuosi, kad vaikeliui viskas ok rolleyes.gif
dezira
QUOTE(Svaja83 @ 2009 09 27, 14:25)
mirksiukas.gif kita savaite vaziuosiu kraujo tyrimus priduosiu ziuresim kaip sekasi kovoti su sia beda db geriu antra kursa antibijotiku, sake reikes visa nestuma gerti vaistukus, siuo metu baigiu gerti antibijotikus, o veliau gersiu jau kt vaistus nebeantibijotikus.
Taip pat kt savaite pas genetikus vaziuosim, bet vaziuosiu ne viena, o su MB bus drasiau.
parasysiu po vizitu pas medikus kokios diagnozes. Seip jauciu, kad pilvukas po truputi auga tuo dziaugiuosi ir viliuosi, kad vaikeliui viskas ok rolleyes.gif
*

Svarbu nepergyvenk svaja-ir viskas bus gerai mirksiukas.gif
lauksiu tavo diagnosiu. mirksiukas.gif laikykis ir buk stipri 4u.gif
Rence82
QUOTE(*Aniri* @ 2009 09 26, 18:27)
Nebijok, viskas bus gerai.  friends.gif As turiu katuka, ir nevengiau bendravimo su juo per visa nestuma. Dariausi tyrima, nerado jokios bacolos.
*

Sveikos,as taip pat labai myluojuosi su savo katyte,kaip su vaiku biggrin.gif
Buvau pas savo gydytoja, tai sake,kad nuo katinu tik 4 vietoj galima apsikresti, o jei dar katinelis nevaiksto i lauka tai dar maziau tikimybes, pagr nuo zalios mesos. Liepe maziau nervuotis ir viskas bus ok smile.gif , tai laukiu atsakymo. smile.gif
Simsė
Sveikos merginos 4u.gif
man jau isvis gyli depresija prasideda del to,ka prisiskaitau verysad.gif su katinais bendrauju nuo kokiu 3 metuku,siuo metu turiu 10 metu ir 2 metu katinus,kurie yra kambariniai-laukiniai,gamtinius reikalus atlieka lauke,o be to nevengia pagastroliuoti. Man jau 36 sav. pradzioje to tyrimo gyd.nesiule darytis,o as "zalia" tokiuose reikaluose,tai net nezinojau,kad toks yra doh.gif Bet prisiskaicius internete,paklausiau jos (buvo 33 sav),tai sako jei nekarsciuoji-darytis nereikia. Bet man taip neramu,nes as viena katuka labai myliu,ir jis visada prilipes prie manes,tai nevengiu nei palaikyt,paglostyt ar panesiot (tiesiog mielas kaip kudikis) ir va nezinau ka daryt,labai bijau,kad nebuciau uzsikretus. Idomu ar tokiu laiku dar daro tuos tyrimus?ir jei teigiamas ar galima dar ka nors pakeisti?kaip manote?Pirmad eisiu darytis B grupes streptokoko tyrima,ir del sio bijau. Tiesiog jei buvau nestumo pradzioj rami (nors del tokiu dalyku),tai dabar galva plysta...
dezira
QUOTE(candy_dita @ 2009 10 02, 11:58)
Sveikos merginos 4u.gif
man jau isvis gyli depresija prasideda del to,ka prisiskaitau verysad.gif su katinais bendrauju nuo kokiu 3 metuku,siuo metu turiu 10 metu ir 2 metu katinus,kurie yra kambariniai-laukiniai,gamtinius reikalus atlieka lauke,o be to nevengia pagastroliuoti. Man jau 36 sav. pradzioje to tyrimo gyd.nesiule darytis,o as "zalia" tokiuose reikaluose,tai net nezinojau,kad toks yra doh.gif Bet prisiskaicius internete,paklausiau jos (buvo 33 sav),tai sako jei nekarsciuoji-darytis nereikia. Bet man taip neramu,nes as viena katuka labai myliu,ir jis visada prilipes prie manes,tai nevengiu nei palaikyt,paglostyt ar panesiot (tiesiog mielas kaip kudikis) ir va nezinau ka daryt,labai bijau,kad nebuciau uzsikretus. Idomu ar tokiu laiku dar daro tuos tyrimus?ir jei teigiamas ar galima dar ka nors pakeisti?kaip manote?Pirmad eisiu darytis B grupes streptokoko tyrima,ir del sio bijau. Tiesiog jei buvau nestumo pradzioj rami (nors del tokiu dalyku),tai dabar galva plysta...
*

candy_dita nesijaudink ir nepergyvenk-viskas bus gerai.mes turbut per daug skaitome,kaip senais laikais niekas nieko nezinodavo apie jokias toksoplazmes ir nieko-vaikuciai gimdavo sveikuciai ir grazus. thumbup.gif
svarbu prisilaikyti higienos ir svaros,ir pamatysi candy viskas bus tvarkoje 4u.gif patikek.
lauksime tavo mazulio-pranesk mums savo naujienas,rezultatus mirksiukas.gif
Simsė
QUOTE(dezira @ 2009 10 03, 16:22)
candy_dita nesijaudink ir nepergyvenk-viskas bus gerai.mes turbut per daug skaitome,kaip senais laikais niekas nieko nezinodavo apie jokias toksoplazmes ir nieko-vaikuciai gimdavo sveikuciai ir grazus. thumbup.gif
svarbu prisilaikyti higienos ir svaros,ir pamatysi candy viskas bus tvarkoje 4u.gif patikek.
lauksime tavo mazulio-pranesk mums savo naujienas,rezultatus mirksiukas.gif
*

dekui uz paguoda 4u.gif
dezira
labas svaja,kaip tau sekasi?

GSS
Sveikos 4u.gif

O aš turiu klausimuką. Kiek kartų per nėštumą reiktų pasidaryti tyrimą dėl toksoplazmozės ? Na, kad būtų galima sekti, kad neatsirado nieko blogo...

Dariausi 24 savaitę, nieko nerado, tačiau tokia baimė kankina sad.gif , kad nebūčiau jos kur pasigavusi.... Ar reiktų dar pakartoti? unsure.gif
benmama
Toksoplazmoze buna arba umi arba letine. tai va dziaukites kurios ja persirgot nuo kaciuku ar pan ir jus neuzsikretet svieziai ypac nestumo pradzioje. Man surado ta vadinama letine t.y. jau kazkada persirgau tuo brudu iki nestumo. Kiek supratau savo leliukams pirmai ir antram perduosiu atsapruma siai infekcijai thumbup.gif . Blogiau yra susirgti nesciai-labiausiai tiketinos akyciu komplikacijos. Kai gime pirmoji vaziavom net i santariskes profilaktiskai patikrinti ar nera akytese kazkokiu sios ligos "zidiniu". Kas turit sia liga butinai naujagymiukams patikrinkit akytes. Sekmes
dezira
QUOTE(GSS @ 2009 10 06, 10:59)
Sveikos  4u.gif

O aš turiu klausimuką. Kiek kartų per nėštumą reiktų pasidaryti tyrimą dėl toksoplazmozės ? Na, kad būtų galima sekti, kad neatsirado nieko blogo...

Dariausi 24 savaitę, nieko nerado, tačiau tokia baimė kankina  sad.gif , kad nebūčiau jos kur pasigavusi.... Ar reiktų dar pakartoti?  unsure.gif
*

labas,kiek as zinau pirma,antra ir trecia trimestra,butina pakartoti tyrimus.

jai tu dareisi 24 savaite tai gss paskutini trimestra tau beliks pakartoti tyrimus,kad butum rami.sekmes 4u.gif 4u.gif 4u.gif
GSS
QUOTE(dezira @ 2009 10 06, 18:35)
labas,kiek as zinau pirma,antra ir trecia trimestra,butina pakartoti tyrimus.
jai tu dareisi 24 savaite  tai gss paskutini trimestra tau beliks pakartoti tyrimus,kad butum rami.sekmes 4u.gif  4u.gif  4u.gif
*

Dėkui. Vadinasi, reiks kulniuoti atlikti tyrimai, nes jau 33 savaitė smile.gif . Tikiuosi, viskas bus vėl gerai unsure.gif

stilius10
Sveikos merginos, gal zinote nuo kurios savaites jau galima daryti toksiplazmozes tyrima? Mum jau 24 sav. Gine nesiule, bet zadu pati uzsiminti.
dezira
QUOTE(stilius10 @ 2009 10 07, 15:40)
Sveikos merginos, gal zinote nuo kurios savaites jau galima daryti toksiplazmozes tyrima? Mum jau 24 sav. Gine nesiule, bet zadu pati uzsiminti.
*

tai jau gali daryti,jug minejau pirma ,antra ir trecia trimestra yra daromas.
bet neprivalomas. g.gif

GSS SEKMES 4u.gif
Svaja83
QUOTE(dezira @ 2009 10 05, 12:09)
labas svaja,kaip tau sekasi?
*

4u.gif po truputuka augam padare tyrimukus (eme vaisiaus vandenukus) ziures ar vaikiukui nepersidave si bjaurybe ir tuomet skirs gydima toliau.
QUOTE(GSS @ 2009 10 06, 11:59)
Sveikos  4u.gif

Dariausi 24 savaitę, nieko nerado, tačiau tokia baimė kankina  sad.gif , kad nebūčiau jos kur pasigavusi.... Ar reiktų dar pakartoti?  unsure.gif
*

o gydytoja ka kalba? as seip nzn bet turbut i trimestra reiketu pasitirktinti, kad ramiau butu.

QUOTE(benmama @ 2009 10 06, 18:12)
Toksoplazmoze buna arba umi arba letine. tai va dziaukites kurios ja persirgot nuo kaciuku ar pan ir jus neuzsikretet svieziai ypac nestumo pradzioje. Man surado ta vadinama letine t.y. jau kazkada persirgau tuo brudu iki nestumo. Kiek supratau savo leliukams pirmai ir antram perduosiu atsapruma siai infekcijai thumbup.gif . Blogiau yra susirgti nesciai-labiausiai tiketinos akyciu komplikacijos. Kai gime pirmoji vaziavom net i santariskes profilaktiskai patikrinti ar nera akytese kazkokiu sios ligos "zidiniu". Kas turit sia liga butinai naujagymiukams patikrinkit akytes. Sekmes
*

Aciu, uz informacija reikes nuvaziuot patikrinti, bet jei neras db vaisiaus vandenyse toksoplazmozes tada turetu buti viskas ok
QUOTE(stilius10 @ 2009 10 07, 16:40)
*

man padare nuo 8 sav. manau niekad neperanksti tik galima nusiveluoti jei gale nestmo pasidarysi tai ir pati susinervinsi, kad nepasidariai ir t.t. manau kuo anksciau tuo geriau.
Simsė
O sakykit,jei as viso nestumo metu neissityriau,tai ar galima tik ka gimusiam kudikiui daryti siuos tyrimus?ar jau per velu ka nors keisti? g.gif doh.gif
Svaja83
QUOTE(candy_dita @ 2009 10 12, 16:56)
O sakykit,jei as viso nestumo metu neissityriau,tai ar galima tik ka gimusiam kudikiui daryti siuos tyrimus?ar jau per velu ka nors keisti? g.gif  doh.gif
*

g.gif nzn tai gydytojo reikia klausti, o kodel db nenori pasidaryti tyrimu?

P.S. gavau vaisiaus vandenu tyrimu atsakymus ir jie negiami thumbup.gif vaikiukas neuzsikretes Aciu dievuliui db turbut skirs vaistukus tik man, silpnesnius, kad vaikiukui nepatenktu.

Akeela parashyk kaip tau sekesi procedura. ir kaip db jautiesi? kada pasakys tyrimo rezultatus?
dezira
svaja dziaugiuosi del taves 4u.gif 4u.gif 4u.gif gal kartais mes per daug pergyvename nestuke.gif
Staisi
labutis visoms 4u.gif

Kadangi namuose laikau savo numyletini padareli ir laukiuosi tai nusprendziau ir as pasidaryti toksoplazmozes tyrima ax.gif

Atsakymai:
Antikunai (IgG) - >300(norma 0-31,99) - teigiamas
Antikunai (igM) - 0,46 (norma 0-0,9) - neigiamas

Kai atnesiau ginei rezultatus ji i mane kreivai paziurejo ir paklause kas man liepe juos darytis ir ji nieko man negali paaiskinti nes pirma karta mato blink.gif doh.gif

Labai prasau jusu pasakyti ar man kas yra negerai??? verysad.gif
Diamond
QUOTE(Staisi @ 2009 10 15, 15:35)
labutis visoms 4u.gif

Kadangi namuose laikau savo numyletini padareli ir laukiuosi tai nusprendziau ir as pasidaryti toksoplazmozes tyrima ax.gif

Atsakymai:

Kai atnesiau ginei rezultatus ji i mane kreivai paziurejo ir paklause kas man liepe juos darytis ir ji nieko man negali paaiskinti nes pirma karta mato blink.gif  doh.gif

*

Keisk savo gine doh.gif As tiksliai nezinau, bet man buvo taip pat - pirmas teigiamas, o antras neigiamas. Tai reiskias, kad tu sergi letine toksaplazmoze, tai yra nepavojinga nei tau nei vaikui. Nes kazkada ja persisrgai ir ji palieka pedsaka pas tave amziams smile.gif Tau bet kuris gyd gali pakomentuoti gautus atsakymus. Blogiausiu atveju nueik ten kur dareisi ir pasakys tau 4u.gif
Staisi
QUOTE(Diamond @ 2009 10 15, 20:28)
Keisk savo gine  doh.gif  As tiksliai nezinau, bet man buvo taip pat - pirmas teigiamas, o antras neigiamas. Tai reiskias, kad tu sergi letine toksaplazmoze, tai yra nepavojinga nei tau nei vaikui. Nes kazkada ja persisrgai ir ji palieka pedsaka pas tave amziams smile.gif Tau bet kuris gyd gali pakomentuoti gautus atsakymus. Blogiausiu atveju nueik ten kur dareisi ir pasakys tau  4u.gif
*

Ten kur dariaus pasake - nueisit pas savo gine ir jums viska paaiskins doh.gif nuejau pas gine - ta nieko nesupranta blink.gif nu zodziu sunervino mad.gif reikes dar savo akuseres pasiklausti, kuri mane priziuri dabar g.gif nu gal ta bent kiek bus protingesne doh.gif

Bet aciu Diamond labai uz atsakyma 4u.gif
dezira
QUOTE(Staisi @ 2009 10 15, 22:24)
Ten kur dariaus pasake - nueisit pas savo gine ir jums viska paaiskins doh.gif nuejau pas gine - ta nieko nesupranta blink.gif nu zodziu sunervino mad.gif reikes dar savo akuseres pasiklausti, kuri mane priziuri dabar g.gif nu gal ta bent kiek bus protingesne doh.gif

Bet aciu Diamond labai uz atsakyma 4u.gif
*

staisi keisk savo gine,kad veliau nebutu dar didesniu staigmenu.
Akeela
QUOTE(Svaja83 @ 2009 10 14, 12:23)
Akeela parashyk kaip tau sekesi procedura. ir kaip db jautiesi? kada pasakys tyrimo rezultatus?
*

Mums ir pirmadieni ėmė vaisiaus vandenis , labai bijojau , bet nebuvo taip baisu ir skausminga kaip atrodė. Vakar jau gavau tyrimu atsakymus , tai mus ir atsakymai neigemi , viskas tvarkoje. Pagaliau galesiu atsipusti. Kita savaite ruošiuosi keliauti pas gyd. Vonič ji jau turejo gryžti iš atostogu.
Raffi
Sveikos mielosios nėštukės,

Nusprendžiau ir aš pasidalinti savo patirtimi, tikiuosi kam nors padėti.
Praėjusią savaitę gavau tyrimu del toksoplazmozės atsakymus ir ką gi - abu teigiami (G ir M). Vadinasi ūminė toksoplazmozė. Aš visą sustresavau, perskaičiau jūsų žinutės, apsiraminau šiek tiek ir sekančią dieną lekiau pas savo ginę. Ji ramiai pažiūrėjo, liepė nedelsiant važiuoti į Santariškes pakartoninius tyrimus pasidaryti. Kitą rytą pridaviau kraują, po piet jau atsakymai buvo nusiųsti į el. paštą - Toxo G - teigiami, Toxo M - neigiami, vadinasi viskas gerai, aš jau ja persirgau ir jokios grėsmės mano kūdikėliui nekelia. Bet įtariu mano stresas vis tiek ne į naudą vaikeliui doh.gif Žodžiu, patarimas visoms, kurioms pirmi atsakymai buvo nedžiuginantys: važiuokit tiesiai į Santariškes ir kartokite tyrimus (aš pirmus dariausi Sorpo tyrimų centre ir še tau, kad nori doh.gif )
Svaja83
QUOTE(Staisi @ 2009 10 15, 16:35)
labutis visoms 4u.gif

Atsakymai:

Kai atnesiau ginei rezultatus ji i mane kreivai paziurejo ir paklause kas man liepe juos darytis ir ji nieko man negali paaiskinti nes pirma karta mato blink.gif  doh.gif

*

Esi persirgusi ir vaikeliui jau nebepavojinga

QUOTE(Akeela @ 2009 10 16, 14:38)
Mums ir pirmadieni ėmė vaisiaus vandenis , labai bijojau , bet nebuvo taip baisu ir skausminga kaip atrodė. Vakar jau gavau tyrimu atsakymus , tai mus ir atsakymai neigemi , viskas tvarkoje. Pagaliau galesiu atsipusti. Kita savaite ruošiuosi keliauti pas gyd. Vonič ji jau turejo gryžti iš atostogu.
*

Na juk sakiau, kad nebaisu ir nesijaudink, nesinervuok ax.gif as taip pat sia savaite eisiu pas gydytoja skambinau praita savaite, pasiklausiau kada grysta sake kad jau sia rolleyes.gif
QUOTE(lidz @ 2009 10 19, 18:05)
Sveikos mielosios nėštukės,

Nusprendžiau ir aš pasidalinti savo patirtimi, tikiuosi kam nors padėti.
Praėjusią savaitę gavau tyrimu del toksoplazmozės atsakymus ir ką gi - abu teigiami (G ir M). Vadinasi ūminė toksoplazmozė. Aš visą sustresavau, perskaičiau jūsų žinutės, apsiraminau šiek tiek ir sekančią dieną lekiau pas savo ginę. Ji ramiai pažiūrėjo, liepė nedelsiant važiuoti į Santariškes pakartoninius tyrimus pasidaryti. Kitą rytą pridaviau kraują, po piet jau atsakymai buvo nusiųsti į el. paštą - Toxo G - teigiami, Toxo M - neigiami, vadinasi viskas gerai, aš jau ja persirgau ir jokios grėsmės mano kūdikėliui nekelia. Bet įtariu mano stresas vis tiek ne į naudą vaikeliui  doh.gif Žodžiu, patarimas visoms, kurioms pirmi atsakymai buvo nedžiuginantys: važiuokit tiesiai į Santariškes ir kartokite tyrimus (aš pirmus dariausi Sorpo tyrimų centre ir še tau, kad nori  doh.gif )
*

Taip esi persirgusi ir zinoma nereikia apsistoti ties vienais tyrimu rezultatais reikia pakartotinius darytis kur nors kiturs ir sulyginti
Papildyta:
P.S. seip del tyrimu merginos jei giniai nezino kaip pakomentuoti prasykite, kad siustu pas infektologus
Svaja83
gavau antra doze vaistuku bet jau nebeantibijotiku 2 savaites geriu 2 sav pailsiu ir vel darytis tyrimus kraujo.
Bet nepradandu vilties, kad viskas ok bus mirksiukas.gif
ugnele78
laba diena,

pasidariau tyrimus dėl toksoplazmozėsAlytuje atsak IgM - neigiami, IgG- 12,3 mano gyd gine paasikino kad atsakymai geri. Po 2 sav(tada buvo 13 sav. nestumas) vaziavau i kauna pas genetikus ten gyd israse siuntima vel tokiam paciam tyrimui. Tada atsakymas jau buvo toks IgM - neigiamas, o IgG 243. tai kaip cia suprast, negi per 2 saviates gali atsirast toks skirtumas?? kiek skaiciau forume jei neigiamas IgM tai toksoplazmozė lėtinės formos? Ar gerai supratau?
Zinau kad ši bjauri infekcija gali pakenkti leliukui??/ Ar gydytojas siuncia darytis vaisiaus vandenu tyrima?? ar tas tyrimas parodo, akd kas leliukui negerai??
Būkite malonios parašykite i a.ž.aciu
Svaja83
QUOTE(ugnele78 @ 2009 11 17, 11:12)
laba diena,

pasidariau tyrimus dėl toksoplazmozėsAlytuje atsak IgM - neigiami, IgG- 12,3 mano gyd gine paasikino kad atsakymai geri. Po 2 sav(tada buvo 13 sav. nestumas) vaziavau i kauna pas genetikus ten gyd israse siuntima vel tokiam paciam tyrimui. Tada atsakymas jau buvo toks IgM - neigiamas, o IgG 243. tai kaip cia suprast, negi per 2 saviates gali atsirast toks skirtumas?? kiek skaiciau forume jei neigiamas IgM tai toksoplazmozė lėtinės formos? Ar gerai supratau?
Zinau kad ši bjauri infekcija gali pakenkti leliukui??/ Ar gydytojas siuncia darytis vaisiaus vandenu tyrima?? ar tas tyrimas parodo, akd kas leliukui negerai??
Būkite malonios parašykite i a.ž.aciu
*

Is vaisiaus vandenu tyrimu (juos dare man ir dar vienai siame forume besilankanciai mamytei) ziuri ar vaisius turi sia liga. o daugiau apie Igm ir IgG gali pakomentuoti infektologai
Svaja83
labai aptylo pas mus g.gif
pasidariau ntaji kraujo tyrima, G pakrito is 1000 su virsum db yra 300 su trupuciu, o M is 1,4 pakrito iki 1.14, nzn reikes skambinti gydytojai ir klausti kas toliau ax.gif
evelinalien
sveikos paneles- as cia su ta taxoplazmoze kovojau jau virs metu.. pries metus kai buvau pastojus - susirgau taxopazmoze ir vaisius nustojo vystytis deje, nuo to laiko vaiksciojau per visokius infektologus ir bande mane antibiotikais gydyti ir nieko- deje toliau sirgau ir toliau abu teigiami atsakymai pastoviai- tai sumazeja tai padideja, o vaikucio taip norejosi susilaukt.Pakeitus infektologe- viena docente man pasake kad nesibaiminciau ir jei noriu turet vaikiuka- tai ir stengtis ju susilaukt, nes 99.99% kad infekcija jau nepersiduos leliukui. Tai va siuo metu 14sav eina man ir kol kas vystomes puikiai,o as vis dar sergu ta taxoplazmoze doh.gif gal kas susiduret su tokiu atveju kaip mano - nes kazko baimintis pradedu- ar tikrai nepersiduos leliukui ar viskas gerai bus
Džigė
Mergaites, o serologinio tyrimo uztenka kad butu aisku ar yra toksimpazmoze? Poliklinikoje man ji dare, bet gydytoja kai tikrino tyrimus nieko nepasake kad kazkas blogai,o as kvaile ir pamirsau pasiklausti Mums jau 15sav, nervai ima nes nzn ka daryt, pas gydytoja po menesio
Svaja83
QUOTE(evelinalien @ 2009 12 02, 14:06)
sveikos paneles- as cia su ta taxoplazmoze kovojau jau virs metu.. pries metus kai buvau pastojus - susirgau taxopazmoze ir vaisius nustojo vystytis deje, nuo to laiko vaiksciojau per visokius infektologus ir bande mane antibiotikais gydyti ir nieko- deje toliau sirgau ir toliau abu teigiami atsakymai pastoviai- tai sumazeja tai padideja, o vaikucio taip norejosi susilaukt.Pakeitus infektologe- viena docente man pasake kad nesibaiminciau ir jei noriu turet vaikiuka- tai ir stengtis ju susilaukt, nes 99.99% kad infekcija jau nepersiduos leliukui. Tai va siuo metu 14sav eina man ir kol kas vystomes puikiai,o as vis dar  sergu ta taxoplazmoze doh.gif  gal kas susiduret su tokiu atveju kaip mano - nes kazko baimintis pradedu- ar tikrai nepersiduos leliukui ar viskas gerai bus
*

manau jums bus viskas gerai. Gal netoksoplazmoze turejo itakos nesivystanciam g.gif
Adeliutė
Sveikos,
Gal kas žinote, per kiek laiko padaro toxoplazmozės M tyrimą. Ar gali būti, kad jau kitą dieną atsakymas?
Svaja83
QUOTE(Adeliutė @ 2010 01 22, 02:08)
Sveikos,
Gal kas žinote, per kiek laiko padaro toxoplazmozės M tyrimą. Ar gali būti, kad jau kitą dieną atsakymas?
*

Nuvaziuodavau ryte anksti priduodavau krauja o po darbo vaziuodavau atsiimti tyrimu rezultatu.

Man dar israse gerti vaistus verysad.gif ziuresim kokie rodikliai bus po sio kurso ir taip nesmagu kad tik vaikeliui butu gerai unsure.gif
Kajune
QUOTE(Svaja83 @ 2010 01 22, 12:50)
Man dar israse gerti vaistus verysad.gif  ziuresim kokie rodikliai bus po sio kurso ir taip nesmagu kad tik vaikeliui butu gerai  unsure.gif

Neprarask vilties 4u.gif

Aš irgi turiu šitą "gėrį", nėštumas 10 sav. doh.gif
IgG - 4,2 (neigiama)
IgM - 2,33 (teigiama)

Užsirašius į Žvėryno infekcinę konsultacijai, matyt eilės didelės, nes vietos buvo tik vasario 3d. unsure.gif Kai rašiaus pasakė ką turėt ir paminėjo pinigėlius tyrimams, tai ten vietoj iškart daro kažkokius ar teks kažkur važiuot g.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.